Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπναει συνεχεια 11 μηνων..

foteini16

Recommended Posts

Αντέχεις να τον αφήσεις για 1' μόνο του στην κούνια, να ξαναγυρίσεις να τον παρηγορήσεις, μετά να τον αφήσεις 3', μετά 5' και ούτω καθεξής...

η ερώτηση μπορει να επαναδιατυπωθεί πιο επιστημονικά ως εξής:

Αντέχεις να αυξηθούν τα επίπεδα κορτιζόλης ( ορμόνη του αγχους και του στρες) στο αίμα του μωρού σου, για ένα , τρία πέντε λεπτά;

Αν διαβάσουμε τι προκαλεί στον οργανισμό ενός μωρού η κορτιζολη νομίζω οτι η απάντηση είναι προφανής.

Deena, δε γράφω με πρόθεση να μπούμε σε αντιπαράθεση, εξάλλου είναι προφανές οτι έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα. Γράφω για να ακουστεί η διαφορετική μου άποψη, γι αυτό σε παρακαλώ να μη δεις κακοπροαίρετα το σχόλιο μου. Συζήτηση κάνουμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 125
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η ερώτηση μπορει να επαναδιατυπωθεί πιο επιστημονικά ως εξής:

Αντέχεις να αυξηθούν τα επίπεδα κορτιζόλης ( ορμόνη του αγχους και του στρες) στο αίμα του μωρού σου, για ένα , τρία πέντε λεπτά;

Αν διαβάσουμε τι προκαλεί στον οργανισμό ενός μωρού η κορτιζολη νομίζω οτι η απάντηση είναι προφανής.

Deena, δε γράφω με πρόθεση να μπούμε σε αντιπαράθεση, εξάλλου είναι προφανές οτι έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα. Γράφω για να ακουστεί η διαφορετική μου άποψη, γι αυτό σε παρακαλώ να μη δεις κακοπροαίρετα το σχόλιο μου. Συζήτηση κάνουμε.

No worries, γενικά πολύ δύσκολα αντιμετωπίζω κακοπροαίρετα οτιδήποτε στο φόρουμ :):):)

Επί του θέματος, αν ένας γονιός αποσκοπεί σε μηδενικά επίπεδα στρες του μωρού προφανώς δεν θα κάνει αυτό που περιγράφω, εξάλλου, όπως είπα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι...

Τις έρευνες για την κορτιζόλη και την σχέση της με τις μεθόδους κλάματος τις ξέρω, δεν τις αμφισβητώ ως προς τα συγκεκριμένα ευρήματα επί των συγκεκριμένων παιδιών που συμμετείχαν στο "πείραμα" , έχω κάποιες επιφυλάξεις για την γενίκευση των συμπερασμάτων τους σε όλες τις περιπτώσεις, τα έχω γράψει αλλού (http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2812228&postcount=1764), δεν είναι του παρόντος...

Αν είναι να κάνουμε αναφορά στη συγκεκριμένη ορμόνη, καλό είναι να το προσεγγίζουμε λίγο πιο σφαιρικά το ζήτημα. Κορτιζόλη εκκρίνεται και όταν ο ύπνος είναι ανεπαρκής ή/και διακοπτόμενος, μη ποιοτικός. Οπότε όταν το παιδί καθημερινά δεν κοιμάται όσο χρειάζεται, η έκθεση του οργανισμού στη συγκεκριμένη ορμόνη είναι καθημερινή.

Προφανώς δε νομίζω ότι προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του μωρού όταν αφήνουμε μία τέτοια κατάσταση να διαιωνίζεται. Καλό είναι να προσπαθούμε με κατα το δυνατόν πιο ήπιο τρόπο να βοηθήσουμε το παιδί να κοιμάται καλύτερα. Υπάρχει ας πούμε και το γνωστό no cry sleep solution που για κάποιους γονείς έχει αποτέλεσμα. Να μη δοκιμάσει κάποιος ούτε αυτό, επειδή απ'ο,τι καταλαβαίνω είναι παράλογο στους 11 μήνες να μην ξυπνά το παιδί και να ζητά παρηγοριά από τη μαμά του?

Και να θέσω και άλλη μία παράμετρο: αυτές οι θεωρίες οδηγούν πάρα πολλές μαμάδες που θηλάζουν το παιδί τους για να κοιμηθεί σε πρόωρο αποθηλασμό (με αμφίβολλο κιόλας αποτέλεσμα στον ύπνο) ή στο να αποστρέφονται το θηλασμό, διότι από ένα σημείο και μετά για κάποιες γίνεται εξαντλητικό. Απ'ό,τι καταλαβαίνω το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της θεματοθέτριας.

Εγώ πιστεύω πως όσο πιο πολύ πας "κόντρα" στις ανάγκες του, τόσο πιο ανάγκη σε έχει. Είσαι σε ένταση και νομίζω του την μεταδίδεις. Θα σου προτεινα να φροντισεις να κοιμηθείς μια μέρα όλη μέρα ώστε να ηρεμησεις κ να φορτώσεις μπαταρίες. Ίσως τα δεις τα πράγματα πιο ψυχραιμα.

Πάντως το μωρό 11 μηνων είναι φυσιολογικό να ξυπνάει. Δεν πρέπει να κοιτάς τι μπορεί να κάνει όταν πάει 3 χρόνων, ούτε καν αύριο. Στο σήμερα νομίζω πρέπει να εστιασεις κ να βάλεις μεθοδικά τους στόχους σου. Να αποθηλάσεις και συγχρόνως να το μάθεις να κοιμάται μόνο του, είναι too much για το μωρακι. Και για τις αντοχές σου. Καταλαβαίνω πως μπορεί να έχουν σπάσει τα νεύρα σου, συμπασχω στην αϋπνία, όμως το μωράκι δεν φταίει. :)

Βάλε τον άντρα σου να το προσέχει μια μέρα και ΚΟΙΜΗΣΟΥ.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Να πάρεις το μωράκι σου αγκαλιά και να κοιμηθητε μαζί............ο δικός μου ειναι 14μηνων κ ξυπναει ανά μισάωρο......αγκαλιά και μόνο αγκαλιά και θηλασμό!Έτσι είναι τα περισσότερα...Υπομονή!

Διαφημίσεις

Και να θέσω και άλλη μία παράμετρο: αυτές οι θεωρίες οδηγούν πάρα πολλές μαμάδες που θηλάζουν το παιδί τους για να κοιμηθεί σε πρόωρο αποθηλασμό (με αμφίβολλο κιόλας αποτέλεσμα στον ύπνο) ή στο να αποστρέφονται το θηλασμό, διότι από ένα σημείο και μετά για κάποιες γίνεται εξαντλητικό. Απ'ό,τι καταλαβαίνω το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της θεματοθέτριας.

Κατα τη γνώμη μου δεν είναι οι θεωρίες που οδηγούν τις μαμάδες σε πρόωρο αποθηλασμο η στο να αποστρέφονται το θηλασμό. Είναι το γεγονός οτι οι περισσότεροι όταν γινόμαστε γονείς δεν έχουμε σωστή πληροφόρηση για το ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά των μωρών σε θέματα φαγητού,ύπνου, αγκαλιάς κτλ. Είναι έτσι ο τρόπος ζωής μας, που θεωρούμε φυσιολογικό το μωρό να ανεξαρτητοποιείται οσο το δυνατό νωρίτερα γιατί έτσι κάνουν τα παιδιά των φίλων των γνωστών, έτσι συμβουλεύει η προηγούμενη γενιά κτλ τκλ.

Όταν ξέρεις τι είναι φυσιολογικό, τότε το να προσπαθείς να το αλλάξεις σε μένα φαντάζει μάταιο. Βέβαια, Προφανώς μπορείς να αλλάξεις τη φυσιολογική συμπεριφορά, ομως οποίος το κανει ας το κανει συνειδητά. Και τι σημαίνει συνειδητά; Σημαίνει να καταλαβαίνει κανεις οτι το παιδί των 12 μηνων, 18 μηνων24 μηνων κτλ όταν ξυπνάει τη νύχτα η ζητά να θηλάσει η ζητά αγκαλιά δεν είναι ένα παιδί που απέκτησε κακές συνήθειες είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Αν εγώ ως γονιός δεν το αντέχω πρέπει να αναζητήσω καταρχήν στήριξη και βοήθεια απο το περιβάλλον και αν εξακολουθώ να μην το αντέχω να προσπαθήσω να τροποποίηςω τη φυσιολογική συμπεριφορά του παιδιού μου για να νιώσω εγώ καλύτερα. Αυτή είναι νομίζω η αλήθεια.

Κατα τη γνώμη μου δεν είναι οι θεωρίες που οδηγούν τις μαμάδες σε πρόωρο αποθηλασμο η στο να αποστρέφονται το θηλασμό. Είναι το γεγονός οτι οι περισσότεροι όταν γινόμαστε γονείς δεν έχουμε σωστή πληροφόρηση για το ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά των μωρών σε θέματα φαγητού,ύπνου, αγκαλιάς κτλ. Είναι έτσι ο τρόπος ζωής μας, που θεωρούμε φυσιολογικό το μωρό να ανεξαρτητοποιείται οσο το δυνατό νωρίτερα γιατί έτσι κάνουν τα παιδιά των φίλων των γνωστών, έτσι συμβουλεύει η προηγούμενη γενιά κτλ τκλ.

Όταν ξέρεις τι είναι φυσιολογικό, τότε το να προσπαθείς να το αλλάξεις σε μένα φαντάζει μάταιο. Βέβαια, Προφανώς μπορείς να αλλάξεις τη φυσιολογική συμπεριφορά, ομως οποίος το κανει ας το κανει συνειδητά. Και τι σημαίνει συνειδητά; Σημαίνει να καταλαβαίνει κανεις οτι το παιδί των 12 μηνων, 18 μηνων24 μηνων κτλ όταν ξυπνάει τη νύχτα η ζητά να θηλάσει η ζητά αγκαλιά δεν είναι ένα παιδί που απέκτησε κακές συνήθειες είναι ένα φυσιολογικό παιδί. Αν εγώ ως γονιός δεν το αντέχω πρέπει να αναζητήσω καταρχήν στήριξη και βοήθεια απο το περιβάλλον και αν εξακολουθώ να μην το αντέχω να προσπαθήσω να τροποποίηςω τη φυσιολογική συμπεριφορά του παιδιού μου για να νιώσω εγώ καλύτερα. Αυτή είναι νομίζω η αλήθεια.

Κοίταξε, ως προς το τι είναι φυσιολογικό ή καλό, προσωπικά προτιμώ να κρίνω εκ του αποτελέσματος.

Δεν επιχειρώ να πείσω τη θεματοθέτρια να κάνει ό,τι έκανα, απλώς απαντώ σε αυτό που λες. Στην κόρη μου κάναμε ελεγχόμενο κλάμα στους 4,5 μήνες, χωρίς όμως να μεταφέρω τη μικρή στο δωμάτιό της, την είχα δίπλα μου. Ήταν μια διαδικασία που διήρκησε 2 νύχτες στην ουσία, και η δυσκολία ήταν περισσότερο την 1η νύχτα. Πριν από αυτό είχα ένα μωρό που έκλαιγε στην αγκαλιά, στο καρότσι, στο αυτοκίνητο, παντού και πάντα, το 90% και βάλε του ξύπνιου χρόνου της. Σημειωτέων μέχρι τότε κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι και πάντα θήλαζε για να κοιμηθεί. Αφού ξεκίνησε να κοιμάται καλύτερα, εντός ολίγων ημερών έγινε άλλο μωρό. 2-3 βδομάδες μετά πήγαμε διακοπές στο χωριό του συζύγου και η μπέμπα έκανε θραύση με τα γέλια και τις χαρές της. Το αποτέλεσμα δηλαδή της αλλαγής αυτής της «φυσιολογικής» συμπεριφοράς, στην περίπτωσή μας ήταν ένα χαρούμενο και ευπροσάρμοστο μωρό. Δεν ξέρω πώς να το διατυπώσω χωρίς να ακουστεί υπερβολικό, ειλικρινέστατα θα σου πω ότι η αλλαγή ήταν η μέρα με τη νύχτα. Θα συμπεράνω λοιπόν ότι πιο πριν υπήρχε μια ανάγκη, η οποία απλούστατα δεν ικανοποιούνταν. Αν τώρα ένα μωράκι/νήπιο ξυπνάει 15 φορές τη νύχτα και δεν τα βρίσκει σκούρα την ημέρα, γιατί ας πούμε ξανακοιμάται εύκολα, έχει καλώς, δε θεωρώ υποχρεωτικό να "εκπαιδεύονται" τα παιδιά να κοιμούνται σερί, αν δε δημιουργείται θέμα.

Για να απαντήσω και στην 1η παράγραφο, η μικρή θηλάζει ακόμα και για την ώρα δε βιάζομαι καθόλου να το κόψω. Ο βασικός λόγος είναι ότι έχει αποσυνδέσει τελείως το στήθος από τον ύπνο κι επομένως δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ή με κουράζει. Η πλειοψηφία των μαμάδων που ενώ αρχικά είχαν αποφασίσει να κάνουν μακροχρόνιο θηλασμό και κάπου στην πορεία σταμάτησαν, είχαν να αντιμετωπίσουν υπερβολική κόπωση λόγω νυχτερινών θηλασμών. Έχω διαπιστώσει λοιπόν ότι από κάποια ηλικία και μετά, υπάρχουν και μέσες λύσεις και άνετα μπορούν να γίνουν και τα 2, δηλαδή και να θηλάζεις, και να κοιμάται το παιδί (και συνακόλουθα και η υπόλοιπη οικογένεια). Αν άκουγα τους γνωστούς και στην Ελλάδα υπέρμαχους του "attachment parenting" (έχει βγει και δεκάλογος για το πώς να φροντίσεις το παιδί σου), και είχα υιοθετήσει το μονόδρομο να μην κλάψει το παιδί ποτέ και για κανένα λόγο (άλλο που έκλαιγε συνεχώς, όχι με δική μου υπαιτιότητα) θα είχα σταματήσει και εγώ. Σίγουρο δηλαδή. Άσε που το παιδί πάλι δε θα κοιμόταν!

Παιδια.. Παλι δε πινει φρεσκο.. Βγαζει δοντια αυτο τον καιρο.

Δε ξερω πια..

Δοκιμασα τον εβαλα να κοιμηθει μονος στη κουνια και ουτε καν με αφηνει να τον αφησω. Κλαιει και ζηταει αγκαλια. Αν τον ακουμπησω στο κρεβατι μας ξαπλωνει αμεσως αλλα παλι με μαλλι γυρναει απο δω κ απο κει μεχρι να κοιμηθει.

Εχω μια αρνηαη πλεον με τον θηλασμο. Οταν ειναι να τον κοιμησω τουλαχιστον.

Δε χωραει καν στην αγκαλια μου πια! Ουτε αυτος βολευεται.

Δε θελω να περιμενω να κοιμηθει μονος του. Μπορει να παει και 3 χρονων!! Τοσα ακουμε!

Καλησπέρα Φωτεινή.

Διάβασα από την αρχή την διαδρομή σας και με έπιασε μια απελπισία με όσα τραβάς γιατί κι εμείς δεν έχουμε καλούς ύπνους ακόμη και όταν διαβάζω ιστορίες που εξελίσσονται όλο και χειρότερα, αγχώνομαι. :oops:

Δε θα πάρω θέση για τίποτα από όσα σε απασχολούν (θηλασμός/φρέσκο, υπομονή/εκπαίδευση, μαλλί ή ξεμαλλιασμα...). Η εικόνα που παίρνω απ' όσα γράφεις, είναι πως έχεις πήξει πολύ και δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση, δεν μπορείς να συγκεντρώσεις τις δυνάμεις σου, δε μπορείς να είσαι ουσιαστικά παρούσα και θέλεις απλώς να χαλαρώσεις λίγο. Τόσο απλά. Οπως παλιά, όπως πριν το μικρό σας.

Νομίζω ότι είναι ανάγκη, μια μέρα, σήμερα, αυριο που είναι και Σάββατο, να τον αφήσεις στην πεθερά σου και να βγεις έξω. Μη σε νοιάζει τι θα καταφέρει και τι όχι η πεθερά σου. Απλά βγείτε έξω. ΤΕΛΟΣ.

