Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι εμπειρία ήταν ο τοκετός για εσάς? Π.Ο.Υ-Φροντιδα στο Φυσιολογικο Τοκετο

Πώς ήταν η εμπειρία του τοκετού, για εσάς?  

1.216

1. 1. Πώς ήταν η εμπειρία του τοκετού, για εσάς?

• Ήταν μια όμορφη εμπειρία, όπως θα ήθελα να τη ζήσω. Δεν θα άλλαζα τίποτα στη διαδικασία.
      515
    • Ήταν μια όμορφη εμπειρία που όμως κατά τη διάρκειά της μου δημιουργούσε άγχος.
      232
    • Ήταν μια αγχωτική εμπειρία, αλλά οι μαίες και ο/η μαιευτήρα/ς με έκαναν να νιώσω άνετα και οικεία.
      132
    • Ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία που με άγχωνε και με αγχώνει .ακόμα.
      133
    • Ήταν μια τραυματική εμεπιρία που θα προτιμούσα να μην είχα ζήσει.
      58

Recommended Posts

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 157
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα.Γράφω πρώτη φορά στο forum και θα ήθελα να πω και εγώ την εμπειρία του τοκετού.Γέννησα στις 28/05/2012 ένα υγιέστατο κοριτσάκι χωρίς να έχω κλείσει την 36η εβδομάδα.Έκανα καισαρική τομή γιατί η μπουμπού μου ήταν ανάποδα (ισχιακή προβολή).Μπήκα όμως στην κλινική στις 21/05/2012 γιατι είχα πρόωρες συσπάσεις.Ήμουν μια βδομάδα με utopar ενδοφλέβιο και επι μια βδομάδα πονούσα εξαιτίας των συσπάσεων.Σήμερα το μωρό μου είναι 43 ημερών και δεν θυμάμαι ούτε τους πόνους ούτε το αγχος που έζησα ούτε τιποτα.Η ευτυχία της μητρότητας δεν μπορεί να περιγραφεί αν δεν την ζήσεις

Καλημέρα!

γέννησα στις 12-05-2012 και ομολογώ...ο τοκετός ήταν η πιό συγκλονιστικη εμπειρία της ζωής μου!!!

γέννησα φυσιολογικά μετά από 8 ώρες ωδινών οι οποίες με την επισκληρίδιο ουσιαστικά ήταν ανώδινες..χεχε..αλλά όταν η διαστολή μου έφτασε στο 9 η επισκληρίδιος πέρασε και κατέληξα να γεννήσω χωρίς καθόλου αναισθησία!!!!

ψέμματα δεν θα πω..πόνεσα κορίτσια..πόνεσα πολύ:shock::shock::shock: αλλά ο πόνος έφυγε με το που τον πήρα στην αγκαλιά μου!

Κάθε μέρα από τότε που γέννησα αναπολώ τη στιγμή που ένιωσα το μωρό να βγαίνει από μέσα μου και το αντίκρυσα για πρώτη φορά...

δεν έχω λόγια να το περιγράψω...εύχομαι σε κάθε γυναίκα να ζήσει αυτή την απίστευτη εμπειρία!!!

19-02-2011 my first baby is gone...

25-06-2011 my second baby is gone...

12-05-2012 το θαύμα έγινε..καλωςήρθες μωρό μου!

tXbzp3.png

Καλημέρα κορίτσια:-D

Γέννησα στις 5/5/12 σε δημόσιο νοσοκομείο.. Στις 8.00 το πρωί έσπασαν τα νερά και στις 11.00 είχα αγκαλιά το μωράκι μου! Πόνεσα μόνο ένα μισάωρο πρίν γεννήσω αλλά δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αντέξω! Γενικά είχα πολύ εύκολο και γρήγορο τοκετό όμως χωρίς τον γιατρό μου:evil: ο οποίος δεν ήρθε όταν τον πήρα τηλέφωνο:evil: και ούτε προσπάθησε να δικαιολογηθεί! Τι να πω ευτυχώς ήταν πολύ καλός ο γιατρός που εφημέρευε και όλα πήγαν καλά! Απλά την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτική στη επιλογή του γιατρού μου!

