Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εμβολιο της γριπης.

Recommended Posts

καλησπερα!!η παιδιατροσ μας ειπε οτι θα πρεπει ν κανουμε και το εμβολιο της γριπης,.ο μικρος μου ειναι 9,5 μηνων.δεν με ρωτησε ,το θεωρεισαι απαραιτητο να γινει..αρχικα μας ειπε να το κανουμε εμεις και οχι ο μικροσ για να μην τον ταλαιπωρησουμε,της ειπα οτι και να το κανουμε εμεις ο μικρος ερχεται και με αλλους σε επαφη οποτε παλι το ιδιο ειναι..οποτε ηταν καθετη οτι πρεπει να το κανει..ποια η γνωμη σας?το κανετε στα παιδια σας?φετος θα το κανετε?

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , sweety** είπε:

καλησπερα!!η παιδιατροσ μας ειπε οτι θα πρεπει ν κανουμε και το εμβολιο της γριπης,.ο μικρος μου ειναι 9,5 μηνων.δεν με ρωτησε ,το θεωρεισαι απαραιτητο να γινει..αρχικα μας ειπε να το κανουμε εμεις και οχι ο μικροσ για να μην τον ταλαιπωρησουμε,της ειπα οτι και να το κανουμε εμεις ο μικρος ερχεται και με αλλους σε επαφη οποτε παλι το ιδιο ειναι..οποτε ηταν καθετη οτι πρεπει να το κανει..ποια η γνωμη σας?το κανετε στα παιδια σας?φετος θα το κανετε?

Εγώ το συγκεκριμένο δεν το έκανα ποτέ στη μικρή μου. Εφόσον δεν καλύπτει όλο το φάσμα της γρίπης δεν πιστεύω να χρειάζεται. Αν πήγαινε παιδικό ίσως το σκεφτόμουν διαφορετικά αλλά απ' ότι έχω ακούσει από άλλους που το έκαναν κανονικά αρρώσταιναν πάλι!

Το εμβόλιο για τον ιο της γρίπης ανήκει στα εμβόλια που το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού κρίνει ως απαραίτητο, όταν άτομο ηλικίας >των 6 μηνών ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Διαφορετικά, είναι προαιρετικό. Αφήνεται στην κρίση των γονέων σε συνδυασμό με την εκτίμηση του παιδιάτρου, αν επιθυμούν τον εμβολιασμό ή όχι. 

Η δική μας παιδίατρος δεν μας το έχει προτείνει, ήταν εντελώς ουδέτερη, η ίδια το κάνει στον εαυτό της κάθε χρόνο λόγω του ότι έρχεται σε καθημερινή επαφή με ασθενείς.

4 ώρες πρίν, sweety** είπε:

πηγαινει βρεφικο ο μικρος;οταν λες οτι ερχεται σε επαφη με αλλους;εχει πολλα ξαδερφακια σχολικης ηλικιας που βλεπει καθημερινα πχ;

εμας το κανουν οι παππουδες

27 minutes ago, vicky86 said:

πηγαινει βρεφικο ο μικρος;οταν λες οτι ερχεται σε επαφη με αλλους;εχει πολλα ξαδερφακια σχολικης ηλικιας που βλεπει καθημερινα πχ;

εμας το κανουν οι παππουδες

ερχεται σε επαφη με παππουδεσ,προπαπουδες,εχει αλλα 10 ξαδερφια που πανε σχολειο .νηπιο κτλ..δεν τα βλεπει καθημερινα,αλλα οταν τον βλεπουν πεφτουν πανω τουηγια αγκαλιεσ και φιλια,και προχθεσ που ειδαμε 2 ξαδερφακια του ενω ηταν αρρωστα 3 μερεσ πριν δεν τους ειπε η μαμα τους να μην πανε στον μικρο.οποτε δν χρειαζεται η καθημερινη επαφη.ο δικος μου δεν παει σε καποιο σταθμο ...δεν ξερω εχω μπερδευτει παρα πολυ τι να κανω με το εμβολιο αυτο..

