Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με την νονα!

sweety**

Recommended Posts

2 hours ago, anath said:

Ενταξει αντικειμενικά τα εξοδα που θα κανει για την ίδια είναι λίγο υπερβολικά, υπάρχουν πολύ καλύτερες τιμές γενικά.  Δεν κρίνω όμως τον τρόπο ζωής του καθενός και το πώς και πού ξοδεύει τα χρήματά του. Θεωρώ ότι κακώς αναλύεις σε αυτό το θέμα το πώς διαχειρίζεται τα οικονομικά της και τις διακοπές της κλπ. Δεν είναι αυτό το θέμα.
Στην πράξη τώρα, διαχωρίστε τις υποχρεώσεις σας για τη βάπτιση- εσύ σαν μαμά (για το φωτογραφο ας πουμε δεν της πεφτει λόγος) και εκείνη σαν νονά (τα ρούχα της, τα βαφτιστικά κλπ). Απλά κάνε της μια κουβέντα φιλική να καταλάβει ότι θα είναι άσχημο εκείνη να είναι τόσο περιποιημένη και το παιδί να είναι σε δέυτερο πλάνο, πες της ότι στις φωτογραφίες θα είναι και οι 2 μαζί και πρέπει το παιδάκι να είναι όμορφα ντυμένο και να αναδεικνύονται και οι 2. Γενικα πες της καμιά χαζομάρα αφού βλέπεις ότι έχει τετοια τρέλα με την εμφάνισή της να πειστεί ότι πρεπει και το παιδί να είναι όμορφο. Αλήθεια για τη λαϊκή σου το είπε κατα γράμμα ή απλά εννούσε κτ φθηνό γενικά; Γιατι στα hm κλπ που αναφέρθηκαν μπορεί να βρει και πιο φθηνα από τη λαϊκή και πιο προσεγμένα.

Κατα τα άλλα, ελπίζω αυτά που ανέφερες ως θετικά στο πρώτο post ελπίζω να ισχύουν και να είναι μια καλή νονά για το παιδί σου

καλησπερα!!αρχικα δεν σχολιασα καν το εισοδημα της νονας και τα εξοδα που κανει .αναγκαστικα να το κανω εφοσον καποιοι δεν δινουν σημασια σε αυτο που λεω και στο θεμα της αξιοπρεπης βαπτισης και θεωρουν οτι αναγκαζω ενα ατομο που τα φερνει δυσκολα βολτα και και και...αν κατσεις να διαβασεις ολα τα ποστ οτι ειμαι ανηθικη για ολο αυτο που κανω ενω αυτη κανει το σκ@το της παξιμαδι για να ζησει!!!το θεμα μου ηταν η αξιοπρεπης βαπτιση,ουτε η πολυτελης βαπτισης,μια αξιοπρεπης βαπτιση!!αλλα καποιοι εκατσαν να ασχοληθουν με τα οικονομικα της νονας οποτε για να μην λεγομαι ανηθικη θεωρησα οτι επρεπε να αναλυσω μερικα απο αυτα!!για την λαικη μου το ειπε κατα γραμμα δεν εννοουσε απλα κατι πιο φτηνο!!

6 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Tότε εσύ και η κοπέλα έχετε απλά διαφορετικές προτεραιότητες. Τέλος πάντων, όταν αρχίζουν τα παζάρια για τα λεφτά, όποια πλευρα και να φταίει, μάλλον η φιλία τελειώνει κάπου εκεί, οπότε σκέψου γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη νονά: θα είναι παρούσα στη ζωη του παιδιού, θα σας στηρίξει με άλλους τρόπους, είναι φίλη που εμπιστεύεσαι αν χρειαστεί κλπ; Τα βρίσκεις αυτά σε κάποιον άλλον, έχει σημασία η μακροπρόθεσμη σχέση, το βλέπεις από θρησκευτική άποψη σαν όντως πνευματικό γονιό του παιδιού, θέλεις να δώσεις έμφαση πιο πολύ στο τυπικό, θες νονό που να κάνει πράγματα με το παιδί, να παίρνει δώρα; Δες ποιες είναι οι προτεραιότητες, αν και ποιες καλύπτει η κοπέλα ή κάποιος άλλος, και κινήσου ανάλογα.

την διαλεξα γιατι ειμαστε φιλες χρονια και μου εχει σταθει σε καποιες πολυ δυσκολες στιγμες μου!!!γενικα οταν καποιος μου σταθει σε κατι που εχω αναγκη(δεν μιλαω για οικονομικα αλλα ψυχολογικα)μετα μπορει να κλεισω τα ματια και να μην βλεπω ο,τι στραβο μεχρι να ερθει οντως κατι πολυ σημαντικο για μενα!!και το παιδι μου ειναι πολυ σημαντικο για μενα!!πιστεψε με αν θεωρουσα οτι οντως η νονα δεν τα φερνει ευκολα βολτα η της λειπουν δεν θα απαιτουσα τιποτα!!οχι τωρα απαιτω κατι ακριβο απαιτω κατι που να στεκεται ,δεν θελω καποια μαρκα αλλα κατι απλο και ομορφο !! επισης θα μπορουσε να μην φτιαξει τα μαλλια της και τα νυχια της καθε εβδομαδα  απο τωρα μεχρι και την βαφτιση ,να τα φτιαξει καθε δευτερη εβδομαδα!!μου εχει δωθει η ευκαιρια να βαφτισω αλλα επειδη δεν μπορω να ανταπεξελθω δεν δεχτηκα!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 298
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω διαβάσει απο την αρχή ολα τα ποστ και παρακολουθώ το θεμα (κυρίως για να δω πώς θα εξελιχθεί..)

Κατά την προσωπική μου άποψη, τον 1ο λόγο για τα ρούχα της βάφτισης,τον σταυρό αλλά κ το κουτί/βαλίτσα ή ότι άλλο θέλετε, το έχει η νονά/ος..Η μαμά καθορίζει το θέμα κ απλά ενημερώνει αν της αρέσουν τα πράγματα που έχει επιλέξει ο νονος.Συνήθως βέβαια οι περισσότεροι νονοί δίνουν 2-3 επιλογές στη μαμά σύμφωνα με τα κριτήρια τους.

