Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φοβάμαι ότι το μωρό μου θα νιώθει τη γιαγιά του για μαμα

Roisin1

Recommended Posts

Υπάρχουν μάνες και μανούλες , δυστυχώς ισχύει . Λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα χαϊδέψω τα αυτιά κανενός. Η οικογένεια εν ετει 2018 απαιτεί προγραμματισμό και ευελιξία . Δεν θα θυσιάσω την ψυχούλα ενός μωρου για να νιώσω εγώ «μάνα» . Οποία ενοχλείται , ας μην διαβάζει τα post μου :) 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 2 λεπτά , Macgyver είπε:

Υπάρχουν μάνες και μανούλες , δυστυχώς ισχύει . Λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα χαϊδέψω τα αυτιά κανενός. Η οικογένεια εν ετει 2018 απαιτεί προγραμματισμό και ευελιξία . Δεν θα θυσιάσω την ψυχούλα ενός μωρου για να νιώσω εγώ «μάνα» . Οποία ενοχλείται , ας μην διαβάζει τα post μου :) 

κοιτα δεν ενοχλουμαστε αλλα πρεπει να μας πεις οτι αν ο αντρας σου χτυοα ξυλο απολυθει η παθει κατι χωρις προγραμμα κδεν ξαναδουλεψει θα γινεις κακια μανα??? 

Just now, Macgyver είπε:

Απλώς χαμογελώ με τα ποστ... Ούτε σκοπεύω να κατευω σε διαγωνισμό "μανουλοτητας" ούτε και να πλασαριστω σε αγνώστους ως "μάνα". το τι είναι ο καθένας και τι δεν είναι επιτρέψει μου να το γνωρίζει καθένας μόνο του χωρίς παρεμβολές από καλοθελητες "οικογενειακούς συμβούλους " που εικάζουν και "οικογένεια προγράμματα" αυθαίρετα. Η μάνα καλώς ή κακώς φαινεται σε πολύ πιο καίρια σημεία απ' αυτά που η πλειοψηφία υποθέτει και επίσης δυστυχώς την καλή μάνα δεν κάνει ούτε η διαφήμιση ούτε η καραμέλα ότι το παιδί είναι η προέκταση του χεριού της. Αυτά, προσωπικως τα λέω φιλαρέσκεια!

Διαβάσατε το αρχικό θέμα ; Γιατί δεν νομίζω . Μιλάμε για ένα πρόωρο μωρό το οποίο δεν είχε από την αρχή λόγω συνθηκών επαφή για είκοσι μέρες με τη μάνα του . Και μετά , όντας ακόμα νεογέννητο μένει με τη γιαγιά για εννιά ώρες . 

Αν ήμουν λοιπόν εγώ στη θέση αυτής της μάνας , ναι θα φρόντιζε τους 4-6 πρώτους μήνες να είμαι συνέχεια με το μωρό μου . Το προωρακι μου που με αποχωρίστηκε τις πρώτες ημερες. Μαμάδες είστε !!!!! Δεν ξέρετε ότι ειδικές περιπτώσεις απαιτούν ειδικούς χειρισμούς ; 

Δεν βλέπω η θεματοθετρια να λέει ότι πχ έσκασε κάτι έκτακτο , έμεινε άνεργος ο σύζυγος , έπαθε κάτι ξαφνικό και άλλαξε ο προγραμματισμός . Τη διαφορά λοιπόν ΔΕΝ τη βλέπετε ; 

Γελα και χαμόγελα όσο θες @Dust pink αλλά εμένα εδώ κάτι δεν μου αρέσει . Πειραζει δηλαδή ; 

πρίν από 20 λεπτά , ninaki80 είπε:

ενταξει απο μωρο δεν το εμπιστευεσε κ παιδικο σταθμο ετσι κ αλλιως θα παει παιδικο δυο τριων χρονων κ μετα σχολειο..

ενταξει υπαρχουν κ ανθρωποι που τα εχουν καταφερει τοσο καλα που δεν χρειαζετε να λειπουν πλεον τοσες ωρες μη το αμφισβητουμε κ αυτο. αν η κοπελα μπορει πχ να δουλεψει απτο σπιτι η μπορει να μειωσει πελατες κ να μην εχει οικονομικο προβλημα δεν χρειαζετε να ακολουθησει τους ιδιους ρυθμους. εγω ξερω ελευθερη επαγγελματια που μειωσε τους πελατες της τωρα που γεννησε χωρις επιπτωση στα οικονομικα της αλλα αυτο ειναι μια περιπτωση μπορουσε κ το εκανε...

Δεν εστιάζω τι κάνει ο καθένας ,μιλάω για μια πλειοψηφία ανθρώπων που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο ωράριο. Χρόνια τώρα και προσωπικά και από γονείς φίλους σχετίζονται με ελεύθερους επαγγελματίες και έχω πλήρη γνώση των συνθηκών...οι οποίες και δεν είναι αυτές που περιγράφονται...τόσο ιδανικές! Μιλάω φυσικά για σοβαρούς ανθρώπους που παίρνουν στα σοβαρά και τους άλλους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται... Το να ανοίξω ένα μαγαζί απλώς και μόνο για να λέω ότι το άνοιξα και οκ ειναι κοροϊδία...κλειστω και αφισιωσου σπίτι...είναι πιο έντιμο.

πρίν από 6 λεπτά , Macgyver είπε:

Διαβάσατε το αρχικό θέμα ; Γιατί δεν νομίζω . Μιλάμε για ένα πρόωρο μωρό το οποίο δεν είχε από την αρχή λόγω συνθηκών επαφή για είκοσι μέρες με τη μάνα του . Και μετά , όντας ακόμα νεογέννητο μένει με τη γιαγιά για εννιά ώρες . 

