Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοιμάται σε αγκαλιά

Recommended Posts

Just now, ΧρύσαΜ είπε:

Έχω μπερδευτεί πολύ κορίτσια!!!! Άλλοι μου λένε όποτε πεινάει να του δίνω στήθος, άλλοι να μην του δίνω, άλλοι να μην το αφήνω πάνω από δέκα λεπτα στον κάθε μαστό, άλλοι να το αφήνω όσο θέλει, άλλοι να μη θηλάζω αποκλειστικά για να μπορώ να κοιμάμαι κι εγώ κάποιες ώρες, άλλοι να τον θηλάζω συνέχεια!!!! Και όλοι αυτοί δεν είναι άκυροι αλλά γιατροί και μαίες. Εγώ τι πρέπει να κάνω τελικά μου λέτε;;; πώς ξέρω ότι αυτά που κάνω είναι σωστά;; κι αν όχι, τότε ποιο είναι το σωστό;;;;;

Τα νεογέννητα θηλάζουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10-12 φορές τη μέρα (άρα ανά 2ωρο, το πολύ 3ωρο το βράδυ, αλλιώς τα ξυπνάς εσύ) και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 λεπτά ανά στήθος. Ανω όριο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Τα περισσότερα νεογέννητα θηλάζουν πολύ περισσότερο και ποτέ μα ποτέ δεν τα αποθαρρύνεις.

Αν το μωρό σου τρώει ανά μία ώρα, τέλεια. Αν τρώει επί 3-4 ώρες, τέλεια. Είναι σημάδι ότι όλα πάνε καλά.

Αν κάποιος σου είπε το αντίθετο, ή δεν έχει θηλάσει ή σου σπρώχνει το γάλα σκόνη από την εταιρεία που παίρνει ποσοστά (ναι, συμβαίνει, και υπάρχει και μεγάλο ιδιωτικό που έχει όνομα στο θέμα).

Με το θήλαστρο και μόνο είναι σχεδόν αδύνατο να κρατήσεις παραγωγή. 1 στις 100 να το πετύχεις και αν το καταφέρεις πραγματικά είναι τεράστειο επίτευγμα. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 πραγματα θα πω μονο. το συμφαιρον των περισσοτερων γιατρων ειναι να μην θηλασεις αποκλειστηκα που πολλες φορες οδηγει στον αποθηλασμο για να αγοραζεις ξενο γαλα, και το συμφαιρων του μωρου ειναι να θηλαζεις αποκλειστηκα..

πρίν από 17 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Έχω μπερδευτεί πολύ κορίτσια!!!! Άλλοι μου λένε όποτε πεινάει να του δίνω στήθος, άλλοι να μην του δίνω, άλλοι να μην το αφήνω πάνω από δέκα λεπτα στον κάθε μαστό, άλλοι να το αφήνω όσο θέλει, άλλοι να μη θηλάζω αποκλειστικά για να μπορώ να κοιμάμαι κι εγώ κάποιες ώρες, άλλοι να τον θηλάζω συνέχεια!!!! Και όλοι αυτοί δεν είναι άκυροι αλλά γιατροί και μαίες. Εγώ τι πρέπει να κάνω τελικά μου λέτε;;; πώς ξέρω ότι αυτά που κάνω είναι σωστά;; κι αν όχι, τότε ποιο είναι το σωστό;;;;;

O μαρσιπος δεν θα σου επιβαρυνει τη μεση, ο mei tai ειναι βολικος και ο πιο ευκολος στη χρηση. Εξαλλου θα ξεκινησεις να το φορας και οσο θα μεγαλωνει ο μικρος το σωμα σου θα συνιθιζει στο εξτρα βαρος.

Για τον θηλασμο η πιο εγκυρη πηγη παιδιατρου που μπορεις να βρεις πληροφοριες ειναι αυτη http://pediatros-thes.gr/en/θηλασμός/οδηγίες-θηλασμού/. Ξεκινα τη μελετη αν δεν θελεις να αποθηλασεις.

Σε καθε περιπτωση αν θελεις να συνεχιζεις να θηλαζεις βαζεις το μωρο στο στηθος συνεχεια οποτε θελει αυτο. Καθε 1-2-3 ωρες, οποτε θελει. Δεν μετρας 10λεπτα, αυτα ειναι ξεπερασμενες οδηγιες, μπορει να θηλαζει ενα τεταρτο μπορει και μια ωρα, οσο θελει. Αυτο ξερει τις αναγκες του και θα σε καθοδηγησει. Μετα τους 3 μηνες η διαρκεια θα ειναι σαφως μικροτερη, σε 10 λεπτα θα τελειωνει, αλλα τωρα ειναι πολυ νωρις και χρειαζεται στηθος πολυ συχνα. Επιπλεον, το μητρικο ειναι ευπεπτο γι'αυτο πεινανε συνεχεια.

Οσον αφορα τη συσχετιση μπουκαλιου και υπνου ειναι ακυρη.Τα μωρα δεν ξυπνανε μονο επειδη πεινανε, αλλα για χιλιους αλλους λογους: κρυωνουν, πονανε, θελουν αγκαλια κλπ

Μην νομιζεις οτι θα κοιμασαι περισσοτερο αν αποθηλασεις. Ακομη κι αν κοιμαται περισσοτερο ο λογος θα ειναι γιατι θα του εχει πεσει βαρια η φορμουλα και θα παλευει το σωματακι του να τη χωνεψει, κατι που σιγουρα δεν ειναι λογος για να επιλεξεις τεχνητη διατροφη. Υπομονη,τα ξενυχτια ειναι μεσα στο προγραμμα οταν κανεις παιδια. Τι να κανουμε; η γονεϊκοτητα θελει θυσιες :wink: 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Πραγματικά στεναχωριέμαι που νιώθεις έτσι, το έχω περάσει και η ίδια, να σου λέει ο κάθε επαγγελματίας το μακρύ και το κοντό του και να νιώθεις σε απόγνωση (συν την κούραση).

Θα σου πω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου (έχοντας όμως περάσει αυτό που τώρα περνάς):

Θα έβρισκα έναν ή μία παιδίατρο που να είναι όμως πιστοποιημένός σύμβουλος θηλασμού και θα ακολουθούσα πιστά μόνο αυτόν. Θα έκλεινα τα αυτιά μου σε όλους τους άλλους. Την αποκλειστική ευθύνη για το πως θα μεγαλώσετε το παιδί σας την έχετε εσύ και ο άντρας σου, κανείς άλλος. Φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι (γονείς, συγγενείς, φίλοι) προσπαθούν με τις συμβουλές τους να σας βοηθήσουν, δεν το κάνουν με κακό σκοπό κάθε άλλο, αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγοι αν όχι ελάχιστοι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά. Κράτα τη βοήθειά τους για ότι ΔΕΝ έχει σχέση με τη διατροφή και τον ύπνο του μωρού (φαγητό, καθαριότητα, σίδερο, να το κρατήσουν λίγο να κάνεις ένα μπάνιο σαν άνθρωπος κλπ) για τα άλλα εμπιστεύσου τον εαυτό σου. Μη νιώσεις ποτέ τύψεις αν χρειάζεσαι βοήθεια. Ποτέ! Η λεχώνα χρειαζόταν πάντα υποστήριξη, σε όλα τα μέρη του κόσμου, πάρε όση βοήθεια μπορείς, αυτό δε σε κάνει λιγότερο ικανή μάνα.

Οι πρώτοι μήνες του μωρού είναι οι πιο απαιτητικοί σε αντοχές για τη μαμά. Ο αποκλειστικός θηλασμός μπορεί να γίνει φοβερά κουραστικός, δεν είναι όλα ρόδινα! Τα tip που αναφέρθηκαν ξεκούρασαν λίγο πολύ όλες μας (μάρσιπος, θηλασμός ξαπλωτοί στο πλάι, μαξιλάρι θηλασμού και άλλα στήριξης). Ο θηλασμός δεν έχει πρόγραμμα, δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Είναι λίγο αστείο αλλά σκέψου τα μαϊμουδάκια νεογέννητα που πραγματικά κρέμονται όλη μέρα από το βυζί της μάνας τους, γατζωμένα πάνω της και με το στόμα στη θηλή. Αυτό είναι το φυσικό και για τα ανθρωπάκια. Δε θα τα κάνει μαμόθρεφτα, αν αυτό σε ανησυχεί. Είναι ζόρικο, ειδικά το πρώτο 40ήμερο αλλά κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα.

Σχετικά με τους κολικούς, στατιστικά τα παιδιά που θηλάζουν εμφανίζουν κολικούς λιγότερο από αυτά που σιτίζονται με φόρμουλα. Επίσης στα αγόρια φαίνεται να είναι πιο σύνηθες. Ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει σαφής εξήγηση γιατί κάποια παιδιά παρουσιάζουν κολικούς ενώ άλλα όχι. Αν οι κολικοί οφείλονται σε δυσκολία του στομαχιού να χωνέψει, τότε σίγουρα το μητρικό γάλα είναι καλύτερο καθώς είναι πιο εύπεπτο. Οδηγίες του στυλ θήλασε για 20 λεπτά μόνο ή μη θηλάσεις αν δεν έχει περάσει x χρόνος είναι εντελώς λανθασμένες.

Διαφημίσεις

Μπορει να ειναι γιατροι κ μαιες αλλα μαλλον δ εχουν ιδεα απο θηλασμο

Αν θελεις να θηλασεις θα κανεις αυτο που λεει η αργκ

Αλλαζεις παιδιατρο η τουλ δ τον ακους για τον θηλασμο

Θηλαζεις οσο συχνα θελει το μωρο κ για οση ωρα θελει

Αν κοιμαται πανω απο δυο ωρες το ξυπνας για ταισμα

Αν το αφηνεις μονο 10' απο το ενα στηθος μπορει να μην παιρνει το λιπαρο γαλα

Εμενα προσωπικα να βγαζω γαλα,να αποστειρωνω η να κανω σκονη γαλα θα με κουραζε πιο πολυ απο το να ξαπλωνω καναπε η κρεβατι κ να θηλαζω

2 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Τώρα που δε θηλάζεις αποκλειστικά κοιμάσαι;

Χρύσα, δεν είναι αυτό το θέμα σου κορίτσι μου αλλά σε ενδιαφέρει καθόλου να θηλάσεις? Αν ναι, αυτά που σου προτείνουν τα κορίτσια είναι σωστά, αν όχι, πάμε στο θέμα του ύπνου. Δοκίμασε αυτό που σου πρότειναν με την κουβερτούλα, δηλ. ένα χαλαρό φάσκιωμα. Στο youtube έχει διάφορα βιντεάκια που δείχνουν πώς γίνεται, είναι πανεύκολο (ψάξε swaddling a baby ή κάτι τέτοιο). Μόλις αποκοιμηθεί το μωρό περιμένεις 15-20 λεπτά (πειραματίσου), μην το βάζεις στο κρεβατάκι αμέσως μόλις κλείσει τα μάτια. Πρέπει δηλαδή να έχει κοιμηθεί βαθιά, διαφορετικά εννοείται πως θα αντιληφθεί ότι το μεταφέρεις. Δεν είναι κακή ιδέα να βάλεις δίπλα του κάτι που έχει τη μυρωδιά σου, πχ μια μπλούζα.

Μπορείς επίσης να ψάξεις στο youtube και το "pat pat technique", πρόκειται για ελαφρά "χτυπηματάκια" όσο είναι το βρέφος ξαπλωμένο, είτε δίπλα σου στο κρεβάτι είτε στην καλαθούνα, τα οποία υποθετικά πάντα χαλαρώνουν το μωρό και το βοηθούν να κοιμηθεί. Δεν το έχω δοκιμάσει, έχω δει όμως σε τέτοια βίντεο μωράκια να κοιμούνται κατ'αυτόν τον τρόπο. Προσωπικά με έπεισε η τεχνική αλλά όταν την ανακάλυψα, ήμασταν μεγάλα κορίτσια.

Η δικιά μου όταν ήταν απαρηγόρητη, ενστικτωδώς μου έβγαινε να της κάνω δυνατά και παρατεταμένα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...τα οποία πολλές φορές (όχι πάντα) είχαν αποτέλεσμα. Αργότερα έμαθα ότι αυτό είναι ο λεγόμενος λευκός θόρυβος :-P

Υπομονή και μην περιμένεις θαύματα, είναι πολύ μικρό το μωρό σου (στην ηλικία, γιατί από μέγεθος....:-D).

Κορίτσια σας ευχαρθστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε στο θέμα μου!!! Φυσικα και θέλω να τρώει μητρικό γάλα! Όμως αν δεν προλαβαίνω να ξεκουραστώ πώς θα έχω παραγωγή; οι πρώτες μέρες που ήρθα από το μαιευτήριο ήταν μαρτυρικές! Τον άφηνα στο στήθος όσο ήθελε και όποτε ήθελε και ίσως να του έδινα ένα συμπλήρωμα των 30ml γιατί δε χορταινε.. Όμως κοιμόμουν 2 ώρες τη μέρα και έτρωγα μόνο 2 φρούτα τη μέρα. Δεν προλάβαινα τίποτ' άλλο. Έχασα 13 κιλά σε δυο εβδομάδες. Όμως, επειδή με είχε πληγιάσει πολύ, έπρεπε για μια δυο μέρες να σταματήσω να θηλάζω και αναγκαστικά του έδινα σκόνη και εβγαζα με το θήλαστρο. Από τότε, μετά από πολύ πίεση και κλάμα πιάνει το στήθος μου (έχει ξεμάθει την "υφή" του) και όταν το πιάνει δεν τρώει πάνω από πέντε λεπτά, εκτός μερικές φορές που τρώει τέταρτο ή μισάωρο. Αν θα δεχτεί κατευθείαν το στήθος (πολύ σπάνια) θα είναι όταν βάζω θηλές σιλικόνης. Αλλά με τόσο λίγο που τρώει εννοείται δε χορταίνει. Επιχείρησα πριν να του δώσω στήθος με σιλικόνη την ώρα που ήταν να φάει και φάγαμε ήττα! Έφαγε 5 λεπτά από το ένα, 20 από το άλλο, δε χόρταινε όμως δε δεχόταν άλλο το στήθος και του έδωσα σκόνη και κορίτσια έτρωγε για 2 μιση ώρες γιατί έτρωγε αργά και δε χορταινε!!! Έφαγε 160 ml σκόνη.

Ρε κορίτσια όμως πείτε μου, είναι φρόνημο να του κάνω αποκλειστικό θηλασμό εφ' οσων δε δέχεται κατευθείαν το στήθος μου;ς δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι να ξυπνάει πλαντάζοντας στο κλάμα, να γκαρίζει επειδή δε θέλει να το πιάσει κι εγώ ούσα άυπνη να συνεχίζω να τον πιέζω να φάει; επαναλαμβάνω πως θέλω πολύ να θηλάζω αλλά πώς να μας το κάνω αυτό; έχει ήδη μπει σε ένα πρόγραμμα, τρώει 30 με 40 ml από εμένα και 100-120 σκόνη σε κάθε γεύμα κάθε 2 ώρες, εκτός από το βράδυ που ξυπνάει κάθε 3μιση με 4 ώρες κι έτσι μπορώ κι εγώ να κοιμάμαι λίγο παραπάνω...

πρίν από 45 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Κορίτσια σας ευχαρθστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε στο θέμα μου!!! Φυσικα και θέλω να τρώει μητρικό γάλα! Όμως αν δεν προλαβαίνω να ξεκουραστώ πώς θα έχω παραγωγή; οι πρώτες μέρες που ήρθα από το μαιευτήριο ήταν μαρτυρικές! Τον άφηνα στο στήθος όσο ήθελε και όποτε ήθελε και ίσως να του έδινα ένα συμπλήρωμα των 30ml γιατί δε χορταινε.. Όμως κοιμόμουν 2 ώρες τη μέρα και έτρωγα μόνο 2 φρούτα τη μέρα. Δεν προλάβαινα τίποτ' άλλο. Έχασα 13 κιλά σε δυο εβδομάδες. Όμως, επειδή με είχε πληγιάσει πολύ, έπρεπε για μια δυο μέρες να σταματήσω να θηλάζω και αναγκαστικά του έδινα σκόνη και εβγαζα με το θήλαστρο. Από τότε, μετά από πολύ πίεση και κλάμα πιάνει το στήθος μου (έχει ξεμάθει την "υφή" του) και όταν το πιάνει δεν τρώει πάνω από πέντε λεπτά, εκτός μερικές φορές που τρώει τέταρτο ή μισάωρο. Αν θα δεχτεί κατευθείαν το στήθος (πολύ σπάνια) θα είναι όταν βάζω θηλές σιλικόνης. Αλλά με τόσο λίγο που τρώει εννοείται δε χορταίνει. Επιχείρησα πριν να του δώσω στήθος με σιλικόνη την ώρα που ήταν να φάει και φάγαμε ήττα! Έφαγε 5 λεπτά από το ένα, 20 από το άλλο, δε χόρταινε όμως δε δεχόταν άλλο το στήθος και του έδωσα σκόνη και κορίτσια έτρωγε για 2 μιση ώρες γιατί έτρωγε αργά και δε χορταινε!!! Έφαγε 160 ml σκόνη.

Ρε κορίτσια όμως πείτε μου, είναι φρόνημο να του κάνω αποκλειστικό θηλασμό εφ' οσων δε δέχεται κατευθείαν το στήθος μου;ς δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι να ξυπνάει πλαντάζοντας στο κλάμα, να γκαρίζει επειδή δε θέλει να το πιάσει κι εγώ ούσα άυπνη να συνεχίζω να τον πιέζω να φάει; επαναλαμβάνω πως θέλω πολύ να θηλάζω αλλά πώς να μας το κάνω αυτό; έχει ήδη μπει σε ένα πρόγραμμα, τρώει 30 με 40 ml από εμένα και 100-120 σκόνη σε κάθε γεύμα κάθε 2 ώρες, εκτός από το βράδυ που ξυπνάει κάθε 3μιση με 4 ώρες κι έτσι μπορώ κι εγώ να κοιμάμαι λίγο παραπάνω...

Eχεις ακολουθήσεις τραγικες οδηγίες. Τραγικές, δεν υπάρχει άλλη λέξη.

Η τα ξεχνάς όλα, βγάζεις το στήθος έξω κυριολεκτικά για 2 βδομάδες και το δίνεις συνέχεια, ή αποφασίζεις ότι δε θες να θηλάσεις.

Αυτή τη στιγμή εσύ είσαι το συμπλήρωμα, σε ένα μήνα δε θα έχεις σταγόνα. Αν σε ενδιαφέρει ο θηλασμός, κόβεις αύριο το ξένο στο μισό, μετά από άλλες 3 μέρες πάλι στο μισό και σε καμιά 10αρια μέρες έχεις αρχίσει να θηλάζεις αποκλειστικά. Επειδή ακολουθείς ταχύρρυθμο πρόγραμμα αποθηλασμού τώρα (κάνεις ακριβώς ό,τι κάνουμε για να αποθηλάσουμε) αν σε ενδιαφέρει να το αντιστρέψεις, καμιά δεκαριά-δεκαπενταριά μέρες θα θηλάζεις κυριολεκτικά σχεδόν συνέχεια. Αλλιώς απλά το ξεχνάς να μη βασανίζεσαι.

Από εκεί και πέρα, νεογέννητο που να τρώει 160 ml ανά 2 ώρες, είναι νεογέννητο με δυσπεψία. Το μωρό σου το ταϊζεις το διπλό περίπου από όσο θα έπρεπε, οπότε ξέρεις γιατί κλαίει, έχει σκάσει!

Διαφημίσεις

160ml γαλα σε 2 εβδομάδων μωρό;! Γι αυτό κλαίει. Χρύσα η δική μου 4 μηνών επινε 60ml αντλημενο. Γιατί έχεις την εντύπωση ότι 5 λεπτά απτό ένα κ 20 απτό άλλο όπως λες ότι έφαγε, είναι λίγο κ κλαίει γιατί δ χορταινει; Αυτό από πού το συμπεραίνεις; Τα θηλαζοντα νεογέννητα τρώνε όσο θελουν κ όσο μπορούν. Κουράζονται. Γι αυτό κ τρώνε πολύ συχνα, κ σταματανε, κ κοιμούνται στο στηθος κ ελαφρια, γιατί το γάλα είναι εύπεπτο, όχι γιατί πεινανε. Αντίθετα, με το μπουκάλι, τα μπουκωνεις όσο εσύ θες κ μέχρι να το χωνέψουν το βαρίδι που έφαγαν έχει ξημερώσει κ είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Όταν πρέπει να σταματήσουμε το θηλασμό για λίγο, βγάζουμε με το θηλαστρο για διατήρηση της παραγωγής κ ταιζουμε το μωρό με συριγγα ή με κουταλάκι για να μην πάθει σύγχιση θηλών.

Δεν υπάρχει μάνα, πεθερά, συντροφος ή αδέρφια να σου ετοιμάσουν ένα γεύμα κ εκεί που θηλάζεις να έχεις δίπλα σου ένα πιάτο κ να τρως; Μένεις μόνη σου; 

Αν θέλεις να συνεχίσεις με το θηλασμό πρέπει να βρεις έναν παιδίατρο ή σύμβουλο θηλασμού να σου δώσει σωστές οδηγίες. Θέλει πολλή προσπαθεία να επαναφέρεις το μωρό στο στήθος κ πρέπει να το πάρεις απόφαση πριν το ξεκινήσεις. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς, δώσε ξένο χωρίς τυψεις. 

Δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι γάλα 200ml εμπλουτισμένο όπως η σκόνη, κάθε δύο ώρες. Νομίζω μετά απτό 3ο ποτήρι θα σκάσεις. Εσύ. Ποσο μάλλον το νεογέννητο.

πρίν από 23 λεπτά , Lenia16 είπε:

160ml γαλα σε 2 εβδομάδων μωρό;! Γι αυτό κλαίει. Χρύσα η δική μου 4 μηνών επινε 60ml αντλημενο. Γιατί έχεις την εντύπωση ότι 5 λεπτά απτό ένα κ 20 απτό άλλο όπως λες ότι έφαγε, είναι λίγο κ κλαίει γιατί δ χορταινει; Αυτό από πού το συμπεραίνεις; Τα θηλαζοντα νεογέννητα τρώνε όσο θελουν κ όσο μπορούν. Κουράζονται. Γι αυτό κ τρώνε πολύ συχνα, κ σταματανε, κ κοιμούνται στο στηθος κ ελαφρια, γιατί το γάλα είναι εύπεπτο, όχι γιατί πεινανε. Αντίθετα, με το μπουκάλι, τα μπουκωνεις όσο εσύ θες κ μέχρι να το χωνέψουν το βαρίδι που έφαγαν έχει ξημερώσει κ είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Όταν πρέπει να σταματήσουμε το θηλασμό για λίγο, βγάζουμε με το θηλαστρο για διατήρηση της παραγωγής κ ταιζουμε το μωρό με συριγγα ή με κουταλάκι για να μην πάθει σύγχιση θηλών.

Δεν υπάρχει μάνα, πεθερά, συντροφος ή αδέρφια να σου ετοιμάσουν ένα γεύμα κ εκεί που θηλάζεις να έχεις δίπλα σου ένα πιάτο κ να τρως; Μένεις μόνη σου; 

Αν θέλεις να συνεχίσεις με το θηλασμό πρέπει να βρεις έναν παιδίατρο ή σύμβουλο θηλασμού να σου δώσει σωστές οδηγίες. Θέλει πολλή προσπαθεία να επαναφέρεις το μωρό στο στήθος κ πρέπει να το πάρεις απόφαση πριν το ξεκινήσεις. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς, δώσε ξένο χωρίς τυψεις. 

Δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι γάλα 200ml εμπλουτισμένο όπως η σκόνη, κάθε δύο ώρες. Νομίζω μετά απτό 3ο ποτήρι θα σκάσεις. Εσύ. Ποσο μάλλον το νεογέννητο.

Η παιδίατρος μου είπε να του δίνω 120 ml. Είναι πολύ μεγάλο μωρό, δε χορταίνει με 60 ml!!! Και το καταλαβαίνω γιατί κλαίει, μασουλάει τα χέρια του κι όταν κάνω να του ακουμπίσω λίγο το μπιμπερό στο στόμα το κατεβάζι όλο!! Δε νομίζω να το έτρωγε αν δεν το άντεχε, μέχρι στιγμής τρώει όσο αντέχει. Και πάλι δεν πέφτει ξερός για ύπνο αλλά ξυπνάει κάθε δυο ώρες για να φάει. Ακόμη και στο νοσοκομείο μου είπαν να του δίνω 30 ή 60 ml μόνο αν τον ταΐζω κυρίως από το στήθος μου και σε περίπτωση που δε χορτάσει να του δίνω από σκόνη. Και στην τελική νομίζω ότι μπορώ να κατανοήσω πότε πεινάει το μωρό μου και πότε όχι!!! Η μικρή σου γεννήθηκε κι εκείνη τεσσεραμιση κιλά; αν ναι τότε καλά κάνεις και τη συγκρίνεις με το γιο μου, αλλιώς είναι ατυχές παράδειγμα μάλλον. Τα 160 ml δεν τα τρώει συνέχεια, έτυχε τώρα και απ' ό,τι διάβασες τα έφαγε σε διάστημα 2μιση ωρών. Συνήθως τρώει 70-80 από τη σκόνη αν πιει κι από εμένα 30-40 ml, αλλιώς, αν δεν πιει από εμένα, πίνει 100-120 ml σκόνη.

2 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

έχει ήδη μπει σε ένα πρόγραμμα, τρώει 30 με 40 ml από εμένα και 100-120 σκόνη σε κάθε γεύμα κάθε 2 ώρες, εκτός από το βράδυ που ξυπνάει κάθε 3μιση με 4 ώρες κι έτσι μπορώ κι εγώ να κοιμάμαι λίγο παραπάνω...

