Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς αντιμετωπίζει το προνήπιο παιδάκι με πολυτροφικές αλλεργίες

Recommended Posts

Οι νηπιαγωγοί και παιδαγωγοί ξέρουν ειναι μέρος της ύλης οταν σπουδάζουν τουλάχιστον ήταν πριν 12 χρόνια που ήμουν στην σχολή. . και σε εμάς ανα χρόνο περίπου γίνονται σεμινάρια πρώτων βοηθειών που κάποιοι απο μας περνούν μέρος. Να αρνηθούμε πχ να χορηγήσουμε ένεση πχ σε περίπτωση σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης (όπως είχε τύχει σε κάποιο απο τα παιδιά.) δεν έχει συμβεί δεν νομίζω οτι μπορούμε να αρνηθούμε απλά εκεί πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση ώστε να ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε αν συμβεί κάτι στο παιδι και πως μπορούμε να χορηγήσουμε το φάρμακο. Η ενημέρωση γινεται συνήθως απο γονεις οι οποίοι εχουν λάβει οδηγίες απο τους γιατρούς νοσηλευτές η αν ειναι κάτι πολυ ιδιαίτερο απο κάποιον νοσηλευτή που έρχεται στο νηπιαγωγείο παιδικό και ενημερώνει το προσωπικό.

Εμενα δεν ηταν μερος των σπουδων μου.

Εμαθα 5 πραγματα πηφαινοντας σε σεμιναρια, που δεν γινονται στο μερος μου ή καπου κοντα συχνα.

Εμαθα, λοιπον:

- Να σταματω αιμοραγια

- Να σταματω ρινοραγια

- Να αντιμετωπιζω κριση επθληψιας, γυρνωντας τον παθοντα στο πλαι και περιμενοντας να περασουν οι σπασμοι με ρητη εντολη απι τον εκπαιδευτη "δεν ειναι δουλεια σας να κανετε τιποτα αλλο"

- Να ακινητοποιω ακρο που πιθανως βα εχει σπασει

- Να αντιμετωπιζω πνιγμο κανοντας λαβη.

Αυτα! Και μονο αυτα! Και αυτα απο δικη μου πρωτοβουλια σε σεμιναρια του ερυθρου σταυρου.

Το ξαναλεω, υπαρχει εγκυκλιος που απαγορευει τη χορηγηση φαρμακευτικων σκευασματων. Αυτο σημαινει οτι αν εγω απο την καλη μου την καρδια δωσω σε ενα παιδι σιροπι ντεπον (απο τα πιο συνηθισμενα φαρμακα) γιατι εχει πυρετο και το παιδι κανει μια αλεργικη αντιδραση, μαυρο φιδι που μ' εφαγε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 269
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμαθα 5 πραγματα πηφαινοντας σε σεμιναρια, που δεν γινονται στο μερος μου ή καπου κοντα συχνα.

Εμαθα, λοιπον:

- Να σταματω αιμοραγια

- Να σταματω ρινοραγια

- Να αντιμετωπιζω κριση επθληψιας, γυρνωντας τον παθοντα στο πλαι και περιμενοντας να περασουν οι σπασμοι με ρητη εντολη απι τον εκπαιδευτη "δεν ειναι δουλεια σας να κανετε τιποτα αλλο"

Αυτα! Και μονο αυτα! Και αυτα απο δικη μου πρωτοβουλια σε σεμιναρια του ερυθρου σταυρου.

Το ξαναλεω, υπαρχει εγκυκλιος που απαγορευει τη χορηγηση φαρμακευτικων σκευασματων. Αυτο σημαινει οτι αν εγω απο την καλη μου την καρδια δωσω σε ενα παιδι σιροπι ντεπον (απο τα πιο συνηθισμενα φαρμακα) γιατι εχει πυρετο και το παιδι κανει μια αλεργικη αντιδραση, μαυρο φιδι που μ' εφαγε!

Οκ δικό μου λάθος δεν διευκρίνισα. Σουηδία.

Αλλα τις πρώτες βοήθειες τις είχα διδαχθεί στα πλαίσια της ύλης της πρώτης μου σχολής ΙΕΚ πριν 14 χρόνια στην Ελλαδα.

Δεν σε αμφισβητώ κάθε αλλο. Το σύστημα ομως απο αυτά που γράφεται επίτρεψε μου να το αμφισβητήσω.

