Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δώρο για πάρτι

Recommended Posts

Συγνώμη, αλλά πραγματικά πως γνωρίζετε την τιμή του δώρου, το οποίο σας φέρνουν; Είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για παιχνίδια, είτε για βιβλία ή επιτραπέζια η τιμή μπορεί να ξεκινήσει από το Χ ποσό και να φτάσει στο ψ. Δηλαδή, εγώ την Παρασκευή ψώνισα και πλήρωσα τα δώρα, αλλά ειλικρινά δε θυμάμαι το καθένα πόσο κόστισε, πόσο μάλλον όταν τα λαμβάνω.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , Αννα 35 είπε:

Συγνώμη, αλλά πραγματικά πως γνωρίζετε την τιμή του δώρου, το οποίο σας φέρνουν; Είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για παιχνίδια, είτε για βιβλία ή επιτραπέζια η τιμή μπορεί να ξεκινήσει από το Χ ποσό και να φτάσει στο ψ. Δηλαδή, εγώ την Παρασκευή ψώνισα και πλήρωσα τα δώρα, αλλά ειλικρινά δε θυμάμαι το καθένα πόσο κόστισε, πόσο μάλλον όταν τα λαμβάνω.

Υποθετω ξερεις μια ταξη μεγέθους. Πχ οπως ψωνίζεις για τα παιδια σου εχεις διαπιστώσει οτι η χ μαρκα κυμαίνεται εκει κ η ψ αλλου, οποτε αν σου ερθει ενα δωρο, απο τη μαρκα ή την επωνυμία του καταστήματος υπολογίζεις στο περιπου. Ή αν ειναι βιβλια μιας σειράς ή επιτραπέζια μιας εταιρείας το ξερεις γιατι εχεις αγορασει κατι παρομοιο. Υποθετω, γιατι εχω σχετικα μικρη πειρα στο θεμα. Το σωςτο ερωτημα ειναι κατα τη γνωμη μου, γιατι να αναρωτηθείς για την τιμη του δώρου που πηρες. 

πρίν από 17 λεπτά , Αννα 35 είπε:

@Αννα 35 νομίζω ότι το να μη θυμάσαι΄πόσο κόστισε κάτι στο περίπου ή να μην μπορείς να εκτιμήσεις πάνω κάτω πόσο κοστίζει κάτι που σου φέρνουν, είναι από μόνο του μία ένδειξη οικονομικής άνεσης. Δεν το θεωρώ κακό, μην παρεξηγηθώ κιόλας, αλλά το να μην έχεις αίσθηση του πόσο κόστισε κάτι, είναι ένδειξη ότι δεν υπήρξε θέμα χρημάτων, δε σε προβλημάτισε το αν είναι λογικό έξοδο ή μη. Η οικογένεια που θα προβληματιστεί για το αν θα πρέπει να δώσει 10 ή 20 ευρώ για ένα δώρο, το κάνει γιατί ακριβώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αγνοήσει το ποσό.

Συν ότι πάνω κάτω οι άνθρωποι σε κάθε περιοχή και γενικότερο περιβάλλον, πάνω κάτω στα ίδια μαγαζιά ψωνίζουν για τα παιχνίδια ή τα ρούχα των παιδιών και έχουν μία αίσθηση του πόσο κοστίζει τι. Ακόμη και ο 9χρονος γιος μου π.χ. ξέρει ότι ένα lego που έχει βάλει στο μάτι στο κοντινό παιχνιδάδικο κοστίζει 120 ευρώ (και σχεδιάζει το πώς θα μαζέψει τα χρήματα από τα κάλαντα, αν πρέπει να παρακαλέσει τη γιαγιά να του δώσει 50 ευρώ μετρητά για να συμπληρώσει αυτός το ποσό αντί να του πάρει άλλο δώρο, αν έχει νόημα να το παραγγείλουμε ηλεκτρονικά μήπως έχει καλύτερη τιμή κλπ) γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι εντός του συνηθισμένου προϋπολογισμού για μικροέξοδα να το ζητήσει στη βόλτα, ενώ γνωρίζει ότι αν θέλει να αγοράσει ένα σετ κάρτες uno που τις έχασε, μπορεί απλά να το ζητήσει εκτάκτως αφού μιλάμε για ένα 10ευρω το πολύ. 

