Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δύστροπη συμπεριφορα-Σοβαρό πρόβλημα

Recommended Posts

Εγω παλι αντιθετα απο τις περισσοτερες δεν ειδα αντιπαθεια και να βαρυγκομα η φιλη. Προβληματισμο ειδα απο καποια που δεν ξερει να συμβιωνει με 4χρονο σε 24ωρη βαση. Συμβουλες θελει. Αυτο που δεν ειδα να σχολιαζετε ειναι το πως οι γονεις δεν το σκεφτηκαν αυτο. Ακομη και ζητημα υγειας να ειναι απο τη στιγμη που η φιλη μας εργαζεται κι ολας, χρειαζεται κι αλλο ενα ατομο. Για μενα το σωστο θα ηταν να βοηθησει και η γιαγια (που ηταν και νταντα κι εχει μεγαλωσει και τα δικα της παιδια). Μονη σου φιλη μου δεν θα τα καταφερεις αλλα με υπομονη κι αγαπη ισως καταφερεις να προσφερεις και κατι στη διαπεδαγωγηση αυτου του παιδιου κι επισης να μαθεις κι εσυ πραγματα.

Διαφημίσεις

16 ώρες πρίν, Maria2266 είπε:

Για κάποιο λόγο οι προηγούμενες απαντήσεις μου δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ....είναι τραγικό το πώς μπορεί κανεις να πιαστεί από τις λέξεις.Μου επιτίθεστε χωρίς να με ξέρετε.Θα αποσαφηνίσω αυτά που είπα πριν για να μήνα παρεξηγούμαι:Ποτέ μα ποτέ στην ζωή μου δεν έχω σκοπό να γίνω βίαιη ή επιθετική προς την ανήψια μου.Οταν είπα να της «φωνάξω»,εννοώ να της πω πως κάτι που κάνει δεν είναι σωστό,αλλά μέχρι εκεί.Χωρις υστερίες και δράματα,απλά θα της έλεγα «δεν είναι όμορφο αυτό που κανεις,βρες έναν άλλο τρόπο να εκφράσεις αυτό που νιώθεις».Η αδερφή μου ούτε αυτό δεν με αφήνει να της πω.Επισης να σημειώσω πως είμαι απίστευτα καλη με την μικρή και μου έχει τρομερή αδυναμία,γι’αυτο και οι γονείς την εμπιστεύτηκαν σε εμένα και όχι στην μια και μοναδική γιαγιά που υπάρχει,στην οποία η μικρή δεν κάθεται με τίποτα.Και επειδή με φάγατε,δεν είπα ποτέ ότι δεν θέλω το παιδί.Ειπα ότι επειδή απαιτεί συνεχώς κάποιον από πάνω της και αν πας να φύγεις για μισό λεπτό κοπανάει το κεφάλι της στα πλακάκια,θέλω να βρω τρόπους να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα.Πως θα της μαγειρεύω,θα της πλένω,θα μαζεύω το σπίτι και γενικως θα κάνω βασικές δουλειές όταν η ανήψια μου θα θέλει να παίζω σε μόνιμη βάση;Αυτές οι απορίες ίσως να φαίνονται χαζές σε εσάς αλλά εγώ δεν έχω παιδιά και δεν γνωρίζω τις ισορροπίες.Ειναι καλύτερο το να πείτε μια σοβαρή γνώμη από το να με κριτικάρετε χωρίς να με ξέρετε.Το συγκεκριμένο παιδάκι το λατρεύω κι φταίω κι εγώ που έχει κακομάθει λίγο,γιατί του κάνω οοοολα τα χατήρια.Αυτο όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι προβληματίζομαι για το πώς θα συμβιωσουμε.Φυσικα και δεν θέλω να την κάνω να στεναχωριέται,ούτε και να βιώσει ακόμα πιο βαριά αυτή την εμπειρία.Επειδη όμως είμαι μόνη και πρέπει να γίνουν και αλλά πράγματα μέσα στο σπίτι,είμαι σε απόγνωση πώς θα τα καταφέρω όλα,από την στιγμή που η ανήψια μου με βλέπει πιο πολύ ως παιχνίδι που της ανήκει παρα ως ενήλικα

Πες τους να πάνε το παιδί στη γιαγιά και ότι θα έρχεσαι κάθε απόγευμα και κάθε Σαββατοκύριακο να της παίρνεις να παίξετε. Η γιαγιά έχει μεγαλώσει παιδιά, πιθανότατα πάρα πολλά πράγματα ενστικτωδώς να τα αντιμετωπίζει καλύτερα. Και δε θα έχει το άγχος να κάνει κάτι λάθος, είτε προς τη μεριά της αυστηρότητας είτε προς το πολύ χαλαρό, γιατί έχει ξαναμεγαλώσει παιδιά και έχει παγιωμένες αντιλήψεις για το πώς θα αντιδράσει σε ό,τι περίεργο δει.

Επίσης θα σου βάλω και έναν άλλο παράγοντα : πες ότι το παιδί κάτι έχει, να του πούμε κακομαθημένο απλά, να πούμε κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, κάτι τελοσπάντων που το διαφοροποιεί από τα άλλα παιδιά. Ε, η γιαγιά στον ένα μήνα όχι μόνο θα το έχει δει, αλλά θα το πει κιόλας. Κανείς δεν κόβει έτσι εύκολα την καλημέρα στη μάνα του, όσο και να τον πονέσει το "το εγγονάκι μου δε συμπεριφέρεται φυσιολογικά, κάτι πρέπει να κάνετε παιδί μου", ενώ τα αδέρφια πολύ εύκολα ψυχραίνονται και δεν ξαναμιλάνε για χρόνια.

1 ώρα πρίν, Melia13 είπε:

Εγω παλι αντιθετα απο τις περισσοτερες δεν ειδα αντιπαθεια και να βαρυγκομα η φιλη. Προβληματισμο ειδα απο καποια που δεν ξερει να συμβιωνει με 4χρονο σε 24ωρη βαση. Συμβουλες θελει. Αυτο που δεν ειδα να σχολιαζετε ειναι το πως οι γονεις δεν το σκεφτηκαν αυτο. Ακομη και ζητημα υγειας να ειναι απο τη στιγμη που η φιλη μας εργαζεται κι ολας, χρειαζεται κι αλλο ενα ατομο. Για μενα το σωστο θα ηταν να βοηθησει και η γιαγια (που ηταν και νταντα κι εχει μεγαλωσει και τα δικα της παιδια). Μονη σου φιλη μου δεν θα τα καταφερεις αλλα με υπομονη κι αγαπη ισως καταφερεις να προσφερεις και κατι στη διαπεδαγωγηση αυτου του παιδιου κι επισης να μαθεις κι εσυ πραγματα.

Η μια και μοναδική γιαγιά που μπορεί να βοηθήσει δεν είναι η μαμα μου,καθώς είναι πολυ άρρωστη,αλλά η μαμα του άντρα της αδερφής μου,η οποία δεν τα πάει πολύ καλά με την ανήψια μου και δεν πρόκειται να κατσει η μικρή σε αυτήν για πάνω από 2-3 ώρες,κι αυτές με πολύ κλάμα.Οσον αφορά αυτό που είπες για τους γονείς,όταν λέω ότι δεν νοιάζονται πολύ για την μικρή,βγαίνω κακια :Ρ Σκέψου ότι όταν έρχεται Αθήνα η αδερφή μου με το παιδί (Μένουν οικογενειακώς Κρήτη αλλά ερχονται οι δυο τους Αθήνα κάποιες μέρες και ο μπαμπάς μένει πίσω λόγω δουλειάς),η μικρή δεν θέλει καν να μιλήσει στον μπαμπά της στο τηλέφωνο,ενώ έχει να τον δει και να τον ακουσει δέκα μέρες πχ.Η ανήψια μου αποζητά κυρίως την μαμα της,τον μπαμπά αντιθέτως δεν τον πολύ θέλει και μπορεί να κάνει και 10-15 μέρες να τον δει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα,ούτε καν ρωτάει για εκείνον.Εγω σκεφτόμουν μήπως να έπαιρνα κάποια κοπέλα να με βοηθάει λίγο στις δουλειές ώστε να έχω περισσότερο χρόνο για την ανήψια μου γιατί ξέρω ότι λόγω της αλλαγης θα με έχει μεγαλύτερη ανάγκη,αλλά επειδή δεν βγαίνω οικονομικά ρώτησα την αδερφή μου μήπως μπορεί να μου καλύψει το 1/3 των εξόδων.Η απάντηση της: «Σιγά μην παρεις γυναίκα καλε,μια χαρά θα κατσει το παιδι,βάλε της να δει παιδικά για 3-4 ώρες και κάνε τότε τις δουλειές σου.»

Νομίζω το κάνεις πολύ μεγάλο θέμα. Ένα 4χρονο παιδάκι είναι που σίγουρα θα προσκολληθεί πάνω σου (με την καλή έννοια) γιατί θα της λείπουν οι γονείς της. Δεν χρειάζεσαι έξτρα βοήθεια. Πόσες δουλειές πια θα έχεις να κάνεις. Ένα άτομο είσαι με ένα μικρό παιδάκι.

Το ότι δεν μιλάει στο τηλέφωνο δεν σημαίνει κάτι... Και εμένα, ειδικά σε μικρή ηλικία δεν ήθελε να πολυμιλάει στο τηλέφωνο. πχ όταν έμενε με την γιαγιά της κάποιες μέρες, έβγαινε ελάχιστα και με το ζόρι στο τηλέφωνο να μας μιλήσει. Όχι γιατί δεν μας ήθελε ή γιατί δεν ήταν δεμένη, αλλά γιατί της λείπαμε και συγκινούνταν. Και προτιμούσε να μην μιλήσει καθόλου (γιατί ταραζόταν).