Συμφωνώ με τις απόψεις ότι η νονά φέρεται εγωκεντρικα.Επίσης συμφωνώ ότι μάλλον έχει γενική λογική το να ψωνίζει απο τη λαϊκή,χωρίς να είναι κατακριτέο αν και με προβλημάτισε λίγο το δικό της μπάτζετ σε συνάρτηση με τη λαϊκή.

Απο την άλλη σαν "λαϊκή" μπορεί να έχει στο μυαλο της κάποιο second hand κατάστημα το οποίο να έχει αξιόλογα πράγματα.Κακά τα ψέματα αν πάρεις κάτι πολύ καλό κ ακριβό στο παιδί λογικά θα το βάλει μόνο μια φορά κ δε θα το ευχαριστηθεί κανένας.Εγώ είμαι της άποψης όσο πιο απλό το ρούχο τόσο το καλύτερο για να φορεθεί πολλές φορές κ να το χαρεί κ το παιδάκι.Και εννοείται απλό δε σημαίνει ταυτόχρονα φθηνό,ακριβό ή λαϊκής...

Κέντρο της βάφτισης είναι το παιδί κ μόνο το παιδί!!!Και σε ένα κομμάτι συμφωνώ νομίζω με σεντιρ δεν είμαι σίγουρη ,ότι κανονικά το θέμα μας είναι η βάφτιση σαν μυστήριο κ όχι όλο το υπόλοιπο φαντεζί που γίνεται..Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να πας βρωμιαρης κ απεριποιητος.

Επίσης οι κουμπαριές είναι σχέσεις ζωής!!!Αν νομίζεις οτι με αυτόν τον άνθρωπο δεν έχεις τπτ που να σας ενώνει πραγματικά μην την κάνεις νονά..

Και για τον αντίλογο..Χωρίς να ακούσω λιντσάρισμα,έχεις κάνει καμιά βόλτα στις λαϊκές τελευταία;;Μπορείς να βρεις στην κυριολεξία τα πάντα!Το γεγονός ας πούμε ότι θα το πάρει πχ απο τη λαϊκή δε σημαίνει ότι δε θα είναι κ αξιοπρεπές.Γιατί έχεις κολλήσει όσο δεν πάει στη λέξη αξιοπρέπεια..Στο κάτω κάτω μπορεί να μην εννοουσε την λαϊκή αυτό καθ'αυτό αλλα όταν σε είδε κ σου γυάλισε το μάτι να το λεει συνεχεια για να σου σπάσει τα νεύρα..Αα κ τώρα που το θυμήθηκα,το ότι της είπες να τα πληρώσεις εσύ σίγουρα δεν ήταν κ το καλύτερο γτ όσο καλή πρόθεση κ να έχεις είναι λίγο προσβλητικό κ πόσο μάλλον αφού ισχυρίζεσαι ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα..

**Αυτό που θα έκανα στη θέση σου είναι να της ζητούσα να σου δώσει 2-3 επιλογές (το φυσιολογικό δλδ) και πρίν προβεί σε κάποια αγορά να τα δείτε μαζί και να αποφασίσετε απο κοινού πιο είναι το καλύτερο για το παιδί.

Τώρα τα υπόλοιπα ποσά θα δώσει σε κομμωτήριο,ρουχα κλπ για εμένα είναι μικρότητες.Ο καθένας κάνει ότι θέλει για τον εαυτό του.

@sweety**Το θέμα της βάφτισης είναι κάτι έξω από τις συνήθειες του καθενός και των εξόδων του σε καθημερινή/μηνιαία βάση. Ειναι κάτι μοναδικό για όλους σας. Λέει η φίλη σου: "φυσικά και θα σου βαφτίσω το παιδί, μόνη μου και θα αναλάβω τα έξοδα χωρίς να με βοηθήσεις εσύ." Πιθανόν αυτό να έγινε και πριν πολλούς μηνες, ίσως και πριν γεννήσεις.

Αρα, ασχέτως εισοδήματος και υποχρεώσεων, ο μέλλων νονός κάνει μια σχετική αποταμίευση με βάση αυτά που σκοπεύει να διαθέσει για το γεγονός και σε όλους τους άλλους τομείς δρα κατά βούληση. 

Το αν θα σου προσφέρει μια αξιοπρεπή εικόνα για το παιδί σου τη μέρα εκείνη και αν θα αντιμετωπίσει γενικά με αξιοπρέπεια τη μέρα αυτή αλλά και το ρόλο της μετέπειτα, δεν έχει σχέση με τα οικονομικά, αλλά με το χαρακτήρα και τη μεταξύ σας σχέση.

Για αυτό θεώρησα άτοπο που κινήθηκε εκεί η συζήτηση, δεν λέω ότι ξεκίνησες εσύ να μας αναλύεις τα οικονομικά της.

Διαφημίσεις

πρίν από 45 λεπτά , Dust pink είπε:

Έχω μιλήσει αρκετά πάνω στο θέμα αλλά θέλω να προσθέσω κάτι επιπλέον. Ένα άνθρωπος που είναι τσιγγούνης με τα χρήματα ίσως είναι και τσιγγούνης και στα συναισθήματα...Δεν μένω στο χρηματικό η Βαπτιση θα περάσει σαν γεγονός τα υπόλοιπα θα μείνουν...ποια θα είναι αυτά; Διερωτομαι...

Δε νομίζω ότι υπάρχει πρόθεση επιβολής Κουμάντου στη τσέπη του άλλο...πόσα δηλώνουν χαλάει για τον εαυτό του! Αλλά το να σου λέει κάποιος απροκάλυπτα ότι για μένα θα πάρω το καλύτερο και για σενα από πανέρι, αυτόματα και λεκτικά σε βάζει στον τελευταίο τροχό της αμαξάς. Είναι δικαίωμα του οκ! Αλλά το να απαιτείς από την στιγμή που δεν προτίθεται να προσφέρεις τίποτα να προσφέρουν οι άλλοι για σένα το θεωρώ απαράδεκτο! Στο παρόν θέμα θεωρώ ότι η ικανοποίηση γουστων δεν αφορά τους γονείς αλλά την νονά!

Επίσης, οι αναφορά σε λεπτομέρειες πιστεύω ότι έγινε για ολοκλήρωση εικονας της κατάστασης και όχι από κουτσομπολιό η κράξιμο, θέλω να πιστεύω τουλάχιστον! 

