Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΜΩΡΑ

Recommended Posts

Εχω ενα μωρακι 13 μηνων και σήμερα του εκανα για πρώτη φορά μια ακτινογραφία στα ισχύα μετα απο συμβουλή του γιατρού φυσικά.

Μήπως ξερει καποιος να μου πεί κατα πόσο ειναι ασφαλές σε τοσο μωρο να γίνεται ακτινογραφία? Μήπως έπρεπε να γίνει υπέρηχος ισχύων?

• 1 year later...

Διαφημίσεις

Καλησπερα ειμαι μανουλα ενος αγοριου 17 μηνων.Αυτο που με απασχολει ιδιαιτερα ειναι το εξεις.Τον γεναρη μου ειχε πεσει το παιδι απο την κουνια υψους 1 μετρου με το κεφαλι και τοτε με ειχε στειλει ο παιδιατρος να κανουμε ακτινογραφια κρανιου.Εδω και 2 μηνες το παιδι παιδευεται με βρογχιτιδα και μαλιστα τωρα μια βδομαδα πηρε ιωση και εκει που ηταν μια χαρα μου εκανε για 3 μερες 39,7 πυρετο και επεφτε μονο στο 38,8 και τοτε μου ειπε ο παιδιατρος πως ανησυχουμε για πνευμονια γιατι υπηρχε και βηχας.Πηγα εχθες στο παιδων πεντελης κι ενω ακροαστηκαν το παιδι και ηταν μια χαρα μου ειπαν να κανω και ακτινογραφια θωρακος.Ωστοσο του καναμε και γενικη αιματος και την εξεταση crp,οι εξετασεις βγηκαν πολυ καλες απλα τωρα οι εννοια μου ειναι οι εξεις ποσο επικυνδυνο ειναι που το παιδι μεσα 3 μηνες δεχτηκε 2 φορες ακτινοβολια?Εχω τρομαξει παρα πολυ και εχω νευριασει που δεν ειδαν οτι αφου ολα ειναι καλα να αποφυγουμε την ακτινοβολια.

Καλησπερα και ευχομαι περαστικα στο αντρακι σου.Σιγουρα οποιαδηποτε μορφη ακτινοβολιας ειναι βλαβερη ωστοσο αντισταθμιζεται παντα με το ωφελος που εχει για τον ασθενη.Να ξερεις οτι οταν επιβαλλεται ακομα και εγκυμονουσα β' και γ' τριμηνου κανει ακτινογραφια.Παντα βεβαια με τις απαιτουμενες πριφυλαξεις.Το ιδιο ισχυει και για τα παιδακια.Δεν θα σου πω οτι δεν πηρε ακτινοβολια αλλα θα σου πω οτι αν επεσε σε ευσυνειδητους υπαλληλους σιγουρα το προσεξαν το πιτσιρικι και ηταν ακρως προσεκτικοι.Με τα παιδακια παντα ειναι πιο ιδιαιτερη η μεταχειριση.Σιγουρα πηραν τα μετρα τους για να πετυχουν να βγαλουν καλες ακτινογραφιες χωρις να χρειαστουν επαναληψεις και σιγουρα περιορισαν το πεδιο ακτινοβολησης οσο μπορουσαν.

Ο παιδίατρος τι σου είπε; Τον ρώτησες; Μίλησε μαζί του να σου φύγει η αγωνία.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Ευχαριστω πολυ ηδη το παιδι ειναι καλυτερα.Τον παιδιατρο μου δεν τον ρωτησα η αληθεια ειναι γιατι φοβαμαι την απαντηση.Οσον αφορα την προσοχη που επρεπε να δειξουν στο παιδι δεν του εβαλαν καποια ποδια μπροστα για να να παρει λιγοτερη ακτινοβολια αλλα ευτυχως μονο μια φορα εγινε η ακτινα δεν χρειαστηκε δευτερη.Αχ τι να πω βρε κοριτσια ευχομαι να μην ειναι τοσο εντονο οσο το εχω κανει στο μυαλο μου..

Διαφημίσεις

Καλη μου κοπελα μην φοβασαι για το μωρακι σου....το δικο μου σε διαστημα 18 μερων και σε ηλικια 22 με 40 ημερων εκανε 5-6 φορεσ ακτινογραφια συν μια εξεταση με σκιαγραφικο υλικο και ακτινοβολια παλι και δεν επαθε τιποτα....αν οι γιατροι κρινουν οτι κατι ειναι παραιτητο να γινει θεωρω οτι ειναι για το καλο του παιδιου...

Μην ανησυχεις ιδιαιτερα...Βεβαια καλα κανεις και το θιγεις σαν θεμα η ακομα καλυτερα αν ξαναπας σε νοσοκομειο το μικρο σου σε συντομο χρονικο διαστημα -απλα να τους το αναφερεις..για φαντασου πχ να μην εκανε ακτινογραφια θωρακα και να ειχε και πνευμονια? τοτε θα αισθανοσουνα χειροτερα...παντως μην ανησυχεις