Το παιδί πηγαίνει παιδικό σταθμό;

Εμένα πάλι κάτι δε μου κολλάει...από την μία δεν σχολούνται καθόλου μαζί της οι γονείς της και από την άλλη την έχουν κακομάθει και θέλει πάντα κάποιον δίπλα της. Συγνώμη αλλά από την μικρή μου εμπειρία, βρίσκω ότι αυτά τα δύο δε πάνε μαζί...κάπου μπερδεύτηκες...^_^:grin:

Διαφημίσεις

Just now, connie08 said:

Εμένα πάλι κάτι δε μου κολλάει...από την μία δεν σχολούνται καθόλου μαζί της οι γονείς της και από την άλλη την έχουν κακομάθει και θέλει πάντα κάποιον δίπλα της. Συγνώμη αλλά από την μικρή μου εμπειρία, βρίσκω ότι αυτά τα δύο δε πάνε μαζί...κάπου μπερδεύτηκες...^_^:grin:

Eμένα μου κάνει εντύπωση που η μαμά του παιδιού πρότεινε να το βάλει να δει 3 - 4 ώρες παιδικά ενώ έχει ήδη πει η "θεία" ότι το παιδί δεν βλέπει παιδικά πάνω από ένα δύο λεπτά, τι στο καλό καθόλου δεν το ξέρει η μαμά του? :)

Στην περίπτωση που δεν είναι μουφα το θέμα, εάν ο προβληματισμός σου είναι πως θα κάνεις τις δουλειές, μπορείς να τις κάνεις όταν κοιμηθεί το παιδί, όπως κάνουν πολλές μανούλες.

Επίσης, ενώ σε έχουμε ρωτήσει δεν μας έχεις πει ποιος κρατάει το παιδί όσο δουλεύεις.

Επεξεργάστηκαν by elenip

Just now, connie08 said:

Πιστεύω θέλει να πει πως ασχολούνται πολύ (για αυτό και βάζει τα κλάματα αν μείνει έστω και για λίγο μόνο του) αλλά ασχολούνται με το λάθος τρόπο.

. Και πάλι εγώ θα πρότεινα όσο είναι εδώ η αδερφή σου να στην αφήσει 1-2 μέρες να δείτε πως είναι  και για τις 2,σαν  'προβα'

Το πρωί θα την κρατάει η γιαγιά ,όσο εγώ δουλεύω,αλλά από το μεσημέρι και μετά θα την αναλαμβάνω αποκλειστικά εγώ γιατί η γιαγιά λέει πως κουράζεται.Οσον αφορά τις δουλειές,όπως έγραψα νωρίτερα η μικρή κοιμάται συνήθως κατά τις 11-12,όποτε είναι αυτονόητο πως δουλειές δεν γίνονται τέτοια ώρα.Εχει συνηθίσει προφανώς να κοιμάται εκεινες τις ώρες και νωρίτερα δεν θέλει με τίποτα να πάει για ύπνο.Επειδη με ρωτήσατε για τα παιδικά,η αδερφή μου όταν κάνει δουλειές βάζει στην μικρή να βλέπει παιδικά 3-4 ώρες μαζεμένες κάθε μέρα και αυτή ακριβως από δίπλα κάνει δουλειές.Δεν το βρίσκω όμως σωστό ένα παιδάκι να κάθεται από τις 2 μέχρι τις 6 σκυμμένο πάνω από το ταμπλετ...αν όμως αυτή η μέθοδος λέτε πως είναι σωστή,αυτήν θα ακολουθήσω κι εγώ.Παντως το ότι οι γονείς της δεν καίγονται και πολύ για την ανήψια μου είναι μια αλήθεια,όσο κι αν δεν με πιστεύετε ή με αποκαλείτε τρολ.Να σας πω ότι σε διάστημα μισού χρόνου,η μικρή έσπασε δυο φορές το ίδιο χέρι και έκανε και ένα κάταγμα στο άλλο,γιατί καθώς ήταν στην παιδική χαρά γλίστρησε και έπεσε χωρίς να την καταλάβει η αδερφή μου γιατί ασχολούνταν με το κινητό (πράγμα που παραδέχτηκε και η ίδια).Εν τω μεταξύ η ανήψια μου δεν είναι κανένα ζωηρό παιδάκι που κάνει ζογκλερικά (όποτε θα ήταν πιο πιθανό να χτυπούσε),αντιθετως,μπορεί να είναι κάπως οξύθυμη αλλά παίζει πολύ ήρεμα.Εαν το να σακατεύει δυο χέρια το παιδί μέσα σε μισό χρόνο,επειδή η μαμα ήταν στο κινητό,το θεωρείτε λογικό,τότε μάλλον είμαι εγώ η παράλογη και η κακια.Επισης έχει τύχει πολλες φορες να ξεχαστεί να την πάρει από τον παιδικό,ο οποιος είναι κυριολεκτικά απέναντι από το σπίτι,με αποτέλεσμα η δασκάλα να της την λέει συχνά,γιατί η μικρη νομίζει πως η μαμα της την ξέχασε και κλαίει όπως είναι λογικο.Ενω δεν δουλεύει και έχει περισσότερο χρόνο στο σπίτι,ούτε καν φαγητό δεν της ετοιμάζει,γιατί στο σχολείο της μικρής δεν τα ταΐζουν (νομίζω κάτι με μια αλλαγή νομοθεσίας παίχτηκε στον παιδικό της) και προτιμά να της παίρνει ετοιμο junk food απ’εξω,δηλαδή goodys και τέτοια.Η αδερφή μου ασχολείται παρα πολύ με το παιδί αλλά το κάνει μόνο και μόνο για μην την κάνει να κλάψει,χωρίς να χαιρεται πραγματικά να παίζει μαζί της.Και όλα αυτά δεν τα αναφέρω για να βγάλω κακια προς την αδερφή μου,που ίσως πολλοί θα σκεφτείτε,αλλά για να δείτε πως αυτά που λέω είναι αλήθεια και πως όντως οι γονείς δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το παιδί,κι ας ασχολούνται φαινομενικά πολύ μαζί του.

Νομιζω όμως ότι έχουμε φύγει λίγο από την αρχική συζήτηση,γιατί εγώ ως άπειρη στο κομμάτι των παιδιών,ζήτησα συμβουλές και δεν θα ήθελα να με κριτικάρετε άσχημα.Ισως πολλά από αυτά που με προβληματίζουν να φαίνονται χαζά στα μάτια σας,αλλά όπως είπα πάλι,δεν έχω δικά μου παιδιά και δεν γνωρίζω τις ισορροπίες.

Να πω επίσης πως η γιαγιά αρχικά δεν ήθελε να την κρατάει ούτε τις λίγες ώρες που εγω εργάζομαι,γιατί λέει πως η μικρή δεν την θέλει με τίποτα και δεν την ακούει.Δεν γίνεται αλλιώς όμως,της το εξήγησα και το κατάλαβε,γιατί δεν θα είχα που να αφήσω το παιδί.Απο τις 2 και μετα όμως,που εγώ τελειώνω,θα την αναλαμβάνω αποκλειστικά.

Εγώ σε καταλαβαίνω. Δεν σε κάνει κακο άνθρωπο να κριτικάρεις την αδερφή σου και τις μεθόδους διαπαιδαγώγησης της, εγώ ίσα ίσα βλέπω ότι έχεις επίγνωση της κατάστασης και παρόλο το συγγενικό δεσμό είσαι αντικειμενική. Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες (το ίδιο και η αδερφή)  ότι δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα στο σπίτι εκτός αν βλέπει παιδικά. Είσαι σίγουρη ότι δεν μπορεί έστω να κάτσει και λίγο μόνη τής με κάποιο παιχνίδι βιβλίο κλπ κι εσύ πχ να είσαι στην κουζίνα και να πλένεις πιατα; Η έστω όπου πας να έρχεται μαζί σου για παρεα χωρίς να χρειάζεται να είναι σε μια οθονη. Μπορείς να τις αναθέτεις και μικρες δουλιτσες να σε βοηθαει, πχ σιδερωσα το ρουχο σου πήγαινε το στο συρτάρι. Εγώ με το γιο μου που είναι 3 το κάνω συνέχεια. Στα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες συνήθως αρέσει αυτο. Ποντάρω και σε οσα είπαν οι προηγούμενες κοπελες ότι τα παιδιά είναι πιο συνεργάσιμα σε λιγότερο οικείο περιβάλλον.

Διαφημίσεις

On 22/10/2019 at 11:37 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Πες τους να πάνε το παιδί στη γιαγιά και ότι θα έρχεσαι κάθε απόγευμα και κάθε Σαββατοκύριακο να της παίρνεις να παίξετε. Η γιαγιά έχει μεγαλώσει παιδιά, πιθανότατα πάρα πολλά πράγματα ενστικτωδώς να τα αντιμετωπίζει καλύτερα. Και δε θα έχει το άγχος να κάνει κάτι λάθος, είτε προς τη μεριά της αυστηρότητας είτε προς το πολύ χαλαρό, γιατί έχει ξαναμεγαλώσει παιδιά και έχει παγιωμένες αντιλήψεις για το πώς θα αντιδράσει σε ό,τι περίεργο δει.

Επίσης θα σου βάλω και έναν άλλο παράγοντα : πες ότι το παιδί κάτι έχει, να του πούμε κακομαθημένο απλά, να πούμε κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, κάτι τελοσπάντων που το διαφοροποιεί από τα άλλα παιδιά. Ε, η γιαγιά στον ένα μήνα όχι μόνο θα το έχει δει, αλλά θα το πει κιόλας. Κανείς δεν κόβει έτσι εύκολα την καλημέρα στη μάνα του, όσο και να τον πονέσει το "το εγγονάκι μου δε συμπεριφέρεται φυσιολογικά, κάτι πρέπει να κάνετε παιδί μου", ενώ τα αδέρφια πολύ εύκολα ψυχραίνονται και δεν ξαναμιλάνε για χρόνια.

Η μικρούλα δεν την θέλει την γιαγιά γιατί δεν παίζει πολύ μαζί της,με αποτελεσμα να βαριέται εύκολα όπως είναι λογικό και να κλαίει.Μαζι μου κάθεται πολύ πιο εύκολα.Επισης η γιαγιά στο θέμα της συμπεριφοράς είναι ακόμα χειρότερη από την μαμα θα έλεγα :Ρ Θα αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Παιζαμε εγώ και η αδερφή μου με την μικρή για αρκετή ώρα,και σε κάποια φάση θέλησα να πάω επειγόντως δυο λεπτά στο μπάνιο.Η ανήψια μου βάζει τα κλάματα και φώναζε «δεν με παίζεις και δεν μου δίνεις σημασία».Η γιαγιά λοιπόν,που ήταν παρούσα στο σκηνικό,αντί να πει στην μικρούλα πχ «μην κλαις,η θεία θα έρθει σε ένα λεπτό» φώναξε εμένα λέγοντας «είσαι κακή θεία που αφήνεις το παιδί,ντροπη» και γύρισε στο παιδί και του είπε «Νικολέττα,πες της τι κακια θεία που είναι!».Μια άλλη φορά βλέπαμε όλοι μαζί μια ταινία και γελάσαμε σε μια αστεία ατάκα.Η μικρή τότε έπαθε μεγάλη κρίση,γιατί νόμιζε ότι γελούσαμε μαζί της και φώναζε «μην ξανά ακούσω κανέναν σας να μιλάει,καταλάβατε;;Κιχ μην ακούσω!!» Η γιαγιά παρενέβη πρώτη και αντί να της εξηγήσει πως δεν γελούσαμε μαζί της,αλλά με την τηλεόραση και πως δεν χρειάζεται να κλαίει,είπε «Ο,τι σας λέει το παιδί θα κάνετε!Μην ξανά βγάλετε άχνα όσο είναι μαζί μας η Νικολεττα!!Μα είναι δυνατόν να κοροϊδεύετε το κοριτσάκι μου;Νικολέττα,μάλωσε τους άμα μιλήσουν παλι» και κάπως έτσι είδαμε την υπόλοιπη ταινία στα βουβά.Η αδερφή μου φυσικά δεν είπε λέξη σε κανένα από τα δυο σκηνικά.

Με βάση αυτά τα σκηνικά την θεωρώ τελείως αναξιόπιστη για το πως θα αξιολογεί την συμπεριφορά του παιδιού.Θα έλεγα μάλιστα πως αντί να της δείχνει ποιοι είναι οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς (πχ μην κλαις,η θεία θα έρθει ή μην κλαις,δεν γελάμε μαζί σου αλλά με τον αστειο κύριο στην τηλεόραση) της δείχνει πώς να «μαλώνει» τους άλλους όταν δεν περνάει το δικό της.Ισως είναι επειδή είναι το μοναδικό εγγονάκι της,και επειδή της έχει τεράστια αδυναμία δεν θέλει να την βλέπει να στεναχωριέται.

Just now, Sunshine8 είπε:

Εγώ σε καταλαβαίνω. Δεν σε κάνει κακο άνθρωπο να κριτικάρεις την αδερφή σου και τις μεθόδους διαπαιδαγώγησης της, εγώ ίσα ίσα βλέπω ότι έχεις επίγνωση της κατάστασης και παρόλο το συγγενικό δεσμό είσαι αντικειμενική. Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό που λες (το ίδιο και η αδερφή)  ότι δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα στο σπίτι εκτός αν βλέπει παιδικά. Είσαι σίγουρη ότι δεν μπορεί έστω να κάτσει και λίγο μόνη τής με κάποιο παιχνίδι βιβλίο κλπ κι εσύ πχ να είσαι στην κουζίνα και να πλένεις πιατα; Η έστω όπου πας να έρχεται μαζί σου για παρεα χωρίς να χρειάζεται να είναι σε μια οθονη. Μπορείς να τις αναθέτεις και μικρες δουλιτσες να σε βοηθαει, πχ σιδερωσα το ρουχο σου πήγαινε το στο συρτάρι. Εγώ με το γιο μου που είναι 3 το κάνω συνέχεια. Στα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες συνήθως αρέσει αυτο. Ποντάρω και σε οσα είπαν οι προηγούμενες κοπελες ότι τα παιδιά είναι πιο συνεργάσιμα σε λιγότερο οικείο περιβάλλον.

Να κατσει μόνη της δεν υπάρχει περίπτωση,ούτε για δυο λεπτά μέχρι να πλύνεις τα χέρια σου πχ.Το πιο πιθανό είναι να βλέπει κάτι στο ταμπλετ και να είμαι δίπλα της.Το είχα προσπαθήσει αυτό που λες,το να κάνω μικροδουλιτσες και να βοηθάει κι αυτή,σαν παιχνίδι.Το αποτέλεσμα:

-Νικολέττα μου,έλα να βάλουμε το μπλουζάκι στο πλυντήριο 

-Θέλω να το βάλω στην ντουλάπα,όχι στο πλυντήριο

-Κοιτα το που είναι βρωμικο.Πρεπει πρώτα να το πλύνουμε για να είναι καθαρό και μετά θα το βάλουμε στην ντουλάπα (το ειπα χαμογελαστά και με τσαχπίνικο τρόπο)

-Οοοοοχι!!!!Ειπα θα το βάλουμε στην ντουλαπαααα!!!!!

-Ναι αλλά θα μυρίζει άσχημα και θα κλείνουμε τις μυτούλες μας για να μην το μυρίζουμε!Θα κάνει πουφ! (Εξακολουθώ να μιλάω χαμογελαστά) 

-Στην ντουλαπαααα ειπαααααα! ( και μετά ακολουθούν κλάμματα και φωνές μέχρι που πέρασε κανα εικοσάλεπτο για να ηρεμήσει)

Παρομοια σκηνικά έχουν συμβεί πολλές φορές,και πάντα καταλήγουμε σε κλάμματα.Αλλη φορά πχ μαγειρευαμε και ήθελε να ρίξει όλο το αλάτι στο φαγητό.Της εξήγησα πως δεν κάνει γιατί το φαγητό θα γίνει αλμυρό,και τσουπ,πάλι φωνές και κλάμματα.Ειναι παιδάκι που αν της καρφωθεί κάτι στο μυαλό,δεν ησυχάζει μέχρι να γίνει το δικό της,όπως συμβαίνει και σε αλλά παιδάκια υποθέτω.Ευελπιστω κι εγω παντως τώρα που θα είμαστε οι δυο μας να είναι λιιιγο πιο συνεργάσιμη.

Είναι ο γραπτός λογος που συχνά γίνονται παρεξηγησεις

Αν μίλησες με πολύ επικριτικός ύφος λογικο να μην ηθελε να ακούσει η αδερφη σου

Κ εγω εχω πάρα πολύ διαφορετικό τρόπο με τα παιδια μου απο οτι εχει η αδερφη μου κ η κουνιαδα μου, κ σίγουρα θα δυσκολευομουν να κρατήσω τα ανηψια μου, παρόλο που έχω παιδιά κοντινή ηλικιας

Εφοσον έχεις ξεκαθαρίσει ότι δ εννοουσες να συνετίσεις με ξύλο ή φωνές, φυσικά κ θα βαλεις κάποιους κανόνες κ ορια

Πρέπει να μπεις κ στη θέση του παιδιού που θα χρειαστεί να αποχωριστεί τους γονεις της για έναν μήνα, λογικο να βγάλει κ καποια αντιδραση

Εφοσον εργάζεσαι αν δεις ότι δ τα καταφέρνεις με τις δουλειές καλό είναι να πάρεις μια γυναικα

Η μικρη παει σε παιδικό; κ σχολαει 2;ξερω οτι ειναι ως τις 4το ωράριο, μήπως να την αφήνεις εκεί μεχρι εκείνη την ώρα; 

Καλο θα ήταν πριν μείνει αυτόν τον μήνα να ερθει ένα σ/κ σαν πρόβα κ έτσι θα δεις καλύτερα το πρόγραμμα της κ τις συνήθειες της

Φυσικα να φέρει στο σπιτι αρκετά αγαπημένα πράγματα της για να νιώθει άνετα κ να περνάει καλα

Το σαββατοκύριακο να πηγαίνετε μια βολτα τουλ

Δ νομιζω οτι εννοούσε καμια ότι θα κάνεις δουλειες βάζοντας την 4ωρες σε ένα ταμπλετ. Δοκίμασε να την εντάξεις στις δουλειές, πχ να απλώσετε τα ρουχα κ να σου δίνει μανταλάκια, να σε βοηθήσει στο μαγείρεμα πχ με το πλύσιμο των υλικων

Πολλες μανούλες πάντως κάνουν δουλειες μετά τις 11,γενικα ότι ώρα κοιμουνται τα παιδια. Αντέχει τόσο; από τι ώρα το πρωί; κοιμαται μεσημερι; 

Γενικα εμενα τα δικα μου απασχολουνται μονα η απλα φερανε τα παιχνίδια του εκεί που έκανα δουλειες, αλλα με ζωγραφικη, πλαστελινες, λεγκο απασχολουνται αρκετά χωρίς να με ψαξουν

Γενικα οπότε έχεις χρόνο ετοίμασε 2-3φαγητα ψυγείο κ κατάψυξη που της αρεσουν

Παντως ένα τετράχρονο μοναχοπαιδι που θέλει πάντα κάποιον μαζί του δ θεωρείται κακομαθημενο

Κ σίγουρα δ χρειάζονται μπάτλερ, αλλα σε αυτην την ηλικια ακομη χρειάζονται βοήθεια σε πολλά πραγματα

Για παράδειγμα η κορη μου 5+χρ μπορεί να φάει μόνη από αρκετά μικρή, ακομη όμως καμια φορα χαιδευεται στον μπαμπα της για να την ταισει, η εκείνος την "κακομαθαινει" με τον να την φέρνει αγκαλια στο σαλονι όταν την ξυπναει. Σε μένα ειδικα αυτό με την αγκαλιά δ το κανει γτ κοντεύει κ 20κιλα.οποτε τα παιδια ξέρουν που τα παίρνει κ τα κανουν:D

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό και δεν θα ασχοληθώ με όλα τα "άσχετα" τα οποία γράφτηκαν περί της διάθεσής σου και των συναισθημάτων σου απέναντι σε παιδί και αδερφή.

διαφωνώ κι εγώ να βλέπει τόσες ώρες tv για να κάνεις δουλειές.Εγω θα σου έλεγα να τις κάνετε μαζί κατά κάποιο τρόπο.Δηλαδη στο μαγείρεμα βαλτης μια καρέκλα στον πάγκο δωστης αλατια πιπεριά τα λαχανικά πχ που θα μπουν στο φαγητό και βαλτη να σε βοηθάει.Το ίδιο με το σκούπισμα.Πες της να μαζεύει τα πράγματα από κάτω και εσύ να σκουπίζεις ή να σπρωχνει τη σκούπα να έρθει εκεί που πας γιατί σκαλωσε κάπου και χρειάζεσαι τη βοήθεια της.

Πιστεύω ότι όχι μόνο θα το κάνει,θα το χαρεί κιόλας γιατί θα κάνει με τη θεία της και ταυτόχρονα θα τη βοηθάει (πες της κ κανένα γλυκολογο πχ αν δεν είχα και σένα τι θα κανα ή μαζί σου είναι πιο ωραίες οι δουλειές του σπιτιού και τελειώνουν πιο γρήγορα) 

Αν την δεις να ζοριζεται με τις δουλειές μπορείς να της δώσεις κίνητρα με όμορφο τρόπο.Πχ άντε έλα να τελειώσουμε τις δουλειές για να πάμε βόλτα,να παίξουμε,να διαβάσουμε κλπ κλπ

Αναφορικά με την έλλειψη της μαμάς, όσο θα περνάει καλά μαζί σου,τόσο πιο εύκολα και ομαλά θα κυλήσουν οι μέρες και τόσο πιο καλά θα είναι και η μικρή.Αν τυχόν της λείπει πολύ και τη ψάχνει απεγνωσμένα,πες την αδερφή σου πριν φύγει να έχουν κάτι δικό τους σαν κόλπο όταν λείπει η μία στην άλλη.Πχ ένα κουκλάκι της που οπότε νιώθει τη μαμά μακριά να το παίρνει στην αγκαλιά της και η μαμά από εκεί που είναι θα το νιώθει και θα της στέλνει την αγκαλιά πίσω μέσα από το κουκλάκι της.Να έχει ένα σημείο επαφής,μια παρηγοριά όταν τη χρειάζεται πέρα από σένα φυσικά που σίγουρα θα κάνεις το καλύτερο δυνατό.

Εγώ να σου πω την αλήθεια δε φοβάμαι τη συμβίωση σας και τα πρακτικά παρά μόνο της έλλειψη της μαμάς της.

Είναι πολύ λογικό να αγχώνεσαι και ένα μπράβο από μένα που θα κρατήσεις την ανιψουλα σου.Πιστευω ότι επειδή σου έχει αδυναμία και επειδή ασχολείσαι μαζί της ουσιαστικά έτσι κι αλλιώς,θα δεις ένα πιο συνεργάσιμοι παιδί απ' ότι το βλέπεις με τη μαμά του.Και καταλαβαίνεις το γιατί φυσικά:Γιατί δεν θα έχει συναισθηματική έλλειψη μαζί σου ενώ με τους γονείς της την έχει και για αυτό έχει και αυτή τη συμπεριφορά.Και κατ εμέ θα τη συνετισεις όπου χρειαστεί.Πρωτη φορά παίζει να αντιδράσει λες και τη σκότωσαν αλλά της εξηγείς ότι αυτό το σπίτι έχει άλλους κανόνες και γίνονται διαφορετικά κάποια πράγματα απ' ότι στο σπίτι της.

Να την επιβραβεύεις επίσης όταν είναι υπάκουη,σε βοηθάει.Να της λες ευχαριστώ για τη βοήθεια και να της θυμιζεις και με λόγια ότι περνάς πολύ ωραία από τότε που ήρθε σπίτι σου.

Αυτά από μένα,καλή δύναμη,μην αγχώνεσαι καθόλου κοπέλα μου και ότι χρειαστείς ειμαι εδώ!