Να υπενθυμίσω όμως ότι είναι ήδη κουμπαρες απο το γάμο (δλδ δεν είναι απλά φίλες) και όπως κ η ιδια αναφέρει της έχει σταθεί πάρα πολύ και όχι Οικονομικά.Οπότε έτσι οπως το βλέπω εγώ δεν είναι συναισθηματική τσιγκουνα...Θα πρέπει η sweety να εμβαθύνει λίγο κ να δει πιο είναι πραγματικά το πρόβλημα με την κουμπάρα γτ απ'οτι κατάλαβα έχει ξανασυζητηθει και με αλλο ατομο του φόρουμ χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες..

*Κάπου 3η σελ:

- "μιλάμε για την ίδια φίλη; "

- "ναι αυτή που μας πάντρεψε"

@sweety** Εγώ σου πρότεινα τι να κάνεις ζητώντας 2-3επιλογές!

Με βάση όμως τα παραπάνω κανε μία εσωτερική αναζήτηση για το αν πραγματικά θέλεις να γίνει νονά ή το ζήτησες μόνο κ μόνο επειδή σας πάντρεψε

πρίν από 24 λεπτά , Elfer είπε:

Να υπενθυμίσω όμως ότι είναι ήδη κουμπαρες απο το γάμο (δλδ δεν είναι απλά φίλες) και όπως κ η ιδια αναφέρει της έχει σταθεί πάρα πολύ και όχι Οικονομικά.Οπότε έτσι οπως το βλέπω εγώ δεν είναι συναισθηματική τσιγκουνα...Θα πρέπει η sweety να εμβαθύνει λίγο κ να δει πιο είναι πραγματικά το πρόβλημα με την κουμπάρα γτ απ'οτι κατάλαβα έχει ξανασυζητηθει και με αλλο ατομο του φόρουμ χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες..

*Κάπου 3η σελ:

- "μιλάμε για την ίδια φίλη; "

- "ναι αυτή που μας πάντρεψε"

@sweety** Εγώ σου πρότεινα τι να κάνεις ζητώντας 2-3επιλογές!

Με βάση όμως τα παραπάνω κανε μία εσωτερική αναζήτηση για το αν πραγματικά θέλεις να γίνει νονά ή το ζήτησες μόνο κ μόνο επειδή σας πάντρεψε

Από εμένα πρέπει να έχει τεθεί η ερώτηση για να καταλάβω την σχέση αλλά και να δώσω δικαιολογία στην νονά.

Πολλές φορές καποια γεγονότα μας κάνουν κάποιες υποψίες για άτομα να γίνονται επιβεβαιώσεις.

Ίσως είχε κάποια δείγματα στο παρελθόν τα οποία προσπερνούσε. Ίσως πάλι και όχι! Δεν έχει σημασία, αυτό που εισπράττω εγώ από την νονά είναι κάτι αρνητικό και προκλητικό. Καθαρά υποκειμενική άποψη χωρίς να εστιάζω στα χρήματα και με βάση αυτά που διαβάζω!

Έχω δεχτεί δώρα  των 2€ απο αγαπημένα πρόσωπα που ξέρω ότι είναι σε τραγική οικονομική θέση, τα αγαπώ τα έχω στην ζωή μου και τα φοράω στην μικρή γιατί ξέρω ότι υπάρχει ειλικρίνεια! Και βαφτιστηρι έχουμε και δεν μας τρέχουν από τα μπατζακια αλλά θα κάνουμε κάποιες οικονομίες από προσωπικά μας έξοδα για να του πάρουμε κάτι εκτός λαϊκής και πανεριου! Είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό τι αξία δινει κανείς σε ανθρώπους. Το να κοκορευομαι ότι πάω στο 5στερο ξενοδοχείο, κρατάω τσάντα gucci και δίνω στο κομμωτήριο 50€ αλλά στο βαφτιστηρι πήρα παπούτσια τζάμπο...θα μου έπεφταν τα μούτρα .... 

Δεν εστιάζω στο συναισθηματικό κομμάτι της προσφοράς που είναι υπέρ άνω όλων! Συνδυαστικά είναι αυτά ,αν μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω καλό είναι να το προσφέρεις!

@Dust pink δεν ξέρω αν την ρώτησες εσύ γτ δεν μπηκα καν στη διαδικασία να δω λεπτομέριες.Απλά και μονο στάθηκα στην κουβέντα.Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ.Έχω κ εγώ βαφτιστήρι κ ετοιμάζομαι κ για το επόμενο.Ποτε δε μου έτρεχαν απο τα παντζακια κ ακομα κ άνεργη το δώρο το έπαιρνα ακόμα κ αν δεν είχα να φάω.Εμένα προσωπικά δε θα με ενοχλούσε απο που θα παρει τι η νονα αρκεί να μπορούσα να συνεννοηθώ μαζι της,να αγαπουσε το παιδί μου κ να του έδειχνε οτι το θυμάται ακόμα κ αν αυτό σημαίνει οτι το Πάσχα πχ θα της έφερνε μια λαμπάδα του ευρώ.Συμφωνώ με την άποψη σου οτι δεν είναι λογικό να φορέσει η ιδια ρούχα μεγάλης αξίας και να αγοράσει απο τη λαϊκή για το παιδί (εγω προσωπικά θα φορούσα ότι ειχα θα έπαιρνα κάτι καλύτερο στο παιδί) .Αυτό που θέλω να πω κ νομίζω συμφωνούμε τα χρήματα δεν έχουν αξία στις ουσιαστικές  διαπροσωπικές σχέσεις.Οπότε με αυτήν τη λογική ακόμα κ αν πάρει ρουχα απο τη λαϊκή δε σημαίνει οτι δε θα αγαπάει το παιδί,θα του στέκεται,θα το καθοδηγεί κλπ αλλα και ούτε οτι τα ρούχα δε θα είναι αξιοπρεπή.Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μαμάς-νονας κ αυτό θα έχει αντίκτυπο στο παιδί αργότερα.Ουσιαστικά η sweety θα πρέπει να βρει απο που πηγάζει η ασυνεννοησία αυτή κ αν υπάρχει πιθανότητα επίλυσης γι'αυτό κ πρότεινα να ζητήσει 2-3 επιλογές (παράδειγμα),έτσι πιστεύω θα έρθουν σε κάποια ισορροπία..Αν πια δει ότι κ έτσι δε γίνεται δουλειά απλά κάνει την εσωτερική της αναζητηση κ αφου εχει προσπαθήσει πραγματικά κ δει οτι το τίμημα της φιλίας δεν αξίζει απλά έρχονται σε ρήξη..

