Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Ρε παιδιά, εγώ θυμάμαι όταν ήμασταν μικρά περάσαμε και ιλαρά και παρωτίτιδα και πρόβλημα δεν είχαμε...Ίσα ίσα ήταν κάτι φυσολογικό το να περάσουμε τις "παιδικές ασθένειες", και αν τις περνούσαμε δεν θα είχαμε τον φόβο μην τις κολλήσουμε σε μεγάλη ηλικία, π.χ. την ερυθρά στην εγκυμοσύνη κ.λπ. Από εμβόλια δε, κάναμε μόνο 1-2...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Ρε παιδια, για πειτε αν θυμαστε, ποσο κανει το MMR; Eχω μεινει με 50 ευρω και σκυλοβαριεμαι να τρεχω στο ΑΤΜ. Το φαρμακειο ειναι διπλα αλλα το πλησιεστερο ΑΤΜ θελει αμαξι. Ειναι πανω απο 50;;

Jean

Το Priorix 17€ έκανε περίπου.... :wink:

Τα εμβόλια πάντως εγώ θυμάμαι τα κάναμε κανονικά... ακόμα έχει η μαμά μου το βιβλιάριο υγείας μου, αντίστοιχο με αυτό που έχουν σήμερα και τα παιδάκια μας.... :)

Διαφημίσεις

Αρια πολυ ωραια τα αρθρα. και για ακομη μια φορα εχω προβληματιστει τοσο πο΄λυ γι ατα εμβολια.. μεχρι τωρα εχουμεκανει το ινφαριξ ipv-hib και θα κανουμε τωρα αλλη μια δοση και μετα σεπτεμβρη πνευμονιοκοκους και μινιγγιτιδας, αλλα δεν ξερω αν θα τα κανω

να σας ρωτησω κατι?

αν δεν εμβολιασουμε το παιδι για μηννιγκιτιδα π.χ.

και κολλησει απο καποιο αλλο παιδι δεν ειναι πιο ευαισθητο?

δεν θα περασει την αρρωστια πιο βαρια απο ενα εμβολιασμενο παιδι?

δεν γνωριζω για να μαθω ρωταω μην με παρεξηγησετε..... :D

να σας ρωτησω κατι?

Διάβαζα σε ένα βιβλίο σχετικό με τα εμβόλια, στατιστικά στοιχεία που έδειχναν ότι δεν είχε σημασία αν είχαν κάνει εμβόλιο τα παιδιά μιας και νοσούσαν και οι δυο ομάδες, ενώ τα παιδια που είχαν κάνει εμβόλιο περνούσαν την ασθένεια σε βαρύτερη μορφή.

Και για να μην μιλάω στον αέρα, το βιβλίο είναι:"Εμβολιασμοί, μια επιχείρηση βασισμένη στον φόβο", του Dr. med. Gerhard Buchwald

Δες τε και αυτό το βίντεο από το CNN για την χτεσινή (2/4/2008) παγκόσμια μέρα του αυτισμού!!!

http://edition.cnn.com/2008/US/04/02/mccarthy.autsimtreatment/index.html#cnnSTCVideo

unbelivable video angela....

αληθηνο ... πραγματικα ...και το αλλο ποσο σωστο... :δεν μπορουμε να εμβολιαζουμε το ιδο ενα βρεφος 10 κιλων με εναν ενηλικα 80 κιλών κι ομως ετσι γινεται......

Διαφημίσεις

να σας ρωτησω κατι?

κοριτσακιιιιιιι γειαααααα ( ασχετο )

αν βρεις χρονο και διαβασεις λιγο το τελευταιο site που ειχα παραθεσει θα καταλαβεις αρκετα....

και ssidi ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ε????

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!

