Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα μεταναστεύατε;

ΑΡΓΚ

Recommended Posts

Τα Αραβικα Εμιρατα κλπ για γυναικες δεν ειναι και πολυ ιδεατα, ισχυουν κανονες που δεν θα τους αντεχα-και για εμας τους μεταναστες.

Οσο μπορεσα να καταλαβω μια εβδομαδα που πηγα και απο αυτα που μας ειπε η ξεναγος, δεν υπαρχει διαφοροποιηση στις γυναικες των μεταναστων.

Ακομα και οι ντοπιες που κυκλοφορουσαν με τα μαντηλια , χαρουμενα προσωπα ειχαν , ευχτυχισμενες και ανετες εδειχναν με τους ναργιλεδες τους στις καφετεριες , σε αντιθεση με εμας που ειμαστε μεσα στην τσιτα , το αγχος και τα νευρα. Παντου υπηρχε ηρεμια και καθολου εγκληματικοτητα.

Ξερεις τι ειναι να κυκλοφορεις ελευθερα το βραδυ?

Εγω παντως ειδα μια αλλη ζωη και απο τοτε εχει γινει το ονειρο μου να ζησω εκει και για πολλα χρονια προσπαθουσα να πεισω τον αντρα μου να παμε μια και οι δουλειες μας ειναι απο τις πιο ακριβοπληρωμενες . Αλλα εδω μας βλεπω και θα μας φαει η μαρμαγκα!!!!

Τωρα βεβαια εαν ζησω εκει ισως να τα δω διαφορετικα.

Να προσθεσω και κατι ακομα, οι Ελληνες δουλευουμε περισσοτερο με λιγοτερα χρηματα.

Χαρα Μαρια , τα χρηματα ειναι και ενα κινητρο στην αποδοτικοτητα.

Με αυτους τους εξευτελιστικους μισθους που παιρνουμε πιστευεις οτι πολλοι ξενοι θα δουλευαν?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οσο μπορεσα να καταλαβω μια εβδομαδα που πηγα και απο αυτα που μας ειπε η ξεναγος, δεν υπαρχει διαφοροποιηση στις γυναικες των μεταναστων.

Ακομα και οι ντοπιες που κυκλοφορουσαν με τα μαντηλια , χαρουμενα προσωπα ειχαν , ευχτυχισμενες και ανετες εδειχναν με τους ναργιλεδες τους στις καφετεριες , σε αντιθεση με εμας που ειμαστε μεσα στην τσιτα , το αγχος και τα νευρα. Παντου υπηρχε ηρεμια και καθολου εγκληματικοτητα.

Ξερεις τι ειναι να κυκλοφορεις ελευθερα το βραδυ?

Εγω παντως ειδα μια αλλη ζωη και απο τοτε εχει γινει το ονειρο μου να ζησω εκει και για πολλα χρονια προσπαθουσα να πεισω τον αντρα μου να παμε μια και οι δουλειες μας ειναι απο τις πιο ακριβοπληρωμενες . Αλλα εδω μας βλεπω και θα μας φαει η μαρμαγκα!!!!

Τωρα βεβαια εαν ζησω εκει ισως να τα δω διαφορετικα.

Να προσθεσω και κατι ακομα, οι Ελληνες δουλευουμε περισσοτερο με λιγοτερα χρηματα.

Χαρα Μαρια , τα χρηματα ειναι και ενα κινητρο στην αποδοτικοτητα.

Με αυτους τους εξευτελιστικους μισθους που παιρνουμε πιστευεις οτι πολλοι ξενοι θα δουλευαν?

Με το τελευταιο συμφωνω, εχεις δικιο. Εχω δει ελληνες εξω να σκιζονται ενω εδω δεν ηταν το ιδιο αποδοτικοι. Μπορει βεβαια να ειναι και θεμα αποφασης, οταν ξεκινας να φυγεις εισαι προετοιμασμενος για αλλαγες σε ολα τα επιπεδα.

Για τις χωρες που λες ξαναψαξτο γιατι γνωστοι μας μηχανικοι που πηγαν, γυρισαν τρεχοντας. Καμμια σχεση. Πολλες διαφορες και περιορισμοι σε ολα. Σε μερικες χωρες πχ δεν επιτρεπεται να οδηγει γυναικα, συλλαμβανεται. Εισαι συνοδηγος αναγκαστικα, και οδηγος ο αντρας σου, οπου θελεις να πας εξω απο τη συνοικια που μενουν οι "ξενοι".