Θα γυρίσεις στο σπίτι πιο ανακουφισμένη. Στο υπόσχομαι. Και θα έχεις αλλη υπομονή να τον αντιμετωπίσεις, να πάρεις τις αποφάσεις σου, να δεις πως θα τα καταφέρετε να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας.

Εχεις πήξει Φωτεινή. Σηκω και βγες εξω. Παρε αέρα, Παρε αέρα, Πάρε αέρα. Πάνε βόλτα και πάρε αέρα. Πάρε και κανένα ποτό και άραξε για μια ώρα, για δυο..τρίτη δεν θα χρειαστεί. Θα είσαι έτοιμη. Ασε πίσω σου για λίγο, το πώς θα τα καταφέρεις και πάνε να πιεις αυτό το ποτό, που τόσο νοστολγείς. ΑΝΤΕ! Δε θα πάθει τίποτα για μερικές ώρες. Θα κοιμηθεί τελικά όπως και κάθε άλλη φορά, με κάποιον τρόπο! Πάνε να πάρεις τον αέρα σου όμως πρώτα. ΑΝΤΕ! Αλήθεια τώρα, βγες εξω.

Θα συμφωνήσω με τη κινε ως προς το πήξιμο. Μου δίνεις την εντύπωση ότι απλά τα έχεις παίξει και δεν ξέρεις τι σου φταίει κι αυτό το μεταδίδεις στο παιδί.

1ον με το χέρι στην καρδιά. Θέλεις να αποθηλασεις; αν ναι ξεκινάς με αυτό. Τίποτα άλλο προς το παρόν. Δεν προσφέρεις στήθος και. 1-2-3 θα το πιει το φρέσκο. Μάλλον όχι απο μπιμπερό σε αυτή την ηλικία δεν το παίρνουν. Με εκπαιδευτικό ποτηράκι. Αν δε θες να αποθηλασεις αποσυνδεεις τον ύπνο από το θηλασμό. Τουτέστιν πρώτα θηλασμός και μετά ύπνος στην κούνια.

2ον τι σε χαλάει στον ύπνο της; το ότι θέλει την παρουσία σου; το ότι ξυπνάει 100 φορές μες τη νύχτα, το ότι κοιμάται μόνο με στήθος; όλα αυτά; προσωπικά εμένα με ενδιέφερε να κοιμούνται καλά, επαρκώς. Η μεγάλη μου μετά από ένα σημείο δεν κοιμόταν καλά κι αυτό φαινόταν τη μέρα. Το παιδί γκρίνιαζε και του φταίγαν όλα. Έκανα εκπαίδευση ύπνου. Ήταν ανώδυνο δεν είχαμε υστερίες και μετά από 3 μέρες ήταν πάλι καλοσυνάτο κι ήρεμο.

Το βασικό είναι ότι δεν μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα και τα δύο κι ότι δε βοηθάει να πισωγυρίζεις. Παίρνεις απόφαση τι θες να πετύχεις και προχωράς. Αλλιώς τζάμπα θα αγχώνεσαι και θα μπερδεύεται και το παιδί.

Επειδή λιγο μπερδεύτηκα...Δηλαδή το μωρό σου οσο ανταποκρινοσουν στο κλάμα του, οσο το είχες στο κρεβάτι σου και κοιμόταν θηλάζοντας έκλαιγε στο 90% του χρόνου που ήταν ξύπνιο ενώ όταν του έκανες ελεγχόμενο κλάμα στους 4,5 μήνες ξαφνικά όλα έστρωσαν; Δε θέλω προς θεού να αμφισβητήσω την εμπειρία που καταθέτεις αλλά ειλικρινά δεν καταλαβα.

Επίσης ήθελα να πω οτι το attachment parenting σε καμια περίπτωση δε λέει να μην κλάψει το μωρό ποτέ και για κανένα λόγο. Φυσικά και θα κλάψει αλλά τότε ο γονέας θα πρέπει να ανταποκριθει γιατι να καλύψει την φυσική ανάγκη του παιδιού του, καθώς θεωρεί οτι πρόκειται για ανάγκη και όχι για ιδιοτροπία.

Διαφημίσεις

Ναι, και εγώ μπερδεύτηκα γιατί σε άλλο θέμα σχετικά με την εκπαίδευση ύπνου η Poulxeria είχε γράψει (... και για την ιστορία να αναφέρω ότι κάναμε εκπαίδευση ύπνου στη μικρή στους 4,5 μήνες, κι αφού το τερματίσαμε άσχημα...) Τελικά αποδείχτηκε πετυχημένο?

Συμφωνώ λέξη προς λέξη!

Επειδή λιγο μπερδεύτηκα...Δηλαδή το μωρό σου οσο ανταποκρινοσουν στο κλάμα του, οσο το είχες στο κρεβάτι σου και κοιμόταν θηλάζοντας έκλαιγε στο 90% του χρόνου που ήταν ξύπνιο ενώ όταν του έκανες ελεγχόμενο κλάμα στους 4,5 μήνες ξαφνικά όλα έστρωσαν; Δε θέλω προς θεού να αμφισβητήσω την εμπειρία που καταθέτεις αλλά ειλικρινά δεν καταλαβα.

Επίσης ήθελα να πω οτι το attachment parenting σε καμια περίπτωση δε λέει να μην κλάψει το μωρό ποτέ και για κανένα λόγο. Φυσικά και θα κλάψει αλλά τότε ο γονέας θα πρέπει να ανταποκριθει γιατι να καλύψει την φυσική ανάγκη του παιδιού του, καθώς θεωρεί οτι πρόκειται για ανάγκη και όχι για ιδιοτροπία.

