Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετάβαση στον δεύτερο κύκλο ύπνου

Chrysoum

Recommended Posts

Γειά σας και πάλι, 

Φτάσαμε λοιπόν 6,5 μηνών!  Και επιτέλους η μικρή μου παίζει πλέον μόνη της και δεν χρειάζεται να είναι μονίμως στα χέρια! Τι ωραίο πράγμα αυτό! Το πρόβλημα μας είναι ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες δεν κοιμάται μέσα στην ημέρα. Κοιμάται δηλαδή 3 φορές από 20-30 λεπτά, δηλαδή 1 ώρα και κάτι στο σύνολο, κάτι που είναι λίγο για την ηλικία της. Το βλέπω κιόλας ότι δεν ξεκουραζεται αρκετά και μετά από λίγο γκρινιάζει. Μετά από διάβασμα κατάλαβα ότι στην μετάβαση στον δεύτερο κύκλο ύπνου ξυπνάει. Και όχι απλά ξυπνάει, πετάγεται στον ύπνο της και κλαίει. Έχει τύχει σε καμία από εσάς; Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω να κοιμηθεί λίγο περισσότερο ή κάποια στιγμή μεγαλώνοντας θα το βρει μόνη της; 

Να σημειώσω ότι όταν ξυπνάει δεν της μιλάω αμέσως, την αφήνω 5-10 λεπτά μήπως κοιμηθεί και πάλι, αλλά δεν συμβαίνει. Επίσης την κουναω σε όλη την διάρκεια του υπνου (μιας και την παίρνει ο ύπνος κουνιστη) σκεπτόμενη ότι θα βοηθήσει να έχει τις ίδιες συνθήκες όπως όταν την πήρε ο ύπνος, αλλά και πάλι ξυπνάει. 

Διαφημίσεις

Welcome to the club!! Από εδώ και πέρα  οι ημερισιοι υπνοι του νεογέννητου που ήξερες ξέχασε τους, μειώνονται δραματικά. Να ξυπνάνε με γοερο κλάμα είναι κάτι που βιώνουμε και εμείς, το βράδυ ξανακοιμαται αλλά την ημέρα η σειρά είναι κλάμα κατά το ξύπνημα- αγκαλιά- παιχνίδι , εξερεύνηση.  Αν ξυπνήσει  δεν ξανακοιμαται...ξύπνησε για δραστηριότητα , έντονη! 

@Chrysoum αυτό ακριβώς με απασχολεί τις τελευταίες 2-3 μέρες. Η μικρή μου, 6 μηνών, μείωσε τους ύπνους της απότομα και ψάχνω το λόγο. Εμάς έκανε 4 ημερήσιους ύπνους, ένα μεγάλο το μεσημέρι 2 ωρών και τους άλλους 3 διάσπαρτους μέσα στη μέρα, 45 λεπτά με μία ώρα. Τώρα οι ύπνοι είναι 3 και δεν ξεπερνούν τη μια ώρα ο καθένας. Πότε ξυπνάει με κλάμα πότε μες την τρελή χαρά. Σήμερα το πρωί ξύπναγε ανά τέταρτο, τη χάιδευα στην πλατούλα και ξανακοιμόταν (σύνολο 45 λεπτά). Έλεγα ότι φταίει η ζέστη, ή ότι ενοχλείται από τα ούλα (μασάει μανιωδώς αυτό τον καιρό). Μπορεί απλά να φταίει ότι μεγαλώνει. Δεν ξέρω. Ο βραδυνός ύπνος πάντως δεν έχει επηρρεαστεί. Θα δείξει...

4 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Επίσης την κουναω σε όλη την διάρκεια του υπνου (μιας και την παίρνει ο ύπνος κουνιστη) σκεπτόμενη ότι θα βοηθήσει να έχει τις ίδιες συνθήκες όπως όταν την πήρε ο ύπνος, αλλά και πάλι ξυπνάει.

Το συνεχες κουνημα εχει τα μειονεκτηματα του και θα σου προτεινα να το σταματησεις. Πιστευεται οτι οταν τα μωρα κουνιουνται οσο κοιμουνται δυσκολευονται να μπουνε στη φαση του βαθυ υπνου και επιπλεον συνηθιζουν και θα δυσκολευονται ακομη περισσοτερο να κοιμηθουν αν δεν κουνιουνται.

