Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προτάσεις για κουμπαριές-νονούς και διαφωνία ζευγαριού

Recommended Posts

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Όχι δεν φοβάμαι μην παρεξηγηθεί, δεν πιστεύω ότι θα παρεξηγιοταν, απλά δεν μου φαίνεται ωραίο. Άλλο να αρνηθώ επειδή όντως υπάρχει λόγος πχ άλλη πρόταση κι άλλο να μην υπάρχει πρόταση και να ψάχνουμε εμείς άλλον. Εφόσον δεν είναι κανένα άκυρο άτομο εννοείται.

Χαίρομαι πάντως που βλεπω ότι δεν είναι τόσο συνηθισμένο να θεωρούνται "ανώτεροι" οι κουμπάροι. Γιατί σε φίλους μου και σε γνωστούς στα social βλεπω συνέχεια να αλληλοαποκαλουνται κουμπάροι ή να γράφουν "κουμπαροκατασταση" ή σε φωτογραφίες με τους νονους να γράφουν ότι είναι οι καλύτεροι νονοί που θα μπορούσε να έχει το παιδί και διάφορα τέτοια! Λες κι αν είχε τύχει να το βαφτίσει άλλος δεν θα ήταν καλός. Εμένα αυτό μου φαίνεται ξεχωρισμα και δεν θα το έλεγα ποτέ, γιατί θεωρώ ότι πολλούς φίλους έχω που θα ήταν εξίσου καλοί νονοι και που δείχνουν ακριβώς την ίδια αγάπη στο παιδί! Όπως άλλωστε αυτός που βάφτισε το ένα παιδί μου δεν σημαίνει ότι θα το ξεχωρίζει από το δεύτερο (σε αγάπη εννοώ, όχι ότι θελω να φέρνει ίδια δώρα και στο δεύτερο προφανώς). Οπότε εφόσον δεν ξεχωρίζουμε τους κουμπάρους από τους υπόλοιπους στενούς φίλους, γι'αυτο μου φαίνεται ανούσιο να ασχολούμαστε με το αν είναι περισσότεροι από την πλευρά του ενός. Το βλέπω ότι απλά κάποιος πρέπει να γίνει κουμπάρος, έτυχε και ήθελε κάποιος (καλος κι αγαπητος εννοείται) κι έγινε αλλά κι αυτοί που δεν έγιναν την ίδια θέση έχουν στην καρδιά μου 

καλα επειδη το εβαλε καποιος στα σοσιαλ δ σημαινει κτ

ειναι στον χαρακτηρα του καθενος

εγω νομιζω πλεον η γενια μας δ το εχει αυτο σε μεγαλο βαθμο

επειδη πολλοι εχουν κουμπαρους-συγγενεις κυριως αδερφια,η πολλους μαζι

τα πραγματα γιναναι πιο χαλαρα

εξαρταται κ απο το περιβαλλον του καθενος οπως βλεπεις

ασε που μπορει να μην κρυβεται καμια φοβερη σημασια επειδη απλα λενε-γραφουν για κουμπαρους.κουμπαροι ειναι,απλα το αναφερουν.δ ειναι οτι σημαινει κτ παραπανω

σαν αυτα με το ταγκ:σε χαλαρη διαθεση με τους φιλους ταδε.ε απλα βαλανε με τα κουμπαρακια

Διαφημίσεις

2 hours ago, little lamb said:

Χαίρομαι πάντως που βλεπω ότι δεν είναι τόσο συνηθισμένο να θεωρούνται "ανώτεροι" οι κουμπάροι. Γιατί σε φίλους μου και σε γνωστούς στα social βλεπω συνέχεια να αλληλοαποκαλουνται κουμπάροι ή να γράφουν "κουμπαροκατασταση" ή σε φωτογραφίες με τους νονους να γράφουν ότι είναι οι καλύτεροι νονοί που θα μπορούσε να έχει το παιδί και διάφορα τέτοια! Λες κι αν είχε τύχει να το βαφτίσει άλλος δεν θα ήταν καλός. Εμένα αυτό μου φαίνεται ξεχωρισμα και δεν θα το έλεγα ποτέ, γιατί θεωρώ ότι πολλούς φίλους έχω που θα ήταν εξίσου καλοί νονοι και που δείχνουν ακριβώς την ίδια αγάπη στο παιδί! Όπως άλλωστε αυτός που βάφτισε το ένα παιδί μου δεν σημαίνει ότι θα το ξεχωρίζει από το δεύτερο (σε αγάπη εννοώ, όχι ότι θελω να φέρνει ίδια δώρα και στο δεύτερο προφανώς). Οπότε εφόσον δεν ξεχωρίζουμε τους κουμπάρους από τους υπόλοιπους στενούς φίλους, γι'αυτο μου φαίνεται ανούσιο να ασχολούμαστε με το αν είναι περισσότεροι από την πλευρά του ενός. Το βλέπω ότι απλά κάποιος πρέπει να γίνει κουμπάρος, έτυχε και ήθελε κάποιος (καλος κι αγαπητος εννοείται) κι έγινε αλλά κι αυτοί που δεν έγιναν την ίδια θέση έχουν στην καρδιά μου 

