belleblue

Ηλεκτρική μηχανή γιαουρτιού - γιαουρτομηχανή

    Recommended Posts

    Γεια σε όλους! Είδα μια ηλεκτρικη μηχανη γιαουρτιου σε οικονομική τιμη κ σκεφτηκα γιατι να μην την παρω και να μη ξοδευω αγοράζοντας το γιαούρτι καθε κεσεδάκι 1 ευρω- (τρωμε ολοι προβειο/κατσικίσιο)

    οπότε ήθελα να ακούσω εντυπώσεις εαν εχει χρησιμοποιήσει κανείς!

    βεβαια φρέσκο γάλα κατσικίσιο που θ βρω δεν ξέρω, είναι όμως μια σκέψη! 

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Εχω μηχάνημα, και αν και πια δεν το πολυχρησιμοποιώ, έβγαλε τα λεφτά του όταν τα παιδιά μου ήταν πιο μικρά. Ειναι πολύ απλά στη χρήση, βασικά ζεματάς το γάλα, το αφήνεις να κρυώσει, προσθέτεις λίγο γιαούρτι (από την προηγούμενη φορά που έκανες, ή αγοραστό) και περιμενεις.

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Η μητερα μου φτιαχνει γιαουρτι με γιαουρτομηχανη, η οποια δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα δισκακι (με βαζακια που βαζεις το γαλα και λιγο γιαουρτι) που κραταει μια σταθερη θερμοκρασια για 6-7 ωρες για να γινει το γιαουρτι. Το ολο θεμα ειναι η σταθερη θερμοκρασια που δυσκολα επιτυγχανεται με καποιο τροπο στο σπιτι. Τωρα για το φρεσκο κατσικισιο...μονο εαν βρεις καποιον με κατσικα η παρεις την δικια σου!

    • Μου αρέσει 1

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ευχαριστώ! 

    Αν το κάνω δηλαδή με γαλα κατσικίσιο σουπερμαρκετ(που είναι παστεριωμένα), θα γίνει λέτε ή χρειάζεται φρέσκο;

    αναρωτιέμαι εάν αυτό επηρεάζει την ποιότητα του γιαουρτιού...(το παστεριωμένο ως βάση)...; 

     

    θελει 6-7 ώρες ε; οκ.! 

    Βασικά αν οχι με κατσικισιο τοτε με φρέςκο βιολογικο αγελαδας λογικά θα είναι καλύτερο. 

    Οικονομικά σε σχέση με το βιολογικο γιουρτι αγελαδας, λογικά εξοικονομείς 50% έτσι δεν είναι; εάν με 1λτρ βγαζεις με 2.50 ευρω 4 βιολογικά γιαουρτια των 250γρ. 

    Το ενα βιολ γιαούρτι κανει συνηθως 1,00-1,50 ... ;

    στην ουσία γλυτωνεις 2 ευρω ανα λίτρο γιουρτι. 

    Αν καταναλωνουμε 1,5 λιτρο ανα εβδομαδα σε γιαουρτια= 

    3*4,5 εβδομαδες = 13.50 ευρω λιγοτερα ανα μηνα. 

     

    για οικονομικους λόγους θέλω να το κάνω. Αξίζει λέτε εσεις που το κάνατε;;

     

     

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    2 ώρες πρίν, belleblue είπε:

    Ευχαριστώ! 

    Αν το κάνω δηλαδή με γαλα κατσικίσιο σουπερμαρκετ(που είναι παστεριωμένα), θα γίνει λέτε ή χρειάζεται φρέσκο;

    αναρωτιέμαι εάν αυτό επηρεάζει την ποιότητα του γιαουρτιού...(το παστεριωμένο ως βάση)...; 

     

    θελει 6-7 ώρες ε; οκ.! 

    Βασικά αν οχι με κατσικισιο τοτε με φρέςκο βιολογικο αγελαδας λογικά θα είναι καλύτερο. 

    Οικονομικά σε σχέση με το βιολογικο γιουρτι αγελαδας, λογικά εξοικονομείς 50% έτσι δεν είναι; εάν με 1λτρ βγαζεις με 2.50 ευρω 4 βιολογικά γιαουρτια των 250γρ. 

    Το ενα βιολ γιαούρτι κανει συνηθως 1,00-1,50 ... ;

    στην ουσία γλυτωνεις 2 ευρω ανα λίτρο γιουρτι. 

    Αν καταναλωνουμε 1,5 λιτρο ανα εβδομαδα σε γιαουρτια= 

    3*4,5 εβδομαδες = 13.50 ευρω λιγοτερα ανα μηνα. 

     

    για οικονομικους λόγους θέλω να το κάνω. Αξίζει λέτε εσεις που το κάνατε;;

     

     

     

     

    Δε χρειάζεται φρέσκο,ποτε δε χρησιμοποίησα φρέσκο γάλα.

    Θέλει τουλαχιστον 5 με 6 ώρες, συν μερικές στο να κρυώσει τελείως και  από εκεί και πέρα ανάλογα με το γάλα, την υφή και τη γεύση που θες, μπορεί να το αφήσεις και 12 ή και περισσότερο. 

    Αν θες πάντως το κλασικό πρόβειο με μπολική πέτσα, ειναι πιο πετυχημένο το να χρησιμοποιήσεις ένα απλό μπωλ και σκέπασμα με κουβέρτα.

     

    • Μου αρέσει 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Ναι θελει η μικρή τη πέτσα γι το γιαούρτι που τρώει σκέτο. Πηγαίνει καμιά φορά κ ανοίγει καινούριο κ τρώει μόνο τη πέτσα!!:-D:-D

    Δηλαδη... ομως σε τι θερμοκρασια κ πως ελέγχεις θερμοκρασία; 

    να δω λες κανενα βιντεο στο ytube ε ?? 

    Για να το λές μάλλον το εκανες! 

     

    Τα θέλω και για παγωτό τα γιαούρτια, βέβαια, όχι μόνο με πέτσα. Αλλα σίγουρα κάποια πρέπει με πέτσα. 

     

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα