Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγορά καροτσιού από νεογέννητο

marakiz

Recommended Posts

On 23/12/2019 at 2:55 ΠΜ, stellap9 είπε:

Μας έβαλες σε σκέψεις η αλήθεια είναι, καθώς τους πρώτους μήνες θα μένουμε σε νησί που οι δρόμοι είναι κυρίως ανηφορικοι κ πλακόστρωτοι,μας είπαν λόγω του ότι είναι ελαφρύ κ έχει καλές αναρτήσεις ότι θα μας εξυπηρετήσει αρκετά.. Απλά επειδή είναι νέο μοντέλο δεν μπόρεσα να βρω κριτικές πάνω στο θέμα.. Για το xplory γνωρίζω από φίλους ότι έμειναν ευχαριστημένοι πάνω σ'αυτα, αλλά όχι από θέμα όγκου. Και επειδή το beat είναι φθηνότερο δεν ξέρω αν υστερεί? 

Ανηφόρα και πλακόστρωτο με νεογέννητο, ασυζητητί μάρσιπο και όχι καρότσι. Παίρνετε το καρότσι αργότερα.

Διαφημίσεις

Εμεις λογω νησιου, πλακόστρωτου κ χωματόδρομων πηραμε ενα καροτσι άρμα μάχης με μεγαλες ρόδες καλες αναρτήσεις, που αν δεν εχεις station ή μεγαλο suv ξεχνάς το πορτ μπαγκαζ για οσο καιρο χρησιμοποιεις το καροτσι κ επισης δεν χωραει σε καποια ασανσέρ παλιών πολυκατοικιών στην Αθηνα. δεν εχουμε μετανιώσει καθολου γιατι ειναι καλο καροτσι, με ανετο ψηλο καθισμα. αλλα γυρω μας στο νησι βλεπουμε καθε ειδους καροτσι, και πολλα μικρα κ εύχρηστα κ δεν εχω ακουσει καποιον να παραπονιέται. κ σιγουρα δεν ειναι θεμα χρηματων γιατι οι περισσοτεροι ανετα θα αγόραζαν κ τα πολυ ακριβα καροτσια που προσεγγίζουν ή ξεπερνούν  το χιλιάρικο. Το δικο μας το inglesina quad κατα καιρους το ανοιγόκλεινα κ το φόρτωνα στο αυτοκινητο κρατωντας αγκαλια το μωρο, κ σκεψου οτι κλεινει χωριστα ο σκελετός απο το καθισμα. Δεν ηταν κατι τοσο τραγικο. Πολυ πιο τραγικο μου ειχε φανει πρωτο τριμηνο να βαλω το μωρο στον μαρσιπο γιατι σπάραζε στο κλαμα πρωτον κ δευτερον δεν ειχα τοση ανεση με το δεσιμο. Προφανως κ δεν ξερεις τι θα σε βολεψει αλλα δν μπορω να φανταστω να εισαι με μωρο στο σπίτι κ να μην εχεις εξαρχης καροτσι. μπορει να μην κοιμαται πχ κ να θελει λιγο κουνημα, δυστυχως συμβαινουν κι αυτα. 

