Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακτινογραφία θωρακος

Recommended Posts

Θυμάμαι πέρυσι και τα δύο μου παιδιά έπαθαν βρογχοπνευμονια. Ο γιατρός στην εξέταση είχε ακούσει ακροαστικα κ είχε ζητήσει αίματος και ακτινογραφία θωρακος. Θυμήθηκα σημερα επειδή ξανάγινε το ίδιο και μου ζήτησε πάλι ακτινογραφία θωρακος την οποία κάναμε και όντως είχε ςπιπλοκη πάλι και είμαστε με αντιβίωση, θυμήθηκα ότι κάθε φορά που έχει ακροαστικα το παιδί μας στέλνει για ακτινογραφία. Και εγώ αναρωτιέμαι είναι σωστό κάθε φορά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να κάνουν ακτινογραφία? Δεν έιναι κακό αυτό για ακτινοβολία? Δεν μπορεί να μας δίνει απλά την αντιβίωση αν ακούει κάτι να ξεμπερδευουμε? Πρέπει κάθε φορά να τρέχουμε για αίμα και ακτινογραφία? Θέλω να του τα ρωτήσω αυτά τηνν επόμενη φορά, φαντάζομαι με το αίμα θα θέλει να δει αν είναι ιός η μικρόβιο. Αλλά κάθε φορά ακτινογραφία? Εσείς τι λέτε? 

Διαφημίσεις

Δεν είμαι γιατρός, όμως η ακτινογραφία είναι αυτή που θα δείξει την έκταση του προβλήματος ακριβώς. Η ακρόαση από μόνη της δεν μπορεί να δώσει ενδείξεις για το αν χρειάζεται αντιβίωση, ούτε είναι σωστή η λογική της αντιβίωσης χωρίς ενδείξεις. Η ακτινοβολία που λαμβάνει 1 φορά το χρόνο είναι πολύ μικρή. Δεν θα ανησυχούσα στη θέση σου!

22 hours ago, Nefeli2014 said:

Θυμάμαι πέρυσι και τα δύο μου παιδιά έπαθαν βρογχοπνευμονια. Ο γιατρός στην εξέταση είχε ακούσει ακροαστικα κ είχε ζητήσει αίματος και ακτινογραφία θωρακος. Θυμήθηκα σημερα επειδή ξανάγινε το ίδιο και μου ζήτησε πάλι ακτινογραφία θωρακος την οποία κάναμε και όντως είχε ςπιπλοκη πάλι και είμαστε με αντιβίωση, θυμήθηκα ότι κάθε φορά που έχει ακροαστικα το παιδί μας στέλνει για ακτινογραφία. Και εγώ αναρωτιέμαι είναι σωστό κάθε φορά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να κάνουν ακτινογραφία? Δεν έιναι κακό αυτό για ακτινοβολία? Δεν μπορεί να μας δίνει απλά την αντιβίωση αν ακούει κάτι να ξεμπερδευουμε? Πρέπει κάθε φορά να τρέχουμε για αίμα και ακτινογραφία? Θέλω να του τα ρωτήσω αυτά τηνν επόμενη φορά, φαντάζομαι με το αίμα θα θέλει να δει αν είναι ιός η μικρόβιο. Αλλά κάθε φορά ακτινογραφία? Εσείς τι λέτε? 

Γνωρίζω ότι παραπέμπουν σε ακτινογραφία όταν ακούσουν την πιο "ύποπτη" κατηγορία ακροαστικων. Αν όντως τα παιδιά παθαίνουν κάθε χρόνο (ή συχνότερα) βακτηριακη λοίμωξη στους πνεύμονες ίσως και να χρειάζεται η ακτινογραφία. Δεν προβληματιζει όμως το γιατρό το γεγονός ότι συμβαίνει τόσο συχνά κάτι τέτοιο ώστε να το αξιολογήσει πιο συνολικά? Αλλιώς υπάρχει η περίπτωση να υπερβαλει με τις ακτινογραφίες το οποίο όμως δεν το θεωρώ και τόσο πιθανό. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικη με τις ακτινογραφίες ακριβώς λόγω της ακτινοβολίας που όσο μικρή και να είναι, ε κάθε χρόνο από τόσο μικρή ηλικία σίγουρα δεν είναι καλό. Οπότε στην θέση σου, προτού πάω το παιδί να την κάνει, θα τον ρωτούσα τι άκουσε και τι φάνηκε στο αίμα και γενικά για ποιο λόγο παραπέμπει σε ακτινογραφία. Πολύ μπακαλιστικα ο γιατρός μας μας έχει πει ότι τα ακροαστικα χωρίζονται σε κατηγορίες ήχου και εξ αυτών το "τριξιμο" που ακούει ένας γιατρός με το στηθοσκοπιο είναι αρκετά σοβαρό σε σχέση με το "σφύριγμα" ή το "γουργουρητο" και χρειαζονται εξετάσεις αίματος και ίσως και ακτινογραφία. Εύχομαι περαστικα.

• 2 εβδομάδες μετά...
On 20/2/2020 at 3:10 ΠΜ, Nefeli2014 είπε:

Είναι τεχνολόγος ακτινολόγος κ γνωρίζω πως αυτή είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο γιατρός από την στιγμή που έχει ακούσει κάτι, είναι λογικό να ζητήσει ακτινογραφία για να δει την θεραπεία που θα ακολουθήσει

Εύχομαι περαστικά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...