Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μόνιμο μασελάκι

Recommended Posts

Καλημέρα. Μας είπαν ότι η κόρη μου 9 ετών πρέπει να βάλει μόνιμο μασελάκι διεύρυνσης άνω γνώθου. Εμπειρίες, ήταν δύσκολο πολύ να το συνηθίσουν τα παιδιά; Πονούσαν; έτρωγαν; δυσκολεύτηκαν στον ύπνο; συμβουλές γενικά....

Διαφημίσεις

Το μόνιμο μασελακι ποιο είναι? Έχουμε 5 μήνες που φοράει η κόρη μου μασελακι στα πάνω δόντια (είναι αυτό που το βάζουμε κ το βγάζουμε εμείς), αυτό που λες είναι άλλο? Η οδοντίατρος μας είπε να το φοράει όλη την ημέρα κ όταν τρώει κ το βγάζουμε μόνο για να πλύνει τα δόντια ή αν θέλει να φάει καμιά φορά καραμέλα. 

Τις πρώτες μέρες δυσκολεύονταν στην ομιλία, δεν αθρωνε σωστά το σ,ψ,ρ αλλά μετα τα κατάφερε κ μιλάει κανονικά. Δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες κ στο φαγητό αλλά το ξεπέρασε κ αυτό. Δεν πόνεσε ποτέ, ούτε την ενοχλούσε στον ύπνο. 

Αυτή την εβδομάδα βάλαμε κ στα κάτω δοντακια αλλά τώρα δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Το φόρεσε για 3 μέρες κ το βγάλαμε για να την δει η οδοντίατρος μήπως δεν φτιάχτηκε καλά γιατί για 3 μέρες πονούσε συνέχεια, στην ομιλία δυσκολεύεται πάλι (ελπίζω να το ξεπεράσει).

Εσείς το συνηθισατε? Πως είναι το παιδί? Για το ίδιο λέμε ή διαφορετικό?

ναι, είναι άλλο. Αυτό που έχει η κόρη μου κολλάει στα δόντια και το έχει μέρα νύχτα. έχει 2 24ωρα που το έχει βάλει, δεν πονάει, κοιμάται μια χαρά, όλα καλά αλλά δυσκολεύεται στο φαγητό. Κολλάει ό,τι τρώει ανάμεσα στο μασελάκι και τον ουρανίσκο....ωστόσο καλά τη βλέπω να το διαχειρίζεται

On 24/10/2024 at 6:18 ΜΜ, teacher40 είπε:

ναι, είναι άλλο. Αυτό που έχει η κόρη μου κολλάει στα δόντια και το έχει μέρα νύχτα. έχει 2 24ωρα που το έχει βάλει, δεν πονάει, κοιμάται μια χαρά, όλα καλά αλλά δυσκολεύεται στο φαγητό. Κολλάει ό,τι τρώει ανάμεσα στο μασελάκι και τον ουρανίσκο....ωστόσο καλά τη βλέπω να το διαχειρίζεται

Χαίρομαι που το διαχειρίζεται καλά. Σιγά σιγά θα συνηθίσει κ το φαγητό..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...