Και μόνο για τη μαντήλα, δε θα πήγαινα σε χώρα της Μέσης Ανατολής, όσα λεφτά και να με πλήρωναν. Αρνούμαι να κάνω τέτοιου είδους συμβιβασμό.

Έχω παλιό μου συμμαθητή, πολιτικό μηχανικό, που πήγε 2 φορές κι έμεινε αρκετά χρόνια. Όταν η κόρη τους έφτασε σε σχολική ηλικία, γυρίσανε στην Ελλάδα, δεν ήθελαν να μεγαλώσει εκεί.

Dubai εμείς μπορούμε να πάμε ανά πάσα στιγμή, έχουμε φίλους κάτω που περνάνε καταπληκτικά, αλλά με ενοχλούν αρκετά πράγματα και κυρίως :

1. Ο καιρός. Δεν αντέχω την πολλή ζέστη, δεν μπορώ να περάσω 3-4 μήνες με 45 βαθμούς κυκλοφορώντας μόνο σε κλιματιζόμενους χώρους, προτιμώ την βροχή της Ολλανδίας ή τα κρύα της Γερμανίας ή της Ελβετίας παρά τον συνεχόμενο καύσωνα.

2. Η περιοχή. Όσο ασφαλή και ουδέτερα και να θεωρούνται κάποια Εμιράτα, δεν παύουν να βρίσκονται στο κέντρο μιας πολυτάραχης περιοχής.

3. Ο μεγάλος πλούτος και η υπερβολή. Αυτό μου το επισημαίνουν όλοι οι φίλοι μου που δουλεύουν εκεί. Αντικειμενικά όσοι ξένοι πάνε εκεί θα βγάλουν ξαφνικά πάρα πολλά λεφτά, δημιουργούνται όμως δύο κατηγορίες, από την μία οι ξένοι (προερχόμενοι κυρίως από Ευρώπη) και από την άλλη οι ντόπιοι εργαζόμενοι ή οι "άλλοι" ξένοι (προερχόμενοι από χώρες της Μέσης Ανατολής ή χωρών της Ασίας) που ανήκουν σε μια κατηγορία αμειβόμενων δούλων. Στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ντόπιοι ή Πακιστανοί, Μαλαισιανοί, Μπακλαντεσιανοί αποκλειστικά για να σου σέρνουν το καρότσι και να σου βάζουν τα πράγματα στις σακούλες, στις τουαλέτες των εστιατορίων υπάρχουν αντίστοιχοι υπάλληλοι που στέκονται δίπλα στους νιπτήρες με έτοιμη την πετσετούλα να σου σκουπίσουν τα χέρια.

Προσωπικά τέτοια πράγματα μας αναγουλιάζουν, σαφώς και αν μέναμε εκεί δεν θα δεχόμασταν να μας σπρώχνουν το καρότσι ή να μας σκουπίζουν τα χέρια, αλλά όποια στάση και να κρατήσουμε εμείς ως γονείς, τα παιδιά μας δεν θα έπαυαν να βιώνουν μια πραγματικότητα δύο ταχυτήτων, τύπου "εμείς" και οι "άλλοι που είναι άλλου χρώματος και τους έχουμε για τις παρακατιανές δουλειές".

Και μόνο για τη μαντήλα, δε θα πήγαινα σε χώρα της Μέσης Ανατολής, όσα λεφτά και να με πλήρωναν. Αρνούμαι να κάνω τέτοιου είδους συμβιβασμό.

.

Μα δεν σε υποχρεωνει κανενας να φορεσεις μαντηλα. Ουτε να ντυθεις αναλογα.

Με στραπλες μπλουζες κυκλοφορουσαμε.

Περιριορισμος υπαρχει στο χοιρινο, δεν θα βρεις σε μαγαζι δικο τους εξω χοιρινο κρεας, απαγορευεται αλλα θα το βρεις σε εστιατορια των πολυεθνικων. Οπως και το αλκοολ.

