Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπναει συνεχεια 11 μηνων..

foteini16

Recommended Posts

Γεια σας. Καιρο ψαχνω χρονο να βρω να κατσω να γραψω τις αποριες μου..

για να μην κουρασω θα προσπαθησω να τα γραψω οσο πιο περιληπτικα μπορω.

Εχω εναν μπεμπη 11 μηνων ακριβως.Τον θηλαζω ακομα αποκλειστικα.

Το προβλημα ειναι ο υπνος φυσικα. Οι φορες που κοιμηθηκε σερι να το πω, δλδ 6 ή7 ωρες ειναι δυο τρεις!

Δεν υπαρχει βραδυ που να μην ξυπνησει. Ανα 3ωρες ανα 2 ανα 1! Συνεχεια!

Παντα ξυπνουσε. Τον θηλαζω καθε βραδυ στις 9 πλεον που κοιμαται.

Ο τροπος που πλεον θελει να κοιμηθει ειναι μετα τον θηλασμο να ξαπλωσουμε μαζι στο κρεβατι το δικο μας κ να μου τραβαει τα μαλλια..

Παλια μικροτερος κοιμοταν καμια φορα και μονος του αφου τον θηλαζα.

Οταν ξυπναει τα βραδια σηκωνεται με την μια ορθιος. Δεν καθεται δλδ ξαπλωμενος. Οποτε αναγκαστικα καθε φορα τον θηλαζω να ξανακοιμηθει κ παλι αργει να το κανει γιατι μπορει να τον ακουμπησω κατι κ να ξαναξυπνησει. Οσο παει και χειροτερευει η κατασταση. Του εδωσα και σκονη στις 9 μπας κ πειναει αλλα τα ιδια. Εχω απελπιστει οχι μονο για μενα αλλα και για αυτον που δε κοιμαται καλα. Τον εχουμε ακομα στο δωματιο μας....

Καμια βοηθεια...?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 125
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το προβλημα ειναι ο υπνος φυσικα. Οι φορες που κοιμηθηκε σερι να το πω, δλδ 6 ή7 ωρες ειναι δυο τρεις!

Ο τροπος που πλεον θελει να κοιμηθει ειναι μετα τον θηλασμο να ξαπλωσουμε μαζι στο κρεβατι το δικο μας κ να μου τραβαει τα μαλλια..

Οταν ξυπναει τα βραδια σηκωνεται με την μια ορθιος. Δεν καθεται δλδ ξαπλωμενος. Οποτε αναγκαστικα καθε φορα τον θηλαζω να ξανακοιμηθει κ παλι αργει να το κανει γιατι μπορει να τον ακουμπησω κατι κ να ξαναξυπνησει. Οσο παει και χειροτερευει η κατασταση. Του εδωσα και σκονη στις 9 μπας κ πειναει αλλα τα ιδια. Εχω απελπιστει οχι μονο για μενα αλλα και για αυτον που δε κοιμαται καλα. Τον εχουμε ακομα στο δωματιο μας....

Καμια βοηθεια...?

Επισης δοκιμασαμε τσαγια κλπ.. Και σκονη αλλα παλι ξυπνουσε. Το επινε και ξαναξυπνπυσε μετα. Την ημερα κοιματα 2 φορες απο μιαμιση ωρα περιπου

Καμια βοηθεια...?

Για να ελλατωθούν τα ξυπνήματα (ή ακόμα και για να εξαφανισθούν, είναι δυνατό σε αυτή την ηλικία) πρέπει το παιδί να μάθει να κοιμάται χωρίς την δική σου παρέμβαση, δηλαδή χωρίς να είναι στο κρεβάτι σου, χωρίς να σου τραβάει τα μαλλιά, χωρίς να θηλάζει, με λίγα λόγια να κοιμάται μόνος του στην κούνια του, έτσι ώστε όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα να μην σε ζητάει για να μπορέσει να τον πάρει ο ύπνος. Να ξέρεις ότι όλα τα μωρά ξυπνάνε, ακόμα κι αυτά που νομίζουμε ότι κοιμούνται όλη νύχτα, απλά όσα κοιμούνται μόνα τους στην αρχή της νύχτας, μπορούν να το ξανακάνουν και στην μέση αυτής.

Το πώς θα κάνεις το παραπάνω, εξαρτάται κυρίως από το αν και πόσο κλάμα μπορείς να αντέξεις. Αν θες να το πας ήπια, μπορείς σε πρώτη φάση μετά τον θηλασμό και πριν αποκοιμηθεί φυσικά να τον βάλεις στην κούνια του και απλά να κάτσεις δίπλα του ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου και να τον αφήσεις να κοιμηθεί μόνος του. Επειδή θα αντιδράσει, πρέπει να είσαι αποφασισμένη και ήρεμη, να του λες "Ξάπλωσε κάτω, είναι ώρα για νάνι, κλείσε τα ματάκια" κλπ., όσες φορές κι αν χρειαστεί μέχρι να κοιμηθεί...θα κοιμηθεί κάποια στιγμή. Όσο είστε στο ίδιο δωμάτιο, αυτή η μέθοδος έχει το καλό ότι όταν ξυπνάει τη νύχτα θα σε βλέπει στην ίδια ακριβώς θέση που σε άφησε στην αρχή της νύχτας και έτσι θα ξανακοιμάται χωρίς να σε "απασχολήσει".

Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, υπάρχει φυσικά η μέθοδος του ελεγχόμενου κλάματος, αν το αντέχεις και δεν είσαι αντίθεση, είναι πολύ αποτελεσματική.

