Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλημα με την πεθερα

Romaina

Recommended Posts

Σε ολες τις αποψεις υπαρχει δικιο. Με τοσες διαφορετικες οπτικες ειναι λογικο. Ξεχναω το γιατι και το πως φτανει καποιος σε μια συγκεκριμενη ψυχολογια απεναντι στη νυφη η το εγγονι του. Απλα κουραστηκα να με κατσαδιαζουν συνεχως γιατι δεν δινω ξενο και θηλαζω αποκλειστικα, γιατι τον παω συνεχεια βολτες, γιατι δεν του "τραβαω τα ποδια να ισιωσουν" γιατι δεν του πασπαλιζω τα χειλακια με λιγη σοκολατα η λιγο λαδι απο πατατες, γιατι δεν το εχω παει στη θαλασσα απο 40 ημερων, γιατι μολις κλαψει παω κοντα του, γιατι το εχω μαζι μου συνεχεια... Βαρεθηκα να προσπαθω να κανω το καλυτερο και ολοι να μου λενε οτι κανω λαθος. Δεν αντεχω αλλο να ακουω μ@@@@ες. Ουτε να με σχολιαζουν ολη μερα πισω απο την πλατη μου τυπου "δεν ακουει αυτη" "ολα τα ξερει αυτη" "θα μας το λιμοκτονησει το παιδι. Ελεος πια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Σε ολες τις αποψεις υπαρχει δικιο. Με τοσες διαφορετικες οπτικες ειναι λογικο. Ξεχναω το γιατι και το πως φτανει καποιος σε μια συγκεκριμενη ψυχολογια απεναντι στη νυφη η το εγγονι του. Απλα κουραστηκα να με κατσαδιαζουν συνεχως γιατι δεν δινω ξενο και θηλαζω αποκλειστικα, γιατι τον παω συνεχεια βολτες, γιατι δεν του "τραβαω τα ποδια να ισιωσουν" γιατι δεν του πασπαλιζω τα χειλακια με λιγη σοκολατα η λιγο λαδι απο πατατες, γιατι δεν το εχω παει στη θαλασσα απο 40 ημερων, γιατι μολις κλαψει παω κοντα του, γιατι το εχω μαζι μου συνεχεια... Βαρεθηκα να προσπαθω να κανω το καλυτερο και ολοι να μου λενε οτι κανω λαθος. Δεν αντεχω αλλο να ακουω μ@@@@ες. Ουτε να με σχολιαζουν ολη μερα πισω απο την πλατη μου τυπου "δεν ακουει αυτη" "ολα τα ξερει αυτη" "θα μας το λιμοκτονησει το παιδι. Ελεος πια.

Δεδομένου ότι αυτά που γράφεις σε αυτό το ποστ είναι εντελώς διαφορετικά από όσα έγραψες πριν, έχω την αίσθηση ότι απλά μέχρι τώρα δεν είχες πάρε δώσε με την πεθερά πολλά, τώρα απέκτησες και κατάλαβες ότι σε εκνευρίζει αφάνταστα γενικώς ;)

3 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Καλα, ειναι δυνατον;;;;στεχοχωριεμαι πολυ με αυτα, με την ολη ελλειψη επιπεδου; σε κατσαδιαζουν επειδη δε δινεις ξενο;;;;σοκολατα;;;;μηπως πρεπει να γινεις πιο επιθετικη; μα, δε μεγαλωσαν παιδια ρε γμτ αυτοι; οκ, και η μανα μου κ η πεθερα μου δε θηλασαν και τοσο, αλλα ουτε μια φορα δεν υπαινιχθηκαν κατι κακο για το θηλασμο. Και, ναι, οντως, πρεπει να εχεις και τον παιδιατρο με το μερος σου, εμενα πχ που μου ελεγαν να του δωσω νερο, 4 μηνων (καλε, θα το σκασεις το παιδι), τους ειπα ετσι λεει ο παιδιατρος και καθαρισα, εχουν γινει ερευνες, αλλαξαν τα πραγματα κτλ.

κουραγιο :-)

δυστηχως αυτα συμβαινουν και θα συνεχισουν να συμβαινουν ολες μας τα εχουμε περασει αλες σε μεγαλυτερο βαθμο αλες σε μικροτερο......... και εμεις ακομα  μπορει να θελουμε να δωσουμε μια συμβουλη σε καποιον και το αποτελεσμα θα ειναι αθελα μας  να τον στεναχωρησουμε η και να τον προσβαλουμε!....ο ανθρωπος δεν αλλαζει απλα αν θελει διωρθωνετε γιαυτο ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξουμε τον τροπο που σκεφτοναι καποιο ανθρωποι μεγαλοι σε ηλικια...!!!!αυτο που θεωρω εγω σωστο καποιος αλος μπορει να το θεωρει λαθος και ακραιο.....εσυ romaine συνεχισε να κανεις οπως πολυ σωστα κανεις αυτο που θεωρεις εσυ σωστο για το παιδι σου.....!!!! εγω το παιδακι μου μπορει να μη καταφερα να το θηλασω αλλα οταν βλεπω κοπελες και θηλαζουν οπου και να ειναι τις καμαρωνω...!!!!! και σε ολο αυτο  προσωπικα πιστευω οτι δε πρεπει να ξεχναμε τους αντρες μας ειναι και δικα τους παιδια μπορει να εχουν διαφορετικες αποψεις απο εμας γιατι απλα δεν ειναι τοσο ενημερωμενει οπως ειμαστε εμεις σαν μανουλες  η γιατι μπορει να επιρεαζονται και αυτοι απο τριτα οικια ατομα και εκει πρεπει να προσπαθουμε να συζηταμε μαζι τους και να βρησκουμε την κοινη τομη ωστε να μεγαλωσουμε σωστα τα παιδακια μας....!!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ  και αυτο πρεπει να συνεχισουμε να κανουμε!!!

