Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θηλάζει. Τι να κάνω;

Recommended Posts

Just now, belleblue είπε:

Θέλω να γράψεις ακριβώς την οδηγίες που σου έδωσε  Όλες μαζί αλλιώς δεν γινεται να αξιολογήςουμε καλά. 

Σου είπε ότι μία φορά την εβδομάδα την ίδια ώρα την ίδια μέρα γυμνό το μωρό να το ζυγίσεις; Εξέταςε για το χαλινό;

Σου είπε να δίνεις ξένο  σκόνη; Σου είπε ποιες ώρες να αντλείς και ποιες όχι;

Φυσικά και αν θηλάζει το μωρό ακριβώς μετά την άντληση δεν θα βρει γάλα πολύ. Άρχικά επειδή είσαστε εννιά ημερών μόνο μπορεί να μη χρειάστηκε να κάνεις ακριβώς τίποτα και απλώς να θηλασεις σωστά το μωρό σου.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σόι σύμβουλος είναι αυτή που έφυγε χωρίς να έχει αισθανθεί ότι το μωρό θηλάζει κανονικά. Πρέπει να το δει να θηλάζει για να σου πει τι κάνεις λάθος και να διορθωθεί η οποία κίνηση. Αν το μωρό δεν είναι ικανό να θηλάσει ή  υπάρχει ιατρικός λόγος ή κάνεις κάτι λάθος.  Ο ιατρικός λόγος είναι ο κοντός χαλινός. Έστω και λίγο κοντός να είναι πάλι εμποδίζει, είχα διαβάσει πρόσφατα ένα άρθρο γι’ αυτό ότι πάρα πολλές φορές δεν γίνεται σωστή διάγνωση του χαλινού. 

Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ νωρίς για να θεωρήσεις ότι κάτι έχει παγιωθεί. 

Ένας άλλος λόγος που είχα και γω πρόβλημα να καταλάβω είναι ότι το μωρό για να  θηλαςει σωστά πρέπει να ανοίξει ολόσωστα όλο ανοιχτά το στόμα του τεντωμένο.

Την στιγμή που το στόμα είναι τεντωμένα ανοιχτό το μπουκώνεις το στήθος αποφασιστικά.

Είναι μία κίνηση που από το ένστικτο φοβάσαι να κάνεις, αν δεν το έχεις δει να γίνεται γιατί πιστεύεις ότι δεν χωράει στο στόμα του μωρού ή ότι θα το πνίξεις. Ή αλήθεια όμως είναι ότι η θηλή μπαίνει βαθιά πίσω

για να υπάρξει σωστός θηλασμός.

Εμένα που λες δεν άνοιγε το στόμα κ δεν ήξερα  με ποιον τρόπο να το κάνω αυτό. Η οδηγία λοιπόν της συμβούλου που σου είπε να βάζεις τη θηλή στην μύτη είναι γιατί έτσι προκαλείται το ερέθισμα να ανοίξει το μωρό καλά το στόμα του. 

Προτείνω εφόσον έχεις πληρώσει την συγκεκριμένη συμβούλιο να την πάρεις ένα τηλέφωνο και να την ζητήσεις αναλυτικά συγκεκριμένες οδηγίες πότε είναι καλό να αντλείς.  

Εμένα το θήλαστρο που είχα αγοράσει ήταν της άλλης εταιρείας της Ameda. 

Αν τώρα συνεχίσεις να δίνεις συμπλήρωμα χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη ότι δεν έχεις καλή παραγωγή  ! σαμποτάρεις την προσπάθειά σου. Ναι δεν έχει παγιωθεί κάτι αλλά όσο συνεχίζεις να δίνεις συμπλήρωμα η πορεία προχωράει. Όπως σου είπα η οδηγία να δώσεις ξένο γάλα δεν προέρχεται από άτομο που θέλει να σε βοηθήσει να θηλασεις.

Είναι απολύτως αποδεκτό να μη θέλεις να θηλασεις, αλλά απαράδεκτο να σε εμποδίζουν με  λάθος οδηγίες.

Δεν μου έδωσε οδηγίες για τίποτα. Εξέτασε το μωρό σαν παιδιατρος, μου είπε να μετράω πόσα μλ τρώει ανά 24ωρο, να ζυγίζω το μωρό πριν φάει μια φορά την εβδομάδα, και να έχω επαφή δέρμα με δέρμα για να βοηθήσει στο θηλασμο. Αυτά.... Όσες φορές έχω προσπαθήσει να τον βάλω στο στήθος δεν ρουφάει. Με το θήλαστρο mini electric βγάζω πολύ λίγο γάλα οπότε αναγκαστικά δίνω κυρίως ξένο. Θέλω να πάρω άλλο θήλαστρο γιατί αφενός με αυτό βγάζω 20 με 30 μλ τη φορά και αφετέρου δεν βλέπω να μου αυξάνει την παραγωγή. Θα με ενδιέφερε να μου στείλεις πληροφορίες για το θήλαστρο που αγόρασες. Σκεφτόμουν να πάρω το swing η να νοικιάσω. Από την άλλη στο ebay πουλάνε το lactina μεταχειρισμένο και σκεφτόμουν να το αγοράσω από κει. Θα έρθει ο παιδιατρος που είχα στο ιασω και που μάλλον με αυτόν θα συνεχίσω και θα τον ρωτήσω αν έχει κοντό χάλινο.περιμενω λίγο να πάρει τα πάνω του γενικά γιατί και για να φάει από το μπουκάλι μας βγάζει την ψυχή, πάνω από μισή ώρα για 50μλ το πολύ κουνωντας συνέχεια το μπουκάλι για να θυμηθεί να ρουφήξει. Επίσης, λόγω ικτερου που δεν λέει να πέσει δίνω αναγκαστικά συμπλήρωμα γιατί δεν μπορώ να το ρισκάρω και να τον αφήνω νηστικό. 

Επεξεργάστηκαν by maria_tweety

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

16 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Δεν μου έδωσε οδηγίες για τίποτα. Εξέτασε το μωρό σαν παιδιατρος, μου είπε να μετράω πόσα μλ τρώει ανά 24ωρο, να ζυγίζω το μωρό πριν φάει μια φορά την εβδομάδα, και να έχω επαφή δέρμα με δέρμα για να βοηθήσει στο θηλασμο. Αυτά.... Όσες φορές έχω προσπαθήσει να τον βάλω στο στήθος δεν ρουφάει. Με το θήλαστρο mini electric βγάζω πολύ λίγο γάλα οπότε αναγκαστικά δίνω κυρίως ξένο. Θέλω να πάρω άλλο θήλαστρο γιατί αφενός με αυτό βγάζω 20 με 30 μλ τη φορά και αφετέρου δεν βλέπω να μου αυξάνει την παραγωγή. Θα με ενδιέφερε να μου στείλεις πληροφορίες για το θήλαστρο που αγόρασες. Σκεφτόμουν να πάρω το swing η να νοικιάσω. Από την άλλη στο ebay πουλάνε το lactina μεταχειρισμένο και σκεφτόμουν να το αγοράσω από κει. Θα έρθει ο παιδιατρος που είχα στο ιασω και που μάλλον με αυτόν θα συνεχίσω και θα τον ρωτήσω αν έχει κοντό χάλινο.περιμενω λίγο να πάρει τα πάνω του γενικά γιατί και για να φάει από το μπουκάλι μας βγάζει την ψυχή, πάνω από μισή ώρα για 50μλ το πολύ κουνωντας συνέχεια το μπουκάλι για να θυμηθεί να ρουφήξει. Επίσης, λόγω ικτερου που δεν λέει να πέσει δίνω αναγκαστικά συμπλήρωμα γιατί δεν μπορώ να το ρισκάρω και να τον αφήνω νηστικό. 

20 με 30 ml την φορα ειναι αρκετα για πρωτες μερες. η παραγωγη σου για να αυξηθει πρεπει να παρεις κ βιταμινες τσαι θηλασμου να πινεις αρκετο νερο κ.να ξεκουραζεσε οσο μπορεις περισσοτερο. θα δεις μεγαλες διαφορες αλλα μην περιμενεις σε 5 μερες να κατεβαζεις 100 ml. 