Αν ήμουν λοιπόν εγώ στη θέση αυτής της μάνας , ναι θα φρόντιζε τους 4-6 πρώτους μήνες να είμαι συνέχεια με το μωρό μου . Το προωρακι μου που με αποχωρίστηκε τις πρώτες ημερες. Μαμάδες είστε !!!!! Δεν ξέρετε ότι ειδικές περιπτώσεις απαιτούν ειδικούς χειρισμούς ; 

Δεν βλέπω η θεματοθετρια να λέει ότι πχ έσκασε κάτι έκτακτο , έμεινε άνεργος ο σύζυγος , έπαθε κάτι ξαφνικό και άλλαξε ο προγραμματισμός . Τη διαφορά λοιπόν ΔΕΝ τη βλέπετε ; 

Γελα και χαμόγελα όσο θες @Dust pink αλλά εμένα εδώ κάτι δεν μου αρέσει . Πειραζει δηλαδή ; 

Ο σχολιασμός εκ μέρους σου δεν αφορούσε την θεματοθετρια αλλά όλες τις μαμάδες που δουλεύουν πολύ και ίσως ΔΕΝ έχουν πρόωρα μωρά (και εμάς δηλαδή). Η θεματοθετρια έχει λάβει απάντησεις. Για να λέμε και τα πράγματα ως έχουν.

Γνώμη και αναφαιρετο δικαίωμα του κάθενα να πιστεύει ότι θέλει.

Καθόλου δεν πειράζει όπως και φυσικά δεν θα πρέπει να ενοχλεί και το αντίστροφο!

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Dust pink είπε:

Δεν εστιάζω τι κάνει ο καθένας ,μιλάω για μια πλειοψηφία ανθρώπων που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο ωράριο. Χρόνια τώρα και προσωπικά και από γονείς φίλους σχετίζονται με ελεύθερους επαγγελματίες και έχω πλήρη γνώση των συνθηκών...οι οποίες και δεν είναι αυτές που περιγράφονται...τόσο ιδανικές! Μιλάω φυσικά για σοβαρούς ανθρώπους που παίρνουν στα σοβαρά και τους άλλους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται... Το να ανοίξω ένα μαγαζί απλώς και μόνο για να λέω ότι το άνοιξα και οκ ειναι κοροϊδία...κλειστω και αφισιωσου σπίτι...είναι πιο έντιμο.

ενταξει δεν ξερουμε τι δουλεια κανει ο καθενας εγω ξερω κ λογιστες  που εχουν  γραφειο κ εχουν  επιλεξει να εχουν  συγκεκριμενους πελατες κ τα βγαζουν περα μια χαρα. δεν ειναι ανευθυνοτητα να πεις δεν μπορω να σε αναλαβω σε ενα πελατη. καποιοι μπορουν κ το κανουν εχουν την ανεση. 

κ μια φιλη που εχω διαιτολογο γεννησε κ το ειχε κανονισει κ εδωσε καποιους πελατες της αλλου τους το ειχε πει απο πιο νωρις κρατησε μονο μερικους πελατες που ειχε. οκ δεν ειναι ανευθυνοτητα να αλλαξεις καποια δεδομενα στην ζωη σου αν τα καταφερνεις οικονομικα.  τονιζω ομως μπορουσε κ το εκανε αν δεν εβγαινε οικονομικα δεν θα το εκανε. 

πρίν από 17 λεπτά , Macgyver είπε:

κοιτα προφανως δεν υπαρχουν πολλοι που δουλευουν με τις ωρες κ τους αρεσει απο αναγκη το κανουν . προσωπικα δεν γνωριζω καποιον που να προτιμαει να πηγαινει στην δουλεια απο το να βγαινει βολτες κ να αραζει σπιτι του παιζοντας με το παιδι του.... εκτος κ αν πετυχαμε ψυχιατρικη περιπτωση που θελει να δουλευει 9 ωρες. 

πρίν από 40 λεπτά , ninaki80 είπε:

ενταξει δεν ξερουμε τι δουλεια κανει ο καθενας εγω ξερω κ λογιστες  που εχουν  γραφειο κ εχουν  επιλεξει να εχουν  συγκεκριμενους πελατες κ τα βγαζουν περα μια χαρα. δεν ειναι ανευθυνοτητα να πεις δεν μπορω να σε αναλαβω σε ενα πελατη. καποιοι μπορουν κ το κανουν εχουν την ανεση. 

κ μια φιλη που εχω διαιτολογο γεννησε κ το ειχε κανονισει κ εδωσε καποιους πελατες της αλλου τους το ειχε πει απο πιο νωρις κρατησε μονο μερικους πελατες που ειχε. οκ δεν ειναι ανευθυνοτητα να αλλαξεις καποια δεδομενα στην ζωη σου αν τα καταφερνεις οικονομικα.  τονιζω ομως μπορουσε κ το εκανε αν δεν εβγαινε οικονομικα δεν θα το εκανε. 

Αν διάβαζες καλύτερα @Macgyverέβλεπες ότι προτάθηκε ως λύση η μείωση ωραρίου στην κοπέλα. Πες μου όμως ειλικρινά...ποια λογίστρια όταν ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις δουλεύει 4-5 ώρες μόνο ;;; Ειλικρινά τώρα... Ποια λογίστρια "βγαίνει" κρατωντας 4,5 πελάτες γιατί αν θες παραπάνω σίγουρα δεν φτάνουν οι ώρες... Ποια διαιτολόγος "έκλεισε" το γραφείο της ;;  Ποια διαιτολόγος θα κινδυνεύσει να δώσει (δεν μιλάω για όταν γεννήσει) έτσι γενναιόδωρα πελάτες αλλού και όταν επιστρέψει να τους έχει χάσει;; Για ένα διάστημα μπορείς όντως να δώσεις αλλού επιλεκτικά κάποιο κόσμο αλλά λίγο και για λίγο. Δεν είναι θέμα πλουτισμού η εργασιομανιας αλλά πραγματικότητας. Είναι δύσκολος χώρος ο ελεύθερος... Δέχομαι το ωράριο 9-2,6-8,9 παρακάτω όμως το βλέπω δύσπιστα. Ακόμη και προσωπικό να έχεις (δική μου περίπτωση) και πάλι χρειάζεται παρουσία. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ούτε έχουν πάντα πιστό πρόγραμμα.

@Macgyver συγγνώμη για το ταγκέγινε σε σένα από κεκτημένη ταχύτητα ..για την @ninaki80 πήγαινε.

@Dust pink ξέρω όμως ότι ως μαμά αν κάτι πήγαινε στραβά πχ είχα ένα πρόωρο με ότι αυτό συνεπάγεται, ναι θα φρόντιζα να απέχω από πλήρη καθήκοντα για 4-6 μήνες . Σου φάνηκε ως γενίκευση η άποψη , αλλά θα ήταν εντελώς επιθετικό αν απευθυνόμουν καθαρά στο Β ενικό στη θεματοθετρια . Όποτε προτιμώ να διατυπώσω απάντηση στο δικό της θέμα που να είναι πιο γενικευμένη . 