Εμαθα, λοιπον:

- Να σταματω αιμοραγια

- Να σταματω ρινοραγια

Δηλαδη απαγορεύεται να δώσεις φάρμακο που του το εχει γράψει ο γιατρος; Αν το παιδι λόγο σοβαρών προβλημάτων παιρνει αντιβιωση για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρεπει να ερχεται η μανα του απο την δουλειά δυο φορές τη μερα να του τη δίνει;

Έχουμε πάει επείγοντα με εμετούς πρήξιμο και εξανθήματα σε όλο το σώμα.

Ευτυχώς ολα καλα. Τώρα έχουμε ενα σιρόπι στο σπίτι για αν τυχόν. (Αχρείαστο να ναι).

Ευτυχώς σε οτι αφορά την διατροφή του στον παιδικό (οταν θα ξεκινήσει) δεν ανησυχώ γιατι ξηροί καρποί ειναι απαγορευτικοί και ευτυχώς δέχονται με συνταγή γιατρού να χορηγήσουν σιρόπι η ένεση (αν ειναι απαραίτητο) προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα. Αλλεργικό σοκ σημαίνει απλά ολα κρίνονται σε δευτερόλεπτα στην καλύτερη λεπτά!

Όποτε το σύστημα με καλύπτει σε αυτό δεν εχω προβλημα.

Πραγματικά σας θεωρώ ηρωίδες εσάς τις μαμάδες που τα παιδάκια σας μπορεί να εχουν πολυ μεγαλύτερα προβληματα απο το δικό μου που δεν έχετε την "πολυτέλεια" ενός συστήματος που να τα προστατεύει και να έχετε και την κάθε μια ...(καλύτερα μην την χαρακτηρίσω) να μην ιδρώνει καν το αυτι της και να θέλει Οπωσδήποτε το κέρασμα!

Δεν εχω λόγια πραγματικά αυτό το τοπικ με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα.

Ενταξει ευτυχως θα ειναι σε καλα χερια το παιδι ... Ναι το ξερω οτι ειναι θεμα δευτερολέπτων, θεμα ζωής βασικα

Όντως το θεμα πολυ λυπηρό ...

Δεν εχω λόγια πραγματικά αυτό το τοπικ με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα.

Όντως το θεμα πολυ λυπηρό ...

Είπατε κι εσείς η μία Σουηδέζα, η άλλη Εγγλέζα :mrgreen:

Εμείς στο Ελλάντα τι να πουμε δηλαδη? Εγω εχω παθει σοκ, πρωτα με το πώς βλέπει το θεμα τόσος κόσμος (από τις απαντησεις που έλαβε η Νιτσα, οι μισές της είπαν -για να το πώ και λίγο χοντρα- "πρόβλημά σου κοπελιά"!) και δεύτερον με τα κενά της νομοθεσίας που ισχύει στα σχολεία μας για τέτοιες περιπτώσεις...δηλαδη εμ να εχεις τον πόνο σου με το παιδί σου, εμ να τρεμει το φυλλοκάρδι σου οταν πάει σχολείο λες και το στέλνεις στον πόλεμο...

βαι βαι βαι...

Διαφημίσεις

Εμείς στο Ελλάντα τι να πουμε δηλαδη? Εγω εχω παθει σοκ, πρωτα με το πώς βλέπει το θεμα τόσος κόσμος (από τις απαντησεις που έλαβε η Νιτσα, οι μισές της είπαν -για να το πώ και λίγο χοντρα- "πρόβλημά σου κοπελιά"!) και δεύτερον με τα κενά της νομοθεσίας που ισχύει στα σχολεία μας για τέτοιες περιπτώσεις...δηλαδη εμ να εχεις τον πόνο σου με το παιδί σου, εμ να τρεμει το φυλλοκάρδι σου οταν πάει σχολείο λες και το στέλνεις στον πόλεμο...

βαι βαι βαι...

:mrgreen:

Τώρα άμα σου πω οτι και εγώ διαβάζοντας.. αυτό σκέφτηκα οτι άμα εμένα Ελλαδα δεν υπήρχε περίπτωση να τον στείλω σχολείο..στην τελική καλύτερα αγράμματο παρά καθε κέρασμα και στα επείγοντα (άμα το προλαβαίναμε κιόλας δλδ) εντάξει τα γράφω και σφίγγεται η καρδιά μου πραγματικά. Ουφ! :-(

βαι βαι βαι...

Στον πόλεμο εχουν και μια ασπίδα να τους προστατεύει, εδω ποιον εχουν τα μικρα; :?

