Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χτυπήματα στα νηπιαγωγείο

Recommended Posts

Just now, Nefeli2014 είπε:

Εξήγησα παραπάνω γιατί πρακτικά δε γιβεται. Εντάξει άμα έχει σκ.. κακά η λεκάνη και έχουν Πάντου ρίξει χαρτιά ναι. Αλλά και πάλι δε γινεται. Επίσης σε εμάς μπαινιβγαινει κόσμος, δεν μπορώ να έχω την καθαρίστρια μέσα στα πόδια τους. Στην αίθουσα αναμονής, στο γραφείο πάνε, στις τουαλέτες.. Το πρωί είναι ήδη καθαρά  αν έχεις καθαρισει το βράδυ. Εγώ αν δω κακά στις λεκάνες και τσισα στων αγοριων πάω στο διαλείμμα και καθαρίζω. Αλλα δε μπορείς να χεις μια γυναίκα 10 ώρες εκεί και να περιμένει ποτέ θα βρωμίσουν οι λεκάνες. Επίσης τα μαντήλια dettol κάνουν δουλειά για γρήγορα. 

Ε καλά όχι 10 ώρες, ούτε από νωρίς το πρωί. Αλλά κάπου μετά τις 10-11 θα μπορούσε. Ανάλογα με τη σύμβασή της προφανώς και το τι παίρνει. Οι τουαλέτες συνήθως λερώνονται επειδή δεν υπάρχουν πετσέτες κ έτσι τινάζουν τα χέρια τους, γεμίζει νερά το πάτωμα, πατάνε μετά με τα παπούτσια κ γίνονται όλο πατημασιές Κι ο χώρος με τις βρύσες εννοώ, όχι μόνο ο χώρος της λεκάνης. Εξάλλου τόσα άτομα περνάνε, δεν θα κάθεται αν την ώρα του μαθήματος καθαρίζει τις τουαλέτες. Σίγουρα θα έχει δουλειά να κάνει. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 155
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσον αφορά τα χτυπήματα, συμβαίνουν.εφοσον έχεις να κάνεις με παιδια. Εκτος αν εχεις απαγορέψει το παιχνίδι στο διαλλειμμα. Κ θα τρέξουν κ θα σκαρφαλώνουν. Φάουλ βρίσκω να παραλάβεις το παιδι κ να μην σου αναφέρουν ότι χτυπησε(οταν φυσικά είναι εμφανές), εκτος αν συμβεί στο σχολασμα. Από κει κ περα, τελειως άλλη περίπτωση να τρέχει, να πέσει κ να γδαρθει, αλλη περίπτωση το να του ρίξει σφαλιάρα κάποιο άλλο. Περιμένω διαφορετική αντιμετώπιση στο καθένα από την δασκάλα. Αλλα σε κάθε περίπτωση, όπως όταν βγαίνουμε  εξω αν συμβεί κτ θα ερθει να μου το πει, ετσι στο σχολειο για οτιδήποτε ξέρει ότι θα απευθυνθεί στη δασκαλα

Γενικα είμαι κατά τις δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκλαιδευσης για πολλούς λόγους, κ ένας από αυτούς είναι ότι δ ειναι ολα τα 4χρ έτοιμα για νηπιαγωγειο, οποτε πολυ καλυτερα να υπάρχει κ η επιλογή του παιδικου(για παράδειγμα τα δικα μου. Η μεγάλη μια χαρα στα 4 στο νηπιαγωγειο, τον μικρο θα προτιμουσα παιδικο νομιζω) 

• Μου αρέσει 3

Just now, vicky86 είπε:

Γενικα είμαι κατά τις δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκλαιδευσης για πολλούς λόγους, κ ένας από αυτούς είναι ότι δ ειναι ολα τα 4χρ έτοιμα για νηπιαγωγειο, οποτε πολυ καλυτερα να υπάρχει κ η επιλογή του παιδικου(για παράδειγμα τα δικα μου. Η μεγάλη μια χαρα στα 4 στο νηπιαγωγειο, τον μικρο θα προτιμουσα παιδικο νομιζω)

Το καταλαβαίνω αυτό που λες γιατί σκέφτομαι κ τον δικό μου που δεν είναι καν 4. Από την άλλη όμως, όταν κάτι είναι υποχρεωτικό, σημαίνει ότι και το κράτος έχει την υποχρέωση να το προσφέρει. Να υπάρχουν δηλαδή υποδομές, προσωπικό κ θέσεις για όλους. Απ' αυτήν την άποψη είναι πολύ σημαντική η υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής. Από την άλλη, θα μπορούσε να είνα υποχρεωτική η φοίτηση στα 4 είτε σε παιδικό (με την προϋποθεση ότι υπάρχουν θέσεις για όλους στους δημόσιους σταθμούς) είτε σε νήπιο, και να επιλέγει ο γονέας ή να δίνεται κάποια καθοδήγηση ως προς την ετοιμότητα κ την ωριμότητα. 

• Μου αρέσει 1

Just now, vicky86 είπε:

Στον αγιασμό ανεφεραν ότι θα πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται. Θα μπορούσε αυτό να γίνει πιο αναλυτικό στη συναντηση

Απο κει κ περα ειναι πως βλέπει ο καθένας το παιδι του, δ έβλεπα την κορη μου σαν μωρο περυσι 4χρ,ουτε καν στις αρχες καλοκαιριου(για να πιάσουμε του Δεκέμβρη) 