Άριστα κατάλαβες. Δε φαντάζομαι να πιστεύουμε πως μόνο τα μωρά των γονέων που δεν ανταποκρίνονται στο κλάμα, είναι εκνευρισμένα και γκρινιάρικα και των άλλων που ανταποκρίνονται είναι εξ'ορισμού "ζεν"?

Παίζουν και άλλες παράμετροι, ανέφερα μία (την κόπωση), σίγουρα και άλλες μαμάδες, οι πλήρως ανταποκρινόμενες στο κλάμα του μωρού, έχουν να διηγηθούν αντίστοιχες εμπειρίες.

Γνωρίζω αρκετά καλά τι πρεσβεύει το attachment parenting, αυτά διάβαζα κι εγώ πριν γεννήσω και είχα αποφασίσει να υιοθετήσω. Και τελικά έμεινα με την απορία, αφού βρε παιδί μου τα κάνω όλα ή κάνω τα 9 στα 10, για ποιό λόγο το παιδί δεν ηρεμεί ποτέ? Ψέμματα, ήταν ήρεμη, ξέρεις πότε? Μέχρι 10 λεπτά το πολύ μετά από κάθε ύπνο. E κάποια στιγμή πήρα το hint και το συνέδεσα όλο αυτό με την κόπωση. Μέχρι τότε βέβαια, έκραζα (όχι στο φόρουμ) όσες εκπαίδευαν τα παιδιά τους ή με συμβούλευαν να το κάνω.

Ναι, και εγώ μπερδεύτηκα γιατί σε άλλο θέμα σχετικά με την εκπαίδευση ύπνου η Poulxeria είχε γράψει (... και για την ιστορία να αναφέρω ότι κάναμε εκπαίδευση ύπνου στη μικρή στους 4,5 μήνες, κι αφού το τερματίσαμε άσχημα...) Τελικά αποδείχτηκε πετυχημένο?

Βασικά εγώ μπερδεύτηκα, δήλωσα ποτέ πως ήταν αποτυχημένο?

"Αφού το τερματίσαμε άσχημα", σημαίνει ότι μέχρι να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία τα είχαμε φτύσει οικογενειακώς. Ένας λόγος ήταν η αϋπνία, μα ο πιο βασικός ήταν η non stop ανησυχία της μικρής, αυτό ήταν που με δυσκόλευε τρομερά. Νόμισα πως ήταν αρκετά σαφές. Εκτός αν δεν κατάλαβα αυτό που δεν κατάλαβες και δίνω λάθος διευκρίνιση.:confused:

Φωτεινή,Καλημερα. Δεν εχω καταλάβει αν Δεν του αρεσει το φρέσκο που δίνεις,η αν το δέχθηκε καποιες ημέρες Κ μετά ηθελε να επιστρέψει στο μητρικό. Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην του αρεσέ το συγκεκριμένο φρέσκο; δοκίμασες κάποιο άλλο;

Αναφορικά με τον υπνο. Προσωπικά ανάλογα με το ηλικιακο στάδιο του παιδιου μου κανω μια γρήγορη ανάγνωση σε εγχειρίδια κ άρθρα κ προσπαθώ να βρω τι είναι αυτο που ταιριάζει στη δική μου ιδιοσυγκρασία κ στου παιδιου μου, η με αφορμη κατι που διαβασα να το "εφαρμοσω" πάνω στο δικο μας μοντέλο.

Ειμαι από τις τυχερές που δεν ειχα σχεδόν Ποτε θέματα με τον νυχτερινό υπνο του παιδιού. Ωστόσο σε κάποια από τις φάσεις που πέρασε,ξυπνούσε για 3-4 βραδιά συνεχόμενα. Εμεις επειδη δεν ήμασταν συνηθισμένοι σε αυτό πεταγομασταν αμέσως κ πηγαίναμε στο παιδι. Όμως κάποιο βραδυ ήμασταν κομμάτια. Ε,ξύπνησε η μικρη, άρχισε να κλαίει κ δε μπορούσε κανένας από τους δυο να παρει τα πόδια του να παει στο παιδι (μιλαμε για πτώματα). Έκλαψε αυτή για λιγο κ μετά σιγή. Ε,τότε πετάχτηκα κ πηγα μέσα κ αυτή είχε ξεραθει στον υπνο. Τα γραφω ολα αυτά Γιατι Θελω να πω οτι δεν Είναι ανάγκη να ονοματιζουμε μια κατάσταση η προσπαθεια π.χ. "ελεγχόμενο κλάμα" που μπορεί να είναι επιπονο η αγχωτικο για το γονέα. Ουτε ειμαι υπερμαχος της μιας η της άλλης μεθόδου ύπνου. Αυτο που θελω να πω Ειναι οτι μπορεί να τις διαβάσει καποιος, να τις εφαρμόσει σταθερά για κάποια βραδια στο παιδι του, η να κάνει κάποιου τύπου παραλλαγές ώστε να είναι κατι που ταιριάζει στον ίδιο Κ το παιδι του (τουλαχιστον,Ετσι κανω Εγω)

Τελος προς τη θεματοθετρια,τόσο ως προς τη διατροφή όσο κ ως προς τον υπνο, οποιες Κ αν είναι οι επιλογές κ οι αποφάσεις σου,προσπάθησε να τις διατηρήσεις,να εισαι σταθερή, να μην κανεις τη μια μερα το ένα Κ την αλλη κάτι άλλο, για να μπορέσει να καταλάβει το παιδι ποια είναι Η καθημερινοτητα του,Η συνηθισμένη κατάσταση. Να μην μπερδευεται.

