Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φοβάμαι ότι το μωρό μου θα νιώθει τη γιαγιά του για μαμα

Roisin1

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Εγώ αφού ρωτάς, άλλαξα το ωραριο μου σε μειωμένο κ εργάζομαι απόγευμα κ σκ κ την κρατάμε με τον άντρα μου εναλλάξ. Κ είμαι πτυχιούχος ανώτατης εκπαίδευσης όπως κ ο σύζυγος κ εργαζομουν στο αντικείμενο μου με πολύ καλά χρήματα για την εποχή. Όταν όμως έφτασε η ώρα να επιλέξω ανάμεσα σε νταντά ή να στειλω ένα οχτώ μηνών μωρό σε βρεφονηπιακό κ να δίνω τα μισά από αυτά που βγάζω, εκεί επελεξα δίχως δεύτερη σκέψη να παίρνω εγώ τα μισά κ να μεγαλωσω η ίδια το παιδί μου. Δοξάζω το θεό που είχα την ευκαιρία κ ξέρω πως είμαι η εξαίρεση. Όμως λογικα, αν δεν πεθαίναμε της πείνας, θα παραιτουμουν αν δε γινόταν διαφορετικά. Κ εμένα ήταν η μητερα μου εργαζόμενη κ η πεθερά μου κ μια χαρά σχέση έχουμε, καταπληκτική θα έλεγα. Όμως εγώ, προσωπικά εγώ σαν Λένια, θέλω να μεγαλώσω το παιδί ΜΟΥ. Θέλω να το ζήσω, να το χορτασω, να κοιμάμαι μαζί του, να το ταιζω κ να το βγάζω βόλτα. Όσο μπορώ. Αυτή είναι η προτεραιότητα μου. Κ όταν με το καλό πάει σχολείο ξαναψαχνω για full time δουλειά. Κ αν δεν είναι αυτή που ονειρεύομαι δε με νοιάζει γιατί δεν είμαι από τις γυναίκες καριέρας. Έτσι όμως το βλέπω εγώ κ δεν έχω ενοχές για την επαγγελματική μου πορεία (σε αντίθεση με τη μάνα μου που με πρήζει). Έτσι λοιπόν πρέπει να το βλέπουν κ όσες διάλεξαν τη δουλειά τους για τον ενα ή τον άλλο λογο κ να το υποστηρίζουν χωρίς να ψάχνουν να δικαιολογήσουν τις τύψεις τους. Κ βασικά ίσως να το δουλέψουν λίγο με τον εαυτό τους για να μην έχουν τύψεις. 

Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες εσύ καλώς και έπραξες αυτό που ένιωθες. Και εγώ μείωσα αρκετά τις ώρες δουλειάς προκειμένου να αφιερώνω χρόνο στο παιδί χωρίς ωστόσο να μην χρειάζομαι την βοήθεια της μαμάς μου γιατί το θελω. Επιθυμώ το παιδί μου να έχει επαφή με την γιαγιά του χωρίς να με νοιάζει ποιον θα αγαπά περισσότερο στο μέλλον. Νιώθω κομμάτι του εαυτού μου την μαμά μου, έχει αποδείξει τον ρόλο της στο μέγιστο! Η περίπτωση της κοπέλας όμως είναι κάτι διαφορετικό και χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Για όνομα θεού όλες κάποια στιγμή για κάποιον λόγο νιώσαμε τύψεις για κάτι στους πρώτους μήνες της ζωής των μωρών μας. Ανθρώπινα είναι αυτα. Δεν χρειάζεται ούτε να προεξοφλουμε ούτε να παραδειγματιζουμε ,ούτε να κουνάμε δάχτυλα αλλά ούτε και να στέλνουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα μια μαμά με ψυχολογική διακυμάνση λόγω ορμονών και δυσκολιών. (Μην το πάρεις προσωπικά, γενικά αναφέρομαι).

Αλίμονο αν καταδικάζουμε την εργασία και την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου! Και οι μαμάδες μας δούλευαν και ήταν μέσα σε όλα και τις λατρεύουμε ,και οι γιαγιάδες μας κράτησαν και πολλές από εμάς εργάζονται και για την οικογένεια τους και για τον εαυτό τους. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα και το παιζουμε ηθικολόγοι, γιατί από το τελευταίο χορτάσαμε σ αυτή την χώρα!

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαβαζοντας καποιες αναρτήσεις κατάλαβα... Κορίτσια, όσες εργαζεστε, πρέπει να σταματήσετε να έχετε τύψεις. Κ λέω έχετε γιατί εγώ εργάζομαι μερικώς κ δε με υπολογίζω στις πολύωρες απασχολουμενες. Για μένα η δουλειά λειτουργεί ως το ξεσκασμα μου κ δε νιώθω καθόλου άσχημα γι αυτο. Ο ερχομός ενός παιδιού δεν αφαιρεί από τη γυναίκα την ιδιότητα του αυτόνομου ανθρώπου κ βάζει στη θέση της την ιδιότητα της μητερας. Όλες οι ιδιοτητες συνυπάρχουν άλλη καλύτερα κ άλλη χειρότερα. Εμένα ας πούμε η ιδιότητα της συζύγου έχει απωλεσθεί εδώ κ καιρό. Κ έχω τύψεις για τον άντρα μου κ μου λειπει. Αλλά δε βρισκόμαστε. Γιατί εκτός από τα αντίθετα ωράρια έχω κ διάβασμα που γίνεται 11-1 το βράδυ. Κ έχω κ παιδί που δεν κοιμάται. Ελπίζω όμως ότι θα είναι προσωρινό. Όλα είναι προσωρινα με ένα μωρό. Η καθεμία κάνει το καλύτερο που μπορεί κ το λιγότερο που χρειάζεται είναι να την κατακρίνουν κ ειδικά κόσμος που δεν την ξερει. 

• Μου αρέσει 2

16 ώρες πρίν, Roisin1 είπε:

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις. Ακόμα κι εκείνες τις σκληρές που μοιάζουν βέβαια να είναι βγαλμένες από άλλο κόσμο κι όχι στον εργασιακό-οικονομικό που ζούμε όσο θυμόμαστε τον εαυτό μας επαγγελματικά. 