16 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Όπως γράφεις, κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Αυτό θα λες όταν σου λένε κάτι και θα το κλείνεις εκεί το θέμα. Πάντως κουλές μου φαίνονται οι συμβουλές που ακούς!!! Πρώτη φορά ακούω αυτό το να τραβάς τα πόδια να ισιώσουν!!! 

Διαφημίσεις

Ρομαινα μια χαρα τελεια τα κανεις ολα.μην ακους κανεναν κ μη σε νοιαζει.μονο για τον αντρα σου.κ οπωσδηποτε βαλε στην κουβεντα το γιατρο.ο γιατρος ειπε αυτο κ τελος

Κ επειδη ειναι αρκετα επικινδυνα οσο λες παντα με την επιβλεψη σου το μωρο κ αραιωσε τις επαφες

22 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεδομένου ότι αυτά που γράφεις σε αυτό το ποστ είναι εντελώς διαφορετικά από όσα έγραψες πριν, έχω την αίσθηση ότι απλά μέχρι τώρα δεν είχες πάρε δώσε με την πεθερά πολλά, τώρα απέκτησες και κατάλαβες ότι σε εκνευρίζει αφάνταστα γενικώς ;)

Χαχαχαχαχα δεν ειναι ακριβως ετσι...:-D  Δυστυχως αν κατσω να σου απαριθμησω το τι ακουω καθημερινα δεν θα μου φτανει ολοκληρο το φορουμ για να γραψω... ξεκινησα με αυτα που θεωρησα οτι ηταν πιο σημαντικα για εμενα σε σχεση με το μωρο. Κι οσο μεγαλωνει κιολας ακουω και καινουρια διαμαντια... Απο κει και περα μπορω να σου λεω 1000 διαφορετικα καθε μερα. Και με την πεθερα ημασταν αρκετες ημερες την εβδομαδα μαζι. Απλα ξερεις τωρα κι εκεινη πριν γεννηθει ο μπεμπης ηταν χαλαρη. Ξαφνικα τωρα εχει ξαναθυμηθει τα δικα της και οι συμβουλες και οι αποψεις δινουν και παιρνουν. Και βεβαιως, ολες οι συμβουλες ευπροσδεκτες αλλα δε μπορω να ακουω πραγματα τυπου: "σου μαζεψα τα ρουχα του παιδιου γιατι ειναι ασαραντιστο και δεν κανει να ειναι απλωμενα το βραδυ" ή "το παιδι εβγαλε σπυρια επειδη ηρθε στο σπιτι η φιλη σου που ειχε περιοδο". Παρακαλαω να μου λεγε ενας ανθρωπος μια συμβουλη που πραγατικα θα ωφελουσε. Μπορει να πει κανεις οτι τον κοροιδευω αλλα εγω το ζω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. 

2 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Χαχαχαχαχα δεν ειναι ακριβως ετσι...:-D  Δυστυχως αν κατσω να σου απαριθμησω το τι ακουω καθημερινα δεν θα μου φτανει ολοκληρο το φορουμ για να γραψω... ξεκινησα με αυτα που θεωρησα οτι ηταν πιο σημαντικα για εμενα σε σχεση με το μωρο. Κι οσο μεγαλωνει κιολας ακουω και καινουρια διαμαντια... Απο κει και περα μπορω να σου λεω 1000 διαφορετικα καθε μερα. Και με την πεθερα ημασταν αρκετες ημερες την εβδομαδα μαζι. Απλα ξερεις τωρα κι εκεινη πριν γεννηθει ο μπεμπης ηταν χαλαρη. Ξαφνικα τωρα εχει ξαναθυμηθει τα δικα της και οι συμβουλες και οι αποψεις δινουν και παιρνουν. Και βεβαιως, ολες οι συμβουλες ευπροσδεκτες αλλα δε μπορω να ακουω πραγματα τυπου: "σου μαζεψα τα ρουχα του παιδιου γιατι ειναι ασαραντιστο και δεν κανει να ειναι απλωμενα το βραδυ" ή "το παιδι εβγαλε σπυρια επειδη ηρθε στο σπιτι η φιλη σου που ειχε περιοδο". Παρακαλαω να μου λεγε ενας ανθρωπος μια συμβουλη που πραγατικα θα ωφελουσε. Μπορει να πει κανεις οτι τον κοροιδευω αλλα εγω το ζω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. 