το μωρο ειναι αδυναμο.ακομα προφανως λογο ικτερου αλλα μην ανχωνεσε σε λιγο θα παρει τα πανω του κ θα θηλασει. εσυ προσπαθησε να το βαζεις στο.στηθος για να μην ξεχασει την αισθηση κ.ας μην τραβαει γαλα. 

γραμμαρια θα ζυγιζεις με την δικια σου ζυγαρια κ θα συγκρινεις κ θα ενημερωνεις την.παιδιατρο οτι πηρε τοσα γραμμαρια. ζυγιζε τον καθε δυο μερες για να βλεπεις τις διαφορες κ αν οντως περνει. αλλα σημειωνε μονο μια φορα την εβδομαδα για να ενημερωνεις την γιατρο. εγω ετσι εκανα τουλαχιστον κ ηξερα παντα αν περνει ικανοποιητικο βαρος κ δεν ειναι τυχαια τα αποτελεσματα.  

επισης η παραγωγη σου θα αυξηθει κ οταν ηρεμησεις κ.φυγει το.ανχος των.πρωτων.ημερων. το ανχος η κουραση κ.η ενταση παιζουν καθοριστικο ρολο στην παραγωγη. οσο ηρεμεις θα δεις τεραστιες διαφορες στο γαλα σου. 

:-( δεν μπορει μια πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου να μη τσεκαρε αυτα τα πραγματα που ανεφερα ή το χαλινό, να μη σου ειπε οτι οσο δινεις ξενο υπονομευεται η προσπαθεια σου ...δεν ξερω πως αλλιως να σε βοηθησω.

δεν γινεται ευκολα θηλασμος μεσω του ιντερνετ κ η αντληση μπορει να σου σταματησει τη παραγωγη. 

Εισαι σε λαθος πορεια αν θελεις να θηλασεις. 

Αν δε θελεις να θηλασεις παω πασο. 

Το να μη μπορει να πιει καν απο το μπιμπερο δειχνει επισης οτι το μωρο ειναι ισως τεμπελικο. 

Δηλαδη δεν εχει πιασει το νοημα ακομα, καλά, του τι πρέπει να κάνει. Θελει πολύ καθοδηγηση κ να ξαναπροσπαθείς κλπ. 

Εγω θα επαιρνα οπωσδηποτε άλλη παιδιατρο πιστοποιημενη συμβουλο, αν θα ηθελα να θηλασω. 

Αν οχι αλλο εμπειρο παιδίατρο! 

Ο χαλινος δεν χρειαζεται να ειναι πολυ κοντος για να εμποδιζει αρκει λίγο- ετσι εγραφε ο newman σε προσφατο post και μαλιστα εξηγουσε οτι ειναι underdiagnosed. Το πρόβλημα ειναι οτι οι απλοι παιδιατροι δεν ειναι εκπαιδευμενοι στο να εξετασουν ακριβως αυτο, βλεπουν μονο οταν ειναι πολυ κοντός- ενώ κ λίγο να είναι κοντός μπορεί να εμποδίσει θηλασμό.

Σε πρώτη φάση σήμερα νοίκιασα το medala symphony γιατί με το mini electric που είχα πονουσα και πιστεύω θα μου σταματούσε και το γάλα. Τουλάχιστον μέχρι να θηλάσει θέλω να αυξήσω την παραγωγή μου με αυτό το θήλαστρο και να μειώσω όσο μπορώ το ξένο. Βγάζω κάτι παραπάνω με το καινούριο θήλαστρο αλλά όχι τρελά πράγματα. Λογικά σιγά σιγά θα μου αυξήσει την παραγωγή ε; να ρωτήσω κάτι, αν κάνω μια άντληση και βγάλω πχ 40μλ και τα αφήσω εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου, μπορώ να τα αναμειξω με τα μλ της επόμενης άντλησης; θεωρητικά θα είναι και τα 2 σε θερμοκρασία δωματίου και σε αυτή τη θερμοκρασία το γάλα κρατάει 10 ωρες.σωστα τα λέω; από την άλλη δεν ξέρω γιατί για να διατηρηθεί 10ωρες θα πρέπει να είναι ακίνητο στο μπουκάλι να μην αναμειχθεί με αέρα και εκεί είναι που μπερδεύομαι. Τελικά τι ισχύει; 

καλά έκανες σωστή είναι αυτή η σκέψη, αλλά είναι μόνο ένας παράγοντας από τους πολλούς.

ο θηλασμός δεν είναι μόνο η κατάποση / τρόπος σίτισης, το θήλαστρο δεν έχει καμία σχέση με τον θηλασμό, και δεν θέλω να σε φοβίσω αλλά απλώς να σου πω την πραγματικότητα ότι κινδυνεύεις το μωρό σου να μη μάθει ποτέ να θηλάζει. αν δε σε πειράζει πάω πασο μπράβο σου κ μεγειά σου! 

το σωστό όμως επιστημονικά, είναι ένα - να σου μάθει κάποιος να θηλάζει το μωρό, ή να βρεί γιατρός γιατί το μωρό δε θηλάζει. 

όλα τα άλλα έχουν ρίσκο να μην πετύχουν. Έχουν πετύχει σε αρκετές γυναίκες, στατιστική όμως δεν ευπάρχει και ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ βασιστείς σε 5-10 post που είδες γυναικών που κατάφεραν να κρατήσουν αποκλειστική σίτιση με μητρικό γάλα μόνο με άντληση!  Επίσης και το αντίθετο μην τυχόν νομίζεις ότι το εννοώ για αποθάρρυνση.

Παράγοντας επίσης είναι - ότι το θήλαστρο πόσους μήνες μπορεί να το αντέξεις; το μωρό μετα΄τους 6 μήνες πάλι γάλα θα πρέπει να πινει και ας τρώει και ξηρές τροφές.

ξέρεις τι σημαίνει να κρατήσεις μήνες την άντληση, σε θέμα κούρασης βαρεμάρας και σπασίματος απλώς επειδή πλαστικό πράγμα αγγίζει το στήθος σου ? 

σε κανά δυο μήνες θα θέλεις να πηγαίνεις βόλτες... ! (αμ τι θα κανεις θα κλειστείς ένα 6μηνο? εγώ κλείστηκα για 3 μήνες κ ήταν τεράστια δοκιμασία!)

θέλω να πω, αυτη τη στιγμή οκ αύξησε την ποσότητα, αλλά έχε στο μυαλό σου ότι έτσι και αλλιώς πρέπει να βρείς άτομο που να ΞΕΡΕΙ τι κάνει, γιατί νομίζω οτι ως τώρα ΔΕΝ έχεις πέσει σε άτομα που ξέρουν τι κάνουν που είναι κάτι πολύ λυπηρό. 

Είναι ΠΟΛΥ συγκεκριμένα τα πράγματα που κάνει κάποιος που ξέρει τι σημαίνει υποστήριξη νεογέννητου κ λεχώνας 9 ημερών για να θηλάσει. 

Δεν έχεις δεχτεί τέτοιο πράγμα, οπότε 

το σωστό είναι η διόρθωση αυτή και όχι να αναλάβεις μόνη σου την αύξηση παραγωγής και τις ξαναδοκιμές θηλασμού με την συναισθηματική επιφόρτιση της αποτυχίας που αισθάνεται αυτόματα η μαμά (έτσι είναι!) όταν δεν τα καταφέρνει - και μόνο να παθαίνεις μετά το ίδιο χωρίς να έχεις πάρει ποτέ απάντηση 

τελικά. 

Αμ το μωρό ? που απογοητεύεται που δεν τα καταφέρνει? να ξέρεις σίγουρα έχει συναισθήματα και επιθυμίες και κατανοεί την δυσκολία και την απορρίπτει.

Σκέφτομαι μπροστά επειδή το έζησα και έζησα και αντίστοιχα ιστορίες φιλενάδων αλλά και άλλων μητέρων εδώ που διαβάζουμε και δεκάδες φορές έχω γράψει αυτά τα πράγματα, ελπίζοντας να περιγράψω απλώς το πιθανό outcome. 

