Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετάβαση στον δεύτερο κύκλο ύπνου

Chrysoum

Recommended Posts

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

To παιδί είναι παιδί, δεν είναι αξεσουάρ, δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα εντελώς ανεξάρτητο ον. Πρόγραμμα, ή μάλλον ρουτίνα, μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση σταθερή, και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εγγύηση ότι η εν λόγω ρουτίνα θα είναι αυτή που ταιριάζει με των γονιών. Μπορεί λοιπόν στη μία γιαγιά να έτυχε ένα παιδί που οι ρυθμοί μου ήταν βολικοί για εκείνη, και σε μία άλλη να μη συνέβη αυτό. Εδώ μεγάλοι άνθρωποι δε συγκατοικούν εύκολα και δεν ταιριάζουν οι ρυθμοί τους. Απλά όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο μεγάλη η εξάρτηση από εμάς, και μας φαίνεται βουνό. Μπορεί ένα μωρό να κοιμάται μία πολύ βολική ώρα το μεσημέρι, όπως μπορεί και ένας άνθρωπος ποτέ να μην κοιμηθεί το μεσημέρι στη ζωή του. Ειναι θέμα τύχης, υπομονής και συμβιβασμών, όχι φαγητού.

η πεθερα μου οταν φροντιζε τον ανιψιο μου αρκετες ωρες τη μερα, παρουσης ή απουσης της μαμας του, ολο για τις δυσκολιες ελεγε σε βαθμο που νομιζαμε οτι το παιδακι αυτο ηταν ο ντενις ο τρομερος σε βρεφικη εκδοση. ολα μια ταλαιπωρια ελεγε τοτε (για τους γονεις του, οχι για εκεινη). τωρα ξαφνικα δεν ξερω γιατι μας τα γυρναει οτι το δικο μας θα επρεπε να κοιμαται σερι ολο το βραδυ (που κανει μονο ενα ξυπνημα κ κοιμαται πανευκολα το βραδυ ενω ο ανιψιος μου ειχε μια στρατια σε επιφυλακη να αλλαζει βαρδιες) κ να εχει προγραμμα (που εχει ηδη) κ δν ξερω κ εγω τι αλλο. ενταξει τη μερα υπαρχει μια ψιλοδυσκολια να κοιμηθει στο κρεβατι του αλλα οχι κατι τραγικο, αλλα δν πιστευω οτι σ αυτη τη φαση το αλλο παιδακι ηταν διαφορετικο.  ειναι που δεν την εχουμε αναγκη, γι αυτο νομιζω τα λεει. 

Διαφημίσεις

πρίν από 32 λεπτά , Έσπερος είπε:

η πεθερα μου οταν φροντιζε τον ανιψιο μου αρκετες ωρες τη μερα, παρουσης ή απουσης της μαμας του, ολο για τις δυσκολιες ελεγε σε βαθμο που νομιζαμε οτι το παιδακι αυτο ηταν ο ντενις ο τρομερος σε βρεφικη εκδοση. ολα μια ταλαιπωρια ελεγε τοτε (για τους γονεις του, οχι για εκεινη). τωρα ξαφνικα δεν ξερω γιατι μας τα γυρναει οτι το δικο μας θα επρεπε να κοιμαται σερι ολο το βραδυ (που κανει μονο ενα ξυπνημα κ κοιμαται πανευκολα το βραδυ ενω ο ανιψιος μου ειχε μια στρατια σε επιφυλακη να αλλαζει βαρδιες) κ να εχει προγραμμα (που εχει ηδη) κ δν ξερω κ εγω τι αλλο. ενταξει τη μερα υπαρχει μια ψιλοδυσκολια να κοιμηθει στο κρεβατι του αλλα οχι κατι τραγικο, αλλα δν πιστευω οτι σ αυτη τη φαση το αλλο παιδακι ηταν διαφορετικο.  ειναι που δεν την εχουμε αναγκη, γι αυτο νομιζω τα λεει. 

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό ως προς τις συνήθειες και την διαχείριση του. Ένα ξύπνημα το βράδυ είναι λογικό για ένα μωρό 5-6 μηνών ή και μεγαλύτερο. Τυχαίνει κάποια και κοιμούνται όλο το βράδυ σερί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους των γονιών του, είναι θέμα παιδιού. Ο ύπνος κατά την διάρκεια της ημέρας και οι τρόποι που γίνονται είναι άλλο θέμα που και πάλι παίζει ρόλο στο παιδί. Κάποιες δοκιμές επ αυτού μπορούν να γίνουν χωρίς όμως διαβεβαίωση για επιτυχία (μπορεί να μην λειτουργεί στο παιδί ,σε άλλο παιδί μπορεί να πιάνουν). Το να συγκρίνουμε  τα μωρά λες και έρχονται με manual περισσότερο αποπροσανατολίζει παρά διευκολύνει τους γονείς. Ούτε ξαφνικά μόλις ξεκινήσουν οι τροφές αλλάζει το παιδί και μετατρέπεται σε αρνί. Το ίδιο θα σου δείξει τι θέλει, εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι δοκιμές και διάθεση για προσαρμογές.

