Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γειά σε όλους!! Είμαι καινούρια  οπότε ας τα πάρω απτην αρχή... 

Είμαι η Angelica, είμαι πρόσφατα αρραβωνιασμενη και μόλις 23.

Ζω με τον αρραβωνιαστικο μου και τα πεθερικα μου εδώ και 6 μήνες περίπου. 

Εκείνος δουλεύει πολλές ώρες ενώ τα πεθερικα μου είναι μεγάλα σε ηλικία. 

Μέχρι πρόσφατα είχα λίγες ευθύνες απέναντι στο νοικοκυριο,  αφού είχα βοήθεια σχεδόν σε όλα.. Όμως λόγω ενός προβλήματος υγείας η πεθερά μου θα πρέπει να απέχει για κάποιο διάστημα από όλα. Το βάρος πέφτει πάνω μου και ομολογώ ότι αγχωνομαι πολύ γιατί πολύ απλά δεν ξέρω από που να το πιάσω  πως να βάλω σειρά σε ολα? Φοιτήτρια ζούσα με τον αδερφό μου, και εκεί μοιρασμενες ευθύνες. Ξέρω να μαγειρεύω απλα και βασικά πράγματα και να κάνω τις καθημερινές δουλειες αλλά νιώθω πως δεν αρκεί :(

Να σημειώσω πως δεν δουλεύω.. Καμια συμβουλή? 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Angelica95 είπε:

Μέχρι πρόσφατα είχα λίγες ευθύνες απέναντι στο νοικοκυριο,  αφού είχα βοήθεια σχεδόν σε όλα.. Όμως λόγω ενός προβλήματος υγείας η πεθερά μου θα πρέπει να απέχει για κάποιο διάστημα από όλα. Το βάρος πέφτει πάνω μου και ομολογώ ότι αγχωνομαι πολύ γιατί πολύ απλά δεν ξέρω από που να το πιάσω  πως να βάλω σειρά σε ολα? Φοιτήτρια ζούσα με τον αδερφό μου, και εκεί μοιρασμενες ευθύνες. Ξέρω να μαγειρεύω απλα και βασικά πράγματα και να κάνω τις καθημερινές δουλειες αλλά νιώθω πως δεν αρκεί :(

Καλησπερα!! Κατ'αρχας μην αγχωνεσαι!! Εγω περασα τη φαση που λες ως φοιτητρια. Οταν περασα στη σχολη μου πολυ μακρια απο το σπιτι μου δεν ηξερα ξαν τη μορφη του σφουγγαροπανου και απο φαγητα ηξερα να κανω μονο μακαρονια! Εμενα μονη μου οποτε δεν υπηρχε καμια επικριση. Το αποτελεσμα ηραν να παρω σε 3 μηνες 10 κιλα γιατι ετρωγα ολο απ'εξω!! Τοτε πηρα αποφαση πως δεν παει αλλο και αρχισα να οργανωνομαι. Οταν ηθελα να μαγειρεψω επαιρνα τηλεφωνο τη μαμα μου και μου εδινε οδηγιες βημα βημα. Το ιδιο και για τις δουλειες του σπιτιου. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μην ντραπεις να πεις τον προβληματισμο σου στην πεθερα σου η οποια μπορει να σε καθοδηγει και να σου εξηγει πως γινονται καποια πραγματα. Επισης εχεις συμμαχο το ιντερνετ. Μπορεις να βρεις συμβουλες ή βιντεο απο τα παντα!! Καλη αρχη λοιπον!!

1 ώρα πρίν, Angelica95 είπε:

Μην αγχωνεσαι πως θα κάνεις τις δουλειές κ πως θα μαγειρευεις.. Δεν χρειάζεται ιδιαιτερες γνώσεις. Στο μαγείρεμα πάνω κάτω αν ξέρεις τα βασικά μπορείς να κάνεις τα πάντα, μπορείς ακόμα να πειραματιστεις. Ή μαγειρική δεν μπαίνει σε καλούπι. Πάνω κάτω όλα γίνονται με τον ίδιο τρόπο. Αν σε αγχωνει πάντως μπορείς να ζητησεις συνταγές απ τους μεγαλύτερους κ να τις γράφεις σε ένα τετράδιο η ακόμα κ να μπαινεις στο ίντερνετ. Όσο για τις δουλειές του σπιτιού τι συμβουλή θα ήθελες? Τις καθημερινές δουλειές ειπες τις ξέρεις. Τα κυριότερα για κάθε μέρα είναι το μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων κ καθάρισμα της κουζίνας, σκούπισμα, σφουγγάρισμα, γενική τακτοποίηση, να βάλεις πλυντήριο (εκεί  χωριζεις τα σκούρα, τα χρωματιστά, τα λευκά) στις ετικέτες των ρούχων λένε κ σε τι θερμοκρασία πρέπει να μπουν κ σε τι θερμοκρασία πρέπει να σιδερωθουν). Αν αγχωνεσαι κιόλας να μη ξεβαψει κάτι μπορείς να αγορασεις χρωμοπαγιδες. Μετά γενικά έχεις το ξεσκονισμα κ το μπάνιο που θα το σαπουνισεις κ θα ρίξεις χλωρίνη ή ότι άλλο καθαριστικό έχει πχ για άλατα. Μην αγχωνεσαι όλα σιγά σιγά θα τα καταφέρεις

Καλησπέρα, μην αγχώνεσαι, για αρχή μπορείς να πάρεις μία γυναίκα σε ότι αφορά τις δουλειές του σπιτιού, να έρθει να της πεις τι ανάγκες έχετε και να σου δείξει επακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Μπορείς να την πάρεις για κάποιες φορές μέχρι να μάθεις και μετά τα κάνεις μόνη σου.

Για το φαγητό η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία κατακτάται λίγο λίγο, στην αρχή μπορεί να μην πετυχεις το τέλειο φαγητό αλλά με τον καιρό μια χαρά θα τα πας, συνταγές θα συμφωνήσω μπορείς πια να βρεις εκατοντάδες. Επίσης ειδικά για το φαγητό αφού η πεθερά σου δεν μπορεί να ασχολείται πια, μπορεί όμως να σου λέει πως να το φτιάξεις, υλικά χρόνο μαγειρέματος κλπ

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

20 hours ago, Angelica95 said:

καλημέρα!

Μην αγχώνεσαι, αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να τα βγάλεις πέρα εύκολα είναι το πρόγραμμα.

Βάλες τις δουλειές σε μία σειρά και επέλεξε ποια μέρα θα κάνεις τι, εννοείται εκτός τα καθημερινά, μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων κτλ.

πχ εγώ βγάζω πλυντήριο συγκεκριμένες μέρες και σιδερώνω μία συγκεκριμένη μέρα, ξεσκόνισμα -αλλαγή σε σεντόνια κτλ κάνω πάλι μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.

Μην σου φαίνεται βουνό δεν είναι τίποτα θα δεις.

όσο για το μαγείρεμα να σου πω πως εγώ όταν συγκατοίκησα με τον άντρα μου ούτε πατάτες δεν τηγάνιζα, μου πήραν δώρο ένα βιβλίο με συνταγές για καθημερινά φαγητά, (από φακές μέχρι κατσικάκι στον φούρνο) και μπορώ να πω πως με βοήθησε πάρα πολύ.

Διαφημίσεις

20 ώρες πρίν, Angelica95 είπε:

Το βάρος πέφτει πάνω μου και ομολογώ ότι αγχωνομαι πολύ γιατί πολύ απλά δεν ξέρω από που να το πιάσω  πως να βάλω σειρά σε ολα? Φοιτήτρια ζούσα με τον αδερφό μου, και εκεί μοιρασμενες ευθύνες. Ξέρω να μαγειρεύω απλα και βασικά πράγματα και να κάνω τις καθημερινές δουλειες αλλά νιώθω πως δεν αρκεί :(

Μα τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις; όπως λες μαγείρεμα και καθημερινές δουλειές. Οκ καταλαβαίνω ότι είναι για 4 άτομα, αλλά από την άλλη δεν δουλεύεις, δεν έχετε παιδιά, οπότε έχεις μπόλικο χρόνο στη διάθεσή σου. 