Παντως κι εγω θυμαμαι τον μικρο μου για αρκετους μηνες (ισως μεχρι να αρχισει να λεει μαμα για να με ζηταει) ξυπνουσε κλαιγοντας. Μπορεις να την κουνας μεχρι να κοιμηθει και μετα να σταματας και να βαζεις καποια χαλαρωτικη μουσικη να ακουγεται χαμηλα, καθως βοηθαει στην παραταση του υπνου. Ψαξε για μουσικη με alpha ή delta waves που επιδρουν χαλαρωτικα στην λειτουργια του εγκεφαλου.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Εμεις παντως αυτο το σταδιο το βιωσαμε στους 3 μηνες περιπου! Τοτε σχεδον εκοψε τους ημερηςιους! Μετα η λυση ηταν βολτα με καροτσι που εξασφαλιζε υπνο μιας καποιας διαρκειας. Τα μεσημερια που προσπαθω να πετυχω εναν πιο μεγαλο υπνο του μπεμπη για να προλαβω κι εγω κανενα μισαωρο, τον εχω στο καροτσι. μοορει μετα το πρωτο μισαωρο να τιναζεται καθε τεταρτο κ να κλαιει. κουναω καροτσι κ αν δν ξανακοιμηθει βγαινουμε εξω, κανουμε 2-3 γυρους κ κοιμαται. αν το κανω αυτο 2-3 φορες συνηθως πετυχαινω σλλον εναν μισαωρο συνεχομενο κ καπως ετσι ξεκουραζομαι κ εγω κ περναει κ το μεσημερι. Το βραδυ παντως σπανια εχουμε θεμα. Αποψε πχ τιναχτηκε 3 φορες κ μου κακοφανηκε!

Διαφημίσεις

Όσο μεγαλώνουν τόσο μειώνεται ο ύπνος κατά την διάρκεια της ημέρας τόσο σε συχνότητα όσο και σε διάρκεια. Κάποιες φορές ίσως κάνουν έναν μεγάλο μεσημεριανό ή απογευματινό αναλόγως το κάθε παιδί. 

7 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Γειά σας και πάλι, 

Φτάσαμε λοιπόν 6,5 μηνών!  Και επιτέλους η μικρή μου παίζει πλέον μόνη της και δεν χρειάζεται να είναι μονίμως στα χέρια! Τι ωραίο πράγμα αυτό! Το πρόβλημα μας είναι ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες δεν κοιμάται μέσα στην ημέρα. Κοιμάται δηλαδή 3 φορές από 20-30 λεπτά, δηλαδή 1 ώρα και κάτι στο σύνολο, κάτι που είναι λίγο για την ηλικία της. Το βλέπω κιόλας ότι δεν ξεκουραζεται αρκετά και μετά από λίγο γκρινιάζει. Μετά από διάβασμα κατάλαβα ότι στην μετάβαση στον δεύτερο κύκλο ύπνου ξυπνάει. Και όχι απλά ξυπνάει, πετάγεται στον ύπνο της και κλαίει. Έχει τύχει σε καμία από εσάς; Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω να κοιμηθεί λίγο περισσότερο ή κάποια στιγμή μεγαλώνοντας θα το βρει μόνη της; 

Να σημειώσω ότι όταν ξυπνάει δεν της μιλάω αμέσως, την αφήνω 5-10 λεπτά μήπως κοιμηθεί και πάλι, αλλά δεν συμβαίνει. Επίσης την κουναω σε όλη την διάρκεια του υπνου (μιας και την παίρνει ο ύπνος κουνιστη) σκεπτόμενη ότι θα βοηθήσει να έχει τις ίδιες συνθήκες όπως όταν την πήρε ο ύπνος, αλλά και πάλι ξυπνάει. 

Εμένα ακόμη ξυπνάει κ κλαίει γοερα όταν δεν έχει χορτάσει τον ύπνο της (δλδ σχεδόν πάντα) και είναι εναμιση. Όταν έχει κοιμηθεί πάνω απο ώρα ξυπνάει κ ήρεμα φωνάζει μαμά. Καλό θα ήταν σιγά σιγά να σταματήσεις να την κουνάς γιατί διαιωνίζεις κακή συνήθεια. Αυτό συνέβαινε πάντα; Μήπως βρίσκεστε σε άλμα ανάπτυξης; Μήπως βγάζει δοντι;

Εγώ πάντως προσπαθούσα μόλις συμπλήρωνε μισάωρο να είμαι από πάνω κ με το που έκλαιγε πήγαινα κ την ξανακοιμιζα. Δεν έπιανε πάντα εννοείται αλλά κάποιες φορές κοιμόταν άλλο ένα μισάωρο κ σιγά σιγά τις μισές φορές κοιμόταν μια ωρα. Διάβασε κ το θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με το no cry sleep solution, το αναφέρει αναλυτικά. Σε εμάς βέβαια δεν έχει δουλέψει ιδιαίτερα γιατί ακομα ξυπνάει στο μισάωρο απλά λιγότερο συχνά. Γενικά σε εμάς δεν έχει πιάσει τπτ οπότε έχω παρατήσει την προσπάθεια κ έχω αποδεχθεί τη μοίρα μου..

15 hours ago, Chrysoum said:

Γειά σας και πάλι, 

Ίδια ηλικία ίδιο πρόβλημα :-P

Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι πετάγεται στον ύπνο διότι δεν με νιώθει δίπλα του. Αρκετές φορές που τον βάζω στο κρεβατι μας και ξαπλώνω δίπλα του τον βλέπω οτι μεσα στον ύπνο του ανοίγει τα μάτια να με βρει και εφόσον με δει δίπλα του τα ξανακλείνει και κοιμάται....απάτη μεγάλη! :-D

9 hours ago, Έσπερος said:

Τα μεσημερια που προσπαθω να πετυχω εναν πιο μεγαλο υπνο του μπεμπη για να προλαβω κι εγω κανενα μισαωρο, τον εχω στο καροτσι. μοορει μετα το πρωτο μισαωρο να τιναζεται καθε τεταρτο κ να κλαιει. κουναω καροτσι κ αν δν ξανακοιμηθει βγαινουμε εξω, κανουμε 2-3 γυρους κ κοιμαται. αν το κανω αυτο 2-3 φορες συνηθως πετυχαινω σλλον εναν μισαωρο συνεχομενο κ καπως ετσι ξεκουραζομαι κ εγω κ περναει κ το μεσημερι. 

Κουράστηκα μονο και μονο που το διάβασα, χαρα στο κουραγιο σου! 

Από ένα σημείο και μετά θα προσαρμοστειτε στο νέο πρόγραμμα του μωρού. Από την αρχή δεν ακολούθησα κάποια μέθοδο για να κοιμηθεί όπως κούνημα, βόλτα με καρότσι η αμάξι... Πήγα να ξεκινήσω το κούνημα με αγκαλιά όταν ήταν 1,5 μηνών αλλά για κάποιο λόγο ο παιδίατρος με απέτρεψε. Το μόνο που έκανα ήταν ένα πανι παρηγοριάς με το οποίο νανουριζεται ακόμη και τώρα. Ήταν μεγαλύτερη κούραση για εμάς αλλά κατάφερε να κοιμηθεί μόνη της.

Όταν άρχισαν τα σκούρα με τον ύπνο μετά τον 5-6ο μήνα πήγα με το δικό της πρόγραμμα χωρίς προσπάθεια να την κοιμησω όταν δεν ήθελε. Μεγάλη βελτίωση ως προς την ηρεμία κατά την διάρκεια του ύπνου είδα όταν ξεκινήσαμε το κολυμβητήριο (μπάνιο στην πισίνα- μπάνιο για ξέπλυμα-ταισμα - ύπνος). Υποθέτω τώρα που θα ξεκινήσουμε και στην θάλασσα αργά το απόγευμα θα υπάρξει και στον βραδυνό ύπνο (αν και σ αυτόν δεν έχουμε θέμα, ευτυχώς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Όταν έχουμε γοερο κλάμα πηγαίνουμε πάνω από την κούνια της μιλάμε χαμηλόφωνα ,την χαϊδεύουμε και συνήθως ηρεμεί αλλά δεν ξανακοιμαται. Αν κάποιες φορές δεν σταματάει την περνούμε αγκαλιά μέχρι να ηρεμήσει. Πλέον μπορώ να πω πως προτιμώ να μην κοιμάται κατά την διάρκεια της ημέρας  και ας είναι σκότωμα αλλά το βράδυ μια και καλή γιατί κάνει πιο ξεκούραστο ύπνο!