1 hour ago, Elfer είπε:

@Dust pink δεν ξέρω αν την ρώτησες εσύ γτ δεν μπηκα καν στη διαδικασία να δω λεπτομέριες.Απλά και μονο στάθηκα στην κουβέντα.Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ.Έχω κ εγώ βαφτιστήρι κ ετοιμάζομαι κ για το επόμενο.Ποτε δε μου έτρεχαν απο τα παντζακια κ ακομα κ άνεργη το δώρο το έπαιρνα ακόμα κ αν δεν είχα να φάω.Εμένα προσωπικά δε θα με ενοχλούσε απο που θα παρει τι η νονα αρκεί να μπορούσα να συνεννοηθώ μαζι της,να αγαπουσε το παιδί μου κ να του έδειχνε οτι το θυμάται ακόμα κ αν αυτό σημαίνει οτι το Πάσχα πχ θα της έφερνε μια λαμπάδα του ευρώ.Συμφωνώ με την άποψη σου οτι δεν είναι λογικό να φορέσει η ιδια ρούχα μεγάλης αξίας και να αγοράσει απο τη λαϊκή για το παιδί (εγω προσωπικά θα φορούσα ότι ειχα θα έπαιρνα κάτι καλύτερο στο παιδί) .Αυτό που θέλω να πω κ νομίζω συμφωνούμε τα χρήματα δεν έχουν αξία στις ουσιαστικές  διαπροσωπικές σχέσεις.Οπότε με αυτήν τη λογική ακόμα κ αν πάρει ρουχα απο τη λαϊκή δε σημαίνει οτι δε θα αγαπάει το παιδί,θα του στέκεται,θα το καθοδηγεί κλπ αλλα και ούτε οτι τα ρούχα δε θα είναι αξιοπρεπή.Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μαμάς-νονας κ αυτό θα έχει αντίκτυπο στο παιδί αργότερα.Ουσιαστικά η sweety θα πρέπει να βρει απο που πηγάζει η ασυνεννοησία αυτή κ αν υπάρχει πιθανότητα επίλυσης γι'αυτό κ πρότεινα να ζητήσει 2-3 επιλογές (παράδειγμα),έτσι πιστεύω θα έρθουν σε κάποια ισορροπία..Αν πια δει ότι κ έτσι δε γίνεται δουλειά απλά κάνει την εσωτερική της αναζητηση κ αφου εχει προσπαθήσει πραγματικά κ δει οτι το τίμημα της φιλίας δεν αξίζει απλά έρχονται σε ρήξη..

Από αυτό που αποκόμισα είναι ότι υπάρχει βαθύτερη ρήξη παραβλέποντας το οικονομικό(αφορμή) σαν να μην υπολογίζει τα πρόσωπα κατά κάποιο τρόπο η νονά και όχι αν θα διαθέσει κάποια χρήματα. Επιμένει στα δικά της συμφέροντα και απόψεις παραγκωνίζοντας την άποψη της μαμάς. Δεν εννοώ να διαλέξει η μαμά τα βαπτιστικά αλλά να έχει μια γνώμη που θα συνυπολογιστεί! Οι επιλογές όπως σωστά είπες!! Με παρόμοιο τρόπο λειτούργησα και εγώ στην βάφτιση, μου έδωσε ο νονός κάποιες επιλογές ,είπα την γνώμη μου και εκείνος ενήργησε κατά συνείδηση!

Συμφωνούμε @Elfer, δεν τίθεται θέμα!:) 

Ανεξάρτητα πάντως από το αν φταίει η νονά ή όχι, είναι νομίζω σαφές ότι η μαμά δεν την εκτιμά αυτή τη στιγμή, και κρίνει πολύ άσχημα τις επιλογές της. Δεν μπαίνω καν στη λογική αν κρίνει δίκαια ή άδικα, γιατί δεν έχει σημασία. Αν δεν εκτιμούσα κάποιον άνθρωπο και κάτι στις πράξεις του με έκανε να τον θεωρήσω τσιγκούνη ή εγωκεντρικό ή σπάταλο ή δεν ξέρω τι άλλο, τόσο ώστε το θέμα να με απασχολεί και να μιλάω/γράφω άσχημα γι αυτόν, δε θα τον ήθελα για νονό του παιδιού μου.

Διαφημίσεις

1 hour ago, Anna3011 είπε:

Παρακολουθώ το θέμα και τον καταιγισμό μηνυμάτων με πολύ ζωηρό ενδιαφέρον καθώς είναι επίκαιρο για μένα. Πρόσφατα επιλέξαμε το νονό της μικρής μας.

Νιώθω πως έχουν εκφραστεί αρκετές σκληρούτσικες απόψεις σχετικά με τη νονά από πολλές κοπέλες. Από την άλλη και εμένα θα με ξένιζε η απόφασή της να αγοράσει ρούχα από τη λαϊκή τη στιγμή μάλιστα που φροντίζει να σε ενημερώσει ότι θα διαθέσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τον καλλωπισμό της. Τι να πω, μπορεί η κοπέλα να μπέρδεψε τα μυστήρια και να νομίζει ότι δεν είναι η νονά αλλά η νύφη :-P.

Θεωρώ πως η όποια απόφαση για το πως θα πορευτείς (συμβιβασμός, τσακωμός, αλλαγή νονού κτλ) θα πρέπει να βασιστεί στη σχέση που έχεις μαζί της όλα αυτά τα χρόνια. Λες ότι σου έχει σταθεί στα δύσκολα. Σημαντικό! Με το παιδί σου πώς είναι; Έρχεται σπίτι να το δει; Παίζει μαζί του, ενδιαφέρεται; Με τον άντρα μου επιλέξαμε το νονό της κόρης μας, πέρα από το ότι είναι φίλος χρόνια, από τον τρόπο που είδαμε ότι της συμπεριφέρεται. Κάθε φορά που βλεπόμαστε την παίζει και ασχολείται συνέχεια μαζί της. Με το που τον βλέπει λάμπει το πρόσωπό της. Ο φίλος μας είναι στιμωγμένος οικονομικά και δε θέλω να ξοδευτεί για τη βάφτιση, ούτε με νοιάζει αν τα δώρα που θα φέρνει στη συνέχεια είναι ακριβά. Θέλω μόνο να είναι κοντά στο παιδί.