Διαφημίσεις

Κι εμάς ο παιδίατρος μας πρότεινε να το κάνουμε όπως και πέρυσι που δεν του έκανα τελικά. Και πάλι λέω να μην του το κάνω αν και το σκέφτομαι λίγο διστακτικά να πω την αλήθεια. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Εγώ σε γενικές γραμμές τους το κάνω, πάνε όμως σχολείο από πολύ μικρή ηλικία. Ο πρώτος μου παιδίατρος ήταν απόλυτος στο να γίνεται, πιστεύω ότι οφειλόταν στο ότι την περίοδο που συνεργαζόμασταν είχε αντιμετωπίσει κάποια πολύ άσχημα (και κάποια με τραγική κατάληξη) περιστατικά στο παιδιατρικό νοσοκομείο που εργάζεται και ήταν πολύ επηρεασμένος. Η μετέπειτα παιδίατρος ήταν αρχικά πιο επιφυλακτική, τώρα πια είναι και αυτή πολύ υπέρ, δεν ξέρω πού οφείλεται η μεταστροφή της, και αυτή δουλεύει σε παιδιατρικό νοσοκομείο, ίσως οφείλεται σε αυτό.

Διαφημίσεις

Ο δικός μας παιδίατρος ήταν απόλυτος στο να μη το κάνει το παιδί. Μόνο τη πρώτη χρονιά που ήταν μωρό μας συμβούλεψε να το κάνουμε εμείς και οι παππούδες (εφόσον είχαν επαφή με το μωρό). Μια χρονιά θυμάμαι τον είχα ρωτήσει που ήταν παιδάκι πλέον ένα χρειάζεται και με ρώτησε: για ποιο λόγο;

Σε μια συζήτηση που είχα κάποτε με μια μαμά μου είχε ότι το παιδί προφυλάσσεται από την πνευμονία εάν κάνει το εμβόλιο και την προηγούμενη μέρα είχα μάθει από μια φίλη  μου ότι το παιδί της είχε πάει νοσοκομείο με πνευμονία ενώ είχε κάνει το εμβόλιο γρίπης. 

Τελικά υπάρχουν πολλές απόψεις...εγώ πάντως που ανήκω στην ευπαθή ομάδα αρνούμαι να το κάνω παρόλο που μου το λένε οι γιατροί μου (παρόλο που φέτος το σκέφτομαι σοβαρά αλλά στο παιδί εννοείται πως όχι)

Τα παιδιά μου πηγαίνουν σταθμό/σχολείο εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν έχουν κάνει ποτέ το εμβόλιο της γρίπης. Ούτε εμείς οι γονείς τους. Οι παππούδες το κάνουν για λόγους προστασίας δικής τους.

Η λογική της παιδιάτρου μας, η οποία δουλεύει και σε μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο, είναι ότι εφόσον δεν υπάρχει αυτή την περίοδο οδηγία για εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, δεν χρειάζεται να γίνεται σε υγιή παιδιά.

πρίν από 2 λεπτά , ΜΑΡΙΤΑ είπε:

;

Σε μια συζήτηση που είχα κάποτε με μια μαμά μου είχε ότι το παιδί προφυλάσσεται από την πνευμονία εάν κάνει το εμβόλιο και την προηγούμενη μέρα είχα μάθει από μια φίλη  μου ότι το παιδί της είχε πάει νοσοκομείο με πνευμονία ενώ είχε κάνει το εμβόλιο γρίπης. 

Τελικά υπάρχουν πολλές απόψεις...εγώ πάντως που ανήκω στην ευπαθή ομάδα αρνούμαι να το κάνω παρόλο που μου το λένε οι γιατροί μου (παρόλο που φέτος το σκέφτομαι σοβαρά αλλά στο παιδί εννοείται πως όχι)

Υπάρχει άλλο εμβόλιο που προστατεύει από τον πνευμονιόκκοκο, το οποίο είναι στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών. Μπορεί παρόλα αυτά να νόσησε το παιδί, αλλά με ηπιότερα συμπτώματα ίσως.

πρίν από 1 λεπτό , marakiz είπε:

ΜΑΡΙΤΑ αν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες καλό θα ήταν να το κάνεις εσύ.

Πρώτη φορά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά αλλά ακόμα δεν το έχω αποφασίσει.

Και το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκου πρέπει να κάνω τώρα που το λές...αυτό το έχω κάνει μια φορά πριν χρόνια όμως

πρίν από 3 λεπτά , anath είπε:

Υπάρχει άλλο εμβόλιο που προστατεύει από τον πνευμονιόκκοκο, το οποίο είναι στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών. Μπορεί παρόλα αυτά να νόσησε το παιδί, αλλά με ηπιότερα συμπτώματα ίσως.