Φωτεινή, καλημέρα. Τελικά πόσες φορές ξυπνάει ο μικρός τη νύχτα;;; 1, 2, 5, 15;;; Ο δικός μου πάντως, 15 μηνών τώρα, 2 φορές ξυπνάει σίγουρα, πίνει γάλα και ξανακοιμάται αμέσως χωρίς νανουρίσματα. Το να μην ξυπνάει καθόλου μου φαίνεται πολύ μακρινό.

Κορίτσια πάντως, κακά τα ψέματα, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, ο θηλασμός κουράζει. Δεν είναι μόνο η διαδικασία, είναι και το ότι τραβάει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά από το σώμα μας, και αυτό οπωσδήποτε κάπου θα βγει. Η Φωτεινή φαίνεται ότι είναι πολύ, μα πάρα πολύ κουρασμένη, σχεδόν αγανακτισμένη θα έλεγα. Γιατί να είναι συνέχεια σε τέτοια ένταση και να τη μεταφέρει και στο παιδί;;; Κόψε, κοπέλα μου, τον θηλασμό και τελείωσε. Ναι, δεν θα λυθούν τα προβλήματα έτσι, όμως θα νιώσεις έστω και λίγο καλύτερα, θα έχεις ένα μικρό απόθεμα ενέργειας παραπάνω. Κόψε τον χωρίς πισωγυρίσματα. Πάρε φάρμακο που μετά δεν επιτρέπεται να ξαναθηλάσεις (αν σου το επιτρέπει ο γιατρός βέβαια). Θα το κόψεις έτσι οριστικά.

Το χειρότερο για μένα είναι το ξεμάλλιασμα. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Καμιά περούκα θα βοηθούσε;;;

Συμφωνώ απολύτως με την Kine!! Βγες έξω. Ο μικρός θα καταφέρει να κοιμηθεί, ίσως και καλύτερα με την πεθερά σου. Ο καθένας μας έχει άλλο τρόπο να κοιμίζει το μωρό.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

Βασικά εγώ μπερδεύτηκα, δήλωσα ποτέ πως ήταν αποτυχημένο?

"Αφού το τερματίσαμε άσχημα", σημαίνει ότι μέχρι να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία τα είχαμε φτύσει οικογενειακώς. Ένας λόγος ήταν η αϋπνία, μα ο πιο βασικός ήταν η non stop ανησυχία της μικρής, αυτό ήταν που με δυσκόλευε τρομερά. Νόμισα πως ήταν αρκετά σαφές. Εκτός αν δεν κατάλαβα αυτό που δεν κατάλαβες και δίνω λάθος διευκρίνιση.:confused:

Ρε συ σόρρυ, αλλά έτσι όπως το διατύπωσες και διάβασα το ",κι αφού το τερματίσαμε άσχημα" με την κυριολεκτική του έννοια (ως δώσαμε τέλος) και βγήκε άλλο νόημα :D Παρανόηση γραπτού λόγου...

Παρένθεση, αλλά δε φταίει το AP για το γεγονός ότι το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία η κάθε μανούλα που έχει κάνει το βυζί άγιο δισκοπότηρο για πάσα νόσο. Όπως και το ότι δεν μπορεί να βάλει όρια και σου λέει μα το AP λέει ότι δεν πρέπει να κλάψει το παιδί. Αυτά είναι δικαιολογίες. Δεν ξέρω τι διάβασες και από ποιον σχετικά με το AP (ειδικά σε μαμαδοομάδες διαβάζεις τα απίστευτα από άτομα που το παίζουν ειδικοί). Οι ψυχολόγοι που υποστηρίζουν την θεωρία του δεσμού (στην οποία βασίζεται το AP) θα σου πουν ότι ούτε ο θηλασμός είναι προϋπόθεση, ούτε η συγκοίμηση, ούτε το babywearing και σε καμία περίπτωση δεν κάνεις τα πάντα για να μη κλάψει το παιδί.

Όπως πολύ σωστά έκανες και παρατήρησες το παιδί σου και άφησες απέξω ότι σου έλεγαν ως σωστό, το ίδιο λέει και το AP, μάθε το παιδί σου, κατάλαβε και ανταποκρίσου ανάλογα στις ανάγκες του. Βάζοντας όμως και τα δικά σου προσωπικά όρια.

foteini16, τα έχεις φτύσει από τη κούραση και δεν ξέρεις από που να πιαστείς. Βαθιά ανάσα και ένα, ένα. Τι σε κουράζει περισσότερο; Ο θηλασμός; ο κοινός ύπνος; ο κακός ύπνος; η έλλειψη εξόδων; Βάλε ένα στόχο τη φορά, όλα μαζί δε φτιάχνουν. Να ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις το κάθε ένα μεμονωμένα. Δεν είναι πχ απαραίτητο για να βγεις έξω, να κόψεις το θηλασμό. Επίσης αν ενοχλούν πολύ το μωρό τα δόντια, μην ελπίζεις σε καλό ύπνο, είτε με γάλα, είτε με θηλασμό (ίσως με το θηλασμό να το περνάει λίγο πιο εύκολα). Τι θα σου πρόσφερε μεγαλύτερη ηρεμία; πχ ένα δύωρο χωρίς το παιδί; Να το κάνεις χωρίς τύψεις.

Ρε συ σόρρυ, αλλά έτσι όπως το διατύπωσες και διάβασα το ",κι αφού το τερματίσαμε άσχημα" με την κυριολεκτική του έννοια (ως δώσαμε τέλος) και βγήκε άλλο νόημα :D Παρανόηση γραπτού λόγου...