Δεν λέω σένα κανένα να παρατήσει τη δουλειά του και ελεύθερος επαγγελματίας δεν σημαίνει πάντα «μαγαζί» , μπορεί να σημαίνει και «μπλοκάκι» . Απλά θεωρώ προτεραιότητα ένα μωρό τον πρώτο καιρό της ζωής του . Λύσεις πάντα υπάρχουν , αρκεί να υπάρχει και η διάθεση . Έχω όμως προσωπικό παράδειγμα 10 διαφορετικών ανθρώπων που οι μαμάδες τους εργάζονταν πυρετωδώς και όλοι αγάπησαν περισσότερο τη γυναίκα που τους μεγάλωσε : σε τεσσερις περιπτώσεις ήταν η γιαγιά , σε δυο η θεία , σε δυο ο Μπαμπάς που έμεινε σπίτι για χάρη των παιδιών και στις υπόλοιπες ήταν η μεγαλύτερη αδελφή , καί ο παππούς (ακραία περίπτωση λόγω χηρείας της μαμάς) 

2 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Το αν είναι καλύτερο να μένει όλη μέρα σπίτι με την γιαγιά του ή να πηγαίνει κάποιες ώρες σε ένα σταθμό είναι κάτι σχετικό!  Προσωπικά προτιμώ να πηγαίνει σε σταθμό κάποιες ώρες να παίζει, να κοινωνικοποιειται, να γνωρίσει και να δει τον κόσμο (πηγαίνουν εκδρομές σε δάση κλπ κλπ) πάρα να είναι όλη μέρα κλεισμενο στο σπίτι με την γιαγιά του που λόγω θαρρους θα εφαρμόζει και τις δικές της τακτικές που δεν με βρίσκουν σύμφωνη.

Μιλάμε για μωράκι που έχει 20 μέρες στο σπίτι στο αρχικό θέμα.  Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα κοινωνικοποίησης...

πρίν από 42 λεπτά , Dust pink είπε:

Αν διάβαζες καλύτερα @Macgyverέβλεπες ότι προτάθηκε ως λύση η μείωση ωραρίου στην κοπέλα. Πες μου όμως ειλικρινά...ποια λογίστρια όταν ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις δουλεύει 4-5 ώρες μόνο ;;; Ειλικρινά τώρα... Ποια λογίστρια "βγαίνει" κρατωντας 4,5 πελάτες γιατί αν θες παραπάνω σίγουρα δεν φτάνουν οι ώρες... Ποια διαιτολόγος "έκλεισε" το γραφείο της ;;  Ποια διαιτολόγος θα κινδυνεύσει να δώσει (δεν μιλάω για όταν γεννήσει) έτσι γενναιόδωρα πελάτες αλλού και όταν επιστρέψει να τους έχει χάσει;; Για ένα διάστημα μπορείς όντως να δώσεις αλλού επιλεκτικά κάποιο κόσμο αλλά λίγο και για λίγο. Δεν είναι θέμα πλουτισμού η εργασιομανιας αλλά πραγματικότητας. Είναι δύσκολος χώρος ο ελεύθερος... Δέχομαι το ωράριο 9-2,6-8,9 παρακάτω όμως το βλέπω δύσπιστα. Ακόμη και προσωπικό να έχεις (δική μου περίπτωση) και πάλι χρειάζεται παρουσία. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ούτε έχουν πάντα πιστό πρόγραμμα.

@Macgyver συγγνώμη για το ταγκέγινε σε σένα από κεκτημένη ταχύτητα ..για την @ninaki80 πήγαινε.

δεν κλεινεις το γραφειο σου μπορεις να δουλεψεις κ με βοηθους αν εχεις κανονισει καλα τα οικονομικα σου κ επισης μπορεις να μειωσεις το ωραριο σου βεβαια...  κ ομως ξερω ανθρωπους που θελουν να βγαζουν συγκεκριμενα λεφτα κ κρατανε συγκεκριμενους πελατες κ πολλες δουλειες τις περνουν κ στο σπιτι. δεν ειπα οτι ολοι εχουν την δυνατοτητα να το κανουν αλλα υπαρχουν πραγματικα πολλοι που το κανουν κ ναι ξερω διαιτολογο που πηγαινει πλεον ραντεβου κατοικον κ εχει συγκεκριμενο πελατολογιο κ μια χαρα λεφτα βγαζει πιστεψε με πολλα παραπανω αποτι χρειαζετε οκ δουλευει κ ο αντρας της κ δεν εχουν θεμα αλλα αφου μπορει κ το κανει ψεματα θα σου πω... 

Διαφημίσεις

πρίν από 45 λεπτά , Dust pink είπε:

Δε μιλάμε όμως για μία μόνιμη λύση εδώ, αλλά για ένα μωρό που τον πρώτο ενάμιση μήνα της ζωής του ήταν μόνο σε θερμοκοιτίδα με μισάωρη επαφή με τη μαμά, και που έχει μόλις 20 μέρες στο σπίτι. Ο,τι θυσία και αν είναι να κάνει κανείς, οικονομική, καριέρας, ύπνου ή δεν ξέρω τι άλλο, αν μπορεί να την κάνει με οποιοδήποτε κόστος, είναι κυριολεκτικά ή τώρα ή ποτέ. Είναι ακριβώς αυτό το διάστημα, των έστω 2-3 μηνών, που ό,τι βοήθεια, οικονομία, θυσία μπορεί να κάνει μία μαμά, θα την κάνει. Νεογέννητο προωράκι, που δεν έχει αναπτύξει δεσμούς λόγω μακροχρόνιας παραμονής σε θερμοκοιτίδα, και μόλις ήρθε σπίτι. Πιο μεγάλη ανάγκη στη ζωή του παιδιού δε θα έρθει ποτέ.