Το προβλημα ειναι το οτι δεν υπαρχει νομοθεσία σημαίνει οτι δεν χρειάζεται να κανει κανένας τιποτα και απο πανω οι μανούλες που δεν καταλαβαίνουν μέχρι και να τις ικέτευσεις...

Τεσπα ο Θεος ειναι μεγαλος και ανθρώποι που νοιάζονται υπάρχουν παντου, η Νίτσα θα τα παει μια χαρα οταν βρει την δύναμη της, τωρα ειναι ολα λιγο νωπά!!

Νίτσα δες τα digestive enzymes που ειπαμε

Nitsa_ge, δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα μηνύματα (σίγουρα θα το κάνω όμως γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον) θα ήθελα όμως μόνο να σου πω ότι το παιδάκι σου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟ που έχει εσένα για μαμά. Υποκλίνομαι στον τρόπο που προσπαθείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σας και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις περισσότερο από καλά. Τα μηνύματά σου πραγματικά ξεχειλίζουν από αγάπη και ενδιαφέρον για τη μικρούλα σου, με έχεις συγκινήσει αφάνταστα.

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συναντήσεις στο δρόμο σου ευαισθητοποιημένους και υπεύθυνους δασκάλους και κυρίως γονείς, κάτι το οποίο όπως κατάλαβα από ορισμένες απαντήσεις δυστυχώς δεν είναι καθόλου αυτονόητο.

Βρε κοριτσια ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω μερικες. Μαχεστε για τον φυσιολογικο τοκετο, για τον θηλασμο, να μην τρωνε τα παιδια γλυκα, αλατι, και ερχεται μια μαμα και μοιραζεται τους προβληματισμους της για τις αποδεδειγμενες αλλεργιες του παιδιου και ενοχλειστε επειδη λεει οτι θελει να ενημερωσει το σχολειο και να ειναι και η ιδια ενημερη οταν γινονται κερασματα στο σχολειο για να εχει κατι για το παιδι της? Μαχομαστε μονο οτι αφορα το παιδι μας και το παιδι του διπλανου ας παθει οτι παθει? Δεν ζητησε τιποτα παραλογο η κοπελα. Για σκεφτειτε να ησασταν στην θεση της.

Πραγματικα και εμένα αυτό το θέμα με ξεπερνάει!!!Οι απαντήσεις που διάβασα με έχουν αφήσει αφωνη.

Συγγνώμη αλλά ποιος το λέει ότι η εκπαίδευση του πρέπει να γίνει στο χώρο του νηπιαγωγειου δηλαδή; Πρέπει εκεί να περνάει από crash tests για να μάθει να αντέχει τον αποκλεισμό;

Δε ζούμε σε γυαλα. Και σε πάρτυ πάμε, και σε γιορτές, και για φαγητό έξω. Εκεί θα είμαι εγώ δίπλα του να το εκπαιδευω, να του εξηγώ να του υποδεικνύω. Μη σου πω ότι η εκπαίδευση ξεκινά από το σούπερ μάρκετ.

Και ναι, έχει διαφορά λοιπόν να έχω μπροστά μου ένα χρονικό περιθώριο 2 ετών γι 'αυτή την εκπαίδευση. Που θα γίνει με εμένα δίπλα του όμως και σωστά.

Για να μη μιλήσω για την τεράστια διαφορά στη συναισθηματικη ωριμότητα ενός 4 χρόνου και ενός 6 χρόνου.

Εκπαίδευση δεν είναι ένα παιδί που βλέπει τους άλλους να τρώνε και η δασκάλα του λέει "εσένα αγάπη μου δεν μπορώ να σου δώσω γιατί δεν κάνει να το φας/είπε η μαμά ότι θα πονέσει η κοιλίτσα σου".

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δε θα κάτσει η δασκάλα να εμβαθυνει.

Εκπαιδευση είναι να πηγαίνουμε σε μια γιορτή και να του εξηγώ τι έχει μέσα το Χ και δεν κάνει να το φάει, αλλά δεν πειράζει γιατι μπορεί να φάει το Υ που είναι ασφαλές και εξίσου νόστιμο. Και οτι αν έχει επιθυμησει το Χ θα το φτιάξουμε αύριο στο σπίτι με τα δικά μας υλικά.

Εκπαιδευση δεν είναι να μάθει μόνο τι δεν μπορεί να φάει αλλά και τι μπορεί, τις ασφαλεις εναλλακτικες.