Μην κρίνεις εξ ιδίων. Είπα κι εγώ έχω κόρη που τα κάνει αυτά από πολύ νωρίς. Αλλά υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν. Δεν μπορούν ακόμα. Δεν έχουν όλα τον ίδιο ρυθμό μάθησης και εκπαίδευσης. Κι έν πάσει περιπτώσει βλέπεις ένα παιδί και δεν μπορεί? Βοήθησε κι εσυ, μιλά και στη μαμά να το προσπαθήσει αλλά βοηθά κι εσύ. Μην αρχίσεις να κατηγορείς τις μαμάδες σε βγήκαν όλες από σχολές γονέων. Ούτε ξέρεις τι έχει αυτή η γυναίκα και πόσες αντοχές έχει και αν έχει προσπαθήσει. Αλλά έχει γίνει μόδα οι δάσκαλοι κατηγορούν τους γονείς. Όχι δε φταίνε πάντα οι γονείς. Εμείς τα πάμε εκεί για να μάθουν κι ότι δεν έχουν αποκτήσει να τα βοηθήσεις να το κατακτήσουν. Στην ανάγκη αφιέρωσε κάνε ένα πλάνο στο μάθημα σου με εικόνες και προτζέκτορες και βίντεο για τη σωστή υγιεινή ζτη σωστή διατροφή, το βγάλσιμο βγάλσιμο στα ρούχα. Οτιδήποτε βλέπεις στην τάξη σου έχει ανάγκη. Εγώ θυμάμαι έχασα πριν 2 χρόνια, 3 διδακτικές ώρες για να τους ετοιμάσω θέμα υπέρ ειρήνης και κατά του μπουλινγκ. Είχαμε ένα ξένο στην τάξη κι από την πρώτη μερα δεν το καλό κοίταζαν. Έπρεπε να το πιάσω από τη ρίζα το θέμα γιατί θα παγίων όταν όλη τη χρονιά. Κανείς μα κανείς δε μου είπε γιατί κυρία τέτοια χάσατε 4 ώρες μαθήματος? Γιατί πολύ απλά είναι πιο σημαντικό αυτό. Γιατί κυρία τέτοια κάνατε λιγότερη ώρα διάλειμμα? Γιατί χτύπησε το παιδάκια και δεν ήθελα να τα αφήσω μόνα τους και τα πήρα μαζί μου, ναι έχασαν 5ο διάλειμμα τους αλλά απετρεψα την εγκατάλειψη τους. Ποιος θα μου πει για ωρολόγιο πρόγραμμα.? Προσωπικά θα τους είχα γραμμένους σε αυτή τη περίπτωση όσους φτιάχνουν τα ωριλιγια προγράμματα. Διότι ναι υπάρχει πρόγραμμα σαφώς και δεν είναι καλό σωστό να παρεκκλίνεις αλλά όταν υοαρζει πρόβλημα σοβαρό η σωματική τους ακεραιότητα πχ παρεκκλίνεις από όλα αν χρειαστεί. Γιατί όσες μαμάδες λένε α δε θα ήθελα να μην κάνει διάλειμμα, τότε ας κάνει διάλειμμα αλλά να χεις υπόψην σου ότι μένουν κάποια λεπτά μόνα τους οπότε αν στα παραδώσω με γρατζουνιές με μελανιές η με κάνα ραγισμένο χερι θα σου πω, μα τα άφησα έξω να μαστε εντός προγράμματος. Αλλά έφυγα εγώ στο μεταξύ. Λοιπόν εγώ δε δίνω δέκαρα προσωπικά γιαυτα στο δικό μου σχολείο και σε όποιον δεν αρέσει ας πάει στο άλλο. Επίσης αν ημουν στο δημόσιο τα ίδια θα έκανα και σε ποιον δεν άρεσε ας μου έκανε αναφορά. Κι όταν τους εξηγούσα να δούμε ποιος θα είχε δίκιο. Γιαυτό αναρωτιέμαι αν οι νηπιαγωγοί στα μονοθεσια τα αναφέρουν αυτά και τι τους απαντούν. Γιατί κάποια απάντηση θα δίνουν, δεν την έχω ακούσει. Αλλά ακόμα και αν την έχουν γραμμένη τη κάθε δασκάλα όπως γιβεται στο δημόσιο και σε γράφουν, θα έκανα αυτό που πιστεύω εγώ σωστό στα πλαίσια των σωστών και του προγράμματος αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα οαρεκκλινα όπως στην περίπτωση αυτή πχ. 

Just now, vicky86 είπε:

Όσον αφορά τα χτυπήματα, συμβαίνουν.εφοσον έχεις να κάνεις με παιδια. Εκτος αν εχεις απαγορέψει το παιχνίδι στο διαλλειμμα. Κ θα τρέξουν κ θα σκαρφαλώνουν. Φάουλ βρίσκω να παραλάβεις το παιδι κ να μην σου αναφέρουν ότι χτυπησε(οταν φυσικά είναι εμφανές), εκτος αν συμβεί στο σχολασμα. Από κει κ περα, τελειως άλλη περίπτωση να τρέχει, να πέσει κ να γδαρθει, αλλη περίπτωση το να του ρίξει σφαλιάρα κάποιο άλλο. Περιμένω διαφορετική αντιμετώπιση στο καθένα από την δασκάλα. Αλλα σε κάθε περίπτωση, όπως όταν βγαίνουμε  εξω αν συμβεί κτ θα ερθει να μου το πει, ετσι στο σχολειο για οτιδήποτε ξέρει ότι θα απευθυνθεί στη δασκαλα

Συμφωνώ απόλυτα.!! Αυτό που έκαναν ήταν μεγάλη ανοησία. Να δείτε που σε λίγο θα τα παίρνουν από τα βυζια μας στο σχολείο. 

Και να πω και το άλλο και να κλείσω προς ώρας γιατί με περιμένει η μικρή με το ποδήλατο στο χέρι? Ευτυχώς που δε δούλεψα και δε δουλεύω στο δημόσιο, θα είχα φοβερό πρόβλημα. Επειδή το διαβάζω συνεχώς και από άλλες συναδέλφους. Όλες λίγο πολύ παρ; παραπονιουνται.Θα το πάλευα όμως δε θα εγκατέλειπα. Αλλά θα ήταν μεγαλύτερος ο κόπος μου. Γιατί εκεί που είμαι τα κάνω όπως θέλω εγώ δεν έχω κανέναν να μου λέει τι και πως. Αλλά και στο δημόσιο αν ήμουν θα έκανα σίγουρα παρατυπίες σίγουρα προς όφελος των παιδιών όμως. Και θα ιεραρχουσα τις καταστάσεις. Δηλαδή η σωματική ακεραιότητα πρώτον, η συμπεριφορά δεύτερον και όλα τα άλλα μετά. Σε κάθε ηλικία αυτό. Γιατί τα παιδιά μαθαίνουν αυτά συνεχώς.. Και σε μεγάλη ηλικία πρέπει να τα διδάσκονται αυτά και σε μεγάλη ηλικία θέλουν επισης προστασία. Επίσης έχουμε ένα πάρκο πολύ ωραίο με κούνιες και σκοινιά ακριβώς απέναντι μας, κολλητά, και μου ζητάνε συνεχώς να πάνε εκεί στο διάλειμμα. Πότε δεν τα άφησα. Θα πάτε μετά. Εκτός σχολείου. Μιλάμε για 15 και 16  χρόνων. Τους έχω κάνει όμως το χατήρι και έχω παρατήσει το γραφείο κι έχω πάει κι εγώ κάποιες φορές. Αλλά θέλω να πω είναι απέναντι τα βλέπω, έχει κάγκελα είναι κολλητά, πολλοί γονείς που έρχονται λένε α τι ωραία.. Και το διαλείμμα είναι τέταρτο. Παρολαυτα δε τα αφήνω γιατί φοβάμαι τους ανώμαλους. Και παρόλο που είναι όλα μαζί. Μαζί τους πήγα όμως και καθόμουν διακριτικά πιο πέρα. Αλλά δεν μπορώ κάθε φορά τους το έχω ξεκαθαρίσει. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

υμφωνώ απόλυτα.!! Αυτό που έκαναν ήταν μεγάλη ανοησία. Να δείτε που σε λίγο θα τα παίρνουν από τα βυζια μας στο σχολείο. 