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Macgyver είπε:

Για να πω πάντως και έναν άλλο παράγοντα, και επειδή το ΈΧΩ ΖΗΣΕΙ δυστυχώς η μακροχρόνια παραμονή σε θερμοκοιτίδα έχει τεράστιο ρίσκο και για τη μαμά, και για επιλόχειο και για να μην αναπτύξει εξαρχής το φυσιολογικό δεσμό με το μωρό. Δεν θα μιλήσω για την κοπέλα γιατί ιδέα δεν έχω πώς νιώθει, αλλα για εμένα: στους πρώτους μήνες της ζωής της κόρης μου δεν είχα το δεσμό που με τα υπόλοιπα παιδιά μου φάνηκε φυσιολογικός. Δεν ξέρω αν είναι η άμυνα του οργανισμού στο να προετοιμάσει ψυχικά τον εαυτό της η μαμά για παν ενδεχομενο και να αντέξει τον χωρισμό ή αν η ίδια η έλλειψη συνεχούς σωματικής επαφής επηρεάζει τις ορμόνες, αλλά είναι κάτι που έχω συζητήσει και με κοινωνική λειτουργό στο νοσοκομείο και μου το έχει επιβεβαιώσει, ότι συμβαίνει σε αρκετές μαμάδες.

πρίν από 3 λεπτά , Macgyver είπε:

@Dust pink ξέρω όμως ότι ως μαμά αν κάτι πήγαινε στραβά πχ είχα ένα πρόωρο με ότι αυτό συνεπάγεται, ναι θα φρόντιζα να απέχω από πλήρη καθήκοντα για 4-6 μήνες . Σου φάνηκε ως γενίκευση η άποψη , αλλά θα ήταν εντελώς επιθετικό αν απευθυνόμουν καθαρά στο Β ενικό στη θεματοθετρια . Όποτε προτιμώ να διατυπώσω απάντηση στο δικό της θέμα που να είναι πιο γενικευμένη . 

Δεν λέω σένα κανένα να παρατήσει τη δουλειά του και ελεύθερος επαγγελματίας δεν σημαίνει πάντα «μαγαζί» , μπορεί να σημαίνει και «μπλοκάκι» . Απλά θεωρώ προτεραιότητα ένα μωρό τον πρώτο καιρό της ζωής του . Λύσεις πάντα υπάρχουν , αρκεί να υπάρχει και η διάθεση . Έχω όμως προσωπικό παράδειγμα 10 διαφορετικών ανθρώπων που οι μαμάδες τους εργάζονταν πυρετωδώς και όλοι αγάπησαν περισσότερο τη γυναίκα που τους μεγάλωσε : σε τεσσερις περιπτώσεις ήταν η γιαγιά , σε δυο η θεία , σε δυο ο Μπαμπάς που έμεινε σπίτι για χάρη των παιδιών και στις υπόλοιπες ήταν η μεγαλύτερη αδελφή , καί ο παππούς (ακραία περίπτωση λόγω χηρείας της μαμάς) 

Ας μην πιάσουμε τις περιπτώσεις γιατί ο κάθε ένας μας μπορεί να πει 1000 παράδειγματα και δεν έχει νόημα. Δεν ξέρω ποια ήταν η πρόθεση αλλά η γενίκευση. Ακόμη και στο αρχικό θέμα της θεματοθετριας ,είναι σκληροί αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί και οι προσεγγίσεις. Χωρίς ωστόσο να θέλω να φιμωσω κανένα.

Ακόμη και στο μπλοκακι στην συντριπτική πλειοψηφία όσοι δουλεύουν με αυτό έχουν ένα γραφείο με ωράριο για να εξασκούν την δουλειά τους και να τους βρίσκουν οι πελάτες. Εκτός αν μιλάμε για ιδιαίτερα που μου φαίνεται άκρως χλωμό να έχει μπλοκακι ο καθηγητής (να τα δηλώνει ,αλλιώς). Τέλος πάντων ,νομίζω ότι η κάθε  γυναίκα και άντρας  με στοιχειώδη επίγνωση κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για το παιδί τους , με βάση τα θέλω και τις δυνατότητες τους.  Δεν είμαι αξία εγώ να κρίνω και επικρίνω  εργαζόμενους  ανθρώπους. Ούτε και θεωρώ κακή μαμά οποία από ανάγκη εμπιστεύεται το παιδί της όπου κρίνει ασφαλέστερη λύση προκειμένου να βγει στην δουλειά και να επιβιώσει η οικογένεια ή να ασκήσει κάτι που σπούδασε. Με την ίδια άποψη να καταδικάσουμε και όσες μαμάδες είναι ερευνήτριες σε πανεπιστήμια και περνούν ώρες στις βιβλιοθηκες δημοσιεύοντας πολύτιμα για το μέλλον των παιδιών μας στοιχεία και πληροφορίες. 

πρίν από 11 λεπτά , ninaki80 είπε:

δεν κλεινεις το γραφειο σου μπορεις να δουλεψεις κ με βοηθους αν εχεις κανονισει καλα τα οικονομικα σου κ επισης μπορεις να μειωσεις το ωραριο σου βεβαια...  κ ομως ξερω ανθρωπους που θελουν να βγαζουν συγκεκριμενα λεφτα κ κρατανε συγκεκριμενους πελατες κ πολλες δουλειες τις περνουν κ στο σπιτι. δεν ειπα οτι ολοι εχουν την δυνατοτητα να το κανουν αλλα υπαρχουν πραγματικα πολλοι που το κανουν κ ναι ξερω διαιτολογο που πηγαινει πλεον ραντεβου κατοικον κ εχει συγκεκριμενο πελατολογιο κ μια χαρα λεφτα βγαζει πιστεψε με πολλα παραπανω αποτι χρειαζετε οκ δουλευει κ ο αντρας της κ δεν εχουν θεμα αλλα αφου μπορει κ το κανει ψεματα θα σου πω... 

Δεν αντιλέγω με κάποιες επιλογές επαγγελματιών ούτε σε αμφισβητώ καλέ! Παίζουν πολλά ρόλο , το είδος πελατών που εχεις ,αν είναι τυπικοί στην πληρωμή. Αν η κοπέλα έχει 5 πελάτες καλούς που δεν έχει οικονομικές οφειλές και βγαίνει ,μια χαρά δουλεύει ελάχιστα καλώς κάνει εννοείται!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 10 λεπτά , Dust pink είπε:

Ας μην πιάσουμε τις περιπτώσεις γιατί ο κάθε ένας μας μπορεί να πει 1000 παράδειγματα και δεν έχει νόημα. Δεν ξέρω ποια ήταν η πρόθεση αλλά η γενίκευση. Ακόμη και στο αρχικό θέμα της θεματοθετριας ,είναι σκληροί αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί και οι προσεγγίσεις. Χωρίς ωστόσο να θέλω να φιμωσω κανένα.