Τώρα ως προς την βοήθεια, κάθε βοήθεια σχετικά με τα μωρά είναι ευπρόσδεκτη όταν γίνεται ανιδιοτελως... Έτσι, και οι γονείς έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν και οι γιαγιάδες να έρθουν πιο κοντά στο εγγόνι τούς. Πολλές φορές όμως όταν πολλά πράγματα δεν είναι αυτονόητα για όλους,ισχύει το ρητό " μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πηδά" τρως παραπάνω κούραση αλλά τουλάχιστον έχεις τον απόλυτο έλεγχο και το κεφάλι ήσυχο!

4 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό ως προς τις συνήθειες και την διαχείριση του. Ένα ξύπνημα το βράδυ είναι λογικό για ένα μωρό 5-6 μηνών ή και μεγαλύτερο. Τυχαίνει κάποια και κοιμούνται όλο το βράδυ σερί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους των γονιών του, είναι θέμα παιδιού. Ο ύπνος κατά την διάρκεια της ημέρας και οι τρόποι που γίνονται είναι άλλο θέμα που και πάλι παίζει ρόλο στο παιδί. Κάποιες δοκιμές επ αυτού μπορούν να γίνουν χωρίς όμως διαβεβαίωση για επιτυχία (μπορεί να μην λειτουργεί στο παιδί ,σε άλλο παιδί μπορεί να πιάνουν). Το να συγκρίνουμε  τα μωρά λες και έρχονται με manual περισσότερο αποπροσανατολίζει παρά διευκολύνει τους γονείς. Ούτε ξαφνικά μόλις ξεκινήσουν οι τροφές αλλάζει το παιδί και μετατρέπεται σε αρνί. Το ίδιο θα σου δείξει τι θέλει, εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι δοκιμές και διάθεση για προσαρμογές.

Τώρα ως προς την βοήθεια, κάθε βοήθεια σχετικά με τα μωρά είναι ευπρόσδεκτη όταν γίνεται ανιδιοτελως... Έτσι, και οι γονείς έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν και οι γιαγιάδες να έρθουν πιο κοντά στο εγγόνι τούς. Πολλές φορές όμως όταν πολλά πράγματα δεν είναι αυτονόητα για όλους,ισχύει το ρητό " μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πηδά" τρως παραπάνω κούραση αλλά τουλάχιστον έχεις τον απόλυτο έλεγχο και το κεφάλι ήσυχο!

Τωρα κανω καταχρηση του θεματος κ κουτσομπολευω, αλλα τελος παντων... εγω δεν συγκρινω τα παιδακια. κι ο ανιψουλης τελικα δεν ηταν μωρο της αναστατωσης. Οι μεγαλοι γυρω του την εφερναν! εμας απο τους παππουδες μας χωριζουν ναυτικα μιλια οποτε δεν υπαρχει βοηθεια, καλως θα ελεγα γιατι οπου λαλουν πολλοι κοκοροι... ενταξει τα ειχα παιξει στον 3ο μηνα με τους ημερησιους υπνους αλλα το συνηθισα. Απλως αναφερω το κωμικο του να με επικρινει εμμεσα για κατι ενω ξερω οτι στους αλλους δν επεκρινε (γιατι αλλωστε;) αλλα τους συμπονουσε για την υποτιθεμενη ταλαιπωρια τους! 

Για να επανελθω στο θεμα, χθες δεν αντεξα κ τον εβγαλα με το καροτσι πολυ νυσταγμενο, σε λιγα λεπτα κοιμηθηκε. τιναχτηκε μια φορα κ τον ξαναεβγαλα για 2-3 λεπτακια κ κοιμηθηκε καμποσο ακομα. σημερα παλι υπεκυψα στον πειρασμο γιατι νυσταζα κ τον κοιμισα πανω μου. καναμε κ οι δυο υπνο σουπερ. εγω μια ωρα κ αυτος 1,5 ακουνητος. το τελευταιο μισαωρο τον αφησα στο κρεβατι κ δν ξυπνησε. αυτο βεβαια δν ειναι λυση για να βελτιωθει ο υπνος, ειναι κακη προσωρινη λυση για να ξεκουραζομαι εγω. 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Τωρα κανω καταχρηση του θεματος κ κουτσομπολευω, αλλα τελος παντων... εγω δεν συγκρινω τα παιδακια. κι ο ανιψουλης τελικα δεν ηταν μωρο της αναστατωσης. Οι μεγαλοι γυρω του την εφερναν! εμας απο τους παππουδες μας χωριζουν ναυτικα μιλια οποτε δεν υπαρχει βοηθεια, καλως θα ελεγα γιατι οπου λαλουν πολλοι κοκοροι... ενταξει τα ειχα παιξει στον 3ο μηνα με τους ημερησιους υπνους αλλα το συνηθισα. Απλως αναφερω το κωμικο του να με επικρινει εμμεσα για κατι ενω ξερω οτι στους αλλους δν επεκρινε (γιατι αλλωστε;) αλλα τους συμπονουσε για την υποτιθεμενη ταλαιπωρια τους! 