Για να λύσω κάποιες απορίες, είμαι αρχιτέκτονας κ τόλμησα να βρω μια φοβερή δουλειά μετά από πολλά χρόνια που μου προσφέρει έναν καλό μισθό στον οποίο μπορώ να βασιστω για να κάνω κ να μεγαλώσω μια οικογένεια. Ίσως έπρεπε με τη λογική σας να καθίσω ατεκνη η άνεργη με παιδιά η να περιμένω να κάνω παιδί αν βρεθεί μια θέση στο δημόσιο και για μένα. 

Σκοπός κ η συνεννόηση με τον εργοδότη μου ήταν να δουλεύω ως και τον 8ο μήνα κι έπειτα να καθίσω 3-4 μηνες να μεγαλώσω λίγο το παιδάκι μου. Δυστυχώς κι όπως ανέφερα κ στο πρώτο μήνυμα μου χρειάστηκε να νοσηλευτω για 3.5 μήνες περίπου! 3.5 ολόκληρους μήνες! 

Για 5 μήνες λοιπόν έλειπα απ τη δουλειά μου και ειναι αδύνατο να συνεχίσω να λείπω για άλλους τόσους μηνες. Εκτός του ότι χρειαζόμαστε τα χρήματα, δεν μπορώ να διακινδυνευσω να αντικατασταθω  και να μείνω χωρις εργασία. 

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν τη ζω μόνο εγώ. Εκατοντάδες μάνες έχουν βρεθεί και βρίσκονται στη θέση μου. 

Αυτά δεν τα γράφω για να δικαιολογηθω σε εσάς, αλλά για να δείτε μερικές ότι η ζωή μπορεί για κάποιους να είναι περισσότερο σκληρή από το ροζ συννεφάκι που ίσως έχετε την πολυτέλεια να ζείτε και μπράβο σας και χαίρομαι για αυτό, αλλα κι εμείς οι μη προνομιούχες αν μη τι άλλο έχουμε δικαίωμα στη μητρότητα και δεν μπορείτε έτσι ελαφρα την καρδιά να μας κατηγορείτε ως "ακαρδες" μάνες ή ως καταδικασμένες στην ατεκνια. 

Εν κατακλείδι σύμφωνα με εσάς θα παιδευομαι δηλαδή με τις ενοχές μου που αφήνω το γιο μου, θα σκοτώνομαι στη δουλειά για να μπορω να του παρεχω οτι χρειαζεται, θα ξενυχτάω για να τα προλαβω ολα και να περναω ποιοτικο χρονο μαζι του, αλλα οτι και να κανω ο γιος μου οντως θα προτιμάει τη γιαγιά του από μένα. Οκ. 

Κοιταξε,  επειδή δε μιλάς ως απόφοιτη βασικής εκπαίδευσης, επιλογές αντικειμενικά υπάρχουν ή τέλος πάντως υπάρχουν περισσότερες από όσες για πολύ άλλο κόσμο. Εχω ζυγίσει πάρα πολύ σε πάρα πολλές φάσεις της ζωής μου το τι θα κάνω, έχω θυσιάσει τεράστιες ευκαιρίες για το καλό των παιδιών κι εγώ και ο άντρας μου, και από την άλλη έχουμε βρεθεί και στην αντίθετη θέση, να θυσιάσουμε χρόνο με τα παιδιά για τη δουλειά, όταν πιστέψαμε ότι αλλιώς το τίμημα δεν μπορούσε να πληρωθεί.

Δημόσιος υπάλληλος δεν υπήρξα ποτέ και έχω 3 παιδιά αν αυτό σε βοηθά να καταλάβεις το πλαίσιο, και ποτέ κανένας συγγενής δεν υπήρξε διαθέσιμος να κρατήσει κανένα από τα παιδιά για πάνω από 1-2 ώρες το μήνα, ούτε καν σε φάση επείγουσας νοσηλείας, ούτε πήραμε ποτέ βοήθεια από κανέναν.

Από εκεί και πέρα, η ζωή δεν είναι ροζ για τους περισσότερους από εμάς, και τόσο οι θυσίες όσο και το τρέξιμο και οι τύψεις (είτε για την παραμέληση της οικογένειας είτε την παραμέληση της δουλειάς είτε της υγείας μας είτε δεν ξέρω τι άλλο) είναι μέρος της ζωής. Εσύ ζυγίζεις τι μετρά για σένα, τι μπορείς να συμβιβάσεις και τι μπορείς να αλλάξεις είτε στη δουλειά είτε οπουδήποτε αλλού. Αντικειμενικά, το να αφήσεις ένα τόσο μικρό μωρό για πλήρη απασχόληση, είναι περίεργο για την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα γενικότερα, δεν μπορεί κανείς να σου πει το αντίθετο.

Ξέρω ότι θέλεις να ακούσεις ότι ο ποιοτικός χρόνος μετρά και η βιολογία. Για ένα παιδί 1 έτους ή 5 ετών, θα συμφωνήσω. Για ένα πρόωρο βρέφος που πέρασε τόσο χρόνο στην θερμοκοιτίδα, νομίζω ότι αντιλαμβάνεσαι και μόνη σου ότι υπάρχει τεράστια διαφορά.

Κάποιος θα σε κρίνει ό,τι και να κάνεις, αυτό δεν έχει νόημα να το σκέφτεσαι, και δεν είναι και το ζητούμενο. Ρωτάς αν μπορεί το μωρό τελικά να δει σα μαμα τη γιαγιά. Προσωπικά πιστεύω πως ναι, άλλες κοπέλες θα συμφωνήσουν μαζί μου, άλλες όχι, ο καθένας απαντώντας κατά συνείδηση. Για το μωρό σου εξάλλου είναι απαραίτητο να νιώθει σε αυτή την ηλικία ότι υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός με κάποιον που περνά τόσες ώρες τη μέρα μαζί του, το τραγικό για την ανάπτυξή του θα ήταν το αντίθετο. Το θέμα είναι εσύ τι πιστεύεις και τι νιώθεις ότι είναι το καλύτερο.

16 ώρες πρίν, Roisin1 είπε:

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις. Ακόμα κι εκείνες τις σκληρές που μοιάζουν βέβαια να είναι βγαλμένες από άλλο κόσμο κι όχι στον εργασιακό-οικονομικό που ζούμε όσο θυμόμαστε τον εαυτό μας επαγγελματικά. 