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, δες και αυτό το θέμα : http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=126860

Για να ελλατωθούν τα ξυπνήματα (ή ακόμα και για να εξαφανισθούν, είναι δυνατό σε αυτή την ηλικία) πρέπει το παιδί να μάθει να κοιμάται χωρίς την δική σου παρέμβαση, δηλαδή χωρίς να είναι στο κρεβάτι σου, χωρίς να σου τραβάει τα μαλλιά, χωρίς να θηλάζει, με λίγα λόγια να κοιμάται μόνος του στην κούνια του, έτσι ώστε όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα να μην σε ζητάει για να μπορέσει να τον πάρει ο ύπνος. Να ξέρεις ότι όλα τα μωρά ξυπνάνε, ακόμα κι αυτά που νομίζουμε ότι κοιμούνται όλη νύχτα, απλά όσα κοιμούνται μόνα τους στην αρχή της νύχτας, μπορούν να το ξανακάνουν και στην μέση αυτής.

Το πώς θα κάνεις το παραπάνω, εξαρτάται κυρίως από το αν και πόσο κλάμα μπορείς να αντέξεις. Αν θες να το πας ήπια, μπορείς σε πρώτη φάση μετά τον θηλασμό και πριν αποκοιμηθεί φυσικά να τον βάλεις στην κούνια του και απλά να κάτσεις δίπλα του ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου και να τον αφήσεις να κοιμηθεί μόνος του. Επειδή θα αντιδράσει, πρέπει να είσαι αποφασισμένη και ήρεμη, να του λες "Ξάπλωσε κάτω, είναι ώρα για νάνι, κλείσε τα ματάκια" κλπ., όσες φορές κι αν χρειαστεί μέχρι να κοιμηθεί...θα κοιμηθεί κάποια στιγμή. Όσο είστε στο ίδιο δωμάτιο, αυτή η μέθοδος έχει το καλό ότι όταν ξυπνάει τη νύχτα θα σε βλέπει στην ίδια ακριβώς θέση που σε άφησε στην αρχή της νύχτας και έτσι θα ξανακοιμάται χωρίς να σε "απασχολήσει".

Για πιο γρήγορα αποτελέσματα, υπάρχει φυσικά η μέθοδος του ελεγχόμενου κλάματος, αν το αντέχεις και δεν είσαι αντίθεση, είναι πολύ αποτελεσματική.

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, δες και αυτό το θέμα : http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=126860

εχω και το Κοιμησου παιδι μου αλλα δε το εφαρμοσα ακομη..

Ετυχε να τον αφησω μετα τον θηλασμο αλλα με το που φευγει κλαιει παρα πολυ.Αλλα το να κατσω μαζι του ειναι αλλο θεμα.. Απλα ειναι τοσο δυσκολο γιατι ειμαι τοσο κουρασμενη να περιμενω ποτε θα κοιμηθει.. Και πες οτι κοιμαται.. Το βραδυ που θα ξυπνησει?? Δε ξυπναει απο πεινα. Αφου τον παιρνω συνηθως τα πρωινα μαζι μας κ κοιμαται αμεσως χωρις θηλασμο. Τοξερω!

Διαφημίσεις

εχω και το Κοιμησου παιδι μου αλλα δε το εφαρμοσα ακομη..

Ετυχε να τον αφησω μετα τον θηλασμο αλλα με το που φευγει κλαιει παρα πολυ.Αλλα το να κατσω μαζι του ειναι αλλο θεμα.. Απλα ειναι τοσο δυσκολο γιατι ειμαι τοσο κουρασμενη να περιμενω ποτε θα κοιμηθει.. Και πες οτι κοιμαται.. Το βραδυ που θα ξυπνησει?? Δε ξυπναει απο πεινα. Αφου τον παιρνω συνηθως τα πρωινα μαζι μας κ κοιμαται αμεσως χωρις θηλασμο. Τοξερω!

Δεν ξυπνάει από πείνα, ξυπνάει επειδή έτσι κάνουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά και σε ζητάει για να καταφέρει να ξανακοιμηθεί, επειδή δεν ξέρει τον τρόπο να το κάνει μόνος του.

Φαντάσου εσύ τον εαυτό σου να ξυπνάς στη μέση της νύχτας και να βλέπεις ότι δεν βρίσκεσαι στο κρεβάτι με το αγαπημενο σου μαξιλάρι και το ζεστό σου πάπλωμα αλλά σε ένα καναπέ στο μπαλκόνι!!! Θα μπορούσες να γυρίσεις πλευρό και να ξανακοιμηθείς? Όχι βέβαια, θα έπρεπε να επιστρέψεις στο κρεβάτι, εκεί που έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι, εκεί που έμαθες να σου αρέσει να κοιμάσαι. Έτσι ακριβώς συμβαίνει με τον μικρό σου (και με κάθε παιδί), αποκοιμιέται αλλού και ξυπνάει αλλού, υπό άλλες συνθήκες. Όλοι οι άνθρωποι -και οι ενήλικες-ξυπνάμε μέσα στη νύχτα κατά την εναλλαγή των κύκλων ύπνου, απλά το κάνουμε ανεπαίσθητα και επιτόπου ξανακοιμόμαστε. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά, από την μία έχουν πολύ μικρότερους κύκλους ύπνου, από την άλλη δεν γεννιούνται με την ικανότητα να ξέρουν να κοιμούνται, οπότε αμέσως με το που ξυπνάνε ζητάνε επανάληψη της συνθήκης υπό την οποία κοιμήθηκαν αρχικά.