6 ώρες πρίν, Alverou είπε:

Κουράστηκα μονο και μονο που το διάβασα, χαρα στο κουραγιο σου! 

αν η εναλλακτικη ειναι να περασω ολο το μεσημερι προσπαθωντας να απασχολησω ή να νανουρισω ενα κουρασμενο μωρο που δεν μπορει να κοιμηθει, ενω ειμαι κ εγω κουρασμενγ, χιλιες φορες αυτο. τωρα με τις ζεστες δεν ξερω πώς θα γινει. ευτυχως μενω σε ανεμοδαρμενο νησι οποτε ελπιζω σε μια δροσια. επιμενω μπας κ του μεινει η ιδεα του μεγαλου μεσημεριανου υπνου. στους αλλους υπνους, γιατι κανει ακομα αλλους 2-3, αν ξυπνησει τον αφηνω. Βραδυ παντως αποκοιμιεται στο κρεβατι του με την παρεα μου με χαδακια κ μουσικη κ σπανια αγκαλια κ κοιμαται 10 ωρες με ενα ξυπνημα στο 5ωρο για φαγητο που κ αυτο νομιζω θα το κοψει συντομα. κ ολο αυτο χψρις καμια ιδιαιτερη διαδικασια. αρα ειναι τυπος του καλου βραδυνου. 

Διαφημίσεις

Η δικιά μου κοιμάται ούτως ή άλλως στο καρότσι. Δοκίμασα παλαιότερα να την αφήσω να αποκοιμηθεί μόνη της μια φορά και κατέληξε να κοιμηθεί μετά από μια ώρα γοερού κλαματος. Μια ώρα με το ρολόι. Από τότε αποφάσισα ότι δεν γίνεται να το περάσουμε ξανά αυτό. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Αφού αποκοιμηθεί στο καρότσι μετά συνήθως την κουνάω ακόμα γιατί είχα δει πως αν την κουνουσα κοιμόταν για 1-1,5 ώρα, ενώ αλλιώς ξύπνουσε στο μισάωρο. Τώρα που ούτως ή άλλως αυτό δεν πιάνει, δεν θα την κουναω. 

Δόντια δεν βγάζει (μόλις έβγαλε τα δύο πρώτα μαζί), και δεν είναι ούτε σε άλμα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ίσως μεγάλωσε και εγώ δεν κατάλαβα ότι πρέπει να αλλάξω λίγο τον ύπνο της. Τι εννοώ; Ίσως πρέπει να παρατεινω λίγο τον χρόνο που μένει ξυπνια από 2 ώρες σε 2,5 και ίσως έφτασε η ώρα να μειώσω τους 3 μικρούς υπνους σε 2 μεγάλους. 

Σήμερα πάντως που πήγαμε θάλασσα για πρώτη φορά και κουράστηκε γυρίσαμε μέσ την τρελή χαρά, την έβαλα για ύπνο πριν από 1,5 ώρα σε σκοτεινό δωμάτιο, άνοιξε τα μάτια μια φορά στο μισάωρο, με είδε-μυρισε, άλλαξε πλευρό και συνέχισε τον ύπνο της! Ακόμα κοιμάται!  Λέτε να είναι αυτή η λύση τελικά; Κρίμα που σε λίγες μέρες φεύγουμε για τον Βορρά και τέρμα η θάλασσα :(

πρίν από 23 λεπτά , Chrysoum είπε:

Ίσως πρέπει να παρατεινω λίγο τον χρόνο που μένει ξυπνια από 2 ώρες σε 2,5 και ίσως έφτασε η ώρα να μειώσω τους 3 μικρούς υπνους σε 2 μεγάλους. 

Περίπου έξι μηνών έκοψε ο δικος τον τρίτο ύπνο το απογευμα. Άντεχε τρεις με τέσσερις ώρες ξύπνιος χωρίς να τρίβει μάτια, να χασμουριεται κτλ. Το κατάλαβα οτι ήρθε η  ώρα όταν δυσκολευομουν να τον κοιμισω και μετα αργούσε πολύ να κοιμηθεί για βράδυ, φταναμε τα μεσάνυχτα. Από κει και μετά άρχισε να κοιμάται νωρίτερα. 

22 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Επίσης την κουναω σε όλη την διάρκεια του υπνου (μιας και την παίρνει ο ύπνος κουνιστη) σκεπτόμενη ότι θα βοηθήσει να έχει τις ίδιες συνθήκες όπως όταν την πήρε ο ύπνος, αλλά και πάλι ξυπνάει. 