Με ολο το θάρρος θα σου πω πως το ότι εσύ το αντιλαμβάνεσαι έτσι δεν σημαίνει ότι όσοι το λένε αυτό ''ξεχωρίζουν'' τους φίλους τους κατ αυτόν τον τρόπο.

Είτε μας αρέσει είτε όχι στον νονό και την νονά οι γονείς συμπεριφερόμαστε αλλιώς, πχ σε ότι έχει σχέση με το παιδί καλώ τους νονούς του, στα πάρτυ του, στο θεατρικό του παιδιού, ή στην πρώτη συναυλία του ωδείου, κτλ. Δεν είναι ανώτεροι των υπολοίπων όμως για τα παιδιά έχουν ''ξεχριστό ρόλο'', οπότε και αν δεν υπήρχε η κουμπαριά δεν θα γίνονταν αυτά τα καλέσματα.

Άλλο αυτά τα καλέσματα, αλλο το να γράφεις δημοσίως "η καλύτερη νονά που θα μπορούσε να έχει το παιδί". Ας της το πουν προσωπικά, το να το γραφουν δεν είναι λίγο άσχημο για τους υπόλοιπους φίλους; Δηλαδή το επόμενο παιδί θα έχει λιγότερο καλή νονά ας πούμε; Η μοναδική καλύτερη μπήκε στο πρώτο; Ή εννοούν η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει αυτό το παιδί, και για το επόμενο θα είναι άλλη η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει κλπ; Γι'αυτό μου φαίνονται λιγο βλακειουλες αυτά!

Εγώ ας πούμε έχω βαφτίσει το ανιψάκι μου. Δεν το αγαπάω παραπάνω επειδή το βαφτισα, σε σχέση με το να το ειχα μόνο ανιψι. Ούτε αν είχε αδερφάκι θα ξεχώριζα ας πούμε αυτό που βαφτισα. Ή αν βάφτιζα παιδί φίλου, και ένας άλλος εξίσου στενός φίλος εκανε παιδί, εξίσου θα το αγαπούσα κι αυτό. 

Ο ξεχωριστός ρόλος για το παιδί δεν ξέρω πώς θα είναι αργότερα, προς το παρόν που είναι τριών τους έχει το ίδιο με άλλους φίλους μας που επισης έχουν παιδιά ίδιας ηλικίας οπως οι νονοί (ίσως και με άλλους που δεν έχουν παιδιά, αν παίζουν οι ίδιοι πολύ μαζί της). Η υποψήφια νονά του δεύτερου είναι ελεύθερη.

Και το να διαλέξω όμως κάποιον φίλο μου για να έχει ιδιαίτερη σχέση με το παιδί μου συγκριτικά με τους υπόλοιπους, να έρχεται σε αυτά τα καλέσματα που λες κλπ, πάλι δεν θα μου κολλαγε να το κάνω, στην τύχη θα ήταν, δεν ξέρω ποιον να ξεχώριζα! Οπότε προτιμώ να δεχτώ κάποιον που το προτείνει εφόσον είναι αγαπητό πρόσωπο, παρά να μπω στο δίλημμα ποιον απ'όλους θα βάλω εγώ να έχει ξεχωριστή σχεση με το παιδί! Και θυμάμαι ότι κι εμείς αγαπούσαμε πολύ διάφορους φίλους των γονιών μας που δεν ήταν νονοί μας. Αλλά δεν είναι ότι δεν θέλω το παιδί να έχει ξεχωριστη σχέση με κάποιον (ίσως έτσι φαίνεται όπως το λέω), είναι ότι δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον από τους φίλους μου για να έχει αυτό το "προνόμιο" ας πούμε ως προς το παιδί, αφού όλοι την ίδια αγαπη του δείχνουν (δεν μπορώ να εκφράσω καλύτερα πώς το σκέφτομαι). Γι'αυτό και αν κάποιος το ζητάει από μόνος του νιώθω ότι ας πούμε κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό για το παιδί, δείχνει μια ιδιαίτερη επιθυμία, σε σχέση με το να το πρότεινα εγώ σε οποιονδήποτε φίλο ας πούμε. Οπότε είναι ένας λόγος να τον προτιμήσω λόγω αυτής της τόσο μεγάλης επιθυμίας που έχει εκείνος να αποκτήσει αυτή τη σχέση που λες.