Γέννησα στις 5/5/12 σε δημόσιο νοσοκομείο.. Στις 8.00 το πρωί έσπασαν τα νερά και στις 11.00 είχα αγκαλιά το μωράκι μου! Πόνεσα μόνο ένα μισάωρο πρίν γεννήσω αλλά δεν ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αντέξω! Γενικά είχα πολύ εύκολο και γρήγορο τοκετό όμως χωρίς τον γιατρό μου:evil: ο οποίος δεν ήρθε όταν τον πήρα τηλέφωνο:evil: και ούτε προσπάθησε να δικαιολογηθεί! Τι να πω ευτυχώς ήταν πολύ καλός ο γιατρός που εφημέρευε και όλα πήγαν καλά! Απλά την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτική στη επιλογή του γιατρού μου!

Διαφημίσεις

Σαν να διαβαζω την ιστορια μου: με οξυτοκινη γεννησα μεσα σε 45' αλλα παραλιγο να με ξεγεννησει η μαια γιατι ο γιατρος ειχε δουλεια σε αλλο οροφο. Την κατατρομαξα την καημενη τη μαια!!!

Ειμαι πανετυχης που γεννησα φυσιολογικα και ολα πηγαν καλα!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Εγω δε μπορώ να καταλαβω πως κάποια μπορεί να γεννησει ήρεμα... Γεννα είναι... 3,5 κιλα παιδί θα βγει από μεσα μου, πως γίνεται να βγει ήρεμα;;

Εμενα η γέννα μου ήταν μια περιεργη εμπειρια ωστοσο πανεμορφη. φανταστειτε να γεννατε με σπασμενο ποδι, ε με κατι τετοιους πόνους εφτασα στο μαιευτήριο εκανα την προκληση(που λογω του ποδιου μου ουρλιαξα με όλη μου τη δυναμη όταν επρεπε να μου βαλει το κολπικο υποθετο) μου έκανα ξυρισμα κλύσμα και επιτελους έκανα την επισκληριδειο!!!!!!!!! και ηρεμισε ο πόνος στο πόδι μου. μετα από 18 ώρες αρχισα τις εξωθήσεις που κρατησαν περιπου 20 λεπτα αλλα εμένα μου φανηκαν αιώνας, νομιζα πως δε θα βγει ποτε το παιδί, μου πάτησαν την κοιλια (αυτό με πόνεσε πολύ αφου έκανα και εμετο)και τελικά ο μικρος μου βγηκε και όλα περασαν....εκτός από τον πονο στο ποδι μ ου. Παντως σιγουρα θα έκανα κλύσμα σε επομενο τοκετο και δεν θα έκανα προκληση.

vaisp2.png

xrxup2.png

Καλά πήγε αν και η διαδικασία των εξωθήσεων με άγχωσε (και με πονούσε) αρκετά και πίστευα ότι δε θα τα καταφέρω...Τελικά όλα πήγαν μια χαρά και η ζουζούνα μου βγήκε ροζ και υγιέστατη!

8OgYp3.png

Εμενα ηταν οξυς τοκετος. Δεν ηξερα οτι υπαρχει(το εμαθα στην πραξη), ημουν προετοιμασμενη να γεννησω σε μερικες ωρες απο τον πρωτο πονο. Στις 16:30 λοιπον με πιανει ενας πονος και στις 17:15 ειχα ηδη γεννησει. Αν δεν ηταν μαζι μου αντρας μου θα γεννουσα στο σπιτι. Και στο μαιευτηριο φτασαμε και προσπαθουσα να κρατησω το μωρο. Στην δευτερη γεννα ο γιατρος επειδη με φοβηθηκε με παρακολουθουσε ολη μερα στην κλινικη. Κι αυτη τη φορα τα πραγματα εγιναν πολυ πιο γρηγορα. Ημουν στον καρδιοτοκογραφο με πολυ μικρες συσπασεις και ξαφνικα σπανε τα νερα και γεννησα την κορη μου με μια εξωθηση(το γιο μου με τρεις). Αφου ημασταν ολη μερα με τον αντρα μου και πηγε πανω στο δωματιο να μου φερει κατι που ζητησε η μαια και με εχασε. Παντως τα ραμματα πιο πολυ ωρα κρατησαν και της δυο φορες απο τις γεννες. Μακαρι ολες οι γυναικες να ειχαν τη δικη μου εμπειρια αρκει να προλαβεις να πας στο μαιευτηριο. Οπως και να εχει να εχουμε ολοι υγεια και να μας ζησουν τα παιδακια μας.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ούτε όμορφη, ούτε δυσάρεστη εμπειρία. Μπορώ να πω ότι πόνεσα πολύ. Έφτασα στο μαιευτήριο 4 παρά το πρωί με διαστολή 1 όταν οι πόνοι ξεκίνησαν ανά 5λεπτο στις 2μιση το πρωί. Υποφερτοί στην αρχή, αλλά πριν προλάβω να πω τίποτα μου δώσανε ωκυτοκινη....ακόμα δεν ξέρω σίγουρα γιατί. Μέχρι τις 1:15 το μεσημέρι που γέννησα οι πόνοι είχαν γίνει ανυπόφοροι...το περίεργο είναι ότι ενώ θυμάμαι πως πονούσα πολύ, όταν με ανέβασαν στο δωμάτιο δεν θυμόμουν πως ήταν οι πόνοι.

Εν πάσει περιπτώσει...Διαστολή 9 έφτασα γύρω στις 12 κι ενώ μου τα είχαν σπάσει τα νερά 2 ώρες νωρίτερα...Ευτυχώς η μικρή βγήκε τουλάχιστον με 3-4 εξωθήσεις...Α! Και όλα αυτά χωρίς επισκληρίδιο...

Δεν ξέρω αν θα ξαναγεννούσα με φυσιολογικό, αλλά τουλάχιστον η πρώτη μου γέννα ήταν επιλογή μου, και νιώθω περήφανη που τα κατάφερα. Ο γιατρός μου μου είπε ότι αφού δεν ζήτησα καισαρική ενώ πονούσα τόσο, με παραδέχεται...ότι κι αν σημαίνει αυτό...

VSslp3.png

Εμενα ηταν οξυς τοκετος. Δεν ηξερα οτι υπαρχει(το εμαθα στην πραξη), ημουν προετοιμασμενη να γεννησω σε μερικες ωρες απο τον πρωτο πονο. Στις 16:30 λοιπον με πιανει ενας πονος και στις 17:15 ειχα ηδη γεννησει. Αν δεν ηταν μαζι μου αντρας μου θα γεννουσα στο σπιτι. Και στο μαιευτηριο φτασαμε και προσπαθουσα να κρατησω το μωρο. Στην δευτερη γεννα ο γιατρος επειδη με φοβηθηκε με παρακολουθουσε ολη μερα στην κλινικη. Κι αυτη τη φορα τα πραγματα εγιναν πολυ πιο γρηγορα. Ημουν στον καρδιοτοκογραφο με πολυ μικρες συσπασεις και ξαφνικα σπανε τα νερα και γεννησα την κορη μου με μια εξωθηση(το γιο μου με τρεις). Αφου ημασταν ολη μερα με τον αντρα μου και πηγε πανω στο δωματιο να μου φερει κατι που ζητησε η μαια και με εχασε. Παντως τα ραμματα πιο πολυ ωρα κρατησαν και της δυο φορες απο τις γεννες. Μακαρι ολες οι γυναικες να ειχαν τη δικη μου εμπειρια αρκει να προλαβεις να πας στο μαιευτηριο. Οπως και να εχει να εχουμε ολοι υγεια και να μας ζησουν τα παιδακια μας.