Για να επανελθω στο θεμα, χθες δεν αντεξα κ τον εβγαλα με το καροτσι πολυ νυσταγμενο, σε λιγα λεπτα κοιμηθηκε. τιναχτηκε μια φορα κ τον ξαναεβγαλα για 2-3 λεπτακια κ κοιμηθηκε καμποσο ακομα. σημερα παλι υπεκυψα στον πειρασμο γιατι νυσταζα κ τον κοιμισα πανω μου. καναμε κ οι δυο υπνο σουπερ. εγω μια ωρα κ αυτος 1,5 ακουνητος. το τελευταιο μισαωρο τον αφησα στο κρεβατι κ δν ξυπνησε. αυτο βεβαια δν ειναι λυση για να βελτιωθει ο υπνος, ειναι κακη προσωρινη λυση για να ξεκουραζομαι εγω. 

Είσαι τυχερή που σας χωρίζουν αυτά τα μίλια...! Θα το καταλάβεις στην πορεία...! Κοίταξε δεν υπάρχει κανόνας κοιμισματος των μωρών ! Όπως βολεύεται το κάθε ένα και ο κάθε γονιός. Τίποτα δεν είναι στάνταρ και οι ρουτίνες για πολλούς λόγους αλλάζουν (δόντια, ανησυχία, αρρώστια). Θα δοκιμάσετε πολλούς τρόπους μέχρι να βρείτε ποιος καλύπτει και ίσως και αυτός στην πορεία αλλάξει. Προσωπικο παράδειγμα η δική μου ποτέ δεν ηθελε να κοιμηθεί αγκαλιά ή στο κρεβάτι μαζί μας (πλην εξαιρέσεων το τελευταίο όταν κάποιες φορές είχε ανησυχία ) τις τελευταίες μέρες είναι άρρωστη και τα έχουμε δει όλα. Βδελα πάνω μου και το βράδυ συγκοιμηση στο διπλό, έχω χάσει τον ύπνο μου!

15 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

σημερα παλι υπεκυψα στον πειρασμο γιατι νυσταζα κ τον κοιμισα πανω μου. καναμε κ οι δυο υπνο σουπερ. εγω μια ωρα κ αυτος 1,5 ακουνητος. το τελευταιο μισαωρο τον αφησα στο κρεβατι κ δν ξυπνησε. αυτο βεβαια δν ειναι λυση για να βελτιωθει ο υπνος, ειναι κακη προσωρινη λυση για να ξεκουραζομαι εγω.

Αφου βλεπεις οτι οντως βελτιωνεται ο υπνος οταν κοιμαται μαζι σου, τοτε ειναι μια λυση (εστω προσωρινη, μπροστα στα υπολοιπα χρονια της ζωης του). Μην το βλεπεις σαν κακη λυση, ειναι το ενστικτο που σε κανει να "υποκυπτεις" στις κοινωνικα μη αποδεκτες καταστασεις οπως ειναι η συγκοιμηση. Ειναι απολυτα φυσιολογικο και φυσικο να ξεκουραζεστε καλυτερα οταν κοιμαστε αγκαλιτσα (υπαρχουν καποιες ελαχιστες εξαιρεσεις βεβαια που τα μωρα κανουν πιο ανησυχο υπνο στην συγκοιμιση, ισως γιατι θελουν τον "χωρο" τους) και δεν σου κρυβω οτι κι εγω οσες φορες εχω κοιμηθει αγκαλια με τον μικρο μου (ακομη και τωρα σε αρκετους ημερησιους), οχι απλα ξεκουραζομουν αλλα καναμε κατι υπνους 3ωρους και 4 ωρους και αυτο για μενα δειχνει την ασφαλεια που νιωθει το παιδι στην αγκαλια της μανας του ωστε να αφεθει και να χαλαρωσει και να παρει οσο υπνο πραγματικα χρειαζεται.

Διαφημίσεις

@Έσπερος  οι στερεές δεν κοιμιζουν  μαγικά τα παιδιά! Με πολύ καλή πρόθεση ή πεθερα μου πρότεινε να ταιζω τον μικρό πριν το μεσημεριανό ύπνο. Όμως επειδή κοιμόταν 1 ή ώρα δεν γινόταν να χωρεσω το φαγητο. Έπειτα ήθελα να τρώμε όλοι μαζί όταν επέστρεφε ο μπαμπάς απ την δουλειά. Μία χαρά λοιπόν κοιμόταν και με "άδειο" στομαχι. Τώρα επειδή άλλαξε το πρόγραμμα του και κοιμάται ποτέ δύο και πότε τρεις τον ταιζω. 

Πολλες συνήθειες τις μαθαίνουμε εμείς στα παιδιά! Πχ αρχικά τον κοιμιζα με κούνημα και περπάτημα γιατί μου φαινόταν πιο εύκολο. Ο μικρός όμως συνηθίσε έτσι! Όταν δοκίμασα να τον νανουρισω καθιστή μετά από εννέα μήνες το δέχτηκε! Αργότερα προσπάθησα ξαπλωμενη κ έμεινα έκπληκτη απ το αποτέλεσμα(ύπνος μέσα σε πέντε μολις λεπτά).   Πρόσφατα περάσαμε μία κρίση ύπνου κ  κάποια μεσημέρια εβγαινα κι εγώ έξω με το καρότσι! Δεν ειχα άλλο τρόπο να τον κοιμισω. Για μενα είναι ή τελευταία λύση και θεωρω πως είναι λάθος τεχνική. 