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν κατάλαβα τπτ διαφορετικό από αυτό που έγραψες εσύ. Δεν ανέφερα την ποσότητα που έτρωγε η κόρη μου για να συγκρίνω τα μωρά αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι το γάλα που πίνει δεν είναι λίγο για την ηλικία του. Σε γενικές γραμμές, ένα βρεφος πρέπει να πίνει 150ml για κάθε κιλό βάρους την ημέρα. Αν ο γιος σου είναι τώρα 5 κιλά πρέπει να πίνει 750ml γάλα διαιρεμένο σε 8 γεύματα, δλδ γύρω στα 95ml τη φορά. Η παιδίατρος σου προφανώς δεν γνωρίζει ή δε θέλει να σε βοηθήσει με το θηλασμό, από κει κ πέρα είναι δικό σου θέμα τι θα επιλέξεις. Προσπάθησα πάρα πολύ να θηλάσω το παιδί μου κ για 2 μήνες πέρασα πολύ δύσκολα κ αν είχε υπάρξει κάποιος να με βοηθήσει εξαρχής θα ήταν όλα καλύτερα τότε. Γι αυτό κ προσπαθώ να ενημερωνω οποια κοπέλα θέλει να το προσπαθήσει με το θηλασμό αλλά κ γιατί η πλειοψηφία των εμπλεκομένων (γυναικολόγων, παιδιατρων, μαιών, παππούδων κλπ) είναι ΑΣΧΕΤΟΙ. Εγώ στάθηκα τυχερή κ έπεσα σε μια παιδιατρο - σύμβουλο. Σου εύχομαι καλή συνέχεια κ να σου ζήσει το μωράκι.

πρίν από 2 λεπτά , Lenia16 είπε:

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν κατάλαβα τπτ διαφορετικό από αυτό που έγραψες εσύ. Δεν ανέφερα την ποσότητα που έτρωγε η κόρη μου για να συγκρίνω τα μωρά αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις ότι το γάλα που πίνει δεν είναι λίγο για την ηλικία του. Σε γενικές γραμμές, ένα βρεφος πρέπει να πίνει 150ml για κάθε κιλό βάρους την ημέρα. Αν ο γιος σου είναι τώρα 5 κιλά πρέπει να πίνει 750ml γάλα διαιρεμένο σε 8 γεύματα, δλδ γύρω στα 95ml τη φορά. Η παιδίατρος σου προφανώς δεν γνωρίζει ή δε θέλει να σε βοηθήσει με το θηλασμό, από κει κ πέρα είναι δικό σου θέμα τι θα επιλέξεις. Προσπάθησα πάρα πολύ να θηλάσω το παιδί μου κ για 2 μήνες πέρασα πολύ δύσκολα κ αν είχε υπάρξει κάποιος να με βοηθήσει εξαρχής θα ήταν όλα καλύτερα τότε. Γι αυτό κ προσπαθώ να ενημερωνω οποια κοπέλα θέλει να το προσπαθήσει με το θηλασμό αλλά κ γιατί η πλειοψηφία των εμπλεκομένων (γυναικολόγων, παιδιατρων, μαιών, παππούδων κλπ) είναι ΑΣΧΕΤΟΙ. Εγώ στάθηκα τυχερή κ έπεσα σε μια παιδιατρο - σύμβουλο. Σου εύχομαι καλή συνέχεια κ να σου ζήσει το μωράκι.

Επειδή ακούω πολλές αντιθετες μεταξύ τους απόψεις εχω μπερδευτεί πολύ!!!

πρίν από 20 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Η παιδίατρος μου είπε να του δίνω 120 ml. Είναι πολύ μεγάλο μωρό, δε χορταίνει με 60 ml!!! Και το καταλαβαίνω γιατί κλαίει, μασουλάει τα χέρια του κι όταν κάνω να του ακουμπίσω λίγο το μπιμπερό στο στόμα το κατεβάζι όλο!! Δε νομίζω να το έτρωγε αν δεν το άντεχε, μέχρι στιγμής τρώει όσο αντέχει. Και πάλι δεν πέφτει ξερός για ύπνο αλλά ξυπνάει κάθε δυο ώρες για να φάει. Ακόμη και στο νοσοκομείο μου είπαν να του δίνω 30 ή 60 ml μόνο αν τον ταΐζω κυρίως από το στήθος μου και σε περίπτωση που δε χορτάσει να του δίνω από σκόνη. Και στην τελική νομίζω ότι μπορώ να κατανοήσω πότε πεινάει το μωρό μου και πότε όχι!!! Η μικρή σου γεννήθηκε κι εκείνη τεσσεραμιση κιλά; αν ναι τότε καλά κάνεις και τη συγκρίνεις με το γιο μου, αλλιώς είναι ατυχές παράδειγμα μάλλον. Τα 160 ml δεν τα τρώει συνέχεια, έτυχε τώρα και απ' ό,τι διάβασες τα έφαγε σε διάστημα 2μιση ωρών. Συνήθως τρώει 70-80 από τη σκόνη αν πιει κι από εμένα 30-40 ml, αλλιώς, αν δεν πιει από εμένα, πίνει 100-120 ml σκόνη.

Οποιος σου τα είπε αυτα στο νοσοκομείο, έχει θησαυρίσει από την προμήθεια που παίρνει από το γάλα που σου συνέστησε. Ενα νεογέννητο πίνει κάτι σαν 15-20 ml συνολο. 

Τα μωρά με το μπουκάλι τα μπουκώνεις ευκολότατα (όχι εσύ, γενικα). 

Το μωρό σου έχει στομάχι όσο η μπουνίτσα του. Αλλά όταν το μπουκώνεις, το στομάχι ξεχηλώνει. Μείωσε γάλα, δώσε πιπίλα το μωρό θέλει να πιπιλά. Ενα μωρό που θηλάζει σε αυτή την ηλικία καλύπτει αυτή την ανάγκη στο στήθος, όπου περνά τις περισσότερες ώρες της μέρας ως νεογέννητο. Αλλιώς δοκιμάζεις πιπίλες.

Αν δεν θες να θηλάσεις, σεβαστό απόλυτα. Αλλά δεν τρώνε τέτοιες ποσότητες τα νεογέννητα. Βεβαιώσου ότι έχεις τις πιο αργές θηλές που υπάρχουν και σταμάτα ανά 15-20 ml να εχει ευκαιρία να ρευτεί. 