Καταλαβαίνεις τώρα πώς λειτουργεί? Αν το παιδί μάθει να αποκοιμιέται στην κούνια του χωρίς να έχει σωματική - δερματική επαφή μαζί σου, απλά βλέποντάς σε ξαπλωμένη δίπλα στο κρεβάτι, όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα θα βλέπει πάλι το ίδιο και θα ξανακοιμάται. Φυσικά κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει καλά όσο είστε στο ίδιο δωμάτιο, αν σκοπεύεις να τον πάς σύντομα στο δωμάτιό του, εννοείται ότι το πράγμα θα γίνει πιο δύσκολο αλλά και πάλι θα είναι καλύτερο π.χ. να κάθεσαι μαζί του σε μια πολυθρόνα στο δωμάτιό του, παρά να κάνεις αυτό που κάνεις τώρα, να τον κοιμίζεις δηλαδή μαζί σου και μετά να τον μεταφέρεις και σε άλλο κρεβάτι και σε άλλο χώρο.

Το ξέρω ότι είναι πολύ κουραστικό να περιμένεις το παιδί να κοιμηθεί για να ξεμυτίσεις από το δωμάτιο. Είναι ο λόγος που εγώ και στα δυο μου παιδιά έκανα τελικά ελεγχόμενο κλάμα, στον γιο μου 18 μηνών και στην κόρη μου νωρίς - νωρίς από 2-3 μήνων κιόλας. Από την εμπειρία μου σου λέω, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, εννοείται ότι στην αρχή θα κλάψει πολύ, σε πιο μεγάλη ηλικία όμως θα κλάψει ακόμα περισσότερο.

Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το βιβλίο, πρέπει να είσαι πολύ σταθερή, να μην πισωγυρίσεις, να τηρείς τους χρόνους κ.λπ. Η συνέπεια είναι το παν!

Δεν ξυπνάει από πείνα, ξυπνάει επειδή έτσι κάνουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά και σε ζητάει για να καταφέρει να ξανακοιμηθεί, επειδή δεν ξέρει τον τρόπο να το κάνει μόνος του.

Φαντάσου εσύ τον εαυτό σου να ξυπνάς στη μέση της νύχτας και να βλέπεις ότι δεν βρίσκεσαι στο κρεβάτι με το αγαπημενο σου μαξιλάρι και το ζεστό σου πάπλωμα αλλά σε ένα καναπέ στο μπαλκόνι!!! Θα μπορούσες να γυρίσεις πλευρό και να ξανακοιμηθείς? Όχι βέβαια, θα έπρεπε να επιστρέψεις στο κρεβάτι, εκεί που έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι, εκεί που έμαθες να σου αρέσει να κοιμάσαι. Έτσι ακριβώς συμβαίνει με τον μικρό σου (και με κάθε παιδί), αποκοιμιέται αλλού και ξυπνάει αλλού, υπό άλλες συνθήκες. Όλοι οι άνθρωποι -και οι ενήλικες-ξυπνάμε μέσα στη νύχτα κατά την εναλλαγή των κύκλων ύπνου, απλά το κάνουμε ανεπαίσθητα και επιτόπου ξανακοιμόμαστε. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά, από την μία έχουν πολύ μικρότερους κύκλους ύπνου, από την άλλη δεν γεννιούνται με την ικανότητα να ξέρουν να κοιμούνται, οπότε αμέσως με το που ξυπνάνε ζητάνε επανάληψη της συνθήκης υπό την οποία κοιμήθηκαν αρχικά.

Καταλαβαίνεις τώρα πώς λειτουργεί? Αν το παιδί μάθει να αποκοιμιέται στην κούνια του χωρίς να έχει σωματική - δερματική επαφή μαζί σου, απλά βλέποντάς σε ξαπλωμένη δίπλα στο κρεβάτι, όταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα θα βλέπει πάλι το ίδιο και θα ξανακοιμάται. Φυσικά κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει καλά όσο είστε στο ίδιο δωμάτιο, αν σκοπεύεις να τον πάς σύντομα στο δωμάτιό του, εννοείται ότι το πράγμα θα γίνει πιο δύσκολο αλλά και πάλι θα είναι καλύτερο π.χ. να κάθεσαι μαζί του σε μια πολυθρόνα στο δωμάτιό του, παρά να κάνεις αυτό που κάνεις τώρα, να τον κοιμίζεις δηλαδή μαζί σου και μετά να τον μεταφέρεις και σε άλλο κρεβάτι και σε άλλο χώρο.

Το ξέρω ότι είναι πολύ κουραστικό να περιμένεις το παιδί να κοιμηθεί για να ξεμυτίσεις από το δωμάτιο. Είναι ο λόγος που εγώ και στα δυο μου παιδιά έκανα τελικά ελεγχόμενο κλάμα, στον γιο μου 18 μηνών και στην κόρη μου νωρίς - νωρίς από 2-3 μήνων κιόλας. Από την εμπειρία μου σου λέω, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, εννοείται ότι στην αρχή θα κλάψει πολύ, σε πιο μεγάλη ηλικία όμως θα κλάψει ακόμα περισσότερο.

Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το βιβλίο, πρέπει να είσαι πολύ σταθερή, να μην πισωγυρίσεις, να τηρείς τους χρόνους κ.λπ. Η συνέπεια είναι το παν!

Αυτα που λες τα ξερω..

Και γω αν ξυπνησω κ δεν δω τον αντρα μου διπλα μου θα ανησυχησω.

Φτιαχνουμε ηδη το παιδικο απο μερα σε μερα, τουλαχιστον να μπαινοβγαινει να παιζει για να συνηθισει κιολας. Και καποια στιγμη να παει διπλα..

Πολυ σπανιες φορες ξυπνησε 1 φορα! Και τελευταια ξυπναει ιδιες ωρες.. Κατα τη 1 μετα περιπου στις 3 και μετα γυρω στις 6,30..

Αυτο παλι που ξυπναει ιδιες ωρες πως εξηγειται?

Foteini16 Έτσι είναι τα περισσότερα μωράκια..Το χω ψάξει το θέμα ύπνου με τον πρώτο μου ....τώρα πλέον 3 ετων. Τον θηλαζα έως 2.5 χρόνον ....μέχρι τα δύο μισή που θηλαζα με ξυπνουσεεε συναιχεια. Τώρα με τον δεύτερο ενός έτους τα ίδια.....είναι μικρούλια. Τα δοντακια τους φταίνε...ο παιδίατρος μου συναιχεια μου λέει ότι άμα ήξερε η μάνα πόσο πόνο τραβάνε τα μωρα που βγάζουν δόντια δεν θα τα γεννάγε...λοιπόν υπομονή... μπορώ να σε πω ότι στον πρώτο μόλις βγήκαν όλα του τα δοντακια..

Έκοψα τον θηλασμό....και κοιματε σερί. Καλή υπομονή τα ίδια περνάμε οι περισσότερες.........

Α και κάτι άλλο ....... μην αφήνετε τα μωράκια σας να κλαίνε ....αγκαλιαστε τα !Θέλουν την ζεστασιά σας .....τίποτα αλλο....μεγαλώνουν γρήγορα!Δεν συμφωνώ καθόλου με το να αφήνει μια μάνα το μωρό να κλαίει.....Ανάγκη εμάς έχουν.....

Και για την ώρα που λες....τα ίδια και μεις !Ξυπναει συγκεκριμένες ώρες!Έτσι έκανε και ο πρώτο ς......όλα θα περάσουν!Αγκαλιτσα πολλά φιλάκια του δεινω κ τον ξανακοιμιζω .....όσες φορές χρειάζεται!Γιατί ξέρω ότι με έχει ανάγκη και τον ήρεμο 😚

Διαφημίσεις

Δε θέλω να σου δώσω κάποια συμβουλή, θα σου πω μόνο την εμπειρία μου. Έχω ενα αγοράκι που σήμερα ειναι 18 μηνων. Θηλαζουμε ακόμη και είμαι έγκυος στον όγδοο μηνα. Κοιμήθηκε γι α πρώτη φορά όλη νύχτα την 1 Νοεμβρίου, που ήταν 17 μηνων και κάτι ( το σημείωσα και στο λεύκωμα του). Μεχρι τότε ξυπνούσαμε τη νύχτα στην καλύτερη περίπτωση τρεις φορές στη χειρότερη έξι επτά κτλ. Κάνουμε συγκοιμιση εξαρχής, ωστόσο χρειάζεται πολύ υπομονή και πολύ πολύ ενσυναισθηση. Ξέρω οτι ξυπνούσε όχι απο ιδιοτροπία αλλά επειδή είχε κάποια ανάγκη. Ειναι πολύ όμορφο να βλέπεις το παιδάκι σου να κατακτά ορόσημα ανάπτυξης όπως ο συνεχόμενος βραδινός ύπνος, χωρίς να το εχεις πιέσει με μεθόδους που τουλάχιστον σε εμένα δεν ταιριάζουν.

Τέλος, ως προς τη συμβουλή που διατυπώθηκε οτι θα πρέπει το παιδάκι να κοιμάται χωρίς να θηλάζει θα ήθελα να πω οτι στερείται παντελώς επιςτημονικης βαςης. Ελάχιστο ποσοστό παιδιών αποθηλάζουν κάτω του ενός έτους και οι νυχτερινοί θηλασμού ειναι οι τελευταίοι που κόβονται. Εξάλλου οι πάντες συμβουλεύουν θηλασμό τουλάχιστον για δυο χρόνια, ως εκ τούτου για ενα παιδάκι 11 μηνων που θηλάζει ο νυχτερινός θηλασμός, εκτός απο όλα τα αλλά ( παρηγοριά, ανακούφιση, ασφάλεια, στοργή κτλ) εινα πολύ σημαντικός και για τη διατήρηση της παραγωγής.

Καλη δύναμη

Τέλος, ως προς τη συμβουλή που διατυπώθηκε οτι θα πρέπει το παιδάκι να κοιμάται χωρίς να θηλάζει θα ήθελα να πω οτι στερείται παντελώς επιςτημονικης βαςης. Ελάχιστο ποσοστό παιδιών αποθηλάζουν κάτω του ενός έτους και οι νυχτερινοί θηλασμού ειναι οι τελευταίοι που κόβονται. Εξάλλου οι πάντες συμβουλεύουν θηλασμό τουλάχιστον για δυο χρόνια, ως εκ τούτου για ενα παιδάκι 11 μηνων που θηλάζει ο νυχτερινός θηλασμός, εκτός απο όλα τα αλλά ( παρηγοριά, ανακούφιση, ασφάλεια, στοργή κτλ) εινα πολύ σημαντικός και για τη διατήρηση της παραγωγής.

Καλη δύναμη

Καλησπέρα και με το καλό το δεύτερο μωράκι!

Όλα τα μωρά μέχρι ενός έτους (θηλάζοντα και μη) είναι φυσιολογικό να ξυπνάνε για να φάνε. Και η κόρη μου που δεν θήλαζε ξυπνούσε μέχρι 8 μηνών για γάλα. Φυσικά και δεν προτείνω στην κοπέλα να αποθηλάσει αν δεν θέλει, ΟΜΩΣ εάν θέλει το παιδί να μην ξυπνάει συνέχεια μέσα στη νύχτα όχι από πείνα όπως και η ίδια παραδέχεται, αλλά επειδή δεν έχει μάθει να αποκοιμιέται χωρίς εξωτερική βοήθεια, τότε ναι...πρέπει να μάθει να μη χρειάζεται τον θηλασμό/το κούνημα/το μπιμπερό/το τράβηγμα των μαλλιών της μαμάς για να αποκοιμηθεί. Αν το καταφέρει αυτό, τότε πράγματι το παιδί θα ξυπνάει τη νύχτα μόνο όντως και εφόσον χρειάζεται να φάει και τότε φυσικά η μαμά θα το θηλάζει.

Επίσης, οι μέθοδοι εκπαίδευσης ύπνου δεν αποσκοπούν στο να κόψουν τα παιδιά με κάθε τρόπο τα βραδυνά ξυπνήματα, βασικός τους στόχος είναι να μάθει το παιδί να αποκοιμιέται χωρίς εξωτερική βοήθεια και τότε πράγματι τό πότε θα παύσει να ξυπνάει εξαρτάται από το πότε το ίδιο θα είναι έτοιμο αναπτυξιακά.

Η λάθος προσέγγιση είναι να ξυπνάει μόνο όταν πεινάει. Ο θηλασμός δεν είναι μόνο θρέψη, είναι πολλα αλλά πράγματα μαζι. Και δυστυχώς, όταν προσπαθούμε να πιέσουμε την κατάσταση ώστε ένα παιδάκι 11 μηνων να ξυπνάει μόνο για να φάει, τότε μοιραία οδηγούμαστε σε πρόωρο αποθηλασμο. Αυτή είναι μια λανθασμένη συμβουλή.

Η λάθος προσέγγιση είναι να ξυπνάει μόνο όταν πεινάει. Ο θηλασμός δεν είναι μόνο θρέψη, είναι πολλα αλλά πράγματα μαζι. Και δυστυχώς, όταν προσπαθούμε να πιέσουμε την κατάσταση ώστε ένα παιδάκι 11 μηνων να ξυπνάει μόνο για να φάει, τότε μοιραία οδηγούμαστε σε πρόωρο αποθηλασμο. Αυτή είναι μια λανθασμένη συμβουλή.

η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να αποθηλασω. Το ειπα και στην παιδιατρο τις προαλλες κ μου λεει γιατι?? Κουραστηκα πολυ απο τα ξενυχτια. Και δε θελω να σκεφτομαι οτι μπορει να θελει να θηλαζει μεχρι 2 3 χρονων!! Εχω να βγω απο το σπιτι μετα τις 9 απο τοτε που γεννησα...

ειναι δυσκολο κ αυτες που το ζουν το καταλαβαινουν. απολαμβανω τον θηλασμο αλλα εχω κουραστει..χθες το βραδυ ξυπνησε στις 12 και μεχρι τη 1 τον κοιμιζα ξαπλωνε ξαναξυπνουσε... ενω τον εχω αγκαλια και κοιμαται με το που τον αφησω τσουπ πεταγεται! και ετσι αναγκαστηκαμε απο τη 1 να τον παρουμε μαζι. αλλα στις 4,30 που ξυπνησα εγω τον πηγα στο κρεβατακι του.

ασε που φοβαμαι μην τον χτυπησουμε. ποτε δε ξερεις

η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να αποθηλασω. Το ειπα και στην παιδιατρο τις προαλλες κ μου λεει γιατι?? Κουραστηκα πολυ απο τα ξενυχτια. Και δε θελω να σκεφτομαι οτι μπορει να θελει να θηλαζει μεχρι 2 3 χρονων!! Εχω να βγω απο το σπιτι μετα τις 9 απο τοτε που γεννησα...

ειναι δυσκολο κ αυτες που το ζουν το καταλαβαινουν. απολαμβανω τον θηλασμο αλλα εχω κουραστει..χθες το βραδυ ξυπνησε στις 12 και μεχρι τη 1 τον κοιμιζα ξαπλωνε ξαναξυπνουσε... ενω τον εχω αγκαλια και κοιμαται με το που τον αφησω τσουπ πεταγεται! και ετσι αναγκαστηκαμε απο τη 1 να τον παρουμε μαζι. αλλα στις 4,30 που ξυπνησα εγω τον πηγα στο κρεβατακι του.

ασε που φοβαμαι μην τον χτυπησουμε. ποτε δε ξερεις

η πεθερα μου με εχει ζαλισει! εγω τα μωρα μου λεει απο 40 ημερων κοιμοντουσαν σερι! τα εβαζα για υπνο λεει στις 11!! το τραβουσα για να κοιμηθει περισσοτερο... τι βλακειες θεε μου!!! δεν ηξερα να κοιμηζω το μωρο στις 11! αυτα που λενε οι παλιες πολυ με νευριαζουν. και στον εναν γιο εβαλε πιπερι στις ρωγες για να σταματησει να θηλασει........:?

Διαφημίσεις

Φωτεινή 16Σορρυ κιόλας αλλά βλακειες είναι όσα μας λένε για να σταματήσουμε το θηλασμό. ΠΡΏΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΩΝ δια μαγείας όλες οι μαμάδες κ πεθερές σταματούσε να το θηλασμό 40 ημερών !και γω αυτά άκουγα!ΈΝΑ θα σε πω όταν το αφήσει κάπου πχ πεθερά μαμά το μωράκι σου για να βγεις ....δεν θα χεις κανένα πρόβλημα...εγώ που θηλαζα τον πρώτο τον άφηνα και ήταν και το πιο καλό παιδί και κοιμόταν σερί...αντε να ξυπνουσεεε στην μαμά μου η και στην πεθερα μου ...τον κουνουσαν και κοιμόταν σερί. Ο δικός σου 11 μηνών ..από την στιγμή που τα τρώει όλα μην ανυσηχεις,άφησε τον και βΓΕΣ......ΤΟ ΆΛΛΟ που θα σου τονίσω είναι....τώρα που βγαίνουν τα δόντια και σταματάνε να τρώνε τα παιδιά....ηρεμουν πάρα πολύ με τον Θηλασμό..φαντάσου να σταμάτησεις τον θηλασμός και να σου σταματήσει το φαει;Τι κανεις;Θηλασμός ίσον και οικονομία!Μέτρα τις σκόνες!Και να σταματήσεις και να συναιχεισεις τον θηλασμό πάλι θα ξυπναει...κάνε υπομονή έτσω μέχρι να του βγουν τα δοντακια!Εγώ όπου πάω...δεν σκέφτομαι καν να πάρω κάτι για τον μικρό μαζί για να φάει...τον θηλαζω και τέλος...κλαίει τον θηλαζω και περνάνε όλα....