Σχετικο ειναι αυτο. Το νηπιαγωγειο σιγουρα δεν καλυπτει το ωραριο ενος εργαζομένου, αλλα πολλες οικογενειες τις εξυπηρετει ειτε ως ολοήμερο ειτε σε συνδυασμο με καποιο αλλο εργασιακό ωραριο, ειτε με τη βοηθεια συγγενών. Απο τη στιγμη που η πραγματικοτητα ειναι οτι οι δυο γονεις δουλευουν ή τελος παντων θα ηθελαν υπο ιδανικές συνθηκες να δουλευουν κ οι δυο, το κρατος οφείλει να τους διευκολυνει. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Το καταλαβαίνω αυτό που λες γιατί σκέφτομαι κ τον δικό μου που δεν είναι καν 4. Από την άλλη όμως, όταν κάτι είναι υποχρεωτικό, σημαίνει ότι και το κράτος έχει την υποχρέωση να το προσφέρει. Να υπάρχουν δηλαδή υποδομές, προσωπικό κ θέσεις για όλους. Απ' αυτήν την άποψη είναι πολύ σημαντική η υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής. Από την άλλη, θα μπορούσε να είνα υποχρεωτική η φοίτηση στα 4 είτε σε παιδικό (με την προϋποθεση ότι υπάρχουν θέσεις για όλους στους δημόσιους σταθμούς) είτε σε νήπιο, και να επιλέγει ο γονέας ή να δίνεται κάποια καθοδήγηση ως προς την ετοιμότητα κ την ωριμότητα. 

Ναι αυτό ήθελα να προσθεσω. Ότι ίσως κάποια παιδακια δ ειναι ετοιμα όπως είναι οι συνθήκες στα νηπιαγωγειο, στο πλαίσιο λειτουργίας τους

Αυτο δ σημαινει οτι δ θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις στα νηπιαγωγεια

Οπως κ να υπάρχει η επιλογή ιδιωτικού, κ με το εσπα

• Μου αρέσει 2

Καλα σου είπε αυτή η μαμά που (κατά) κρίνεις. Ξέρουν πολλά και κάποια δεν τα ξέρουν. Βοήθησε τα να μάθουν. Δεν μας έδωσε κάνεις οδηγό τι πρέπει να ξέρουν πριν πάνε στο νηπιαγωγείο. Αλλα κατουριουνται ακόμα, είναι ακόμα μωρά. Εσύ όπως βλέπω περιμένεις συμπεριφορά νηπιου να είναι πολύ πιο ώριμη από αυτό που πραγματικά είναι. Και τι κάνεις? Τα αφήνεις μόνα και κατηγορείς και τις μαμάδες τους. Όπως ήμουν σίγουρη ότι το παιδαγωγικό ΔΕΝ ήταν η πρώτη σου επιλογή και μου το επιβεβαιωσες, πιστεύω επίσης πως δεν έχεις παιδιά ούτε εσύ ή ίδια. Επιβεβαίωσε με. 

Το τι κανουν οι δικες σας νηπθαγωγοι ειναι δικη τους δουλεια.

Εγω καθισα και ετοιμασα ενα εντυπο οπου γραφω τι θα κανω εγω στο νηπθαγωγειο συμφωνα με τους στοχους του ανακυτικου προγραμματος και τις οδηγιες απο τους ανωτερους μου και πως μπιρουν να βοηθησουν οι γονεις σε αυτο, εξηγοντας γιατι ειναι πολυτιμη η βοηθεια τους. 

Αν ΚΑΙ αυτο σου φαινετσι λαθος, να το κοθταξεις το θεμα σου γιατι πολυ αρνητισμος και επιθετικοτητα πιυ δεν κανουν καλο, ειδικα σε μια εκπαιδευτικο που εχει υπο την επιβλεψη της τοσα παιδια σε τοσο διαφορετικες ηλικιες!

Απο εκει και περα το τι εκανα πριν 25 χρονια που εδινα εξετασσις με το τι κανω τωρα και την προσωπικη μου ζωη δεν ενδιαφερει κανεναν μα κανεναν.

Αλλωστε τα συμπερασματα σου τα εβγαλες: ειμαι ατομο επικινδυνο, ασυνειδητο, ατακρινω χωρις λογο και δεν θα επρεπε να ειμαι εδω που ειμαι! Ευχαριστω!!!

Just now, vicky86 είπε:

Στον αγιασμό ανεφεραν ότι θα πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται. Θα μπορούσε αυτό να γίνει πιο αναλυτικό στη συναντηση

Απο κει κ περα ειναι πως βλέπει ο καθένας το παιδι του, δ έβλεπα την κορη μου σαν μωρο περυσι 4χρ,ουτε καν στις αρχες καλοκαιριου(για να πιάσουμε του Δεκέμβρη) 

Προσωπικα, μιας και εγω ειμαι η αχρηστη της υποθεσης, το ειπα στον αγιασμο, το εδωσα γραπτα σε φυλλαδιο πιυ ετοιμασα για την ενημερωση των γονεων για το νηπιαγωγειο, το ειπα ξανα στη συναντηση που καναμε.

Ε, το κοριτσακι ηθελε βοηθεια, την οποια και την παρειχα, ΧΩΡΙΣ να κουβαλησω ολη την ταξη μαζι μου και σεβομενη την προσωπικοτητα και την ιδιωτικοτητα της. Στο τελος της μερας μιλησα στη μαμα για να κανουν εξασκηση στο σπιτι. Η απαντηση της μαμας ηταν οτι δεν θελει να της το μαθει στο σπιτι και ειναι καλυτερα να της το μαθω εγω γιατι εγω ειμαι η νηπιαγωγος! Εξηγησα ξανα γιατι τιθεται θεμα ασφαλειας των αλλων παιδιων, γιατι τιθεται θεμα δικης της ασφαλειας κλπ κλπ. Μαλλον πειστηκε, αλλα δεν ειμαι σιγουρη γιατι δεν χρειαστηκε ξανα τουαλετα το παιδι. 