αχαχαχαχχχχχ....χαχααααχαχχχ. sorry που αντιδρω ετσι, αλλα αυτα τα παγανιστικα (οταν δεν το ζω εγω) με διασκεδαζουν αφανταστα. (Εχουν και λαογραφικο ενδιαφερον, κι αυτο το λεω στα σοβαρα. Η δαιμονοποιηση πχ της εμμηνου ρύσης υπάρχει και σε πολλές φυλές ιθαγενών και σε ολοκληρες κοινωνιες). Δεν υπαρχει.

3 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Μέχρι τώρα η πεθερά δε σε ενοχλούσε γιατί ολα αυτά που πιστεύει και κάνει δε σε αφορούσαν. Σα να έχεις μία φίλη που είναι λίγο παράξενη, και έχει και την πλάκα της άμα πάτε δυο φορές τη βδομάδα για καφέ, αλλά θα τρελαινόσουν αν συγκατοικούσατε. Τώρα ξαφνικά ήρθε το μωρό και γίνατε  πιο πολύ "οικογένεια" και ανακαλύψατε ότι σας χωρίζουν πολλά. Δεν είναι περίεργο. Το τι κάνεις όμως τώρα, δυστυχώς, έχει να κάνει με τη σχέση σου με τον άντρα σου τελικά. Κακά τα ψέματα, όταν έχει ο άνθρωπος μεγαλώσει με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ακόμη και αν η λογική του λέει ότι π.χ. η μαμά του έχει περίεργες ή βρώμικες συνήθειες ή δεν ξέρω τι άλλο, δεν του φαίνονται πρόβλημα όπως φαίνονται σε σένα όλα αυτά. 

Οσο η γιαγιά δεν μένει μαζί σας ή κάτι τόσο ακραίο, προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις τη χαζή, γιατί η πικρή αλήθεια είναι ότι αν δεν είσαι διατεθειμένη να χαλάσεις το γάμο σου, πρέπει να θυμάσαι ότι ό,τι σχέση έχεις εσύ με το μωρό σου, την ίδια έχει και η γιαγιά με το σύζυγο. Δε λέω να της κάνεις τα χατήρια, αλλά προσπάθησε να δεις την αστεία πλευρά, υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι σας αγαπά, και ρίξε το λίγο στην παλαβή, για να βρεις την ηρεμία σου. 

1 hour ago, xarouli είπε:

αχαχαχαχχχχχ....χαχααααχαχχχ. sorry που αντιδρω ετσι, αλλα αυτα τα παγανιστικα (οταν δεν το ζω εγω) με διασκεδαζουν αφανταστα. (Εχουν και λαογραφικο ενδιαφερον, κι αυτο το λεω στα σοβαρα. Η δαιμονοποιηση πχ της εμμηνου ρύσης υπάρχει και σε πολλές φυλές ιθαγενών και σε ολοκληρες κοινωνιες). Δεν υπαρχει.

Μωρε κι εγω γελαω αρχικα αλλα οταν πεις μετα "ε, νεογνικη ακμη ονομαζεται και ειναι κοινο φαινομενο, οχι δε φταιει η Σουλα που το παιδι εβγαλε σπυρια" και σου απαντανε "καλα, δεν ξερανε οι γιαγιαδες που μας τα μαθανε και ξερει ο καθε γιατρουδακος..":shock: θες λιγο να αυτοπυρποληθεις. Οχι για κανεναν αλλο λογο αλα εν ετει 2017 ρε παιδια??? Και μεχρι ποτε? Οταν το συζηταω με αμφιδρομη επιγνωση της παγανιστικης πλευρας και με λαογραφικο ενδιαφερον, μεσα. 

Διαφημίσεις

Εφοσον δ πιανει κ ο γιατρος παρ'το στην πλακα.ναι,η σουλα φταιει δ θα την ξαναβαλω σπιτι ποτε κ απο πισω εσυ τα δικα σου.δ προκειται να αλλαξει.τζαμπα χαλιεσαι.απλα το παιδι κ τα ματια σου.εν τω μεταξυ ουτε η γιαγια μου δ τα πιστευει αυτα

Παρεμπιπτοντως, τα ρουχα οντως δεν πρεπει να ειναι απλωμενα το βραδυ, οχι των ασαραντιστων μονο αλλα όλων, γιατι θεωρητικα...και μονο, στους κανονισμους των πολυκατοικιων επιτρεπεται να τιναζεις μονο το βραδυ. Ειχα μαζεψει απιθανη βρωμια (μενω στον πρωτο) μεχρι να καταλαβω γιατι τα ρουχα μας βρωμουσαν πιο πολυ μετα το πλυσιμο...:shock:

Εξαρτάται που μένει η κοπέλα για τα ρούχα νομίζω ότι αν είναι σε χωριό μόνο καλό μπορεί να κάνει να τα κάψει και ο ήλιος να αεριστουν κι όλας καλά πριν τα σιδερωσει . Τώρα σε καμία πόλη σίγουρα ούτε λίγο δεν θα τα έβγαζα έξω, στην δική μας πολυκατοικία επιτρέπεται να τινάζεις πριν τις 11.30 το μεσημέρι ούτε εγώ το ήξερα και την είχα πατήσει στην αρχή. Να προσέξεις πολυ μην κάνουν του κεφαλιού τους όταν δεν είσαι μπροστά και του τραβάνε τίποτα πόδια. Στο μωρό μιας φίλης του δίναν κρυφά γάλα γιατί η μαμά του προσπαθούσε να θηλάζει αποκλειστικά και θα πέθαινε λέει από την πείνα !! Αυτή η καημένη μέχρι που την έπιασε την πεθερά φοβόταν ότι του κόπηκε η όρεξη. 

On 29/6/2017 at 10:51 ΜΜ, alzira είπε:

Εξαρτάται που μένει η κοπέλα για τα ρούχα νομίζω ότι αν είναι σε χωριό μόνο καλό μπορεί να κάνει να τα κάψει και ο ήλιος να αεριστουν κι όλας καλά πριν τα σιδερωσει . Τώρα σε καμία πόλη σίγουρα ούτε λίγο δεν θα τα έβγαζα έξω, στην δική μας πολυκατοικία επιτρέπεται να τινάζεις πριν τις 11.30 το μεσημέρι ούτε εγώ το ήξερα και την είχα πατήσει στην αρχή. Να προσέξεις πολυ μην κάνουν του κεφαλιού τους όταν δεν είσαι μπροστά και του τραβάνε τίποτα πόδια. Στο μωρό μιας φίλης του δίναν κρυφά γάλα γιατί η μαμά του προσπαθούσε να θηλάζει αποκλειστικά και θα πέθαινε λέει από την πείνα !! Αυτή η καημένη μέχρι που την έπιασε την πεθερά φοβόταν ότι του κόπηκε η όρεξη. 

Ε ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!! Αυτο ειναι απ' τ αγραφα!:shock:

On 29/6/2017 at 9:28 ΜΜ, xarouli είπε:

Παρεμπιπτοντως, τα ρουχα οντως δεν πρεπει να ειναι απλωμενα το βραδυ, οχι των ασαραντιστων μονο αλλα όλων, γιατι θεωρητικα...και μονο, στους κανονισμους των πολυκατοικιων επιτρεπεται να τιναζεις μονο το βραδυ. Ειχα μαζεψει απιθανη βρωμια (μενω στον πρωτο) μεχρι να καταλαβω γιατι τα ρουχα μας βρωμουσαν πιο πολυ μετα το πλυσιμο...:shock:

Αχαχαχαχαχα ωραια πληροφορια παντως, δεν το γνωριζα αυτο:-DΕυτυχως δεν εχουμε τετοια θεματα εδω...

On 29/6/2017 at 10:51 ΜΜ, alzira είπε:

:shock: Εντάξει, αυτός ΕΙΝΑΙ λόγος να μην ξαναπλησιάσει η πεθερά το μωρό ούτε στα 10 μέτρα!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

ρομαινα, απλα ηθελα να γραψω οτι πριν γεννησεις το παιδι οι σχεσεις σας ηταν σουπερ, δηλαδη δεν σου ειχε βγαλει κακιες, μπιχτες και αλλα παρομοια. μηπως η υπερβολικη οικειοτητα που νοιωθει απεναντι σου την κανει να συμπεριφεραι ετσι "χυμα"? και φυσικα εσυ, λιγο οι ορμονες, λιγο οτι εισαι πρωτομανουλα, λογικο ειναι να τα νοιωθεις ολα στο μαξιμουμ (προσεξε, δεν αναιρω τα δικια σου, αλλα θεωρω οτι ισως τα ... βαζεις στον ενισχυντη!)

"Επισης δε θεωρω οτι μπορει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να με αποτρεψει απο το να αγγιξω το παιδι μου οποια στιγμη και οποτε θελω εγω ποσο μαλλον ενα συγγενικο μου προσωπο. "

εδω να εισαι καθετη, συμφωνω. ΚΑΝΕΝΑΣ μα κανενας, δεν επιτρεπεται να ριχνει με τον τροπο του στα ματια και στη ψυχη του παιδιου τους γονεις του, να τους υποβαθμιζει η να τους παραγκωνιζει με τον τροπο του, και δυστυχως ορισμενες ελληνιδες πεθερουλες εχουν παρει μαστερ σε αυτο το ζητημα!

• 2 months later...