Δηλαδή κουνας το καρότσι μισή ώρα? 

Στην θέση σου θα κουνουσα μέχρι να κοιμηθεί και μετά θα την άφηνα. Όταν ξυπνούσε κατεύθειαν ξανά κούνημα. Κατά την διάρκεια του ύπνου μου φαίνεται περιττο και κουραστικό για σένα. 

1 hour ago, Chrysoum είπε:

Η δικιά μου κοιμάται ούτως ή άλλως στο καρότσι. Δοκίμασα παλαιότερα να την αφήσω να αποκοιμηθεί μόνη της μια φορά και κατέληξε να κοιμηθεί μετά από μια ώρα γοερού κλαματος. Μια ώρα με το ρολόι. Από τότε αποφάσισα ότι δεν γίνεται να το περάσουμε ξανά αυτό. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Αφού αποκοιμηθεί στο καρότσι μετά συνήθως την κουνάω ακόμα γιατί είχα δει πως αν την κουνουσα κοιμόταν για 1-1,5 ώρα, ενώ αλλιώς ξύπνουσε στο μισάωρο. Τώρα που ούτως ή άλλως αυτό δεν πιάνει, δεν θα την κουναω. 

Δόντια δεν βγάζει (μόλις έβγαλε τα δύο πρώτα μαζί), και δεν είναι ούτε σε άλμα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ίσως μεγάλωσε και εγώ δεν κατάλαβα ότι πρέπει να αλλάξω λίγο τον ύπνο της. Τι εννοώ; Ίσως πρέπει να παρατεινω λίγο τον χρόνο που μένει ξυπνια από 2 ώρες σε 2,5 και ίσως έφτασε η ώρα να μειώσω τους 3 μικρούς υπνους σε 2 μεγάλους. 

Σήμερα πάντως που πήγαμε θάλασσα για πρώτη φορά και κουράστηκε γυρίσαμε μέσ την τρελή χαρά, την έβαλα για ύπνο πριν από 1,5 ώρα σε σκοτεινό δωμάτιο, άνοιξε τα μάτια μια φορά στο μισάωρο, με είδε-μυρισε, άλλαξε πλευρό και συνέχισε τον ύπνο της! Ακόμα κοιμάται!  Λέτε να είναι αυτή η λύση τελικά; Κρίμα που σε λίγες μέρες φεύγουμε για τον Βορρά και τέρμα η θάλασσα :(

Το νερό γενικά τα κουράζει ευχάριστα και τα ηρεμεί σε συνδιασμό με το παιχνίδι. Αν έχετε θάλασσα κοντά εκμεταλλευσου το!

Εμενα στον 5ο μηνα δεν αντεχει πανω απο μιαμιση ωρα ξυπνιος, αρχιζει μεγαλη γκρινια. μονο το απογευμα μετα απο εναν καλο μεσημεριανο δεν ενθαρρνω τον υπνο εκτος αν διαμαρτυρηθει πολυ. Σε αυτο βεβαια καταληξαμε μετα απο μεγαλη αϋπνια γυρω στους 2,5-3,5 μηνες πριν υποκυψω στον πειρασμο του καροτσιου. Υποθετω ομως οτι συντομα θα περιοριστουν ολοι αυτοι οι υπνοι και θα συμπτυχθουν σε εναν μεσημεριανο; Γυρω στο εξαμηνο να το οεριμενω; Η αλλαγη της διατροφης παιζει καποιον ρολο σε αυτο;

Διαφημίσεις

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Εμενα στον 5ο μηνα δεν αντεχει πανω απο μιαμιση ωρα ξυπνιος, αρχιζει μεγαλη γκρινια. μονο το απογευμα μετα απο εναν καλο μεσημεριανο δεν ενθαρρνω τον υπνο εκτος αν διαμαρτυρηθει πολυ. Σε αυτο βεβαια καταληξαμε μετα απο μεγαλη αϋπνια γυρω στους 2,5-3,5 μηνες πριν υποκυψω στον πειρασμο του καροτσιου. Υποθετω ομως οτι συντομα θα περιοριστουν ολοι αυτοι οι υπνοι και θα συμπτυχθουν σε εναν μεσημεριανο; Γυρω στο εξαμηνο να το οεριμενω; Η αλλαγη της διατροφης παιζει καποιον ρολο σε αυτο;