Οσο για το τι κανω εγω στην ταξη μου για να μαθουν να αυτοεξυπηρετουνται, γιατι και αυτο αναφερθηκε για να αποδειχτει οτι δεν ειμαι καλη στη δουλεια μου (χωρις να με γνωριζει καποιος προσωπικα, απλα και μονο απο τον τροπο που θελει να (παρ)ερμηνευσει τα γραφομενα μου ή απο το οτι πριν 25 χρονια το παιδαγωγικο δεν ηταν η πρωτη μου επιλογη ή επειδη, κατα την αποψη αλλων, δεν εχω παιδια), ειναι αλλο τεραστιο κεφαλαιο που δεν καλυπτεται στο σχολειο οχι σε 5 διδακτικες ωρες, αλλα δουλευεται ολοκληρη τη χρονια! Και δουλευεται και με βιντεο, και με εικονες, και με δραστηριοτητες, και με project και βιωματικα! Ολη τη χρονια! Αλλα ειπαμε, ειμαι επικινδυνη και ασυνειδητη!

Επεξεργάστηκαν by emmaki

5 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Ειλικρινά απορώ κι εγώ , γιατί καθαρίστρια εντός ωραρίου έχω να δω από όταν ήμουν 6 χρονών, τις εποχές που δεν ασχολιόταν κανείς με θέματα υγιεινής, ένσημα, συμβάσεις κλπ, και υπήρχε μία κυρία που ταυτόχρονα καθάριζε το Δημοτικό, κράταγε το κυλικείο και πούλαγε κουλούρια και λουκουμάδες εκτός σχολείου. 

Στην Αθήνα ζω, αν υπάρχουν καθαρίστριες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό που κυκλοφορεί στα σχολεία, είναι μάλλον αόρατο.

Καθαρίστρια σε δημοτικό δεν θυμάμαι καν αν είχαμε εμείς εντός του δικού μας ωραρίου . Αλλά σε έναν παιδικό σταθμό και σε ένα νηπιαγωγείο το θεωρώ αυτονόητο, εξ ου και μου κάνει εντύπωση αυτό που διαβάζω εδώ. Αν έχω καταλάβει καλά , οι δασκάλες καθαρίζουν κιολας . Ανεξαρτήτως της κατάστασης που έχει περιέλθει πλέον η δημόσια παιδεία , σας φαίνεται «φυσιολογικό» να καθαρίζει η δασκάλα ; Από περιέργεια ρωτάω :)

και για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι μόνο στην τουαλέτα , αλλά και στην τραπεζαρία , στην κουζινα , στον κήπο κλπ κλπ 

Επεξεργάστηκαν by Macgyver

Just now, Macgyver είπε:

Καθαρίστρια σε δημοτικό δεν θυμάμαι καν αν είχαμε εμείς εντός του δικού μας ωραρίου . Αλλά σε έναν παιδικό σταθμό και σε ένα νηπιαγωγείο το θεωρώ αυτονόητο, εξ ου και μου κάνει εντύπωση αυτό που διαβάζω εδώ. Αν έχω καταλάβει καλά , οι δασκάλες καθαρίζουν κιολας . Ανεξαρτήτως της κατάστασης που έχει περιέλθει πλέον η δημόσια παιδεία , σας φαίνεται «φυσιολογικό» να καθαρίζει η δασκάλα ; Από περιέργεια ρωτάω :)

Όταν τα πανεπιστήμια δεν έχουν αντιδραστήρια για τα εργαστήρια και στο χημικό Αθηνών κάνουν αναλυτικές μεθόδους στη θεωρία, όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα κ στέλνουν τους συγγενείς των ασθενών να αγοράσουν γάζες απτό φαρμακείο, όταν οι καρκινοπαθείς περιμένουν ώρες ή μερες για να πάρουν το φάρμακο τους (μη συνεχίσω, έχω πολλά να πω ακόμα), τότε ναι, το να καθαρίζει η δασκάλα κάποιες φορές, ειδικά σε σχολεία περιοχών που είναι μονοθέσια, μου φαίνεται αρκετά φυσιολογικό.

• Λυπημένη/-ος 1

Just now, Lenia16 είπε:

Όταν τα πανεπιστήμια δεν έχουν αντιδραστήρια για τα εργαστήρια και στο χημικό Αθηνών κάνουν αναλυτικές μεθόδους στη θεωρία, όταν τα νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα κ στέλνουν τους συγγενείς των ασθενών να αγοράσουν γάζες απτό φαρμακείο, όταν οι καρκινοπαθείς περιμένουν ώρες ή μερες για να πάρουν το φάρμακο τους (μη συνεχίσω, έχω πολλά να πω ακόμα), τότε ναι, το να καθαρίζει η δασκάλα κάποιες φορές, ειδικά σε σχολεία περιοχών που είναι μονοθέσια, μου φαίνεται αρκετά φυσιολογικό.

Δεν μιλάμε για μονοθέσια όμως. 

Διαφημίσεις

Just now, Macgyver είπε:

και για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι μόνο στην τουαλέτα , αλλά και στην τραπεζαρία , στην κουζινα , στον κήπο κλπ κλπ 

Τραπεζαρια;;; Κουζινα;;;; Τι ειναι αυτα;

Κουζινα σε καποια ολοημερα υπαρχει. Τραπεζαρια δεν εχω δει σε κανενα νηπιαγωγειο και εχω δουλεψει σε πολλα και εχω επισκεφτει περισσοτερα!

Εχω επιφορτιστει με τον καθαρισμο ολου το σχολειου για διαστημα ενος μηνα περιπου, γιατι η καθαριστρια απλα μια μερα δεν ηρθε στο σχολειο και απο τοτε δεν ξαναπατησε. Οι διαφικασιες ευρεσης και προσληψης καινουριας δεν ηταν κατι πιυ γινοταν σε μια δυο μερες. Ζητησα βοηθεια απο τους γονεις, να ερχονται εναλλαξ και να με βοηθανε, αλλα δεν προσφερθηκε καμια μητερα (δεν συζηταω καν για πατερες). Οποτε, σκεφτομενη τα παιδια και την υγεια τους καθαριζα καθε μερα το σχολειο (και πηρα το βραβειο της ανοιχτης παλαμης).

Εννοειται οτι θα καθαρισω και θα σφουγγαρισω αν ενα παιδι κανει εμετο. Εννοειται οτι θα καθαρισω και θα απολυμανω τα τραπεζακια αν προκειται να κανουμε κατι με ζυμη (πχ κουλουρακια). Και πολλα ακομα

Just now, Lenia16 είπε:

Καλως παντως σου φαινεται φυσιολογικο. Οταν ο εφοριακος, ο τραπεζικος, ο γιατρος, η/ο νοσοκομα/ος και ολοι οι αλλοι θεωρουν φυσιολογικο το να πηγαινουν στον εργασιακο τους χωρο και να κανουν τη δουλεια τους, το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει και στο σχολειο. Θεωρω απαταδεκτο να πρεπει να μενουν οι δασκαλοι (ειτε μονοθεσιων ειτε πολυθεσιων σχολειων) μετα το σχολασμα και να καθαριζουν. 

Just now, emmaki είπε:

Κουζινα σε καποια ολοημερα υπαρχει. Τραπεζαρια δεν εχω δει σε κανενα νηπιαγωγειο και εχω δουλεψει σε πολλα και εχω επισκεφτει περισσοτερα!

Εχω επιφορτιστει με τον καθαρισμο ολου το σχολειου για διαστημα ενος μηνα περιπου, γιατι η καθαριστρια απλα μια μερα δεν ηρθε στο σχολειο και απο τοτε δεν ξαναπατησε. Οι διαφικασιες ευρεσης και προσληψης καινουριας δεν ηταν κατι πιυ γινοταν σε μια δυο μερες. Ζητησα βοηθεια απο τους γονεις, να ερχονται εναλλαξ και να με βοηθανε, αλλα δεν προσφερθηκε καμια μητερα (δεν συζηταω καν για πατερες). Οποτε, σκεφτομενη τα παιδια και την υγεια τους καθαριζα καθε μερα το σχολειο (και πηρα το βραβειο της ανοιχτης παλαμης).

Εννοειται οτι θα καθαρισω και θα σφουγγαρισω αν ενα παιδι κανει εμετο. Εννοειται οτι θα καθαρισω και θα απολυμανω τα τραπεζακια αν προκειται να κανουμε κατι με ζυμη (πχ κουλουρακια). Και πολλα ακομα

Οκ τι να πω ... ότι και να πω δεν νομίζω ότι θα έχει νόημα :) 

Ουτε κι εγώ θα μπορούσα να αφήσω την εργασία μου για να βοηθήσω στο καθάρισμα του σχολείου, βέβαια . Τι να σου πω @emmaki... να έχεις την υγεία σου και καλά κουραγια ! 

Just now, Macgyver είπε:

Είμαι σε γυμνάσιο που το πρωί λειτουργεί το ημερήσιο και το βράδυ εσπερινό με λυκειακες τάξεις. Οι καθαρίστριες έρχονται μετά το σχόλασα, το μεσημέρι του ημερήσιου και νωρίς το πρωι της επομένης του εσπερινού. Είναι με συμβαση, πληρώνονται με τις αίθουσες που καθαρίζουν και μέσα στη σύμβασή τους δεν είναι το σφουγγάρισμα!!! Τις τουαλέτες νομίζω τις σφουγγαριζουν αλλά τις αίθουσες ποτέ!!! Αδειάζουν μόνο τους κάδους με τα σκουπίδια και που και που σκουπίζουν κιόλας. Πάντως κι εγώ έχω καθαρίσει Όταν τους έχει πέσει κάτω φαγητό ή χυμός αν και συνήθως τα μαζεύουν μόνα τους γιατί είναι μεγάλα. Στο νηπιαγωγείο που είναι μικρουλια σίγουρα θα χρειάζεται πιο συχνά να καθαρίσει η δασκάλα όταν γίνονται ατυχήματα. 

Όσον αφορά το θέμα των νηπίων. Θεωρώ πως ένα παιδί 4 χρονών (και 3,5) είναι σε θέση να μπορεί να πάει στην τουαλέτα μόνο του. Εκτός αν υπάρχει κάποιο αναπτυξιακό πρόβλημα. Σίγουρα το κάθε παιδί έχει το ρυθμό του αλλά νομίζω σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να το καταφέρνουν. Οπότε προσωπικά πιστεύω ότι φταίνε οι γονείς που δεν του το εμαθαν. Και δεν το βρίσκω λογικό το σκεπτικό "ελα μωρέ θα του το μάθει η δασκάλα στο νηπιαγωγείο".Όχι!!! Η δασκάλα δεν είναι για να του μάθει αυτό. Θα του μάθει πολλά αλλά πράγματα αλλά όχι αυτό! Δε λέω, φυσικά αν κάποιο δυσκολευτεί μπορεί να το βοηθήσει. Αλλά διαφωνώ με την απαίτηση. 

• Μου αρέσει 1

Just now, Macgyver είπε:

Οκ τι να πω ... ότι και να πω δεν νομίζω ότι θα έχει νόημα :) 

Ουτε κι εγώ θα μπορούσα να αφήσω την εργασία μου για να βοηθήσω στο καθάρισμα του σχολείου, βέβαια . Τι να σου πω @emmaki... να έχεις την υγεία σου και καλά κουραγια ! 

Δεν τα κανω μονο εγω αυτα. Δεν ειναι το ζητημα να φανω ως η σουπερ νηπθαγωγος. Αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι συνεδελφοι τα κανουμε.

Οσο για το αν μπορουσες να αφησεις την εργασια σου....σαφως και δεν θα σου το ζητουςε κανενας, αλλα οι γονεις θα μπορουσαν να φερουν καποιο ατομο επι πληρωμη. Σαφως και δεν ηταν δικη μου δουλεια, και καλλιστα θα μπορουσα να τα εχω αφησει και να μην κανω τιποτα! Νομικα ημουν καλυμμενη αφου ειχαν γινει οι ενεργειες για προσληψη νεας καθαριστριας. Ηθικα ομως;

Πολκες φορες οι δασκαλοι, και μιλαω γενικα για ολες τις βαθμιδες, φτανουμε να νοθαζομαστε για τα παιδια περισσοτερο απο τους γονεις τους. Και την ιδια στιγμη οι γονεις επαναπαυονται και θεωρουν οτι το «πολυεργαλειο» που εχουν θα τα αναλαβει ολα! 

Αυτό το θέμα ξεκίνησε επειδή το παιδί μου ήρθε με μελανιές που η νηπιαγωγός δεν είχε δει και της είδα εγώ. Αν ξανασυμβεί, θα πει ότι είναι ελλιπής στην δουλειά που κάνει. Αν μάλιστα συμβεί από το ίδιο παιδάκι, για το οποίο κατάλαβα ότι περιμένουν παράλληλη στήριξη, ε τότε τι να πω... Για να περιμένει παράλληλη στήριξη, κάτι σημαίνει. 

Από την άλλη κι ο δικός μου που δεν το είπε ότι χτυπήθηκε, κάτι σημαίνει και μάλλον έχω καταλάβει τι. Αλλά δεν θα ήθελα να το γράψω εδώ και τώρα. 

Όσο για το σχολείο με την τουαλέτα έξω, μήπως μιλάμε για μονοθέσιο σε μικρό χωριό; Και κανένας γονιός δεν διαμαρτύρεται; Σύλλογος γονέων; Αίτημα στον δήμο; Εν όψει εκλογών δεν έκαναν τίποτα; Ωραίος δήμαρχος!!!