Επειδή είσαι τώρα μέσα σε ένα τυφώνα γεγονότων προσπαθώ να στα γράψω ξεκάθαρα - είναι πολύ πιο αυξημένες οι πιθανότητες να αποθηλάσετε εντελώς, 

εάν δεν κάνεις το επόμενο άμεσο διάστημα  διορθωτικές κινήσεις για τον θηλασμό, και ας κάνεις αντλήσεις εσύ. 

Το βάρος του παιδιού τώρα που δίνεις συμπλήρωμα δεν έχει νόημα να το παρακολουθείς σαν να θήλαζες γιατί δεν είναι το ίδιο σχετικά με την πρόσληψη βάρους...

Δηλαδή, η πρόσληψη βάρους παιδιού που παίρνει συμπλήρωμα είναι πολύ πιο μεγάλη συνήθως. 

Πόσα μλ συμπλήρωμα δίνεις πόσες φορές; 

//////

Για το γάλα - 

εγώ προσωπικά, έβαζα στο ψυγείο το γάλα κ απλώς πρόσθετα στο ήδη κρύο  το μόλις αντλημένο. 

όταν ήταν να τα προσφέρω, τα άφηνα μια ώρα πριν να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. 

δεν θα τα άφηνα εκτός ψυγείου όπως δε θα άφηνα πχ όλη τη μέρα έξω ένα φρέσκο γάλα αγελάδας .  Αν το βγάλεις μία ώρα εκτός ψυγείου περίπου μια ώρα πριν το δώσεις, θα έχει πάρει μια χαρά θερμοκρασία δωματίου...... και δεν εχεις κανένα άγχος μη σου χαλάσει 

Διαφημίσεις

Συγχαρητήρια για το μωράκι σου και για την προσπάθειά σου! Γέννησα 1η Νοέμβρη και είχαμε δυσκολίες στο θηλασμό. Με βοήθησε καθοριστικά μαία σύμβουλος θηλασμού και αν την είχα ακολουθήσει σε όλα θα είχα γλιτώσει πολύ κόπο και πόνο (σωματικό και ψυχικό), καθότι η μικρή μου είχε χαλινό και οταν επιτέλους τον κόψαμε πριν 3 εβδομάδες έγινε άλλο παιδί απλά...!!!

Η μαία λέγεται Σοφία Δούμα, μένει στην Καισαριανή, έχει 5 παιδιά, πολλές γνώσεις, μεγάλη εμπειρία (είπε η παιδίατρος οταν της είπα ποια μαία με βοήθησε να κόψω το ξένο γάλα μέσα σε 5 μέρες και να φτάσω σε αποκλειστικό θηλασμό και αύξηση βάρους σαν τελειόμηνο ήδη από τον 3ο μήνα ενώ είναι πρόωρο) και άφθονη κατανόηση και υπομονή!!!

Δεν ξέρω αν υπάρχει καλύτερη γιατί δε χρειάστηκε να ψάξω καλύτερη, αλλά εγώ πίνω νερο στο όνομά της γιατί χάρη σε αυτήν πίνει το μωρό μου μόνο το δικό μου γάλα εδώ και 5 μήνες!!! 

Θα συμφωνήσω σε πολλά με την @belleblue. Αν θες όντως το μωρό να θηλάσει από το στήθος κατευθείαν θα πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα γιατί αλλιώς το μωρό θα συνηθίσει το μπιμπερο και θα χάσεις την μπάλα. Την πάτησα κ εγώ. Εκ των υστέρων αυτό που θα έκανα στη θέση σου που δεν το έκανα όταν έπρεπε οπότε κατέληξα να βγάζω για 1 σχεδόν χρόνο με το θηλαστρο ήταν να πάω σε καλό σύμβουλο θηλασμού να μου δείξει τον τρόπο κ τα σχετικά κ μέχρι το μωρό να μάθει να ρουφάει καλά να πάρω το sns αν το λέω σωστά για να πίνει γάλα ενώ είναι στο στήθος, έτσι έχει την αίσθηση ότι θηλάζει κ θα του είναι πιο εύκολο. Θα διαφωνήσω λίγο με την belleblue στο ότι αν το βγάζεις με θηλαστρο θα κοπεί σιγά σιγά το γάλα γιατί πιστεύω ότι όσο βγάζεις δεν κόβεται εκτός κ αν δεν το κάνεις σωστά. Πχ θα πρέπει να μην το αμελείς κ ανα 3 ώρες απ' τη στιγμή που αρχίζεις να ξανά βγάζεις για τουλάχιστον μισή ώρα-40λεπτα ακόμα κ το βράδυ, αν δεν σηκώνεσαι το βράδυ εννοείται ότι θα μειωθεί κ στο τέλος θα κοπεί. Έχω δει πολλές τέτοιες περιπτώσεις που έλεγαν ότι έβγαζαν την ημέρα αλλά όχι το βράδυ με αποτέλεσμα στο τρίμηνο να έχει κοπεί τελείως. Κ εννοείται ότι θα πρέπει να βγαζεις με ένα καλό θηλαστρο. Εγώ τους τρεις πρώτους μήνες έβγαζα με το νοσοκομειακό κ μετά συνέχισα με το medela swing αφού είχε εδραιωθεί για τα καλά ο θηλασμός. Στους 11 μήνες το θηλαστρο τα έπαιξε απ' την πολύ χρήση οπότε κ ξεκίνησα τον αποθηλασμο για να μην παθω μαστίτιδα. Να τονίσω κ εγώ ότι το να βγάζεις με το θηλαστρο για μεγάλο διάστημα είναι μπελάς γιατί κανείς διπλό κόπο. Έχεις αναγκαστικά πλυσίματα κ αποστειρωσεις κ πρέπει να ταισεις κ το μωρό κ να βγάλεις μετά με το θηλαστρο. Κ όσο είναι μικρό είναι καλά γιατί κοιμάται, μετά τους 2-3 μήνες που αρχίζουν να μένουν όλο κ περισσότερο ξύπνια αναγκαστικά πρέπει να αφήνεις το μωρό κάπου ώστε να βγάλεις εσύ με το θηλαστρο.. Όσο για το γάλα που λες εγώ αυτό που έκανα είναι όταν το έβγαζα στο μπουκάλι το έβαζα στο ψυγείο να κρυώσει, μετά το επόμενο μπουκάλι το ξανά έβαζα στο ψυγείο για να παγώσει κ όταν ήταν στην ίδια θερμοκρασία τα ενωνα κ τα έβαζα σε Μπεν μαρί μέχρι να ζεσταθεί λίγο ώστε να ταισω το μωρό. Σου εύχομαι αν το θες όντως να μπορέσεις να θηλασεις αλλά κ να μην τα καταφέρεις κ τλκ δώσεις ξένο δεν χάθηκε κ ο κόσμος.. Σημασία έχει να είσαι εσύ κ το παιδάκι σου καλά κ αν θα θηλασεις η δώσεις ξένο η δίνεις το δικό σου γάλα με το μπουκάλι δευτερεύον είναι. Κ για να μην παρεξηγηθω πιστεύω ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το μωρό κ αν έχεις την αντοχή να το κάνεις αλλά μην σκάσεις κιόλας αν δεν μπορέσεις

11 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Σε πρώτη φάση σήμερα νοίκιασα το medala symphony γιατί με το mini electric που είχα πονουσα και πιστεύω θα μου σταματούσε και το γάλα. Τουλάχιστον μέχρι να θηλάσει θέλω να αυξήσω την παραγωγή μου με αυτό το θήλαστρο και να μειώσω όσο μπορώ το ξένο. Βγάζω κάτι παραπάνω με το καινούριο θήλαστρο αλλά όχι τρελά πράγματα. Λογικά σιγά σιγά θα μου αυξήσει την παραγωγή ε; να ρωτήσω κάτι, αν κάνω μια άντληση και βγάλω πχ 40μλ και τα αφήσω εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου, μπορώ να τα αναμειξω με τα μλ της επόμενης άντλησης; θεωρητικά θα είναι και τα 2 σε θερμοκρασία δωματίου και σε αυτή τη θερμοκρασία το γάλα κρατάει 10 ωρες.σωστα τα λέω; από την άλλη δεν ξέρω γιατί για να διατηρηθεί 10ωρες θα πρέπει να είναι ακίνητο στο μπουκάλι να μην αναμειχθεί με αέρα και εκεί είναι που μπερδεύομαι. Τελικά τι ισχύει; 

Δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο. Το μωρό σου δε θα πιει τόσο πολύ έτσι κι αλλιώς. Στη φάση που είσαι δεν κάνεις τράπεζα, βγάζεις και δίνεις, μην περιπλέκεις τη ζωή σου.