Στη θέση σου (και εφόσον δεν είχα ξενερώσει τόσο ώστε να μη με ενδιαφέρει και πολύ  η εξέλιξη της σχέσης μας) θα έκανα μια ειλικρινή συζήτηση μαζί της εκφράζοντάς της το παράπονό μου. Θα της έλεγα ότι όπως ενδιαφέρεται εκείνη για την εμφάνισή της στο μυστήριο έτσι ενδιαφέρομαι και εγώ για την εμφάνιση του παιδιού μου. Πάντα είμαι της άποψης ότι οι φιλίες για να δουλέψουν θέλουν ειλικρίνια. Αλλιώς χανόμαστε και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έφυγαν σημαντικοί άνθρωποι από τη ζωή μας. Μπορεί βεβαια η φίλη σου να μην είναι και τόσο σημαντική. Εσύ μόνο ξέρεις που τη ζεις τόσα χρόνια, όπως και εσύ μόνο ξέρεις αν αυτό ήταν το μόνο στραβοπάτημα ή υπήρξαν και άλλα που δε μπόρεσες ή δεν ήθελες να τα δεις.

Αχχχ! Η επιλογή νόνου δεν γίνεται με βάση το εισόδημα ή το οικονομικό του υπόβαθρο από τους περισσότερους αλλά με την διαπροσωπική σχέση, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη! 

Στο συγκεκριμένο θέμα, όταν μια υποψηφια νονά εκφράζει δυσαρέσκεια για τον "φτηνιαρη" φωτογράφο προς τους γονείς που δεν θα της βγάλει καλές πόζες στην βάφτιση και ταυτόχρονα δηλώνει πως θα πάρω ότι πιο ξεπετατζιδικο βρω για το παιδί σου αλλά εσύ "σκαστα" για τον φωτογράφο, πόσο σοβαρά μπορεί το άτομο αυτό να έχει πάρει το ρόλο του;;

Χωρίς παρεξήγηση ,το να μας ξενίζει αν έπαιρνε ο νονός από την λαϊκή ρουχα για το παιδί μας και ταυτοχρόνως να θεωρούμε αυτές τις απόψεις σκληρές ειναι αυτοαναιρεση! Και μιλάω προφανώς κατά τις περιγραφές για μια νονά που κατά συνείδηση και όχι κατ αδυναμία επιλέγει αυτή την λύση!

1 ώρα πρίν, Dust pink είπε:

Αχχχ! Η επιλογή νόνου δεν γίνεται με βάση το εισόδημα ή το οικονομικό του υπόβαθρο από τους περισσότερους αλλά με την διαπροσωπική σχέση, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη! 

Στο συγκεκριμένο θέμα, όταν μια υποψηφια νονά εκφράζει δυσαρέσκεια για τον "φτηνιαρη" φωτογράφο προς τους γονείς που δεν θα της βγάλει καλές πόζες στην βάφτιση και ταυτόχρονα δηλώνει πως θα πάρω ότι πιο ξεπετατζιδικο βρω για το παιδί σου αλλά εσύ "σκαστα" για τον φωτογράφο, πόσο σοβαρά μπορεί το άτομο αυτό να έχει πάρει το ρόλο του;;

Χωρίς παρεξήγηση ,το να μας ξενίζει αν έπαιρνε ο νονός από την λαϊκή ρουχα για το παιδί μας και ταυτοχρόνως να θεωρούμε αυτές τις απόψεις σκληρές ειναι αυτοαναιρεση! Και μιλάω προφανώς κατά τις περιγραφές για μια νονά που κατά συνείδηση και όχι κατ αδυναμία επιλέγει αυτή την λύση!

Φοβάμαι πως δεν έγινα κατανοητή. Σαφώς και με ξενίζει η συγκεκριμένη συμπεριφορά, ποιόν δε θα ξένιζε; Διευκρινίζω ότι προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα αν η νονά επέλεγε οικονομικά βαπτιστικά για το παιδί μου (δε βρίσκομαι στην τσέπη του άλλου), όμως οι ακριβές επιλογές για την ίδια και οι φτηνές για το παιδί είναι αυτό που είναι όντως άξιο απορίας. Από την άλλη όμως όταν η θεματοθέτρια μιλάει για μια σχέση χρόνων που έχει μάλιστα δοκιμαστεί στα δύσκολα και λέει συγκεκριμένα ότι "έπεσε από τα σύννεφα" με την συμπεριφορά της νονάς, απόψεις όπως "άλλαξε νονά", "δεν αξίζει για το παιδί σου", "έχει ψυχολογικά", κτλ. στα δικά μου τουλάχιστον μάτια φαίνονται αυστηρές και απόλυτες. Την απόφαση για τη συνέχιση της σχέσης ή τη ρήξη (γιατί μια αλλαγή νονού μόνο τη ρήξη μπορεί να φέρει), γνώμη μου είναι ότι μόνο η sweety μπορεί να την αποφασίσει αξιολογώντας τη φιλία τους στα χρόνια που πέρασαν και βλέποντας αν άξιζε τον κόπο τελικά ή όχι, αυτό ήταν και το πνεύμα του post μου. Εμείς περιοριζόμαστε στην παράθεση ενός γεγονότος, χοντρού μεν, μεμονομένου δε. 

Συνεπώς δε θεωρώ ότι αυτοαναιρούμαι αλλά ότι είμαι, αν θες, λιγότερο απόλυτη και πιο συγκαταβατική.