Διαφημίσεις

Just now, emmaki είπε:

Με πρόλαβες. Πού υπάρχουν σχολεία με τραπεζαρία, όχι ιδιωτικά; Κουζίνα φαντάζομαι εννοούμε το πρώην γραφείο/αποθήκη/διάδρομο όπου τοποθετήθηκε φούρνος και ψυγείο και βαφτίστηκε κουζίνα;

Νομίζω ότι η αναφορά και μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις σημαίνει ότι δε μιλάμε για εργαζόμενους ή γονείς δημοσίων σχολείων. 

• Μου αρέσει 1

Just now, popi76 είπε:

Αν μάλιστα συμβεί από το ίδιο παιδάκι, για το οποίο κατάλαβα ότι περιμένουν παράλληλη στήριξη, ε τότε τι να πω... Για να περιμένει παράλληλη στήριξη, κάτι σημαίνει. 

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για παράλληλη στήριξη και πολύ λίγοι από αυτούς αφορούν στην προστασία των άλλων παιδιών. Μιλάς για παιδί 4-5 ετών με πρόβλημα ακοής. Φαντάσου να μιλούσε έτσι κάποιος για το δικό σου. Το στίγμα της διαφορετικότητας καλά κρατεί. Αν η κάθε μαμά βλέπει έτσι το διαφορετικό (και δεν είσαι η μόνη σίγουρα, ούτε ισχυρίζομαι ότι το κάνεις συνειδητά), φανταστείτε τι αντιμετωπίζει αυτό το παιδί από τα συνομήλικα, και το κάθε παιδί που έχει λάθος χρώμα, ύψος, συμπεριφορά, προφορά ή απλά ρούχα.

• Μου αρέσει 2

Για το θέμα του προσωπικού. Είμαστε ένας Δήμος από τους 12η13 που δ εφαρμοστηκε φέτος το υποχρεωτικό προνηπιο. Αλλα πάρα πολύ τυχεροί γτ στο νηπιαγωγειο που παμε δ αντιμετωπίζουν πρόβλημα, υπάρχουν 5δασκαλες,μια εξ αυτών η διευθυντρια, μια ειδικής αγωγης, κ με βαση την περσινή εικόνα 2-3βοηθητικο προσωπικο(πιθανόν καθαριότητα κλπ). Κ τραπεζαρια κ κουζίνα έχουμε

Just now, popi76 είπε:

Αυτό το θέμα ξεκίνησε επειδή το παιδί μου ήρθε με μελανιές που η νηπιαγωγός δεν είχε δει και της είδα εγώ. Αν ξανασυμβεί, θα πει ότι είναι ελλιπής στην δουλειά που κάνει. Αν μάλιστα συμβεί από το ίδιο παιδάκι, για το οποίο κατάλαβα ότι περιμένουν παράλληλη στήριξη, ε τότε τι να πω... Για να περιμένει παράλληλη στήριξη, κάτι σημαίνει. 

Από την άλλη κι ο δικός μου που δεν το είπε ότι χτυπήθηκε, κάτι σημαίνει και μάλλον έχω καταλάβει τι. Αλλά δεν θα ήθελα να το γράψω εδώ και τώρα. 

Όσο για το σχολείο με την τουαλέτα έξω, μήπως μιλάμε για μονοθέσιο σε μικρό χωριό; Και κανένας γονιός δεν διαμαρτύρεται; Σύλλογος γονέων; Αίτημα στον δήμο; Εν όψει εκλογών δεν έκαναν τίποτα; Ωραίος δήμαρχος!!!

4 θεματα θιγεις.

1. Παραλληλη στηριξη. Δε σημαινει οτι το παιδι ειναι επιθετικο. Σημαινει οτι εχει καποθα δυσκολια και χρειαζεται βοηθεια. Στη συγκεκριμενη περιπτωση εχει προβλημα ακοης. Η ΠΣ δινεται, ή καλυτερα προτεινεται (γιατι δεν δινεται παντα) μετα απο εισηγηση του ΚΕΣΥ (αποκλειστικα) αν το παιδι βρισκεται στο φασμα του αυτισμου, αν εχει δεπυ, αν εχει αισθητηριακες δυσκολιες ή οποτε αλλοτε κρινει απαραιτητο το ΚΕΣΥ. Το οτι γινεται εισηγηση για ΠΣ δεν σημαινει οτι ερχεται κιολας στο σχολειο ή οτι ερχεται αμεσα στο σχολειο. Περυσι οι προσληψεις (και αρα η «καλυψη» παιδιων) γινοταν μεχρι τον Απριλιο. [Δουλευα και σε ΚΕΣΥ για πολλα χρονια, αρα ξερω καλα τι λεω]

2. Οι τουαλετες σε πολλα νηπιαγωγεια ειναι εκτος κτηριου. Δε συμβαινει αυτο μονο σε μονοθεσια, ουτε μονο στην επαρχια. Επισης, οι εκλογες δεν παιζουν κανενα ρολο. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, μιλαμε για ενα σχολειο της δεκαετιας του 60. Το βασικο κτηριο περιλαμβανει προθαλαμο και αιθουσα. Απο την αρχη οι τουαλετες εγιναν εξω. Στην πορεια ανακαινιστηκαν. Μεσα δεν χωρανε να γινουν. Επεκταση κτηριου δεν ξερω αν γινεται, δεν ειμαι μηχανικος.

3. Εξαολουθω να λεω οτι μπορει να μην ειδε το περιστατικο η νηπθαγωγος. Εκεινη την ωρα να εδενε ενα κορδονι, να εσκυψε να σηκωσει ενα μολυβι που επεσε κατω, να «επινε» καφε στο κουκλοσπιτι που την ειχαν καλεσει τα παιδια που επαιζαν, να εβαζε στον τοιχο ζωγραφιες ή υλικο για τη δραστηριοτητα που σκολουθουσε, να μιλουσε με αλλο παι....απειρα πραγματα μπορει να εγιναν. Επισης, η μελανια δεν γινεται αμεσως!

4. Ολα αυτα σε συνδυασμο με το οτι το παιδι σου δεν ειπε κατι, οδηγουν στο αποτεεσμα που ειχες. Μαθε στο παιδι ο,τι του συμβαινει να το λεει στη δασκαλα!!!!!

υγ: Επιβεβαιωσε αν μπορεις και αν οντως εγινε απο το συγκεκριμενο παιδι! Τα παιδια τεινουν να βρισκουν ενα εξιλαστηριο θυμα και να λενε οτι ολα τα κανει αυτο!

