Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αρνειται το δεξια στηθος

Recommended Posts

1 minute ago, Vasilo said:

Πολλά παιδάκια το έχουν κάνει  (ροταιο) χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγώ δεν το έκανα γιατί οταν μας είπε πρέπει να γίνεται πριν το ταδε μήνα γιατί μετά στριφογυρνάνε τα έντερα. Εκεί έπαθα ένα σοκ. Φυσικά στην ώρα του ειναι οκ γι αυτό φτιάχτηκε. Αλλά εμένα δε μου κατσε καλά. Κ οι μισές φρεσκομαμάδες γνωστές μου δεν το ήξεραν καν. Τώρα φεύγω απ'το θέμα.

Αν δεν αλλάξεις παιδίατρο μπορείς απλά να της πεις πως θέλει μια μία τη δόση από τα εμβόλια.

Κανένα τσίμπημα δεν είναι αθώο. Απαραίτητο ίσως ναι αθώο σίγουρα όχι.

Ρώτησα μήπως απλά έφαγε καλύτερα πριν και δεν πεινούσε όντως. Δεν είναι κ λίγες αν σου συνήθιζε να τρώει συχνά. 

Υπάρχει το 10525 είναι τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού. Μήπως να έπαιρνες ένα τηλέφωνο;

Στο προηγουμενο γευμα εφαγε γυρο στα 40μλ και για αυτο επεμενα....αλλα δεν ηθελε με τιποτα... Την ημερα δεν το συνηθηζε ποτε τα 4ωρα την νυχτα μια στης τοσο ναι αλλα σε γενηκες γραμμες τρωει ανα 2ωρο οταν ειναι καλα εννοω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 2 λεπτά , Δωρα είπε:

Στο προηγουμενο γευμα εφαγε γυρο στα 40μλ και για αυτο επεμενα....αλλα δεν ηθελε με τιποτα... Την ημερα δεν το συνηθηζε ποτε τα 4ωρα την νυχτα μια στης τοσο ναι αλλα σε γενηκες γραμμες τρωει ανα 2ωρο οταν ειναι καλα εννοω.

Σταμάτα να μετράς τα ml!!! Θηλάζεις! Ξέχνα τα! Το μωρό σου ξέρει πόσα ml πρέπει να φάει. Το γάλα δεν έχει την ίδια σύσταση (αν το λέω καλά) ξεκινάει πιο αραιό γίνεται πιο πηκτό, δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς πόση ποσότητα χρειάζεται. Το μωρό σου ξέρει και αυτό φαίνεται στις πάνες του. 

Για τις μετρήσεις θα σου πουν πιο εμπειρες κοπέλες κ σχετικες. 

Άλλη μια ερώτηση... πόση ώρα θηλάζεις από κάθε στήθος;; πως κάνεις την αλλαγή στήθους γενικα;

Μήπως αλλάζεις πολύ νωρίς στήθος και το μωρό μένει στο "νεράκι";;; 

Μεγαλωνει,τρωει πιο αποτελεσματικα κ μεγαλωνει τον ενδιαμεσο χρονο.δ ειναι απαραιτητα κακο

Το οτι η μικρη ειναι σουπερ στο βαρος ειναι πασιφανες,κ σε μια βδομαδα δ νομιζω να χει χασει

Προσφερε εσυ στο διωρο κ αν δ θελει,στο τριωρο η στο τετραωρο.χωρις πιεση.νομιζω οτι δημιουργεις πρβλμτ ενω δ υπαρχουν

Εφοσον εξακολουθει να βρεχει κ πανες κ δ εχεις ενα μωρο που ολη μερα σπαραζει

Ποτε θα ξαναζυγιστειτε;

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Μολης ερθει η ζυγαρια που αγορασα.... Η δικη μας ζυγαρια δεν ειναι αξιοπιστη οποτε δεν το δοκημαζω καν... Δεν βοηθαει και την κατασταση οτι δεν ξερω το υψος της επειδη η παιδιατρος δεν το μετραει, αν τα μετραγε θα ηξερα οτι πχ ψυλοσε σε αυτο μηνα αντι να παρει βαρος...

Γενηκως δεν ειναι το ιδιο μωρο οπως ηταν πριν το εμβολιο... Τοτε ηταν ορεξατη ετρωγε καλα και πολυ, μου χαμογελουσε και χαχανιζε σχεδον οταν ηταν χορτατη, τωρα σπανια τα κανει αυτα... Ισως ομως την ανχονω εγω με τις ανησηχιες μου...δεν ξερω πια

Πρέπει λίγο να ηρεμήσεις η ίδια και να σταματήσεις να κοιτάς το ρολόι. Ολα σχεδόν τα μωράκια κάπου από τους 2-3 μηνες, ο,τι και να τρώνε, κάνουν ένα 4-5ωρο χωρίς φαγητό, είναι νορμάλ, δεν είναι απεργία. Ειναι το διαστημα που θα γίνει σιγά σιγά τακτικό και που θα προσπαθήσεις μετά να σπρώξεις το βράδυ, ώστε να κοιμαστε. Ούτε το να τρώει σαν τρελή για 5-6 ώρες στη σειρά ειδικά το σουρουπο είναι περίεργο.

Νομίζω ότι σας έπεσαν κάποιες φυσικές αλλαγές στους ρυθμους μετά το εμβόλιο και έγινε ένας πανικός από το τίποτα.

Αν έχετε μπει στο σύστημα να θηλάζεις κοιμισμένη, αυτό συνήθως είναι ένδειξη ότι το μωρό για κάποιο λόγο δυσανασχετεί στο φαγητό και προσπαθεί να το αποφύγει. Οι συνηθισμένοι λόγοι:

- δυσανεξία σε γαλακτοκομικά

- έντονη ροή (πνίγεται)

- ΓΟΠ

- και όσο χαζό και αν ακούγεται, στρες: αν προσεγγίζεις το θέμα του φαγητού χωρίς ηρεμία πια η ίδια, το μωρό το νιώθει. Το ίδιο και αν υπάρχουν έντονα ερεθίσματα γύρω της.

Αφού τρώει καλύτερα κοιμισμένη, θα έλεγα γενικά να το αποδεχτείς και να αρχίζεις να ταϊζεις όταν γλαρώνει, στο υπνοδωμάτιο και με κλειστή πόρτα και φώτα/κουρτίνες. Μπορεί η ησυχία και η ηρεμία να βοηθούν από μόνα τους.

Διαφημίσεις

Κ γω θα προτεινα να ταιζεις σε ησυχο κ σχετικα σκοτεινο δωματιο.μαλλον θελει την ηρεμια της για να φαει

Με αυτα που εχεις πει δ φαινεται να εχεις εντονη ροη,η η μικρη γοπ η δυσανεξια στα γαλακτοκομικα.οποτε χαλαρωσε γτ της περνας εκνευρισμο

Κ βρες παιδιατρο να μετραει υψος κ περιμετρο κεφαλιου

μου ερχεται να πανηγηρησω ηρθε η ζυγαρια μας οποτε ζηγηστηκαμε και η μπεμπα ειναι 7,12 κιλα ενταξη μαζι με τη πανα και το φανελακι αλλα ακομα και ετσι πηρε πολυ βαρος σε μια εβδομαδα...

2 hours ago, vicky86 said:

Μια χαρα αναπτυσσεται.δ θα ανησυχεις τοσο τωρα ε;

Τωρα ειμαι ενταξη μεχρη την επομενη κρηση τουλαχιστον. Αν και ακομα πιστευω οτι τρωει λιγοτερο απο το συνηθυσμενο, συμερα για παραδειγμα ετρωγε για 2-3' τη φορα ολλη τη μερα, οποτε και εγω προσπαθησα να την ταιζω ανα ωρα.

1 hour ago, Sentir...natureza said:

Ειδες; Αδικα ανησυχουσες! Χαλαρωσε και απολαυσε το μωρακι σου! Καλη συνεχεια!

Θα προσπαθησω να μην ανχονομαι τοσο...

Διαφημίσεις

On 19/9/2017 at 10:31 ΜΜ, Δωρα είπε:

Αν και ακομα πιστευω οτι τρωει λιγοτερο απο το συνηθυσμενο, συμερα για παραδειγμα ετρωγε για 2-3' τη φορα ολλη τη μερα, οποτε και εγω προσπαθησα να την ταιζω ανα ωρα.

Αυτό μη σε προβληματίζει.Τωρα που μεγαλωνει θα θηλάζει πιο αποτελεσματικά και θα τελειώνει πολύ γρήγορα.Αν πίνει 2 λεπτά, μπορεί απλά να διψαει και να πίνει το γάλα που βγαίνει στην αρχή που είναι πιο αραιό για να ξεδιψανε.

Τι να πω δεν ξερω, παντως αν πινει για λιγο μετα απο καμια ωρα (η νωριτερα αν το ζηταει) εγω της το προτεινω το στηθος. Σε αυτη την ηλικια (3ων μηνων) περιπου ποσο βαρος παιρνουν τα μωρα που θηλαζουν;

Εχω μια περιεργη ερωτηση, στης τελευταιες 3 εβδομαδες θυλαζω αποκλειστηκα χωρις καθολου συμπληρωμα. Τωρα πια εχουμε κοψει στα συγουρα το μπουκαλι η υπαρχει ακομα ο κυνδινος να μειωθει το γαλα μου για καποιο λογο; Κατι που θα επρεπε να προσεξω δηλαδη.

Φτασαμε στο σημειο να κοιμαται και 3ωρο η 4ωρο τη νυχτα η ακομα και τα δυο, προσπαθω να την βαζω για υπνο νωρις μηπως βοηθαει και αυτο. Περιοδο δεν εχω ακομα....