πρίν από 4 λεπτά , Anna3011 είπε:

Φοβάμαι πως δεν έγινα κατανοητή. Σαφώς και με ξενίζει η συγκεκριμένη συμπεριφορά, ποιόν δε θα ξένιζε; Διευκρινίζω ότι προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα αν η νονά επέλεγε οικονομικά βαπτιστικά για το παιδί μου (δε βρίσκομαι στην τσέπη του άλλου), όμως οι ακριβές επιλογές για την ίδια και οι φτηνές για το παιδί είναι αυτό που είναι όντως άξιο απορίας. Από την άλλη όμως όταν η θεματοθέτρια μιλάει για μια σχέση χρόνων που έχει μάλιστα δοκιμαστεί στα δύσκολα και λέει συγκεκριμένα ότι "έπεσε από τα σύννεφα" με την συμπεριφορά της νονάς, απόψεις όπως "άλλαξε νονά", "δεν αξίζει για το παιδί σου", "έχει ψυχολογικά", κτλ. στα δικά μου τουλάχιστον μάτια φαίνονται αυστηρές και απόλυτες. Την απόφαση για τη συνέχιση της σχέσης ή τη ρήξη (γιατί μια αλλαγή νονού μόνο τη ρήξη μπορεί να φέρει), γνώμη μου είναι ότι μόνο η sweety μπορεί να την αποφασίσει αξιολογώντας τη φιλία τους στα χρόνια που πέρασαν και βλέποντας αν άξιζε τον κόπο τελικά ή όχι, αυτό ήταν και το πνεύμα του post μου. Εμείς περιοριζόμαστε στην παράθεση ενός γεγονότος, χοντρού μεν, μεμονομένου δε. 

Συνεπώς δε θεωρώ ότι αυτοαναιρούμαι αλλά ότι είμαι, αν θες, λιγότερο απόλυτη και πιο συγκαταβατική.

μαλλον δεν εχεις καταλαβει οτι το προβλημα δεν ειναι οτι η νονα προτεινε μονο ρουχα απο την λαικη. 

το προβλημα ειναι οτι αρνειτε να δεχθει οποιαδηποτε αλλη λυση της προσφερε η μαμα. δεν ειναι απολυτο να λες οτι η νονα εχει καποιο θεμα με την ψυχολογια της κ την συμπεριφορα της οταν αρνειτε οποιαδηποτε λυση της προσφερει η καλη της φιλη. εσενα σου φαινετε φυσιολογικο να σου προσφερουν 10 λυσεις για να τα βρειτε κ να περασετε ωραια κ εσυ να επιμενεις στο δικο σου κ μαλιστα σε ενα γεγονος που δεν αφορα εσενα αλλα κυριως την μαμα του μωρου. 

πρίν από 7 λεπτά , Anna3011 είπε:

Χωρίς να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, οι παραπάνω φράσεις δεν ειπώθηκαν με γνώμονα τα οικονομικά της νονας αλλά την γενικότερη στάση της. Κανένας δεν κάνει κουμάντο στην τσέπη κανενός.  Ούτε σε μια χώρα που κόσμος  υποφέρει ζητάει  κάποιος λαγούς με  πετραχήλι Αυτο ηταν ξεκαθαρο! Παρακάτω αν διαβάσεις τις αναρτήσεις δίνει διευκρινήσεις συγκεκριμένες παραθέτοντας περιστατικά καθόλα ευνοηκα προς τον ρόλο του νόνου. Όταν με βάση τα λεγόμενα η βάπτιση πάει να γίνεις επίδειξη εκ μέρους της νονας (νομίζει ότι είναι νυφη όπως σωστά είπες) παραβλέποντας όλα τα αλλα, τότε το κάθε μέλος μπορεί να εκφράσει οποία άποψη θεωρεί πως συνάδει στις περιγραφές.  Και οι ρόλοι αντιστρέφονται...ποιος τελικά θέλει να δείχθει ; Την απόφαση και το ζύγισμα της σχέση εξυπακούεται ότι θα το κάνει η θεματοθετρια και θα πράξει αναλογα. Προβληματισμό έθεσε και τι θα έκανε κάποια από εμάς στη θέση τής. Ξεκαθάρισε όμως τι θα επιθυμουσε, το οικονομικό υπόβαθρο για να τα επιθυμεί και τις εξελίξεις...Δεν το λέμε τυχοδιώκτικα η υπολογιστικά.

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , Dust pink είπε:

Χωρίς να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, οι παραπάνω φράσεις δεν ειπώθηκαν με γνώμονα τα οικονομικά της νονας αλλά την γενικότερη στάση της. Κανένας δεν κάνει κουμάντο στην τσέπη κανενός.  Ούτε σε μια χώρα που κόσμος  υποφέρει ζητάει  κάποιος λαγούς με  πετραχήλι Αυτο ηταν ξεκαθαρο! Παρακάτω αν διαβάσεις τις αναρτήσεις δίνει διευκρινήσεις συγκεκριμένες παραθέτοντας περιστατικά καθόλα ευνοηκα προς τον ρόλο του νόνου. Όταν με βάση τα λεγόμενα η βάπτιση πάει να γίνεις επίδειξη εκ μέρους της νονας (νομίζει ότι είναι νυφη όπως σωστά είπες) παραβλέποντας όλα τα αλλα, τότε το κάθε μέλος μπορεί να εκφράσει οποία άποψη θεωρεί πως συνάδει στις περιγραφές.  Και οι ρόλοι αντιστρέφονται...ποιος τελικά θέλει να δείχθει ; Την απόφαση και το ζύγισμα της σχέση εξυπακούεται ότι θα το κάνει η θεματοθετρια και θα πράξει αναλογα. Προβληματισμό έθεσε και τι θα έκανε κάποια από εμάς στη θέση τής. Ξεκαθάρισε όμως τι θα επιθυμουσε, το οικονομικό υπόβαθρο για να τα επιθυμεί και τις εξελίξεις...Δεν το λέμε τυχοδιώκτικα η υπολογιστικά.

Έχω την αίσθηση ότι σε έχω ενοχλήσει με τη θέση μου στο συγκεκριμένο θέμα και αν όντως συμβαίνει δεν καταλαβαίνω το λόγο. Είπα την άποψη μου στη θεματοθέτρια, προτρέποντάς την να κάνει μια κουβέντα στη νονά και λέγοντάς της τι ακριβώς την ενοχλεί και τη συμβούλεψα να αξιολογήσει τη φιλία τους πριν πάρει αποφάσεις για τη συνέχεια. Θεώρησα κάπως αυστηρές κάποιες απόψεις και απλά το είπα. Σε σχόλιό σου ότι αυτοαναιρούμαι παρέθεσα κάποιες φράσεις που κατά τη γνώμη μου είναι αυστηρές. Δεν υπονόησα πουθενά ότι οι εν λόγω φράσεις ειπώθηκαν βάσει των οικονομιων της νονάς και όχι της συμπεριφοράς της. Με το "ποιος τελικά θέλει να δειχτεί" δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όπως και να 'χει δεν έχω λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα, πόσο μάλλον μέσα σε αυτό το φόρουμ που διακρίνεται για την όμορφη σχέση μεταξύ των μελών. Αν έθιξα κάποια κοπέλα αθελά μου ζητώ συγγνώμη.