μα δεν σκεφτεσαι:κατσε να δω,ποιον θα προτιμουσα να εχω παρεα στα θεατρικα του παιδιου κ αναλογα προτεινεις

για μενα τα πραγματα ειναι αρκετα πιο ξεκαθαρα.ετυχε κ οι φιλοι μας να μην εχουν παιδια σε κοντινη ηλικια.με καποιους πλεον μενουμε μακρια.οποτε ξεκαθαρα δ υπαρχει καποιος ενηλικας μη συγγενης να νιωθουν τοσο ανετα οσο με την νονα τους

οπως κ εγω σαν παιδι ενιωθα πιο ανετα με την γειτονισσα που εβλεπα καθε μερα κ επαιζα με τα παιδια της παρα με νονα κ θεια που μενανε μακρια

δ εχουμε εμεις καποιον φιλο να μας παιρνει τηλ κ κυριως βιντεοκληση για να δει το παιδι.να παιρνουν την μεγαλη βολτα χωρις εμας.αυτα μονο οι νονες τους τα κανουν

τα παιδια στις νονες θελουν να στελνουν βιντεακια με αυτα που κανουν,δ ειπαν να στειλουμε ποτε κ στον κ.δημητρη που ειναι φιλος του μπαμπα πχ

υπαρχουν ανθρωποι που κοινοποιουν τσ παντα.κ εκφραζουν την αγαπη τους στα σοσιαλ.τι να κανουμε δλδ;δ σου λενε προσωπικα εγω εχω την καλυτερη κουμπαρα,δ θα βρεις εσυ καλη.ουτε θα επρεπε να παρεξηγηθει καποιος φιλος τους.εκεινος δ εγινε,τι να κανουμε.μπορει να μην ηθελε στην τελικη.δ παυει να ειναι καλος φιλος

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι γράψατε κορίτσια αλλά θέλω να σου πω @little lambότι εγώ προσωπικά δεν προβληματίστηκα καθόλου για τους νονους γιατί δε θεωρώ ότι είναι κάποια σχέση αναντικατάστατη. Unpopular opinion κ πέστε να με φάτε. Ξέρω πολύ κόσμο που δεν είχε σχέσεις με τον νονό του, δεν τους έχει αφήσει κανένα ψυχολογικό! Προφανώς δεν είναι το ιδανικό αλλά δε θα κάτσω να φτιάξω λίστα με το ποιος έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά για να μου βαφτίσει το παιδί. Για να τους έχω φίλους σημαίνει ότι τους θεωρώ όλους άξιους. Άσε που πολλες φορές διαλέγουμε κάποιον που είμαστε πολύ κοντά κ μετά απομακρυνόμαστε ή τσακωνόμαστε. 

Διαφημίσεις

πρίν από 27 λεπτά , vicky86 είπε:

δ εχουμε εμεις καποιον φιλο να μας παιρνει τηλ κ κυριως βιντεοκληση για να δει το παιδι.να παιρνουν την μεγαλη βολτα χωρις εμας.αυτα μονο οι νονες τους τα κανουν

τα παιδια στις νονες θελουν να στελνουν βιντεακια με αυτα που κανουν,δ ειπαν να στειλουμε ποτε κ στον κ.δημητρη που ειναι φιλος του μπαμπα πχ