Δεν είναι απόλυτος και δεδομένος ο μεσημεριανού ύπνος σε όλα τα μωρά. Μπορεί το παιδί να κάνει έναν ενδιάμεσο ύπνο μετά το φρούτο ή μετά το πρωινό γάλα και για μεσημέρι ελάχιστα έως τίποτα.  Μπορεί και το αντίθετο.Από τον 6ο και μετά θεωρητικά το παιδί αναζητά νέα ερεθίσματα ,εξερευνεί και δυναμώνει για τα μελλοντικά κατορθώματα οπότε οι ώρες εγρήγορσης αυξάνονται. Πολλά μωρά μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία νωρίτερα καθώς σταματούν την γκρίνια του πολύ μωρού και ασχολούνται περισσότερο με κίνητρα που τους κάνουν εντύπωση (παιχνίδια πχ). Το καλό είναι ότι πέσατε χρονικά σε καλοκαιρινούς μήνες που μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί με πολλές δραστηριότητες και κίνητρα. Για το φαγητό δεν έχω ακούσει ότι επηρεάζει κάπου στον ύπνο.

Τελικά μείωσα τους 3 υπνους σε 2 και ως δια μαγείας κοιμάται πλέον 1-1,5 ώρα στον κάθε ένα! Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο. Επίσης με το που έγραψα το ποστ, άρχισε από την επόμενη κιόλας μέρα να μην ξυπνάει στο 20-30λεπτο! Timing ε; Στον μεσημεριανό ύπνο ξαπλωνουμε μαζί, θηλαζει, την παίρνει ο ύπνος, αφήνει το στήθος, στα 30' ανοίγει τα μάτια της, με βλέπει και απλά αλλάζει πλευρό και συνεχίζει τον ύπνο της!! 

@Έσπεροςκαι η μικρή μου όταν ήταν 5,5 άντεχε μαξ 1,5-2 ώρες. Θα σου πω το τυπικό κλισέ ότι μόλις έγινε 6 μηνών από την μία στιγμή στην άλλη κατάλαβα ότι άρχισε να αντέχει περισσότερο. Και κάθε μέρα άντεχε όλο και περισσότερο. Για την διατροφή σε εμάς δεν έπαιξε κάποιο ρόλο μιας και εμείς ξεκινήσαμε φρούτα από 4,5 μηνών και δεύτερο γεύμα από τον 5ο.

Το φανταζομαι κι εγω οτι σε κανενα μηνα θα εχουμε αλλαγες. Απορω κιολας που ακομα αντεχει τοσο λιγο. Δεν θυμαμαι ποια κοπελα ελεγε οτι κουναει συνεχεια το καροτσι. Το επαθα χθες. Τρωγαμε μεσημερι στο μπαλκονι κ αυτος κοιμοταν στο καροτσι κ μετα ειχαμε μια διαφωνια με τον αντρα μου κ εγω απο νευρικοτητα κουνουσα συνεχεια το καροτσι. εκανε εναν υπνο! ποση ωρα αφου το καταλαβα κ σταματησα κ δεν ξυπνουσε! Σημερα μεσημερι παντως λογω ζεστης δεν τον εβγαλα εξω με το καροτσι, τον νανουρισα στα χερια κ μετα τον ξαπλωσα πανω μου και κοιμηθηκε κοντα 1,5 ωρα. πηγαινε να ξυπνησει αλλα ξυπνιυσα κ εγω κ τον κουνιυσα ελαχιστα κ ξανακοιμοταν κ μετα κοιμηθηκε καμποση ωρα χωρις διακοπη. Ο αντρας μου βεβαια φοβαται πολυ να ξαπλωνουμε στο κρεβατι μαζι κ ιδρωσαμε κιολας οπως τον ειχα πανω μου, δεν ξερω αν θα μας βολεψει αυτο για το καλοκαιρι. Εκτος αν καποια στιγμη κοιμηθει μονος του οπως κοιμαται το βραδυ, που εγινε χωρις να κανω εγω κατι.