Και ένα βαρέλι να του δώσεις που λέει ο λόγος, είναι λογικό να ξυπνά κάθε δίωρο να φάει, τα μωρά τρώνε συχνά. Έτσι πρέπει, είναι ανησυχητικό σε αυτή την ηλικία αν δεν το κάνει. Αν συνεχίσεις τον αποθηλασμό, σε κανενα μήνα μπορεί να αρχίσει να πηγαίνει στο τρίωρο. Αλλά για τώρα θα πρέπει να αποδεχτείς το δίωρο και ότι ΔΕΝ εχει να κάνει με το πόσο πολύ τρώει ανά γεύμα. Μείωσε ποσότητες, τάιζε πιο αργά, επέμεινε σε στάσεις στο φαγητό και ρέψιμο. Και εφόσον το μωρό κλαίει, πέραν της βέβαιης δυσπεψίας, θα πρέπει να δοκιμάσεις και άλλο είδος γάλα. 

Ολα αυτά αν έχεις επιλέξει να μη θηλάσεις. Αλλιώς απλά άρχισε να πετάς μπουκάλια και δεν δίνεις πιπίλα. Αν προτιμας να θηλάσεις, επέμενε σε κάθε στήθος κατ'ελάχιστον ένα τέταρτο στη φάση που είστε, ανά δίωρο ή συχνότερα αν θέλει. Κόβεις αύριο τα μπουκάλια στο μισό, σε άλλες 3-4 μέρες στο μισό του μισού και σε ένα δεκαπενθήμερο το πολύ θηλάζεις αποκλειστικά και πιθανότατα με πολύ λιγότερο κλάμα. 

Δεν τίθεται θέμα να μην φτάνει το γάλα σου, να είναι μεγάλο το μωρό ή δεν ξέρω τι άλλη βλακεία σου είπαν αν φοβάσαι. Ειναι θέμα καθαρά δικής σου επιλογής.

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Επειδή ακούω πολλές αντιθετες μεταξύ τους απόψεις εχω μπερδευτεί πολύ!!!

Δεν νομίζω ότι εδώ ακούστηκε καμία αντίθετη άποψη. Διάβασε και τι λέει το γάλα που δίνεις επάνω στο κουτί. Αν το μωρό σου κάνει 10 γεύματα τη μέρα, από πες 120 ml τη φορά, μιλάμε για 1200lt τη μέρα! Τα μη θηλάζοντα πίνουν κατά μεσό όρο 60-90 ml ανα γεύμα το πολύ τη φορά. Τα θηλαζοντα συνήθως το πολύ 60, ποσότητα που δεν θα αλλάξει αθροιστικά στη μέρα μέχρι και το 6μηνο, λόγω της σύστασης του μητρικού (δεν δίνουμε περισσότερο όσο μεγαλώνει το μωρό). 150-160 ml τα μωρά που θηλαζαν δεν έπιναν ούτε στο χρόνο για να καταλάβεις.

Οι αντίθετες απόψεις χωρίζονται σε αυτές που υποστηρίζουν το θηλασμό κ σε αυτες που δεν τον υποστηρίζουν. Η πραγματικότητα είναι μία: όσα κιλά κ να γεννηθεί ένα μωρό η μάνα του μπορεί να το θρέψει. Αν θηλασεις, θα τρώει συνέχεια, θα πρηστεί το στήθος σου, θα τρέχει γάλα τον πρώτο καιρό, ίσως χρειαστεί να αυξήσεις την παραγωγή με θηλαστρο, ίσως όχι, δε θα κοιμάσαι, θα θέλει αλλαγή πανας κάθε φορά που τρώει, ίσως όχι, θα κλαίει γιατί θα θέλει το στήθος σου για να νιώσει ασφάλεια ή γιατι πεινάει ή για να κοιμηθεί ή γιατί πονάει, θα πονάς απτο συνεχή θηλασμό, θα πιαστείς, θα έχεις νεύρα, δε θα μπορείς να βγεις ότι σπίτι. Δεν κατηγορώ καμία γυναίκα που δεν μπορεί να το αντέξει όλο αυτό. Ο θηλασμός δε σε κάνει περισσότερο μάνα. Απλά λέμε ότι είναι η καλύτερη τροφή για τα παιδιά μας κ αξίζει μια ευκαιρία. 

Όσον αφορά τη γιατρό, μιλά ξανά μαζί της κ ανάφερε της τη συμπεριφορά του μωρού σου, μήπως σου προτείνει κ κάτι διαφορετικό από ότι έχεις ακούσει μέχρι τώρα. Πες της ότι θέλεις να θηλασεις κ ότι αν του δίνεις ξένο θα σταματήσει το γάλα σου κ δεν το θες. Ίσως σε συμβουλεύσει διαφορετικά.

Ολα αυτά σε περίπτωση που κατάλαβα καλά κ θες να θηλασεις, αλλιώς συνεχίζεις με τη σκόνη. 

