Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αρνειται το δεξια στηθος

Recommended Posts

απο δεξια, παλι δεν πολυ θελει να πινει, αλλα ισως φταιει οτι πνηγηκε 2 φορες την νυχτα και το θυμαιται....δεν εχω αλλη εξηγηση. το τσαι το σταματησα μηπως  την ενοχλει... καλλιεργια δεν καναμε αλλα την κοιταξε, μοιρησε τα τσισα της και αυτο ηταν. γενηκως ηθελε να την ταιζω για μια ημερα μονο με μπιμπερο για ξερει ποσο πινει, το αρνηθηκα και την ταιζω οσο πιο συχνα το δεχεται...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν γενικα το μωρο δ πολυτρωει,ειναι νωθρο,εχει γκρινια,εγω θα εκανα μια καλλιεργεια

Συνεχισε να προσφρερεις,αν ομως δ πινει αρκετα δες μηπως ξαναδειτε γιατρο,κ αν δ θηλαζει συχνα βγαζε γαλα για να διατηρησεις την παραγωγη σου

Της πρωτηνω το στηθος καθε φορα που εχει γρινια και πινει απο 30-40μλ (υποθετω περιπου τοσο πρεπει να ειναι. Τωρα το πρωι ψηλοετρωγε ετσι ανα ωρα. Οσο για την δεξια στηθος αν το αρνειται για πανω απο 4 ωρες κανω μια αντληση... ελπιζω να της περασει συντομα οτι και να ειναι αυτο...

Νωθρο παντως δεν ειναι, μετα απο το γευμα ειναι καλα με λιγη ανυσυχια. Κοιμαται λιγο και δεν εχει πυρετο...

Η γιατρος ηθελε να της δωσει καποιες σταγωνες για να ηρεμησει το εντερακι της, το αρνηθηκα προς το παρον αλλα δεν ξερω αν εκανα σωστα...

Για κολικους;ινφακολικ η biogaia?προσωπικα δ εδωσα κτ γτ δ ειχαμε εντονους πονους.για το πρωτο ξερω οτι μπορει να μην το πιασει κ να συνεχισουν οι πονοι.για το δευτερο εχω ακουσει καλα,αυτο θα εδινα αν χρειαζοταν

To πρωτο δεν κανει δουλεια σε ολα τα παιδια. Το biogaia ειναι απλα προβιοτικα,δεν βοηθανε ιδιαιτερα στους κολικους. Οπως και να εχει μπραβο σου @Δωρα που το παλευεις και προσπαθεις! Κανεις το καλυτερο για το παιδακι σου. Μιλα με ενα συμβουλο και βασικα βρες εναν παιδιατρο-συμβουλο θηλασμου για να μην αλλαζετε συνεχεια, αφου το να βρεις παιδιατρο που να γνωριζει για τον θηλασμο χωρις να ειναι συμβουλος, ειναι σαν να ψαχνεις βελονα στ'αχυρα!

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

Το ινφακολικ το δοκημασαμε τοτε που ειχαμε τουε κολικους κααι δεν μας βοηθησε καθολου, την biogaia το δινω και τωρα... Κατι αλλο πιο βαρια φαρμακο εννοουσε που το δινουν μονο σε ακραιες περιπτωσεις...

Το αντλημένο γάλα δεν είναι δείγμα ποσότητας γάλακτος καμιάς γυναίκας! Τσάγια, χαμομήλια κλπ βάση ΠΟΥ απαγορεύεται σε τόσο μικράκια!! Πιπίλες, μπιμπερό μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να συνυπάρξουν, συνήθως όμως λειτουργούν εις βάρος του θηλασμού. Η άρνηση στο ένα στήθος θα μπορούσε να είναι υπερπαραγωγή, κάτι που ρυθμίζεται με τη σωστή καθοδήγηση. 

Συμφωνώ στο να βρεις παιδίατρο/σύμβουλο θηλασμού και άμεσα. Είναι πραγματικά τόσο κρίμα να προσπαθείς το καλύτερο για το παιδί σου σε μια φάση που είσαι τόσο ευαίσθητη, τόσο εύθραυστη και λόγω λανθασμένων οδηγιών να μπορεί να οδηγηθείς σε αποθηλασμό!!!

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

1 ώρα πρίν, Δωρα είπε:

Της πρωτηνω το στηθος καθε φορα που εχει γρινια και πινει απο 30-40μλ (υποθετω περιπου τοσο πρεπει να ειναι. Τωρα το πρωι ψηλοετρωγε ετσι ανα ωρα. Οσο για την δεξια στηθος αν το αρνειται για πανω απο 4 ωρες κανω μια αντληση... ελπιζω να της περασει συντομα οτι και να ειναι αυτο...

Νωθρο παντως δεν ειναι, μετα απο το γευμα ειναι καλα με λιγη ανυσυχια. Κοιμαται λιγο και δεν εχει πυρετο...

Η γιατρος ηθελε να της δωσει καποιες σταγωνες για να ηρεμησει το εντερακι της, το αρνηθηκα προς το παρον αλλα δεν ξερω αν εκανα σωστα...

Αν δεν το έχεις κάνει, κόψε τα γαλακτοκομικά, αυτό είναι που ξεκιναμε όταν θηλάζουμε και το μωρό έχει εντερικά. Το μητρικό γάλα έχει από μόνο του προβιοτικά σε μεγάλη συγκέντρωση. Αλλιώς παίρνεις τα προβιοτικά εσύ, περνάνε στο γάλα.

Αν πίνει 40 ml ανά μία ωρα, είστε μία χαρά.

Το παιδί γυρίζει το κεφάλι άνετα και από τις δύο πλευρές; Ξάπλωσέ την ανάσκελα και γύρισε της απαλά το κεφαλάκι από τη μία και από την άλλη. Ενοχλείται σε κάποια από τις δύο κινήσεις;

Το εμβόλιο από ποιο ποδαράκι έγινε; Μήπως κάτι την ενοχλεί όταν την κρατάς σε στάση φαγητού; Αν ξαπλωσετε κοιλιά με κοιλιά μήπως είναι καλύτερα;

Με συγχωρείς, διάβασα λάθος. Όταν λες επαρχία, που? Αν όχι παιδίατρος, ίσως να έβρισκες "σκέτο" σύμβουλο θηλασμού. Η λίστα με τους πιστοποιημένους-παιδίατρους και μη- είναι αυτή:

http://www.thilasmos.com/ibclc/simvouloi-ibclc/

Θα μπορούσες να απευθυνθείς δωρεάν και εδώ:

http://www.lllgreece.org/symbouloi

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

2 hours ago, marakiz said:

Με συγχωρείς, διάβασα λάθος. Όταν λες επαρχία, που? Αν όχι παιδίατρος, ίσως να έβρισκες "σκέτο" σύμβουλο θηλασμού. Η λίστα με τους πιστοποιημένους-παιδίατρους και μη- είναι αυτή:

http://www.thilasmos.com/ibclc/simvouloi-ibclc/

Θα μπορούσες να απευθυνθείς δωρεάν και εδώ:

κοιταξα τη λιστα με τους παιδιατρους αλλα δεν ειμαστε στη λιστα. μενουμε στο βολο, το πιο κοντινο ειναι στη λαρισα αλλα ετσι με τη μικρη ειναι αδυνατο να εχουμε παιδιατρο  εκει.

34 minutes ago, vicky86 said:

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/08/ibclc.html?m=1

Πιστοποιημενοι συμβουλοι θηλασμου

Αν δ εχει ισως εχει ομαδα θηλασμου

στη δευτερη λιστα βρηκα καποια, θα επικοινωνω μαζι της...

Διαφημίσεις

Αν είμαι λάθος ας με διορθώσει κάποια αλλά νομίζω πως κάθε μωρό έχει διαφορετικό χρόνο που θηλάζει, άλλα μωρά είναι στο στήθος με τις ωρες και άλλα λίγα λεπτά. Δλδ δε σημαίνει κάτι απολύτως αν δεν κάθεται με τις ώρες μπορεί να είναι οκ με όσο πίνει.

Εφ'όσον γεμίζει και τις πάνες της σημαίνει πως είναι ενυδατωμένη. Και είναι σημαντικό να είναι ζωηρή και να φαίνεται υγειής. Το ότι αρνείται το ένα στήθος μπορεί να ναι κ η στιγμή να μη βολεύεται ή να το χει χούι λεω εγώ! Έχω μια γνωστή που και τα δύο της παιδιά θηλάζαν μόνο από το ένα στήθος γιατι δε θελαν το άλλο.Αυτή δεν το πάλεψε κ πολύ παρ'όλο που θηλασε πάνω από 3 χρόνια το πρώτο κ ακομα θηλάζει το 2ο.θηλαζει μόνο από το ένα εσύ όμως μπορείς να το παλέψεις.

Κι εγώ επαρχία μένω κ η παιδίατρος μου είναι φιλική και σχετική με το θηλασμό. Για πιστοποίηση δεν την ρώτησα ποτέ αλλά γνωρίζει. Ψάξε ίσως κάποιο σύλλογο εκεί λίγο πολύ παντού έχει. 

2 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Αν δεν το έχεις κάνει, κόψε τα γαλακτοκομικά, αυτό είναι που ξεκιναμε όταν θηλάζουμε και το μωρό έχει εντερικά. Το μητρικό γάλα έχει από μόνο του προβιοτικά σε μεγάλη συγκέντρωση. Αλλιώς παίρνεις τα προβιοτικά εσύ, περνάνε στο γάλα.

Αν πίνει 40 ml ανά μία ωρα, είστε μία χαρά.

Το παιδί γυρίζει το κεφάλι άνετα και από τις δύο πλευρές; Ξάπλωσέ την ανάσκελα και γύρισε της απαλά το κεφαλάκι από τη μία και από την άλλη. Ενοχλείται σε κάποια από τις δύο κινήσεις;

Το εμβόλιο από ποιο ποδαράκι έγινε; Μήπως κάτι την ενοχλεί όταν την κρατάς σε στάση φαγητού; Αν ξαπλωσετε κοιλιά με κοιλιά μήπως είναι καλύτερα;

Χοντρηκα υπολογηζω το ποσο πινει ετσι με το θηλασμο οποτε τιποτα δεν ειναι συγουρο, μπορει να μονο 20 μλ. Το κεφαλακι το γυρναει μια χαρα, και καναμε εμβολια και στα δυο μπουτακια συν τις σταγονες για ροταιο. Αν θυμαμαι  καλα στο αριστερο μπουτακι εκανε ενα γρομπαλακι με λιγο ερεθυσμο αλλα τις περασε σε 2-3 ημερες, εκει στη αρχη εκανε και δεκατα.

Δοκημασα διαφορες στασεις θηλασμου αλλα δεν την βολευουν, και ξαπλα δοκιμαζω που και που αλλα δεν θελει με τιποτα...

συμβαινει και κατι αλλο περιεργο σημερα, αρχιζει να θηλαζει τρωει για 1-2' το παραταει, το ξαναπιανει τρωει για λιγα δευετεολεπτα το αφηνει παλι εκνευρησμενη. δειχνει να πειναει, το στηθος εχει γαλα δεν ρεει υπερβολικα, εχουμε την σηνηθες σταση. γενηκως εχει πολυ νευρα...

3 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

συμβαινει και κατι αλλο περιεργο σημερα, αρχιζει να θηλαζει τρωει για 1-2' το παραταει, το ξαναπιανει τρωει για λιγα δευετεολεπτα το αφηνει παλι εκνευρησμενη. δειχνει να πειναει, το στηθος εχει γαλα δεν ρεει υπερβολικα, εχουμε την σηνηθες σταση. γενηκως εχει πολυ νευρα...

Νεύρα έχει προφανώς γιατί πεινάει και δεν τρώει.  Εμένα κάτι τέτοιο κάνει όταν καμιά φορά έχει μυξούλες, προσπαθεί να φάει αλλά δεν μπορεί ν'αναπνεύσει καλά και γκρινιάζει. Οπότε καθαρίζουμε μύτη και τρώει άνετα.

On 12/9/2017 at 5:40 ΜΜ, Vasilo είπε:

Έχω μια γνωστή που και τα δύο της παιδιά θηλάζαν μόνο από το ένα στήθος γιατι δε θελαν το άλλο.Αυτή δεν το πάλεψε κ πολύ παρ'όλο που θηλασε πάνω από 3 χρόνια το πρώτο κ ακομα θηλάζει το 2ο.θηλαζει μόνο από το ένα εσύ όμως μπορείς να το παλέψεις.

3+ χρονια μονο απ΄το ενα στηθος; Πολυ δυνατη..Μου ακουγεται απιστευτο...Τελικα αν υπαρχει θεληση ολα μπορεις να τα καταφερεις...

16 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Οταν λες νευρα, τι εννοεις; Κατσουφιαζει, γκρινιαζει, κλαιει; Στο ρωταω γιατι αφου εχεις γαλα, υπαρχει περιπτωση να βιωνει το γαστροκολικο αντανακλαστικο εντονοτερα. Ο μικρος μου για παραδειγμα, απο τους 2 μηνες μεχρι τους 4, σχεδον σε καθε γευμα θηλαζε 3-4 λεπτα και αρχιζε να κλαιει,το ξαναπιανε, επινε λιγα δευτερολεπτα και παλι το ιδιο. Αυτο συνεχιζοταν μεχρι να τελειωσει το γευμα του. Το εψαξα, και αφου απεκλεισα ολα τα υπολοιπα (ροη γαλακτος, γενικη παραγωγη κα) κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα. Και τελικα οντως μολις εκλεισε τους 4 μηνες (οπως αναμενεται) οπως εμφανιστηκε, ετσι εξαφανιστηκε. Aν δεν υπαρχει θεμα προσληψης βαρους (και αρα παραγωγης) μηπως να κοιταξεις αυτο το ενδεχομενο; http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/05/blog-post_7226.html

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

26 minutes ago, Sentir...natureza said:

3+ χρονια μονο απ΄το ενα στηθος; Πολυ δυνατη..Μου ακουγεται απιστευτο...Τελικα αν υπαρχει θεληση ολα μπορεις να τα καταφερεις...

Οταν λες νευρα, τι εννοεις; Κατσουφιαζει, γκρινιαζει, κλαιει; Στο ρωταω γιατι αφου εχεις γαλα, υπαρχει περιπτωση να βιωνει το γαστροκολικο αντανακλαστικο εντονοτερα. Ο μικρος μου για παραδειγμα, απο τους 2 μηνες μεχρι τους 4, σχεδον σε καθε γευμα θηλαζε 3-4 λεπτα και αρχιζε να κλαιει,το ξαναπιανε, επινε λιγα δευτερολεπτα και παλι το ιδιο. Αυτο συνεχιζοταν μεχρι να τελειωσει το γευμα του. Το εψαξα, και αφου απεκλεισα ολα τα υπολοιπα (ροη γαλακτος, γενικη παραγωγη κα) κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα. Και τελικα οντως μολις εκλεισε τους 4 μηνες (οπως αναμενεται) οπως εμφανιστηκε, ετσι εξαφανιστηκε. Aν δεν υπαρχει θεμα προσληψης βαρους (και αρα παραγωγης) μηπως να κοιταξεις αυτο το ενδεχομενο; http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/05/blog-post_7226.html

η μητουλα της ειναι καθαρη δεν φταει τουτο...

εννοω γρηναζει και λιγο αρχιζει το κλαμμα, και τεντονει το κορμακι πισω και στρεφει το κεφαλακι μακρια απο το στηθος. αν συνεχηζω την προσπαθεια να την ταιζω περπατωντας μερικες φορες το δεχεται. επησης τη νυχτα τις περισσοτερες φορες δεν εχει προβλημα τρωει απο οπου να ειναι. νομηζω πως εχω γαλα τουλ με το θηλαστρο βγαινει, αλλα τις τελευταιες εβδομαδες δεν παιρνει βαρος... ειναι πιθανο να βγαζω κανονικα με το θηλαστρο αλλα η μικρη να μην μπορει να το βγαλει;;;

Για να βγαζεις με το θηλαστρο αλλα να μην πινει η μικρη σημαινει οτι δ κανει καλες θηλαστικες κινησεις,πιανει σωστα τη θηλη;την ακους να καταπινει;εχετε ελεγξει χαλινο;

Μηπως εκεινη την ωρα την ενοχλει η ροη;εχεις συντριβανακι κ πνιγεται;οποτε θα βγαλεις λιγο να σταματησει κ θα την ξαναβαλεις.θελει πιο γρηγορη ροη;μπορεις να κανεις μαλαξεις ενω θηλαζει.μπορει να θελει απλα να πιπιλισει για να κοιμηθει κ να ενοχλειται που ερχεται γαλα,συμβαινει

