Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αρνειται το δεξια στηθος

Recommended Posts

για αρχη θελω να αναφερω οτι κανουμε αποκλειστηκο θηλασμο, με περιστασιακη χρηση πιπιλας. απο χθες το μεσημερη η μπεμπα (2,5 μηνων) αρνειται να φαει απο το δεξια μαστο. εζω δοκημασει τα παντα και μονο τη νυχτα που ηταν μισοκοιμησμενη το δεχτηκε. κοιταξα το λαιμο της για συγκαγμα αλλα δεν εχει, δοκημασα διαφορες στασεις θηλασμου, η και ορθια, περπατωντας, με αποροφητηρα. απο το αριστερο τρωει κανονικα, αλλα μολης δοκημασω την δεξια πλευρα αρχιζει να κλαιει και αρνειται και ας πειναει.

επησης πριν μια εβδ καναμε τα πρωτα εμβολια και απο τοτε ειναι πολυ ανησηχο και εχει ελαφρος μειωμενη ορεξη, και κοιμαται πιο δυσκολα απο το συνηθησμενο.

τι μπορω να κανω;

Διαφημίσεις

Kρατησε την οπως στο αριστερο αλλα μετακινησε την και βαλε την στο δεξι, μηπως κατι την ποναει. Επισης κανε ενα ζεστο ντους και μαλαξεις απο αυτο το στηθος.

δοκημασα να την μετακινησω αλλα δεν το ηθελε ουτε τοτε....μονο τη νυχτα κοιμησμενη εφαγε απο κει και δεν εδειχνε σημαδια ενοχλησης... αν συνεχηζει να αρνειται να βγαζω το γαλα με το θημαστρο;

επησης και δυο πλευρες εχουν παρομοιοα ροη... πηρα και την παιδιατρο και η μονη συμβουλη τηε ηταν να μην την ταιζω τοσο συχνα για να πεινασει  αρκετα, να τρωει ανα 3ωρο 4ωρο δηλ, τωρα ειμαστε στο 2ωρο.

πρίν από 10 λεπτά , Δωρα είπε:

πηρα και την παιδιατρο και η μονη συμβουλη τηε ηταν να μην την ταιζω τοσο συχνα για να πεινασει  αρκετα, να τρωει ανα 3ωρο 4ωρο δηλ, τωρα ειμαστε στο 2ωρο.

Εμένα αυτό δε μου φαίνεται σωστό. Είναι πολύ μικρό το μωρό καλά κάνεις και το ταΐζεις τόσο συχνά. Είναι τεράστιο το κενό 3ων 4ων ωρών! Τεράστιο για την ηλικία σας!

5 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

δοκημασα να την μετακινησω αλλα δεν το ηθελε ουτε τοτε....μονο τη νυχτα κοιμησμενη εφαγε απο κει και δεν εδειχνε σημαδια ενοχλησης... αν συνεχηζει να αρνειται να βγαζω το γαλα με το θημαστρο;

επησης και δυο πλευρες εχουν παρομοιοα ροη... πηρα και την παιδιατρο και η μονη συμβουλη τηε ηταν να μην την ταιζω τοσο συχνα για να πεινασει  αρκετα, να τρωει ανα 3ωρο 4ωρο δηλ, τωρα ειμαστε στο 2ωρο.

Βρες αλλη γιατρό, αν είναι δυνατόν!

Το στήθος έχει πρόβλημα, π.χ. κλειστο πόρο και θα οδηγήσει σε μαστίτιδα ή κάτι έχει το μωρό. Πρώτα αποκλείεις το να έχει κάτι το μωρό. Πόσο είναι; Ο γιος μου το έκανε αυτό λόγω ρεβόκρανου, ήταν το πρώτο πράγμα που είδε η παιδίατρος και μας έστειλε επειγότνως για ασκήσεις. 3 μηνών ήταν, και όσο μεγάλωνε τόσο πιο δύσκολη θα ήτν η θεραπεία.

Οσο το μωρό δε θηλάζει από το στήθος, οπωσδήποτε μαλαξεις τακτικά, ζεστές κομπρέσες ή ντους και χρησιμοποιείες θήλαστρο σε κάθε γεύμα.

Διαφημίσεις

εχει χειροτερεψει η κατασταση τωρα αρνειται να φαει γενηκως, καθολου στηθος, και ουτε μπιμπερο και εχει πολυ γρηνια λογο πεινας υποθετω.μιασμηση ωρα πριν εφαγε. αρνειται και την πιπιλα. εχω πελαγωσει.