ΧρυσάΜ μου, να σου ζήσει ο μικρός σου κ να είναι καλοτυχος και υγιής!Εγώ θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία γτ είναι πολύ πρόσφατη.Ότι σου έχουν πει τα κορίτσια παραπάνω είναι απολύτως σωστά σε όλα!Η μικρή μου είναι (σήμερα κιόλας) 5 μηνών,ξεκινήσαμε από το μαιευτήριο με room in και όταν έκλαιγε την είχα πάνω μου.1ο λάθος,ειναι το πρώτο μου μωράκι με καισαρική κ αυτο με αγχωνε κ ταυτόχρονα πονούσα,αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα την είχα συνέχεια αγκαλιά όσο δύσκολο κ να ήταν!Επίσης επειδή έκλαιγε στο μαιευτήριο νόμιζα ότι πεινούσε κ έδινα συμπλήρωμα (είχε φάει μέχρι 60ml γεννησιαρικο μωρό) 2ο λάθος!Τα μωρά είναι λαίμαργα κ δεν ξέρουν πόσο πρέπει να φάνε (φαντάσου να θελει να πιπιλίσει κ να έχει το μπιμπερό στο στόμα του..απλά θα ρουφάει είτε πεινάει είτε όχι με αποτέλεσμα να σκάσει κ να τα βγάλει όλα).Βγαίνοντας από το μαιευτήριο είχε τραυματιστεί τόσο πολύ η θηλή μου μου δεν μπορούσα ούτε μπλούζα να φορέσω.Αναγκαστικά νοικιασα θήλαστρο κ έβγαζα το δικό μου γάλα κ της το έδινα με μπουκάλι (κυρίως απο το ένα στήθος) και αυτό εν μέρη ήταν λίγο λάθος αλλά όχι προς το μωρό αλλα για την παραγωγή μου γτ το θήλαστρο ήταν νοσοκομειακό κ οδήγησε σε υπερπαραγωγή..Η μικρή ήθελε να κοιμάται μόνο πάνω μου,μόλις την έβαζα στην κούνια έκανε χαμό!!!Αποτέλεσμα ήταν να την έχω συνέχεια αγκαλιά και η μέση μου να έχει κοπεί.Κοιμόμουν ημικαθιστη κ την είχα πάνω μου (σπάνια κοιμόταν κ στον άντρα μου).Όταν την έπαιρνε βαθιά βαθιά ο ύπνος (και αν δεν είχα κοιμηθεί βαθιά κ εγώ απο την κούραση) την έβαζα στην κούνια της.Προϋπόθεση ήταν να είχε περάσει μισάωρο plus και εννοείται τις περισσότερες φορές ξυπνούσε κ πάλι απο τηβ αρχή.Με τα πολλά πολλά έστρωσε κ το στήθος (περίπου στις 45 μέρες) επέστρεψα το θήλαστρο κ το μωρό ήταν στην κυριολεξία όλη μέρα πάνω μου (όπου πήγαινα έλεγα "πήρα κ το τσαντάκι μου μαζί"..χεχε).Με τον καιρό η μικρούλα μου έμαθε να πίνει σωστά γάλα (το οποίο σημαίνει 5 λεπτά max) και όχι σε κάθε στήθος.Για να στρώσει η παραγωγή μου την έβαζα σε ένα στήθος σε κάθε γεύμα (συμβουλές τις οποίες διάβασα στο forum) και με τον καιρό έστρωσαν όλα απο μόνα τους σαν μαγικά  εκτός κ αν είχαμε μαραθώνιο θηλασμό ή λίγες μέρες πριν αλλάξει μήνα που έκανε οτι της κατέβαινε στο μυαλό..Το αποτέλεσμα όλων ήταν να έχω ενα ήρεμο μωράκι που ξυπνάγε μόνο μια φορά το βράδυ να θηλάσει (ενδεικτικά 20:00-4:30-7:30) το οποίο άλλαξε αργότερα κ ξυπνούσε μια κ καλή στις 6 το πρωί.Ξέχασα να σου αναφέρω ότι το πρόβλημα με τους πρωινους υπνους εξακολουθούσε να υπάρχει κ κοιμόταν με χίλιους δυο τρόπους (περπατώντας,κουνώντας,στο καρότσι,στο στήθος κλπ).κ ξαφνικά άλλαξε κ αυτό.Με τον καιρό απλά την άφηνα στην κούνια της έπαιρνε την πιπίλα της κ τσουπ την έπαιρνε ο Μορφέας..άντε καμία φορά να της ξαναεβαζα την πιπίλα αν τηε έφευγε..Το πόρισμα είναι όλο δικό σου...Όπως θα κατάλαβες ηδη δεν την επηρέασαν οι αγκαλιές ούτε οτι ήταν συνέχεια στο στήθος..αντιθέτως έχουμε μια υπέροχη σχέση!!!Ένα μήνα τώρα έχουμε σταματήσει το θηλασμό ,για ιατρικούς λόγους,κάτι το οποίο μου στοίχισε αρκετά στην αρχή.Η μικρή πλέον κάνει το τελευταίο γεύμα στις 20:00 και μετά στις 8:00.Πηγαίνει σε όλους αλλά πάντα νε ψάχνει στον χώρο κ ενίοτε αν έχει βαρεθεί γκρινιάζει για να την πάρω εγώ,κοιμάται όταν την βάλω στην κούνια της (στο δικό της χώρο δλδ είτε αυτό είναι κούνια,παρκοκρεβατο,άλλη κούνια εκτός της δικής της)..Πλέον ζητάω εγώ την αγκαλιά  για να κοιμηθεί αλλά  τώρα πια είναι σπάνια..Έχε τον μικρό σου οσο μπορείς αγκαλιά κ στο στήθος συνεχεια,σε χρειάζεται

Ακομη κ για 5κιλα μωρο το ξενο που δινεις ειναι πολυ,για 2εβδομαδων μωρο.το στομαχι του ειναι οσο ειναι η μπουνια του

Κατα βαση με τα μλ που λες,το μωρο σου πινει ξενο κ εσυ εισαι το συμπληρωμα κ η πιπιλα

Καλο θα ηταν να μιλησεις με συμβουλο,ισως σου προτεινει κ κτ για την αυξηση παραγωγης.

Προς το παρον πινε πολλα υγρα,τρωγε γαλακτογωγες τροφες κ παρε μαρσιπο τυπου baby wearing να εχεις ελευθερα χερια,να μπορεις να φας τουλ

Λογικα θα χρειαστεις χρονο να αυξησεις την παραγωγη σου,κ για να μη νιωθεις οτι μενει νηστικος,μπορεις να κοβεις ενα μπουκαλι καθε 3-4μερες η 10μλ απο καθε μπουκαλι

Το θηλαστρο ειναι νοσοκομειακο;

14 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Μιλά με σύμβουλο θηλασμού αν θέλεις να θηλασεις.  Το μωρό από αυτά που λες μάλλον έπαθε σύγχυση θηλων. 

17 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Εμενα προσωπικα να βγαζω γαλα,να αποστειρωνω η να κανω σκονη γαλα θα με κουραζε πιο πολυ απο το να ξαπλωνω καναπε η κρεβατι κ να θηλαζω

Μα πραγματικά!!!!

11 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Οι αντίθετες απόψεις χωρίζονται σε αυτές που υποστηρίζουν το θηλασμό κ σε αυτες που δεν τον υποστηρίζουν. Η πραγματικότητα είναι μία: όσα κιλά κ να γεννηθεί ένα μωρό η μάνα του μπορεί να το θρέψει. Αν θηλασεις, θα τρώει συνέχεια, θα πρηστεί το στήθος σου, θα τρέχει γάλα τον πρώτο καιρό, ίσως χρειαστεί να αυξήσεις την παραγωγή με θηλαστρο, ίσως όχι, δε θα κοιμάσαι, θα θέλει αλλαγή πανας κάθε φορά που τρώει, ίσως όχι, θα κλαίει γιατί θα θέλει το στήθος σου για να νιώσει ασφάλεια ή γιατι πεινάει ή για να κοιμηθεί ή γιατί πονάει, θα πονάς απτο συνεχή θηλασμό, θα πιαστείς, θα έχεις νεύρα, δε θα μπορείς να βγεις ότι σπίτι. Δεν κατηγορώ καμία γυναίκα που δεν μπορεί να το αντέξει όλο αυτό. Ο θηλασμός δε σε κάνει περισσότερο μάνα. Απλά λέμε ότι είναι η καλύτερη τροφή για τα παιδιά μας κ αξίζει μια ευκαιρία. 