Εκπαιδευση είναι να πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ και να έχει το δικό της καλάθι που θα βάζει μέσα τα δικά της τρόφιμα για να μαθαίνει να τα ξεχωρίζει. Να "παίζουμε" ψάχνοντας το ειδικό σηματάκι των gluten free πανω στις συσκευασίες.

Εκπαιδευση είναι να μαγειρευουμε μαζί και να μαθαίνει τα υλικά.

Εκπαιδευση είναι να πηγαίνουμε έξω για φαγητό και να με ακούει να ρωτάω αν το τάδε έχει μέσα γλουτενη ή να δίνω οδηγίες στο σερβιτορο να μη βάλει ξύδι στη σαλάτα μας, να μη σερβίρει τα μαχαιροπίρουνα στην ψωμιερα, να μη μαριναρει το κρέας μας.

Εκπαιδευση είναι τα παραμύθια που λέμε κάθε βράδυ για το κουνελάκι που είχε αλλεργία στα καρότα, την αρκουδιτσα που ήθελε να ανοίξει φούρνο για σκιουρακια με αλλεργία, την χελωνιτσα που ήθελε να φτιάξει τούρτα χωρίς γλουτενη.

Οπότε ας μου πει κάποιος ότι αδιαφορει ή δε θέλει να ξεβολευτει , αλλά μη μου λέει ότι μου εκπαιδευει κιόλας το παιδί στέλνοντας στο σχολείο ακατάλληλο κερασμα γιατί ανεβάζω πίεση! Μη μου λεει οτι το κάνει για να συνηθίζει να λεει "όχι ευχαριστώ, έχω αλλεργία"! Να πω κι ευχαριστώ δηλαδή από πάνω!!!

Εγώ το παιδί το στέλνω στο σχολείο για να μορφωθει. Δεν το στέλνω το για να μου το εκπαιδευσει στο θέμα των αλλεργιων η μαμά του Νικολακη που γιορτάζει, με τον σκληρό τρόπο που εκείνη επικαλείται για να καλύψει την έλλειψη ευαισθησίας της, δηλαδή τριβοντας του στη μούρη ένα λαχταριστο γλυκό που οοοοολοι θα τρώνε αλλά εκείνο κάτι κακό έχει που το λένε αλλεργία και δεν μπορεί να το φάει.

Το μήνυμα σου είναι συγκλονιστικό!!!Τι να σου πω κοπελα μου μπράβο και ξαναμπραβο!

Δε ήξερα οτι υπαρχουν αυτοάνοσα σε παιδια- δε ήθελα να το σκεφτώ καν μαλλον- και φαντάζομαι τι αγώνα δίνεις (απο προσωπική εμπειρία ). Όλα καλά θα πάνε και θα βρείτε τις ισορροπίες σας απλα θέλει χρονο.

Σου στελνω μια μεγαλη αγκαλια αν και δε σε ξερω αλλα πραγματικα με αγγιξες!

Ειναι πολυ ωραια αυτα που σκεφτηκες και προτεινω να τα κανεις γιατί ετσι θα ενημερωθούν και άλλοι γονεις για θέματα που έχουμε άγνοια. Γιατί ή γνώση είναι δύναμη δε λένε;

Καλη συνέχεια και καλη αρχη στο κοριτσακι σου στο σχολειο!!

Θέλω σε ευχαριστήσω Νίτσα γιατί με αυτό το ποστ μου άλλαξες τον τρόπο που θα αντιμετωπίζω πλέον τις γιορτές των παιδιών μου στο σχολικό περιβάλλον. Μέχρι τώρα έστελνα γλυκά-τούρτες μακάρια στην άγνοια μου ότι αυτή μου η κίνηση μπορεί να σαμποτάριζε τον αγώνα μιας μαμάς και να πλήγωνε/άφηνε στο περιθώριο ένα παιδί. Σε ευχαριστώ λοιπόν που μου άνοιξες τα μάτια για μια κατάσταση τελείως άγνωστη για εμένα. Από εδώ και μπρος μόνο δωράκια και θα προσπαθήσω από Σεπτέμβριο σε συννενόηση με τη δασκάλα να το καθιερώσουμε ως κανόνα. Και αλλεργίες να μην έχεις η λιγότερη ζάχαρη στη διατροφή κανένα δεν έβλαψε.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ βρε κορίτσια για τα καλά λόγια. Τι να πω... με συγκινειτε...