Είναι απόλυτα λογικό να εχεις κουραστεί και πραγματικά μα πραγματικά καταλαβαίνω απόλυτα τα όσα γραφείς. Αν όντως εχεις αποφασίσει να αποθηλασεις, υπάρχουν τρόποι να ξεκινήσεις την προσπάθεια με τα ημερηςια γεύματα οσο πιο ομαλά γίνεται, ωστόσο να ξέρεις οτι οι νυχτερινοί θηλασμοι είναι οι τελευταίοι που κόβονται. Μην κανεις το λάθος να ξεκινηςεις εκπαιδεςυη ύπνου χωρίς θηλαςμο τη νύχτα, προτού προετοιμαςεις το παιδί με μείωση των ημερήσιων γευμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ειςαι προετοιμασμένη οτι για έναν ομαλό αποθηλασμο η προσπάθεια μπορει να πάρει αρκετό καιρό.

Μπορείς επίσης να βρεις σχετικές πληροφορίες για αποθηλαςμο σε διάφορες ομάδες θηλασμού στο δίκτυο.

Σου εύχομαι υπομονή και καλη δύναμη!

Καλημέρα.

Εγώ κορίτσια θηλάζουσα δεν υπήρξα, αλλά ξέρω πολλές περιπτώσεις μαμάδων που συνεχίζουν να θηλάζουν πέραν του έτους, έχοντας αποθηλάσει τη νύχτα. Μια κοντινή μου φίλη, η οποία θηλάζει ήδη πολλά χρόνια, δηλαδή 2,5 χρόνια την μεγάλη της κόρη και ήδη 9 μήνες τον μπέμπη της, έκανε ελεγχόμενο κλάμα στην κόρη της σε ηλικία 7 μηνών και το παιδί έπαυσε να ξυπνάει για θηλασμό, η ίδια θεωρεί ότι αυτό της έσωσε τον θηλασμό παρά τον έπληξε.

Εξάλλου, το πρόωρο ή μη του αποθηλασμού κρίνω ότι είναι πολύ σχετικό, δεν μπορεί να κρίνεται μόνο βάσει της οδηγίας του Π.Ο.Υ., χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις αντοχές της μαμάς και τις ισορροπίες κάθε οικογένειας.

Φωτεινή, αν θες να αποθηλάσεις είναι φυσικά δική σου απόφαση. Μπορείς πάντως να κερδίσεις την μάχη του ύπνου ακόμα και χωρίς να αποθηλάσεις. Το τί σου λέμε εμείς εδώ ή η πεθερά σου είναι άνευ σημασίας, θα κάνεις αυτό που θέλεις εσύ.

Όσο για την παρηγοριά που προσφέρει ο θηλασμός, δεν διαφωνώ αλλά και τα δικά μας παιδιά που δεν θηλάζουν δεν μένουν απαρηγόρητα, ούτε όταν βγάζουν δόντια, ούτε όταν αρρωσταίνουν, ούτε αν πονάνε κ.λπ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι!

η πεθερα μου με εχει ζαλισει! εγω τα μωρα μου λεει απο 40 ημερων κοιμοντουσαν σερι! τα εβαζα για υπνο λεει στις 11!! το τραβουσα για να κοιμηθει περισσοτερο... τι βλακειες θεε μου!!! δεν ηξερα να κοιμηζω το μωρο στις 11! αυτα που λενε οι παλιες πολυ με νευριαζουν. και στον εναν γιο εβαλε πιπερι στις ρωγες για να σταματησει να θηλασει........:?

foteini καλημέρα!

Μη νευριάζεις με γραφικότητες :D!

Συμφωνώ με τη Deena, 11 μηνών παιδάκι δεν ξυπνάει από πείνα (εκτός αν δεν τρώει τίποτα όλη μέρα :rolleyes:). Και στα υπόλοιπα που αναφέρει δεν έχω να συμπληρώσω κάτι.

Να επισημάνω απλώς κι εγώ ότι στην ηλικία που είστε τώρα, μπορείς θαυμάσια ΚΑΙ να το θηλάζεις ΚΑΙ να σου κοιμάται καλύτερα.

Εγώ στηρίζω ένθερμα την άποψη, ότι από το να αποθηλάσει μια μαμά αποκλειστικά λόγω εξάντλησης, καλύτερα να αποδεχθεί ότι θα υπάρξουν 3-4 δύσκολες νύχτες και να συνεχίσει το θηλασμό κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Γίνεται. Αν θέλεις να σταματήσεις και για άλλους λόγους, πάσο!

Καλή τύχη!

Καλημέρα.

Εγώ κορίτσια θηλάζουσα δεν υπήρξα, αλλά ξέρω πολλές περιπτώσεις μαμάδων που συνεχίζουν να θηλάζουν πέραν του έτους, έχοντας αποθηλάσει τη νύχτα. Μια κοντινή μου φίλη, η οποία θηλάζει ήδη πολλά χρόνια, δηλαδή 2,5 χρόνια την μεγάλη της κόρη και ήδη 9 μήνες τον μπέμπη της, έκανε ελεγχόμενο κλάμα στην κόρη της σε ηλικία 7 μηνών και το παιδί έπαυσε να ξυπνάει για θηλασμό, η ίδια θεωρεί ότι αυτό της έσωσε τον θηλασμό παρά τον έπληξε.

Ααααχχ..τα'χω γράψει κι εγώ και αλλού και με χαρακτήρισαν πολέμιο του θηλασμού :rolleyes:.

Το ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ είμαι! Όταν οι μαμάδες θέλουν να σταματήσουν το θηλασμό διότι τα νεύρα είναι τσαταλάκια από την αϋπνία, πώς ακριβώς τις βοηθάμε όταν τις αποτρέπουμε από το να μάθουν το παιδί να κοιμάται καλύτερα? Στο τέλος και αποθηλάζουν και δεν υπάρχει εγγύηση ότι το παιδί θα κοιμηθεί. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος σε αυτού του τύπου τις συζητήσεις!

Καλημέρα.

Εξάλλου, το πρόωρο ή μη του αποθηλασμού κρίνω ότι είναι πολύ σχετικό, δεν μπορεί να κρίνεται μόνο βάσει της οδηγίας του Π.Ο.Υ., χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις αντοχές της μαμάς και τις ισορροπίες κάθε οικογένειας.

Φωτεινή, αν θες να αποθηλάσεις είναι φυσικά δική σου απόφαση. Μπορείς πάντως να κερδίσεις την μάχη του ύπνου ακόμα και χωρίς να αποθηλάσεις. Το τί σου λέμε εμείς εδώ ή η πεθερά σου είναι άνευ σημασίας, θα κάνεις αυτό που θέλεις εσύ.

Όσο για την παρηγοριά που προσφέρει ο θηλασμός, δεν διαφωνώ αλλά και τα δικά μας παιδιά που δεν θηλάζουν δεν μένουν απαρηγόρητα, ούτε όταν βγάζουν δόντια, ούτε όταν αρρωσταίνουν, ούτε αν πονάνε κ.λπ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι!

Οι περιπτώσεις που αναφέρεις αποτελούν ίσως εξαιρεςεις του κανόνα. Υπάρχουν επιστήμονικα τεκμηριωμένα άρθρα που εξηγούν τη σημασία του νυχτερινού μη διατροφικού θηλασμου, του λεγόμενου πιπίλισματος, για τη διατήρηση της γαλουχίας. Δε θα ήθελα να καταχραστώ το θέμα για να αναλύσω περαιτερω τη φυσιολογία του θηλασμού. Εξάλλου, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποιον θελει να τα αναζητήσει.

Επίσης, καταλαβαίνω πως οτι γράφεται, γράφεται καλοπροαίρετα και για να βοηθήσει. Ωστόσο παρεμβαίνω μόνο γιατί είναι λάθος απο επιστημονικής άποψης να αντιμετωπίζουμε το θηλαςμο μόνο ως θρέψη και να λέμε οτι μπορει να διακοπεί ο νυχτερινός θηλασμός αλλά να συνεχιστεί η γαλουχια.

Οι περιπτώσεις που αναφέρεις αποτελούν ίσως εξαιρεςεις του κανόνα. Υπάρχουν επιστήμονικα τεκμηριωμένα άρθρα που εξηγούν τη σημασία του νυχτερινού μη διατροφικού θηλασμου, του λεγόμενου πιπίλισματος, για τη διατήρηση της γαλουχίας. Δε θα ήθελα να καταχραστώ το θέμα για να αναλύσω περαιτερω τη φυσιολογία του θηλασμού. Εξάλλου, τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όποιον θελει να τα αναζητήσει.

Επίσης, καταλαβαίνω πως οτι γράφεται, γράφεται καλοπροαίρετα και για να βοηθήσει. Ωστόσο παρεμβαίνω μόνο γιατί είναι λάθος απο επιστημονικής άποψης να αντιμετωπίζουμε το θηλαςμο μόνο ως θρέψη και να λέμε οτι μπορει να διακοπεί ο νυχτερινός θηλασμός αλλά να συνεχιστεί η γαλουχια.

Θα συμφωνήσω.

Deena, όπως εσύ έχεις μια φίλη , έχω και γω μια γνωστή που έκοψε τον νυχτερινο θηλασμό στους 14 μήνες και ξαφνικά μετά απο λίγο αποθήλασε αναγκαστικά γιατί το μωρό έκλαιγε γιατί μειώθηκε το γάλα (κάτι που όποια θηλάζει άνω του έτους γνωρίζει ότι δεν γίνεται και τόσο εύκολα..το να μειωθεί δραστικά το γάλα στους 14 μήνες εννοώ).

Κατά τα άλλα όμως συμφωνώ ότι η θεματοθέτρια θα κάνει εντέλει αυτό που επιθυμεί, όπως μου είπε η παιδίατρος μου είναι επιλογή της κάθε μητέρας αφού ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά, ο τρόπος με τον οποίο θα σταματήσει τον θηλασμό.