Όσον αφορά τη γιατρό, μιλά ξανά μαζί της κ ανάφερε της τη συμπεριφορά του μωρού σου, μήπως σου προτείνει κ κάτι διαφορετικό από ότι έχεις ακούσει μέχρι τώρα. Πες της ότι θέλεις να θηλασεις κ ότι αν του δίνεις ξένο θα σταματήσει το γάλα σου κ δεν το θες. Ίσως σε συμβουλεύσει διαφορετικά.

Ολα αυτά σε περίπτωση που κατάλαβα καλά κ θες να θηλασεις, αλλιώς συνεχίζεις με τη σκόνη. 

ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι.

Το  μωρό μάλλον έχει συνηθίσει πλέον το μπιμπερό, για αυτό δεν θέλει το στήθος σου. Η λεγόμενη σύγχυση θηλών. Όλα όσα σου προτείνονται είναι στην περίπτωση που θες να συνεχίσεις το θηλασμό. Και για να γίνει αυτό, μετά τα μπιμπερό και το ξένο γάλα που δόθηκαν θα χρειαστείς δύναμη για να μπορέσετε να επανέλθετε και να κρατήσεις την παραγωγή σου. Εσύ είσαι η μαμά του, εσύ ξέρεις τις αντοχές σου, εσύ αποφασίζεις. Φαγητό και νερό μπορείς να τρως και να πίνεις όσο θηλάζεις. 

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

11 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Καλέ μη στραβωνεις,  να βοηθήσουν θέλουν τα κορίτσια. Η φόρμουλα που δίνεις είναι πολύ βαριά τα 160ml είναι παααααρα πολλά για τόσο μικρό μωράκι. 

Ναι μαλλον εχετε συγχηση,αλλα ειναι μικρος κ ειναι πιο ευκολο να ξανασυνηθισει

Φυσικα εξαρταται απο σενα κ ποσο θες να προσπαθησεις

Το συμπληρωμα καλυτερα να μην το δινεις με μπιμπερο,η με τα σωληνακια η με συριγγα

Οχι πιπιλα

Κ οταν ταιζεις ξενο σταματας καθε 10-30μλ μηπως χορτασε

Οτι ειπιε 160 μλ δ δειχνει οτι πειναει

Κοριτσάκι μου είναι όντως μια απαιτητική περίοδος αλλά πολύ γλυκιά. Είναι όλα καινούρια, ο οργανισμός σου είναι πολύ κουρασμένος, το μωρό σε έχει μεγάλη ανάγκη και δεν μπορεί στιγμή χωρίς εσένα. Όμως θα την αναπολείς αργότερα και θα έχεις ξεχάσει όλη την κούραση και την αϋπνία.

Επίσης, μη νομίζεις ότι κάνεις κάτι στραβά. Όλα τα μωρά κλαίνε πολύ συχνά, χωρίς να καταλαβαίνεις τι φταίει. Τσεκάρεις απλά κάθε φορά τι θα μπορούσε να φταίει πχ αν είναι λερωμένο, αν κρυώνει/ζεστένετε, αν πεινάει, αν νυστάζει ή βαριέται. Σε αυτή την ηλικία επίσης θέλει ήρεμο περιβάλλον, χωρίς πολλά ερεθίσματα (όχι κόσμο, δυνατή και έντονη μουσική, τηλεόραση κτλ). Αν τα έχεις τσεκάρει όλα και δεν ισχύει κάτι από αυτά, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παρά μόνο να το πάρεις αγκάλισα και να το πηγαίνεις πέρα – δώθε να ηρεμίσει. Εμείς κάθε απόγευμα κάναμε χιλιόμετρα στο σαλόνι!  

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να κάνεις ότι θεωρείς ότι ταιριάζει σε σένα και το μωρό σου. Ότι σας κάνεις περισσότερο ήρεμους και ευτυχισμένους. Αν βάζεις ψηλά τον πήχη (ή νιώθεις κοινωνική πίεση ότι πρέπει να πετύχεις κάτι για να είσαι η τέλεια μητέρα) θα είσαι δυστυχισμένη και κουρασμένη συνέχεια. Εσύ βρες σιγά- σιγά τι είναι καλύτερο και για τους δυο σας και μην προσπαθείς να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες κανενός. Προσάρμοσέ τες στην δική σας ιδιοσυγκρασία και ανάγκες.  Αν θες θήλασε, αν δεν θες σταμάτα, αν θες κάνε μικτή διατροφή, αν θες βγάζε με θήλαστρο. Μια χαρά θα μεγαλώσει το παιδάκι σου αρκεί να «αφουγκράζεσαι» τις ανάγκες του και να έχει άφθονη αγάπη.

16 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

εγω δε θηλασα τον γιο μου και συμβουλες για θηλασμο συγουρα δεν ειμαι η καταλληλη για να σου δωσω..!!! αυτο που θα σου πω εγω ειναι πως τα 120 μλ που πινει ο γιος σου στο δυωρο ειναι μια χαρα  ΑΝ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ  αν θες ομως να θηλασεις ειναι πολλα..!! και ο γιος μου γυρω στο 90 μλ επεινε στο 2 . θα σου πω και μια συμβουλη που μου εδωσε εμενα η παιδιατρος γιατι ο γιος μου ηταν λαιμαργος και εκανε ρουκετες δινουμε στο μωρο να πιει γαλα οσο θελει οτι ωρα θελει αλλα με αυτο δεν εννοειτε οτι βαζεις ενα μπουκαλι γαλα στο στομα του μωρου και το αφηνεις να πινει ανεξελεκτα του κανεις πολλα διαλειμματα για να ρευτει και να παει το μηνυμα στο κεφαλακι του οτι εχει χορτασει και μετα συνεχιζεις με το υπολοιπο αν θελει... αν πεινασει μετα απο μιση ωρα του βαζεις το μπιμπερο στο στομα και αφηνεις να παιξει η να πιει πολυ λιγο του το βγαζεις το αφηνεις να ρευτει παιζεις μαζι του  και βλεπεις μετα αν θελει αλλο.. οταν ακολουθησα αυτες τις συμβουλες ο γιος μου ουτε γουλια δε ξαναεβγαλε ποτε...!!!! σου ευχομαι να σου ζησει το μωρακι σου να βρειτε γρηγορα τους ρυθμους σας και να αποφασεις τι ειναι σωστο για το μωρακι σου και για εσενα..!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...