Οσο για το βαρος στον τριτο μηνα μπορει να υπαρξει μια μικρη στασιμοτητα,ειδικα αν τους δυο πρωτους ειχε παρει κ πολυ.αν θυμαμαι καλα ειναι μεγαλουτσικο μωρο

Δες κ αυτο που λεει η σεντιρ,δ το ειχα ξανακουσει

3 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Είναι υπέρμαχος του θηλασμού όπως και φαίνεται. Την ενοχλεί κάπως που το ένα στήθος είναι πιο μεγάλο, το μικρο της παράπονο!! (έχει και τεράστιο στήθος) αλλά δεν πτοείται! Η παιδίατρος της (έγινε κ δικιά μας όταν γέννησα) της εξήγησε πως μπορούσε να το σώσει αλλά ήταν αργά τότε. Ακολούθησε το γούστο των παιδιών.

Επειδή τελικά πολλά μπορεί να συμβαίνουν Δώρα μου, ένας ειδικός θα σε σώσει μόνο. Προσπάθησε το, για ηρεμήσει κ το νινί και εσύ φυσικά να απολαύσεις τα επόμενα που σε περιμένουν!

Aν δεν έχεις καμία δυνατότητα να δεις ειδικό, να παραθέσω όσα εχω συναντήσει ή έχω ακούσει από στενές φίλες:

- δυσανεξία σε κάτι που τρως. Συνήθως κόβουμε εντελώς γαλακτοκομικά, σόγια και μοσχάρι και παρακολουθούμε αν υπάρχει βελτιωση σε καμιά βδομάδα. Αν δεν υπάρχει, αλλά δεν έχεις βρει και λύση, κρατάς ημερολόγιο τι τρως, γιατί θεωρητικά μπορεί να έιναι οτιδήποτε (σε ένα μου γιο το σπανάκι, σε γιο μιας φιλης το μανγκο)

- πολύ γρήγορη ροή. Τραβάς το μωρό από το στήθος μετά από δύο γουλιές, περιμένεις να βεβαιωθείς ότι δεν πετάγεται γάλα και ξαναθηάζεις

- το μωρό δυσανασχετεί γιατί έχει μείνει πολύ ώρα νηστικό (π.χ. παρακοιμήθηκε) ή έχει συνηθίσει σε πιπίλα και μπιμπερό, είναι κουρασμένο και δεν έχει υπομονή να θηλάσει. Πέρα από την αποφυγή μπουκαλιου και πιπίλας, βοηθά και το ζεστό ντους προν το θηλασμό και οι μαλάξεις. Σε απελπισία, δίνεις 10ml με σύριγγα ή μπουκάλι να ηρεμήσει και μετά θηλάζεις.

- πάιρνεις κάποιο συμπλήρωμα ή φάρμακο που κόβει τη ροή ή αλλάζει γεύση στο γάλα

- υπάρχει θέμα υγείας, όπως πόνος από αυτί, πρησμένο ποδαράκι απο εμβόλιο κλπ που πονάνε ανάλογα με τη στάση θηλασμού

- το μωρό είναι συναχωμένο,έχει πυρετό ή κάτι άλλο που το ενοχλεί

- ρεβόκρανο, όπου το μωρό δυσκολεύεται να γυρίσει στο πλάι ή πονά όταν γυρίσει, ή κάποια άλλη πάθηση τέτοιου τύπου. Γενικά δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις μόνη και θέλει έμπειρο παιδίατρο

περιεργος περπατωντας μπορω να την θηλαζω και απο τις 2 πλευρες εκει δεν εχει προβλημα η ατιμουλα, αρκει να την πεισω να πιασει την θηλη. λογικα πιανει καλα την θηλη αλλιωςδεν θα επερνε τσο καλα βαρος τις προηγουμενες μηνες. η ροη ειναι κανονικη αν και απο την λαιμαργια της πνηγεται αρκετες φορες την ημερα. για χαλινο κοιταξαμε ολλα καλα εκει.

την διετα την εχω δοκημασει παλιοτερα με τους κολικους αλλα δεν ειχε διαφορα. το μπιμπερο δεν το θελει στα συγουρα γυνται μαχη καθε φορα που την ταιζω με αυτο....οποιαδηποτε γαλα και να εχει μεσα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...