Ομολογώ ότι ξαναδιαβασα το ποστ μου να καταλάβω πού είναι το συγκλονιστικο που βρήκατε χαχαχα

Ίσως σας έκανε εντύπωση κάτι που έγραψα αλλά για ολες οι μαμαδες στη θέση τη δική μου αυτή είναι η καθημερινότητα μας.

magdoulini, μια χαρά την έχω προσέξει την πρόταση αυτή απλά δεν είχα κάτι να σχολιάσω.

Το να ρωτήσω ψυχολόγο για το πως θα εκπαιδεύσω το παιδί μου, πώς θα του εξηγήσω το πρόβλημα υγείας του, πως θα το θωρακίσω να μη στενοχωριέται είναι άσχετο από αυτό που συζητάμε. Ξέρω μια χαρά πώς να το εκπαιδεύσω και πού να απευθυνθώ για γνώμη ειδικού την οποία δεν υποτιμώ φυσικά.

Ο ψυχολόγος όμως θα μου πει τον τρόπο, δε θα πατήσει κανένα μαγικό κουμπί για να πάει το παιδί έτοιμο, εκπαιδευμένο και σκληραγωγημένο τον Σεπτέμβρη.

Αυτό που συζητάμε εδω ειναι ΜΕΧΡΙ το παιδι να εκπαιδευτει, να καταλαβει, να μεγαλωσει, να συνηθίσει..ΜΕΧΡΙ να αποδώσουν καρπούς οι οδηγίες του ψυχολόγου που λες...ΜΕΧΡΙ τότε πώς προστατεύεται το παιδί στο σχολείο.

Μια χαρα τα λες.. Δυστυχως καποιοι στελνουν αλλους στους ψυχολογους και στους παιδοψυχολογους για να πεταξουν την οποια ευθυνη απο πανω τους, αντι να κανουν το αυτονοητο.

Τι θελω να πω.. φοραει το παιδακι γυαλια? Θωρακισε το γιατι θα το κοροιδευουν στον σχολειο... εχει δυσλεξια? πηγαινε σε ψυχολογο για να δεις πως το παιδι δεν θα εχει αυτοπεποιθηση στο πατωμα απο τα πειραγματα των αλλων παιδιων, εχει στραβισμο? ενα απο τα ιδια. Ουτε λογος για να μαθουμε σε ολα τα παιδια οτι δεν κοροιδευουμε το διαφορετικο, οτι κανεις δεν ειναι κατωτερος μας, οτι σεβομαστε την ιδιαιτεροτητα του καθε ανθρωπου.

Μια χαρα τα λες.. Δυστυχως καποιοι στελνουν αλλους στους ψυχολογους και στους παιδοψυχολογους για να πεταξουν την οποια ευθυνη απο πανω τους, αντι να κανουν το αυτονοητο.

Τι θελω να πω.. φοραει το παιδακι γυαλια? Θωρακισε το γιατι θα το κοροιδευουν στον σχολειο... εχει δυσλεξια? πηγαινε σε ψυχολογο για να δεις πως το παιδι δεν θα εχει αυτοπεποιθηση στο πατωμα απο τα πειραγματα των αλλων παιδιων, εχει στραβισμο? ενα απο τα ιδια. Ουτε λογος για να μαθουμε σε ολα τα παιδια οτι δεν κοροιδευουμε το διαφορετικο, οτι κανεις δεν ειναι κατωτερος μας, οτι σεβομαστε την ιδιαιτεροτητα του καθε ανθρωπου.

Έτσι ..... Βάζουμε ολη την προςπαθεια στο θύμα και ο θύτης δεν παιρνει χαμπάρι. Για αυτο εννοείται σαν γονεις δεν ξέρουμε την τυφλά μας, περιμένουμε τον παιδο ψυχολόγο να μας την πει... :roll:

Μέχρι πάντως το θέμα να κάνει τον κύκλο του ελπίζω να λυθεί και η εύλογη απορία: Γιατί σε περιπτώσεις όπου οι δασκάλες "απαγορεύουν" τα γλυφιτζούρια-σοκοφρετάκια και τα παρόμοια σκουπίδια ως κέρασμα υπάρχουν κάποιοι γονείς που απλά την αγνοούν και κάνουν το δικό τους; Είναι γιατί "η μανούλα ξέρει καλύτερα" ή απλά βαριούνται να προσφέρουν κάτι καλύτερο-ποιοτικότερο και δεν θέλουν να επενδύσουν το χρόνο και τη σκέψη τους σ' αυτό καταφεύγοντας στην εύκολη λύση;

Καλά, το να υπάρχει θέμα υγείας στην τάξη και πάλι οι γονείς εν γνώσει τους να κάνουν το δικό τους, εννοείται ότι είναι τεράστια γαϊδουριά.Μ' αρέσει που θέλουμε κατά τα άλλα να διδάξουμε στα παιδιά μας και ενσυναίσθηση.