Διαφημίσεις

Dubai εμείς μπορούμε να πάμε ανά πάσα στιγμή, έχουμε φίλους κάτω που περνάνε καταπληκτικά, αλλά με ενοχλούν αρκετά πράγματα και κυρίως :

1. Ο καιρός. Δεν αντέχω την πολλή ζέστη, δεν μπορώ να περάσω 3-4 μήνες με 45 βαθμούς κυκλοφορώντας μόνο σε κλιματιζόμενους χώρους, προτιμώ την βροχή της Ολλανδίας ή τα κρύα της Γερμανίας ή της Ελβετίας παρά τον συνεχόμενο καύσωνα.

2. Η περιοχή. Όσο ασφαλή και ουδέτερα και να θεωρούνται κάποια Εμιράτα, δεν παύουν να βρίσκονται στο κέντρο μιας πολυτάραχης περιοχής.

3. Ο μεγάλος πλούτος και η υπερβολή. Αυτό μου το επισημαίνουν όλοι οι φίλοι μου που δουλεύουν εκεί. Αντικειμενικά όσοι ξένοι πάνε εκεί θα βγάλουν ξαφνικά πάρα πολλά λεφτά, δημιουργούνται όμως δύο κατηγορίες, από την μία οι ξένοι (προερχόμενοι κυρίως από Ευρώπη) και από την άλλη οι ντόπιοι εργαζόμενοι ή οι "άλλοι" ξένοι (προερχόμενοι από χώρες της Μέσης Ανατολής ή χωρών της Ασίας) που ανήκουν σε μια κατηγορία αμειβόμενων δούλων. Στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ντόπιοι ή Πακιστανοί, Μαλαισιανοί, Μπακλαντεσιανοί αποκλειστικά για να σου σέρνουν το καρότσι και να σου βάζουν τα πράγματα στις σακούλες, στις τουαλέτες των εστιατορίων υπάρχουν αντίστοιχοι υπάλληλοι που στέκονται δίπλα στους νιπτήρες με έτοιμη την πετσετούλα να σου σκουπίσουν τα χέρια.

Προσωπικά τέτοια πράγματα μας αναγουλιάζουν, σαφώς και αν μέναμε εκεί δεν θα δεχόμασταν να μας σπρώχνουν το καρότσι ή να μας σκουπίζουν τα χέρια, αλλά όποια στάση και να κρατήσουμε εμείς ως γονείς, τα παιδιά μας δεν θα έπαυαν να βιώνουν μια πραγματικότητα δύο ταχυτήτων, τύπου "εμείς" και οι "άλλοι που είναι άλλου χρώματος και τους έχουμε για τις παρακατιανές δουλειές".

Αν πας και δεις τη ζωη εκει , αναγουλα θα σου φερνει η ζωη της Ελλαδας, που στη χωρα μας ειμαστε δουλοι των ξενων. Και οταν πηγα ηταν προ κρισης να σκεφτεις.Και η ταξη η πειθαρχια και η καθαριοτητα στους δημοσιους χωρους ηταν το κυριο χαρακτηριστικο.

Δεν θυμαμαι να μου σκουπισαν τα χερια, μπορει και να υπηρχαν αλλα εξαρταται και απο την ιδιοσυγκρασια του καθενος. Εαν ειναι ο χαρακτηρας σου να σε υπηρετουν και εδω το βρισκεις ανετα, ειδικα μετα την κριση. Οταν παρακαλας για 300 ευρω ή καθεσαι στην ουρα για συσσιτιο ανετα κανεις και το δουλο. Εδω μιλαμε για μια καταδικασμενη και ακρως υποβαθμισμενη ζωη. Α ξεχασα να γραψω και εδω υπαρχουν Μπακλαντεσιανοι που σου καθαριζουν τα τζαμια, με τη διαφορα ομως οτι εμεις δεν εχουμε ουτε αυτους να πληρωνουμε.

Και στις τουαλετες του ΚΤΕΛ η γυναικα που δινει το χαρτι υγειας ?

Μα δεν σε υποχρεωνει κανενας να φορεσεις μαντηλα. Ουτε να ντυθεις αναλογα.

Με στραπλες μπλουζες κυκλοφορουσαμε.

Αυτό ισχύει και για τους κατοίκους-εργαζομένους ή μόνο για τους τουρίστες;

Πάντως αυτό που μου είπε ο συμμαθητής μου είναι πως τα παιδιά, ακόμα και στα ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά των ευρωπαίων, έπρεπε να διδάσκονται υποχρεωτικά και αραβικά. Γενικά δεν του άρεσε το κλίμα για ανατροφή παιδιών, γι' αυτό φύγανε.

Στην Αυστραλία έχω γνωστούς πολύ ευχαριστημένους.

Ισχύει και για τους κατοίκους εργαζόμενους.

Εχουμε φίλες που δουλευουν Ντουπάι...επίσης υπάρχουν ακομα και ντιόπιες που κυκλοφορουν χωρις μαντηλα.

Δεν είναι όλες οι χώρες της Ανατολής ένα πράγμα και δεν ισχύουν τα ίδια παντού.

Βασικά, στα Εμιράτα οι ντόπιοι είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τους αλλοδαπούς και όπως είπε σωστά μια κοπέλα, οι αλλοδαποί είναι είτε σε σχεδόν δούλοι ή πολύ υψηλά αμειβόμενοι. Σε γενικές γραμμές για τους ex-pats που δουλεύουν εκεί (ευρωπαίους/αμερικάνους) δεν υπάρχει η ίδια αυστηρότητα που υπάρχει με τους ντόπιους ή χαμηλά αμειβόμενους αλλά πάντα παίζει τεράστιο ρόλο σε ποιο μέρος είσαι. Το Ντουμπάι θεωρείται από τα πιο ανεκτικά μέρη στα Εμιράτα, στην παραλία θα δεις και μπικίνι και μπουρκίνι. Μπορείς να κυκλοφορήσεις άνετα φορώντας ό,τι θέλεις. Το Αμπου Ντάμπι είναι επίσης αρκετά εξευρωπαισμένο. Στο Κουβέιτ πάλι είναι λίγο πιο συντηρητικά τα πράγματα, πχ δεν πας να δουλέψεις μόνη γυναίκα εύκολα, μπορείς να βάλεις μέχρι κάπρι παντελόνι, καλό είναι να μην έχεις εκτεθειμένα ντεκολτέ και χέρια πάνω από αγκώνα. Δεν απαιτείται μαντήλα. Σαουδική Αραβία πάλι, είναι πολύ αυστηρά για όλους. Έχω φίλη Ινδή που μένει με την οικογένειά της και δουλεύει πολλά χρόνια στο Αμπου Ντάμπι, και μου έλεγε ότι ούτε με σφαίρες δεν πήγαινε Σαουδική Αραβία. Αλκοόλ απαγορεύεται παντού και αν θυμάμαι καλά (αλλά ίσως μόνο σε κάποια εμιράτα) οποιαδήποτε παράβαση είναι φυλακή (δεν παίζει η έννοια του πρόστιμου).

Τα λεφτά πάντως είναι πολύ καλά και δυστυχώς ξέρω πολλές οικογένειες που λόγω κρίσης ο ένας από τους δύο πήγε κάτω για δουλειά. Για να πας με παιδιά, προσωπικά μου φαίνεται μεγάλο ρίσκο, πέρα από θέματα κουλτούρας. Έτυχε και υπήρχε περίπτωση να ταξιδέψω με την κόρη μου φέτος για Κουβέιτ αλλά τελικά δεν το τόλμησα γιατί θα έπρεπε να έχει κάνει εμβόλιο τυφοειδή πυρετό (που δεν κάνουμε έτσι και αλλιώς σε μικρά παιδιά).

Ομοίως...είναι αδιαπραγμάτευτο και για μένα και για τον άντρα μου, δεν συμφωνεί με τίποτα να φύγουμε και να πάμε κάπου όπου θα δουλεύει μόνο ο ίδιος. Σε μας υπάρχει και το πρόσθετο θέμα ότι το επάγγελμα μου είναι κλειστό παντού στον κόσμο, όπου και να πάμε -αν πάμε- πρέπει αναγκαστικά να περάσω από μια ελάχιστη διαδικασία σπουδών/διαβάσματος/εξετάσεων για να μπορέσω να δουλέψω πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει ο άντρας μου να βρει κάτι πολύ καλό ώστε να αντέξουμε 1-2 χρόνια με έναν μισθό. Κάπως έτσι το έχουμε αφήσει προς το παρόν αν και έχουν εμφανιστεί διάφορες καλές περιπτώσεις, αλλά όταν τα βάζαμε κάτω δεν βγαίνανε τα κουκιά. Επειδή έχουμε και 2 παιδιά θα φύγουμε μόνο για κάτι πολύ καλό οικονομικά, όχι να πάμε και να ζοριζόμαστε.

Με τον αστερίσκο φυσικά να μην καταρρεύσει η χώρα, αν δούμε ότι οδεύουμε προς δραχμή έχουμε φύγει κατευθειαν! Αυτό φυσικά θα είναι αρνητική εξέλιξη γιατί τότε θα φύγουμε σαν κυνηγημένοι και όπως-όπως, αλλά είναι ένα συνειδητό ρίσκο που παίρνουμε...

Αυτό το τελευταίο, το σκέφτομαι κι εγώ. Σε εκείνη τη φάση, όντως θα φύγουμε σαν κυνηγημένοι

Διαφημίσεις

Σχετικα με την Ελβετια, ειναι πολυ ακριβη χωρα. Οποτε θα πρεπει να αμοιβεστε αναλογα για να μπορεσετε να ανταπεξελθετε οικονομικα.

Εγω δεν θα προτιμουσα Ευρωπη για να μεταναστευσω. Ειναι πολυ ρευστα τα πραγματα με το Ευρω και το μεταναστευτικο. Η ταση για την συμπιεση των μισθων στον ιδιωτικο τομεα υπαρχει σε ολη την Ευρωπη.

Θα προτιμουσα Ντουμπαι, Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα η Αυστραλια. Αλλη κουλτουρα και αλλη ποιοτητα ζωης.

Θα συμφωνησω με την mama-3 , εχω ξαναγραψει οτι οι Ελληνες , συμφωνα με τον ΟΟΣΑ , εργαζομαστε σκληρα και περισσοτερο απο τον μεσο Ευρωπαιο.

Η διασπορα ανα τον κοσμο, οτι ειμαστε τεμπεληδες ειναι για καθαρα πολιτικους και οικονομικους λογους. Γιαυτο Babycute σαν Ελληνες που ειμαστε δεν μας τιμαει να λεμε και να γραφουμε οτι δεν αρεσει η δουλεια στους Ελληνες.

Αγγελικη το ΙΤ τι ειναι ακριβως? Ποιες ειναι οι σπουδες σας?

Μηχανικοί υπολογιστών και οι δύο , με διαφορετικές εξειδικεύεσεις, αλλά παρόμοιες βασικές σπουδές. Αμερική και Αυστραλία θα πήγαινα άνετα αλλά είναι δύσκολο, Ντουμπάι το έχει αναφέρει ο άντρας μου, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση για μένα και για τα παιδιά. Δεν πάω σε χώρα όπου δεν υπάρχει έστω προοπτική να μείνουν και τα παιδιά μόνιμα.

Μηχανικοί υπολογιστών και οι δύο , με διαφορετικές εξειδικεύεσεις, αλλά παρόμοιες βασικές σπουδές. Αμερική και Αυστραλία θα πήγαινα άνετα αλλά είναι δύσκολο, Ντουμπάι το έχει αναφέρει ο άντρας μου, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση για μένα και για τα παιδιά. Δεν πάω σε χώρα όπου δεν υπάρχει έστω προοπτική να μείνουν και τα παιδιά μόνιμα.

Ευρώπη?? π.χ. Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία?

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Αν πας και δεις τη ζωη εκει , αναγουλα θα σου φερνει η ζωη της Ελλαδας, που στη χωρα μας ειμαστε δουλοι των ξενων. Και οταν πηγα ηταν προ κρισης να σκεφτεις.Και η ταξη η πειθαρχια και η καθαριοτητα στους δημοσιους χωρους ηταν το κυριο χαρακτηριστικο.