Αυτό ακριβώς εννοώ όμως. Ότι διαλέγοντας εμείς νονο, διαλέγουμε τον άνθρωπο που θα τα κάνει αυτά με το παιδί μας. Αν είχε τύχει να είναι άλλος, τα ίδια θα έκαναν με εκείνον. Και κουμπάρο του γάμου διαλέγοντας, πολλές φορές σημαίνει ότι θα αρχίσεις να κάνεις παραπάνω πράγματα με αυτόν απ'όσο με άλλους φίλους. Εγώ λοιπόν δεν θα μπορούσα να διαλέξω ανάμεσά τους! (Είναι άλλο αν υπάρχει κάποιος φίλος που ήδη είναι πιο στενός από άλλους). Οπότε προτιμώ που το προτείνουν. Πχ τώρα με την υποψήφια νονά, είναι 4 συμφοιτήτριες που εγώ προσωπικά τις έχω όλες ακριβως το ίδιο (εκείνες μεταξύ τους δεν ξέρω). Οπότε δεν θα μπορούσα να διαλέξω εγώ κάποια απ'όλες.

πρίν από 33 λεπτά , vicky86 είπε:

υπαρχουν ανθρωποι που κοινοποιουν τσ παντα.κ εκφραζουν την αγαπη τους στα σοσιαλ.τι να κανουμε δλδ;δ σου λενε προσωπικα εγω εχω την καλυτερη κουμπαρα,δ θα βρεις εσυ καλη.ουτε θα επρεπε να παρεξηγηθει καποιος φιλος τους.εκεινος δ εγινε,τι να κανουμε.μπορει να μην ηθελε στην τελικη.δ παυει να ειναι καλος φιλος

Δεν λέω ότι σου λένε "δεν θα βρεις εσύ καλη" αλλά "αν ήσουν εσύ δεν θα ήσουν τόσο καλή όσο αυτή"! :-P Εντάξει προφανως δεν το εννοούν έτσι, το γράφουν για να χαροποιησουν την κουμπάρα, απλα χτυπάει κάπως αυτό το "η καλύτερη", εγώ δεν θα το έγραφα. Ούτε λέω ότι θα παρεξηγιομουν, το ξέρω ότι με αγαπούν κι εμένα, το δείχνουν. Απλά μου φαίνεται τελείως αγαρμπο και παιδιάστικο και χωρίς πολλή σκέψη αυτό το "η καλύτερη που μπορούσαμε να βρούμε". Έχω πάρα πολύ καλή φίλη που ενώ είχαμε πει κάποια στιγμή ότι δεν έχει κάποια για κουμπάρα, της είχα πει ότι εγώ μπορώ αν θελει και ειχε συμφωνήσει και ο μέλλων σύζυγός της, τελικά επειδή όταν παντρεύτηκαν εγώ είχα μωρό μου είπε ότι θα βάλουν κάποια άλλη φίλη της για να μη δυσκολευτω εγώ, συμπεραίνοντας μόνοι τους ότι θα δυσκολευομουν ας πούμε. Και τους βάφτισε και το παιδάκι μετά. Ούτε παρεξηγήθηκα, ούτε έχω δείξει το παραμικρό, ίσα ίσα έχουμε γίνει και ακόμα πιο στενές τώρα που έχει παιδάκι. Αλλά ενδόμυχα εντάξει στενοχωρήθηκα! Δεν σκέφτεσαι ας πούμε "γιατί άλλαξαν; μήπως κάτι έκανα και δεν με θέλουν;"

πρίν από 24 λεπτά , Lenia16 είπε:

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι γράψατε κορίτσια αλλά θέλω να σου πω @little lambότι εγώ προσωπικά δεν προβληματίστηκα καθόλου για τους νονους γιατί δε θεωρώ ότι είναι κάποια σχέση αναντικατάστατη. Unpopular opinion κ πέστε να με φάτε. Ξέρω πολύ κόσμο που δεν είχε σχέση με τον νονό του, δεν τους έχει αφήσει κανένα ψυχολογικό! Προφανώς δεν είναι το ιδανικό αλλά δε θα κάτσω να φτιάξω λίστα με το ποιος έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά για να μου βαφτίσει το παιδί. Για να τους έχω φίλους σημαίνει ότι τους θεωρώ όλους άξιους. Άσε που πολλες φορές διαλέγουμε κάποιον που είμαστε πολύ κοντά κ μετά απομακρυνόμαστε ή τσακωνόμαστε. 