Φωτεινή 16Σορρυ κιόλας αλλά βλακειες είναι όσα μας λένε για να σταματήσουμε το θηλασμό. ΠΡΏΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΩΝ δια μαγείας όλες οι μαμάδες κ πεθερές σταματούσε να το θηλασμό 40 ημερών !και γω αυτά άκουγα!ΈΝΑ θα σε πω όταν το αφήσει κάπου πχ πεθερά μαμά το μωράκι σου για να βγεις ....δεν θα χεις κανένα πρόβλημα...εγώ που θηλαζα τον πρώτο τον άφηνα και ήταν και το πιο καλό παιδί και κοιμόταν σερί...αντε να ξυπνουσεεε στην μαμά μου η και στην πεθερα μου ...τον κουνουσαν και κοιμόταν σερί. Ο δικός σου 11 μηνών ..από την στιγμή που τα τρώει όλα μην ανυσηχεις,άφησε τον και βΓΕΣ......ΤΟ ΆΛΛΟ που θα σου τονίσω είναι....τώρα που βγαίνουν τα δόντια και σταματάνε να τρώνε τα παιδιά....ηρεμουν πάρα πολύ με τον Θηλασμό..φαντάσου να σταμάτησεις τον θηλασμός και να σου σταματήσει το φαει;Τι κανεις;Θηλασμός ίσον και οικονομία!Μέτρα τις σκόνες!Και να σταματήσεις και να συναιχεισεις τον θηλασμό πάλι θα ξυπναει...κάνε υπομονή έτσω μέχρι να του βγουν τα δοντακια!Εγώ όπου πάω...δεν σκέφτομαι καν να πάρω κάτι για τον μικρό μαζί για να φάει...τον θηλαζω και τέλος...κλαίει τον θηλαζω και περνάνε όλα....

καλα τα λες.... η αληθεια ειναι οτι αν δε κοιμηθει ψιλοσερι δεν εμπιστευμαι αν τον αφησω βραδυ.. φοβαμαι οτι θα μεινει ξυπνιος ολη νυχτα. και οταν τον παιρνει ο μπαμπας του καμια φορα δεν ηρεμει κ θελει εμενα.

εχει 6 δοντια μεχρι στιγμης!

Όπως πολύ σωστά είπε η Deena, o ύπνος των βρεφών είναι πολύ διαφορετικός από των ενηλίκων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μωρά να ξυπνάν συχνά. Μας έχουν περάσει την ιδέα ότι το σύνηθες είναι ένα βρέφος να κοιμάται σερί το βράδυ και να έχουμε αντίστοιχες απαιτήσεις, πράγμα που απέχει πολύ από την αλήθεια.

Έχεις λοιπόν τα εξής θέματα.

α. θέλεις να αποθηλάσεις

β. θέλεις το παιδί να αποσυνδέσει τον ύπνο από τον θηλασμό.

γ. θέλεις το παιδί να αποκοιμιέται μόνο του

δ. θέλεις να κοιμάται στο δωμάτιό του.

Αρχικά πρέπει να γίνει κατανοητό οτι ο αποθηλασμός από μόνος του δεν σημαίνει ότι το παιδί σου θα κοιμάται σερί. Αν ήταν έτσι, πίστεψέ με πολλές θα είχαμε σταματήσει να θηλάζουμε μπας και κοιμηθούμε λίγο. Αν μάλιστα προσπαθήσεις να συνδυάσεις την απομάκρυνση του παιδιού από τον χώρο που έχει συνηθίσει μαζί με αποθηλασμό, ετοιμάσου για γερό πόλεμο νεύρων.

Γενικά έχεις πολλά μέτωπα ανοιχτά, αποφάσισε τι θα βάλεις σε προτεραιότητα γιατί κανένα από αυτά δεν θα το πετύχεις ανώδυνα και χωρίς αντιδράσεις.

Εγώ στην ηλικία που είναι το παιδί θα εστίαζα αρχικά στην ποιότητα ύπνου και έπειτα στα υπόλοιπα. Για να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του όταν ξυπνάει, μπορείς όταν ξυπνάει το βράδυ να μειώσεις την διάρκεια του θηλασμού, εξηγώντας χαμηλόφωνα ότι τώρα είναι ώρα για ύπνο. Δες λίγο τις συνθήκες (έχετε φυσικό φως στο δωμάτιο; χρησιμοποιείτε συσκότιση; αναγνωρίζεις έγκαιρα τα σημάδια ύπνου; το παιδί έχει μέσα στη μέρα ευκαιρίες να εκτονώσει την ενέργειά του;)

Όπως και να έχει ξεκαθάρισε μέσα σου ότι είναι διαφορετικά πράγματα ο θηλασμός και η κατάκτηση ικανότητας για συνεχόμενο ύπνο. Μην έχεις δηλαδή την ψευδαίσθηση ότι ο θηλασμός είναι που σαμποτάρει τον ύπνο.

Επίσης ένα μωρό μπορεί να έχει τελείως διαφορετική υπνική συμπεριφορά απέναντι σε διαφορετικά πρόσωπα. Η δικιά μου πχ μαζί μου κοιμόταν μόνο με θηλασμό είτε μέρα είτε νύχτα (τώρα έχει σταματήσει και μπορεί να αποκοιμηθεί και μόνη της) ενώ στην κοπέλα που την κρατάει την ημέρα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κοιμηθεί αγκαλιά ή με παραμυθάκι.

Επισης να πω κ το αλλο!

Του εδωσα σκονη πριν λιγο καιρο οταν ξυπνησε το ηπιε και ξπνησε μετα απο 3 ωρες παλι.. οταν ξαναξυπνησε παλι σκονη κ μετα παλι το πρωι.. Τοτε δε με ειχε αναγκη δλδ? ΑΥτα δε καταλαβαινω...

Ή ντε και καλα θελει κατι να πιει το βραδυ??

Παντως αλλαζει συνεχεια. Παλια δε με κουραζε πολυ. Ξυπνουσε και ανα 4ωρο. Γενικα ολο αλλαζει το ωραριο του

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...