Ή λύση πιστεύω τελικά πως βρίσκεται στις δραστηριότητες. Μεγαλωνοντας κάνουν πράγματα (μπουσουλημα, τρέξιμο, κολύμπι, κούνιες κτλ) που τα κουράζουν κ σωματικά. Απλά χρειάζεται να διακρίνεις την λεπτή γραμμή ανάμεσα στο "εντάξει τώρα νυσταξα λίγο" κ στο "έχω υπερενταση δεν κλείνει έτσι εύκολα μαμά το ματακι μου"!

Έτσι την πατούσα πολλές φορές μέχρι να μάθω να ξεχωρίζω την διαφορά στο μωρό μου! 

@Sentir...natureza οταν λεω πανω μου, κυριολεκτω. εγω ξαπλωμενη ανασκελα κ αυτος επισης ανασκελα πανω μου. πρωτα πρωτα δεν φαινεται να ειναι σωστη σταση για το σωμα του. επισης με τη ζεστη ιδρωνουμε. κ το κρεβατι δν ειναι κολλημενο στον τοιχο, ουτε γινεται να κολλησει. ουτε γινεται να κολλησουμε την κουνια του γιατι ειναι κινητικος, στριφογυρναει κ κανει επικινδυνα πραγματα. οποτε φοβαμαι μην μου πεσει. επισης το καλοκαιρι που θα παμε στο εξοχικο της πεθερας μου θα κοιμομαστε σε μονα κρεβατια αρα θα ειναι ακομα πιο επικινδυνο να τον εχω πανω μου. κ δν θελω αλλες προσωρινες λυσεις. προσωρινα τον κοιμιζα στον μαρσιπο κ τωρα τον θελει μονο για βολτα να κοιταει μπροστα. προςωρινα τον κοιμιζαμε με βολτα στο αυτοκινητο γιατι ετςι κοιμομουν κ εγω λιγο κ τωρα ξυπναει μολις επιςτρεψουμε. προσωρινα τον κοιμιζα στο καροτσι κ τωρα βρισκομαι να κανω βολτες 3 το μεσημερι με τον καυσωνα που ειναι βασικα επικινδυνο γι αυτον. με το κουνημα αγκαλια παλι γινομαςτε μουςκεμα με τη ζεςτη. αφου εχει τοσο ευκολο κ ηρεμο υπνο το βραδυ, καπου εχω κανει λαθος στους ημερησιους.  

On 7/6/2018 at 9:41 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Δεν υπαρχει κακή προσωρινή λύση, γιατί οποιαδήποτε λύση με ένα μωρό είναι προσωρινή. Τα μωρά και τα νήπια αλλάζουν πολύ γρήγορα. Απλά μην εισάγεις ρουτίνας που είναι εντελώς αδύνατον να διατηρηθούν στην οικογένειά σας. Αν π.χ. δεις ότι το μωρό κοιμάται το μεσημέρι στο καρότσι και εσύ κουνάς το καρότσι με το πόδι για μια ώρα και χαλαρώνεις στο μπαλκόνι, και αυτό σε ευχαριστεί, δεν είναι λάθος. Ομοίως και το να κοιμάσαι με το μωρό στο κρεβάτι σου, εφόσον έτσι κοιμάστε καλύτερα και αφού ψάξεις το πώς γίνεται με ασφάλεια. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά σε λίγους μήνες θα έχουν ξανααλλάξει και μετά πάλι κλπ κλπ :) Απλά μην κάνεις οτιδήποτε επικίνδυνο, του τύπου "οδηγώ μισοκοιμισμένη στις 3 η ώρα το πρωί γιατί διαπίστωσα ότι έτσι κοιμάται το μωρό" ούτε τίποτα που είναι εντελώς αδύνατο να κρατήσεις σα ρουτίνα, όπως "για να κοιμηθεί το μωρό, χορπηδάω 2 ώρες στη μπάλα γυμναστικής, τραγουδώντας ξανά και ξανά τον εθνικό ύμνο της ιαπωνίας" . Προφανώς υπερβάλω, αλλά γενικά αν κάτι ακολουθεί την κοινή λογική, και σας ξεκουράζει, γιατί να του βάλεις την ταμπέλα "κακό"; Τα μωρά είναι αυτόνομα όντα, όχι ρομποτάκια, και "καλό" μωρό δεν είναι το μωρό που κοιμάται συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένο σημείο μόνο του, ούτε "καλός" γονιός αυτός που ακολουθεί τη ρουτίνα που η φίλη/γιαγιά/γειτόνισσα/"ειδικός" δήλωσε ότι είναι η "σωστή".