Just now, Anna3011 είπε:

Έχω την αίσθηση ότι σε έχω ενοχλήσει με τη θέση μου στο συγκεκριμένο θέμα και αν όντως συμβαίνει δεν καταλαβαίνω το λόγο. Είπα την άποψη μου στη θεματοθέτρια, προτρέποντάς την να κάνει μια κουβέντα στη νονά και λέγοντάς της τι ακριβώς την ενοχλεί και τη συμβούλεψα να αξιολογήσει τη φιλία τους πριν πάρει αποφάσεις για τη συνέχεια. Θεώρησα κάπως αυστηρές κάποιες απόψεις και απλά το είπα. Σε σχόλιό σου ότι αυτοαναιρούμαι παρέθεσα κάποιες φράσεις που κατά τη γνώμη μου είναι αυστηρές. Δεν υπονόησα πουθενά ότι οι εν λόγω φράσεις ειπώθηκαν βάσει των οικονομιων της νονάς και όχι της συμπεριφοράς της. Με το "ποιος τελικά θέλει να δειχτεί" δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όπως και να 'χει δεν έχω λόγο να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα, πόσο μάλλον μέσα σε αυτό το φόρουμ που διακρίνεται για την όμορφη σχέση μεταξύ των μελών. Αν έθιξα κάποια κοπέλα αθελά μου ζητώ συγγνώμη.

Καμία ενόχληση πήρα θέση καθώς ανέφερες σκληρές απόψεις απο κάποιες.Έγραψα ως αιτιολόγηση όχι για αντιπαράθεση. Και μετά σχετικά με τις φράσεις δεν επιτέθηκα απλώς έδωσα την αιτία της απάντησης μου. Με την φράση ποιος να δείχθει εννοούσα την υποψηφια νονά. Είπα οι ρόλοι αντιστρέφονται δηλαδή η μαμά ζητά κάτι για το παιδί της και η νονά ζητά να πάρουν ακριβότερο φωτογράφο για την βάπτιση...άρα ποιος θέλει να δείχθει; Ίσως παρεξηγήσες τα λεγόμενά μου αλλά δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης σε καμία περίπτωση. Πάνω κάτω συμφωνούμε ως προς το συναισθηματικό δέσιμο και την αξία της φιλίας των δύο γυναικών οπότε εκ μέρους μου τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα :)

@Anna3011 και @Dust pink Είναι ξεκάθαρο για μενα ότι όλες συμφωνούμε και στεκόμαστε στο μέχρι τώρα συναισθηματικό-φιλικό δεσμό μεταξύ μαμάς-νονας.Για εμένα καμία απόφαση δεν πρέπει να παίρνεται εν βρασμό ψυχής γτ συνήθως γίνονται πράγματα που είναι μη αναστρέψιμα κ συνήθως καταστροφικά (όχι μονο για τη συγκεκριμένη περίσταση).Γι'αυτόν το λόγο λοιπόν είπα κ εγώ ότι η sweety θα πρέπει να ψάξει μέσα της και να δει πραγματικά τι της έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος στη μεχρι τωρα πορεία τους.Σίγουρα όλες οι σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια και μια ξεκάθαρη κουβέντα θα ήταν προτιμότερη.Δε νομίζω ότι η πρόθεση των περισσότερων είναι να δημιουργηθεί μια αντιπαράθεση/ρήξη μεταξύ τους,που λογικα θα είναι κ ανευ προηγούμενου. Δίνουμε όμως όλες τις πλευρές.Πρώτα απ'όλα αφού είναι σημαντική της φίλη θα πρέπει να  προσπαθήσουν βρουν μια λύση.Δε θυμάμαι ποτέ σε πραγματικές φιλίες να μη γίνεται αυτό..Μπορεί τώρα να έχουν πεισμωσει και οι δύο και να μην κανει πισω καμία απο αντίδραση ή εγωισμό..

Sweety Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να της ζητήσεις να σου δώσει επιλογές.Εν ανάγκη πήγαινε με τα νερά της και ακολούθησε την εκεί που έχει να πάει (ακόμα κ αν είναι πραγματικά η λαϊκή) για να δεις τι έχει στο μυαλό της και εννοείται να παρεις θέση κ να πεις τη γνώμη σου

4 ώρες πρίν, Elfer είπε:

@Anna3011 και @Dust pink Είναι ξεκάθαρο για μενα ότι όλες συμφωνούμε και στεκόμαστε στο μέχρι τώρα συναισθηματικό-φιλικό δεσμό μεταξύ μαμάς-νονας.Για εμένα καμία απόφαση δεν πρέπει να παίρνεται εν βρασμό ψυχής γτ συνήθως γίνονται πράγματα που είναι μη αναστρέψιμα κ συνήθως καταστροφικά (όχι μονο για τη συγκεκριμένη περίσταση).Γι'αυτόν το λόγο λοιπόν είπα κ εγώ ότι η sweety θα πρέπει να ψάξει μέσα της και να δει πραγματικά τι της έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος στη μεχρι τωρα πορεία τους.Σίγουρα όλες οι σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια και μια ξεκάθαρη κουβέντα θα ήταν προτιμότερη.Δε νομίζω ότι η πρόθεση των περισσότερων είναι να δημιουργηθεί μια αντιπαράθεση/ρήξη μεταξύ τους,που λογικα θα είναι κ ανευ προηγούμενου. Δίνουμε όμως όλες τις πλευρές.Πρώτα απ'όλα αφού είναι σημαντική της φίλη θα πρέπει να  προσπαθήσουν βρουν μια λύση.Δε θυμάμαι ποτέ σε πραγματικές φιλίες να μη γίνεται αυτό..Μπορεί τώρα να έχουν πεισμωσει και οι δύο και να μην κανει πισω καμία απο αντίδραση ή εγωισμό..