οξύς τοκετός!?!?!?! τέλειο ακούγεται! τυχερή μανούλα, μπράβο! να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

Και για μενα θα ηταν μοναδικη στιγμη αν δεν μου ειχαν κανει ολικη ναρκωση.Γεννησα στις 17/5/12 στο Ρεα,διανυοντας την 33η εβδομαδα κυησης,λογω αποκολλησης πλακουντα.Ειχα μεγαλη αιμοραγια κ επρεπε αμεσα να βγει το παιδι για να μην κινδυνεψει ουτε εκεινη ουτε εγω.Γι αυτο δεν προλαβαιναν να μου κανουν επισκληριδιο.Δυστυχως δεν καταλαβα τιποτα,ουτε την ειδα καθολου μεχρι αργα το απογευμα που με πηγαν στην μοναδα εντατικης θεραπειας οπου την ειχαν σε θερμοκιτιδα.Ηταν αβασταχτο το να μην μπορω να την παρω στην αγκαλια μου,ουτε καν να την αγγιξω...Βεβαια τωρα που εχουν περασει 6 μηνες και η μικρη μας αλλαζει καθε μερα και μας γεμιζει τη ζωη,ξεχναω ολες αυτες τις δυσκολες ωρες της ημερας που γεννηθηκε.Θα ηθελα σιγουρα να ειχα βιωσει διαφορετικα τη γεννα αλλα αυτο που εχει σημασια ειναι να βγαινουν τα μωρα μας γερα!

Έχω ένα υπέροχο κοριτσάκι 20 μηνών....ο τοκετός ήταν τέλειος...γεννησα σε δημοσια πανεπηστιμιακη κλινικη. και αν κάνω δεύτερο το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνω επισκληρίδιο..την κάναμε την τελευταία στιγμή ένιωσα τα πάντα και με έπιασε αφού ήμουν στην αίθουσα ανάνηψης...

Διαφημίσεις

στις 18-01-12 γέννησα την κοριτσάρα μου!!στις 37εβδομάδες,βιαζότανε να δει τον κόσμο το καλό μου!μου σπάσανε τα νερα στις 10.30πμ κ γέννησα στις 9,30 το βράδυ..ηταν μοναδική εμπειρία!!!ηταν κατι που φοβόμουνα πάντα η γέννα, αλλα τελικα ήμουν τοοσο ψυχραιμη, που ουτε εγω δεν ξέρω που την βρήκα τοση ψυχραιμία!!χαχαχα!!ολα πηγανε πολυ καλα, πονεσα αρκετα!!κ λογο του οτι σπασανε τα νερα μου νωρις κ ειχα διαστολη μονο 2 κ αργουσα , στεγνωσα αρκετα με αποτελεσμα να βγαλουνε την μικρη μου με βεντουζα!!!ομως ευτυχως ολα πηγανε καλα...δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι που δεν θα μπορουσα να ξανακάνω.ηδη η μικρή μου ειναι 10μηνων τωρα, κ σκεφτομαι οτι θέλω κ 2ο σύντομα!!!μπορω να πω τα ράμματα τα βρήκα μεγαλυτερη ταλαιπορία!!!χαχαχα!!