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

@Sentir...natureza οταν λεω πανω μου, κυριολεκτω. εγω ξαπλωμενη ανασκελα κ αυτος επισης ανασκελα πανω μου. πρωτα πρωτα δεν φαινεται να ειναι σωστη σταση για το σωμα του. επισης με τη ζεστη ιδρωνουμε. κ το κρεβατι δν ειναι κολλημενο στον τοιχο, ουτε γινεται να κολλησει. ουτε γινεται να κολλησουμε την κουνια του γιατι ειναι κινητικος, στριφογυρναει κ κανει επικινδυνα πραγματα. οποτε φοβαμαι μην μου πεσει. επισης το καλοκαιρι που θα παμε στο εξοχικο της πεθερας μου θα κοιμομαστε σε μονα κρεβατια αρα θα ειναι ακομα πιο επικινδυνο να τον εχω πανω μου. κ δν θελω αλλες προσωρινες λυσεις. προσωρινα τον κοιμιζα στον μαρσιπο κ τωρα τον θελει μονο για βολτα να κοιταει μπροστα. προςωρινα τον κοιμιζαμε με βολτα στο αυτοκινητο γιατι ετςι κοιμομουν κ εγω λιγο κ τωρα ξυπναει μολις επιςτρεψουμε. προσωρινα τον κοιμιζα στο καροτσι κ τωρα βρισκομαι να κανω βολτες 3 το μεσημερι με τον καυσωνα που ειναι βασικα επικινδυνο γι αυτον. με το κουνημα αγκαλια παλι γινομαςτε μουςκεμα με τη ζεςτη. αφου εχει τοσο ευκολο κ ηρεμο υπνο το βραδυ, καπου εχω κανει λαθος στους ημερησιους.  

Το μωρό σου δεν είναι προέκταση του εαυτού σου μέσω της οποίας κρίνεσαι, πρέπει να το νιώσεις αυτό. Δεν έχεις κάνει κάτι λάθος, το μωρό είναι αυτόνομο, έχει χαρακτήρα, προσωπικότητα, βιορυθμούς. Δεν έχεις κάνει κάτι λάθος, μην σκέφτεσαι έτσι, γιατί απλά στεναχωριέσαι και δεν απολαμβάνεις αυτή την ηλικία.

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

τωρα βρισκομαι να κανω βολτες 3 το μεσημερι με τον καυσωνα που ειναι βασικα επικινδυνο γι αυτον.

Σήμερα δεν μπορούσα με τίποτα να τον κοιμισω και ας κουτουλουσε. Βγηκα έξω με το καρότσι. Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις εκανα κι εγώ και γυρισα σπίτι σφαίρα. Δεν είναι σωστος τροπος, είναι ολοφάνερο! Πως κοιμιζεις όμως ένα μωρό που αρνείται να κοιμηθεί παρότι νυσταζει? 

Διαφημίσεις

Έρχονται στιγμές που όλοι οι τρόποι είναι στο πρόγραμμα είτε λέγονται ύπνος αγκαλιά είτε βόλτα με το καρότσι. Οι συνήθειες αλλάζουν αρκεί να μην υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια. Δηλαδή δεν γίνεται κάθε φορά να κοιμάται αγκαλιά γιατί εκτος του κινδύνου πάνω στον ύπνο να πέσει από ένα σημείο και μετά κουράζει. Βόλτα με καρότσι στις 3 κατακαλοκαιρο που ο ήλιος καίει ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι πιθανός.  Σε ότι αφορά τώρα ύπνο παιδιού στην κούνια, προσωπικά είδα μεγάλη βελτίωση όταν άφησα το μωρό ελεύθερο ως προς την στάση του σώματος...τι εννοω; Την άφηνα στην κούνια με γκρίνια εννοείται και στριφογυρίζοντας μέσα εγώ ήμουν δίπλα της στο κρεβάτι αφού γύριζε γύριζε την έπαιρνε ο ύπνος μπρούμυτα η στο πλάι(εννοείται ότι ήταν πάνω από 6 μηνών για το πρώτο και είχε κατακτήσει να γυρίζει μόνη της από μπρούμυτα ανάσκελα) στην αρχή φοβόμουν μηπως δεν αναπνέει (είχα ανοίξει και θέμα) στην συνέχεια κατάλαβα ότι αυτό την βόλευε. Επιπλέον έδινα και πιπίλα. Αναφέρω το συγκεκριμένο παράδειγμα απλώς και μόνο για να πω μια εμπειρία.

Σχετικά με δραστηριότητες, συμφωνώ ότι βοηθούν! Αν μένετε σε περιοχή με θάλασσα κοντά και η εργασία σας το επιτρέπει ένα πρωινό μπάνιο με το παιδί θα το βοηθήσει να χαλαρώσει και να κοιμηθεί κατά την επιστροφή.

@Mama_Anesti_Σημερα τον κοιμισα στα χερια κ τον εβαλα μετα στο καροτσι για να τον κουναω. ειχε κ ισκιο στη βεραντα, κοιμηθηκε καμποση ωρα. ετσι γλιτωσαμε τη ζεστη κ κερδισαμε το κουνημα. 

@Dust pink εχω δοκιμασει να τον ξσπλωσω οπως το βραδυ αλλα δν βοηθαει. κουνιεται κ δν ηρεμει. αντιθετα εκνευριζεται. 

@ΑΡΓΚ νομιζω οτι το να παραδχομαι ενα λαθος δν σημαινει οτι με κατηγορω ή οτι κρινομαι. επαναπαυτηκα σε προσωρινες λυσεις κ δν τον βοηθαω να μαθει να κοιμαραι τη μερα. κ σιγουρα μετεδιδα το αγχος μου. ενω τα βραδια που ουτως η αλλως κοιμοταν σχετικα ευκολα, εδω κ σχεδον δυο μηνες δεν θελει καν κουνημα. μονο παρεα κ χαδια κ αποκοιμιεται μονος. ακομα κ στο ενδιαμεσο ξυπνημα.