Και αυτό το είχε κάνει το κορίτσι αλλά παρόλα αυτά κάθισε λίγο και στο νοσοκομείο. Ίσως να το πέρασε ελαφριά όπως λες αλλά λόγω ιδιωτικού νοσοκομείου να την κρατήσανε (καταλαβαίνεις γιατί...) . Αυτά μου είχε πει η μαμά της, δε μπορώ να ξέρω και ακριβώς τι είχε γίνει

Διαφημίσεις

Θα το ρωτήσω κι εγω, το ειχα κανει μονο οταν ημουν έγκυος, θεωρω πως για το παιδι που παει σταθμό θα μου το είχε πει η παιδίατρος εαν έπρεπε.  Κι εγω νομιζω πως εαν δεν υπαρχουν αλλες οδηγίες περιττεύει εαν δεν Ανήκει κάποιος σε ευπαθείς ομάδες.  Θα το ρωτήσω παντως. 

16 hours ago, vicky86 said:

αρχικα να το κανουν οι παππουδες

τωρα για τα ξαδερφακια καλυτερα να μην ερχονται σε επαφη οταν ειναι αρρωστα

και να το κανουν οι δικοι μου γονεις,δεν θα δεχτουν να το κανουν οι γονεις του αντρα μου.γενικα ολοι τους απο την μερια του αντρα μου με 40 πυρετο να ειναι θα σου πουν "βγηκα εξω  και κρυωσα δεν σε κολλαω μην φοβασαι!!και επειδη με ξερουν οτι εγω τα προσεχω λιγο αυτα,απλα δεν μας το λενε οτι καποιος η καποιο παιδακι ηταν αρρωστο πχ...δεν ξερω τι να κανω..νοεμβριο μας ειπε να το κανουμε

πρίν από 52 λεπτά , sweety** είπε:

και να το κανουν οι δικοι μου γονεις,δεν θα δεχτουν να το κανουν οι γονεις του αντρα μου.γενικα ολοι τους απο την μερια του αντρα μου με 40 πυρετο να ειναι θα σου πουν "βγηκα εξω  και κρυωσα δεν σε κολλαω μην φοβασαι!!και επειδη με ξερουν οτι εγω τα προσεχω λιγο αυτα,απλα δεν μας το λενε οτι καποιος η καποιο παιδακι ηταν αρρωστο πχ...δεν ξερω τι να κανω..νοεμβριο μας ειπε να το κανουμε

δ ξερω τι να σου πω γλυκια μου

η μαλλον υπαρχει κτ αλλα δ νομιζω οτι θα σε βοηθησει να αποφασισεις για το εμβολιο

Εμάς η παιδίατρος πρότεινε να το κάνουμε εμείς οι γονείς και ο 2,5χρονος που θα πάει πρώτη χρονιά παιδικό, κι αυτό για να προφυλαχτεί όσο γίνεται ο μπέμπης, που είναι τώρα 7,5 μηνών. Οπότε θα το κάνουμε όλοι για πρώτη φορά. Για τα επόμενα χρόνια δεν συστήνει να το κάνουμε πια. Προφυλάσσει από το 25% των στελεχών της γρίπης. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Έχουμε ένα μωράκι 4 μηνών και η παιδίατρος μας είπε ότι όσοι έρχονται σε επαφή με το μωρό πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης . Οι γονείς μου το κάνουν κάθε χρόνο καθώς ο μπαμπάς μου έχει περάσει έμφραγμα και είναι πολύ προσεκτικοί με τέτοια . Το πρόβλημα μου είναι τα πεθερικά μου και οι παππούδες του άντρα μου . Ειδικά η πεθερά μου το θεωρεί υπερβολή και λέει ότι αυτή δεν κολλάει τίποτα και ότι δεν χρειάζεται και τέτοια , εκτός αυτό αυτή κρατάει και ένα παιδάκι 5 ετών οποτε έρχεται σε επαφή με ένα παιδάκι που πάει νηπιαγωγείο . Μετά από πολλές συζητήσεις που έκανε ο άντρας μου μαζί τους τους έπιασε να το κάνουν . Εγώ βέβαια έχω αμφιβολίες εάν τελικά το κάνουν ειδικά η πεθερά μου (ο πεθερός μου είναι πιο θετικός ) και οι προπαππούδες ή εάν το λέει έτσι για να μην την ζαλιζουμε . Φοβάμαι μην πει ότι το έκανε και τελικά δεν το κάνει . Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε αλλά πραγματικά υποφέρω στην ιδέα ότι δεν θα είμαι σίγουρη και κάθε φορά που θα αγκαλιάζει το μωρό θα έχω την αμφιβολία . Έχω τραβήξει πολλά είχα δυο από όλες μια σχετικά δύσκολη εγκυμοσύνη και δεν αντέχω αλλα άγχη !! Προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο να είμαι σίγουρη ότι θα το κάνουν αλλά δεν υπάρχει και πραγματικά υποφέρω εκνευρίζομαι και τελικά όλοι είναι ευτυχισμένοι κι εγώ είμαι μέσα στο άγχος . Θα ήθελα μια συμβουλή πως να το χειριστώ μαζί τους γιατί δεν βγάζω άκρη . 