Δεν θυμαμαι να μου σκουπισαν τα χερια, μπορει και να υπηρχαν αλλα εξαρταται και απο την ιδιοσυγκρασια του καθενος. Εαν ειναι ο χαρακτηρας σου να σε υπηρετουν και εδω το βρισκεις ανετα, ειδικα μετα την κριση. Οταν παρακαλας για 300 ευρω ή καθεσαι στην ουρα για συσσιτιο ανετα κανεις και το δουλο. Εδω μιλαμε για μια καταδικασμενη και ακρως υποβαθμισμενη ζωη. Α ξεχασα να γραψω και εδω υπαρχουν Μπακλαντεσιανοι που σου καθαριζουν τα τζαμια, με τη διαφορα ομως οτι εμεις δεν εχουμε ουτε αυτους να πληρωνουμε.

Και στις τουαλετες του ΚΤΕΛ η γυναικα που δινει το χαρτι υγειας ?

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι η ζωή για μένα και την οικογένειά μου αν πάμε θα είναι πολύ καλή, με καλά χρήματα και με πολύ περισσότερες ανέσεις σε σχέση με την Ελλάδα και με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η αίσθησή μου από τις εμπειρίες δικών μου ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στα Εμιράτα και κυρίως στο Ντουμπάι (μόνο για εκεί ξέρω) είναι ότι οι "δυτικοί" ζουν σε μια ωραία απομονωμένη φούσκα πολυτέλειας και ευημερίας, άλλοι αυτό ζητούσαν και είναι ευχαριστημένοι, εγώ προσωπικά αν φτάσω τελικά να φύγω από Ελλάδα (καθόλου δεν το αποκλείω, με απασχολούν όλα αυτά που λες κι εσύ) θα προσπαθήσω να πάω σε μια χώρα που ταιριάζει πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία μου, όπου θα μπορώ να δω τον εαυτό μου να ζει για πάντα.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι η ζωή για μένα και την οικογένειά μου αν πάμε θα είναι πολύ καλή, με καλά χρήματα και με πολύ περισσότερες ανέσεις σε σχέση με την Ελλάδα και με τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η αίσθησή μου από τις εμπειρίες δικών μου ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στα Εμιράτα και κυρίως στο Ντουμπάι (μόνο για εκεί ξέρω) είναι ότι οι "δυτικοί" ζουν σε μια ωραία απομονωμένη φούσκα πολυτέλειας και ευημερίας, άλλοι αυτό ζητούσαν και είναι ευχαριστημένοι, εγώ προσωπικά αν φτάσω τελικά να φύγω από Ελλάδα (καθόλου δεν το αποκλείω, με απασχολούν όλα αυτά που λες κι εσύ) θα προσπαθήσω να πάω σε μια χώρα που ταιριάζει πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία μου, όπου θα μπορώ να δω τον εαυτό μου να ζει για πάντα.

Σουηδία!! νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτε αρνητικό εκεί! σε όλα τα επίπεδα.. υγεία, εκπαίδευση, νοοτροπία...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την φίλη vtgian... επίσης να προσθέσω ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα... http://euro-crimes.blogspot.gr/2014/11/dubai-e.html

Πολύ χρήσιμο... δεν είναι τελικά όλα ιδανικά...

Για Καναδά τι λέτε; Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από γνωστούς...

Το έχουμε σκεφτεί για Βανκούβερ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μας ενθουσιάζει η ιδέα, λόγω κρύου και απόστασης. Όχι πώς δε θα πηγαίναμε, αν το παίρναμε απόφαση να μεταναστεύσουμε και τύχαινε μία καλή ευκαιρία, αλλά θα προτιμούσαμε κάτι πιο κοντά και αν ήταν δυνατό και λιγότερο παγωμένα!

Εντάξει,κοριτσια...μην ψάχνεται να βρείτε και χώρα που να τα έχει κι ΟΛΑ τέλεια!

Και δουλειές κι οργάνωση και συστημα υγείας και κλίμα και τα πάντα όλα! ( αφήστε που αυτά αλλάζουν συνεχως! Μεχρι και το κλιμα πλεον)

Σημαντικό είναι σε οποια χώρα σας ενδιαφέρει να μιλήσετε με δυο τρεις ανθρώπους που ζουν και δουλευουν ήδη εκει για να σας πουν πως εχουν τα πραγματα τωρα ( οχι απαραίτητα σε ιδια πολη αν γινεται )...