Απο αυτα που λες νομιζω οτι αν εσυ ασχοληθεις ποιοτικα μαζι της,θα φερεται και το παιδακι διαφορετικα! Αφου λες οτι αδιαφορουν.. αν δει ενδιαφερον απο εσενα,ή αυτο που ειπωθηκε παραπανω να της ζητας βοηθεια σε λογικα πλαισια,θα νιωσει καλα!

Διαφημίσεις

Και εγω θα ζοριζομουν πολυ να το κρατησω εναν μηνα. Ασε που δεν ειμαι απο τις μαμαδες που κανουν τα παιδια τους οτι θελουν αλλα θετω ορια. Εργαζομαι σε χωρο με αρκετα  μεγαλυτερα παιδια και εχω δει τι κανει η πληρη ελευθερια κ στο να μην βαζουμε ορια στα παιδια. Για εμενα ναι, υπαρχουν κακομαθημενα τετραχρονα που δεν φταινε τα ιδια αλλα οι γονεις που νομιζουν οτι ο κοσμος ειναι υποχρεωμενος να ανεχτει οποιαδηποτε συμπεριφορα του παιδιου τους.

On 21/10/2019 at 3:54 ΜΜ, Maria2266 είπε:

Για κάποιο λόγο οι προηγούμενες απαντήσεις μου δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ....είναι τραγικό το πώς μπορεί κανεις να πιαστεί από τις λέξεις.Μου επιτίθεστε χωρίς να με ξέρετε.Θα αποσαφηνίσω αυτά που είπα πριν για να μήνα παρεξηγούμαι:Ποτέ μα ποτέ στην ζωή μου δεν έχω σκοπό να γίνω βίαιη ή επιθετική προς την ανήψια μου.Οταν είπα να της «φωνάξω»,εννοώ να της πω πως κάτι που κάνει δεν είναι σωστό,αλλά μέχρι εκεί.Χωρις υστερίες και δράματα,απλά θα της έλεγα «δεν είναι όμορφο αυτό που κανεις,βρες έναν άλλο τρόπο να εκφράσεις αυτό που νιώθεις».Η αδερφή μου ούτε αυτό δεν με αφήνει να της πω.Επισης να σημειώσω πως είμαι απίστευτα καλη με την μικρή και μου έχει τρομερή αδυναμία,γι’αυτο και οι γονείς την εμπιστεύτηκαν σε εμένα και όχι στην μια και μοναδική γιαγιά που υπάρχει,στην οποία η μικρή δεν κάθεται με τίποτα.Και επειδή με φάγατε,δεν είπα ποτέ ότι δεν θέλω το παιδί.Ειπα ότι επειδή απαιτεί συνεχώς κάποιον από πάνω της και αν πας να φύγεις για μισό λεπτό κοπανάει το κεφάλι της στα πλακάκια,θέλω να βρω τρόπους να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα.Πως θα της μαγειρεύω,θα της πλένω,θα μαζεύω το σπίτι και γενικως θα κάνω βασικές δουλειές όταν η ανήψια μου θα θέλει να παίζω σε μόνιμη βάση;Αυτές οι απορίες ίσως να φαίνονται χαζές σε εσάς αλλά εγώ δεν έχω παιδιά και δεν γνωρίζω τις ισορροπίες.Ειναι καλύτερο το να πείτε μια σοβαρή γνώμη από το να με κριτικάρετε χωρίς να με ξέρετε.Το συγκεκριμένο παιδάκι το λατρεύω κι φταίω κι εγώ που έχει κακομάθει λίγο,γιατί του κάνω οοοολα τα χατήρια.Αυτο όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι προβληματίζομαι για το πώς θα συμβιωσουμε.Φυσικα και δεν θέλω να την κάνω να στεναχωριέται,ούτε και να βιώσει ακόμα πιο βαριά αυτή την εμπειρία.Επειδη όμως είμαι μόνη και πρέπει να γίνουν και αλλά πράγματα μέσα στο σπίτι,είμαι σε απόγνωση πώς θα τα καταφέρω όλα,από την στιγμή που η ανήψια μου με βλέπει πιο πολύ ως παιχνίδι που της ανήκει παρα ως ενήλικα

Θα βάλεις τους κανόνες σου ! Ήρεμα και χωρίς φωνές :) η μικρή θα σε ακούσει - πίστεψε με ! Απλά θα την πάρεις με το καλό πχ πηγαινετε μαζί να πάρετε δυο παραμύθια και ένα κουκλάκι για νάνι την πρώτη ημέρα . Πήγαινε την για παγωτό στο τέλος της εβδομαδος . Κάνε της μια κακομαθησια πχ βαφτείτε ζωάκια και δείτε μια ταινία μαζί κλπ κλπ 

Τα παιδιά αγαπούν τα όρια κι ας τσινησουν λίγο. 

Δεν είσαι η μαμά της και θα αισθάνεται τέτοια ανασφάλεια που βάσει εμπειρίας θα είναι κυρία ! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...