Ακόμη και στο μπλοκακι στην συντριπτική πλειοψηφία όσοι δουλεύουν με αυτό έχουν ένα γραφείο με ωράριο για να εξασκούν την δουλειά τους και να τους βρίσκουν οι πελάτες. Εκτός αν μιλάμε για ιδιαίτερα που μου φαίνεται άκρως χλωμό να έχει μπλοκακι ο καθηγητής (να τα δηλώνει ,αλλιώς). Τέλος πάντων ,νομίζω ότι η κάθε  γυναίκα και άντρας  με στοιχειώδη επίγνωση κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για το παιδί τους , με βάση τα θέλω και τις δυνατότητες τους.  Δεν είμαι αξία εγώ να κρίνω και επικρίνω  εργαζόμενους  ανθρώπους. Ούτε και θεωρώ κακή μαμά οποία από ανάγκη εμπιστεύεται το παιδί της όπου κρίνει ασφαλέστερη λύση προκειμένου να βγει στην δουλειά και να επιβιώσει η οικογένεια ή να ασκήσει κάτι που σπούδασε. Με την ίδια άποψη να καταδικάσουμε και όσες μαμάδες είναι ερευνήτριες σε πανεπιστήμια και περνούν ώρες στις βιβλιοθηκες δημοσιεύοντας πολύτιμα για το μέλλον των παιδιών μας στοιχεία και πληροφορίες. 

Δεν αντιλέγω με κάποιες επιλογές επαγγελματιών ούτε σε αμφισβητώ καλέ! Παίζουν πολλά ρόλο , το είδος πελατών που εχεις ,αν είναι τυπικοί στην πληρωμή. Αν η κοπέλα έχει 5 πελάτες καλούς που δεν έχει οικονομικές οφειλές και βγαίνει ,μια χαρά δουλεύει ελάχιστα καλώς κάνει εννοείται!

φανταζομαι οτι η @Macgyver πιστευει οτι ολοι εχουν ευελιξιες στις δουλειες τους ισως απο προσωπικη εμπειρια. βεβαια αυτο δεν ισχυει στην πλειοψηφια δυστηχως κ ειδικα στην ελλαδα. ειναι δυσκολο η αληθεια ειναι οτι κ να λεμε να εχεις τον απολυτο ελενχο δουλειας κ παιδιου κ οικονομικες απολαβες....

κ οπως ειπα ποιος θα επελεγε αν μπορουσε την δουλεια απο το σπιτακι του τις βολτες του το παιδι του???? κατα 90% δουλευουμε απο αναγκη κ μαλιστα απολυτη αναγκη...

1 hour ago, Macgyver είπε:

κοιτα αυτο δεν εχει σχεση με το αν δουλευε η μαμα αλλα το πως χειριζοταν τα παιδια της οταν τα εβλεπε. κ εγω ξερω οικογενεια που τα παιδια τα μεγαλωσε νταντα αγνωστη τελειως κ μαλιστα ηταν μεσα στο σπιτι 24 ωρες μεχρι τα 15 τους. αλλα ο χρονος που περνουσαν με τους γονεις τους ηταν τετοιος που τα παιδια δεν αμφισβητισαν ποτε τους γονεις τους κ τους αγαπουν εννοειτε παραπανω απτην νταντα κ επισημαινω η νταντα ηταν υπεροχη γυναικα αλλα οι γονεις ειναι γονεις οπως κ να το κανουμε. κ τα παιδια καταλαβαινουν κ νιωθουν οταν   η απουσια των γονιων ειναι για το καλο τους. 

Θα συμφωνησω σε γενικες γραμμες με @Macgyver. Δεν με εκφραζει τοσο ο τροπος που εκφραστηκε (φανηκε λιγο επιθετικος) αλλα κι εγω θεωρω οτι ο ανθρωπος που μεγαλωνει το μωρο αναπτυσσει την συναισθηματικη σχεση μαζι του και πιστευω οτι εχουμε ευθυνη σαν γονεις να παρεχουμε αυτη την επαφη τουλαχιστον τον πρωτο καιρο. Σιγουρα υπαρχουν μαμαδες που δεν δουλευουν, ειναι ολη μερα με τα μωρα τους και δεν βρισκονται σε ουσιαστικη επαφη/επικοινωνια μαζι τους και αλλες μαμαδες που δουλευουν και οταν ειναι σπιτι δινονται 100%.  Αλλα νομιζω οτι συμφωνουμε ολοι οτι το καλυτερο ειναι να βρισκεται η μαμα με το παιδι, ειδικα οταν μιλαμε για βρεφος, ασχετα αν το επιτρεπει ή οχι η τρεχουσα οικονομικη κατασταση της χωρας (οποιασδηποτε χωρας) και κατ'επεκταση του πορτοφολιου των γονιων, μπορουμε να βρουμε τροπους να κανουμε οικονομιες για να βαλουμε σε προτεραιοτητα το παιδι. 

Δεν υπαρχει ουσια στο να κανουμε διαγωνισμο ποια μαμα ειναι καλυτερη, διοτι το ζητημα ειναι πολυπαραγοντικο. Αλλα το οτι η αναγκη μας οδηγησε να απουσιαζουμε απο τα (τουλαχιστον) 2/3 της ζωης του παιδιου μας (αν δεν κοιμομαστε μαζι το βραδυ) δεν αναιρει το οτι ειναι μια κακη επιλογη. Θεωρω οτι το βρεφος (ειδικα ενα προωρακι που αποχωριστηκε τοσο βιαια-ας μου επιτραπει ο χαρακτηρισμος- την μανουλα του) εχει αναγκη να βρισκεται με την μαμα του τουλαχιστον τους πρωτους 3 μηνες της ζωης του. Ακομη κι αν δεν του μιλαει, μονο που θα το κραταει αγκαλια και θα νιωθει το τρυφερο της αγγιγμα και θα την μυριζει ειναι αρκετο για ενα τοσο μικρο μωρακι ωστε να νιωθει ασφαλεια στον καινουριο κοσμο που ηρθε πριν λιγο καιρο. Το να λειπεις τοσες ωρες απο το σπιτι, δυστυχως ειναι αρκετο ωστε να δεθει με τον φροντιστη του, γιατι τον περισσοτερο χρονο της ζωης του τον περναει με αυτον. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι αρκετα βρεφακια (και οχι μονο) στους βρεφονηπιακους που φωναζουν την βρεφονηπιοκομο "μαμα". Δεν το κανουν γιατι δεν αγαπανε την μαμα τους, απλα "βλεπουν" στο προσωπο της παιδαγωγου την στοργη που τους λειπει απο την απουσια της μαμας. Δεν θελω να κρινω κανεναν, ο καθενας κανει τις επιλογες του, αλλα επειδη κι εγω ειμαι ανθρωπος που θελω να λεω την αληθεια κι ας ποναει, πρεπει να ειμαστε ειλικρινεις με μια μητερα που νιωθει ενοχες και να μην την εφησυχαζουμε. Θα ηταν πολυ ωραιο να λεγαμε παντα αυτα που θελει να ακουσει μια μητερα σε διλημμα αλλα ακομη κι αν νιωθει οτι δεν υπαρχει αλλη επιλογη απο το να συνεχισει να δουλευει οπου δουλευει, πιστευω οτι πρεπει να το κανει συνειδητοποιημενα ωστε να γνωριζει τις πιθανες συνεπειες και ποσο μπορει να τις ανεχτει. Συχνα, η συνειδητοποιηση του τι πραγματικα προκαλουμε με τις επιλογες μας, μπορει να μας αλλαξουν την ζωη, κανοντας μας να γυρισουμε σελιδα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
  • Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , Yovanna είπε:

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση οτι το παιδί μπερδεύει την μαμά . Όλες οι μητέρες στο περιβάλλον μου είναι εργαζόμενες, και καριερίστες ακόμη, και τα παιδιά τους τις λατρεύουν. 

Εργάζομαι και απο επιλογή, αλλά με αυτό το τελευταίο θα διαφωνήσω. Υπάρχουν και μαμάδες, όπως και πολύ περισσότερο μπαμπάδες, που ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά τους. Και υπάρχουν παιδιά που όταν είναι άρρωστα ή χτυπήσουν, θα τρέξουν γραμμή στη νταντά να τα παρηγορήσει, κι ας είναι η μαμά δίπλα. Ασφαλώς και μία μαμά εργαζόμενη μπορεί να μην έχει κανένα πρόβλημα με τα παιδιά και τη σχέση τους, όπως και ένας μπαμπάς. Αλλά δεν αρκεί ο τίτλος και η βιολογική σχέση. Είναι άλλο να αφήσεις ένα παιδί στο μήνα, στο εξάμηνο, στο χρόνο. Και επίσης είναι άλλο να δουλεύεις ένα οκτάωρο, άλλο δωδεκάωρα και δεκατετράωρα και να ελπίζεις ότι η μία ώρα που σε βλέπει το παιδί αρκεί επειδή είναι "ποιοτική". 

• Μου αρέσει 3

1 ώρα πρίν, Yovanna είπε:

Διάφωνώ κάθετα. Δεν δουλεύουμε μόνο από ανάγκη. Δουλεύουμε και γιατί αγαπάμε την δουλειά μας, γιατί είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, γιατί χτίσαμε κάτι με τα χρόνια και μας γεμίζει και μας κάνει να αισθανόμαστε χρήσιμες. Όσα χρήματα και να έβγαζε ο άντρας μου, θα συνέχιζα να δουλέυω, γιατί λατρεύω την δουλειά και θέλω να είμαι ανεξάρτητη. Υπάρχουν ώρες για την δουλειά ή και για τα χόμπι της μαμάς ( ναι, εξακολουθεί να είναι άνθρωπος και αφού γίνει μάνα), και υπάρχουν ώρες για βόλτες και τρυφερές στιγμές με το παιδί σου. Δεν ονειρεύμαστε όλες να κάτσουμε σπιτάκι μας. Σπουδάζουμε, μορφωνόμαστε, μαθαίνουμε ξένες γλώσσες, προσπαθούμε να διακριθούμε στο επάγγελμα μας, και δεν σταματάνε όλα αυτά μόλις βρούμε τον άντρα και κάνουμε οικογένεια. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος για τίποτα από όλ'αυτά. Ας κάτσουμε σπίτι να περιμένουμε να παντρευτούμε.

Νινάκι δεν τα λέω για σένα αυτά, πιάστηκα από την φράση σου απλά. Δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα να βλέπω γυναίκες να βρίσκουν σαν πρόσχημα τα παιδιά, επειδή είτε βαριόντουσαν να δουλέψουν, είτε δεν τους άρεσε η δουλειά τους, είτε απλά δεν προσπάθησαν για τίποτα στην ζωή τους, και δημιουργούν ενοχές στις εργαζόμενες μητέρες. 

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση οτι το παιδί μπερδεύει την μαμά . Όλες οι μητέρες στο περιβάλλον μου είναι εργαζόμενες, και καριερίστες ακόμη, και τα παιδιά τους τις λατρεύουν. 

δεν εννοω να δουλευεις σε ανθρωπινα ωραρια κ με καλες συνθηκες εργασιας αδειες κτλ. εννοω για τα εξαντλητικα ωραρια που αναγκαζονται οι περισοτεροι να εχουν λογο αναγκης γιαυτο αν ειδες τα προηγουμενα post που εγραψα μιλουσα για μητερες που συνεχισαν  την δουλεια τους αλλα την διαμορφωσαν οπως ηθελαν. εννοειτε οτι ειναι ευχαριστηση να δουλευεις αλλα λιγοι ειναι αυτοι που δουλευουν ατελειωτες ωρες  κ ζουν ταυτοχρονα αυτο εννοουσα... οι περισσοτεροι δουλευουν τοσες ωρες απο αναγκη εκτος κ αν ειναι πειραγμενοι κ θελουν να δουλευουν 12αρα για ευχαριστηση καθε μερα. 