Το έχουμε σκεφτεί για Βανκούβερ, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μας ενθουσιάζει η ιδέα, λόγω κρύου και απόστασης. Όχι πώς δε θα πηγαίναμε, αν το παίρναμε απόφαση να μεταναστεύσουμε και τύχαινε μία καλή ευκαιρία, αλλά θα προτιμούσαμε κάτι πιο κοντά και αν ήταν δυνατό και λιγότερο παγωμένα!

Εγώ γι' αυτό πρότεινα Σουηδία που πιστεύω ότι σε σχέση με τις άλλες χώρες έχει τα πιο πολλά θετικά!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Εντάξει,κοριτσια...μην ψάχνεται να βρείτε και χώρα που να τα έχει κι ΟΛΑ τέλεια!

Και δουλειές κι οργάνωση και συστημα υγείας και κλίμα και τα πάντα όλα! ( αφήστε που αυτά αλλάζουν συνεχως! Μεχρι και το κλιμα πλεον)

Σημαντικό είναι σε οποια χώρα σας ενδιαφέρει να μιλήσετε με δυο τρεις ανθρώπους που ζουν και δουλευουν ήδη εκει για να σας πουν πως εχουν τα πραγματα τωρα ( οχι απαραίτητα σε ιδια πολη αν γινεται )...

Μέχρι στιγμής οι καλύτερες "κριτικές" από γνωστούς για γενικό επίπεδο ζωής είναι για Καλιφόρνια (που δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο βέβαια), για Αγγλία και Ιρλανδία, και για Γερμανία, με την προϋπόθεση να μιλάς Γερμανικά που δε μιλάμε. Για Αγγλία και Γερμανία έχουμε και προσωπική άποψη, Αγγλία θα πηγαίναμε και οι δύο αν το πάρουμε απόφαση, Γερμανία με τίποτα!

Εφ' όσον το θέμα συνεχίζεται και τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί, να παραθέσω κι εγώ ό,τι γνωρίζω:

- Ολλανδία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Φίλη μου δικηγόρος με σοβαρό πρόβλημα στον θυρεοειδή γύρισε Ελλάδα για εξετάσεις και αγωγή, εκεί της αρνήθηκαν τα πάντα κατηγορηματικά.

- Ελβετία είναι πολύ καλά μόνο για τους υψηλόμισθους, καθώς έχει αρκετά μεγάλο κόστος ζωής. Έχω υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακής που περνάνε "ζάχαρη" και δεν γυρίζουν πίσω.

- Αγγλία, αν αντέχεις το κλίμα, είναι πολύ πιο εύκολα για εμάς τους Έλληνες, καθώς έχουμε αρκετή γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας. Προσωπικά αρνήθηκα ευκαιρίες να μείνω μόνιμα, καθαρά και μόνο λόγω του κλίματος. Το κόστος ζωής επίσης είναι αρκετά υψηλό, αλλά έχει εξαιρετικά πανεπιστήμια.

- Για Εμιράτα: Πελάτες μου μηχανικοί που πήγαν Κατάρ, μου είπαν πολύ καλά λόγια. Ο ένας γύρισε αναγκαστικά, ο άλλος έμεινε, αλλά όταν έμεινε έγκυος η γυναίκα του την έστειλε Ελλάδα!!! Ο αδερφός μου (ηλεκτρολόγος) αυτή τη στιγμή είναι Άμπου Ντάμπι για ένα έργο και αρνήθηκε πρόταση που του έκαναν να μείνει μόνιμα λόγω υπερβολικά υψηλού κόστους ζωής. Είναι ακόμα σε διαπραγματεύσεις για το οικονομικό.

- Αμερική: πέρα από το γνωστό θέμα με τις άδειες διαμονής και τις πράσινες κάρτες, και παρόλο που την έχω λατρέψει, δεν είναι ο παράδεισος που παρουσιάζεται. Το μέσο κόστος ζωής είναι σχετικά αντιμετωπίσιμο, αλλά εξαρτάται και από το μέρος που ζεις (πολιτεία και πόλη) και έχει και πολύ υψηλή εγκληματικότητα. Αν ζεις για να ψωνίζεις, ναι, είναι το ιδανικό μέρος για να μείνεις, καθώς ρούχα κλπ τα βρίσκεις σε απίστευτες τιμές. Έχει εξαιρετικά πανεπιστήμια και δίνει ευκαιρίες με υποτροφίες που δεν βρίσκεις σε άλλες χώρες. Παραλίγο θα είχα μείνει μόνιμα το 2007, αλλά έκτοτε έχουν αλλάξει πάρα πολλά προς το χειρότερο...