Βγαζε γαλα με το θηλαστρο για να κρατησεις την παραγωγη σου

Οταν ειναι μισοκοιμισμενη θα το δεχτει πιο ευκολα να θηλασει.καντε μαζι μπανιο,επαφη δερμα με δερμα

Αν μεινει πολλες ωρες νηστικη κ δ φαει ουτε μπιμπερο επικοινωνειστε ξανα με γιατρο για αφυδατωση,ισως με αλλον απο αυτον που εχετε

Edited by vicky86

2 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Μιαμιση ωρα πριν καλα ειναι. Η γκρινια ειναι απο το εμβολιο, μην ανησυχεις, ειναι αναμενομενο. Δες μονο αν εχει πυρετο

Το θεωρησα λιγο επειδη δεν εφαγε καλα ουτε στο προηγουμενο γευμα. Μετα απο το εμβολιο για 2 ημερες εκανε δεκατα το βραδυ αλλα αυτο ηταν την προηγουμενη εβδομαδα. Αλλα ωντος απο τοτε εχει γρινια...

2 hours ago, vicky86 said:

Βγαζε γαλα με το θηλαστρο για να κρατησεις την παραγωγη σου

Οταν ειναι μισοκοιμισμενη θα το δεχτει πιο ευκολα να θηλασει.καντε μαζι μπανιο,επαφη δερμα με δερμα

Αν μεινει πολλες ωρες νηστικη κ δ φαει ουτε μπιμπερο επικοινωνειστε ξανα με γιατρο για αφυδατωση,ισως με αλλον απο αυτον που εχετε

Με το θηλαστρο ξεκηνησα να κανει αντληση απο το μεσημερη γιατι δεν παλευοταν η κατασταση... Ευτηχως πριν 2 ωρες κατεφερα να της δωσω με το μπιμπερο (με το ζορι ομως), και πριν κανενα μισαωρο θηλασε απο την δεξια πλευρα. Δεν εχω ιδεα γιατι το δεχτηκε τωρα και γιατι το αρνιοταν ολλη τη ημερα...

Ελπιζω να ειμαστε καλα απο δω και περα...

Και δεν βοηθαει  την κατασταση οτι δεν κοιμηθηκε σχεδον καθολου ( κανενα 50' στο συνολο) απο το πρωι.

εχουμε ακομα πεισματηκη αρνηση στο φαγητο, και να δεχτει το στηθος τρωει για 3' το πολυ ακομα και μετα απο 3 ωρες σε κανεα τεταρτο αλλα 3'. μονο την πιπιλα και το χερι της θελει... με το μπιμπερο της το δινω με το ζορη.

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

εχουμε ακομα πεισματηκη αρνηση στο φαγητο, και να δεχτει το στηθος τρωει για 3' το πολυ ακομα και μετα απο 3 ωρες σε κανεα τεταρτο αλλα 3'. μονο την πιπιλα και το χερι της θελει... με το μπιμπερο της το δινω με το ζορη.

Πετα την πιπιλα. Σπάνια πιπίλα και θηλασμός πάνε μαζί. Γίνεται, αλλά σπάνια δεν επηρεάζεται ο θηλασμός.

Και πρέπει να το δει το παιδί γιατρός άμεσα, κινδυνεύει με αφυδάτωση.

περιεργος στον υπνο της τρωει και απο  το στηθος (και απο τα δυο) αλλα και απο μπιμπερο. οτι και να διαλεξω... δεν μπορω να καταλαβω αυτο το πραγμα. μολης ηπιε κοιμησμενη 110μλ απο το μπιμπερο (με μητρικο γαλα).

Το οτι τρωει κοιμισμενη παραπεμπει λιγο σε απεργια θηλασμου.που δ τρωει κ μπιμπερο δ ξερω.καλο ειναι να μιλησεις με παιδιατρο

Ο ανηψιος μου εκανε ενα 24ωρο να πιει γαλα,ηταν 6μηνων κ επινε μονο σκονη,τελικα του δωσανε με εκπαιδευτικο ποτηρακι(κατα τυχη της το ειχα στειλει να αρχισουν νερο)γτ εβλεπε μπιμπερο κ πιπιλες κ σπαραζε

Επειδη ειναι πιο μικρουλα θα εδινα το γαλα με συριγγα

• Like 1

4 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

ουτε με συρηγα, και δεν θελει στηθος παρ ολο που ειχε γαλα, μολης  εβγαλα 130 μλ σε 20'. περιμενω τωρα εξαντληθει και θα το πιει κοιμησμενη

Θήλαζες αποκλειστικά ώς τώρα; Αν έδινες  μπουκάλια η/και πιπίλα, μπορεί απλά να είναι αυτό το πρόβλημά σας. Θα την κράταγα αγκαλιά συνεχώς προσωπικά και θα κυκλοφορούσα με το στήθος έξω όλη μέρα.