@CMES η κοπελα ειπε οτι δεν μπορεσε να παρει καμια αδεια εγκυμοσυνης ουτε μειωμενο ωραριο που δικαιουνται στον ιδιωτικο τομεα. επισης το 8αρο στην ελλαδα ειδικα δεν τηρητε σχεδον πουθενα παντα δουλευουμε πανω απο 8 ωρες . ομως ευτυχως υπαρχουν εταιρειες που

μπορεις να εισαι ευελικτος στο ωραριο σου δηλαδη πχ μπορεις να πηγαινεις στο γραφειο πιο νωρις κ να γυρνας σπιτι στις 4 κ οχι στις 5. επισης μπορει να κανεις συμφωνια να πηγαινεις 9:30 κ να φευγεις 5:30 ωστε να πηγαινεις εσυ τα παιδια στο σχολειο ολα αυτα ειναι πιο ανθρωπινα νομιζω κ μπορει κ ο γονιος να φτιαξει ενα προγραμμα που οι ωρες που θα ασχολητε με το παιδι του θα ειναι αρκετες. 

Επεξεργάστηκαν by ninaki80

5 ώρες πρίν, Macgyver είπε:

Δηλαδή θεωρείτε σωστό ένα παιδί να περνάει 9 ώρες σερί χωρίς τη μαμά του σε ηλικία κάτω των 18 μηνών ; 

@ninaki80 τοση ωρα μιλουσαμε για το να περναει το παιδι 9 ωρες χωρις τη μαμα του. Αυτο σημαινει ενα 8ωρο εργασιας +1 ωρα το πηγαινε ελα στη δουλεια (ειδικα αν ειναι Αθηνα), αρα 9 ωρες. Αυτος ειναι ο μεσος ορος και για αυτες τις ωρες εργασιας γινεται διαφωνια. Δηλαδη οταν εισαι υπαλληλος και δουλευεις 8ωρο μπορεις να πεις στον εργοδοτη σου: θα κανω παιδι και απο δω και περα θα δουλευω μερικης απασχολησης! Και αυτος θα σου πει: ναι φυσικα, οταν εισαι ετοιμη πες μου να το κανουμε παλι πληρους απασχολησης! Νομιζω οτι σε αλλη χωρα ζουμε....

• Μου αρέσει 1

Παρά πολλές συμπεριφορές ανθρώπων φανερώνουν παραλήψεις παρελθόντος και κατάλοιπα εσωτερικά... Δεν κάνω παιδί για να καλύψω δικά μου κενά περιμένοντας πως αργότερα θα με θεοποιήθησει για να καταπολεμήσω ματαιοδοξίες μου. Δεν κάνω παιδί για να βγάλω στο μέλλον απωθημένα πάνω του, του τύπου "εγώ που άφησα την δουλειά μου για να σε μεγαλώσω" Δεν κάνω παιδί με σκοπό να το κάνω προέκταση του εγώ μου και να κοκορευομαι. Και κυρίως δεν κάνω παιδί για να το θεωρώ φερέφωνο και κτήμα μου. Κάθε κατάληξη έχει και μια αρχή... Όταν ο ερχομός του παιδιού μεταλλάσσει εντελώς τον άνθρωπο είναι δυνατόν αυτή η συνήθεια να κοπεί αργότερα;;  Αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν ως δικαιολογία " τα παιδιά" για να φανερώσουν τον πραγματικό εαυτό και τα θέλω τους ,με τα χρόνια για να "δικαιολογηθούν" εξαπολύουν ατάκες στο παιδί πώς άφησε ζωή , φίλους ,δουλειά για εκείνο κάνοντας το να νιώθει ένοχο. Αυτό το γεγονός είναι ύποπτο και επικυνδυνοτερο όλων. Ας αφήσουμε τις γυναίκες που θέλουν να συνδυάσουν αρμονικά παιδιά, δουλειά και κοινωνική ζωή και ας ασχοληθούμε με το αν τελικώς ο καθενας μας είναι καλύτερος από αυτές τις γυναίκες. Αλλά πραγματικά το έχω ειλικρινή απορία ...εσείς που έχετε παιδιά και ειδικά κόρες που μετά από χρόνια έπειτα από δικό σας αγώνα και στερήσεις μεγαλώσουν και σπουδάσουν και κάνουν δικά τους παιδιά ,θα λέτε τα ίδια που λέτε και τώρα προς αυτές τις γυναίκες;; Θα τις θέλετε σε ένα σπίτι να το παίζουν "καλές" μάνες και μόνο αυτό;

• Μου αρέσει 1

Να μιλήσουμε με παράδειγμα.Ειμαι εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα.Αυτο σημαίνει ότι δουλεύω σε φροντιστήριο και κάνω και ιδιαίτερα μαθήματα.Ειχα την τύχη να μπορέσω να προγραμματίσω την εγκυμοσύνη μου και να γεννήσω τέτοιο μήνα ώστε να μπορώ να επιστρέψω.Δυστυχως δεν είχα τη δυνατότητα να μείνω εκτός γιατί αν εμένα 1χρονο χωρίς φροντιστηριο και ιδιαίτερα ίσως την επόμενη χρονιά να μην είχα καθόλου δουλειά.Ευτυχως είχα και έχω τη μητέρα μου σύμμαχο σε αυτό!Το γεγονός ότι δουλεύω δε με κάνει λιγότερο μαμά.Το κάνω για να μπορέσω να προσφέρω κάτι καλύτερο στο παιδί μου!Οσο για το ο άντρας να πιάσει και 2η δουλειά μετά θα λέγαμε ότι είναι μπαμπάς του σαββατοκύριακου και αν!

• Μου αρέσει 1

πρίν από 9 λεπτά , Dust pink είπε:

Αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν ως δικαιολογία " τα παιδιά" για να φανερώσουν τον πραγματικό εαυτό και τα θέλω τους ,με τα χρόνια για να "δικαιολογηθούν" εξαπολύουν ατάκες στο παιδί πώς άφησε ζωή , φίλους ,δουλειά για εκείνο κάνοντας το να νιώθει ένοχο. Αυτό το γεγονός είναι ύποπτο και επικυνδυνοτερο όλων.