Τι λετε παμε καλα;

Αν δ αλλαξεις κτ δ εχεις φοβο

Οταν θα περναει κανενα αλμα μπορει.να.σου κανει μαραθωνιο,μην πεις εκει δ της φτανει.θα τη βαζεις.οπτε ζηταει κ θα σου αυξανει παραγωγη

Με την περιοδο.μηνσε αγχωνει.κ.τις δυο φορες μου ηρθε στον αποκλειστικο θηλασμο 4-5μηνων.μπορει 1-2μερα να ειναι πιο αργη η ροη αλλα μια χαρα μαθαινουν να το.διαχειριζονται

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Εχω μια περιεργη ερωτηση, στης τελευταιες 3 εβδομαδες θυλαζω αποκλειστηκα χωρις καθολου συμπληρωμα. Τωρα πια εχουμε κοψει στα συγουρα το μπουκαλι η υπαρχει ακομα ο κυνδινος να μειωθει το γαλα μου για καποιο λογο; Κατι που θα επρεπε να προσεξω δηλαδη.

Φτασαμε στο σημειο να κοιμαται και 3ωρο η 4ωρο τη νυχτα η ακομα και τα δυο, προσπαθω να την βαζω για υπνο νωρις μηπως βοηθαει και αυτο. Περιοδο δεν εχω ακομα....

Τι λετε παμε καλα;

Tελεια :)

• 2 εβδομάδες μετά...

παλι εχουμε αρνηση του στηθος, τις τελευταιες μερες...τρωει μονο περπατωντας θυλαζοντας και ακομα και τοτε με παρα πολυ γρηνια και αρνηση. περιεργος ομως την πιπιλα την θελει. αυτο  ειναι συνχηση θηλων; ειναι πιθανων να αρνηθει το στηθος οταν πειναει και να απαιτει τη πιπιλα και δειχνει ευχαριστημενη με αυτο. η δεν πινουσε και ηθελα μονο να πιπιλησει και ενοχληθηκε απο το στηθος γιατι της ερχοταν γαλα;

καλημέρα..νομίζω ότι απλά μπορεί να μην πεινάει..γιατί δεν την αφήνεις εφόσον είναι ευχαριστημένη με την πιπίλα της και τάισε την όταν θα αρχίσει να γκρινιάζει. Μπορεί να θέλει την πιπίλα για να κοιμηθεί και όχι να φάει..

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

παλι εχουμε αρνηση του στηθος, τις τελευταιες μερες...τρωει μονο περπατωντας θυλαζοντας και ακομα και τοτε με παρα πολυ γρηνια και αρνηση. περιεργος ομως την πιπιλα την θελει. αυτο  ειναι συνχηση θηλων; ειναι πιθανων να αρνηθει το στηθος οταν πειναει και να απαιτει τη πιπιλα και δειχνει ευχαριστημενη με αυτο. η δεν πινουσε και ηθελα μονο να πιπιλησει και ενοχληθηκε απο το στηθος γιατι της ερχοταν γαλα;

Nαι, εχετε σύγχηση θηλών. Θα σου έλεγα να πετάξεις πιπίλες και μπουκάλια άμεσα

πρίν από 13 λεπτά , Δωρα είπε:

μαλιστα και πως το φτιαχνω αυτο; προσπαθω να την εχω στο στηθος οσο περισσοτερο γυνεται; να την ζωρηζω αν δεν θελει να φαει;

Κόβεις τις πιπίλες και της δίνεις συχνά το στήθος. Να ταϊσεις με το ζόρι, έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο.

4 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Αφου βλεπεις οτι σας δημιουργει πρβλμ η πιπιλα γτ δ την κοβεις;

Αλλα κ μενα μου τυχαινε φορες που ηθελαν να πιπιλησουν κ εννευριζονταν με το γαλα,αλλα δ σταματουσαν τον θηλασμο

πρίν από 9 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Κόβεις τις πιπίλες και της δίνεις συχνά το στήθος. Να ταϊσεις με το ζόρι, έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο.

Αυτό.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

βασικα δεν πολυ στεκει αυτο, μου το αρνειται εδω και ημερες το ενα στηθος το αλλο απο χθες και την πιπιλα την δοκημσα τωρα την νυχτα σαν τελευταια ληση να την ηρεμησω για να κοιμηθει. με το στηθος εκνευρηζοταν απο πριν, υποετω επειδη ηθελα να πιπιλησει μονο... και τις προηγουμενες νυχτες ξυπναγε ανα ωρα πιπιλουσε για μισω λεπτο και κοιμοταν πιπιλωντας παντα... για αυτο δεν ξερω τι συμβαινει; αχ, και πριν απο αυτο δεν πηρε μουκαλι η πιπιλα εδω και κανα μηνα.

λογο την αλμα αναπτηξης το εχουμε ολλο αυτο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...