• Μου αρέσει 1

Just now, popi76 είπε:

Πολλές φορές μπορεί να συμβεί κάτι δίπλα μας και να μην το δούμε ανθρώπινο είναι. Δεν έκλαψε όμως ο δικός σου; αν δεν εκλαψε κι εκεινη τη στιγμή η δασκάλα κοιτούσε κάποιο άλλο παιδάκι λογικό είναι να μην κατάλαβε κάτι. Αν συμβεί και 2η και 3η φορά μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω. 

Ο δικός μου πέρισυ που ήταν στο προνηπιο μια μέρα ήρθε με μια μελάνια στο μέτωπο. Του είχε ρίξει πέτρα ένα παιδάκι. Μη με ρωτήσετε που τη βρήκε... χαλίκια έχει στην αυλή αλλά πέτρες; η δασκάλα δεν θυμάμαι αν το είδε οταν έγινε αλλά και να το είδε θα ήταν δύσκολο να το αποτρέψει. Και δίπλα να είναι κάποιος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να το προλάβει. Μας είπε ότι μαλωσε το άλλο παιδί ίσως τον έβαλε και τιμωρία, δεν θυμάμαι. Τι να πω; συμβαίνουν αυτα. Το συγκεκριμένο παιδάκι όμως έχει θέματα... Ακόμα και στη γιορτή του καλοκαιριού, πάνω στη σκηνή ενοχλούσε τα παιδάκια, τα έσπρωχνε, τους έβγαζε το καπέλο κ.α. Δεν το εκανε πολυ φανερά αλλα εγω επειδη ηταν διπλα στον δικο μου το πρόσεξα. Υπάρχουν παιδάκια που δυστυχώς έχουν θέματα και είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστούν και οι δασκάλες. 

• Μου αρέσει 1

Just now, emmaki είπε:

Το τι κανουν οι δικες σας νηπθαγωγοι ειναι δικη τους δουλεια.

Εγω καθισα και ετοιμασα ενα εντυπο οπου γραφω τι θα κανω εγω στο νηπθαγωγειο συμφωνα με τους στοχους του ανακυτικου προγραμματος και τις οδηγιες απο τους ανωτερους μου και πως μπιρουν να βοηθησουν οι γονεις σε αυτο, εξηγοντας γιατι ειναι πολυτιμη η βοηθεια τους. 

Αν ΚΑΙ αυτο σου φαινετσι λαθος, να το κοθταξεις το θεμα σου γιατι πολυ αρνητισμος και επιθετικοτητα πιυ δεν κανουν καλο, ειδικα σε μια εκπαιδευτικο που εχει υπο την επιβλεψη της τοσα παιδια σε τοσο διαφορετικες ηλικιες!

Απο εκει και περα το τι εκανα πριν 25 χρονια που εδινα εξετασσις με το τι κανω τωρα και την προσωπικη μου ζωη δεν ενδιαφερει κανεναν μα κανεναν.

Αλλωστε τα συμπερασματα σου τα εβγαλες: ειμαι ατομο επικινδυνο, ασυνειδητο, ατακρινω χωρις λογο και δεν θα επρεπε να ειμαι εδω που ειμαι! Ευχαριστω!!!

Προσωπικα, μιας και εγω ειμαι η αχρηστη της υποθεσης, το ειπα στον αγιασμο, το εδωσα γραπτα σε φυλλαδιο πιυ ετοιμασα για την ενημερωση των γονεων για το νηπιαγωγειο, το ειπα ξανα στη συναντηση που καναμε.

Ε, το κοριτσακι ηθελε βοηθεια, την οποια και την παρειχα, ΧΩΡΙΣ να κουβαλησω ολη την ταξη μαζι μου και σεβομενη την προσωπικοτητα και την ιδιωτικοτητα της. Στο τελος της μερας μιλησα στη μαμα για να κανουν εξασκηση στο σπιτι. Η απαντηση της μαμας ηταν οτι δεν θελει να της το μαθει στο σπιτι και ειναι καλυτερα να της το μαθω εγω γιατι εγω ειμαι η νηπιαγωγος! Εξηγησα ξανα γιατι τιθεται θεμα ασφαλειας των αλλων παιδιων, γιατι τιθεται θεμα δικης της ασφαλειας κλπ κλπ. Μαλλον πειστηκε, αλλα δεν ειμαι σιγουρη γιατι δεν χρειαστηκε ξανα τουαλετα το παιδι. 

Οσο για το τι κανω εγω στην ταξη μου για να μαθουν να αυτοεξυπηρετουνται, γιατι και αυτο αναφερθηκε για να αποδειχτει οτι δεν ειμαι καλη στη δουλεια μου (χωρις να με γνωριζει καποιος προσωπικα, απλα και μονο απο τον τροπο που θελει να (παρ)ερμηνευσει τα γραφομενα μου ή απο το οτι πριν 25 χρονια το παιδαγωγικο δεν ηταν η πρωτη μου επιλογη ή επειδη, κατα την αποψη αλλων, δεν εχω παιδια), ειναι αλλο τεραστιο κεφαλαιο που δεν καλυπτεται στο σχολειο οχι σε 5 διδακτικες ωρες, αλλα δουλευεται ολοκληρη τη χρονια! Και δουλευεται και με βιντεο, και με εικονες, και με δραστηριοτητες, και με project και βιωματικα! Ολη τη χρονια! Αλλα ειπαμε, ειμαι επικινδυνη και ασυνειδητη!

Νομιζω το να μάθεις στο 4χρ να χρησιμοποιεί την τουαλετα δ ειναι υποχρέωση σου

Ξερω οτι πολλές μαμαδες της βοήθησαν στον παιδικο στο θέμα της πανας, ισως κάποιοι μπερδευονται

• Μου αρέσει 2

Just now, vicky86 είπε:

Για το θέμα του προσωπικού. Είμαστε ένας Δήμος από τους 12η13 που δ εφαρμοστηκε φέτος το υποχρεωτικό προνηπιο. Αλλα πάρα πολύ τυχεροί γτ στο νηπιαγωγειο που παμε δ αντιμετωπίζουν πρόβλημα, υπάρχουν 5δασκαλες,μια εξ αυτών η διευθυντρια, μια ειδικής αγωγης, κ με βαση την περσινή εικόνα 2-3βοηθητικο προσωπικο(πιθανόν καθαριότητα κλπ). Κ τραπεζαρια κ κουζίνα έχουμε

Βοηθητικο προσωπικο μπορει να ειναι για παιδια που χρειαζονται βοηθεια στην αυτοεξυπηρετηση. Καθαριστριες δεν προβλεπονται στα σχολεια σε μονιμη βαση. 

