Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωρό στην άκρη του λικνου

DimitrisGour

Recommended Posts

Καλήσπερα στους γονείς του forum :-)

Είμαι ένας νέος μπαμπάς με ένα αγοράκι 15 ημερών. 

Ο μικρουλης απολαμβάνει να κοιμάται στην άκρη του λικνου βάζοντας το προσωπακι του κοντά στο τοιχωμα και τα χεράκια του κοντά στο προσωπο του, παίρνει μια θέση "προφύλαξης", την οποία όμως είχε και στη κοιλιά της μανούλας τον τελευταίο μήνα. 

Αισθάνεται μάλλον ασφαλης εκεί και προφυλαγμενος. Τσεκάρουμε αρκετά συχνά αν το παρακάνει και δεν αναπνέει σωστά, όμως θα ήθελα να ξέρω αν έχει συμβει και σε άλλους και αν πρέπει να ανησυχουμε

Ευχαριστώ 

Δημητρης 

Διαφημίσεις

On 8/5/2021 at 5:14 ΜΜ, DimitrisGour είπε:

Ο μικρουλης απολαμβάνει να κοιμάται στην άκρη του λικνου βάζοντας το προσωπακι του κοντά στο τοιχωμα και τα χεράκια του κοντά στο προσωπο του, παίρνει μια θέση "προφύλαξης", την οποία όμως είχε και στη κοιλιά της μανούλας τον τελευταίο μήνα. 

Αισθάνεται μάλλον ασφαλης εκεί και προφυλαγμενος. Τσεκάρουμε αρκετά συχνά αν το παρακάνει και δεν αναπνέει σωστά, όμως θα ήθελα να ξέρω αν έχει συμβει και σε άλλους και αν πρέπει να ανησυχουμε

Ευχαριστώ 

Δημητρης 

Καλησπέρα κ να σας ζήσει το μωράκι. Αν τον βάλετε στη μέση απ' το λίκνο πηγαίνει μόνο του στην άκρη?

Να σας ζήσει το μωράκι σας!

Ίσως επειδή είναι μικρούλης του φαίνεται αχανές το λίκνο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις λεγόμενες φωλιές, είναι υφασμάτινα καλαθάκια με μικρές διαστάσεις στα οποία μπορεί το μωρό να κουρνιάσει με ασφάλεια. 

Να φροντίζετε το σεντόνι στο λίκνο να είναι πολύ καλά τεντωμένο και ασφαλισμένο, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βγει κάτω από το στρώμα και να τυλιχτεί γύρω του.

πρίν από 53 λεπτά , Ilaeira είπε:

Να σας ζήσει το μωράκι σας!

Ίσως επειδή είναι μικρούλης του φαίνεται αχανές το λίκνο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις λεγόμενες φωλιές, είναι υφασμάτινα καλαθάκια με μικρές διαστάσεις στα οποία μπορεί το μωρό να κουρνιάσει με ασφάλεια. 

Να φροντίζετε το σεντόνι στο λίκνο να είναι πολύ καλά τεντωμένο και ασφαλισμένο, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βγει κάτω από το στρώμα και να τυλιχτεί γύρω του.

Θα συμφωνήσω για την φωλιά. Πολύ καλή ιδέα. Του φαίνεται μεγάλο το κρεβατακι μάλλον για αυτό. Το έκανε και ο πρώτος μου γιος και τον έβαζα να κοιμάται στο πορτμπεμπε που ήταν πιο μικρό και βολευόταν καλύτερα. 

On 8/5/2021 at 5:14 ΜΜ, DimitrisGour είπε:

Ευχαριστώ 

Δημητρης 

Αν έχετε λίκνο που μπαίνει δίπλα στο κρεβάτι τύπου 'next to me' βεβαιωθείτε ότι δεν έχει καθόλου κλίση προς τη μεριά του κρεβατιού (ακόμα και αν δεν φαίνεται, λίγες μοίρες είναι αρκετές) και ότι το έχετε δέσει σωστά με τους ιμάντες. Είναι κοινό πρόβλημα σε τέτοια λίκνα να γλιστράνε τα βρέφη προς μια πλευρά φτάνοντας στα τοιχώματα και να μας φαίνεται ότι εκεί απλά βολεύονται. Το πάθαινε και το δικό μου, μόλις σταθεροποίησα τους ιμάντες σωστά, στήριξα το δικό μας στρώμα ώστε να μη μετακινείται και χαλαρώνουν και η κλίση έγινε μηδέν δεν το ξαναέκανε για αρκετό καιρό (τουλάχιστον μέχρι να μάθει να γυρίζει έμενε ανάσκελα και σχετικά στο κέντρο η όποια κίνηση είχε ήταν προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι σε μία συγκεκριμένη) 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως τους πρώτους μήνες έβαζα σφήνα στο κρεβατάκι, μια πολύ ωραία , που ήταν ένας ιμάντας με 2 μακρόστενα μαξιλαράκια, ένα στην κάθε πλευρά, και το μωρό έμενε εκεί που το τοποθετούσα. Έτσι δεν ρισκάρεις να γυρίσει  μπρούμυτα, ούτε να κολλήσει το πρόσωπο του στο κρεβάτι (εμένα αυτό δεν μου ακούγεται ασφαλές.)

6 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

εμένα αυτό δεν μου ακούγεται ασφαλές.)

Θα συμφωνήσω.

Ρωτήστε τον παιδίατρο για τις θέσεις που μπορεί να έχει το μωρό για έναν ασφαλή ύπνο. Αν θυμάμαι καλά πρέπει το κεφαλάκι να είναι πάντα γυρισμένο στο πλάι, να μην υπάρχουν σεντόνια τσαλακωμενα, κουκλάκια, μαξιλάρια στην κούνια και τα σκεπάσματα να είναι απ' την μέση και κάτω. Να σας ζήσει!

Έχουμε και φωλιά στην οποία ο μικρουλης μας βολεύεται εξίσου καλά. Μάλλον έχετε δίκιο

Αν τον βάλουμε στη μέση του λικνου, όχι δεν πηγαινει απαραίτητα στην άκρη αλλά είναι διαπιστωμένο μετά από 20 μέρες ότι του αρέσει η γωνία, μάλλον έχετε δικιο ότι του φαίνεται τεράστιο το στρώματακι του 

Επίσης βολευεται και με τις δύο γωνίες :-) οπότε δεν είναι θέμα κλίσης

Περισσότερο με ενδιέφερε αν είναι κάτι επικυνδυνο, υποθέτω πως όχι απο τη στιγμή που δεν έχουμε τίποτα περιττό μέσα στο κρεβατάκι του 

Ευχαριστώ πολυ πολυ 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...