Αυτό που πρέπει να επικεντρώσεις είναι ο θηλασμός ο ίδιος, όσο εξαντλείσαι σε αντλήσεις και πλάνα φύλαξης κλπ, τόσο χάνεις χρόνο από τον ίδιο το θηλασμό.

Κράτα το μωρό πάρα πολύ αγκαλιά, σχεδόν συνέχεια, και δίνε το στήθος κάθε δύο ώρες, με ρολόι, και στα ενδιάμεσα όποτε κλάψει, χασμουρηθεί, κλπ. Ξύπνησε το μωρό: γδύσε το, πάρε ένα βρεγμένο πανάκι και σκούπισε το πρόσωπό του, παίξε με τα αυτάκια του, γενικά ενόχλησέ το, κι ας ακούγεται βάρβαρο. Επέμεινε στο θηλασμό: στάξε 2-3 σταγόνες στο στόμα του, και μόλις πιάσει το στήθος συνέχισε να το "ενοχλεις" για να μην κοιμηθεί. Όσο νιώθει ότι ενοχλείται, τόσο πιο πολύ θα κάνει θηλαστικές κινήσεις για να παρηγορηθεί. Αν χάνει το ενδιαφέρον, κάνε μαλλάξεις στο στήθος (δες βιντεάκια για breast compressions) και συχνές εναλλαγές στήθους. Και πολύ λίγο ενδιαφέρον να έχει, εσύ θα επιμένεις, κάθε δύο ώρες θα ξέρεις ότι ένα μισάωρο θα κάνεις αυτό το πράγμα. Αποδίδει δεν αποδίδει. Εννοείται ότι αν αξιωθεί και θηλάσει, και αποφασίσει να θηλάζει για δύο ώρες σερί, το αφήνεις και κάνεις και πάρτυ από τη χαρά σου, δεν έχει άνω όριο η διαδικασία :) 

Για το θηλαστρο όπως σου τα λένε τα κορίτσια ειναι. Στην αρχη φαινεται πιο απλο αν το μωρο κοιμαται, αλλα οσο αρχιζει να μεινει ξυπνιο, δυσκολευει το προγραμμα των αντλησεων κ σε δεσμεύει κ για εξοδους. Αλλα βεβαια μπορεις να το ξεκινησεις κ οσο αντέξεις κερδος θα ειναι. Και η παραγωγη διατηρείται αν τηρείς το προγραμμα κ αν στρώσει απο την αρχη, μπορεις να εχεις κ περισσευμα ωστε να σταματήσεις καποια στιγμη. 

Να ρωτησω κατι επειδη η δικη μου εμπειρια εμεινε ημιτελής: τι περιμενουμε απο μια συμβουλο θηλασμου; Δηλαδη αν ερθει κ το μωρο δεν θηλαζει, μπορει να κατσει κ μια ωρα να προσπαθει; ή να περιμενει να τελειωσει το γεύμα για να σου δείξει πώς είναι όταν έχει φάει για να το ξέρεις; αν ειναΆι παιδίατρος όμως θα έχει τόσο χρονο; Κι η δικιά μου δεν καθόταν πολύ. ή μάλλον καθόταν πολύ αλλά περνούσε τόση ώρα να ανοίξει το στόμα ο μικρός κ να πιάσει κ να δοκιμάσουμε με ή χωρίς ψευδό θηλές που τελικά όταν κατάφερε κ έκανε 3-4 κινήσεις για πρώτη φορά, η κοπέλα έπρεπε να φυγει. αν σεν έφευγα απο την αθηνα θα ξαναρχόταν βεβαια, αλλα γιατρος ηταν, δεν ειχε άπειρο χρονο ουτε μονο εμενα.

Κορίτσια δεν ξέρω ίσως το θήλαστρο μου φάνηκε η εύκολη λύση. Ψυχολογικά δεν είμαι κ πολύ καλά θέλω συνέχεια να κλαίω, βασικά όταν δεν με βλέπει ο άντρας μου κλαίω, είμαι στενοχωρημένη δεν ξέρω γιατί, δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα ούτε να δω φίλους, μου λείπει η περίοδος της εγκυμοσύνης, μου λείπει η εμπειρία του τοκετού, σκέφτομαι μήπως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις καινούριες υποχρεώσεις, μήπως δεν έπρεπε να είχα κάνει παιδί, το οικονομικό που δεν υπάρχει,.Ίσως η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ διάθεση να προσπαθήσω να θηλασω εφόσον βλέπω ότι ο μικρός δεν ανταποκρίνεται. 

Απλά θέλω να κάθομαι κάπου κ να κλαίω. Αυτό... 

Πέρα απ αυτά, η κοπέλα που νοίκιασα το θήλαστρο μου είπε το πολύ 20 λεπτά να το χρησιμοποιώ, όχι παραπάνω. Τελικά τι ισχύει; 

Πράγματι, αν το μωρό δεν συνεργάζεται πως μπορεί να βοηθήσει η σύμβουλος; για παράδειγμα, η μαία μου προσπαθούσε να μου δείξει να θηλασω, του έβαζε το στήθος μου στο στόμα, το πίεζε να βγει γάλα αλλά τίποτα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; 

5 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο. Το μωρό σου δε θα πιει τόσο πολύ έτσι κι αλλιώς. Στη φάση που είσαι δεν κάνεις τράπεζα, βγάζεις και δίνεις, μην περιπλέκεις τη ζωή σου.

Αυτό που πρέπει να επικεντρώσεις είναι ο θηλασμός ο ίδιος, όσο εξαντλείσαι σε αντλήσεις και πλάνα φύλαξης κλπ, τόσο χάνεις χρόνο από τον ίδιο το θηλασμό.

Κράτα το μωρό πάρα πολύ αγκαλιά, σχεδόν συνέχεια, και δίνε το στήθος κάθε δύο ώρες, με ρολόι, και στα ενδιάμεσα όποτε κλάψει, χασμουρηθεί, κλπ. Ξύπνησε το μωρό: γδύσε το, πάρε ένα βρεγμένο πανάκι και σκούπισε το πρόσωπό του, παίξε με τα αυτάκια του, γενικά ενόχλησέ το, κι ας ακούγεται βάρβαρο. Επέμεινε στο θηλασμό: στάξε 2-3 σταγόνες στο στόμα του, και μόλις πιάσει το στήθος συνέχισε να το "ενοχλεις" για να μην κοιμηθεί. Όσο νιώθει ότι ενοχλείται, τόσο πιο πολύ θα κάνει θηλαστικές κινήσεις για να παρηγορηθεί. Αν χάνει το ενδιαφέρον, κάνε μαλλάξεις στο στήθος (δες βιντεάκια για breast compressions) και συχνές εναλλαγές στήθους. Και πολύ λίγο ενδιαφέρον να έχει, εσύ θα επιμένεις, κάθε δύο ώρες θα ξέρεις ότι ένα μισάωρο θα κάνεις αυτό το πράγμα. Αποδίδει δεν αποδίδει. Εννοείται ότι αν αξιωθεί και θηλάσει, και αποφασίσει να θηλάζει για δύο ώρες σερί, το αφήνεις και κάνεις και πάρτυ από τη χαρά σου, δεν έχει άνω όριο η διαδικασία :) 

Θα το προσπαθήσω ευχαριστώ 

Διαφημίσεις

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια δεν ξέρω ίσως το θήλαστρο μου φάνηκε η εύκολη λύση. Ψυχολογικά δεν είμαι κ πολύ καλά θέλω συνέχεια να κλαίω, βασικά όταν δεν με βλέπει ο άντρας μου κλαίω, είμαι στενοχωρημένη δεν ξέρω γιατί, δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα ούτε να δω φίλους, μου λείπει η περίοδος της εγκυμοσύνης, μου λείπει η εμπειρία του τοκετού, σκέφτομαι μήπως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις καινούριες υποχρεώσεις, μήπως δεν έπρεπε να είχα κάνει παιδί, το οικονομικό που δεν υπάρχει,.Ίσως η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολύ διάθεση να προσπαθήσω να θηλασω εφόσον βλέπω ότι ο μικρός δεν ανταποκρίνεται. 