13 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

@Mama_Anesti_Σημερα τον κοιμισα στα χερια κ τον εβαλα μετα στο καροτσι για να τον κουναω. ειχε κ ισκιο στη βεραντα, κοιμηθηκε καμποση ωρα. ετσι γλιτωσαμε τη ζεστη κ κερδισαμε το κουνημα. 

@Dust pink εχω δοκιμασει να τον ξσπλωσω οπως το βραδυ αλλα δν βοηθαει. κουνιεται κ δν ηρεμει. αντιθετα εκνευριζεται. 

@ΑΡΓΚ νομιζω οτι το να παραδχομαι ενα λαθος δν σημαινει οτι με κατηγορω ή οτι κρινομαι. επαναπαυτηκα σε προσωρινες λυσεις κ δν τον βοηθαω να μαθει να κοιμαραι τη μερα. κ σιγουρα μετεδιδα το αγχος μου. ενω τα βραδια που ουτως η αλλως κοιμοταν σχετικα ευκολα, εδω κ σχεδον δυο μηνες δεν θελει καν κουνημα. μονο παρεα κ χαδια κ αποκοιμιεται μονος. ακομα κ στο ενδιαμεσο ξυπνημα.

@Έσπερος νομιζω ότι δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι λέω, συγγνώμη. Θεωρείς ότι μπορείς να "ελέγξεις" το πώς θα συμπεριφερθεί το μωρό σου, σαν το αν το μωρό θα κοιμάται συνεχόμενα, θα θέλει παρέα κλπ είναι υπό τον έλεγχό σου και αν τα κάνεις όλα "σωστά" το μωρό θα έχει το πρόγραμμα και τους ρυθμούς που θες. Τα παιδιά όμως από τη γέννησή τους είναι αυτόνομα άτομα. Έχουν προσωπικότητα και βιορυθμούς και σιγά σιγά και γούστα ακόμη από πολύ μικρή ηλικία. 'Ενας γονιός λοιπόν που δεν ανήκει σε κάποια περίεργη σχολή του παρελθόντος, του τύπου "τα παιδιά ακούν αλλά δεν ακούγονται" και που προσπαθεί να επιβληθεί δια της βίας ή της αδιαφορίας, αν προσπαθεί να ελέγξει πλήρως και να αλλάξει την προσωπικότητα και του παιδιού του, μάλλον μία τρύπα στο νερό θα κάνει, αναλώνοντας παράλληλα πάρα πολύ ενέργεια και κόπο και άγχος. Ασφαλώς και κάποια πράγματα και επηρεάζονται και μαθαίνονται, αλλά τελικά πρέπει λίγο να αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι το μεγάλωμα ενός παιδιού, έχει μέσα και πολύ συμβιβασμό, ακριβώς όπως και ένας γάμος, για να υπάρχει ηρεμία και αρμονία. Δεν μπορείς να ελέγξεις απόλυτα το πότε θα κοιμηθεί το μωρό σου, μπορείς να πιάσεις τις προτιμήσεις του και να βρεις ποιες βολεύουν κάπως και εσένα και να συμβιβαστείς, αλλά δεν μπορείς να "χρεώσεις" στον εαυτό σου ούτε την "επιτυχία" στο μωρό που κοιμάται βολικές ώρες ούτε την "αποτυχία" στο μωρό που ο ρυθμός του δε βολεύει και πολύ. Όπως ακριβώς μεθαύριο θα δεις ότι μπορεί να κάνεις τα πάντα για να κοινωνικοποιήσεις το παιδί σου και αυτό να προτιμά να παίζει μόνο και να αποφεύγει τις μεγάλες παρέες ή να μην κάνεις καμία προσπάθεια και να σου βγει ένας γεννημένος ηγέτης ή δεν ξέρω τι άλλο. 

Αυτό που προσπαθώ να πω, και δεν ξέρω αν το καταφέρνω, είναι να βγεις λίγο από τη λογική του "σήμερα κοιμηθήκαμε καλά", "φάγαμε όλο το φαγητό μας", και σε λίγα χρόνια "γράψαμε καλά στις εξετάσεις" και να αρχίσεις να βλέπεις το παιδί σαν ένα αυτόνομο ον, με το οποίο πρέπει να συμβιώσεις και που καμία μα καμία ευθύνη δεν έχεις να "ελέγξεις" ή να χωρέσεις σε κάποιο καλούπι.

@ΑΡΓΚ δεν μιλάω για έλεγχο ούτε για το τι με βολεύει. Προφανώς θα με βόλευε να κοιμάται το μεσημέρι που θέλω κι εγώ να ξεκουραστώ αλλά δεν με πολυνοιάζει αυτό. Αποτυχία δεν θεωρώ το ότι δεν κοιμάται τις ώρες που θέλω.Ούτε θεωρώ επιτυχία τον καλό βραδυνό ύπνο. Μη σου πω κιόλας ότι κοιμάται από σχετικά νωρίς μια χαρά (κ δεν εννοώ συνεχόμενες ώρες, εννοώ αποκοιμιέται εύκολα χωρίς να εκνευρίζεται κ να ταράζεται) χωρίς να εφαρμόσω ούτε ρουτίνα, ούτε για τάισμα στο σκοτάδι, ούτε για ησυχία πριν κοιμηθεί ούτε καμία άλλη ιεροτελεστία από αυτές που προτείνονται, οπότε δεν θεωρώ ότι έχω συμβάλει εγώ σε αυτό. Αποτυχία ή τέλος πάντων ελλιπή προσπάθεια θεωρώ το ότι νυστάζει κ δεν τον βοηθάω να κοιμηθεί εύκολα και γρήγορα και τόσο όσο να ξενυστάξει. Αν το μωρό είναι ικανοποιημένο με τα 3 μισάωρα που κοιμάται τη μέρα κ αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κραυγές και κλάματα, είμαι ΟΚ. Προφανώς όμως δεν είναι ευχαριστημένο, και αυτό με προβληματίζει. 