Έχω ενα μικρό θέμα κ δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω..Η μαμά του καλού μου είναι σχεδόν κάθε μέρα σπίτι μας για να δει το μωρό (6 μηνών τώρα).Γενικά μέχρι να γεννήσω δεν είχαμε πολλά πολλά.Έρχεται πάντα μα πάντα όμως ακατάλληλες ώρες..Θέλει σώνει κ ντε κάθε φορά που έρχεται κ είναι ωρα φαγητού να ταΐσει την μπέμπα κ όπως θέλει εκείνη.Ας πούμε αν της πω μην το φάει όλο αλλά να αφήσει 3 κουταλιές θα κάνει το δικό της κ θα της το δώσει.Ακόμα κ αν θέλει το μωρό κι άλλο οι οδηγίες μου ήταν σαφείς κ παρά ταύτα με αγνοεί.Επιπλέον της έχει καρφωθεί στο μυαλό να την κοιμισει.Το μωρό είναι σε μια φάση που θέλει αγκαλιά να κοιμηθεί κ γενικά προσπαθώ να της το αλλάξω κ να το κάνω όπως μέχρι πρόσφατα που την έβαζα στην κούνια κ κοιμόταν κ αυτό γτ έχω θεμα με τη μέση μου.Ευτυχώς εκεί που το παιδί είναι δύσκολο κ δε δέχεται κανέναν άλλο εκτος από μένα.Σήμερα της ηρθε η ιδέα να μου πει αν θέλουμε να πάμε κάπου με τον άντρα μου βράδυ να της την αφήσουμε,ενώ ξέρει ότι όλο το φιλικό μας περιβάλλον έχει μωρά κ αν είναι θα τα πάρουμε μαζί μας ή απλά δε θα βγούμε βράδυ.Την ευχαριστώ που το πρότεινε βέβαια.Γενικά δεν ξέρω αν είναι δικό μου το πρόβλημα αλλά θεωρώ οτι ακόμα είναι πολύ μικρή για να την αφήσω ακόμα κ με τη μαμά μου.Κ το λέω έτσι γτ ακόμα κ αν έρχεται κ την κρατάει βαριέται κ ψάχνει τρόπους για να απασχοληθεί το παιδί μόνο του χωρίς να κάνει κάτι η ίδια απλά να την κοιτάει σε αντίθεση με τους δικούς μου που κάνουν τα πάντα.Δεν μπορεί να την κρατάει όρθια που θέλει να περπατάει..

Δεν ξέρω αν είμαι παράλογη.Αλλά πως μπορώ να το αντιμετωπίσω Χωρίς να γίνω αγενής δεδομένου ότι δε θέλω να το πω στον άντρα μου γτ θα νομίζει οτι βρίσκω αφορμές κ ότι ολα είναι στο μυαλό μου.

*ξέχασα να αναφερω οτι πάντα βουτάει το χέρι της μέσα στο φαγητό του μωρού για να το δοκιμασει Χωρίς να έχει πλύνει χέρια νωρίτερα

Χωρις υπερβολες ευγενικα αλλα τα λες

Θελουμε να ερχεστε,αλλα οι ωρες που επιλεγετε ειναι αβολες.κ της προτεινεις ποτε να ερθει

Οταν ειναι η ωρα υπνου η της ζητας να φυγει η πηγαινεις μεσα κ εμφανιζεσαι ξανα αφου κοιμηθει το μωρο

Αν σου προτεινει ξανα να την κρατησετε,λες αυτο.ευχαριστω κ μονο που το λετε,αλλα οι φιλοι μας εχουν παιδια οποτε βγαινουμε οικογενειακως,κ με τον αντρα μου δ θελουμε ακομη να βγουμε μονοι

Για το φαγητο εμενα καμια δ ασχολιοταν γτ ετρωγαν κομματια οποτε φοβοντουσαν

Εφοσον της εχεις ζητησει να ερχεται αλλη ωρα,αν παρολα αυτα ερθει σε ωρα φαγητου(δ μου ερχονται χωρις ενημερωσουν,οποτε μπορει κ να μην ανοιγα),επιμενεις να ταισεις εσυ το μωρο,για να μην μπερδευεται,οτι δ ειναι κτ που σε κουραζει.αν φαει οσο θελεις εσυ κ προσπαθει να συνεχισει απλα της το παιρνεις.αν παει να το ταισει,πριν την στελνεις να πλυθει

Ειμαι λιγο αποτομη,αλλα ουτε εμενα μου αρεσουν οι παρεμβασεις,κ βαζω ορια απο την αρχη

Επεξεργάστηκαν by vicky86

πρίν από 39 λεπτά , vicky86 είπε:

Χωρις υπερβολες ευγενικα αλλα τα λες

Θελουμε να ερχεστε,αλλα οι ωρες που επιλεγετε ειναι αβολες.κ της προτεινεις ποτε να ερθει

Οταν ειναι η ωρα υπνου η της ζητας να φυγει η πηγαινεις μεσα κ εμφανιζεσαι ξανα αφου κοιμηθει το μωρο

Αν σου προτεινει ξανα να την κρατησετε,λες αυτο.ευχαριστω κ μονο που το λετε,αλλα οι φιλοι μας εχουν παιδια οποτε βγαινουμε οικογενειακως,κ με τον αντρα μου δ θελουμε ακομη να βγουμε μονοι