Αυτό ακριβώς! Γενικά είμαι επιφυλλακτική σε ότι ακούω/διαβάζω! Αλλά έχω ανοιχτά και τα αυτιά μου! Κι επειδή, δυστυχώς, πάντα οι λίγοι έχουν το δίκιο και δεν ισχύει το "για να το λένε όλοι έτσι θα είναι" όχι μόνο αρχίζω να τα πιστεύω όλα αυτά αλλά και να μου ανοίγουν τα μάτια!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήξερα πως ο κόσμος που ζούμε δεν είναι όμορφος αγγελικά πλασμένος, αλλά είχα την ελπίδα πως κάποιοι άνθρωποι τουλάχιστον είναι σοβαροί και ειλικρινείς, πράγμα που τελικά διαπίστωσα πως δεν ισχύει! :evil::evil: Όλα στον βωμό του χρήματος! Θυσία! Μας έχουν κάνει ανθρωποειδή και αν κάποιος είναι σκεπτόμενος είναι από γραφικός εώς σχιζοφρενής...Ουφ! Ξέφυγα από το θέμα, αλλά ζητώ την κατανόησή σας!

:roll::oops:

να σας ρωτησω κατι?

κοριτσακιιιιιιι γειαααααα ( ασχετο )

αν βρεις χρονο και διαβασεις λιγο το τελευταιο site που ειχα παραθεσει θα καταλαβεις αρκετα....

ΓΕΙΑΑΑΑΑΑ :lol::lol::lol:

biky λοιπον το σκευτηκα .... (για την ερωτηση σου μιλαω)

ακου πως εγω το εχω σκευτει...

υπάρχει ο Α που του εχουν χορηγησει ενδοφλεβια αλκοολ και μετα παέι σε ενα μπαρ και συναντα ενα τυπο τον Β που δεν του εχουν κανει...και οι δυο πινουν ενα ποτο ...ο Α θα γηνει λιωμα και ο Β οχι.....λογικα...ετσι δεν ειναι?

καπως ετσι εχω αντιληφθει οτι γινεται και με τα εμβολια....ο ιος (ποτο) θα επιρεασει περισσοτερο καποιον που εχει κανει εμβόλιο γιατι θα χρειστει να βρει τροπο να επιζησει, θα γηνει πιο υσχηρος, ενω στην δευτερη περιπτωση δεν υσχηει κατι τετοιο....θα επιρεασει δε λεω , αλλα οχι στον ιδιο βαθμο...

(τωρα γελαστε οσο θετε...με την παρομοιωση μου :lol::lol::lol: )

και ssidi αν δεις το λινκ που μας εδωσε η agela (και ξερεις αγγλικα ) θα καταλαβεις επισης πολλα , δες με ποιον τροπο αντεδρασαν οι υπευθυνοι που ηταν καλεσμενοι ττης αμερικανικης παιδιατρικης ακαδημιας...!!!

και καλα κανεις που ενημερωνεσαι ... και ολοι μας ...δεν μπορω εγω προσωπικα το ετοιμο σερβιρησμενο μασημενο φαγητο....!!!Το δεδομενο...Το ετσι κανουν ολοι...το ετσι μου ειπαν...παντως σοκαριστικο βιβλιο(εχω κολλησει εγω) πριν χρονια το διαβασα και ηθελα να αλλαξω αιμα (χαχαχαχα :lol::lol: )

biky λοιπον το σκευτηκα .... (για την ερωτηση σου μιλαω)

ακου πως εγω το εχω σκευτει...

υπάρχει ο Α που του εχουν χορηγησει ενδοφλεβια αλκοολ και μετα παέι σε ενα μπαρ και συναντα ενα τυπο τον Β που δεν του εχουν κανει...και οι δυο πινουν ενα ποτο ...ο Α θα γηνει λιωμα και ο Β οχι.....λογικα...ετσι δεν ειναι?

καπως ετσι εχω αντιληφθει οτι γινεται και με τα εμβολια....ο ιος (ποτο) θα επιρεασει περισσοτερο καποιον που εχει κανει εμβόλιο γιατι θα χρειστει να βρει τροπο να επιζησει, θα γηνει πιο υσχηρος, ενω στην δευτερη περιπτωση δεν υσχηει κατι τετοιο....θα επιρεασει δε λεω , αλλα οχι στον ιδιο βαθμο...

(τωρα γελαστε οσο θετε...με την παρομοιωση μου :lol::lol::lol: )

Κάτσε βρε Αρια....δηλαδή αν κάνουμε εμβόλιο θα αρρωστήσουμε πιο εύκολα από τον ιό για τον οποίο έχουμε εμβολιαστεί:?: Αυτό εννοείς :shock::shock::?:

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, τα εμβόλια λειτουργούν ακριβώς αντίθετα. Προκαλούν τον οργανισμό να παράγει κατάλληλα αντισώματα για συγκεκριμένους ιούς, ώστε αν αργότερα εκτεθεί σε αυτούς να είναι "ετοιμοπόλεμος", να έχει τα κατάλληλα όπλα. :wink:

Αυτό ως γενική αρχή. Η συζήτηση για τις παρενέργειες είναι άλλο ζήτημα και καλά κάνουμε και προβληματιζόμαστε :D:lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

δλδ αμφισβητείς το γεγονος οτι ενας ιος γινεται πιο υσχηρος και μεταλασσετε με τα χρονια ?

:oops::oops::oops: και αυτο γιατι συμβαινει?

(ερωτησεις κανω)

:shock:

και δεν ειπα θα αρρωστησουμε πιο ευκολα...ειπα οτι θα αρρωστησουμε πιο βαρυα γιατι ο ιος θα βρει τροπο να γηνει πιο υσχηρος κατα πασα πιθανοτητα για να επιβιωσει....

και γιατι αφου καποιος εχει εμβολιαστει και ειναι"ετοιμοπολεμος" νοσει σε καποιες περιπτωσεις οταν εκτεθει στον ιο?

δλδ αμφισβητείς το γεγονος οτι ενας ιος γινεται πιο υσχηρος και μεταλασσετε με τα χρονια ?

:oops::oops::oops: και αυτο γιατι συμβαινει?

(ερωτησεις κανω)

:shock:

και δεν ειπα θα αρρωστησουμε πιο ευκολα...ειπα οτι θα αρρωστησουμε πιο βαρυα γιατι ο ιος θα βρει τροπο να γηνει πιο υσχηρος κατα πασα πιθανοτητα για να επιβιωσει....

και γιατι αφου καποιος εχει εμβολιαστει και ειναι"ετοιμοπολεμος" νοσει σε καποιες περιπτωσεις οταν εκτεθει στον ιο?

Αυτα που λες ισχυουν εν μερει, αλλά οι δυσαρεστες καταληξεις ειναι η μειοψηφια των περιπτωσεων.

Καταρχην, τα ατομα που θα εκτεθουν στον παλιο ιο για τον οποιο εχουν κανει το εμβολιο δε θα αρρωστησουν καθολου, εκτος απο τις εξαιρεσεις που ανεφερες ("σε καποιες περιπτωσεις").

Δευτερον, θα αρρωστησουν πιο βαρια τα ατομα που θα εκτεθουν σε νεα, μεταλλαγμενη μορφη του ιου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο το αν εχουν κανει ή οχι το εμβολιο. Δηλ. ΔΕΝ ισχυει οτι αν εκτεθουν στον ιδιο μεταλλαγμενο ιο ενα εμβολιασμενο ατομο κι ενα ανεμβολιαστο το δευτερο θα περασει πιο βαρια την ασθενεια (εκτος φυσικα κι αν κολλησει τον νεο ιο αμεσως αφου κανει το εμβολιο και δεν εχει προλαβει ν'αναπτυξει ανοσια - τοτε θ'αρρωστησει βαρυτερα απο το ανεμβολιαστο ατομο γιατι θα εχει δεχτει διπλη δοση ιου και μαλιστα δυο διαφορετικων ιων, του παλιου και του μεταλλαγμενου).