Τις τελευταίες μέρες, χωρίς ιδιαίτερη πίεση, δοκίμασα να ενώσω τους δύο πρωινούς υπνάκους σε έναν, επειδή άλλαξα την΄ωρα της πρωινής βόλτας για να μην βγαίνουμε μετά τις 11.30 που έχει ζέστη. Τελικά όμως απλώς άλλαξε μόνος του τις ώρες του ύπνου, που παρέμεινε του μισάωρου. Δοκίμασα και να είμαι πάνω από την κούνια την ώρα που ξυπνάει για να του βάλω την πιπίλα και τη μουσική του μήπως ξανακοιμηθεί, ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Ξυπνάει, κλαίει λίγο και συνεχίζε να τρίβει τα μάτια του. Βέβαια δεν συνεχίζεται για πολύ η γκρίνια. Πιο πολύ γκρινιάζει μέχρι να τον πάρει ο ύπνος, όπου κατέληξα ότι το να δοκιμάσω να τον βάλω νωρίς, πριν δείξει σημάδια κούρασης, δημιουργεί μεγαλύτερο εκνευρισμό. ΠΙο γρήγορα κοιμάται νομίζω ανέχει ήήδη αρχίσει να γκρινιάζει. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι η συσκότιση. 

@Dust pink αυτο με το μπρουμυτα αρχισε να το κανει τις τελευταιες 2-3 μερες. Μαλλον σε καποιο ξυπνημα χωρις να τον ακουςω γυρναει πλαι ή μπρουμυτα κ ξανακοιμαται. Η παιδιατρος ειπε οτι δν ειναι επικινδυνο αλλα να εχουμε το νου μας. Ασαφες αλλα δν ρωτησα περισσοτερα. Θα ρωτησω ομως γιατι ο αντρας μου φοβαται πολυ κ παει κ τον γυρναει κ τις μισες φορες ξυπναει κ αναστατωνεται. Κ φυσικα αλλος βγαζει το φιδι απο την τρυπα μετα! 

Για να επανελθω στα του θεματος, το μεσημερι με υπνο στην κουνια ειδα βελτιωση. Οχι στη διαρκειαυονου αλλα στο π σ ξυπναει. χωρις κραυγες οπως με το καροτσι. μια δυο φορες προλαβα κ τονξανακοιμισα αμεσως με την πιπιλα κ εκανε εναν πιλυ καλο υπνο. Αλλα κ τις αλλες που απλως ξυπνουσε φαινοταν οτι ηταν οκ με αυτον τον υπνο. βεβαια η διαδικασια ειναι πολυ πιο επιπονη γιατι θελει κουνημα στα ορθια κ με τη ζεστη αυτο γινεται χειροτερο. αλλα τουλαχιστον ξερω οτι μπορει να κανει εναν επαρκη υπνο στο κρεβατι του χωρις καροτσι το μεσημερι. 

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

@Dust pink αυτο με το μπρουμυτα αρχισε να το κανει τις τελευταιες 2-3 μερες. Μαλλον σε καποιο ξυπνημα χωρις να τον ακουςω γυρναει πλαι ή μπρουμυτα κ ξανακοιμαται. Η παιδιατρος ειπε οτι δν ειναι επικινδυνο αλλα να εχουμε το νου μας. Ασαφες αλλα δν ρωτησα περισσοτερα. Θα ρωτησω ομως γιατι ο αντρας μου φοβαται πολυ κ παει κ τον γυρναει κ τις μισες φορες ξυπναει κ αναστατωνεται. Κ φυσικα αλλος βγαζει το φιδι απο την τρυπα μετα! 

Για να επανελθω στα του θεματος, το μεσημερι με υπνο στην κουνια ειδα βελτιωση. Οχι στη διαρκειαυονου αλλα στο π σ ξυπναει. χωρις κραυγες οπως με το καροτσι. μια δυο φορες προλαβα κ τονξανακοιμισα αμεσως με την πιπιλα κ εκανε εναν πιλυ καλο υπνο. Αλλα κ τις αλλες που απλως ξυπνουσε φαινοταν οτι ηταν οκ με αυτον τον υπνο. βεβαια η διαδικασια ειναι πολυ πιο επιπονη γιατι θελει κουνημα στα ορθια κ με τη ζεστη αυτο γινεται χειροτερο. αλλα τουλαχιστον ξερω οτι μπορει να κανει εναν επαρκη υπνο στο κρεβατι του χωρις καροτσι το μεσημερι. 