Πολύ σωστά το έθεσες. Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία πρόταση.

Για να είμαι ειλικρινής, επειδή εμείς τις αγορές μας τις πραγματοποιούμε από συγκεκριμένα vegan καταστήματα ή προσανατολιζομαστε σε αντίστοιχα προϊόντα, γενικά δηλώνω άγνοια ως προς το τι επικρατεί γενικώς στην αγορά.

Επεξεργάστηκαν by Αννα 35

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Εννοείται δεν υφίσταται θέμα αξίας και συμφωνώ με όσα λέτε. Ήθελα απλα να πάρω λιγο το «σφυγμό» για το τι δωρα παιζουν στα πάρτυ γιατί πάντα ειναι η διαφωνία μας με το σύζυγο...  Και μαζεύονται τόσα πολλα κάθε χρόνο! Εμείς ρε παιδια δεν θυμάμαι να πηγαίναμε σε τόσα πολλα! :)

Διαφημίσεις

Ας' αυτό το φόρουμ έχουμε μάθει πολλα για τα παρτι παντως. Για δωρα, καλεσμενους, απρόσκλητους συνοδούς, επιβλεψη ή μη επιβλεψη, κετερινγκ, σερβιτόρους, savoir vivre γενικα! Οσοι δεν εχουμε μπει ακομα στον χορο και θυμομαστε τα δικα μας παρτι, απορουμε για το χασμα γενεών! 

• 5 months later...

Μια φίλη μου το κάνει αυτό φέρνει κάθε φορά πάρα πολλά - που είναι φίλη μου-και αναγκάζομαι κάθε φορά στις δικές τους γιορτές να ξοδεύω περίπου 70 με 100 ευρω.. Οπότε έρχεται η ώρα να μου πει για κάλεσμα αρχίζω και προετοιμαζομαι λες και θα πάω σε γάμο. Ε τι να κάνω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.. Αλλά θα προτιμούσα ένα δώρο για τον εορτάζοντα, ένα καλο δωράκι για το παιδάκι που κάνει το πάρτυ ρούχα η παιχνίδι αν είναι μικρό και ένα ωραίο βιβλίο για τον μεγάλο. Και είναι μια χαρά! Δε χρειάζονται πάρα πολλά ειδικά στις εποχές μας.. Είναι υποχρέωση απέναντι στον άλλο και μεγάλη.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

7 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Μια φίλη μου το κάνει αυτό φέρνει κάθε φορά πάρα πολλά - που είναι φίλη μου-και αναγκάζομαι κάθε φορά στις δικές τους γιορτές να ξοδεύω περίπου 70 με 100 ευρω.. Οπότε έρχεται η ώρα να μου πει για κάλεσμα αρχίζω και προετοιμαζομαι λες και θα πάω σε γάμο. Ε τι να κάνω, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.. Αλλά θα προτιμούσα ένα δώρο για τον εορτάζοντα, ένα καλο δωράκι για το παιδάκι που κάνει το πάρτυ ρούχα η παιχνίδι αν είναι μικρό και ένα ωραίο βιβλίο για τον μεγάλο. Και είναι μια χαρά! Δε χρειάζονται πάρα πολλά ειδικά στις εποχές μας.. Είναι υποχρέωση απέναντι στον άλλο και μεγάλη.. 

Νομιζω πως με αυτό το σκεπτικό μπαίνεις σε ενα φαυλο κυκλο... Αν θέλει αυτη ας φέρνει ότι θελει.. Εσυ γτ να καταπιεζεσαι?? Παρε ότι θεωρείς πως θα έπαιρνες αν δεν σ έφερνε ενα καρο δωρα και τελειώνει η ιστορία!!! 

Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα αυτη τη λογική.. Δεν εκτιμησα ποτε παραπάνω ενα ακριβο δώρο απο ενα πιο φθηνο.. Για μένα πάντα μετρουσε και μετράει η κινηση... Μάλιστα όταν γεννησα το πιο ακριβό ισως δώρο μου το έκανε μια ηλιθια συγγενης τ αντρα μ για να βγάλει την υποχρέωση... Ειλικρινά χ#στηκ@.. Για μένα μεγαλύτερη αξία ειχαν δωρα φθηνά που μ εκαναν φιλοι που με αγαπανε και ας ηταν και από τα j@mbo με 5€ αγορασμένα... Η ψυχή ενός ανθρώπου μετραει και όχι το πορτοφόλι 

Τα μονα παρτυ που εχω παει ειναι σε πολυ καλους φιλους γιατι ακομα σχολειο δεν παμε...Τα δωρα που τους παιρνουμε κυμενονται στα 20-30 ευρω ρουχα ή παιχνιδι (συνηθως ρουχαλακια)...Μια φιλη μου με τρια παιδια, τα δυο δημοτικου πηγαινει σε παρτυ γενεθλιων σχεδον καθε σ/κ...δεν διαθετει πανω απο 10 ευρω σε καθε παρτυ...

Δωρο για το σπιτι σε παρτυ γενεθλιων πρωτη φορα το ακουω...Σε επισκεψη φιλικη στο ασχετο ναι φυσικα...Τωρα το καθε αδερφακι να παρει και απο ενα δωρο στον εορταζοντα δεν το ειχα σκεφτει...δεν νομιζω οτι κανει καμια διαφορα..Ας διαλεξουν μαζι ενα δωρο....Σε αδερφακι μικρο (κατω των 4) θα παρω κατι γιατι ισως ακομη δεν μπορουν να διαχειριστουν τοσα δωρα ο αλλος αδερφος και εγω τιποτα...Ειδικα τα νηπια....Εγω παντως προσπαθω να μην υποχρεωνω τους φιλους μας με υπερβολικα δωρα....Και αυτο κανουν και εκεινοι...Δεν εχει καμια σημασια αλλωστε το δωρο...Μεταξυ μας ξερουμε πανω κατω τα γουστα του καθενος...ποσα παιχνιδια εχουν τα παιδια.. τι χρειαζονται (που συνηθως ειναι ρουχαλακια)...

Τα παρτυ εχουν γινει πολυ υλιστικα...πολυ υπερβολικα...αυτο το εχουμε κανει εμεις οι ενηλικες...τουρτες υπερπαραγωγη, δωρακια στους καλεσμενους, cupcakes με θεμα, καποιος να τους διασκεδαζει, να τους βαψει, παιδια καλεσμενα να μου λενε "που ειναι το δωρο μου?" πριν φυγουν..λυπηρο θεαμα...

Συμφωνώ ότι τα πάρτυ έχουν γίνει πολύ υλιστικά. Αλλά είναι λίγο οξύμωρο όταν κάποιος μας φέρνει ένα καλό δώρο ή πολλά δώρα, εμείς να το βλέπουμε ως υποχρέωση που πρέπει να ξεπληρώσουμε. Και αυτό υλιστικό είναι σαν σκέψη.

16 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Νομιζω πως με αυτό το σκεπτικό μπαίνεις σε ενα φαυλο κυκλο... Αν θέλει αυτη ας φέρνει ότι θελει.. Εσυ γτ να καταπιεζεσαι?? Παρε ότι θεωρείς πως θα έπαιρνες αν δεν σ έφερνε ενα καρο δωρα και τελειώνει η ιστορία!!! 

Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα αυτη τη λογική.. Δεν εκτιμησα ποτε παραπάνω ενα ακριβο δώρο απο ενα πιο φθηνο.. Για μένα πάντα μετρουσε και μετράει η κινηση... Μάλιστα όταν γεννησα το πιο ακριβό ισως δώρο μου το έκανε μια ηλιθια συγγενης τ αντρα μ για να βγάλει την υποχρέωση... Ειλικρινά χ#στηκ@.. Για μένα μεγαλύτερη αξία ειχαν δωρα φθηνά που μ εκαναν φιλοι που με αγαπανε και ας ηταν και από τα j@mbo με 5€ αγορασμένα... Η ψυχή ενός ανθρώπου μετραει και όχι το πορτοφόλι 

Συμφωνώ!

Εγώ βλέπω την κίνηση και τη διάθεση του άλλου και ίσως τα κίνητρα.

Δηλαδή όταν δέχομαι ένα δώρο η τιμή του (χαμηλή-υψηλή)  είναι το τελευταίο πράγμα που εξετάζω...

Όταν κάνω εγώ ένα δώρο, πάλι τα κίνητρά μου και οι επιλογές μου δεν έχουν καμία σχέση με το αν ο άλλος μου είχε φέρει ακριβό ή φθηνό δώρο την προηγούμενη φορά. Αυτή η λέξη "υποχρεώνομαι" δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου.

Διαφημίσεις

Just now, erin0000 είπε:

Συμφωνώ ότι τα πάρτυ έχουν γίνει πολύ υλιστικά. Αλλά είναι λίγο οξύμωρο όταν κάποιος μας φέρνει ένα καλό δώρο ή πολλά δώρα, εμείς να το βλέπουμε ως υποχρέωση που πρέπει να ξεπληρώσουμε. Και αυτό υλιστικό είναι σαν σκέψη.

Εγω προσωπικα δεν το βλεπω ετσι...Αναλογα με τα χρηματα που διαθετω τοσα θα διαθεσω..Εγω τα δωρα που κανω στους φιλους μας τα κανω με μεγαλη αγαπη και εκτιμηση πανω απολα...Ακομη και 10 ευρω να δωσω θα αφιερωσω χρονο να διαλεξω το πιο ομορφο δωρο...Αλλα επειδη εχει τυχει να μου πουνε "μας υποχρεωνεις" ή "μην με υποχρεωνεις" καταλαβα συντομα οτι καποιοι ανθρωποι το βλεπουν σαν υποχρεωση ειδικα οταν δεν μπορουν να ανταποκριθουν σε ενα αναλογο δωρο...Αρα και εγω με την σειρα μου επιλεγω ενα δωρο που να μην γινει ο λογος καποιος να αισθανθει αβολα ή να σκεφτει πως θα ανταποκριθει σε αυτο...Αφου ουτως η αλλως δεν ειναι αυτη η ουσια μιας γιορτης....

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μπορει η λεξη "υποχρεωνω" να μην αντιπροσωπευει εσενα και εμενα ...μπορει ομως καποιος γνωστος σου ή μια φιλη μου να νιωθει ετσι..οποτε γιατι εμεις να μην επιλεξουμε να τον βγαλουμε απο την δυσκολη θεση που ερχεται απο μονος του εστω? 

Just now, Fenia27 είπε:

Εγω προσωπικα δεν το βλεπω ετσι...Αναλογα με τα χρηματα που διαθετω τοσα θα διαθεσω..Εγω τα δωρα που κανω στους φιλους μας τα κανω με μεγαλη αγαπη και εκτιμηση πανω απολα...Ακομη και 10 ευρω να δωσω θα αφιερωσω χρονο να διαλεξω το πιο ομορφο δωρο...Αλλα επειδη εχει τυχει να μου πουνε "μας υποχρεωνεις" ή "μην με υποχρεωνεις" καταλαβα συντομα οτι καποιοι ανθρωποι το βλεπουν σαν υποχρεωση ειδικα οταν δεν μπορουν να ανταποκριθουν σε ενα αναλογο δωρο...Αρα και εγω με την σειρα μου επιλεγω ενα δωρο που να μην γινει ο λογος καποιος να αισθανθει αβολα ή να σκεφτει πως θα ανταποκριθει σε αυτο...Αφου ουτως η αλλως δεν ειναι αυτη η ουσια μιας γιορτης....

Εσύ καλά κάνεις και δεν το βλέπεις έτσι. Ούτε εγώ το βλέπω έτσι. Κάνω τα δώρα μου όπως λες με καλή πρόθεση, αφιερώνοντας χρόνο και όταν μπορώ και χρήμα.