Εμένα τα πεθερικά μου περνούν κάποιο χρόνο με το παιδί εκτός απο εμάς, όχι κάτι φοβερό απλά μπορεί να τον κρατήσουν μία στο τόσο. Ο πεθερός μου το κάνει κάθε χρόνο, η πεθέρα μου γενικά κάνει πολύ υγειινή ζωή και όπως λέει πως την πειράζουν τα εμβόλια (την πιάνουν πόνοι στο χερί κλπ, ίσως απλά να φοβάται δεν ξέρω). Πέρισυ έκανε του πνευμονιόκοκκου μεσχετική πίεση επειδή μου του είπε ο παιδίατρος, τότε ήταν και το μωρό πιο μικρό βέβαια. Φε τος δεν την βλέπω πρόθυμη για κανένα από τα 2. Δεν ξέρω εάν είναι σωστό να πιέσεις κάποιον να το κάνει εάν δε θέλει με τίποτα. Αν κρατούσε το παιδί σε καθημερινή βάση ίσως να επιμέναμε.

1 ώρα πρίν, Sunshine8 είπε:

Εμένα τα πεθερικά μου περνούν κάποιο χρόνο με το παιδί εκτός απο εμάς, όχι κάτι φοβερό απλά μπορεί να τον κρατήσουν μία στο τόσο. Ο πεθερός μου το κάνει κάθε χρόνο, η πεθέρα μου γενικά κάνει πολύ υγειινή ζωή και όπως λέει πως την πειράζουν τα εμβόλια (την πιάνουν πόνοι στο χερί κλπ, ίσως απλά να φοβάται δεν ξέρω). Πέρισυ έκανε του πνευμονιόκοκκου μεσχετική πίεση επειδή μου του είπε ο παιδίατρος, τότε ήταν και το μωρό πιο μικρό βέβαια. Φε τος δεν την βλέπω πρόθυμη για κανένα από τα 2. Δεν ξέρω εάν είναι σωστό να πιέσεις κάποιον να το κάνει εάν δε θέλει με τίποτα. Αν κρατούσε το παιδί σε καθημερινή βάση ίσως να επιμέναμε.

Μια παρένθεση, του πνευμονιόκοκκου γίνεται εφάπαξ ή αν έκανε το πιο παλιό ανά πενταετία. Μην τη βάλετε τη γυναίκα να το ξανακάνει!

Εμένα ο δικός μου (είναι σχεδόν 5 χρονών) το κάνει κάθε χρόνο. Ο γιατρός μας είναι της άποψης ότι είναι ένα απολύτως ασφαλές εμβόλιο. Αντίθετα ο ιός της γρίπης μπορεί να δημιουργήσει πολλές επιπλοκές, ειδικά σε πολύ μικρά παιδιά και σε ηλικιωμένους. Επίσης το κάνω και εγώ και ας μην ανήκω σε κάποια  ομάδα υψηλού κινδύνου, ο παιδίατρος είπε ότι κανονικά όλοι θα έπρεπε να το κάνουμε, της ίδιας άποψης είναι και ο παθολόγος μου (ο οποίος βέβαια είναι μεγάλος φοβιτσιάρης γενικά!). Το ότι δεν είναι υποχρεωτικό έχει να κάνει με το κόστος (την επιβάρυνση των ταμείων) και όχι με το ότι το εμβόλιο κρύβει κινδύνους. Με το να κάνεις το εμβόλιο της γρίπης δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου αλλά αντιθέτως τον προστατεύεις (έστω και μερικώς). Άλλωστε αν είχε κινδύνους οι πρώτοι που θα είχαν πρόβλημα θα ήταν ακριβώς οι ομάδες στις οποίες απευθύνεται (ηλικιωμένους, ανοσοκατασταλμένους, εγκύους, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας). 