Παρένθεση, αλλά δε φταίει το AP για το γεγονός ότι το χρησιμοποιεί ως δικαιολογία η κάθε μανούλα που έχει κάνει το βυζί άγιο δισκοπότηρο για πάσα νόσο. Όπως και το ότι δεν μπορεί να βάλει όρια και σου λέει μα το AP λέει ότι δεν πρέπει να κλάψει το παιδί. Αυτά είναι δικαιολογίες. Δεν ξέρω τι διάβασες και από ποιον σχετικά με το AP (ειδικά σε μαμαδοομάδες διαβάζεις τα απίστευτα από άτομα που το παίζουν ειδικοί). Οι ψυχολόγοι που υποστηρίζουν την θεωρία του δεσμού (στην οποία βασίζεται το AP) θα σου πουν ότι ούτε ο θηλασμός είναι προϋπόθεση, ούτε η συγκοίμηση, ούτε το babywearing και σε καμία περίπτωση δεν κάνεις τα πάντα για να μη κλάψει το παιδί.

Ααααααα...τώρα το'πιασα. Λέω κι εγώ, τι στο καλό.

Νομίζω ότι το έθεσες πολύ σωστά.

Και για να λέμε και του στραβού, εγώ φταίω που δεν το'χα και χρειάστηκα manual, δε μου φταίει ο άλλος που το σκέφτηκε. Απλώς έχω διαβάσει και άλλες μαμάδες να πέφτουν στην ίδια λούμπα και τελικά να αναμασάνε copy paste σχεδόν ό,τι διάβασαν στο νετ, που ενδεχομένως να μην έχει εφαρμογή στο δικό τους παιδί ή και σε άλλα παιδιά. Χρειάζεται ευελιξία και αυτό που είπες, να προσπαθείς να βρεις ποια είναι η ανάγκη που δεν ικανοποιείται, όχι να θεωρείς ως δεδομένο ότι ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες, απλώς και μόνο επειδή είσαι απίκο στο παραμικρό κιχ του μωρού.

Το είπα πριν και το τονίζω, δε θεωρώ υποχρεωτικό να εκπαιδεύονται τα παιδιά που ξυπνάνε ν φορές το βράδυ. Αρκεί συνολικά να κοιμούνται αρκετά ώστε να έχουν τη διάθεση τη μέρα να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν, να περάσουν καλά κτλ. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς ένα μονίμως εκνευρισμένο μωρό και ακόμα δυσκολότερο να διαχειριστείς ένα μονίμως εκνευρισμένο νήπιο (η κορτιζόλη που λέγαμε). Εκεί θεωρώ πως είναι απολύτως θεμιτό να παρέμβεις και να μην ακούς κανέναν που προσπαθεί να σε πείσει περί του αντιθέτου.

Φωτεινή συγγνώμη για την παρένθεση, εύχομαι να βρείτε λύση, τη γνώμη μου για το φρέσκο πάντως στην έγραψα!

"βυζί άγιο δισκοπότηρο για πάσα νόσο"

:lol::lol::lol:

Ο θηλασμός όταν γίνεται αγγαρεία πρέπει να κόβεται. Όχι όμως με φάρμακα!!!!

Φωτεινή βάλε έναν έναν τους στόχους σου, ξεκουρασου λίγο και θα την βρεις την άκρη.

Ωπ ξεχάστηκα, ήθελα και εγώ να το πω αυτό, προς Θεού όχι φάρμακα για διακοπή θηλασμού, ειδικά αν ο λόγος είναι μόνο γιατί θέλουμε να διακόψουμε το θηλασμό.

Τα φάρμακα αυτά (τύπου dostinex) είναι πολύ βαριά, έχουν παρενέργειες, σε άλλες χώρες έχουν απαγορευτεί. Συστήνονται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις που επιβάλλεται διακοπή του θηλασμού π.χ. λόγω ορμονικών προβλημάτων. Επίσης είναι καλύτερο και για την επαναφορά του στήθους να γίνεται ομαλά ο αποθηλασμός.

Εγώ είπα να δοκιμάσει φάρμακο, με ιατρική συνταγή βέβαια, με σκοπό να μην έχει πισωγυρίσματα, αν φυσικά αποφασίσει να διακόψει τον θηλασμό. Γιατί αν είναι να θέλει/έχει αποφασίσει πχ να θηλάσει μόνο 1 φορά το βράδυ (ή και καμία) και τις υπόλοιπες να δώσει φρέσκο, και ο μικρός με τη γκρίνια του και με τα ξεμαλλιάσματα που κάνει την αναγκάζει να θηλάζει 10 φορές τη νύχτα, πάλι εξαντλημένη θα είναι η Φωτεινή και σε 1 μήνα και σε 3 μήνες και σε 1 χρόνο (το πιθανότερο). Ενώ με το φάρμακο, συμφωνώ μαζί σας για τις παρενέργειες, δεν μπορείς να ξαναθηλάσεις, δεν επιτρέπεται, οπότε αναγκαστικά βρίσκεις άλλους τρόπους νανουρίσματος.

Νομίζω ότι αν έχει τη θέληση να πετύχει το στόχο της μπορεί να το κάνει και χωρίς φάρμακο. Είναι θέμα χειρισμού και σωστής μεθόδου. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία στον σταδιακό αποθηλασμό, αλλά σίγουρα πολλές από εσάς μπορούν να βοηθήσουν.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Κοριτσια ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις.δοκιμασα πολλες μαρκες φρεσκο. Μια πινει μια δεν πινει!

Επισης βγηκα εξω για μπυρα το βραδυ!! Τον αφησα στον μπαμπα. Ξυπνησε τον κοιμησε κ τελος!