Εγώ συμφωνώ, είναι απλά κάποιοι από τους πιο στενούς. Απλά συνήθως μελλοντικά θα κάνεις περισσότερα πράγματα με αυτούς, οπότε γι'αυτο λέω δεν θα μπορούσα εγώ να διαλέξω, όλοι το ίδιο μου φαίνονται, οπότε ας προτείνουν αυτοί και θα δεχτώ, αφού είμαστε φίλοι.

δ ξερω little lamb

εχω φιλους που μιλαμε για τα παιδια εννοειται.σε σχετικη ηλικια τα παιδια.επειδη ειμαστε κ μακρια αλλα δ λαχταρανε τα παιδια οσο οι νονες τους

δ εχουμε αυτο του ειδους την επικοινωνια

δ ειναι οτι το επιδιωξα.δ εστελνα με δικη μου πρωτοβουλια να βλεπουν τα κατορθωματα των μωρων.το θελανε.ειδικα στης μεγαλης επειδη ειναι μικρη,κ τωρα μολις παντρευτηκε,δ ηθελα να την πρηζω με τετοια 20χρ κοριτσακι

κ με του μικρου ειχαμε χαθει καποια χρονια,κρατωντας επαφες λογω διαφορετικων πολεων,κ βρεθηκαμε λιγο πριν γινω μαμα παλι

μ αρεσει που λες οτι δ θα παρεξηγιοσουν,αλλα σε ενοχλει που το γραφουν γτ μπορει καποιος να παρεξηγηθει

Διάβασα διαγώνια κάποια πράγματα. Στις μέρες που ζούμε είστε τυχεροί που έχετε πρόταση. Οικονομικά δύσκολο.

Αλήθεια.Να ρωτησω κατι πιο χαλαρωτικό  

Έχεις σκεφτεί εκκλησία?θα κάνεις κάτι μετά?

Κάτι γκραντε κάτι μινιμαλ?:-D

πρίν από 52 λεπτά , vicky86 είπε:

μ αρεσει που λες οτι δ θα παρεξηγιοσουν,αλλα σε ενοχλει που το γραφουν γτ μπορει καποιος να παρεξηγηθει

Άλλο να παρεξηγηθεί, άλλο να στενοχωρηθεί. Δεν έχω μιλήσει πουθενά για παρεξήγηση! Εσείς δηλαδη αν ένας κολλητός σας έγραφε για τη νονα του παιδιού του ότι είναι η καλύτερη νονά που θα μπορουσαν να επιλέξουν, δεν θα στενοχωριοσασταν λίγο γιατί εσείς δεν θεωρηθηκατε καλοί; Όχι να παρεξηγηθείτε. Παρεξήγηση σημαίνει κρατάω μούτρα στον άλλο, τον ψιλοαποφευγω, δεν του φέρομαι ακριβώς όπως πριν κλπ. Εγώ εννοώ μια στενοχώρια. Ή μια σκέψη μήπως έχω κάνει κάτι λάθος και ο άλλος έχει παρεξηγηθεί μαζί μου και δεν με θεωρούσε καλη. Αυτό εννοώ 

πρίν από 56 λεπτά , vicky86 είπε:

εχω φιλους που μιλαμε για τα παιδια εννοειται.σε σχετικη ηλικια τα παιδια.επειδη ειμαστε κ μακρια αλλα δ λαχταρανε τα παιδια οσο οι νονες τους

δ εχουμε αυτο του ειδους την επικοινωνια

δ ειναι οτι το επιδιωξα.δ εστελνα με δικη μου πρωτοβουλια να βλεπουν τα κατορθωματα των μωρων.το θελανε.ειδικα στης μεγαλης επειδη ειναι μικρη,κ τωρα μολις παντρευτηκε,δ ηθελα να την πρηζω με τετοια 20χρ κοριτσακι