Με τα πεθερικά σου έχεις καλές σχέσεις; μήπως αγχώνεσαι και νιώθεις ότι περνάς από εξετάσεις; :-)

πρίν από 46 λεπτά , erin0000 είπε:

Μα τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις; όπως λες μαγείρεμα και καθημερινές δουλειές. Οκ καταλαβαίνω ότι είναι για 4 άτομα, αλλά από την άλλη δεν δουλεύεις, δεν έχετε παιδιά, οπότε έχεις μπόλικο χρόνο στη διάθεσή σου. 

Με τα πεθερικά σου έχεις καλές σχέσεις; μήπως αγχώνεσαι και νιώθεις ότι περνάς από εξετάσεις; :-)

Ευχαριστώ πολύ!! Ναι όντως ο χρόνος είναι αρκετός, αρκεί να μπει σωστή σειρά.. Όσο καλές σχέσεις και να έχεις, πάντα περνάς εξετάσεις ;)

πρίν από 29 λεπτά , Angelica95 είπε:

Ευχαριστώ πολύ!! Ναι όντως ο χρόνος είναι αρκετός, αρκεί να μπει σωστή σειρά.. Όσο καλές σχέσεις και να έχεις, πάντα περνάς εξετάσεις ;)

Βασικά αυτό το κομμάτι δούλεψε στο μυαλό σου... Μπορεί να σε "περνάνε από εξετάσεις", αλλά δεν θα έπρεπε. Οπότε μην τους το επιτρέπεις, κάνε τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο και αν τους αρέσει... όπως εσύ δεν σχολίαζες φαντάζομαι την πεθερά σου στο πως κάνει τις δουλειές της, έτσι να μην επιτρέπεις να σχολιάζουν εσένα ή να σου επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο. Να βάλεις κάποια όρια με ευγενικό τρόπο αν διαπιστώσεις ότι χρειάζεται.

Για ποιο λόγο μένετε όλοι μαζί; εμένα αυτό θα με τρόμαζε όχι οι δουλειές του σπιτιού! Φρόντισε να βρείτε γρήγορα ένα σπιτάκι δικό σας κ να στέλνεις ένα φαγητό κ όση βοήθεια μπορείς κ να αναλάβει τη φροντίδα του σπιτιού εξωτερική γυναίκα.
Αν ο λόγος είναι οικονομικός ψάξε κ συ μια δουλειά και να νοικιάσετε.
Η συμβουλή μου είναι να είσαι ανεξάρτητη από τα πεθερικά σου (κ τον μέλλοντα σύζυγό σου). Να βρεις μια δουλίτσα κ συ κ να είσαι όσο νοικοκυρά αντέχεις και θέλεις να είσαι! Είσαι μικρό κορίτσι κ θα τα καταφέρεις σε όλους τους τομείς.

Αυτό θα θέλαμε και εμείς αλλά ναι,  οι λόγοι είναι οικονομικοι.  Δυστυχώς μένουμε σε χωριό και δεν έχει πολλές επιλογές δουλειάς (για να μην πω καθόλου) Δεν εχω δικό μου αμάξι για να πηγαινοερχομαι σε άλλο μέρος για δουλειά.. 

Διαφημίσεις

On 7/2/2018 at 1:24 ΜΜ, Angelica95 είπε:

Η συμβουλη μου ειναι να σκεφτεις το μελλον σου λιγο πιο σοβαρα, γιατι το 23 χρονων, αρραβωνιασμενη και νοικοκυρα, στις μερες που ζουμε ειναι ενα τεραστιο ρισκο. Στην ηλικια σου το αγχος δε θα επρεπε να ειναι το αν η μελλουσα πεθερα θα κρινει τα σουτζουκακια σου, αλλα π.χ. το πως θα ειναι η ζωη σας σε 5-10 χρονια, ειδικα αν η σχεση σας δεν παει καλα η κατι συμβει στον αρραβωνιαστικο σου και δεν μπορει πια να σας συντηρησει.