Για το φαγητο εμενα καμια δ ασχολιοταν γτ ετρωγαν κομματια οποτε φοβοντουσαν

Εφοσον της εχεις ζητησει να ερχεται αλλη ωρα,αν παρολα αυτα ερθει σε ωρα φαγητου(δ μου ερχονται χωρις ενημερωσουν,οποτε μπορει κ να μην ανοιγα),επιμενεις να ταισεις εσυ το μωρο,για να μην μπερδευεται,οτι δ ειναι κτ που σε κουραζει.αν φαει οσο θελεις εσυ κ προσπαθει να συνεχισει απλα της το παιρνεις.αν παει να το ταισει,πριν την στελνεις να πλυθει

Ειμαι λιγο αποτομη,αλλα ουτε εμενα μου αρεσουν οι παρεμβασεις,κ βαζω ορια απο την αρχη

Κ καλά κανείς κ είσαι απότομη!!Μακάρι να μπορούσα κ εγώ!!Δυστυχώς είμαι πάντα με το σεις κ με το σας μην πληγωσω κανέναν.Ακόμα κ νεογέννητη που ήταν τις ίδιες ώρες ερχόντουσαν αν κ ήξεραν ότι είναι η μοναδική ώρα που κοιμόμουν κ εγώ μαζι με το μωρό.Άλλωστε ξυπνούσαν κ εκείνη αλλά "ευτυχώς" κυρίως εμένα..Προχθές την βάζω στην κούνια της να κοιμηθεί (ήταν εκεί η πεθερά μου) ήρθε κ εκείνη μέσα στο δωμάτιο,μέσα στο πλαίσιο που σώνει κ ντε να την κοιμισει κ την φιλάω κ απομακρυνομαι απο το δωμάτιο.Εν τέλει έκατσε από πάνω της να την κοιτάει κ δεν έφευγε μέχρι που είπα οτι πρέπει να βγούμε για να κοιμηθεί.(εννοείται οτι το μωρό δεν κοιμόταν όσο έβλεπε κόσμο).

Αν πχ το κάνει η μαμά μου έχω το θάρρος κ της το λέω κ τσακωνομαι απλά εδώ ειναι αλλη περίπτωση

πρίν από 17 λεπτά , Elfer είπε:

Κ καλά κανείς κ είσαι απότομη!!Μακάρι να μπορούσα κ εγώ!!Δυστυχώς είμαι πάντα με το σεις κ με το σας μην πληγωσω κανέναν.Ακόμα κ νεογέννητη που ήταν τις ίδιες ώρες ερχόντουσαν αν κ ήξεραν ότι είναι η μοναδική ώρα που κοιμόμουν κ εγώ μαζι με το μωρό.Άλλωστε ξυπνούσαν κ εκείνη αλλά "ευτυχώς" κυρίως εμένα..Προχθές την βάζω στην κούνια της να κοιμηθεί (ήταν εκεί η πεθερά μου) ήρθε κ εκείνη μέσα στο δωμάτιο,μέσα στο πλαίσιο που σώνει κ ντε να την κοιμισει κ την φιλάω κ απομακρυνομαι απο το δωμάτιο.Εν τέλει έκατσε από πάνω της να την κοιτάει κ δεν έφευγε μέχρι που είπα οτι πρέπει να βγούμε για να κοιμηθεί.(εννοείται οτι το μωρό δεν κοιμόταν όσο έβλεπε κόσμο).

Αν πχ το κάνει η μαμά μου έχω το θάρρος κ της το λέω κ τσακωνομαι απλά εδώ ειναι αλλη περίπτωση

Elfer μου εγω θα σου προτεινα να κανεις μια συμφωνια με τον αντρα σου. "Οτι ενοχλει εσενα απο τη μαμα του θα της μιλαει αυτος κ οτι ενοχλει αυτον απο τους δικους σου θα τους το λες εσυ" Το ειχαμε κουβεντιασει απο τη πρωτη στιγμη καθως κ εγω ειμαι με τη καθαριοτητα ψιλοτρελη κ ειδικα με το ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ!!!!! δε γινεται να πιανεις μωρακι η το φαι του χωρις να πλενεις χερια!! Ακομα κ στις οδηγιες στο γαλα λεει πρωτα πλενουμε χερια!!!! Ετσι τη βγαλαμε αναιμακτα!! Αν κ ειναι διακριτικη η δικια μου.Δε θα ερθει σπιτι ευκολα!! Επειδη κ εγω ειμαι αποτομη δεν ηθελα να βγω η κακια. Εξηγησα στον αντρα μου οτι οι κανονες για το παιδι ειναι για ολους του ειχα πει κ ειδικα οσο ηταν μικρο οτι αν παθει κατι πολυ απλο για εμας για αυτο ειναι εισαγωγη σε νοσοκομειο κ ετσι ηταν κ αυτος ενημερωμενος!!Με αυτο το τροπο λοιπον αποφευγεις τις συγκρουσεις μαζι της!! Προσπαθησε το. Καλυτερα να μιλησεις στον αντρα σου παρα στη πεθερα διοτι κ αυτες απο τις νυφες τα παιρνουν ολα "βαρια"!!!