Αλλά όταν ακούω από την απέναντι πλευρά "μην με υποχρεώνεις" ή "μας υποχρεώνεις" και βλέπω ότι επιμένει να το λέει (προκειμένου να λάβω το μήνυμα), εκεί στραβώνω να σου πω την αλήθεια. Δηλαδή αντί ο άλλος να εκτιμήσει το όποιο δώρο που του φέρνω, κάθεται και υπολογίζει εάν μπορεί ή αν θέλει να ανταποκριθεί στο κόστος του δώρου και μόνο... Εκεί χάνω πάσα ιδέα για τον άλλον.

Ασε που εγώ ποτέ δεν φέρνω σε δύσκολη θέση τον άλλον. Δηλαδή και ένα μικρό δώρο, πολύ συμβολικό να φέρει, θα του πω χίλια ευχαριστώ. Δεν θα κάτσω να συγκρίνω το κόστος με τα λεφτά που ξοδεύω εγώ. 

Just now, erin0000 είπε:

Αλλά όταν ακούω από την απέναντι πλευρά "μην με υποχρεώνεις" ή "μας υποχρεώνεις" και βλέπω ότι επιμένει να το λέει (προκειμένου να λάβω το μήνυμα), εκεί στραβώνω να σου πω την αλήθεια.

Συμφωνω...εμενα με ξενιζει περισσοτερο γιατι σαν χαρακτηρας δεν στραβωνω ευκολα...αντιθετα το σεβομαι και προσπαθω να καταλαβω πως αισθανεται ο αλλος...Βεβαια η περιπτωση που περιγραφεις δεν ειναι αυτη που εχει συμβει σε μενα...Γιατι παρολο που η φιλη μου ενιωθε υποχρεωμενη, της ειπα ξεκολλα, μην το σκεφτεσαι...Ενα κοριτσακι εχει και εγω εχω δυο αγορια...Αυτο λοιπον το κοριτσακι της ειναι η ευκαιρια μου να ψωνισω ροζ...χαχαχα...οποτε το καταλαβε και δεν τρεχει κατι...

Αλλα στην περιπτωση των γενεθλιων με ανθρωπους που δεν τους ξερεις καλα...που απλα τα παιδια ειναι συμμαθητες...δεν εχεις την οικειοτητα των φιλων σου...τοτε ειναι κατι που θα  επρεπε να το σκεφτομαστε...(σαν το savoir vivre των παρτυ τελος παντων)

Την έκφραση "νιώθω υποχρεωμένος" δεν τη θέλω καθόλου γιατί δημιουργέι άσχημες εντυπώσεις, αν και καταλαβαίνω πώς λέγεται. Αυτήν την περίοδο είμαστε λίγο πιεσμένοι και υπάρχει αυστηρή ιεράρχηση των δώρων και γενικά των μη χρηστικών εξόδων. Κάπως έτσι "χρωστάμε" πασχαλινό δώρο στα ανίψια (δεν τους είδαμε το Πάσχα, αν τους βλέπαμε προφανώς δεν θα το αναβάλλαμε), όπως επίσης και σε μια φίλη που μας έκανε δώρο τα χριστούγεννα για τα γενέθλια του μικρού (δεν ήταν καλεσμένη στο πάρτι, απλώς έτυχε να βρεθούμε στην Αθήνα) κι εγώ δεν έχω καταφέρει ούτε δώρο για τα γενέθλια του μεγάλου της ούτε για τη γέννα της μικρής (παρομοίως δεν έχουμε συναντηθεί οπότε υπαρχει πάντα μια "δικαιολογία" να το αναβάλουμε). Επειδή έχω θαρρος, κάνω χιούμορ και της λέω ότι θα πάρει όλα τα δώρα μαζεμένα όταν παντρευτούν τα παιδιά της. Δεν παύω όμως να νιώθω πολύ άσχημα γι αυτό. Οπότε μπορώ να καταλάβω πώς νιώθει κάποιος που δεν μπορεί να διαθέσει για δώρα αντίστοια με αυτά που δέχεται και δεν θα ήθελα να φέρω κάποιον σε τέτοια θέση.

