Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλιο κοκκύτη Covaxis στην εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Κορίτσια καλή σας μέρα, 

 

Είμαι στη 33 εβδομάδα και ο γυναικολόγος μου μου πρότεινε να κάνω το εμβόλιο του κοκκυτη , τετάνου και διφθερίτιδας το Covaxis αλλά φοβάμαι πολύ τώρα να το κάνω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εσείς το κάνατε; Και αν να ποιο;

 

Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα.

Εγώ έκανα στην κύηση το boostrix polio (κοκκύτη, τετάνου, διφθερίτιδας, πολυομυελίτιδας) (και το αντιγριπικό - ήταν φθινόπωρο). Και τα δύο δεν χαρακτηρίζονται απλώς ασφαλή στην κύηση αλλά υπάρχει σύσταση να γίνονται. Ο ιατρός μου τα συστήνει και τα δύο. Δεν είχα κάποιον προβληματισμό επ'αυτού. Το μόνο αν θυμάμαι καλά ήταν όταν πάω να το κάνω να μην έχω συμπτώματα ίωσης (γενική οδηγία για όλα τα εμβόλια). Δεν είχα κάποια παρενέργεια. 

Συζητήστε με τον ιατρό σας οτιδήποτε σας προβληματίζει σχετικά. Μέχρι να πάρετε απαντήσεις που να σας καλύπτουν και να αποφασίσετε για τα περαιτέρω.

 

Με το καλό εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Γέννησα το Δεκέμβρη και λίγο πριν είχα διαβάσει κι εγώ για το εμβόλιο του κοκκυτη, ότι προστατεύει το νεογέννητο για τους πρώτους δύο μήνες που δεν έχει αρχίσει τα δικά του εμβόλια. Στο πρώτο παιδί δεν είχα ιδέα. Τώρα λοιπόν ρώτησα την παιδίατρο και τον γυναικολόγο, η παιδίατρος είπε ναι κι ο γυναικολόγος όχι. Έτυχε ταυτόχρονα να είναι έγκυες άλλες 4 φίλες, τις ρώτησα αν το έκαναν και μόνο μία από αυτές το είχε κάνει, οι υπόλοιπες δεν το ήξεραν καν. Εν τέλει δεν το έκανα ούτε εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσι μου... Εγώ γέννησα τον Γενάρη το 2ο κ τα έκανα κ τα δυο... Κ κοκκυτη κ γρίπης... Στην πρώτη είχα κάνει μόνο το αντιγριπικο...τότε δεν ακουγόταν το άλλο...εγώ ένιωσα ασφάλεια να κάνω του κοκκυτη...γιατί αυτό που είπε το κορίτσι πάνω ότι είναι κ για το νεογέννητο μια ασφάλεια... Κάποια μωράκια δυστυχως από κοκκυτη έχασαν την ζωουλα τους...το είχα ψάξει κ δεν το σκέφτηκα περισσότερο...είναι ασφαλή στην εγκυμοσύνη...με το καλο να έρθει το μωράκι σας ..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...