20 ώρες πρίν, Evouni είπε:

Έχουμε ένα μωράκι 4 μηνών και η παιδίατρος μας είπε ότι όσοι έρχονται σε επαφή με το μωρό πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης . Οι γονείς μου το κάνουν κάθε χρόνο καθώς ο μπαμπάς μου έχει περάσει έμφραγμα και είναι πολύ προσεκτικοί με τέτοια . Το πρόβλημα μου είναι τα πεθερικά μου και οι παππούδες του άντρα μου . Ειδικά η πεθερά μου το θεωρεί υπερβολή και λέει ότι αυτή δεν κολλάει τίποτα και ότι δεν χρειάζεται και τέτοια , εκτός αυτό αυτή κρατάει και ένα παιδάκι 5 ετών οποτε έρχεται σε επαφή με ένα παιδάκι που πάει νηπιαγωγείο . Μετά από πολλές συζητήσεις που έκανε ο άντρας μου μαζί τους τους έπιασε να το κάνουν . Εγώ βέβαια έχω αμφιβολίες εάν τελικά το κάνουν ειδικά η πεθερά μου (ο πεθερός μου είναι πιο θετικός ) και οι προπαππούδες ή εάν το λέει έτσι για να μην την ζαλιζουμε . Φοβάμαι μην πει ότι το έκανε και τελικά δεν το κάνει . Δεν θέλω να με παρεξηγήσετε αλλά πραγματικά υποφέρω στην ιδέα ότι δεν θα είμαι σίγουρη και κάθε φορά που θα αγκαλιάζει το μωρό θα έχω την αμφιβολία . Έχω τραβήξει πολλά είχα δυο από όλες μια σχετικά δύσκολη εγκυμοσύνη και δεν αντέχω αλλα άγχη !! Προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο να είμαι σίγουρη ότι θα το κάνουν αλλά δεν υπάρχει και πραγματικά υποφέρω εκνευρίζομαι και τελικά όλοι είναι ευτυχισμένοι κι εγώ είμαι μέσα στο άγχος . Θα ήθελα μια συμβουλή πως να το χειριστώ μαζί τους γιατί δεν βγάζω άκρη . 

Κοίτα να δεις, καταλαβαίνω ενμέρει τις ανησυχίες σου αλλά και την ευαίσθητη ψυχολογία σου γιατί είσαι φρεσκομανούλα, αλλά ό,τι και να πεις και ό,τι και να κάνεις, δεν μπορείς να τους υποχρεώσεις, στην τελική έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στο σώμα τους και στον οργανισμό τους.

Ο γιατρός σου είναι πολύ προσεκτικός και πολύ καλά κάνει, αλλά να ξέρεις ότι αυτό που σου είπε δεν είναι ο κανόνας, εγώ γέννησα Οκτώβριο και Δεκέμβριο, δεν πήρα καμία από τις δύο φορές οδηγίες να κάνει κανείς μας το εμβόλιο και όντως δεν το κάναμε ποτέ (ούτε οι γονείς, ούτε οι παππούδες, ούτε η νταντά).

Προσωπικά είμαι υπέρ του εμβολίου, αλλά δεν πρέπει και να φανταζόμαστε την γρίπη ως μια επιδημία μικροβίων που βρίσκεται ενδυνάμει στο σώμα οποιουδήποτε ανεμβολίαστου και παραμονεύει να μεταδοθεί. Δεν ξέρω πόσο συχνά έρχεται η γιαγιά σε επαφή με το μωρό (εικάζω όχι πολύ συχνά αφού το μωρό είναι μικρό και η γιαγιά δουλεύει), αλλά εφόσον τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και εφόσον φυσικά δεν συναντιέσετε εάν είναι άρρωστη, δεν υπάρχει λόγος για τόσο άγχος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...