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Το φανταζομαι κι εγω οτι σε κανενα μηνα θα εχουμε αλλαγες. Απορω κιολας που ακομα αντεχει τοσο λιγο. Δεν θυμαμαι ποια κοπελα ελεγε οτι κουναει συνεχεια το καροτσι. Το επαθα χθες. Τρωγαμε μεσημερι στο μπαλκονι κ αυτος κοιμοταν στο καροτσι κ μετα ειχαμε μια διαφωνια με τον αντρα μου κ εγω απο νευρικοτητα κουνουσα συνεχεια το καροτσι. εκανε εναν υπνο! ποση ωρα αφου το καταλαβα κ σταματησα κ δεν ξυπνουσε! Σημερα μεσημερι παντως λογω ζεστης δεν τον εβγαλα εξω με το καροτσι, τον νανουρισα στα χερια κ μετα τον ξαπλωσα πανω μου και κοιμηθηκε κοντα 1,5 ωρα. πηγαινε να ξυπνησει αλλα ξυπνιυσα κ εγω κ τον κουνιυσα ελαχιστα κ ξανακοιμοταν κ μετα κοιμηθηκε καμποση ωρα χωρις διακοπη. Ο αντρας μου βεβαια φοβαται πολυ να ξαπλωνουμε στο κρεβατι μαζι κ ιδρωσαμε κιολας οπως τον ειχα πανω μου, δεν ξερω αν θα μας βολεψει αυτο για το καλοκαιρι. Εκτος αν καποια στιγμη κοιμηθει μονος του οπως κοιμαται το βραδυ, που εγινε χωρις να κανω εγω κατι.

1,5 ώρα πάνω σου και με ζεστή;;; Χαρά στην υπομονή σου.... Αν το βάλεις όταν κοιμηθεί στην κούνια ξυπνάει; 

4 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

1,5 ώρα πάνω σου και με ζεστή;;; Χαρά στην υπομονή σου.... Αν το βάλεις όταν κοιμηθεί στην κούνια ξυπνάει; 

Στην κουνια τον βαζω μονο στον πρωτο υπνακο μετα το πρωινο ξυπνημα που κοιμαται κανενα μισαωρο κ ξυπναει  φρεσκος, σαν να μην ηθελε παραπανω. Αλλη ωρα εχω να το τολμησω πανω απο δυο μηνες γιατι ξυπνουσε γρηγορα. κανονικα πρεπει να το δοκιμασω αλλα τα μεσημερια θελω κ εγω εναν υπνακο. εδω στο νησι το σπιτι ειναι δροσερο κ δεν εχει μεσα τοση ζεστη. αλλα θα παμε αθηνα καποιες μερες το καλοκαιρι κ για εκει το σκεφτομαι που ουτε καροτσι θα μπορω να χρησιμοποιησω για μεσημεριανη βολτα εξω ουτε θα ειναι ευκολο να κοιμομαστε αγκαλια. αλλα μαλλον πρεπει ν αρχισω τις δοκιμες στην κουνια για να δω πως θα παει. 

11 hours ago, Έσπερος said:

Ναι εγώ το είχα πει αυτό για το συνεχές κούνημα! Το κάνω αυτό από τότε που ήταν 2 μηνών γιατί με το που σταματούσε να κουναω το καρότσι, ξύπνουσε αμέσως! Ή με το που έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου πάλι ξύπνουσε αμέσως! Ακόμη και τώρα αν δεν κουναω το καρότσι κατά το πρώτο μισάωρο, θα ξύπνησει στα 5' λεπτά με το που σταματήσω να το κουναω.

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Στην κουνια τον βαζω μονο στον πρωτο υπνακο μετα το πρωινο ξυπνημα που κοιμαται κανενα μισαωρο κ ξυπναει  φρεσκος, σαν να μην ηθελε παραπανω. Αλλη ωρα εχω να το τολμησω πανω απο δυο μηνες γιατι ξυπνουσε γρηγορα. κανονικα πρεπει να το δοκιμασω αλλα τα μεσημερια θελω κ εγω εναν υπνακο. εδω στο νησι το σπιτι ειναι δροσερο κ δεν εχει μεσα τοση ζεστη. αλλα θα παμε αθηνα καποιες μερες το καλοκαιρι κ για εκει το σκεφτομαι που ουτε καροτσι θα μπορω να χρησιμοποιησω για μεσημεριανη βολτα εξω ουτε θα ειναι ευκολο να κοιμομαστε αγκαλια. αλλα μαλλον πρεπει ν αρχισω τις δοκιμες στην κουνια για να δω πως θα παει. 