Κι εγώ με την balletina θα συμφωνούσα, να συνεννοηθείς πρώτα με τον άντρα σου. Πρώτα πρώτα για να ξέρει κι ο ίδιος τι σε ενοχλεί, ακόμα κι αν δεν της μιλήσει εκείνος τελικά. Δεν μπορείς να κάνεις ξαφνικά ένα θέμα με την μητέρα του, έστω και μικρό και ασήμαντο που να ξεχαστεί αμέσως, χωρίς εκείνος να ξέρει ότι οι γονείς του κάνουν κάτι που εσένα σε ενοχλεί. Κι αν είναι ειδικά για σοβαρά ζητήματα σχετικά με το παιδί, πρέπει να υπάρχει μια κοινή γραμμή στο ζευγάρι. Αν τα ξεκαθαρίσετε αυτά μεταξύ σας, τη συζήτηση με τη γιαγιά μπορεί να την κάνει όποιος από τους δύο τύχει στην κατάλληλη στιγμή. 

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα τα θέματα με τους γονείς του να τα λύνει ο καθένας μόνος του. Ο άντρας μου πάλι θεωρεί ότι είμαστε μια οικογένεια και όπως θα βάλει χέρι στη μαμά του (που το κάνει συχνά), αν κάτι τον ενοχλούσε θα έβαζε χέρι και στη μαμά μου γιατί θεωρεί υποκρισία το να μην το κάνει. Όπως το βλέπει κανείς. Μέχρι τώρα βέβαια δεν έχουμε φτάσει σε σημείο να προκύψει θέμα, αλλά αν συζητάμε κάτι και διαφωνήσει μαζί της, θα το πει χωρίς ντροπές. Η μαμά μου το εκτιμά γιατί το προτιμά από τα λόγια πίσω από την πλάτη. Η συννυφάδα μου επίσης τα λέει χύμα και τσεκουράτα όποτε κάτι την ενοχλεί, και το δείχνει κιόλας, κι έτσι τα πεθερικά μου είναι σούζα μπροστά της. Δεν τολμάνε να πάρουν την παραμικρή πρωτοβουλία για το εγγόνι, που το προσέχουν μάλιστα πολλές ώρες τη μέρα. Ακολουθούν ευλαβικά (σε βαθμό γελοιότητας) ό,τι οδηγίες έχουν δοθεί σε όλα τα ζητήματα. Το πρόγραμμα διατροφής του μωρού γίνεται με ακρίβεια εκτόξευσης πυραύλου μην τυχόν και δείξει ο μικρός ότι δυσανασχέτησε γιατί η φρουτόκρεμα άργησε 5 λεπτά και το καταλάβουν οι γονείς του!  Ούτε ένα ζευγάρι καλτσάκια που λέει ο λόγος δεν θα αγόραζαν από μόνοι τους, αν δεν είναι εγκεκριμένο από τη μαμά του παιδιού. Ενώ μ' εμένα που είμαι πιο ήσυχη, δεν έχουν τέτοια θέματα, παίρνουν πρωτοβουλίες, απλώς δεν μ' ενοχλούν ακόμα γιατί γενικά είναι διακριτικοί άνθρωποι (και γιατί δεν έχω γεννήσει). Άρα αν δείξεις δυναμισμό, μπορεί και να σου βγει σε καλό, ανάλογα με τα άτομα... 

Κοιτα, το να ταιζει το μωρο δεν ειναι κακο, το να βουταει το χερι μεσα ειναι...αιτια για λιποθυμια. Κι εγω εχω προβλημα στο πως να τα λεω αυτα και μου βγαινει ενας τροπος σαν να λεω τον καιρο: πχ α, ξερεις, σε καμια περιπτωση δε βουταμε το δαχτυλο μεσα στο φαγητο του παιδιου- ελλοχευουν κινδυνοι (παντα υπερβαλλω για να το καταλαβουν) μπλα μπλα μπλα- κι οταν θελεις να το δοκιμασεις, δοκιμαζεις με ενα κουταλι το οποιο οπωσδηποτε δεν ξαναχρησιμοποιεις γιατι υπαρχει πιθανοτητα να του κολησεις μπλα μπλα μπλα συν τερηδονα. Παυση. Κοιταζομαστε. Αληθεια, δεν ειναι κατι που μπορουμε να το κανουμε αλλιως, αυτες ειναι οι οδηγιες. Παυση. Ξανακοιταζομαστε. Αντεπιχειρημα απο την αλλη πλευρα. Ε, ναι, κοιτα, αυτα τα ελεγαν πριν 5 δεκαετιες που τα παιδια αρρωσταιναν, παθαιναν αυτο αυτο κι αυτο. Παραδειγμα (ακομη κι αν δεν ειναι αληθινο) της ταδε που το εκαναν το παιδι επαθε αυτο. Παυση. Συμφωνια. Καπως ετσι.