Η γέννα μου ξεκίνησε ξημερώματα 6.30 1/2/2012 και ολοκληρώθηκε στις 12.10 που είδα τον μπεμπούλη!!! Η όλη διαδικασία στο μαιευτήριο ούτε με άγχωσε ούτε με φόβισε ούτε με πόνεσε ιδιαίτερα λόγω της επισκληριδίου. (Παρένθεση: στις εξωθήσεις προ χειρουργείου αν και με επισκληρίδιο εγώ πονούσα αρκετά εως πολύ, είναι φυσιολογικό?) Τα όργανα άρχισαν όταν βγήκα από το χειρουργείο μία ώρα σχεδόν μετά το μωρό. Παραλίγο να λιποθυμήσω κατα τη διάρκεια του ραψίματος από την μεγάλη απώλεια αίματος και τις επόμενες 20 μέρες πονούσα φριχτά από τα εσωτερικά και εξωτερικά ράμματα που ήταν πολλάααααα λόγω πολλαπλών ρήξεων κόλπου....Εκτός αυτού ο αιματοκρίτης μου είχε πέσει τόσο πολύ που αντεχα μόνο για μισή ώρα όρθια και μετά ή καθόμουν ή σωριαζόμουν/λιποθυμούσα. Για να πάρω αγκαλιά το μωρό ούτε λόγος... Έκανα πάνω από 40 μέρες να σταθώ στα πόδια μου...Κλάμααααααα και κακόοοοοοο....... Μετά από δυόμιση μήνες ένιωσα ότι συνήλθα πραγματικά.... Θέλω κι άλλο παιδάκια αλλά αυτά που πέρασα δεν αντέχω να τα ξαναπεράσω... Μάλιστα όταν γέννησα (αλλά πριν καταλάβω τη ζημιά που είχε γίνει) είπα στον άντρα μου που ήταν παρών ότι ήταν η τέλεια εμπειρία και ότι μέχρι 10 φορές το ξαναέκανα!!!! Εκ των υστέρων βέβαια λέω το πολύ άλλες 2 και προτιμότερο με καισαρική!!!!!

GlXHp3.png

YCLEp3.png

• 3 months later...

Είχα Π.Η.Τ 19 Φλεβάρη. Κάνοντας καρδιοτοκογράφημα 9 Φλεβάρη ο γιατρος μου είπε να πάω με πρόκληση. Ξημερώματα της αλλης μερας όμως μου σπάνε τα νερα - ήταν γραφτο... πήγα στο νοσοκομειο με διαστολή 3 και πολύ καλή διαθεση αφου δεν πονούσα σχεδον καθόλου. Έκανα την τυπικη διαδικασία εισαγωγης ευπρεπισμου και κλυσματος (ασχημη εμπειρία κατουριεσαι συνεχεια απτο αγχος σου)... και μετα με πήγαν στην αιθουσα τοκετου 8πμ ήταν θυμάμαι...

Ξάπλωσα στο κρεββατι με παρεα το κινητο μου για να μιλάω στον αντρα μου

και περίμενα να προχωρησει η διαστολή... αργα και σταθερα... έκανα και επισκληρίδιο... η αναμονη ηταν μεγαλη... 10 ώρες μετα ημουν με διαστολή 8 όμως!

Το αστείο με εμένα είναι οτι ήμασταν 3 με τον ίδιο γιατρο εκεινη την ημέρα και είχα μείνει τελευταια, όταν εφτασα στη φάση των εξωθησεων δηλ να βγει το μωρό (15 ωρες μετα)ολοι ηταν στην προτελευταια κοπελα και ραβανε- ετοιμαζανε μωρο και τετοια. Εγω μονη μου... να σπρωχνω! Περναει ενας γιατρος απο μπροστα μου και του λεω: Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?Πέρασε η δραση της επισκληριδίου και κάνω εξωθησεις. Μου λέει: Α... περιμενε λίγο να τελειωσουμε την άλλη κοπέλα πρώτα... Εμεινα κάγκελο!

Όταν ηρθε σε εμενα το γκουπ είχα εξαντληθει ουτε ανασα δεν είχα πια. Με το ζορι βρηκα κουραγιο- απο το σπρωξιμο έπαθα ρηξη μήτρας, αιμορραγια, εσπασαν αγγεια σε ολο το προσωπο μου αστα...! Φυσικά η περινεοτομή ηταν τεράστια... Τελικά το μωρό δεν ηταν 3000κιλά που έβλεπε ο γιατρος στο ιατρειο του αλλά 3600. Γιαυτο ζορίστηκα, υπήρχε ασσυμετρια λεκάνης μωρου, δεν χωραγε να βγει το καημένο και ηταν και 2 φορές τυλιγμένο με τον ομφάλιο. Βγηκα 4 ωρες μετα την γεννα μέχρι να με στρώσουν με ορρους και τετοια. Ολα αυτα θα τα είχα γλιτώσει εαν κάποιος μου εκανε εναν υπέρηχο οταν πήγα να γεννησω και οχι μόνο καρδιοτοκογράφο...

Τουλάχιστον είμαστε σπίτι μας και εγω και το μωράκι δόξα τω Θεό...

Κοριτσια να προσέχετε μην σας κάνουν ποτε τα ίδια.

• 4 εβδομάδες μετά...

Τέλεια εμπειρία, να 'ναι καλά οι μαίες του Ρεα, και φυσικά και πάνω απ'όλαο γιατρός μου Μαρίνος Τσιριγώτης με τη μαία του!! Φυσιολογικός τοκετός με επισκληρίδιο. Οι ωραιότερες στιγμές της ζωής μου!

Οι άντρες της ζωής μου...

Τέλεια εμπειρία και για μένα, πήγα για εξέταση στην 38η εβδομάδα και μου είπαν ότι έχω διαστολή 5 !!! Μέσα σε 2 ώρες είχα γεννήσει, χωρίς να προλάβουν να μου κάνουν επισκληρείδιο, κάτι που πάντα έτρεμα. Τελικά, αντέχεται ο πόνος, κάνεις υπομονή επειδή ξέρεις ότι είναι για λίγο (και επειδή δεν γίνεται αλλιώς :) ), όμως αν πόναγα για ώρες δεν ξέρω πώς θα άντεχα! Πριν καταλάβω καλά καλά τι έγινε, κράταγα το μπουμπούκι μου στην αγκαλιά μου!

• 1 month later...

Έσπασαν τα νερα μου στην 36η εβδομαδα και πηγα απο το βραδυ στο μαιευτηριο. Οι πονοι ηρθαν την αλλη μερα κατα τις 10 και 1,50 ειχα γεννησει την κορη μου. Δεν πονεσα οσο πιστευα και ολα γιναν γρηγορα και ευκολα χωρις καν να κανω επισκληριδιο. Οι πονοι μοιαζουν με αυτους της περιοδου απλα ειμαι πιο εντονοι.:P

• 3 months later...

Απιστευτη εμπειρια....Γεννησα με φυσιολογικο τοκετο εχοντας διπλα μου το γιατρο και τη μαια μου.Τα τελευταια λεπτα ειχα και τον αντρα μου, ο οποιος εκοψε και τον ομφαλιο λωρο.Τον υποδεχτηκαμε μαζι και αυτο μας εφερε απιστευτη χαρα και συγκινηση..:-P

• 1 month later...

Το ζουζούνι μου είχε βολευτεί για τα καλα και δεν ήθελε να βγει μέχρι το τέλος!!εσπασαν τα νερά 40 και 4 ημερών.Καθαρα Δευτέρα δεν θα το ξεχάσω ποτε..Σε κανά δυο ώρες πήγα στο μαιευτήριο χωρις καθόλου πόνους.Με έβαλαν στην κλινική για 24 ώρες να περιμένουμε(9 το πρωι)..Την άλλη μέρα τίποτα και τελικά μου έβαλαν τεχνιτους γύρω στις 8 το πρωι!! Στεγνή εγω σχεδόν τελείως υπέφερα απο τους πόνους με διαστολή 5 μέχρι τις 6 το απόγευμα:shock:Είχα πεισμώνει να γεννησω φυσιολογικά.Επισκληριδιο μου έκαναν μια ωρα πρην γεννησω γιατι είχαν ετοιμάσει το χειρουργείο για καισαρικη:mad:! Και μόλις ήρθε το φορείο εγω ξεκίνησα να πονάω συνεχωμενα,λες και ήταν ψυχολογικό!τελικα γέννησα φυσιολογικά στις 8:30 το βράδυ και το μωρακι μου το έβγαλαν με βεντουζα:( ,3 φορές περιτυλιγμένο και έκανε 2 λεπτά για να κλαψει τα οποία μου φάνηκαν αιώνες!!!! Η ανακούφιση που αισθάνθηκα οταν τον έπιασα αγκαλιά δεν περιγράφεται!!τα ξέχασα όλα!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...