Ισα-ισα που μεταξυ των δυο ατομων, το εμβολιασμενο ειναι πιθανοτερο να περασει ελαφρυτερα την ασθενεια του μεταλλαγμενου ιου, γι'αυτο και καθε χρονο οι ευαλωτες ομαδες του πληθυσμου κανουν εμβολιο γριππης (που φυσικα δεν περιεχει τον νεο, φετινο ιο, αλλά τον περσινο!) για να προστατευτουν οσο περισσοτερο μπορουν οταν ερθουν σ'επαφη με το φετινο ιο.

Το οτι οι ιοι μεταλλασσονται και γινονται ισχυροτεροι με τα χρονια εχει να κανει τοσο με τους μαζικους εμβολιασμους οσο και με το ανοσοποιητικο συστημα, κι οχι με το αν ενα συγκεκριμενο ατομο εχει εμβολιαστει ή οχι. Αν ομως δεν υπηρχαν οι μαζικοι εμβολιασμοι, θα υπηρχε μεγαλυτερη θνησιμοτητα. Το σημαντικοτερο ειναι αυτο που ειπε πριν η Αγλαϊα: ο γιατρος να εξατομικευει τον ασθενη οταν ειναι να του κανει ενα εμβολιο κι οχι να τους αντιμετωπιζει ολους σα να ειναι το ιδιο ατομο!

“Το 1970, στην πόλη Μέσεντε (Meschede) της Γερμανίας, ορισμένοι κύκλοι χρησιμοποίησαν τον φόβο περί επικείμενης τρομερής επιδημίας ευλογιάς για να προκαλέσουν πραγματικό πανικό. Παρ' όλα αυτά, από τούς περίπου 300.000 κατοίκους της περιοχής, που κλήθηκαν να εμβολιασθούν, ανταποκρίθηκαν μόνο 23.000, συνεπώς λιγότεροι από το 10%. Τι συνέβη στη συνέχεια; Ανάμεσα στους 277.000 κατοίκους που δεν εμβολιάσθηκαν, δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση ευλογιάς. Χωρίς εξαίρεση, όσοι ασθένησαν από ευλογιά είχαν εμβολιασθεί, ως συνήθως χωρίς αποτέλεσμα

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν για όλους τους εμβολιασμούς όπως φυματίωση, κοκκύτη, διφθερίτιδα, τέτανο, πολυομυελίτιδα, ιλαρά κτλ.”

“Στην εκδήλωση των συμπτωμάτων κάθε ασθένειας, υπάρχει ένα χρονικό στάδιο κατά την διάρκεια του οποίου δεν υπάρχουν συμπτώματα. Έτσι ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν κάποιος, κατά την διάρκεια αυτού του σταδίου που λέγεται περίοδος επώασης η προδρομικό στάδιο, είναι φορέας μιας νόσου η όχι. Αυτές οι χρονικές περίοδοι δεν είναι ίδιες σε διάρκεια για κάθε νόσο. Για παράδειγμα στην διφθερίτιδα είναι 2 - 7 ημέρες, στον τέτανο 4 - 14 ημέρες και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί και μήνες, στην πολιομυελίτιδα 3 - 14 ημέρες, στην ιλαρά 10 - 14 ημέρες, στην ηπατίτιδα Β σε μέσο όρο 50 - 90 ημέρες, στην ανεμοβλογιά συνήθως 11 - 15 ημέρες και κάποιες φορές μέχρι 4 εβδομάδες κτλ. Αν, λοιπόν, ένας ευαίσθητος οργανισμός, για παράδειγμα ένα παιδί, εμβολιασθεί κατά την διάρκεια της περιόδου επώασης, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν πάσχει από την συγκεκριμένη ασθένεια, ο οργανισμός του πρέπει να αμυνθεί σε δύο μολύνσεις. Από την μια ενάντια στην αρρώστια που βρίσκεται στο στάδιο της επώασης, και από την άλλη στην τεχνητή μόλυνση του εμβολίου. Αυτά τα παιδιά ασθενούν πολύ σοβαρά, είναι ιδιαιτέρως μολυσματικά, μεταδίδουν την ασθένεια σε άλλα παιδιά, συνεπώς επενεργούν στην αύξηση των περιπτώσεων και της πιθανής θνησιμότητας εξ αιτίας της νόσου.

Η βλάβη που προκαλείται από τούς εμβολιασμούς στην γενικότερη κατάσταση της επιδημιολογικής ύφεσης, φαίνεται με εντυπωσιακό τρόπο στο παράδειγμα της διφθερίτιδος. Οι περιπτώσεις ατόμων που ασθένησαν από διφθερίτιδα μειώθηκαν από το 1918, μέσα σε λίγα χρόνια, από 100.000 σε 25.000 Το 1925 εισήχθη ο εμβολιασμός κατά της διφθερίτιδος, όπως λέγεται. Αμέσως αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αριθμοί των περιπτώσεων διφθερίτιδας. Το 1945 έφθασαν τις 250.000 περιπτώσεις ανά έτος, και ακολούθησε μια κατακόρυφη ύφεση μετά το τέλος του πολέμου, παρ' ότι εκείνη την περίοδο δεν είχαν γίνει καθόλου εμβολιασμοί. Είναι προφανές ότι η ένδεια, η πείνα και η εξαθλίωση είναι πρόσφορο έδαφος για τις μολυσματικές νόσους, όπως είναι ήδη εξακριβωμένο για την ευλογιά, την φυματίωση και τον κοκκύτη.

Και στην διφθερίτιδα, όπως δείχνει το γράφημα, οι μαζικοί εμβολιασμοί από το 1970 μέχρι το 1978 δεν έδειξαν κάποια ορατή επίδραση. Απεναντίας, διακόπτουν την μέχρι τότε κανονική μείωση, η καμπύλη δείχνει διακυμάνσεις και από το 1980 μέχρι το 1985 παρουσιάζει μια επιβραδυνόμενη μείωση.

Τα ίδια ισχύουν για τον τέτανο, την πολυομυελίτιδα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά, την ηπατίτιδα, την γρίπη, την ανεμοβλογιά κτλ.”

“Και ερωτώ: Τι αξία έχει ένας εμβολιασμός για μια αρρώστια, από την οποία σε 12 μήνες, σε όλη την Γερμανία, δηλαδή σε περίπου 80 τόσα εκατομμύρια ανθρώπων, υπήρξαν μόνο 62 περιπτώσεις, εκ των οποίων, μάλιστα, οι 33 (δηλαδή ποσοστό 53,2%) είχαν εμβολιασθεί; Που με άλλα λόγια σημαίνει, ότι πάνω από τα μισά παιδιά που αρρώστησαν είχαν εμβολιασθεί!”

αποσπάσματα από την Ομιλία του Γεράσιμου Στουραίτη Ιδρυτή και Διευθυντή του Ιπποκράτειου Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την 6η Ιουνίου 2006 στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης με θέμα «Υγεία και Περιβάλλον».

Διοργανωτές: Οικολογία Αλληλεγγύη, Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Πανελλήνιος Σύλλογος Υποστήριξης της Υγείας

Γεράσιμος Στουραϊτης

Διευθυντής Ιπποκράτειου Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής

Πρόεδρος Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος

Μέλος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Διπλωματούχος Μηχανικός Dipl.-Ing

tasuki θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου...(prevnar).

Στο βιβλιάριό μου δεν το έχει στα υποχρεωτικά...ο γιος μου είναι τώρα 4 μηνών και δεν έχει κάνει ακόμη την πρώτη δόση - που την κάνουν στο ΙΚΑ σ΄αυτήν την ηλικία.

Αν έχεις κάποιες πληροφορίες για τυχόν παρενέργειες, ή μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο site θα σου ήμουν ευγνώμων :)

Ματίνα

Δεν το εχει στα υποχρεωτικα γιατι μολις προπερσι το εκαναν υποχρεωτικο, αλλά ο γιατρος θα το σημειωσει εκει που το βιβλιαριο εχει χωρο και γραφει "ΑΛΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ".

Δεν εχω πληροφοριες για παρενεργειες, δεν ηταν αυτος ο λογος που δεν το εκανα, απλά θεωρησα ασκοπο με τοσα πολλα εμβολια που εκανε το παιδι μου ανα διμηνο (πενταπλο, κλπ) να το πηγαινω επιπλεον εναλλαξ καθε δευτερο μηνα για το Prevenar. Το εμβολιο αυτο ειναι χρησιμο για καποια μωρα (π.χ. που κανουν ευκολα ωτιτιδες, που πηγαινουν σε βρεφονηπιακο σταθμο απο μηνων, κλπ), αλλά με βαση την κραση και τον τροπο ζωης του δικου μου μωρου (που θηλαζε αποκλειστικα, δεν εκανε καν μυξες, δεν πηγαιναμε σε κλειστα μερη με κοσμο, κλπ), θεωρησα περιττο να τον τρυπαω συνεχεια απο τοσο νωρις, οταν θα μπορουσε απλά να κανει μια δοση μετα τα δυο.

Συζητησε το με τον παιδιατρο, εγω στην αρχη του ειχα πει να το κανουμε με μερικους μηνες καθυστερηση κι ειχε συμφωνησει, αλλά οταν εβλεπε οτι το μωρο κοντευε να χρονισει κι ακομα δεν ειχαμε κανει καμια δοση, αρχισε να γινεται φορτικος. Κακως, γιατι σταματησα να κανω σ'αυτον τα εμβολια. :roll: (οχι οτι οι καινουριοι ηταν καλυτεροι σ'αυτο το θεμα...)

Οι γιοί μου το έκαναν πρόπερσυ. Ο μεγάλος είχε συνεχώς ωτίτιδες οι οποίες δεν υποχώρησαν ούτε μετά το εμβόλιο. Οταν του κάναμε το τεστ για αντισώματα στο Αγ.Σοφία, το αποτέλεσμα έδειξε ότι το εμβόλιο δεν τον είχε επηρεάσει καθόλου στην ανάπτυξη αντισωμάτων. Δηλ. είτε το έκανε είτε όχι, το ίδιο ήταν... Τα συμπεράσματα δικά σας...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

το Prevenar. Το εμβολιο αυτο ειναι χρησιμο για καποια μωρα (π.χ. που κανουν ευκολα ωτιτιδες, που πηγαινουν σε βρεφονηπιακο σταθμο απο μηνων, κλπ)

Οι γιοί μου το έκαναν πρόπερσυ. Ο μεγάλος είχε συνεχώς ωτίτιδες οι οποίες δεν υποχώρησαν ούτε μετά το εμβόλιο. Οταν του κάναμε το τεστ για αντισώματα στο Αγ.Σοφία, το αποτέλεσμα έδειξε ότι το εμβόλιο δεν τον είχε επηρεάσει καθόλου στην ανάπτυξη αντισωμάτων. Δηλ. είτε το έκανε είτε όχι, το ίδιο ήταν...

E βεβαια, το ιδιο ηταν. Αφου το παιδι ειχε ΗΔΗ περασει ωτιτιδες, τι ειδους "αναπτυξη αντισωματων" περιμενατε να κανει ο οργανισμος του μετα το εμβολιο, που δε θα ειχε κανει οταν αντιμετωπιζε τις ωτιτιδες? :roll: Τα εμβολια ειναι για ΠΡΟΛΗΨΗ, ποτε για θεραπεια. Το νοημα του εμβολιου ειναι ο οργανισμος να αναπτυσσει τα αντισωματα που θα ανεπτυσσε αν ερχοταν για πρωτη φορα σε επαφη με τον παθογονο μικροοργανισμο. Ειναι δυνατον ενα παιδι να περναει ιλαρα και ΜΕΤΑ να του κανετε το εμβολιο της ιλαρας? Και τι να το κανει μετα το εμβολιο? :roll: Οχι μονο δεν εχει κανενα νοημα, αλλά μπορει να ειναι κι επικινδυνο, αν τυχει το παιδι να ειναι αλλεργικο σε καποιο απο τα εκδοχα του εμβολιου. Οφελος, φυσικα, δε θα εχει κανενα.