4 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εμεις λογω νησιου, πλακόστρωτου κ χωματόδρομων πηραμε ενα καροτσι άρμα μάχης με μεγαλες ρόδες καλες αναρτήσεις, που αν δεν εχεις station ή μεγαλο suv ξεχνάς το πορτ μπαγκαζ για οσο καιρο χρησιμοποιεις το καροτσι κ επισης δεν χωραει σε καποια ασανσέρ παλιών πολυκατοικιών στην Αθηνα. δεν εχουμε μετανιώσει καθολου γιατι ειναι καλο καροτσι, με ανετο ψηλο καθισμα. αλλα γυρω μας στο νησι βλεπουμε καθε ειδους καροτσι, και πολλα μικρα κ εύχρηστα κ δεν εχω ακουσει καποιον να παραπονιέται. κ σιγουρα δεν ειναι θεμα χρηματων γιατι οι περισσοτεροι ανετα θα αγόραζαν κ τα πολυ ακριβα καροτσια που προσεγγίζουν ή ξεπερνούν  το χιλιάρικο. Το δικο μας το inglesina quad κατα καιρους το ανοιγόκλεινα κ το φόρτωνα στο αυτοκινητο κρατωντας αγκαλια το μωρο, κ σκεψου οτι κλεινει χωριστα ο σκελετός απο το καθισμα. Δεν ηταν κατι τοσο τραγικο. Πολυ πιο τραγικο μου ειχε φανει πρωτο τριμηνο να βαλω το μωρο στον μαρσιπο γιατι σπάραζε στο κλαμα πρωτον κ δευτερον δεν ειχα τοση ανεση με το δεσιμο. Προφανως κ δεν ξερεις τι θα σε βολεψει αλλα δν μπορω να φανταστω να εισαι με μωρο στο σπίτι κ να μην εχεις εξαρχης καροτσι. μπορει να μην κοιμαται πχ κ να θελει λιγο κουνημα, δυστυχως συμβαινουν κι αυτα. 

Επειδή όλα τα μωρά και όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, είναι από τα πράγματα που προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να κάνει κανείς την έρευνα αγοράς του και να περιμένει λίγο. Μπορεί ένα μωρό να μην θέλει το καρότσι με τίποτα (τα δικά μου τα 2) ενώ ένα άλλο μόνο εκεί να ηρεμεί, όπως μπορεί για έναν γονιό ο μάρσιπος να είναι απόλυτη ευκολία και για έναν άλλον να μην αντέχεται η σκέψη. Αλλά αν δεν έχεις άλλα παιδιά, δύσκολο να ξέρεις τι θα σε βολέψει. Εγώ γενικά σε πλακόστρωτο, ανηφόρα, σκαλάκια κλπ, καρότσι και νεογέννητο μέσα δεν μπορώ να το φανταστώ ας πούμε. Αναρωτιέμαι και αν επιτρέπεται, με τα μοιραία ταρακουνήματα στις πλάκες κλπ, τις πρώτες εβδομάδες.

On 25 Δεκεμβρίου 2019 at 11:26 ΠΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Επειδή όλα τα μωρά και όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, είναι από τα πράγματα που προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να κάνει κανείς την έρευνα αγοράς του και να περιμένει λίγο. Μπορεί ένα μωρό να μην θέλει το καρότσι με τίποτα (τα δικά μου τα 2) ενώ ένα άλλο μόνο εκεί να ηρεμεί, όπως μπορεί για έναν γονιό ο μάρσιπος να είναι απόλυτη ευκολία και για έναν άλλον να μην αντέχεται η σκέψη. Αλλά αν δεν έχεις άλλα παιδιά, δύσκολο να ξέρεις τι θα σε βολέψει. Εγώ γενικά σε πλακόστρωτο, ανηφόρα, σκαλάκια κλπ, καρότσι και νεογέννητο μέσα δεν μπορώ να το φανταστώ ας πούμε. Αναρωτιέμαι και αν επιτρέπεται, με τα μοιραία ταρακουνήματα στις πλάκες κλπ, τις πρώτες εβδομάδες.

Ναι ειναι ολα διαφορετικα αλλα αν δεν θελει πχ τον μαρσιπο που οσο κι αν επιμένετε οι φαν του, δεν ειναι καθολου ασυνήθιστο να μην το ανεχεται καποιο μωρο στην αρχη, κ καποια κ αργοτερα, ειναι δυνατον να λες σε καποιον να μην παρει καροτσι κ να τρεχει μετα; 

Εμεις σε χωματοδρομο απο 3-4 εβδομάδων ανετα πηγαιναμε κ μαλιστα γκρινιαζε στο ίσιωμα κ χαλάρωνε στον χωματοδρομο. με το αυγο στο καροτσι βεβαια που ειναι πολυ ασφαλισμένο, δεν θα το βάζαμε στο πορτ μπεμπε να εχουμε αγχος αν θα χτυπηθεί στα πλαινα! 

Just now, Έσπερος είπε:

Ναι ειναι ολα διαφορετικα αλλα αν δεν θελει πχ τον μαρσιπο που οσο κι αν επιμένετε οι φαν του, δεν ειναι καθολου ασυνήθιστο να μην το ανεχεται καποιο μωρο στην αρχη, κ καποια κ αργοτερα, ειναι δυνατον να λες σε καποιον να μην παρει καροτσι κ να τρεχει μετα; 

Εμεις σε χωματοδρομο απο 3-4 εβδομάδων ανετα πηγαιναμε κ μαλιστα γκρινιαζε στο ίσιωμα κ χαλάρωνε στον χωματοδρομο. με το αυγο στο καροτσι βεβαια που ειναι πολυ ασφαλισμένο, δεν θα το βάζαμε στο πορτ μπεμπε να εχουμε αγχος αν θα χτυπηθεί στα πλαινα! 

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα χτυπήσει αλλά το ίδιο το τράνταγμα στον αυχένα. Δεν ξέρω ειλικρινά αν και τι καρότσι επιτρέπεται σε πλακόστρωτο σε νεογέννητο, μάλλον ένας γιατρός θα μπορούσε να απαντήσει.

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι πως προς το παρόν δεν σκέφτομαι να προβώ στην αγορά μαρσιπου,καθώς όσοι φίλοι μας είχαν μας είπαν ότι είναι εύχρηστος τους πρώτους μήνες καθώς μετά έχει βάρος το μωρό και κουράζει πολύ.. Ίσως αν μπορέσω να το δανειστω και να το δοκιμάσω.. ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Εννοείται πως αυτό ψάχνουμε, ένα καρότσι με καλές αναρτήσεις έτσι ώστε όταν χρειάζεται να μετακινείται σε πλακόστρωτο να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο κούνημα το παιδί..για αυτό ρώτησα και στο αρχικό μου post για το καρότσι της stokke αν το έχει δοκιμασει κάποιος! 

Δεν ξέρω να σου πω για πλακόστρωτο, αλλά ήθελα να πω το εξής: Εμάς μας έχουν δώσει δύο καρότσια, το ενα είναι τριλογία hauck (καρότσι, αυγο, πορτ μπεμπέ) κ το άλλο διλογια cangaroo (αυγό και καρότσι), που το καρότσι όμως είναι κάπως σαν πορτ μπεμπέ όταν ξαπλώνει οπότε βολεύει πολύ για νεογέννητο.Εχει δηλαδή ένα μεταλλικό πλαίσιο γύρω γύρω που φτιάχνει τοιχώματα, δεν είναι απλά μια σανίδα όταν ξαπλώνει όπως τα περισσότερα καροτσια.Το θεωρώ μια πολύ καλή λύση για νεογέννητο γιατί έχει όλα τα οφέλη του πορτ μπεμπέ συν ότι είναι δεμένο το παιδί αφού έχει τα λουριά. Το μόνο μείον (που δεν ξέρω ακόμα γιατί η μπέμπα είναι 8 μηνών) είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσον χωράει ξαπλωμένο μεγάλο μωρό, αφού έχει τα τοιχώματα κ δεν μπορούν τα πόδια να βγουν απ'εξω. Το θεωρώ όμως καλή λύση αντί για τριλογία. Συν ότι γενικά αυτό το καρότσι παρ'ο,τι μικρή μάρκα είναι πολύ πιο ευκολοοδηγητο από το hauck (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που είναι και τριροδο).Στα μείον είναι ότι είναι τεράστιο κ στο πορτ μπαγκαζ χωράει μόνο αν βγάλεις ροδες (κ δεν είναι πολύ μικρό το αμάξι μας, ρενό κλιο είναι)

11 ώρες πρίν, stellap9 είπε:

Η αλήθεια είναι πως προς το παρόν δεν σκέφτομαι να προβώ στην αγορά μαρσιπου,καθώς όσοι φίλοι μας είχαν μας είπαν ότι είναι εύχρηστος τους πρώτους μήνες καθώς μετά έχει βάρος το μωρό και κουράζει πολύ.. Ίσως αν μπορέσω να το δανειστω και να το δοκιμάσω.. ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Να σχολιασω οτι το ποσο βολικος ειναι ενας μαρσιπος εχει να κανει με το τι μαρσιπος ειναι (οι συμβατικοι ειναι συνηθως πολυ αβολοι για το μωρο και για τη μαμα οσο περναει ο καιρος), σε ποιο υψος τον φορας (για να μην επιβαρυνεται η μεση πρεπει ο πωπος του μωρου να ειναι πανω απο τον αφαλο ή αρκετα ψηλα αν ειναι πισω), αν εχει ραντες ή υφασμα που απλωνεται (το υφασμα ειναι συνηθως πιο βολικο γιατι κατανεμεται πιο ομοιομορφα το βαρος) και τελος ποσο πολυ φοραει η μαμα το μωρο. Αν το φορεσεις 2-3 φορες μεχρι τους 3 μηνες και ξαφνικα το βαλεις στους 7, ειναι λογικο να πονεσει η μεση σου. Αν ομως το φορας 2-3 ωρες την ημερα απο μικρο τοτε το σωμα προσαρμοζεται και δεν επιβαρυνεται η μεση οσο το μωρο βαραινει. Υπαρχουν γυναικες (μαζι κι εγω) που φορανε τα μωρα τους ακομη και 1,5-2 χρονων χωρις να ποναει η μεση (ενταξει δεν λεμε ολη μερα αλλα ενα 3ωρο συνεχομενο ανετα), ειδικα αν το φορας στην πλατη που επιτρεπεται απο 5 μηνων περιπου τοτε ειναι απλα σαν να φορας σακιδιο. Η σχολικη τσαντα που κουβαλουσαμε προ 10ετιας ηταν πολυ χειροτερη ;) 

Παντως, κι εγω θεωρω οτι τους πρωτους μηνες καλο ειναι να αποφευγεται το καροτσι, τουλαχιστον στους ανωμαλους δρομους, οχι μονο για τον αυχενα αλλα κυριως για τον εγκεφαλο, καθως τα βρεφη (μεχρι 4 ετων) οσο πιο μικρα ειναι τοσο λιγοτερο χωρο καταλαμβανει ο εγκεφαλος στο κρανιο (περιεχεται περισσοτερο υγρο δηλαδη) και ειναι πιο επιρρεπης σε τραυματισμους. Βεβαια, τα μοναδικα καροτσια που εχουν πραγματικες αναρτησεις ειναι αυτα ανω των 600-1000 ευρω, οποτε αφου μπορεις να τα διαθεσεις προτιμησε κατι τετοιο και λογικα θα ειστε ενταξει. Παρ'ολα αυτα εξετασε περισσοτερο το ενδεχομενο να παρεις και μαρσιπο (υφασματινο, αγκαλιας, οχι συμβατικο), εχει πολλα πλεονεκτηματα, δεν ειναι μονο για τις βολτες ;)

12 ώρες πρίν, stellap9 είπε:

Δεν είναι μόνο για τους πρώτους μήνες ο μαρσιπος. Εγω τον χρησιμοποιησα συστηματικα μετα τκυς 5 μηνες μεχρι 1,5 χρονων, μετα το αφησα γιατι το παιδι περπαταει μεγαλες αποστασεις ανετα, αλλα τωρα που ειναι δυο κ ειμαστε στην αθηνα το ξανα χρησιμοποιησα ανετα. οχι βεβαια για τριωρο που λεει η Sentir γιατι τον δένω στο γοφό που δν βολευει. αλλα σκεψου οταν καναμε εξωσωματικη κ ειχαμε στο νου μας δευτερο παιδι, σκεφτομουν οτι θα εχω το νεογεννητο στο καροτσι κ τον μεγαλο στον μαρσιπο ενω το νορμαλ ειναι το αναποδο!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...