Δεν αξιολογώ οικονομικά τα δώρα, γενικά αν μπορώ θα κάνω το δώρο που με εκφράζει ασχέτως του τι έχει κάνει ο άλλος, αλλά αν έχω δεχτεί ένα πιο ακριβό είναι πιθανό να πιεστώ για κάτι στα όρια του προϋπολογισμού μου. Αλλά σίγουρα στα πάρτι παιδιών που δεν έχω φιλικές σχέσεις με τους γονείς, δεν θα ήθελα να ξοδεύω πολλά γιατί αν γίνονται πολλά πάρτι σε μια τάξη, υποθέτω ότι είναι μεγάλο έξοδο για όλους τους γονείς σε ΄δυσκολες εποχές. Εξάλλου έχω απομυθοποιήσει τη σημασία του ακριβού δώρου. Δεν θα πήγαινα να πάρω δώρο από καταστήματα της σειράς όπως το γνωστό άθλιο παιχνιδομάγαζο μόνο και μόνο για να είναι οικονομικά, δεν εννοώ αυτό. Απλώς θα επέλεγα κάποιο οικονομικό ρουχαλάκι από μια ποιοτική βιοτεχνία, πχ. Ή ένα ωραίο βιβλίο που να μην είναι ακριβό. Ἠ θα σκεφτόμουν πρακτικά, να πάρω κάτι χρηστικό και αναλώσιμο που σπάνια κάνουν δώρο, όπως πχ καλτσάκια, ή καπελάκια κλπ, ώστε να είναι αξιοποιήσιμο και να λύσει και τα χέρια του γονιού. 

On 26/5/2019 at 6:04 ΜΜ, anemoni1989 είπε:

Έχεις δίκιο κι εγώ έτσι αισθάνομαι με τα δώρα. Δε με νοιάζει αν θα πάρουν κάτι ακριβό, αντιθέτως.. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση φοβάμαι μήπως παρεξηγηθουν, είναι και οι ίδιοι κολλημένοι με αυτά οπότε προκειμένου να χαλάσουμε τις καρδιές μας τα κάνω.. Σε άλλη περίπτωση θα το έκανα αυτό που λες αλλά είναι μεμονωμένη περίπτωση.... Επίσης οι συγκεκριμένοι δεν έχουν άνεση οικονομική, εγώ ας πούμε έχω μεγαλύτερη να το θέσω κι έτσι κι όμως κάνουν το σκατο τους παξιμάδι και ανοίγουν τις τσέπες. Παρολαυτα και για μένα δεν ειναι εύκολο κάποιες φορές το χρόνο να ξανοιγομαι τόσο για δώρα. Παρολαυτα επειδή εκτιμώ τις κινήσεις τους κάνω κι εγώ το ίδιο, μερικές φορές και περισσότερο.. Είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Just now, Nefeli2014 είπε:

Έχεις δίκιο κι εγώ έτσι αισθάνομαι με τα δώρα. Δε με νοιάζει αν θα πάρουν κάτι ακριβό, αντιθέτως.. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση φοβάμαι μήπως παρεξηγηθουν, είναι και οι ίδιοι κολλημένοι με αυτά οπότε προκειμένου να χαλάσουμε τις καρδιές μας τα κάνω.. Σε άλλη περίπτωση θα το έκανα αυτό που λες αλλά είναι μεμονωμένη περίπτωση.... Επίσης οι συγκεκριμένοι δεν έχουν άνεση οικονομική, εγώ ας πούμε έχω μεγαλύτερη να το θέσω κι έτσι κι όμως κάνουν το σκατο τους παξιμάδι και ανοίγουν τις τσέπες. Παρολαυτα και για μένα δεν ειναι εύκολο κάποιες φορές το χρόνο να ξανοιγομαι τόσο για δώρα. Παρολαυτα επειδή εκτιμώ τις κινήσεις τους κάνω κι εγώ το ίδιο, μερικές φορές και περισσότερο.. Είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 

Καταλαβαίνω... Αυτο το εζησα μια περίοδο με την κουνιαδα μου και μαλιστα ενιωθα και ασχημα γτ αντιμετωπιζουν σοβαρό οικονομικό προβλημα... Εγω της μιλησα παντως ανοιχτα και της ειπα πως δε θελουμε ακριβα δωρα... Αν θέλει ας παιρνει, αλλα κατι μικρό... Και καπως μετριαστηκε το ολο πράγμα... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...