Εγώ θα πρότεινα να αρχίσεις να κοιμηζεις κούνια. Είναι αρκετά μεγάλο για να προσαρμόζεται και είναι ευκαιρία.  Σχετικά με τις αλλαγές στον ύπνο θέλουν δουλειά ,δεν αλλάζουν αυτόματα στο 6 μηνο. Εκεί μπορεί να περιοριστεί ο ύπνος και να ξεκινήσει δραστηριότητα (κούραση για όλους...) Μην έχεις μετά και κουβαλημα η αγκαλιά για μεγάλο ύπνο.

Λοιπον σημερα μολις κοιμηθηκε τον εναλα στο κρεβατι μας κ ξαπλωσα διπλα του. δν χρονομετρησα αλλα υπολογιζω κοιμηθηκαμε περιπου 30-40 λεπτα. για την ακριβεια τον ξαπλωσα σχεδομ κοιμισμενο κτον χαϊδευα 3-4 λεπτα μεχρι να κοιμηθει. οταν κουνηθηκε πηγα να κανω το ιδιο αλλα δεν ξανακοιμηθηκε αν κ τριβει ματια. παντως δν εκλαψε οπως ξυπναει στο καροτσι. 

εχετε δικιο για την αγκαλια κ το κουνημα. ειχα σκεφτει απλως οτι επειδη τον ιουλιο θα λειπουμε κ επειδη θα γινουν κ αλλαγες στους υπνους του αφου μεγαλωνει, να μην προβληματιστω κ να τον κοιμιζω με το καροτσι. αλλα δεν γινεται 3 το μεσημερι να βγαζεις το μωρο εξω για να κοιμηθει...  κ ετσι χαρηκα που αποκοιμιεται αγκαλια, νομιζα οτι δν μπορουσα να τον κοιμισω. αλλα ειναι σχεδον 8 κιλα το ατιμο, ποσο να τον σηκωνω κ να τον κουναω κ περπατωντας μαλιστα; 

αφου το βραδυ τον παιρνει ο υπνος μονο του λογικα θα τα καταφερω κ τη μερα!

για το φαγητο μη γελασετε, το ρωτησα γιατι σκεφτηκα οτι αν τρωει μεσημεριανο θα βαραινει κ θα θελει υπνο οπως οι μεγαλοι! βασικα η πεθερα μου επιμενει οτι οταν το παιδι αρχισει τα γευματα θα φτιαξει προγραμμα. Οχι οτι δν εχει αλλα επειδγ το μεγαλωνω χωρις γιαγιαδες κ οι δυο ειναι σιγουρες οτι τα κανω ολα λαθος. 

On 5/6/2018 at 3:58 ΜΜ, Έσπερος είπε:

για το φαγητο μη γελασετε, το ρωτησα γιατι σκεφτηκα οτι αν τρωει μεσημεριανο θα βαραινει κ θα θελει υπνο οπως οι μεγαλοι! βασικα η πεθερα μου επιμενει οτι οταν το παιδι αρχισει τα γευματα θα φτιαξει προγραμμα. Οχι οτι δν εχει αλλα επειδγ το μεγαλωνω χωρις γιαγιαδες κ οι δυο ειναι σιγουρες οτι τα κανω ολα λαθος. 

To παιδί είναι παιδί, δεν είναι αξεσουάρ, δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα εντελώς ανεξάρτητο ον. Πρόγραμμα, ή μάλλον ρουτίνα, μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση σταθερή, και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εγγύηση ότι η εν λόγω ρουτίνα θα είναι αυτή που ταιριάζει με των γονιών. Μπορεί λοιπόν στη μία γιαγιά να έτυχε ένα παιδί που οι ρυθμοί μου ήταν βολικοί για εκείνη, και σε μία άλλη να μη συνέβη αυτό. Εδώ μεγάλοι άνθρωποι δε συγκατοικούν εύκολα και δεν ταιριάζουν οι ρυθμοί τους. Απλά όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο πιο μεγάλη η εξάρτηση από εμάς, και μας φαίνεται βουνό. Μπορεί ένα μωρό να κοιμάται μία πολύ βολική ώρα το μεσημέρι, όπως μπορεί και ένας άνθρωπος ποτέ να μην κοιμηθεί το μεσημέρι στη ζωή του. Ειναι θέμα τύχης, υπομονής και συμβιβασμών, όχι φαγητού.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...