Αν δουλευε θα του ελεγε υστερα απο χρονια "Εγω που δουλευα ολη μερα για να τα εχεις ολα!". Το να "φορτωνεις" στο παιδι σου τετοια βαρη θεωρω οτι ειναι κακοποιηση. Αυτα που γραφεις σε ολη την παραθεση σου εχουν να κανουν με τον χαρακτηρα και οπως ειπα επειδη το ζητημα ειναι πολυπαραγοντικο δεν μπορουμε (και δεν πρεπει) να στησουμε κανεναν στον τοιχο. Αλλα αν ο γονιος εχει τετοια απωθημενα που θελει να φορτωσει τυψεις στο παιδι, τοτε θα το κανει υπο ολες τις συνθηκες, ειτε δουλευει, ειτε οχι.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza
  • Μου αρέσει 1

Προσωπικα ειχα τους ιδιους προβληματισμους με τη θεματοθετρια γιατι οταν εκανα την κορη μου αναγκαστηκα να γυρισω στη δουλεια οταν ηταν 4 μηνων. Δουλευα σε μια εταιρια 8ωρο ομως πολυ μακρια απο το σπιτι μου με αποτελεσμα να την αφηνω στην πεθερα μου στις 7.30 το πρωι και να την παιρνω στις 5.30 το απογευμα. Εκτος απο αυτο ειχα πολλες υπερωριες, σαββατοκυριακα και επαγγελματικα ταξιδια οπου ελειπα ολοκληρες μερες. Η πεθερα μου ειχε μεγαλωσει και το εγγονακι απο τον αλλο της γιο το οποιο ειχε και εχει τρομερο κολλημα μαζι της. Πιστευα λοιπον οτι θα γινει το ιδιο και με μας. Κι ομως η μικρη μου ενω αγαπαει πολυ τους παπουδες της δεν τους ξεχωριζει και τους εχει στο ιδιο επιπεδο με τη μαμα μου που τη βλεπει το πολυ μια φορα την εβδομαδα. Εχει πολυ εντονο δεσιμο μαζι μου, ομως η μεγαλη της αδυναμια ειναι ο πατερας της τον οποιο τον βλεπει ακομα πιο σπανια επισης λογω δουλειας. Με ολο αυτο θελω να πω πως το ζητημα ειναι πολυπαραγοντικο και το σημαντικο ειναι ο χρονος που περναμε με τα παιδια μας να ειναι ποιοτικος και να ξερουν οτι ειμαστε εκει διπλα τους και τα αγαπαμε και οταν ειμαστε μαζι τους να "ειμαστε" πραγματικα εκει. Η δουλεια των γονιων ειναι μια υποχρεωση αλλα και ενα εφοδιο, οπως αντιστοιχα ειναι και το σχολειο για τα παιδια αργοτερα. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 12 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Αν δουλευε θα του ελεγε υστερα απο χρονια "Εγω που δουλευα ολη μερα για να τα εχεις ολα!". Το να "φορτωνεις" στο παιδι σου τετοια βαρη θεωρω οτι ειναι κακοποιηση. Αυτα που γραφεις σε ολη την παραθεση σου εχουν να κανουν με τον χαρακτηρα και οπως ειπα επειδη το ζητημα ειναι πολυπαραγοντικο δεν μπορουμε (και δεν πρεπει) να στησουμε κανεναν στον τοιχο. Αλλα αν ο γονιος εχει τετοια απωθημενα που θελει να φορτωσει τυψεις στο παιδι, τοτε θα το κανει υπο ολες τις συνθηκες, ειτε δουλευει, ειτε οχι.

Ο χαρακτήρας του γονιού δεν παίζει ρόλο στην διαχείριση και την ανατροφή του παιδιού; Πολλοί γονείς ηθελημένα ή μη δεν μεταφέρουν δικά τους απωθημένα στα παιδιά τούς; Ένα τυχαίο παράδειγμα έφερα μιας και ειπώθηκαν πολλα. Δεν είναι αποκύημα φαντασίας ατακες που παίζουν πολύ από "καθωσπρέπει" γονείς... Δεν ανέφερα υποδεικτικα τι είναι σωστό και τι όχι. Ο καθένας όπως και ότι επιθυμεί..  αλλά όχι και να ποινικοποίησουμε την εργασία και αναλόγως τις εργαζόμενες μητέρες λέγοντας πως δεν κάνουν για μητέρες... Είναι ακροθιγως παράλογο.

3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δε μιλάμε όμως για μία μόνιμη λύση εδώ, αλλά για ένα μωρό που τον πρώτο ενάμιση μήνα της ζωής του ήταν μόνο σε θερμοκοιτίδα με μισάωρη επαφή με τη μαμά, και που έχει μόλις 20 μέρες στο σπίτι. Ο,τι θυσία και αν είναι να κάνει κανείς, οικονομική, καριέρας, ύπνου ή δεν ξέρω τι άλλο, αν μπορεί να την κάνει με οποιοδήποτε κόστος, είναι κυριολεκτικά ή τώρα ή ποτέ. Είναι ακριβώς αυτό το διάστημα, των έστω 2-3 μηνών, που ό,τι βοήθεια, οικονομία, θυσία μπορεί να κάνει μία μαμά, θα την κάνει. Νεογέννητο προωράκι, που δεν έχει αναπτύξει δεσμούς λόγω μακροχρόνιας παραμονής σε θερμοκοιτίδα, και μόλις ήρθε σπίτι. Πιο μεγάλη ανάγκη στη ζωή του παιδιού δε θα έρθει ποτέ.

@ΑΡΓΚ Η αρχική δημοσίευση της θεματοθετριας σε σχέση με την εξέλιξη της κουβέντας απέχει παρασάγγας... Αν διαβάσεις θα καταλάβεις. Δεν έγινε αναφορά σε μια ιδιαίτερη περίπτωση μαμάς με πρόωρο μωρό (που θα πρέπει να μετραμε και την ψυχολογία της μαμάς για να μπορέσει να ευοδωσει στο πρόωρο μωρό της) αλλά σε μια γενικευμένη κατάσταση που τους παίρνει όλους η μπάλα. Κάθε μωρό και πόσο μάλλον πρόωρο που έχει στερηθεί το χάδι σαφώς και χρήζει άμεσης ευαισθητοποίησης αλλά δεν νομίζω ότι αυτος ήταν και ο αρχικός στόχος... προέκυψε στην πορεία να ασχοληθούμε με την δημοσίευση της θεματοθετριας που είχε "ξεχαστεί". Τουλάχιστον εγώ αυτό εισέπραξα...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...