Εννοώ ότι ότι ίσως έχουν λαχτάρα, ζητάνε φωτό κλπ, ακριβώς επειδή έγιναν νονες. Αν είχε γίνει άλλος, πολύ απλα είχε άλλος αυτή τη στάση κι εκείνες πιθανώς όχι (δεν λέω συγκεκριμένα για τις δικές σου, γενικότερα μιλάω). Οπότε δεν θα μπορούσα να διαλέξω εγώ ποιον θέλω να βάλω σε αυτό το ρόλο. Οπότε αυτοπροτεινομενος ο άλλος σου δείχνει ότι θέλει πολύ με όλη του την ψυχή να μπει σε αυτό το ρόλο. Τώρα αν υπάρχουν φιλοι που δείχνουν από μόνοι τους τόση λαχτάρα, ναι εύκολα τους διαλέγουν οι γονείς για νονους. Στην περίπτωσή μου είναι πολλοί αυτοί οι φίλοι όμως. Αυτό έχει να κάνει και με το στυλ του ανθρώπου πάντως, δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Οι νονοί της μεγάλης μου δεν ζητάνε φωτό κι όποτε στέλνω δεν στέλνουν κι αυτοί τα παιδάκια τους, μόνο αν ζητήσω. Ενώ με άλλη φίλη στέλνουμε σχεδόν καθημερινα. Δεν είναι όμως ότι οι νονοί έχουν λιγότερη λαχτάρα για τη μικρή, απλά δεν τρελαίνονται για φωτό και τέτοια, μπορεί να μην τραβάνε καν δηλαδή εκείνοι.

πρίν από 10 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Διάβασα διαγώνια κάποια πράγματα. Στις μέρες που ζούμε είστε τυχεροί που έχετε πρόταση. Οικονομικά δύσκολο.

Αλήθεια.Να ρωτησω κατι πιο χαλαρωτικό  

Έχεις σκεφτεί εκκλησία?θα κάνεις κάτι μετά?

Κάτι γκραντε κάτι μινιμαλ?:-D

Νωρίς είναι γι'αυτα, στα μισά της εγκυμοσύνης ειμαι, ούτε β'επιπεδου δεν έχω κάνει να ξέρουμε ότι όλα είναι οκ... 2-3 ωραίες εκκλησίες έχω κατά νου, που τις είχαμε και για το γάμο και την πρώτη βάφτιση, δεν είναι ότι έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτω από τώρα για αυτή τη βάφτιση συγκεκριμένα :-P Γενικά πάντως είμαστε του μινιμαλ, δεν μας αρέσουν candy bar και πολλοί στολισμοί κλπ. Στην πρώτη είχαμε μόνο μπομπονιέρα+γλυκό στην εκκλησία και μετά ένα απλό τραπέζι, όχι φάση δεξίωσης. Απλά πρόσφατα γιόρταζε η εκκλησία κι έτσι είχε έναν πολύ όμορφο στολισμό από μόνη της!

ναι,πιθανον αν ηταν αλλοι οι νονοι μας,κ αναλογα τον χαρακτηρα,να ειχαν κ εκεινοι λαχταρα.παντως η μια το ζητησε,δ εχει σημασια που ζητησε το πρωτο.η αλλη παρολο που οταν της ζητησαμε να μας παντρεψει,ετσι οπως εγινε,της ειπαμε οτι δ εχουμε πολλες απαιτησεις.ουτε κ αργοτερα για μωρο κλπ.ομως ηταν ενθουσιασμενη κ σιγουρη οτι θελει απο οταν εμαθε για την εγκυμοσυνη.δ βλεπω διαφορα στο ποσο το ηθελαν κ τι κανουν πλεον

η μονο περιπτωση να αναρωτιομουν για μια τετοια δηλωση απο φιλη,κ να στεναχωριομουν,ειναι αν ελεγε για καλυτερη φιλη κλπ ενω πχ ειμαστε 3κολλητες.ή η καλυτερη κουμπαρα κλπ κ να ημουν κ εγω κουμπαρα της.κ δ ειχε πει ποτε κτ παρομοιο εστω κατ ιδιαν σε μενα.εκει θα σκεφτομουν τι παραπονο εχει.αλλιως οχι.χαιρομαι οι φιλοι μου να εχουν καλους κουμπαρους.δ επηρεαζει τη σχεση μας αυτο.μπορει να μην κουμπαρεψαμε λογω συνθηκων

Διαφημίσεις

Μα ναι συνήθως λόγω συνθηκών δεν κουμπαρευεις. Άρα αυτός που έτυχε να κουμπαρεψει μπορεί να μην ήταν "ο καλύτερος που θα μπορούσαν να έχουν". Αυτό εννοώ. Είναι πολύ καλός, εξαιρετικος και χαίρομαι, κι εγώ έχω πολύ καλούς κι εξαιρετικούς, όμως υπάρχουν κι άλλοι που θα μπορούσαν να είναι εξίσου καλοι απλά δεν έτυχε (και οι ίδιοι που τα γράφουν είναι ανάμεσα σε αυτούς). Δεν είναι αυτοί που εχω "οι καλύτεροι που θα μπορούσαν να υπάρχουν". Τέλος πάντων, είπα και πριν ότι πιθανότατα δεν το εννοούν, είναι απλά μια ατυχης έκφραση υπερενθουσιασμου και κοπλιμεντου, λίγο παιδιάστικη που είπα και πριν. Τα είπα αυτά απλώς για να εξηγήσω γιατί δεν θα ήθελα να μπω εγώ σε διαδικασία να διαλέξω κάποιον και γι'αυτο χαίρομαι που μας το προτείνουν, όσο κι αν προέκυψε η "δυσκολία" που είναι όλοι από τη μία πλευρά.

Εμένα πάλι, ρε παιδιά, μου φαίνεται τόσο κριντζ να ανεβάζεις πιάτα με μασημένα κουκούτσια ελιάς και γλειμένα πιρούνια (δηλαδή ίου) με τη λεζάντα "κουμπαροκατάσταση", που το τελευταίο που σκέφτομαι σε τέτοια ποστ είναι οι λεπτές αποχρώσεις διαχωρισμού των φίλων!

πρίν από 15 λεπτά , Ilaeira είπε:

Εμένα πάλι, ρε παιδιά, μου φαίνεται τόσο κριντζ να ανεβάζεις πιάτα με μασημένα κουκούτσια ελιάς και γλειμένα πιρούνια (δηλαδή ίου) με τη λεζάντα "κουμπαροκατάσταση", που το τελευταίο που σκέφτομαι σε τέτοια ποστ είναι οι λεπτές αποχρώσεις διαχωρισμού των φίλων!

Με έκανες και γέλασα!

Το είχα ανάγκη, γιατί η φωτιά είναι σχετικα κοντά μας (δεν είμαι εκεί όμως) και είμαι τόση ώρα σε συνεχή refresh μεταξύ ειδησεογραφικών σελίδων και ομάδων κατοίκων και μέχρι να ανέβει κάτι καινούργιο κοιτάω εδώ...

16 hours ago, little lamb said:

Άλλο αυτά τα καλέσματα, αλλο το να γράφεις δημοσίως "η καλύτερη νονά που θα μπορούσε να έχει το παιδί". Ας της το πουν προσωπικά, το να το γραφουν δεν είναι λίγο άσχημο για τους υπόλοιπους φίλους; Δηλαδή το επόμενο παιδί θα έχει λιγότερο καλή νονά ας πούμε; Η μοναδική καλύτερη μπήκε στο πρώτο; Ή εννοούν η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει αυτό το παιδί, και για το επόμενο θα είναι άλλη η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει κλπ; Γι'αυτό μου φαίνονται λιγο βλακειουλες αυτά!

Εγώ ας πούμε έχω βαφτίσει το ανιψάκι μου. Δεν το αγαπάω παραπάνω επειδή το βαφτισα, σε σχέση με το να το ειχα μόνο ανιψι. Ούτε αν είχε αδερφάκι θα ξεχώριζα ας πούμε αυτό που βαφτισα. Ή αν βάφτιζα παιδί φίλου, και ένας άλλος εξίσου στενός φίλος εκανε παιδί, εξίσου θα το αγαπούσα κι αυτό.

Προσωπικά καθόλου δεν παρεξηγούμαι όταν το βλέπω αυτό,  αλίμονο αν έπαιρνα προσωπικά κάθε τι που έλεγαν οι φίλοι μου.

Γιατί να μη σκεφτείς ότι θέλουν να τιμήσουν τον άνθρωπο που έκαναν την κουμπαριά και το παίρνεις τόσο κακοπροαίρετα? Ειλικρινά ρωτάω. Εμένα δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό να το σκεφτώ με αυτόν τον τρόπο.

Εγώ τον βαφτιστήρα μου τον ξεχωρίζω από τα υπόλοιπα παιδιά στο περιβάλλον μου, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε , ίσως και να τον αγαπώ περισσότερο δεν ξέρω, όμως σίγουρα του έχω αδυναμία που δεν περιγράφεται. Είμαι πάντα δίπλα του στις σημαντικές του στιγμές, έχουμε μοιραστεί όμορφα πράγματα μαζί , έχουμε δεθεί διαφορετικά, ακόμα και τώρα που είναι λίγο πριν την ενηλικίωση έστι είμαστε. Δεν θα τον βάφτιζα αν δεν μπορούσα να τον ξεχωρίσω από τους υπόλοιπους.