Πέρα απ αυτά, η κοπέλα που νοίκιασα το θήλαστρο μου είπε το πολύ 20 λεπτά να το χρησιμοποιώ, όχι παραπάνω. Τελικά τι ισχύει; 

Πράγματι, αν το μωρό δεν συνεργάζεται πως μπορεί να βοηθήσει η σύμβουλος; για παράδειγμα, η μαία μου προσπαθούσε να μου δείξει να θηλασω, του έβαζε το στήθος μου στο στόμα, το πίεζε να βγει γάλα αλλά τίποτα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; 

Κοίτα εγώ δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου με το θήλαστρο αλλά καταλαβάινω γιατί σου φάνηκε η εύκολη  λύση. Κι εμένα μου είχε φανεί και παρόλο που στην πορεία είχαν σπάσει τα νεύρα μου και έπαιξε ρόλο στο να βιώσω άσχχημα κάποιες στιγμές του πρώτου χρόνου του παιδιού μου, τελικά άντεξα 13 μήνες και από τον 7ο χωρίς φόρμουλαα.  Απλώς θα σου έλεγα, αφού σ ενδιαφαφέρει το θέμα, δώσε μια ευκαιρία σε μια σύμβουλο ακόμη. Είναι νωρίς για να πεις να μην το προσπαθήσεις. 

Καταρχήν θα πάρεις ένα τηλέφωνο το γιατρό σου και θα εξηγήσεις πως νιώθεις. Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία πιθανότητα, δεν είναι ντροπή και ο γιατρός σου θα σε συμβουλέψει πώς να προχωρήσεις.

Από εκεί και πέρα, πολλά μωρά δεν ανοίγουν το στόμα, και μία έμπειρη στο θηλασμό μαία, ξέρει πώς να το ξεπεράσει: ακουμπάς τη θηλή στο μάγουλο π.χ. και όχι στο στόμα, ώστε το μωρό να πιάσει μόνο το στήθος και δεν βάζεις το στήθος στο στόμα του, το οδηγείς να το πιάσει μόνο του, "γαργαλάς" σε κάποια συγκεκριμένα σημεία το σαγόνι του, το εκνευρίζεις να κλάψει και να κάνει θηλαστική κίνηση κλπ. Θέλει ώρα, επιμονή και εμπειρία.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις περισσότερο. 20 λεπτά αν αντλείς ταυτόχρονα είναι καλά. Αλλιώς 20 στο καθένα αν έχεις τόσο χρόνο. Αλλά καλύτερα διπλή άντληση. Αλλά  να κάνεις αποτελεσματική άντληση. Δηλαδή μόλις σταματήσει να βγάζει, γυρνάς το πρόγραμμα, κάνει τη γρήγορη κίνηση κι έτσι κατεβάινει κι άλλο γάλα. ΑΝ χρειαστεί κάν' το αυτό 2-3 φορές στο 20λεπτο. Και όταν κοντευεις στο τέλος κ δεν βγάζει πια, συνέχισέ το για 2-3 λεπτά κι ας μην βγάζει, για να πάρει το μήνυμα ότι πρέπει να παράγει κι άλλο. 

βασικα μην τρελενεσε κανε την.προσπαθεια σου κ οτι γινει. οσο για το κλαμα ειναι οι ορμονες που επανερχονται κ ναι κ.εγω ετσι ημουν στην αρχη . κ ακομα κ τωρα που ακομα ειναι μωρο ανχωνομαι κ κλαιω κ.οταν αρρωσταινει λεω τι λαθος εχω κανει κ σκεφτομαι μηπως επρεπε να κανω το ενα μηπως να κανω το αλλο μηπως εκανα βλακεια. κ πως μπορω να το βοηθησω κ ανχος ανχος ανχος. αλλα μεχρι να μεγαλωσουν κ να καταλαβαινουν . ετσι ειναι τα μωρα ολο ανχος κ.τρεξιμο κ στο τελος δεν ξερεις κ αν τα εχεις κανει κ ολα καλα. περναει ομως κ.αυτη η φαση κ εχει κ αυτη τα καλα της. 

Ένα άλλο κόλπο λίγο ζογκλερικο βέβαια, είναι να έχεις το μωρό στο ένα στήθος, έστω κ μισό κοιμισμένο, κ να αντλείς από το άλλο. το στηθος που ειναι το μωρο θα σταζει γάλα χωρίς να κάνει κάποια κίνηση. μήπως έτσι καταλαβει οτι και απο εκει μπορει να φαει. 

Αλλιως μπορεις να δοκομασεις αυτό το sns, να θηλάζει αλλά να πίνει κ από το σωληνάκι που θα είναι στερεωμένο στη θηλή σου. 

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , Έσπερος είπε:

Ένα άλλο κόλπο λίγο ζογκλερικο βέβαια, είναι να έχεις το μωρό στο ένα στήθος, έστω κ μισό κοιμισμένο, κ να αντλείς από το άλλο. το στηθος που ειναι το μωρο θα σταζει γάλα χωρίς να κάνει κάποια κίνηση. μήπως έτσι καταλαβει οτι και απο εκει μπορει να φαει. 

Αλλιως μπορεις να δοκομασεις αυτό το sns, να θηλάζει αλλά να πίνει κ από το σωληνάκι που θα είναι στερεωμένο στη θηλή σου. 

Το έκανα εγώ, όταν είδα ότι δεν έφτανε η παραγωγή με απλές αντλήσεις στα ενδιάμεσα.

Έκανε αρκετή διαφορά. κάποια στιγμή είπα f- it   και απλώς αντλούσα κάθε στιγμή που μπορούσα να κάτσω, είχα εκεί το θήλαστρο, και άλλαζα 2 χ την ημέρα τα σετ για την αποστείρωση, έκανα άντληση ταυτόχρονα με το θηλασμό του μωρού και έκανα και τράμπα, δηλαδή στο άλλο στήθος πάλι το μωρό στο άλλο στήθος η χοάνη Κοκ!!!

κ πέτυχε! 

1 hour ago, maria_tweety είπε:

Είναι εντελώς φυσιολογικά αυτά τα συναισθήματα που έχεις. δεν εχεις ξανακούσει βρε τα baby blues ? όλες οι μητέρες βιώνουμε αυτά τα συαισθήματα, και είναι και κοινά για κάποιες ημέρες απλώς όταν συνεχίζουν και είναι πιο έντονα από ότι μπορείς να αντέξεις για να ανταπεξέρχεσαι στις ανάγκες του μωρου ή χρειάζεται να "κλείσεις" μέσα σου για να ξεπεράσεις,

πάει σε κατάθλιψη. Τώρα είναι νωρίς ακόμα για να πεις ότι έχεις κατάθλιψη, απλώς είσαι σοκαρισμένη με την περιπλοκότητα  - welcome to the club   :-) :grin:

Εγώ πχ ήμουν χάλια αλλά "τα κατάφερνα" όμως μετά από 8 μήνες κατάλαβα ότι δεν ήμουν καλά κ ότι δεν ήμουν ο εαυτός μου, Για κάθε γυναίκα είναι κάπως διαφορετικό αυτό, αλλά σίγουρα η μητρότητα ΔΕΝ είναι αυτό το απλό κ εύκολο πράγμα που φαντάζεσαι και εύχεσαι, για όλες μας.  Όπως υπάρχει τύχη σε άλλα πράγματα στη ζωή κ δεν την εχουμε όλοι μας, έτσι και σε αυτό κάποιες είμαστε άτυχες και κάποιες άλλες τυχερές και κάνουν 3-4 κουτσούβελα κ δεν εχουν περάσει καμία κατάθλιψη ή δυσκολία και όλα καλά. 