Μέχρι πάντως το θέμα να κάνει τον κύκλο του ελπίζω να λυθεί και η εύλογη απορία: Γιατί σε περιπτώσεις όπου οι δασκάλες "απαγορεύουν" τα γλυφιτζούρια-σοκοφρετάκια και τα παρόμοια σκουπίδια ως κέρασμα υπάρχουν κάποιοι γονείς που απλά την αγνοούν και κάνουν το δικό τους; Είναι γιατί "η μανούλα ξέρει καλύτερα" ή απλά βαριούνται να προσφέρουν κάτι καλύτερο-ποιοτικότερο και δεν θέλουν να επενδύσουν το χρόνο και τη σκέψη τους σ' αυτό καταφεύγοντας στην εύκολη λύση;

Καλά, το να υπάρχει θέμα υγείας στην τάξη και πάλι οι γονείς εν γνώσει τους να κάνουν το δικό τους, εννοείται ότι είναι τεράστια γαϊδουριά.Μ' αρέσει που θέλουμε κατά τα άλλα να διδάξουμε στα παιδιά μας και ενσυναίσθηση.

Εύλογες απορίες ας μας απαντήσουν οι κοπέλες που ειναι υπέρμαχες αυτών των τακτικών μηπως και πάρουμε κάποια λογική απάντηση.

Γιατι εγώ προσωπικά ακομα το χω το θέμα και την αντιμετώπιση του στο μυαλό μου και ας μην αγγίζουν το δικό μου παιδι.

Πως βρε κοπέλα μου να διδάξεις ενσυναίσθηση αν ο ίδιος σαν γονιός δεν το χεις;

Miriki κάπου προτείνεις να ανοίξεις θέμα εναλλακτικό κέρασμα καντο! Και ας συγκεντρώσουμε εκεί καποιες ιδέες εναλλακτικού κεράσματος όπως αυτή με τα lego ! Δεν ξέρεις καμία φορά μπορεί να υπάρχουν και άλλες μανούλες σαν την panafiota75 που εχουν την καλη διάθεση απλά δεν τους είχε περάσει καν απο το μυαλό.

Nitsa_ge όπως καταλαβαίνεις το θέμα σου έχει αγγίξει πολλές απο μας. Κρατά μας ενήμερες αν θέλεις οταν ξεκινήσει η μικρή το σχολείο και πες μας αν βρήκες ανταπόκριση απο γονεις η νηπιαγωγούς η αν με κάποιο τροπο σε βοήθησαν και έδειξαν κατανόηση στο προβλημα σου.

Διαφημίσεις

Δεν νομιζω οτι οι δασκαλες μπορουν να απαγορεψουν ή να επιτρεψουν κατι. Στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν εχει τεθει καν θεμα (και μου κανει εντυπωση. Δεν υπαρχει αλλη παρομοια περιπτωση στο φορουμ?). Οταν υπαρχουν ποστ που γινεται μαχη μεταξυ σπιτικου και συσκευασμενου για το ποια ειναι καλυτερο και ποια μαμα κανει τις καλυτερες επιλογες τι περιμενετε? Δεν νομιζω οτι κανενας μας θα εβλαπτε συνηδειτα καποιο παιδακι, απο την αλλη ολες οι μαμαδες θα ασχολιουταν πρωτιστος με την σιτηση του δικου τους παιδιου και μετα με τα υπολοιπα. Δηλαδη δεν ειναι το 1, 5, 20 κερασματα αλλα ειναι η καθημερινοτητα που τελικα δημιουργει θεματα σε τοσο σοβαρες πειπτωσεις. Οταν ακομη και τα πολλα προιοντα του εμποριου που διαφημιζονται σαν χωρις γλουτενη εχουν τελικα ελλαχιστη, οταν υπαρχει σε πραγματα που δεν μπορεις να φανταστεις οτι υπαρχει (πχ οι γομες με τα σχεδιακια ειναι ασφαλεις? εσεις τις τρωγατε σαν παιδακια? τις ζβηστρες εννοω), οταν δεν ειναι μονο το κεικ προβλημα αλλα ακομα και το να μαγειρευετει το φαγητο στο ιδιο σκευος..