Του ίδιου με εσένα προβληματισμούς είχα πριν λίγους μήνες όταν κοιμόταν μπρούμυτα. Την γυρνούσα και εγώ αλλά δεν λειτουργησε. Τελικώς την άφησα να κοιμάται ελεύθερη και σωθηκα. Παίζει ρόλο βέβαια να έχει κατακτήσει να γυρνάει από μπρούμυτα ανάσκελα μόνο του. Το κάνει; Εμένα δεν το πολυεκανε αλλά παρατήρησα το εξής , όταν άρχισε να κοιμάται μπρούμυτα μετά από μικρό χρονικό διάστημα κατεκτησε ολοκληρωτικα το αντίστροφο γύρισμα. Οπότε μην αγχώνεσαι , βολεύεται καλύτερα έτσι.

Σε λίγους μήνες που η κινητικότητα και η δραστηριότητα του θα αυξηθουν (παιχνίδι στο πάτωμα , δοκιμή για μπουσουληματα, βαρελάκια) ίσως δεις μεγαλύτερη βελτίωση.

On 15 Ιουνίου 2018 at 4:59 ΜΜ, Dust pink είπε:

Του ίδιου με εσένα προβληματισμούς είχα πριν λίγους μήνες όταν κοιμόταν μπρούμυτα. Την γυρνούσα και εγώ αλλά δεν λειτουργησε. Τελικώς την άφησα να κοιμάται ελεύθερη και σωθηκα. Παίζει ρόλο βέβαια να έχει κατακτήσει να γυρνάει από μπρούμυτα ανάσκελα μόνο του. Το κάνει; Εμένα δεν το πολυεκανε αλλά παρατήρησα το εξής , όταν άρχισε να κοιμάται μπρούμυτα μετά από μικρό χρονικό διάστημα κατεκτησε ολοκληρωτικα το αντίστροφο γύρισμα. Οπότε μην αγχώνεσαι , βολεύεται καλύτερα έτσι.

Σε λίγους μήνες που η κινητικότητα και η δραστηριότητα του θα αυξηθουν (παιχνίδι στο πάτωμα , δοκιμή για μπουσουληματα, βαρελάκια) ίσως δεις μεγαλύτερη βελτίωση.

Με την αλλαγη στασης στον υπνο ειδα ξαφνικα διαφορα-εκτος αν ειναι συμπτωση. γυρναει στο πλαι κ συνεχιζει τον υπνο του. χθες κ σημερα εκανε δυο μεγαλους πρωινους υπνους κ σημερα κοιμαται κ το μεσημερι ετσι. (κ εγω αντι να το αξιοποιηςω κ να κοιμηθω γραφω εδω!!!). μαλιστα το μεσημερι τον πηρε κ ο υπνος ετσι, κουραστηκα καποια στιγμη απο το κουνημα κ τον εβαλα στην κουνια με ενα κουκλακι κ οπως στριφογυριζε κ το αγκαλιαζε κοιμηθηκε στο πλαι. 

ο αντρας μου παθαινει εγκεφαλικα με τα γυρισματα βεβαια αλλα ευτυχως τα πρωινα λειπει κ τα μεσημερια κοιμαται στο παιδικο οποτε δεν τον βλεπει. το βραδυ ομως περιμενω λιγο  κ μολις κοιμηθει βαθια τον γυρναω ανασκελα για να ειμαι σιγουρη, γιατι απο το πλαι γυρναει αναςκελα μονος του, απο μπρουμυτα δυςκολευεται. αλλα το βραδυ δεν ξυπναει με τπτ, ο,τι κ αν κανω στο δωματιο, οποτε δεν ξυπναει αν τον γυρισω. 

πρίν από 29 λεπτά , Έσπερος είπε:

Με την αλλαγη στασης στον υπνο ειδα ξαφνικα διαφορα-εκτος αν ειναι συμπτωση. γυρναει στο πλαι κ συνεχιζει τον υπνο του. χθες κ σημερα εκανε δυο μεγαλους πρωινους υπνους κ σημερα κοιμαται κ το μεσημερι ετσι. (κ εγω αντι να το αξιοποιηςω κ να κοιμηθω γραφω εδω!!!). μαλιστα το μεσημερι τον πηρε κ ο υπνος ετσι, κουραστηκα καποια στιγμη απο το κουνημα κ τον εβαλα στην κουνια με ενα κουκλακι κ οπως στριφογυριζε κ το αγκαλιαζε κοιμηθηκε στο πλαι. 

ο αντρας μου παθαινει εγκεφαλικα με τα γυρισματα βεβαια αλλα ευτυχως τα πρωινα λειπει κ τα μεσημερια κοιμαται στο παιδικο οποτε δεν τον βλεπει. το βραδυ ομως περιμενω λιγο  κ μολις κοιμηθει βαθια τον γυρναω ανασκελα για να ειμαι σιγουρη, γιατι απο το πλαι γυρναει αναςκελα μονος του, απο μπρουμυτα δυςκολευεται. αλλα το βραδυ δεν ξυπναει με τπτ, ο,τι κ αν κανω στο δωματιο, οποτε δεν ξυπναει αν τον γυρισω. 

Άφησε τον όπως είναι να κοιμηθεί... Αυτό με την αϋπνία και το γεγονός ότι δεν κοιμόμαστε άστο.. πικραμένη ιστορία

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...