Για να λύσω κάποιες απορίες, είμαι αρχιτέκτονας κ τόλμησα να βρω μια φοβερή δουλειά μετά από πολλά χρόνια που μου προσφέρει έναν καλό μισθό στον οποίο μπορώ να βασιστω για να κάνω κ να μεγαλώσω μια οικογένεια. Ίσως έπρεπε με τη λογική σας να καθίσω ατεκνη η άνεργη με παιδιά η να περιμένω να κάνω παιδί αν βρεθεί μια θέση στο δημόσιο και για μένα. 

Σκοπός κ η συνεννόηση με τον εργοδότη μου ήταν να δουλεύω ως και τον 8ο μήνα κι έπειτα να καθίσω 3-4 μηνες να μεγαλώσω λίγο το παιδάκι μου. Δυστυχώς κι όπως ανέφερα κ στο πρώτο μήνυμα μου χρειάστηκε να νοσηλευτω για 3.5 μήνες περίπου! 3.5 ολόκληρους μήνες! 

Για 5 μήνες λοιπόν έλειπα απ τη δουλειά μου και ειναι αδύνατο να συνεχίσω να λείπω για άλλους τόσους μηνες. Εκτός του ότι χρειαζόμαστε τα χρήματα, δεν μπορώ να διακινδυνευσω να αντικατασταθω  και να μείνω χωρις εργασία. 

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν τη ζω μόνο εγώ. Εκατοντάδες μάνες έχουν βρεθεί και βρίσκονται στη θέση μου. 

Αυτά δεν τα γράφω για να δικαιολογηθω σε εσάς, αλλά για να δείτε μερικές ότι η ζωή μπορεί για κάποιους να είναι περισσότερο σκληρή από το ροζ συννεφάκι που ίσως έχετε την πολυτέλεια να ζείτε και μπράβο σας και χαίρομαι για αυτό, αλλα κι εμείς οι μη προνομιούχες αν μη τι άλλο έχουμε δικαίωμα στη μητρότητα και δεν μπορείτε έτσι ελαφρα την καρδιά να μας κατηγορείτε ως "ακαρδες" μάνες ή ως καταδικασμένες στην ατεκνια. 

Εν κατακλείδι σύμφωνα με εσάς θα παιδευομαι δηλαδή με τις ενοχές μου που αφήνω το γιο μου, θα σκοτώνομαι στη δουλειά για να μπορω να του παρεχω οτι χρειαζεται, θα ξενυχτάω για να τα προλαβω ολα και να περναω ποιοτικο χρονο μαζι του, αλλα οτι και να κανω ο γιος μου οντως θα προτιμάει τη γιαγιά του από μένα. Οκ. 

@Roisin1 ο φόβος σου είναι μην τυχόν το μωρό προτιμήσει τη γιαγιά . Οι μισές σου είπαμε ότι αποκλείεται και οι άλλες μισές ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα. 

Μα εσυ η ίδια νιώθεις τύψεις . Δεν σου χτυπάει καμπανάκι λοιπόν ; 

Λυπάμαι αλλά ναι , ο προγραμματισμός σου ήταν ανεπαρκής . Τα παιδιά θέλουν χρόνο με τους γονείς τους . Ποσό μάλλον τα νεογέννητα και ακόμα περισσότερο τα πρόωρα . Εσυ ψάχνεις τρόπο να δικαιολογηθείς γιατί σε έχουν φάει οι τύψεις σου . Το μέλλον θα δείξει αν άξιζε τον κόπο η όχι . 

Η μητρότητα μπορεί να είναι δικαίωμα αλλά έχει και υποχρεώσεις.  Δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν είναι μόνο υλικές. 

• Μπερδεμένη/-ος 1

Διαφημίσεις

πρίν από 54 λεπτά , ninika84 είπε:

Λυπάμαι που υπάρχουν μάνες οι οποίες σκέφτονται όπως η macgyver.ο μόνος που θα κρίνει την @Roisin1 αν είναι καλή μαμά είναι το ίδιο το παιδί της!Είναι ντροπή να της λέμε ότι έκανε ανεπαρκή προγραμματισμο

Λυπήσου όσο θες . Ο προγραμματισμός της ήταν και είναι ανεπαρκής . Προτιμώ να έχει λιγότερα υλικά αγαθά το παιδί μου παρά να το μεγαλώνουν ξένα χέρια. Ντροπή είναι να θεωρούμε κάθε αντίθετη άποψη εκκεντρική και υπερβολική . Βαρέθηκα να ακούω δικαιολογίες από γυναίκες που έγιναν μαμάδες για να ικανοποιήσουν το εγώ τους. 

πρίν από 13 λεπτά , Macgyver είπε:

Λυπήσου όσο θες . Ο προγραμματισμός της ήταν και είναι ανεπαρκής . Προτιμώ να έχει λιγότερα υλικά αγαθά το παιδί μου παρά να το μεγαλώνουν ξένα χέρια. Ντροπή είναι να θεωρούμε κάθε αντίθετη άποψη εκκεντρική και υπερβολική . Βαρέθηκα να ακούω δικαιολογίες από γυναίκες που έγιναν μαμάδες για να ικανοποιήσουν το εγώ τους. 

βρε κοριτσι μου κ πως ξερεις εσυ τα οικονομικα της κοπελας μπορει οι ανθρωποι αν σταματησει την δουλεια να μην μπορουν να συντηρησουν τα βασικα φως νερο φαι να τους παρουν το σπιτι. πως μιλας για προγραμματισμο αυτα τα πραγματα δεν ειναι παντα οπως τα θελουμε αν αυριο δεν εχεις να σπουδασεις το παιδι σου τι θα του πεις εγω εμεινα σπιτι για να παιζουμε τωρα πηγαινε σπουδασε μονος σου??? δεν ειναι μονο υλικα τα αγαθα ειναι κ πνευματικα η μορφωση του τα χομπι του οι διακοπες του? αυτα δεν ειναι σημαντικα ? 

κ στο κατω κατω εσυ εχεις τον αντρα σου κ τα καλυπτεις αυτα η αλλη κοπελα μπορει ο αντρας της να περνει 500 ευρω τι να κανει να τον χωρισει? 

• Μου αρέσει 1

Προφανώς έχει λυμένα όλα τα προβλήματα της το συγκεκριμένο άτομο.Αφου τα έχει λυμενα,ας βρει μια κοπέλα που έχει και μωρό και δουλειά να της δίνει λεφτά για να μένει σπίτι της!Τι να πω!Ακόμα και ο τρόπος που γραφει δεν έχει τη στοιχειώδη ευγένεια.