Να ξέρεις ότι πρέπει να σκεφτείς μπροστά όχι το σήμερα. δηλαδή σκέψου κ φαντάσου τον εαυτό σου με ένα μωράκι που θα αρχίσει να περπατάει και να σε κοιτάει και να σου πει μαμά ! Δες το σαν άνθρωπο όχι σαν κατάσταση δική σου. Δες το μωρό σου που είναι τώρα ζωντανό και σκέψου τι φαντάζεται βλέποντας τη μαμά του να είναι χάλια ή να αναρωτιέται το εάν έπρεπε να το γεννήσει. 

Το λέω λίγο για να σε τραντάξω, ότι πρέπει να ξεφύγεις από αυτές τις σκέψεις, γιατι δεν είναι καλές, δεν βγάζουν πουθενά, δεν κάνουν καλό σε κανέναν ,  εάν δε θες να σε πάρει από κάτω.  Γράψ τις σε ένα χαρτι και κάψτο σκίστο σε χίλια κομματάκια, κάθε μέρα καινούριο , αμα σε βοηθάει.! Πάρε ένα σημειωματάριο κ γράφε τις εκεί για να τις εξορκίζεις.

Ρωτάς πιο πάνω, τι να κάνεις αν δε συνεργάζεται το μωρό. Δεν υπάρχει μωρό που συνεργάζεται ή όχι. Υπάρχει μωρό που ξέρει τι πρέπει να κάνει, ή ακόμα δε ξέρει.

Είναι νεογνό, νεογέννητο και ΔΕΝ ξέρει. Εάν δεν του μάθει κάποιος δε θα μάθει ποτέ. 

Δεν είναι θέμα συνεργάσιμου μωρού. Είναι ή ιατρικό θέμα, ή γνώσης κ αποκτούμενης δεξιότητας θέμα, του μωρού.

και τα δύο κανονικά ως νέα μαμά οφείλεις να τα ελέγξεις από άτομα που είναι εξειδικευμένα. 

να κάτσεις να σκέφτεσαι και να κλαίς είναι ότι πιο άσχετο αυτή τη στιγμή και μη παραγωγικό. Σκέψου πρακτικά, και σκέψου για το παιδάκι σου.  

Είμαι σίγουρη ότι αν είχα καποιον να μου τα χε πει αυτά θα ήμουν καλύτερα και θα μπορούσα να είχα καλύτερη διάθεση και εγώ, αλλά εγώ δεν το δειχνα κάν, το έκλεινα μέσα μου, αλλά από την άλλη δεν δίστασα να δώ 2 παιδιάτρους η μια απλή κ η άλλη πιστοποιημένη, και 1 συμβουλο στο σπίτι, κ τηλεφωνικά ζητησα και από άλλη. 

Οπότε, είναι καλό που το λες, καλό που το δείχνεις, θα το ξεπεράσεις και όλα θα πάνε καλά. 

Πάρε όμως τις σωστές αποφάσεις σύμφωνα με δεδομένα σωστά. 

Αυτή που σε είδε ήταν τουλάχιστον άχρηστη κ θα ζητούσα τα χρήματά μου πίσω. 

Επίσης και στο θήλαστρο, όταν νοίκιασα μου εξήγησε κάποια πράγματα όταν μου το δωσε, και πως κάνεις τις εναλλαγές, επίσης στο διαδίκτυο έχει πληροφορίες που δείχνουν ότι στο θήλαστρο 

1) φάση 1 είναι γρήγορη άντληση  με λιγη δυναμη  (γιατί έχεις κανονικά 2 διακόπτες, ένα για ταχυτητα και ενα για δυναμη

2) φάση 2 ειναι αργή άντληση με περισσότερο δύναμη  

θα κοιτάξεις πως βγαίνει πιο καλά το γάλα στην άντληση. 

Να είσαι δυνατή - να πάρεις όποιες αποφάσεις θέλεις, αλλά να μην βασίζονται σε λαθος οδηγίες άλλων, αυτό με ενδιαφέρει εμένα που σου γράφω.

Εάν από την άλλη έχεις χάσει με όλα αυτά δυνάμεις δε μπορεί κανείς να σου πει τι να κάνεις , πρεπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου και εάν θέλεις την εύκολη λύση,

διάλεξε την εύκολη λύση, απλώς να είσαι ξεκάθαρη και να μη νιώσεις μετά άσχημα για την επιλογή σου - ΄κανε την συνειδητοποιημένα και χωρίς ενοχές,

του στυλ  " δεν αντέχω άλλο τα πετάω όλα και δίνω  σκόνη κ είμαστε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα". Ούτε η πρώτη ούτε κ η τελευταία θα είσαι. Οπότε πέτα από πάνω σου λίγο τον αρνητισμό, και δες πως θα προχωρήσεις. 

Πάντως ιατρικά, δεν υπαρχει υγιές μωρό που " δε συνεργάζεται" .

Παράθεση

του έβαζε το στήθος μου στο στόμα, το πίεζε να βγει γάλα αλλά τίποτα. "

όταν λες τίποτα, τι ακριβώς εννοεις. δεν βγήκε γάλα (τιποτα περίεργο! δεν βγαίνουν από όλα τα στήθη γάλα) ή δεν θήλασε το μωρό?

θα επρεπε να είχε μείνει μεχρι να υπαρξει επιτυχής θηλασμός/ρούφηγμα για να ξερεις πως είναι το σωστό, ή να σου πει τι άλλο πρέπει να ψάξεις εάν δεν πετυχαίνει το latch on. 

sto tube εχει απειρα βίντεο με τιτλο latch  correct latch breastfeeding.

https://www.youtube.com/watch?v=7FJuBn2bgNk

To get baby to latch the right way every time, use your nipple to tap twice quickly on baby's lower lip (“tap tap”) which will reflexively make baby open super wide andstick out tongue. If it doesn't happen, simply wait a moment and try again-it will (It might not if your baby has tongue tie like our little man).

https://thebirthhour.com/6-tips-to-survive-breastfeeding-with-tongue-tie-get-a-perfect-latch/

λέει εδω επισης οτι σημαντικο ειναι να βγαζει καλα τη γλωσσα έξω το μωρό όταν νοίγει το στόμα του, κ μένα δεν το έκανε αυτό. θελει να επιμείνεις. 

https://www.youtube.com/watch?v=rwLbPXT4xUE

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Κορίτσια ήρθε ο παιδιατρος σήμερα. Μου είπε επί μία εβδομάδα να κάνω το εξής να βάζω πριν από κάθε γεύμα το μωρό στο στήθος, μετά να του δίνω συμπλήρωμα και μετά να βγάζω με θήλαστρο. Κ επειδή μετά δεν πρόκειται να αντέξεις να τα κάνεις όλα αυτά κάθε 3 ώρες βλέπεις ποιο θα κόψεις. Το ιδανικό θα είναι να κόψεις το θήλαστρο αλλά το βλέπεις. Μου είπε κάθε Δευτέρα να το ζυγίζω και αν μέχρι την άλλη Δευτέρα έχει πάρει 150 γρ μπορούμε να αραιωσουμε τα γεύματα στις 4 ώρες και το βράδυ λίγο πιο πολύ. Είδε και το χαλινο και μου είπε μια χαρά είναι. Στη φάση που είναι το μωρό το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να πάρει βάρος. Γεννηθηκε 2990 και σήμερα 12 ημερών είναι 2840.οποτε θα κάνω αυτά που μου είπε κ βλέπουμε. Ίσως δοκιμάσω και το sns. 

Επίσης μου είπε να του φτιάχνω 90 γρ γάλα και όσο δεν πιει διατηρείται στον θερμαντήρα για μια ώρα. Αυτό ισχύει; γιατί ήξερα ότι μονο το νερό διατηρούμε ζεστό στο θερμαντήρα. Μην τον αγοράσω τσάμπα. Αν διατηρείται και το γάλα θα με βόλευε. Αυτά τα νέα μας... 