Δεν νομιζω οτι οι δασκαλες μπορουν να απαγορεψουν ή να επιτρεψουν κατι.

Γιατί να μην μπορούν; Το ξαναέγραψα. Αν ήμουν δασκάλα κι υπήρχε τέτοιο θέμα με παιδάκι στην τάξη μου θα είχα η ίδια φτιάξει επιστολή προς τους γονείς όπου θα ανέφερα ότι υπάρχει πρόβλημα διατροφικό με ένα παιδί (δεν θα το κατονόμαζα φυσικά) και ότι για κεράσματα θα δεχόμουν μόνο δωράκια ή συσκευασμένα τρόφιμα που θα δίνονταν στο πέρας της σχολικής μέρας στο κάθε παιδάκι κατά την αποχώρησή του και την παραλαβή του από τους γονείς.

Αν μου έφερναν τούρτα ή ό,τι άλλο που δεν πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις απλά δεν θα το παραλάμβανα. Ας μου έκαναν καταγγελία, αναφορά, ας με τρέχαν σε ΕΔΕ (εδώ γελάμε), ας ερχόντουσαν τα κανάλια και να βλέπαμε μετά ποιος θα έβρισκε το δίκιο του.

Δηλαδη ενταξει η δασκαλα θα απαγορευσει το κερασμα γλυκου. Θα απογορευσει στα παιδια να φερνουν ψωμι για κολατσιο?

Νομίζω πως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το κολατσιό είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετικό για το κάθε παιδάκι. Η Μαρία έχει μπανάνα, ο Σταύρος έχει τόστ, ο Λευτέρης σπανακόπιτα, κοκ.

Δεν είναι το ίδιο να πεις στο 4 χρονο να τρώει μόνο το δικό του κολατσιό και όχι άλλου με το να του πεις όταν όλοι τρώνε τη σοκοφρέτα - τούρτα - πάστα εσύ να κάθεσαι να κοιτάς.... Μη δημιουργούμε προβληματισμούς εκεί που δεν υπάρχουν.

Είναι σαφές το πρόβλημα της κοπέλας και νομίζω τελικά κι εγώ ότι η καλή ή κακή θέληση των γονιών είναι αυτή που το δημιουργεί....

Θα περιμένα πολύ περισσότερες μαμάδες να έμπαιναν στη θέση της, να προβληματίζονταν και να έβρισαν οι ίδιες ως τρίτοι, μέλη όμως της σχολικής κοινότητας, τρόπους να στηρίξουν το παιδάκι της ή κάθε άλλο παιδάκι.

το κολατσιο το ανεφερα γιατι χτες ο 9αχρονος γιος μου εκανε ανταλλαγη με ενα παιδακι που απο το ονομα του νομιζω οτι ακολουθει διαφορετικες διατροφικες συνηθιες. Στο σχολειο και στις δραστηριοτητες που πηγαινουν τα παιδια μου βλεπω οτι οι ανταλλαγες στο κολατσιο ειναι πιο συνηθισμενες απο οτι το κερασμα σε γενεθλια. Επισεις τα παιδια εχουν βρει τροπους να ξεφευγουν απο τους επιβλεποντες για να κανουν ανταλλαγες. Μας εχει τυχει κι ολας να ανοιξουν την τσαντα τους και να τους παρουν το κολατσιο. Δεν λεω οτι το Χ παιδακι θα το κανει. Λεω ομως τι γινεται

Ακριβώς επειδή συμβαίνουν κι αυτά mmdad αυτά που ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί μπορούμε να ελέγξουμε, ας τα ελέγξουμε.

mkcm Κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς στην 1η και στη 2η συνάντηση γονέων (έχουν απόσταση περίπου 1 μήνα) και στις ατομικές λέω στους γονείς (και τους κοιτάω όλους έναν έναν) αυτά που έχω γράψει εδώ. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν άκουσε δεν κατάλαβε, φροντίζω να είναι εξαιρετικά σαφές ότι ξέρω αν με άκουσαν ή όχι. Ε, υπάρχουν πάντα εκείνοι (και είναι πολλοί) που αντιδρούν όπως είδατε. Γιατί μια επιστολή "ουπς την έχασα", "α, δεν το πρόσεξα" γβρχμ!!!! (που γράφουν και τα μικυ μάους).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ακριβώς επειδή συμβαίνουν κι αυτά mmdad αυτά που ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί μπορούμε να ελέγξουμε, ας τα ελέγξουμε.