Κορίτσια , δεν κάθομαι σπίτι . Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας . Απλά υπολόγισα από πριν ότι για 6-8 μήνες θα ήμουν εκτός εργασίας . Είχα αποταμιεύσει. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ . Ήθελα παιδιά από πολύ μικρή , αλλά ΔΕΝ έκανα γιατί δεν είχα δυνατότητα να τα συντηρήσω . Ο ελεύθερος επαγγελματίας λοιπόν μπορεί να προγραμματίσει τη δουλειά . 

Αν θεωρείτε αγένεια που κρίνω την πράξη , τι θα θεωρούσατε αν έκρινα τον άνθρωπο ; 

Εσεις δηλαδή πως κρίνετε εμένα ; Δεν κρίνετε τον λόγο μου αλλά εμένα προσωπικά . Είστε ευγενείς ; Όχι . Είστε ΚΑΙ αγενείς και κακοί συμβουλατορες . Αν δεν ξέρετε ούτε από προγραμματισμό , τότε τι να πω ! Δικαίως έχουμε καταλήξει ως χώρα στον πάτο . 

Διαφημίσεις

πρίν από 25 λεπτά , Macgyver είπε:

Κορίτσια , δεν κάθομαι σπίτι . Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας . Απλά υπολόγισα από πριν ότι για 6-8 μήνες θα ήμουν εκτός εργασίας . Είχα αποταμιεύσει. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ . Ήθελα παιδιά από πολύ μικρή , αλλά ΔΕΝ έκανα γιατί δεν είχα δυνατότητα να τα συντηρήσω . Ο ελεύθερος επαγγελματίας λοιπόν μπορεί να προγραμματίσει τη δουλειά . 

Αν θεωρείτε αγένεια που κρίνω την πράξη , τι θα θεωρούσατε αν έκρινα τον άνθρωπο ; 

Εσεις δηλαδή πως κρίνετε εμένα ; Δεν κρίνετε τον λόγο μου αλλά εμένα προσωπικά . Είστε ευγενείς ; Όχι . Είστε ΚΑΙ αγενείς και κακοί συμβουλατορες . Αν δεν ξέρετε ούτε από προγραμματισμό , τότε τι να πω ! Δικαίως έχουμε καταλήξει ως χώρα στον πάτο . 

βρε κοριτσι μου εγω πρωτη ειπα οτι αν μπορουσε να ρυθμιζε την δουλεια της. αλλα δυστηχως καποιες δουλειες δεν ρυθμιζονται που ξερεις τι δουλεια κανει? πως ειναι τα οικονομικα της? οικονομια μπορει να εκανε αλλα οι δουλειες της μπορει να μην πανε τοσο καλα ωστε να μπορει να παρει βοηθο κ να μειωσει τις ωρες

εμεις δεν κρινουμε ουτε εσενα καλα εκανες κ τα ρυθμισες αλλα περνεις σα δεδομενο οτι ολοι οι ανθρωποι κερδιζουν απτην δουλεια τους ειναι η εφορια τους πληρωμενη κ αν λειψουν για ενα χρονο καποιος τους αντικαθιστα. αυτα στις δουλειες δεν ειναι δεδομενα κ ουτε καποιος δε κανει παιδι επειδη δεν μπορει να λειψει απτην δουλεια του αν ηταν ετσι θα ειχαν παιδια μονο οι πλουσιοι 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Macgyver είπε:

Δυστυχώς @Macgyver και πάλι φιλικά κρίνεις τον άνθρωπο τουλάχιστον τα λεγόμενα σου αυτό κάνουν. Δεν συμφωνώ με τίποτα από αυτά που λες παρόλα αυτά υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να το λες. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό απ' όσα έχουν αναφερθεί σχετικά με το θέμα, περιβάλουν και το δικαίωμα στην εργασία σε κάτι που αγαπάς και θέλεις να ασχοληθείς. Είτε δουλεύεις λίγο είτε πολύ... Ένας άνθρωπος που δεν παίρνει στα τόσο σοβαρα (και δεν αναφέρομαι σε ακατάπαυστα ωράρια αλλά σε συνέπεια) ένα κομμάτι της ζωής του όπως η εργασία του,μου δίνει το δικαίωμα να σκεφτώ ότι και σε άλλα σοβαρότερα θέματα θα δείξει αργά ή γρήγορα την αναλογη ασυνέπεια. Η οικογένεια δεν είναι στρατώνας ούτε σχολείο να ακολουθεί πρόγραμμα ...είναι ζωντανός οργανισμός που "αναπνέει " και ανανεώνεται, το ίδιο ισχύει και με τα παιδιά.

Το γεγονός ότι κάτι δεν ταιριάζει στο δικό μας μυαλό δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος σκέφτεται σαν εμάς ή ότι είναι το ορθό.

Όσον αφορά τις απόψεις περί ελεύθερων επαγγελματιών τις ίδιες ακριβώς τις ακούω από μη ελεύθερους επαγγελματίες που δήθεν ξέρουν τι ισχύει στον κλάδο, χωρίς φυσικά να ισχύουν.

Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα για τα δεδομένα της εποχής είμαστε αρκετά καλά. Νιώθω όμως την δουλειά μου ευθύνη...μειώνω τις ώρες που εργάζομαι αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να παρατήσω ανθρώπους που για τον Αη β λόγο με εμπιστεύτηκαν . Το ίδιο και ο σύζυγος μου που ως ελεύθερος επαγγελματίας και εκείνος κάνει μια δουλειά που αγαπά με βαρύτατες ευθύνες απέναντι σε ανθρωπους και ακανόνιστο ωράριο μεγαλύτερο από το δικό μου εννοείται, σε πληροφορω πως η αγάπη που παίρνει αυτό το παιδί (δεν μιλάω για υλικά που έτσι και αλλιώς δεν δίνουμε πρώτη προτεραιότητα) αλλά για την τρυφερότητα και την επαφη είναι ξεχωριστή.

Και για να μιλάμε με βάση το θέμα, στο πρώτο της ποστ αν το διαβάσετε με προσοχή λέει κάτι πολύ πολυ συγκεκριμένο... "Ζηλεύει "την πεθερά της γιατί έχει παραπάνω ώρες το παιδί. Το συναίσθημα αυτό βγαίνει αυθόρμητα σε κάθε λεχώνα και νέα μαμά όταν βλέπει άλλους να αγκαλιάζουν το μωρό της, υπάρχει ευαισθησία λόγω ορμονών. Ακόμη και οι γάτες με τα νεογέννητα όταν νιώθουν ότι "απειλούνται" βγάζουν δόντια και κάνουν "χάαα" σε οποίον πλησιάζει ακόμη και απλώς για να δει τα μικρά γατάκια. Η απειλή αυτή τις περισσότερες φορές είναι ανύπαρκτη. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

πρίν από 15 λεπτά , ninaki80 είπε:

βρε κοριτσι μου εγω πρωτη ειπα οτι αν μπορουσε να ρυθμιζε την δουλεια της. αλλα δυστηχως καποιες δουλειες δεν ρυθμιζονται που ξερεις τι δουλεια κανει? πως ειναι τα οικονομικα της? οικονομια μπορει να εκανε αλλα οι δουλειες της μπορει να μην πανε τοσο καλα ωστε να μπορει να παρει βοηθο κ να μειωσει τις ωρες

εμεις δεν κρινουμε ουτε εσενα καλα εκανες κ τα ρυθμισες αλλα περνεις σα δεδομενο οτι ολοι οι ανθρωποι κερδιζουν απτην δουλεια τους ειναι η εφορια τους πληρωμενη κ αν λειψουν για ενα χρονο καποιος τους αντικαθιστα. αυτα στις δουλειες δεν ειναι δεδομενα κ ουτε καποιος δε κανει παιδι επειδη δεν μπορει να λειψει απτην δουλεια του αν ηταν ετσι θα ειχαν παιδια μονο οι πλουσιοι 

Δήλωσε μόνη της ότι είναι αρχιτέκτονας και ότι μετά από κόπο βρήκε μια πολύ καλή δουλειά που τη βοήθησε να κάνει παιδί . 

Οποτε ξέρω τι δουλειά κάνει :) 

λυπαμαι αλλά με εξαίρεση τη χηρεία η ένα διαζύγιο , δεν μπορώ να δικαιολογήσω να αφήνει κανείς το πρόωρο νεογέννητο του για τόσες ώρες . 

πρίν από 28 λεπτά , Dust pink είπε:

Δυστυχώς @Macgyver και πάλι φιλικά κρίνεις τον άνθρωπο τουλάχιστον τα λεγόμενα σου αυτό κάνουν. Δεν συμφωνώ με τίποτα από αυτά που λες παρόλα αυτά υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να το λες. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό απ' όσα έχουν αναφερθεί σχετικά με το θέμα, περιβάλουν και το δικαίωμα στην εργασία σε κάτι που αγαπάς και θέλεις να ασχοληθείς. Είτε δουλεύεις λίγο είτε πολύ... Ένας άνθρωπος που δεν παίρνει στα τόσο σοβαρα (και δεν αναφέρομαι σε ακατάπαυστα ωράρια αλλά σε συνέπεια) ένα κομμάτι της ζωής του όπως η εργασία του,μου δίνει το δικαίωμα να σκεφτώ ότι και σε άλλα σοβαρότερα θέματα θα δείξει αργά ή γρήγορα την αναλογη ασυνέπεια. Η οικογένεια δεν είναι στρατώνας ούτε σχολείο να ακολουθεί πρόγραμμα ...είναι ζωντανός οργανισμός που "αναπνέει " και ανανεώνεται, το ίδιο ισχύει και με τα παιδιά.

Το γεγονός ότι κάτι δεν ταιριάζει στο δικό μας μυαλό δεν σημαίνει ότι όλος ο κόσμος σκέφτεται σαν εμάς ή ότι είναι το ορθό.

Όσον αφορά τις απόψεις περί ελεύθερων επαγγελματιών τις ίδιες ακριβώς τις ακούω από μη ελεύθερους επαγγελματίες που δήθεν ξέρουν τι ισχύει στον κλάδο, χωρίς φυσικά να ισχύουν.

Βρε @Dust pink αν ένας άνθρωπος που δεν παίρνει στα σοβαρά την εργασία του σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι ένας άνθρωπος που δεν παιρνει στα σοβαρά την οικογένεια του τότε πως σε κάνει να σκέφτεσαι;; Γιατί η αλήθεια είναι ότι το να αφήνεις για 9 ώρες ένα προωρο νεογέννητο 20 ημερών είναι αρκετά βάναυσο όσο σημαντική κ απαραίτητη κ σούπερ ουαου είναι η δουλειά που έχεις. Εγώ δεν υποστηρίζω καμία πλευρά γιατί όπως είπα κ παραπάνω ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί κ κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά λάθος όσο κ αν προσπαθούμε να τα δικαιολογήσουμε.

Διαφημίσεις

πρίν από 55 λεπτά , Macgyver είπε:

Δήλωσε μόνη της ότι είναι αρχιτέκτονας και ότι μετά από κόπο βρήκε μια πολύ καλή δουλειά που τη βοήθησε να κάνει παιδί . 

λυπαμαι αλλά με εξαίρεση τη χηρεία η ένα διαζύγιο , δεν μπορώ να δικαιολογήσω να αφήνει κανείς το πρόωρο νεογέννητο του για τόσες ώρες . 

καταρχας πληροφοριακα οι αρχιτεκτονες εχουν τεραστια κριση στον κλαδο τους κ αυτο πρεπει να το ξερεις. το να βρεις μια καλη δουλεια σαν αρχιτεκτονας σημερα που δεν χτιζετε σχεδον τιποτα ειναι λαχειο. οποτε ειναι κ δυσκολο να βαλεις μια τετοια δουλεια πισω κ να ξαναξεκινησεις παλι απτην αρχη. κ δε ξερεις κ τα οικονομικα τους αν μειωσει τις ωρες. αν βγαινει να πληρωνουν ταμεια εφοριες....

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , Lenia16 είπε:

Βρε @Dust pink αν ένας άνθρωπος που δεν παίρνει στα σοβαρά την εργασία του σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι ένας άνθρωπος που δεν παιρνει στα σοβαρά την οικογένεια του τότε πως σε κάνει να σκέφτεσαι;; Γιατί η αλήθεια είναι ότι το να αφήνεις για 9 ώρες ένα προωρο νεογέννητο 20 ημερών είναι αρκετά βάναυσο όσο σημαντική κ απαραίτητη κ σούπερ ουαου είναι η δουλειά που έχεις. Εγώ δεν υποστηρίζω καμία πλευρά γιατί όπως είπα κ παραπάνω ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί κ κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά λάθος όσο κ αν προσπαθούμε να τα δικαιολογήσουμε.

@Lenia16 διάβασε σε παρακαλώ τι ακριβώς έχω γράψει όχι μόνο στο αυτό αλλά και σε άλλα ποστ επί του θέματος. Η συνέπεια είναι κάτι που περιλαμβάνει το σύνολο της ζωής. Σαφώς και η οικογένεια αποτελεί πρωταρχικη μέριμνα. Αν ένας άνθρωπος παίρνει στα σοβαρά την οικογένεια του είναι κάτι αρκετά φορτισμένο για το δικό μου σκεπτικό οπότε με βάση το θέμα δεν σκέφτομαι καν να κρίνω. Ποιος παίρνει την οικογένεια στα σοβαρά...μια φράση και ένας απολογισμός που λέγεται και γίνεται από πάρα πολλούς παράγοντες σε μια πορεία ζωής.

Εν πάση περιπτώσει αυτό που λέω είναι ότι ,ότι έκανε η κοπέλα και αν έκανε σωστά η λανθασμένα πέρασε, το ζητούμενο είναι τι μπορεί να κάνει στο εξής με βάση τα δεδομένα της. Τις προσωπικές μου προτάσεις τις έκανα αν διαβάσεις ποστ μου θα δεις. Πέρα από αυτό παράλληλα θα πρέπει να κατευνάσει αυτά που νιώθει.  Και ναι θεωρώ ακραίο να μιλάμε για προγράμματα και διδάγματα καλής μαμάς σε μια κοπέλα που ίσως δεν της περνούσε από το μυαλό ότι θα γεννήσει προωρα και η ζωή της ήρθε πάνω κάτω... Ότι έκανε έκανε δεν γυρίζει πισω. Η γυναίκα βρέθηκε σε ένα κυκεώνα εξελίξεων (πρόωρο μωρό, νοσηλεία) είναι παράλογο να της μιλάμε για προγράμματα και  για το τι θα κάναμε εμείς που ΔΕΝ έχουμε πρόωρο μωρό ,που ΔΕΝ νοσηλευομασταν και να λέμε ότι χειριστηκε το πρόβλημα της ασοβαρευτα όταν όλο της το πλάνο ήρθε Τούμπα.

• Μου αρέσει 2

1 hour ago, Dust pink είπε:

Προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα για τα δεδομένα της εποχής είμαστε αρκετά καλά. Νιώθω όμως την δουλειά μου ευθύνη...μειώνω τις ώρες που εργάζομαι αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να παρατήσω ανθρώπους που για τον Αη β λόγο με εμπιστεύτηκαν . Το ίδιο και ο σύζυγος μου που ως ελεύθερος επαγγελματίας και εκείνος κάνει μια δουλειά που αγαπά με βαρύτατες ευθύνες απέναντι σε ανθρωπους και ακανόνιστο ωράριο μεγαλύτερο από το δικό μου εννοείται, σε πληροφορω πως η αγάπη που παίρνει αυτό το παιδί (δεν μιλάω για υλικά που έτσι και αλλιώς δεν δίνουμε πρώτη προτεραιότητα) αλλά για την τρυφερότητα και την επαφη είναι ξεχωριστή.

Και για να μιλάμε με βάση το θέμα, στο πρώτο της ποστ αν το διαβάσετε με προσοχή λέει κάτι πολύ πολυ συγκεκριμένο... "Ζηλεύει "την πεθερά της γιατί έχει παραπάνω ώρες το παιδί. Το συναίσθημα αυτό βγαίνει αυθόρμητα σε κάθε λεχώνα και νέα μαμά όταν βλέπει άλλους να αγκαλιάζουν το μωρό της, υπάρχει ευαισθησία λόγω ορμονών. Ακόμη και οι γάτες με τα νεογέννητα όταν νιώθουν ότι "απειλούνται" βγάζουν δόντια και κάνουν "χάαα" σε οποίον πλησιάζει ακόμη και απλώς για να δει τα μικρά γατάκια. Η απειλή αυτή τις περισσότερες φορές είναι ανύπαρκτη. 

δεν σημαινει οτι αν θες να διαφοροποιησεις την δουλεια σου θα παρατησεις ανθρωπους. ουτε οτι δεν περνεις σοβαρα την δουλεια σου ο καθενας δουλευει για να καλυψει καποιες αναγκες χρηματικες κ συναισθηματικες για τον καθενα τα ορια μπορει να διαφοροποιηθουν. δηλαδη οταν θα παρεις καποια στιγμη συνταξη θα προσβαλεις τους πελατες σου???? 

ετσι συμβαινει κ με το αν θες να αφιερωσεις κ αλλου καποιο χρονο η ακομα κ να μετακομισεις σε αλλη πολη δεν προδιδεις κανενα απλα οι αναγκες σου αλλαζουν 

Είναι πολύ άσχημο να κρίνουμε τον κόσμο σε μορφή κουτσομπολιού. Από την άλλη, προσωπικά όταν κάνω μία ερώτηση, πόσο μάλλον που αφορά ένα θέμα που με προβληματίζει με τα παιδιά μου, περιμένω απάντηση, που ξέρω ότι μπορεί και να μη μου αρέσει. Μετά φιλτράρω φυσικά, ξέρω ότι θα ακούσω και σχόλια από χαζά ως κακοπροαίρετα, αλλά περιμένω και τη διαφωνία και πολλές φορές έχω κερδίσει από αυτή, γιατί όταν σκέφτηκα ήρεμα συνειδητοποίησα μία οπτική γωνία που δεν είχα δει πριν.

Με όλο το σεβασμό σε κάθε γονιό, κανείς μας δεν τα κάνει όλα σωστά και δεν είναι τέλειος. Κι αν για κάτι αμφιβάλλουμε, δεν έχει νόημα μόνο ο καθησυχασμός αλλά να δούμε όλες τις απόψεις και να αποφασίσουμε. Μπορει να ακούγεται χαζό αυτό που θα πω, αλλά ελάχιστα με έχει βοηθήσει στη ζωή μου το "όλα καλά θα πάνε" όταν έχω αντιμετωπίσει κρίσιμα διλήμματα. Πολύ περισσότερο με έχει βοηθήσει να πάρω αποφάσεις το "έχεις την επιλογή Α που έχει το Χ ρίσκο ή τη Β που έχει το Υ τίμημα". Στην θέση της θεματοθέτριας, θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Και εν μέρει έκανα το ίδιο, γυρίζοντας στη δουλειά όχι τόσο νωρίς, αλλά πάλι αρκετά νωρίς. Ο πιο ώριμος εαυτός μου, όταν βγήκα από το σοκ της γέννησης ενός προώρου, του αποχωρισμού λόγω μακροχρόνιας παραμονής στην εντατική, και γενικότερα κατάλαβα τι θα πει μητρότητα, θα ήθελε να δώσει μία γερή κλωτσιά στον τότε εαυτό μου. Τις τύψεις τις έχω κοντά 15 χρόνια μετά πάντως.

πρίν από 2 λεπτά , ninaki80 είπε:

δεν σημαινει οτι αν θες να διαφοροποιησεις την δουλεια σου θα παρατησεις ανθρωπους. ουτε οτι δεν περνεις σοβαρα την δουλεια σου ο καθενας δουλευει για να καλυψει καποιες αναγκες χρηματικες κ συναισθηματικες για τον καθενα τα ορια μπορει να διαφοροποιηθουν. δηλαδη οταν θα παρεις καποια στιγμη συνταξη θα προσβαλεις τους πελατες σου???? 

ετσι συμβαινει κ με το αν θες να αφιερωσεις κ αλλου καποιο χρονο η ακομα κ να μετακομισεις σε αλλη πολη δεν προδιδεις κανενα απλα οι αναγκες σου αλλαζουν 

Μάλλον δεν το εξήγησα σωστά αν και το έγραψα σε παρένθεση δεν μιλάω για υπερβολικό ωράριο έχοντας ένα μωρό ,δεν μιλάω για καριέρα ,δεν μιλάω για τυφλές προσωπικές φιλοδοξίες ,δεν μιλάω για εργασιομανια. Μιλάω για εναν Ελ επαγγελματία που δουλεύει καλώς ή κακώς με πελατολόγιο και δείχνει συνέπεια ως προς αυτό. Η συνέπεια μπορεί να μεταφραστεί ανάλογα με το επάγγελμα σε 2ωρες εργασίας, σε 4 ,σε 6 σε 8. Όσο μπορεί και θέλει ο καθένας να ανταπεξέλθει και να είναι σωστός απέναντι σε όλους ανάλογα με την φάση που βρίσκεται.

Για την σύνταξη βρε νινακι ειναι λίγο άκυρο παράδειγμα καθώς δεν βγαίνει σήμερα όποιος θέλει οπότε θέλει και θεωρητικά αυτό γίνεται όταν ένας κύκλος επαγγελματικός έχει ολοκληρωθεί. Το να είμαι 100 χρόνων και να στοιχειώσω σε ένα γραφείο είναι γραφικότητα και εργασιομανια άρρωστη πράγμα που όπως εξηγώ προηγουμένως δεν συμπεριλαμβάνω στο ποστ μου.

πρίν από 1 λεπτό , Dust pink είπε:

Μάλλον δεν το εξήγησα σωστά αν και το έγραψα σε παρένθεση δεν μιλάω για υπερβολικό ωράριο έχοντας ένα μωρό ,δεν μιλάω για καριέρα ,δεν μιλάω για τυφλές προσωπικές φιλοδοξίες ,δεν μιλάω για εργασιομανια. Μιλάω για εναν Ελ επαγγελματία που δουλεύει καλώς ή κακώς με πελατολόγιο και δείχνει συνέπεια ως προς αυτό. Η συνέπεια μπορεί να μεταφραστεί ανάλογα με το επάγγελμα σε 2ωρες εργασίας, σε 4 ,σε 6 σε 8. Όσο μπορεί και θέλει ο καθένας να ανταπεξέλθει και να είναι σωστός απέναντι σε όλους ανάλογα με την φάση που βρίσκεται.

Για την σύνταξη βρε νινακι ειναι λίγο άκυρο παράδειγμα καθώς δεν βγαίνει σήμερα όποιος θέλει οπότε θέλει και θεωρητικά αυτό γίνεται όταν ένας κύκλος επαγγελματικός έχει ολοκληρωθεί. Το να είμαι 100 χρόνων και να στοιχειώσω σε ένα γραφείο είναι γραφικότητα και εργασιομανια άρρωστη πράγμα που όπως εξηγώ προηγουμένως δεν συμπεριλαμβάνω στο ποστ μου.

Η κοπέλα δήλωσε ότι δουλεύει πάντως σε εργοδότη, δεν μίλησε για πελάτες και δεν καταλαβαίνω να τίθεται θέμα να εγκαταλείψει ανθρώπους, εξάλλου αρχιτέκτονας είναι, δε μιλάμε για π.χ. καθηγητή που προετοιμάζει παιδιά για πανελλήνιες. Μίλησε για μία φοβερή δουλειά και μία συμφωνία με τον εργοδότη να λείψει λίγους μόνο μήνες, δε νομίζω ότι είναι ένα σενάριο ελεύθερου επαγγελματία με πελατολόγιο. 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Macgyver είπε:

Την δουλειά της κοπελας την μάθαμε αλλά ο άντρας της που ξέρεις πόσα λεφτά παίρνει?? Μπορεί να παίρνει 500 κ να χρειάζεται αυτή την "καλή δουλειά" για να τα βγάλουν πέρα.. Κ επειδή εσύ προγραμματισες έτσι την ζωή σου ώστε να έχεις λεφτά στην άκρη για να μείνεις εκτός δουλειάς για 8 μήνες δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι κ ούτε ότι μπορούν να βάλουν λεφτά στην άκρη.. Δλδ όλοι αυτοί δεν πρέπει ποτέ να γίνουν γονείς?? Κ λες ότι κάνουν παιδιά απλά για να ικανοποιήσουν το "εγώ" τους.. Στην ουσία όμως αν το καλοσκεφτείς όλοι για εγωιστικους λόγους κάνουν παιδιά.. Γιατί πολύ απλά θέλουν, οπότε τον εαυτό τους σκέφτονται.. Κ το αν είναι καλός γονιός κάποιος κ ας δουλεύει ώρες δεν θα το κρινεις ούτε εσύ ούτε κάποιος από μας, θα το κρίνει αργότερα το παιδι! Κ το ότι κάποιος δεν δουλεύει για κάποιο διάστημα για να μεγαλώσει το παιδί του δεν τον κάνει καλύτερο γονιό.. Ο  καλος γονέας δεν κρίνεται απο αυτό, γιατί που ξέρεις αύριο μεθαύριο μπορεί το ίδιο σου το παιδί ή το δικό μου παιδί να έχει παράπονα από μένα κ ας μένω σπίτι μαζί του! Το θέμα είναι να αγαπάς το παιδί, να το φροντίζεις, να του μάθεις να είναι καλός άνθρωπος και να του παρεχεις οτιδήποτε χρειαστεί για την εξέλιξη του!

• Μου αρέσει 3

πρίν από 12 λεπτά , Yovanna είπε:

Και αποτελείς περίτρανο παράδειγμα των γυναικών αυτών.. Η μητρότητα σε κάνει να νοιώθεις σπουδαία.. Τα παιδιά σου δίνουν υπόσταση και λόγο ύπαρξης. Πιστεύεις ότι είσαι τόσο καλή μάνα , που κουνάς θυμωμένα το δάχτυλο σε γυναίκες που ούτε καν γνωρίζεις. Αδιαφορόντας για την παρούσα ψυχολογική τους κατάσταση. Για το τί κακο μπορεί να προκαλείς σε κάποια που ακόμη και να φταίει, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εσύ ξέρεις καλύτερα.. Ας πρόσεχε. Έπρεπε να το είχε προβλέψει. Ας είχε αποταμιεύσει. Αδικαιολόγητη. Σιγά μην την παρηγορήσεις κιόλας. Ο τρόπος που γράφεις και όλη αυτή η επιθετικότητα, δείχνουν άνθρωπο με απωθημένα, και σίγουρα δεν παραπέμπει σε άνθρωπο γαλήνιο που είναι εντάξει με τις επιλογές του. Οι αναρτήσεις σου στο θέμα αυτό μου προκάλεσαν πολύ αρνητικά συναισθήματα. Λυπάμαι για την κοπέλα που θα τα διαβάσει. Ελπίζω πραγματικά να τα αγνοήσει. 

Είπα να μην γράψω αλλά δεν άντεξα ! Συμφωνώ απόλυτα ! Ελπίζω η κοπέλα να αγνοήσει πραγματικά αυτές τις απαντήσεις. 

πρίν από 32 λεπτά , Yovanna είπε:

Και αποτελείς περίτρανο παράδειγμα των γυναικών αυτών.. Η μητρότητα σε κάνει να νοιώθεις σπουδαία.. Τα παιδιά σου δίνουν υπόσταση και λόγο ύπαρξης. Πιστεύεις ότι είσαι τόσο καλή μάνα , που κουνάς θυμωμένα το δάχτυλο σε γυναίκες που ούτε καν γνωρίζεις. Αδιαφορόντας για την παρούσα ψυχολογική τους κατάσταση. Για το τί κακο μπορεί να προκαλείς σε κάποια που ακόμη και να φταίει, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εσύ ξέρεις καλύτερα.. Ας πρόσεχε. Έπρεπε να το είχε προβλέψει. Ας είχε αποταμιεύσει. Αδικαιολόγητη. Σιγά μην την παρηγορήσεις κιόλας. Ο τρόπος που γράφεις και όλη αυτή η επιθετικότητα, δείχνουν άνθρωπο με απωθημένα, και σίγουρα δεν παραπέμπει σε άνθρωπο γαλήνιο που είναι εντάξει με τις επιλογές του. Οι αναρτήσεις σου στο θέμα αυτό μου προκάλεσαν πολύ αρνητικά συναισθήματα. Λυπάμαι για την κοπέλα που θα τα διαβάσει. Ελπίζω πραγματικά να τα αγνοήσει. 

Αχχχ αυτά δεν τα είδα!

@Macgyver κατηγορείς τους άλλους για αγένεια όταν αυτά που γράφεις ξεφεύγουν από γράμματα και αποτελουν προσωποποίηση της... Βέβαια ο πολιτισμός του ανθρώπου δυστυχώς δεν μεταδίδεται η τον έχεις ή όχι. Βγαίνει καθαρη κακία απέναντι σε εργαζόμενες μαμάδες γεγονός που δείχνει ότι ίσως έχεις προηγούμενα μαζί τους. Συνεχίζεις δε να μιλάς για γυναίκες που εργάζονται και έκαναν παιδιά για να ικανοποιήσουν το "εγώ" τους. Και ποιοι είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τι έκανε η κάθε μία και πόσο ταλαιπωρία έφαγε για να αποκτήσει ένα παιδί;; Πολλές από εμάς έχουμε βαρεθεί επίσης γυναίκες που με πρόσχημα το παιδί ικανοποιούν το δικό του εγώ.

πρίν από 34 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Η κοπέλα δήλωσε ότι δουλεύει πάντως σε εργοδότη, δεν μίλησε για πελάτες και δεν καταλαβαίνω να τίθεται θέμα να εγκαταλείψει ανθρώπους, εξάλλου αρχιτέκτονας είναι, δε μιλάμε για π.χ. καθηγητή που προετοιμάζει παιδιά για πανελλήνιες. Μίλησε για μία φοβερή δουλειά και μία συμφωνία με τον εργοδότη να λείψει λίγους μόνο μήνες, δε νομίζω ότι είναι ένα σενάριο ελεύθερου επαγγελματία με πελατολόγιο. 

Η παράθεση που έκανα όταν έγραψα το ποστ αφορούσε σε ανάρτηση ελεύθερου επαγγελματία. Την πρόταση μου σχετικά με το θέμα της κοπέλα σε συνάρτηση με τον εργοδότη της την έχω κάνει παραπάνω λέγοντας της πως αν ο εργοδότης της είναι συνεργάσιμος τα βάλουν κάτω και βρουν μια χρυσή τομή. Η Ελ επαγγελματιας αφορά παράθεση άλλου μέλους. Αν και στο πρώτο ποστ η κοπέλα δήλωσε ελεύθερη επαγγελματίας. Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι σχέση εξάρτησης υπάρχει στην εργασία της με τον εργοδότη της.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...