Κορίτσια ήρθε ο παιδιατρος σήμερα. Μου είπε επί μία εβδομάδα να κάνω το εξής να βάζω πριν από κάθε γεύμα το μωρό στο στήθος, μετά να του δίνω συμπλήρωμα και μετά να βγάζω με θήλαστρο. Κ επειδή μετά δεν πρόκειται να αντέξεις να τα κάνεις όλα αυτά κάθε 3 ώρες βλέπεις ποιο θα κόψεις. Το ιδανικό θα είναι να κόψεις το θήλαστρο αλλά το βλέπεις. Μου είπε κάθε Δευτέρα να το ζυγίζω και αν μέχρι την άλλη Δευτέρα έχει πάρει 150 γρ μπορούμε να αραιωσουμε τα γεύματα στις 4 ώρες και το βράδυ λίγο πιο πολύ. Είδε και το χαλινο και μου είπε μια χαρά είναι. Στη φάση που είναι το μωρό το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να πάρει βάρος. Γεννηθηκε 2990 και σήμερα 12 ημερών είναι 2840.οποτε θα κάνω αυτά που μου είπε κ βλέπουμε. Ίσως δοκιμάσω και το sns. 

Επίσης μου είπε να του φτιάχνω 90 γρ γάλα και όσο δεν πιει διατηρείται στον θερμαντήρα για μια ώρα. Αυτό ισχύει; γιατί ήξερα ότι μονο το νερό διατηρούμε ζεστό στο θερμαντήρα. Μην τον αγοράσω τσάμπα. Αν διατηρείται και το γάλα θα με βόλευε. Αυτά τα νέα μας... 

Μακάρι να πιάσει τλκ στήθος κ να παίρνει το αναμενόμενο κάθε εβδομάδα. Διατηρείται το γάλα για 1 ώρα αλλά πρέπει να υπολογίσεις κ την ώρα που παίρνει για το τάισμα. Από τη στιγμή που το φτιάχνεις το γάλα διατηρείται περίπου έως κ 1,5 ώρα.. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν!

Κατ'αρχην καλη δυναμη στην προσπαθεια σου. Θα συμφωνησω με τα γραφομενα της @belleblue και ειδικοτερα οσον αφορα την αποφαση που πρεπει να παρεις συντομα. Αν επιθυμεις να θηλασεις πρεπει να παρεις πιο δραστικα μετρα, δευτερο παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου, αντλησεις και μαλλον SNS. Αν νιωθεις οτι σε κουραζει ολο αυτο μπορεις να συνεχισεις με ξενο γαλα αλλα να το κανεις συνειδητοποιημενα. Προσπαθησε να το δεις σε βαθος χρονου...μπορει να ζοριστεις μεχρι να καταφερετε να θηλασετε αλλα μελλοντικα τα πλεονεκτηματα για ολους θα ειναι περισσοτερα. Στο λεω γιατι συμβαινει να αποφασιζεται αποθηλασμος γιατι ειναι πολυ δυσκολο να εδραιωθει θηλασμος στην παρουσα φαση αλλα αργοτερα οταν ηρεμει η κατασταση να ερχονται οι τυψεις...και "ισως δεν προσπαθησα αρκετα", "τωρα θα ειχε ηδη περασει το δυσκολο κομματι και θα θηλαζαμε" κλπ. Οποτε, σκεψου, αποφασισε και δρασε αμεσα πριν σε προλαβει η συγχυση θηλων και δυσκολευτεις ακομη περισσοτερο. 

Για τον χαλινο να σημειωσω οτι ο παιδιατρος-συμβουλος θηλασμου μας, ειχε κοψει τον χαλινο στον πρωτο μου (μολις γεννηθηκε που ειναι η πιο "ανωδυνη" στιγμη για κατι τετοιο) και στον δευτερο μου ειπε διστακτικα οτι "ειναι λιγο κοντος, αλλα καλυτερα να τον κοψουμε τωρα παρα να δημιουργησει εστω και μικρα προβληματα αργοτερα". Θελω να πω οτι παρ'ολο που μου φανηκε περιεργο να εχουν και οι δυο μου γιοι κοντο χαλινο, συμφωνω για την "υποδιαγνωση" μιας και ο συγκεκριμενος γιατρος ειδικευεται και στο θεμα του χαλινου (ειναι tongue-tie specialist) οποτε εχω εμπιστοσυνη στην αποφαση του και πιστευω οτι παιζει καθοριστικο ρολο στην πραγματοποιηση του θηλασμου.

2 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Κοπέλα μου, με όλο το σεβασμό στις ιατρικές γνώσεις του παιδιάτρου σου, δεν ξέρει από θηλασμό. Το 3 και 4 ώρες απλά δε γίνεται. Θέλεις 10-12 θηλασμούς κατ'ελάχιστον. Ούτε τα 90 ml ανά γεύμα γίνονται αν θες να θηλάσεις. Ουσιαστικά σε έβαλε σε πρόγραμμα αποθηλασμού.

Κορίτσια χρησιμοποίησα ψευδοθηλες σιλικόνης και την έπιασε κατευθείαν, έκανε 3 κινήσεις να θηλάσει και μετά σταμάτησε. Χάρηκα που την έπιασε αμέσως απλά μετά τον πείραζα συνέχεια αλλά καθόταν με τη θηλή στο στόμα χωρίς να κάνει τίποτα. Πάντως δεν έχει καμία σχέση η αίσθηση του μωρού να θηλάζει με το θήλαστρο. Θα το προσπαθώ συνέχεια έστω και με την ψευδοθηλη για αρχή δεν με πειράζει. Μάλλον συνήθισε το μπουκάλι που τρώει πιο εύκολα αλλά είναι μικρός ακόμα και πιστεύω μπορεί να μάθει και στο στήθος. Θα προσπαθήσω αυτή την εβδομάδα όπως μου είπε ο παιδιατρος και μετά μπορεί να πάρω και άλλη σύμβουλο θηλασμου, σαν τελευταία λύση. Χάρηκα πολύ με τις 3 κινήσεις που έκανε, σκέψου να θηλάσει και κανονικα

πρίν από 19 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Κατ'αρχην καλη δυναμη στην προσπαθεια σου. Θα συμφωνησω με τα γραφομενα της @belleblue και ειδικοτερα οσον αφορα την αποφαση που πρεπει να παρεις συντομα. Αν επιθυμεις να θηλασεις πρεπει να παρεις πιο δραστικα μετρα, δευτερο παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου, αντλησεις και μαλλον SNS. Αν νιωθεις οτι σε κουραζει ολο αυτο μπορεις να συνεχισεις με ξενο γαλα αλλα να το κανεις συνειδητοποιημενα. Προσπαθησε να το δεις σε βαθος χρονου...μπορει να ζοριστεις μεχρι να καταφερετε να θηλασετε αλλα μελλοντικα τα πλεονεκτηματα για ολους θα ειναι περισσοτερα. Στο λεω γιατι συμβαινει να αποφασιζεται αποθηλασμος γιατι ειναι πολυ δυσκολο να εδραιωθει θηλασμος στην παρουσα φαση αλλα αργοτερα οταν ηρεμει η κατασταση να ερχονται οι τυψεις...και "ισως δεν προσπαθησα αρκετα", "τωρα θα ειχε ηδη περασει το δυσκολο κομματι και θα θηλαζαμε" κλπ. Οποτε, σκεψου, αποφασισε και δρασε αμεσα πριν σε προλαβει η συγχυση θηλων και δυσκολευτεις ακομη περισσοτερο. 