Διαφημίσεις

Φωναξαμε το γιατρο τελικα αλλα ακομα δεν ξερουμε το γιατι δεν θελει να φαει. Μου προτεινε μονο να μην την πιεσω και να καταγραφω τα μλ που πινει (πως το καταλαβαινω αραγε ποσα μλ πινει οταν θηλαζει;;;). Αλλα κατι συμβαινει στα συγουρα γιατιι τις τελευταιες 2 εβδομαδες πηρε μονο 70γρ βαρος (κατι που πριν το επερνε σε 2 ημερες). Γαλα εχω στα συγουρα αλλα μου προτεινε οτι μπορει να μην ειναι αρκετα θρεπτικο (λεω εγω μεχρι τωρα ηταν;;;). Ολλα αυτα ξεκηνησαν τοτε που καναμε το εμβολιο (εξαπλο, πνευμονιοκοκκο, και ροταιο), δεν νομηζω να ειναι συμπτωση. Εκτος και αν φταιει το τσαι θηλασμου επειδη αλλαξα μαρκα, αντι για την βελεντα πινω της χολλε. Αλλα και παλι γιατι δεν παιρνει βαρος;;;;;

2 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Θήλαζες αποκλειστικά ώς τώρα; Αν έδινες  μπουκάλια η/και πιπίλα, μπορεί απλά να είναι αυτό το πρόβλημά σας. Θα την κράταγα αγκαλιά συνεχώς προσωπικά και θα κυκλοφορούσα με το στήθος έξω όλη μέρα.

Ασ πουμε οτι προσπαθησα να θυλαζω αποκλειστηκα, μια δυο φορες την εβδομαδα μπορει να εδυνα συμπληρωμα, και πιπιλα περιστασιακα. αλλα και το μπιμπερο αρνιεται και ετσι εκανε εδω και 2 μηνες...

4 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

μου προτεινε οτι μπορει να μην ειναι αρκετα θρεπτικο (λεω εγω μεχρι τωρα ηταν;;;).

Στο μητρικό γάλα αναφέρεσαι;;

ml δεν μπορείς να μετράς στο θηλασμο μόνο τις πάνες πόσες βρέχει έτσι θα βλέπεις αν πίνει αρκετό γάλα. 

Συμφωνώ πως πρέπει να αυξήσεις την επαφή σου μαζι της να είστε συνέχεια αγκαλιά, να κάνετε μαζί μπάνιο. Επίσης να είσαι ψύχραιμη γιατί αν εισαι εσύ ταραγμένη, αγχώνεται κ το μωρό. Να δημιουργείς ένα ήρεμο περιβάλλον για τις αγκαλιές κ το φαγητό σας.

Καλό θα ήταν να μιλήσεις με εναν σύμβουλο θηλασμού για να δεις αν όντως φταίει κάτι στον τρόπο που τρώτε. Γιατί μπορεί να είναι κάτι εντελώς άσχετο μ' αυτό. Μπορεί να την ενοχλεί κάτι απλό που εσύ δεν μπορείς να το φανταστείς.

Μήπως να επισκεφτείτε κ έναν άλλο παιδίατρο;

Το τσάι θηλασμού τι ακριβώς είναι;

14 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Φωναξαμε το γιατρο τελικα αλλα ακομα δεν ξερουμε το γιατι δεν θελει να φαει. Μου προτεινε μονο να μην την πιεσω και να καταγραφω τα μλ που πινει (πως το καταλαβαινω αραγε ποσα μλ πινει οταν θηλαζει;;;). Αλλα κατι συμβαινει στα συγουρα γιατιι τις τελευταιες 2 εβδομαδες πηρε μονο 70γρ βαρος (κατι που πριν το επερνε σε 2 ημερες). Γαλα εχω στα συγουρα αλλα μου προτεινε οτι μπορει να μην ειναι αρκετα θρεπτικο (λεω εγω μεχρι τωρα ηταν;;;). Ολλα αυτα ξεκηνησαν τοτε που καναμε το εμβολιο (εξαπλο, πνευμονιοκοκκο, και ροταιο), δεν νομηζω να ειναι συμπτωση. Εκτος και αν φταιει το τσαι θηλασμου επειδη αλλαξα μαρκα, αντι για την βελεντα πινω της χολλε. Αλλα και παλι γιατι δεν παιρνει βαρος;;;;;

Βρες γιατρό που να ξέρει από θηλασμό ΑΜΕΣΑ. Αν είσαι Αττική μπορώ να σου συστήσω, και φαντάζομαι και άλλες κοπέλες. Ειναι σχετικά σπάνιο είδος. 