Sweety Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να της ζητήσεις να σου δώσει επιλογές.Εν ανάγκη πήγαινε με τα νερά της και ακολούθησε την εκεί που έχει να πάει (ακόμα κ αν είναι πραγματικά η λαϊκή) για να δεις τι έχει στο μυαλό της και εννοείται να παρεις θέση κ να πεις τη γνώμη σου

μα δεν ειπε κανεις να τσακωθει με την νονα ουτε να την προσβαλει υπαρχουν τροποι να ξελασπωσεις χωρις να χαλασεις την φιλια σου. κ γιαυτο προτειναμε να βρει κ ενα δευτερο νονο κ να πει στην κοπελα οτι επιμενει πολυ ο αντρας της για το δευτερο ατομο που εμφανιστηκε. 

εκει αν παραξηγηθει η νονα τοτε δεν πιστευω οτι ειναι πραγματικη φιλη. 

πρίν από 9 λεπτά , ninaki80 είπε:

μα δεν ειπε κανεις να τσακωθει με την νονα ουτε να την προσβαλει υπαρχουν τροποι να ξελασπωσεις χωρις να χαλασεις την φιλια σου. κ γιαυτο προτειναμε να βρει κ ενα δευτερο νονο κ να πει στην κοπελα οτι επιμενει πολυ ο αντρας της για το δευτερο ατομο που εμφανιστηκε. 

Μα αν ειναι να μην ειναι ειλικρινης απεναντι της και να ριξει το "φταιξιμο" στον αντρα ή να βρει οποιαδηποτε αλλη δικαιολογια, τοτε ηδη υπαρχει ρωγμη στη φιλια και συνεχιζεται η υποκρισια. Αν ειναι για να μην τσακωθεις να ψαχνεις "κολπα", τοτε κατα τη γνωμη μου καλυτερα να εισαι ειλικρινης κι ας τσακωθεις. Ξεκαθαρα πραγματα για να υπαρχει ουσιαστικη φιλια ή διακοπη της φιλιας, ενηλικες ειμαστε...

πρίν από 4 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Μα αν ειναι να μην ειναι ειλικρινης απεναντι της και να ριξει το "φταιξιμο" στον αντρα ή να βρει οποιαδηποτε αλλη δικαιολογια, τοτε ηδη υπαρχει ρωγμη στη φιλια και συνεχιζεται η υποκρισια. Αν ειναι για να μην τσακωθεις να ψαχνεις "κολπα", τοτε κατα τη γνωμη μου καλυτερα να εισαι ειλικρινης κι ας τσακωθεις. Ξεκαθαρα πραγματα για να υπαρχει ουσιαστικη φιλια ή διακοπη της φιλιας, ενηλικες ειμαστε...

Ε μα ναι ρε παιδιά.... πραγματικά όμως!!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 5 λεπτά , ninaki80 είπε:

Αν θες την ταπεινή μου άποψη αυτό είναι αστείο σαν λύση... Δεν μπορείς ξαφνικά να πεις στον άλλο "α,δε σου είπα θέλω κ άλλον νονο" ενώ έχετε ηδη συμφωνήσει κ ενώ έχει ηδη πεσει στο τραπέζι και η νονά το έχει απορρίψει.Και καλά κάνει κιόλας.Και εγώ θα στράβωνα αν μου είχαν πει να γίνω νονά κ χωρίς να έχει προηγηθεί κουβέντα που έστω να υπάρχει υπόνοια δεύτερου νόνου μου το έλεγαν ξαφνικά και πόσο μάλλον εν μέσω διαφωνίας με τη μαμά.Απλά δε θα βαφτιζα.

Εγώ πρότεινα αν έχεις διαβάσει ολα τα ποστ να ζητήσει απο τη νονά να μην κάνει κατευθείαν κάποια αγορά αυθαίρετα αλλά να της δώσει κ της ίδιας 2-3 επιλογές για να διαλέξει και να αποφασίσουν απο κοινού..

Τώρα που είδες ότι εγώ είπα να τσακωθεί με τη νονά και να την προσβάλει δεν το κατάλαβα.Μπορώ όμως να το κατανοήσω λόγω του γραπτού λόγου

πρίν από 1 λεπτό , Sentir...natureza είπε:

η sweety ηταν ειλικρινης απεναντι της της ειπε οτι δεν θελει ρουχα απτην λαικη κ η απαντηση ηταν οτι εγω δε θελω γιατι ειναι τσαμπα λεφτα. τωρα απο εκει κ περα δεν ειναι μωρο κ η αλλη να κατσει να της εξηγησει οτι θα τσακωθουμε αμα το συνεχισεις ετσι. τι αλλο να πει. ειπε δεν μου αρεσουν αυτα που διαλεγεις θελω κατι αλλο. 

Κορίτσια.. 

Μιλάμε για σχέσεις ζωής. Δεν χτίζονται κάτω από στεναχώριες που αφήνονται άλυτες. Να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τι ενοχλεί πραγματικά την καθεμία τους με αγάπη και ειλικρίνεια.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 1 λεπτό , Elfer είπε:

Αν θες την ταπεινή μου άποψη αυτό είναι αστείο σαν λύση... Δεν μπορείς ξαφνικά να πεις στον άλλο "α,δε σου είπα θέλω κ άλλον νονο" ενώ έχετε ηδη συμφωνήσει κ ενώ έχει ηδη πεσει στο τραπέζι και η νονά το έχει απορρίψει.Και καλά κάνει κιόλας.Και εγώ θα στράβωνα αν μου είχαν πει να γίνω νονά κ χωρίς να έχει προηγηθεί κουβέντα που έστω να υπάρχει υπόνοια δεύτερου νόνου μου το έλεγαν ξαφνικά και πόσο μάλλον εν μέσω διαφωνίας με τη μαμά.Απλά δε θα βαφτιζα.

Εγώ πρότεινα αν έχεις διαβάσει ολα τα ποστ να ζητήσει απο τη νονά να μην κάνει κατευθείαν κάποια αγορά αυθαίρετα αλλά να της δώσει κ της ίδιας 2-3 επιλογές για να διαλέξει και να αποφασίσουν απο κοινού..

Τώρα που είδες ότι εγώ είπα να τσακωθεί με τη νονά και να την προσβάλει δεν το κατάλαβα.Μπορώ όμως να το κατανοήσω λόγω του γραπτού λόγου

μα βρε κοριτσια αυτα η κοπελα τα εχει κανει ηδη λεει κ η νονα επιμενει. οταν λες στον αλλο δεν θελω αυτο κ ο αλλος σου λεει οχι εγω θα παρω απτην λαικη γιατι ολα τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα τι αλλο να εξηγησεις? 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...