8 hours ago, little lamb said:

η φωτιά είναι σχετικα κοντά μας (δεν είμαι εκεί όμως) και είμαι τόση ώρα σε συνεχή refresh μεταξύ ειδησεογραφικών σελίδων και ομάδων κατοίκων και μέχρι να ανέβει κάτι καινούργιο κοιτάω εδώ...

Ωπ!!! πως είστε σήμερα με την φωτιά? πως πήγε το βράδυ?

Διαφημίσεις

On 18/7/2022 at 7:51 ΜΜ, little lamb είπε:

Όλα ισχύουν. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι ότι όταν υπάρχει τόσος ενθουσιασμός δύσκολα αρνείσαι, κάτι που συμφωνούμε και οι δύο. Απλά εγώ δεν το θεωρώ "πρόβλημα" αν αυτός ο ενθουσιασμός και η πρόταση είναι από κάποιον που δεν σε πειράζει για άλλο λόγο να βαφτίσει/παντρέψει. Δεν θα με ένοιαζε δηλαδή να συζητήσω και με άλλους απ'τη στιγμή που βρέθηκε πρόταση.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες! Αν αυτή η πρόταση γίνεται με αυτό τον τρόπο από κάποιον που δεν σε πειράζει. Πραγματικά αν μου το πρότεινε κάποιος που δεν ήθελα με αυτό τον τρόπο θα με πείραζε πολύ.

Δεν έχει πάει προς εμάς η φωτιά ευτυχώς. Δεν είναι μακριά, αλλά μεσολαβεί άλλος οικισμός. Δεν θα ήθελα να πω εδώ πιο συγκεκριμένα περιοχη. Ας ελπίσουμε να μην πάει, ούτε σε εμάς ούτε σε άλλο κατοικημένο σημείο. Η νύχτα χωρίς ύπνο εννοείται.

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Γιατί να μη σκεφτείς ότι θέλουν να τιμήσουν τον άνθρωπο που έκαναν την κουμπαριά και το παίρνεις τόσο κακοπροαίρετα? Ειλικρινά ρωτάω. Εμένα δεν θα μου περνούσε καν από το μυαλό να το σκεφτώ με αυτόν τον τρόπο.

Μα το είπα κι εγώ ότι προφανώς θέλουν απλά να χαροποιησουν το νονό/κουμπάρο και απλά είναι λίγο ατυχης έκφραση. Πώς να το κάνουμε, είναι αρκετά διαφορετικό το "έχει μια καταπληκτική νονα/υπέροχη/σούπερ κλπ κλπ κλπ" από το "έχει την πιο καταπληκτικη/υπέροχη κλπ που θα μπορούσε να έχει" ( =δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλη ισάξια). Δεν το μεταφράζω λάθος, οι λέξεις ακριβώς αυτό λένε. Απλά πιθανότατα δεν το εννοούν ετσι, άρα ειναι ατυχης επιλογή λέξεων. Τέλος πάντων! Εγώ όπως είπα κάνω παρα πολλη παρέα μαζί τους, κι εκείνοι δηλαδή, και με δική τους πρωτοβουλία, και τηλεφωνα και φωτό και απ' όλα, πολύ ευχάριστα, είναι από τους πιο πιο πιο στενούς -κι εγώ γι'αυτους απ' ο,τι αντιλαμβάνομαι, οπότε όντως δεν τίθεται θέμα, απλά το θεωρώ λίγο άστοχη έκφραση ειδικά όταν άλλαξες κουμπάρο να πας να γράφεις κι αυτό μετά. Νομίζω είναι λογικό ο άλλος να προβληματιστεί μήπως εκείνος έχει κάνει κάτι κ δεν τον ήθελες κ δεν θα ήταν τόσο καταπληκτικός ας πούμε. Όχι κακοπροαίρετα δηλαδή και παρεξηγημένα, το αντίθετο, να σκεφτεί μήπως ο γονιός είχε παρεξηγηθεί μαζί του. Τέλος πάντων, δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς πώς το σκέφτομαι! Απλά γι'αυτο δεν θα ήθελα να μπω σε διαδικασία να διαλεξω εγώ ποιος θα είναι. Μόνο αυτό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...