Σημερα τον κοιμησα το πρωι χωρις στηθος. Τον αφησα να γκρινιαξει να νυσταξει ετσι ωστε να του βαλω αμεσως πιπιλα. Ετσι θα κανω. Το φρεσκο δεν το παραταω. Το πρωι τρωει μαζι μας κεικ με γαλα παπαρα. Αρα του αρεσει!!

Ας μην σας κουραζω αλλ. Οτι νεοτερα θα εχω θα γραφω!!

Αλλο με απασχολει τωρα. Βγαζει στανταρ 4 δοντια μπορει κ παραπανω!! Εχει αλλαξει πολυ ηβσυμπεριφορα του. Γκρινιαζει συνεχεια. Με χτυπαει μου δαγκωνει τα ποδια μου τραβαει τα μαλλια!! Και γενικα δε μαφηνει να παω πουθενα μονη. Απο πισω.. Και πλεον δε καθεται μονος να παιξει. Θελει αυνεχεια γενικα την προσοχη μου. Και κανει συνεχεια νευρικες κινησεις κνδεν ακουει!! Οφειλονται στα δοντια ολα αυτα??? Ειναι αλλο παιδι!!

Νιώθεις καλύτερα τώρα που βγήκες λιγάκι;

Γκρινιαζει συνεχεια ... Ειναι αλλο παιδι!!

Περιγράφεις την κόρη μου κάθε φορά που βγάζει δόντι. Γκρίνια, όλα της φταίνε, τρέχει από πίσω μου, ζητάει να θηλάσει συχνά, όταν θηλάζει στριφογυρνάει σαν το σκουλήκι , πετάει πράγματα, ξεκινάει να παίξει με κάτι και νευριάζει με το παραμικρό, δεν κοιμάται καλά το βράδυ, δεν τρώει σχεδόν τίποτα. Επειδή όμως τα έβγαζε ένα ένα τα δόντια, αυτό ήταν για δύο-τρεις μέρες κάθε φορά και μετά άγγελος. Φαντάζομαι ότι αν βγαίνουν μαζεμένα το παιδί τρελαίνεται στον πόνο και λογικό να συμπεριφέρεται έτσι.

Κοριτσια ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις.δοκιμασα πολλες μαρκες φρεσκο. Μια πινει μια δεν πινει!

Επισης βγηκα εξω για μπυρα το βραδυ!! Τον αφησα στον μπαμπα. Ξυπνησε τον κοιμησε κ τελος!

Σημερα τον κοιμησα το πρωι χωρις στηθος. Τον αφησα να γκρινιαξει να νυσταξει ετσι ωστε να του βαλω αμεσως πιπιλα. Ετσι θα κανω. Το φρεσκο δεν το παραταω. Το πρωι τρωει μαζι μας κεικ με γαλα παπαρα. Αρα του αρεσει!!

Ας μην σας κουραζω αλλ. Οτι νεοτερα θα εχω θα γραφω!!

Αλλο με απασχολει τωρα. Βγαζει στανταρ 4 δοντια μπορει κ παραπανω!! Εχει αλλαξει πολυ ηβσυμπεριφορα του. Γκρινιαζει συνεχεια. Με χτυπαει μου δαγκωνει τα ποδια μου τραβαει τα μαλλια!! Και γενικα δε μαφηνει να παω πουθενα μονη. Απο πισω.. Και πλεον δε καθεται μονος να παιξει. Θελει αυνεχεια γενικα την προσοχη μου. Και κανει συνεχεια νευρικες κινησεις κνδεν ακουει!! Οφειλονται στα δοντια ολα αυτα??? Ειναι αλλο παιδι!!

Καλησπερα...ναι απο τα δοντακια τα παιδακια συνηθως εχουν πολλες αλλαγες στην συμπεριφορα..κι εμενα κοπελα μου που εβγαλε τα 4 πανω δοντια μαζι τα ειδαμε ΟΛΑ!Βασικα τον υπνο του χαλουσε πολυ..δεν ετρωγε τοσο..ενω ειναι πολυ ησυχος ειχε ωρες ωρες τρεληηη γκρινια..και ζητουσε συνεχεια αγκαλια ενω παλια οχι...οπως και τωρα που ειναι καλα αγκαλια δεν θελει..θελει να παιξει!Φαση ειναι θα περασει..απλα εμας κρατησε πολυ μπορω να πω..ισως επειδη ηταν και 4 τα δοντια..υπεφερε πολυ!Περασε ομως..κι εχω ξανα ενα αγγελουδι..χαχαχα Αρα κανε υπομονη κοπελα μου..κανε οτι μπορεις να το ανακουφισεις και θα περασει!

Στα προηγουμενα δοντια δεν εκανε ετσι. 6 εχει.

Τωρα βγαζει πισω πανω κατω. Παντου! Τα πιανω και ειναι σρ καποια σημεια σαν σχσμενο το ουλο που λεμε! Δοντια δεν ειναι αυτο?

Και ενα ηδη σχεδον το βλεπω

Στα προηγουμενα δοντια δεν εκανε ετσι. 6 εχει.

Τωρα βγαζει πισω πανω κατω. Παντου! Τα πιανω και ειναι σρ καποια σημεια σαν σχσμενο το ουλο που λεμε! Δοντια δεν ειναι αυτο?

Και ενα ηδη σχεδον το βλεπω

προφανως και ειναι δοντια..κι αμα λες ειναι παντου φαντασου ποσο πονο εχει!Κανε υπομονη...εκεινος υποφερει τωρα..κρατησου δυνατη..και κανε οτι μπορεις να τον ανακουφιζεις..μονο αυτο γινεται!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...