- Γερμανία: αν αντέχεις το κλίμα και την κουλτούρα των Γερμανών, είναι το ιδανικό μέρος για Έλληνες. Είναι οι πιο καλοπληρωμένοι εργάτες, καθώς είθισται να παράγουν το 3πλάσιο από τους Γερμανούς. Υπάρχει αρκετή ζήτηση και για επιστημονικό προσωπικό, αλλά εκτιμούν την πραγματική εργασία και όχι τα πτυχία! Από περίθαλψη και παιδεία δεν το συζητάμε, είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης.Ο άντρας μου έχει μεγαλώσει στη Νυρεμβέργη και γύρισε Ελλάδα εξαιτίας μου, αλλά τους Γερμανούς τους απεχθάνεται, παρόλο που λατρεύει τη νομοθεσία και τη νοοτροπία τους σε ορισμένα θέματα. Προσωπικά αρνήθηκα να πάω Γερμανία λόγω κλίματος, καθώς αν δεν βλέπω ήλιο αρρωσταίνω και δεν αντέχω και καθόλου το κρύο!!! Αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, ας μου στείλει μήνυμα.

- Σκανδιναβικές χώρες: πέρα από το θέμα του κλίματος, έχουν τις καλύτερες παροχές και την ανώτερη ποιότητα ζωής. Από Δανία που έχω προσωπική άποψη, δεν είναι και οι συμπαθέστεροι άνθρωποι και καλύτερα να μη μπείτε στα σπίτια τους λόγω βρώμας, αλλά για τη Σουηδία γνωρίζω τα καλύτερα!

- Ισπανία: μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά η Ισπανία παρέχει πολύ καλές ευκαιρίες σε πτυχιούχους, αρκεί να μιλάς τη γλώσσα. Είναι τόσο χαμηλό το μορφωτικό επίπεδο, που ειδικά σε θέσεις πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση!!! Το κλίμα είναι γενικά μεσογειακό και η κουλτούρα τους όχι τραγικά μακρυά από τη δική μας, ανάλογα και την περιοχή βέβαια. Με τους Καταλανούς μοιάζουμε πολύ περισσότερο. Έχω ζήσει μικρό διάστημα και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την εκπαίδευση και την περίθαλψη, αλλά το κόστος ζωής είναι υποφερτό και γενικά η ζωή ευχάριστη.

Προσωπικά, παρά τα όσα τραβάμε, παραμένω λάτρης της Ελλάδας και λέω να το παλέψω ακόμα. Ο άντρας μου βρήκε δουλειά μετά από 2,5 χρόνια κι εγώ επειδή έχω δική μου δουλειά, το φέρω βαρέως να τα παρατήσω μετά από 15 χρόνια. Ωστόσο, αν δω ότι δεν υπάρχει μέλλον για το παιδί μου, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα, θα ξαραχνιάσω και τα γερμανικά μου κι ο Θεός βοηθός...

9maTp3.png

ΟΚ, γυρνάμε Ευρώπη τότε... Σουηδία είναι παγωμένα, οπότε πράγματι για Αγγλία σε βλέπω. Βάλτε τα κάτω, ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά (όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια), πάρτε μια οριστική απόφαση και υποστηρίξτε την.

Ναι για Καλιφόρνια είναι λιγο δύσκολο! Γενικά σε χώρες που βρίσκονται τόσο μακριά ,καλο είναι να έχεις καποιους γνωστούς έστω εκεί,ωστε να σε βοηθήσουν.

Αφού εχετε δυο-τρεις επιλογές θα ελεγα να εστιάσετε εκεί,ψάχτείτε ,ρωτήστε,πάτε δυο-τρεις μέρες και σαν οικογένεια να δουν και τα παιδιά τη χώρα( εννοείται θα τους πας στα καλύτερα:mrgreen:)...

Οι χώρες που αναφέρεις έχουν προοπτικές και πολλά να σου προσφέρουν,μην χάνεσαι στο ψάξιμο γιατι δεν θα κατασταλάξεις ποτέ ή οταν το κάνεις θα είναι αργα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...