Κατι επισης που παρατηρησα- τουλαχιστον σε καποια ατομα μεγαλης ηλικιας- ειναι οτι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ με επιστημονικα λογικα επιχειρηματα, οποτε επιστρατευεις παραδειγματα ή και (δεν το εχω εφαρμοσει ακομη, αλλα θα το κανω αν χρειαστει) προληψεις. Πχ γιατι να μην το κανω αυτο; γιατι ειναι γρουσουζια. Κι αστην να ψαχνεται.

Σκεψου οτι ειστε αλλοι πολιτισμοι. Θα κρατησεις ο,τι σου αρεσει και επιβαλλεις τον δικο σου...

Καλη επιτυχια!

1 hour ago, xarouli είπε:

οποτε επιστρατευεις παραδειγματα ή και (δεν το εχω εφαρμοσει ακομη, αλλα θα το κανω αν χρειαστει) προληψεις. Πχ γιατι να μην το κανω αυτο; γιατι ειναι γρουσουζια. Κι αστην να ψαχνεται.

Σκεψου οτι ειστε αλλοι πολιτισμοι

:Dχαχαχα μου άρεσε πολύ αυτό!

Για να απαντήσω στο θέμα της @Elfer το να την ταιζει δεν είναι κακό, ούτε να την κοιμιζει κτλ. Κακό είναι να βούτα το χέρι στο φαγητό! Αυτό πρέπει να της εξηγήσεις. Εγώ στην αρχή ότι ήθελα να πω έβαζα μπροστά την παιδίατρο. Όταν μου έλεγε πως "εμείς παλιά κάναμε  αυτο..." της έλεγα πως άλλαξαν τα πράγματα από τότε!

Ή αλήθεια όμως είναι πως δεν ανακατεύεται καθόλου στην φροντίδα του παιδιού εκτός και αν της το ζητησω. Δεν έχω κανένα θέμα μαζί της και πλέον της έχω τυφλή εμπιστοσύνη σαν να ήταν ή μανα μου! 

Πάντως όπως κι αν της μιλήσεις έχε κατά νου πως είσαι ή νύφη και οι κουβέντες σου ηχούν διαφορετικά απ το παιδί της. 

ΥΓ: Αργότερα θα γίνουμε κι εμείς πεθερές  και τότε να δούμε πως θα είμαστε! :P εγώ μάλλον κακία σε σχέση με την δικιά μου, που είναι μαλαμα!  

Αυτό με τους παιδιάτρους πάντως  στη μαμά μου (γυναίκα με σπουδές διδακτορικού επιπέδου....) δεν πιάνει! Το νιώθει σαν επίθεση στο πώς μας μεγάλωσαν, σαν μομφή ότι δεν έκαναν τα πράγματα όπως πρέπει και ότι είναι σαν να την κατηγορούμε ότι δεν μας φρόντισαν και μας έθεταν σε κίνδυνο, ενώ δεν πάθαμε τίποτα. Αν πεις για κάτι ότι είναι ιατρική οδηγία, υπάρχει η έτοιμη απάντηση ότι και για το χ θέμα παλιότερα υπήρχε άλλη άποψη (π.χ. τη στάση ύπνου ή το χρόνο εισαγωγής συγκεκριμένων τροφών) και τώρα οι παιδίατροι τα έχουν αλλάξει, άρα δεν και ευαγγέλιο τα όσα μας λένε. Η λογική του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο!

Στο θέμα δε των μικροβίων έχω καταλάβει ότι είναι χαμένη υπόθεση να το συζητάς. Υπάρχουν οι φυσιολογικοί άνθρωποι που ξέρουν πώς μεταδίδονται διάφορες μολύνσεις, υπάρχουν οι υποχόνδριοι που φοβούνται και τη σκιά τους, και υπάρχουν και οι τρομερές γιαγιάδες που θεωρούν ότι το παιδί κινδυνεύει μόνο αν το βγάλεις έξω λουσμένο ένα αυγουστιάτικο βράδυ με καύσωνα ή αν κάτσει στα πλακάκια της πλατείας για να παίξει, αλλά όχι από τη μη τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής... 

Το να ταϊσει η γιαγιά το  μωρό ή να το κοιμίσει δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πρόβλημα.

Το να βουτάει το χέρι της μέσα στο φαγητό, της λες ευθέως να μην το κάνει γιατί φοβάσαι για μικρόβια. Εγώ π.χ. ούτε θα το σκεφτόμουν ως πρόβλημα, άλλος θα πάθαινε εγκεφαλικό, παίζει μάλλον ρόλο ο χαρακτήρας εδώ και η άποψη του γονιού πρέπει να γίνει σεβαστή. Ούτε αναφορές σε παιδίατρο ούτε τίποτα "Σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό, είναι και πρώτο μου παιδί και τα φοβάμαι τα μικρόβια, πες με υποχόνδρια" και επαναλαμβάνεις όσο χρειαστεί να το εμπεδώσει.

Αυτό που δεν το κρατάει το μωρό ορθιο να το περπατάει, δεν το κατάλαβα. Απαγορεύεται να κρατά οποιοσδήποτε μωρό τόσο μικρό όρθιο και να το περπατά και εδώ σίγουρα έχουν άποψη οι παιδίατροι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...