νομίζωότι είναι λίγο παρακινδυνευμένο, ξεκινώντας από έναν προβληματισμό για συγκεκριμένο εμβόλιο να φτάνουμε σε σημείο να αμφισβητούμε την αναγκαιότητα όλων των εμβολίων...δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι (γιατροί, εταιρείες, κλπ κλπ) έχουν σαν στόχο πως να βλάψουν τα παιδιά όλου του κόσμου..επίσης καλό θα ήταν ίσως να εμπιστευομαστε και τους παιδιάτρους μας..κάτι θα ξέρουν παραπάνω θέλω να πιστεύω..

κάτι θα ξέρουν παραπάνω θέλω να πιστεύω..

Κι εγώ ΘΕΛΩ να το πιστεύω αλλά σε αρκετά θέματα μέχρι τώρα διαπίστωσα άγνοια των γιατρών. Ίσως όχι όλων αλλά σίγουρα αρκετών. Και οι γιατροί είναι άνθρωποι και όχι θεοί.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι θέλουν να βλάψουν τα παιδιά του κόσμου, απλά σε αρκετές περιπτώσεις (δεν τους τσουβαλιάζω όλους μαζι) ίσως δεν γνωρίζουν. Όταν ο παιδίατρος πχ. μου είπε να δώσω στο τριών μηνών μωρό μου φρούτα (μαζεμένα από την αρχή) και κρέμες του εμπορίου φαντάζομαι δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί μου ή να προωθήσει τα προϊόντα των εταιριών ( :?::?: ) αλλά προφανώς και στο παιδί του τάιζε τα ίδια... :?::?: Ένα από τα δυο θα πρέπει να συμβαίνει...

• 1 month later...

Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω θορυβηθεί...

To Priorix είναι το ίδιο ικάνο με το MMR; Επειδή είδα οτι δεν αναφέρετε παρενέργειες με το Priorix...Εάν κάνω το Priorix...έτσι έχω σκεφτεί...σε περίπτωση έξαρσης του ιού ο οργανισμός του θα αντεπεξέλθει για να αντιμετωπίσει τον ιό το ίδιο με το αν έχει κάνει το MMR ή ξέρετε οτι δεν έχει σημασία.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Τοσο το priorix οσο και το MMR προστατευουν απο τις ιδιες ασθενειες απλα με to priorix εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να αντιμετωπισεις τις συνηθισμενες παρενεργειες (υψηλος πυρετος, ανησυχια, εξανθημα). Ρωτησα τη γιατρο μου τη μερα που το καναμε και αυτα μου ειπε/ Εγω ομως ειχα ηδη παρει MMR της λεω "ασε μωρε, αμα ειναι να κανει το παιδι πυρετο, το εμβολιο θα σκεφτουμε τωρα; Κρατα το MMR εσυ και θα πεταχτω να παρω το priorix..."

Μου λεει: Ελα ρε συ, μπορει να μην κανει ουτε με το MMR...

Τι ηθελα και την ακουσα... Ταλαιπωρηθηκε το παιδι 1 εβδομαδα. Ανησυχος υπνος, εξανθηματα, υψηλοτατος πυρετος (39 και 7 χτυπησε...)

Priorix παιδια, δαγκωτο, δεν το συζητω!!!!!!!!

Εμείς έχουμε κάνει 2 δόσεις MMR! Μας μένει η 3η, να μην το κάνω λέτε???

Καλά για τον μπέμπη δεν το συζητώ θα του κάνω το priorix.

όμως και για το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β μου έχουν πει οτι προκαλεί σκλήρυνση κατά πλάκας....

τι κάνουμε??? :shock:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...