Για τον χαλινο να σημειωσω οτι ο παιδιατρος-συμβουλος θηλασμου μας, ειχε κοψει τον χαλινο στον πρωτο μου (μολις γεννηθηκε που ειναι η πιο "ανωδυνη" στιγμη για κατι τετοιο) και στον δευτερο μου ειπε διστακτικα οτι "ειναι λιγο κοντος, αλλα καλυτερα να τον κοψουμε τωρα παρα να δημιουργησει εστω και μικρα προβληματα αργοτερα". Θελω να πω οτι παρ'ολο που μου φανηκε περιεργο να εχουν και οι δυο μου γιοι κοντο χαλινο, συμφωνω για την "υποδιαγνωση" μιας και ο συγκεκριμενος γιατρος ειδικευεται και στο θεμα του χαλινου (ειναι tongue-tie specialist) οποτε εχω εμπιστοσυνη στην αποφαση του και πιστευω οτι παιζει καθοριστικο ρολο στην πραγματοποιηση του θηλασμου.

Αν κατάλαβα καλά ο δικός μου παιδιατρος μου είπε ότι δεν έχει χάλινο,δλδ δεν έχει κάποιο πρόβλημα στο να θηλάσει. Δεν ξέρω αν γίνεται να μην έχει χάλινο η εννοούσε κάτι άλλο. 

Κορίτσια χρησιμοποίησα ψευδοθηλες σιλικόνης και την έπιασε κατευθείαν, έκανε 3 κινήσεις να θηλάσει και μετά σταμάτησε. Χάρηκα που την έπιασε αμέσως απλά μετά τον πείραζα συνέχεια αλλά καθόταν με τη θηλή στο στόμα χωρίς να κάνει τίποτα. Πάντως δεν έχει καμία σχέση η αίσθηση του μωρού να θηλάζει με το θήλαστρο. Θα το προσπαθώ συνέχεια έστω και με την ψευδοθηλη για αρχή δεν με πειράζει. Μάλλον συνήθισε το μπουκάλι που τρώει πιο εύκολα αλλά είναι μικρός ακόμα και πιστεύω μπορεί να μάθει και στο στήθος. Θα προσπαθήσω αυτή την εβδομάδα όπως μου είπε ο παιδιατρος και μετά μπορεί να πάρω και άλλη σύμβουλο θηλασμου, σαν τελευταία λύση. Χάρηκα πολύ με τις 3 κινήσεις που έκανε, σκέψου να θηλάσει και κανονικα

Αν κατάλαβα καλά ο δικός μου παιδιατρος μου είπε ότι δεν έχει χάλινο,δλδ δεν έχει κάποιο πρόβλημα στο να θηλάσει. Δεν ξέρω αν γίνεται να μην έχει χάλινο η εννοούσε κάτι άλλο. 

Μαλλον εννουσε οτι δεν εχει βραχυ χαλινο. Χαλινο ολοι εχουμε, απλα το ποσο κοντος ειναι επηρεαζει τις κινησεις της γλωσσας και κατ'επεκταση την θηλαστικη κινηση και την ομιλια. Ο λογος που σχολιασα τον χαλινο ηταν για να θιξω το θεμα της υποδιαγνωσης, για να αναρωτηθεις αν ο συγκεκριμενος γιατρος διεγνωσε σωστα, καθως δεν ειναι ολοι εμπειροι ωστε να διαπιστωσουν αν υπαρχει θεμα με τον χαλινο.

Επισης, υπαρχει περιπτωση να εκανε θηλαστικη κινηση στην ψευδοθηλη επειδη εχει ιδια υφη με το μπιμπερο; Και αφου δεν ηρθε γαλα σταματησε να κανει κινηση; Δεν τα γραφω για να σε απογοητευσω αλλα νομιζω οτι οι ψευδοθηλες δεν ειναι η λυση στη προκειμενη περιπτωση. Το παιδι δεν μαθαινει να θηλαζει με ψευδοθηλες και παντα υπαρχει η πιθανοτητα μειωσης της παραγωγης. Αν πιστευεις οτι κανει θηλαστικη κινηση εστω και ετσι, δοκιμασε μερικες φορες ακομη να το επιβεβαιωσεις αλλα πιστευω οτι το sns ειναι μονοδρομος και η καλυτερη λυση αυτη τη στιγμη για να ξεκινησει να μαθαινει τον θηλασμο. Αν θελεις να θηλασεις μιλα ξανα με συμβουλο (εστω με την τηλεφωνικη γραμμη "Αλκυονη" 10525) και ζητα οδηγιες για το sns. Βεβαια, καλο ειναι να γνωριζεις οτι δεν ειναι κατι ευκολο, θελει πολλη αποφασιστικοτητα, επιμονη και υπομονη...Καλη δυναμη οτι κι αν αποφασισεις!

Τον ξαναέβαλα και θήλασε πιο πολύ. Φαντάζομαι ότι εφόσον βάζει τη θηλή σιλικόνης στο στόμα και θηλάζει θα βγάζει γάλα, ε;;; η δεν είναι απαραίτητο; δεν ξέρω πως μπορώ να το καταλάβω αν βγάζω γάλα εκείνη την ώρα. Από το να μη θηλάζει καθόλου ας το κάνει και με την ψευδοθηλη τι να κανω και βλέπουμε πιο μετά. 

Λογικα θα δεις σε πρωτη φαση γαλα μεσα στην ψευδοθηλη

Γενικα ναι, σε πρωτη φαση πρεπει το μωρο να φαει να παρει βαρος

Συνεχιζεις με αντλησεις 8-10 το 24ωρο,τουλ 20λεπτα,ιδανικα αν μπορεις απο το ενα να βγαζεις κ απο το αλλο να θηλαζεις

Για αυξηση παραγωγης υοαρχουν διαφορα που μπορεις να παρεις

Εαν δ φτανει οσο αντλεις δινεις κ σκονη. Δ ξερω τις ποσοτητες που χρειαζεται. Αλλα προσωπικα δ θα εδινα με μπιμπερο

Σε πρωτη φαση οι ψευδοθηλες δ πειραζουν αφου επιασε ετσι, αλλα μακροπροθεσμα μπορει να μην κανουν καλο

Εννοειται κατα τα αλλα επαφη δερμα με δερμα, κ προσπαθεις να θηλασεις συχνα

Κ με την πρωτη ευκαιρια, αν θελεις να θηλασεις, να δεις αλλο πιστοποιημενο συμβουλο, γτ με τις οδηγιες του παιδιατροτ δ νομιζω να αντεξεις για πολυ

10 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Τον ξαναέβαλα και θήλασε πιο πολύ. Φαντάζομαι ότι εφόσον βάζει τη θηλή σιλικόνης στο στόμα και θηλάζει θα βγάζει γάλα, ε;;; η δεν είναι απαραίτητο; δεν ξέρω πως μπορώ να το καταλάβω αν βγάζω γάλα εκείνη την ώρα. Από το να μη θηλάζει καθόλου ας το κάνει και με την ψευδοθηλη τι να κανω και βλέπουμε πιο μετά. 

Εγώ άνοιγα πού και πού το στόμα του ή όποτε σταματούσε κ έβλεπα γάλα στη θηλή οπότε υπέθετα ότι έπινε. Επίσης ένιωθα στο στήθος ένα σαν τσίμπημα, ότι κατέβαινε το γάλα, κι έσταζε και το άλλο (το οποίο μάλιστα μάζευα σε αποστειρωμένο κοχύλι συλλογής γάλακτος και εμπλούτιζα τις δόσεις με το αντλημένο). Αλλά πέρα απ' αυτό, δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα ποτέ αν θηλάζει ενεργά και καταπίνει, ή αν απλώς βγαίνει μόνο του λίγο γάλα με το πιπίλισμα και το πίνει επειδή του γέμισε το στόμα. Γι' αυτό χρειάζεται κάποιος που ξέρει να κάτσει να δει ένα ολόκληρο γέυμα αν είναι εφικτό,  για να σου πει τι θα καταλάβεις και ποια διαφορά θα δεις στο στήθος κλπ. Αφού το προσπαθείς, φέρε μια σύμβουλο, όχι απαραίτητα παιδίατρο, αφού συνεννοέισαι με τον γιατρό σου, ας είναι μια εθελότρια από τη la leche ή από άλλους φορείς ή μια μαία πιστοποιημένη κλπ. γιατί και μωρό στο στήθος και αντλήσεις και παρασκευή σκόνης και αποστειρώσεις δεν γίνονται, όντως κάτι θα αφήσεις στο τέλος. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...