Η διευθυντρια, προϊσταμενη ειναι ο σωστος ορος, εχει κανονικοτα διδακτικα καθηκοντα, απλα ειναι επιφορτισμενη και με ολη υη γραφειοκρατια του σχολειου. Μη νομθζρις, δηλαδη, οτι ειναι εξτρα ατομο!

Τραπεζαρια μου κανει εντυπωση και μπραβο που εχετε!!!!!

Just now, vicky86 είπε:

Νομιζω το να μάθεις στο 4χρ να χρησιμοποιεί την τουαλετα δ ειναι υποχρέωση σου

Ξερω οτι πολλές μαμαδες της βοήθησαν στον παιδικο στο θέμα της πανας, ισως κάποιοι μπερδευονται

Εννοειται οτι δεν ειναι υποχρεωση μου!!!

Αλλωστε αυτες ειναι και οι οδηγιες που εχουμε απο τον προϊσταμενο πρωτοβαθμιας: Δεν βοηθαμε παιδια στην τουαλετα και δεν αλλαζουμε παιδια!

(παμε τωρα, νεος γυρος)

• Χαχαχα 1

Just now, popi76 είπε:

Για μενα δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν Πόπη μου. Τη δεύτερη φορά δεν ξέρεις κούφια η ώρα τι σοβαρότερο μπορεί να γίνει. Δεν είναι να τα αφήνουμε αυτά. Από μένα, κι ας με θεωρούμαι απόλυτη και σκληρή, δεν έχω πρόβλημα προσωπικά να με σχολιάσουν οι νηπιαγωγοί ωχ έρχεται αυτή η τρελή, από το να περνάω αδιάφορη κι εγώ και το παιδί μου, θα γινόμουν από πίσω της ο κακός ο λύκος. Στην μπούκα θα την είχα και έλεος κανένα. Μέχρι να ησυχάσω. Στα διαλείμματα φαντης μπαστουνης έτσι στα ξαφνικά, νωρίς στο σχόλασμα, αυστηρό και σοβαρό  ύφος στις συζητήσεις μας και φυσικά να μην ξανακούσω κανένα άλλο ευτράπελο για λίγο καιρό όχι μόνο από δικό μου παιδί αλλά γενικά από αλλα παιδάκια. Το παιδάκι που έχει πρόβλημα να μαζευτεί άμεσα κοκ. Δε μου έχει τύχει ποτέ να καταγγείλω να αναφέρω και να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν γιατί με τον ανάλογο τρόπο τους κόβω τον αέρα. Αλλά αν χρειαστεί το κάνω κι αυτό. Ειδικά με ότι σχετίζεται με παιδιά είμαι πάρα μα πάρα πολύ ευαίσθητοποιημενη.. Κι από στεναχώρια μου βγαίνει αυτός ο θυμός. Δυστυχώς. Δεν είναι ωραίο να σε ενοχλούν όταν δεν έχεις δώσει αφορμές, το ίδιο ισχύει για το παιδί σου, για το παιδί μου.. Σε ενόχλησα? Ενοχλησε με θα σου ζητήσω και συγνώμη. Με ενόχλησες? Θα θυμωσω.. Κάπως έτσι μου βγαίνει.. 

Θα προτιμούσα μια δασκάλα έντιμη, μια δασκάλα που θα ζητήσει συγνώμη και θα το δείξει έμπρακτα. Καθώς από τοτε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Μια δασκάλα που έν πιάσει περιπτώσει με τον τρόπο της θα καταλάβει τη... Βλακεια που έκανε. 

Α είναι και Σεπτέμβρης....εχουμε 9 μήνες μέχρι τον Ιούνιο.. Πολυ πολύ νωρίς για θαρρετά... 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
  • Μου αρέσει 1

Just now, emmaki είπε:

Καλως παντως σου φαινεται φυσιολογικο. Οταν ο εφοριακος, ο τραπεζικος, ο γιατρος, η/ο νοσοκομα/ος και ολοι οι αλλοι θεωρουν φυσιολογικο το να πηγαινουν στον εργασιακο τους χωρο και να κανουν τη δουλεια τους, το ιδιο θα επρεπε να συμβαινει και στο σχολειο. Θεωρω απαταδεκτο να πρεπει να μενουν οι δασκαλοι (ειτε μονοθεσιων ειτε πολυθεσιων σχολειων) μετα το σχολασμα και να καθαριζουν. 

Φαντάζομαι εννοείς κακώς. Εννοείται πως κακώς φαίνεται φυσιολογικό, το θέμα είναι οτι σε μια χώρα υπό διάλυση δεν μπορείς να σκεφτεσαι λες κ ζεις στην Ελβετία, πρέπει να υπάρχει αναπροσαρμογή ανάλογα τις συνθήκες. Ο γιατρός κ η νοσοκόμα πολλές φορές δεν κάνουν μόνο τη δουλειά τους πάντως. Κ εγώ σε προηγούμενη δουλειά μου καθάριζα εκ περιτροπής τις τουαλέτες, σφουγγάριζα κ ξεσκονιζα. Σίγουρα δε με είχαν προσλάβει ως καθαριστρια βέβαια.

Για μενα δεύτερες ευκαιρίες δεν υπάρχουν Πόπη μου. Τη δεύτερη φορά δεν ξέρεις κούφια η ώρα τι σοβαρότερο μπορεί να γίνει. Δεν είναι να τα αφήνουμε αυτά. Από μένα, κι ας με θεωρούμαι απόλυτη και σκληρή, δεν έχω πρόβλημα προσωπικά να με σχολιάσουν οι νηπιαγωγοί ωχ έρχεται αυτή η τρελή, από το να περνάω αδιάφορη κι εγώ και το παιδί μου, θα γινόμουν από πίσω της ο κακός ο λύκος. Στην μπούκα θα την είχα και έλεος κανένα. Μέχρι να ησυχάσω. Στα διαλείμματα φαντης μπαστουνης έτσι στα ξαφνικά, νωρίς στο σχόλασμα, αυστηρό και σοβαρό  ύφος στις συζητήσεις μας και φυσικά να μην ξανακούσω κανένα άλλο ευτράπελο για λίγο καιρό όχι μόνο από δικό μου παιδί αλλά γενικά από αλλα παιδάκια. Το παιδάκι που έχει πρόβλημα να μαζευτεί άμεσα κοκ. 

Το ξερεις οτι ειναι παρανομο να πηγαινεις «φαντης μπαστουνι» στο σχολειο υποθετω. Επισης, επειδη ειναι παρανομο, ο/η νηπθαγωγος εχει καθε δικαιωμα να φωναξει την αστυνομια! 

• Μου αρέσει 4

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...