Ασε το τσάι θηλασμού και τις πιπίλες και τα μπουκάλια.

11 hours ago, iouliana said:

Βρε δωρα μηπως να κανετε στο παιδι καμμια καλλιεργεία ουρων? ελεγξε ο γιατρος τα αυτακια της?

ειπε οτι δεν ειναι ουρολοιμωξη... και τα αυτακια ειναι καλα

11 hours ago, Vasilo said:

Στο μητρικό γάλα αναφέρεσαι;;

ml δεν μπορείς να μετράς στο θηλασμο μόνο τις πάνες πόσες βρέχει έτσι θα βλέπεις αν πίνει αρκετό γάλα. 

Συμφωνώ πως πρέπει να αυξήσεις την επαφή σου μαζι της να είστε συνέχεια αγκαλιά, να κάνετε μαζί μπάνιο. Επίσης να είσαι ψύχραιμη γιατί αν εισαι εσύ ταραγμένη, αγχώνεται κ το μωρό. Να δημιουργείς ένα ήρεμο περιβάλλον για τις αγκαλιές κ το φαγητό σας.

Καλό θα ήταν να μιλήσεις με εναν σύμβουλο θηλασμού για να δεις αν όντως φταίει κάτι στον τρόπο που τρώτε. Γιατί μπορεί να είναι κάτι εντελώς άσχετο μ' αυτό. Μπορεί να την ενοχλεί κάτι απλό που εσύ δεν μπορείς να το φανταστείς.

Μήπως να επισκεφτείτε κ έναν άλλο παιδίατρο;

Το τσάι θηλασμού τι ακριβώς είναι;

Ναι στο δικο μου γαλα ηθελε να ρηξει το φταιξημο...αν ειναι δυνατον. Απο πανες ειμαστε μια χαρα περιπου 6 πολυ γεματες εχει ανα 24ωρο. Χοντρηκα προσπαθω να μετραω τα μλ. δηλ ξερω (ετυχε και εβγαζα με το θηλαστρο) οτι οταν ειναιι παρα πολυ γεματο (σαν μπαλονι) στο στηθος βγαζει 200μλ αν ειναι γεματο και βαρια περιπου 130μλ, αν ειναι μαλακο περ 60μλ και οταν το αισθανομαι τελιως αδειο περιπου 10μλ, η καθε μια περιπτωση με 15-20' εντονης αντλησης. Καπως με το ποσο γεματο ειναι στης αρχη του θηλασμου και ποσο μαλακο γυνεται μεχρη το τελος... Δεν ηθελα να το βγαλω με το θηλαστρο και να της το δινω με το μπιμπερο οπως το προτεινε η παιδιατρος. 

Οσο για την παιδιατρο ηδη αλλαξαμε 3 φορες αυτη ειναι η τεταρτη που δοκημαζουμε, τουλ αυτη σε γενηκες γραμμες φαινεται ενταξη. Το τσαι θηλασμο ειναι απλος ενα τσαι βοτανων που υποτηθεται ενυσχυουν τη γαλακτοοφορια.

Τελικα αφου ψαξαμε στο ιντερνετ για τις παρενεργεις των εμβολιων που καναμε (απο τοτε εχουμε προβλημα), βρηκαμε οτι το εμβολιο του ροταιου μας ενανε τα πραγματα ανω κατω, οσον αφορα το βαρος και την διαθεση της. Τωρα για την αρνηση του στηθος (δεξια) μπορει να φταιει οτι οταν εχει μεγαλη ροη (επειδη δεν το αδειασε για αρκετες ωρες) στραβοκαταπινει και ισως το θυμαται αυτο και στο μεθεπομενο ταισμα που θα την ξαναεβαζα στη δεξια πλευρα. Αυτο εγινε δηλ τωρα τη νυχτα. Δεν ειμαι σιγουρη βεβαια κατα ποσο στεκει αυτο.

1 ώρα πρίν, Δωρα είπε:

ειπε οτι δεν ειναι ουρολοιμωξη... και τα αυτακια ειναι καλα

Πως το ειπε;κοιτωντας το μωρο;για την ουρολοιμωξη κανατε καλλιεργεια;

Τα αυτακια αν τα ελεγξε οκ

Συνεχιζει την αρνηση;

Μπορει να ειναι ενταξει η παιδιατρος αλλα απο θηλασμο δ ξερει

Μηπως δ το χρειαζεσαι πλεον το τσαι;

• Like 1