Συμφωνώ με τις τελευταίες κοπέλες. Μου φαίνεται λίγο οπισθοδρομικό το 2018 να ανησυχείς για τις οικοκυρικές σου ικανότητες. Μπορεί να έχεις αποφασίσει να γίνεις νοικοκυρά, σύζυγος και μάνα και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αντιθέτως. Από την άλλη είσαι πάρα πολύ μικρή και έχει ο καιρός γυρίσματα που δεν μπορείς να τα φανταστείς. 

Για αυτό καλύτερα επένδυσε στο να καλλιεργήσεις άλλες δεξιότητές σου που θα σε βοηθήσουν να ανεξαρτητοποιηθείς και ας μη γίνεις ποτέ άριστη νοικοκυρά. Ακόμα και στο χωριό σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα εκτός σπιτιού που θα μπορούσες να κάνεις ώστε να συμπληρώνεις το εισόδημά σας και να νοιώθεις περισσότερο ανεξάρτητη όπως αγροτικές εργασίες, βοήθεια σε ηλικιωμένους επί πληρωμή, να φτιάχνεις δικά σου γλυκά, σάλτσες, ζυμαρικά και να τα πουλάς (υπάρχουν διάφοροι συνεταιρισμοί γυναικών που το κάνουν αυτό) κτλ. Ακόμα και ένα μποστάνι να βάλεις με όλα σας τα λαχανικά είναι κάτι πολύ δημιουργικό και χρήσιμο.

Μπορείς επίσης να μάθεις μια ξένη γλώσσα ή ακόμα και να σπουδάσεις εξ αποστάσεως (πχ στο ανοιχτό πανεπιστήμιο). Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσω internet.

Σου δίνω μερικές ιδέες, καταλαβαίνω ότι σε όλα αυτά υπάρχουν δυσκολίες αλλά πίστεψέ με αν δεν επενδύσεις τώρα στο μέλλον σου, αν δεν προσπαθήσεις να κατακτήσεις εσύ προσωπικά πράγματα στα 40 και τα 50 σου θα χτυπάς το κεφάλι σου για τις χαμένες ευκαιρίες.

8 ώρες πρίν, Mary1976 είπε:

Συμφωνώ με τις τελευταίες κοπέλες. Μου φαίνεται λίγο οπισθοδρομικό το 2018 να ανησυχείς για τις οικοκυρικές σου ικανότητες. Μπορεί να έχεις αποφασίσει να γίνεις νοικοκυρά, σύζυγος και μάνα και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αντιθέτως. Από την άλλη είσαι πάρα πολύ μικρή και έχει ο καιρός γυρίσματα που δεν μπορείς να τα φανταστείς. 

Για αυτό καλύτερα επένδυσε στο να καλλιεργήσεις άλλες δεξιότητές σου που θα σε βοηθήσουν να ανεξαρτητοποιηθείς και ας μη γίνεις ποτέ άριστη νοικοκυρά. Ακόμα και στο χωριό σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα εκτός σπιτιού που θα μπορούσες να κάνεις ώστε να συμπληρώνεις το εισόδημά σας και να νοιώθεις περισσότερο ανεξάρτητη όπως αγροτικές εργασίες, βοήθεια σε ηλικιωμένους επί πληρωμή, να φτιάχνεις δικά σου γλυκά, σάλτσες, ζυμαρικά και να τα πουλάς (υπάρχουν διάφοροι συνεταιρισμοί γυναικών που το κάνουν αυτό) κτλ. Ακόμα και ένα μποστάνι να βάλεις με όλα σας τα λαχανικά είναι κάτι πολύ δημιουργικό και χρήσιμο.

Μπορείς επίσης να μάθεις μια ξένη γλώσσα ή ακόμα και να σπουδάσεις εξ αποστάσεως (πχ στο ανοιχτό πανεπιστήμιο). Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσω internet.

Σου δίνω μερικές ιδέες, καταλαβαίνω ότι σε όλα αυτά υπάρχουν δυσκολίες αλλά πίστεψέ με αν δεν επενδύσεις τώρα στο μέλλον σου, αν δεν προσπαθήσεις να κατακτήσεις εσύ προσωπικά πράγματα στα 40 και τα 50 σου θα χτυπάς το κεφάλι σου για τις χαμένες ευκαιρίες.

Ευχαριστώ πολύ :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...