mkcm Κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς στην 1η και στη 2η συνάντηση γονέων (έχουν απόσταση περίπου 1 μήνα) και στις ατομικές λέω στους γονείς (και τους κοιτάω όλους έναν έναν) αυτά που έχω γράψει εδώ. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν άκουσε δεν κατάλαβε, φροντίζω να είναι εξαιρετικά σαφές ότι ξέρω αν με άκουσαν ή όχι. Ε, υπάρχουν πάντα εκείνοι (και είναι πολλοί) που αντιδρούν όπως είδατε. Γιατί μια επιστολή "ουπς την έχασα", "α, δεν το πρόσεξα" γβρχμ!!!! (που γράφουν και τα μικυ μάους).

Ε, το απλό επόμενο βήμα είναι να πάρουν την τουρτίτσα και να την κάνουν μεταβολή και μαρς..... Εγώ σαν εκπαιδευτικός που έχω την ευθύνη για 24 παιδιά και όχι για το 1 το δικό σας, δεν την παραλαμβάνω. Κι αν αρχίσουν τα "μα το παιδί θα στενοχωρηθεί, θα, θα, θα..." να τους ξεκαθαριστεί ότι την ευθύνη για το πως θα νιώσει τελικά το παιδί τους που δεν θα κεράσει το έχουν οι ίδιοι γιατί "ούπς την έχασαν, δεν το πρόσεξαν, γβρχμ....". Δεν μπορούν επαορίστου να μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες αλλού.

Γιατί αν σήμερα εγώ σαν εκπαιδευτικός παραλάβω την τάδε τούρτα που ήρθε παρά τις συστάσεις μου και πάει ο Γιωργάκης στο σπίτι του και πει στη μαμά του ότι ο Κωστάκης σήμερα μας κέρασε τούρτα, η μαμά του Γιωργάκη στα γεννέθλια του Γιωργάκη θα πάει τούρτα στο σχολείο. Ενώ αν η μαμά του Κωστάκη πει στο μαμά του Γιωργάκη ότι η στρίγκλα δασκάλα δεν παρέλαβε την τούρτα που έφτιαξε, η μαμά του Γιωργάκη "θα συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις...."

το κολατσιο το ανεφερα γιατι χτες ο 9αχρονος γιος μου εκανε ανταλλαγη με ενα παιδακι που απο το ονομα του νομιζω οτι ακολουθει διαφορετικες διατροφικες συνηθιες. Στο σχολειο και στις δραστηριοτητες που πηγαινουν τα παιδια μου βλεπω οτι οι ανταλλαγες στο κολατσιο ειναι πιο συνηθισμενες απο οτι το κερασμα σε γενεθλια.

Και πάλι όμως είναι πολύ πιο ανώδυνο και εύπεπτο για ένα μικρό παιδάκι το να μην ανταλλάξει το κολατσιό του από το να αντισταθεί σε ένα κέρασμα ή να μη στενοχωρηθεί την ώρα που οι άλλοι θα το τρώνε ενώ εκείνο δεν θα μπορεί να φάει....

Γιατί να μην μπορούν; Το ξαναέγραψα. Αν ήμουν δασκάλα κι υπήρχε τέτοιο θέμα με παιδάκι στην τάξη μου θα είχα η ίδια φτιάξει επιστολή προς τους γονείς όπου θα ανέφερα ότι υπάρχει πρόβλημα διατροφικό με ένα παιδί (δεν θα το κατονόμαζα φυσικά) και ότι για κεράσματα θα δεχόμουν μόνο δωράκια ή συσκευασμένα τρόφιμα που θα δίνονταν στο πέρας της σχολικής μέρας στο κάθε παιδάκι κατά την αποχώρησή του και την παραλαβή του από τους γονείς.

Αν μου έφερναν τούρτα ή ό,τι άλλο που δεν πληρούσε τις παραπάνω προϋποθέσεις απλά δεν θα το παραλάμβανα. Ας μου έκαναν καταγγελία, αναφορά, ας με τρέχαν σε ΕΔΕ (εδώ γελάμε), ας ερχόντουσαν τα κανάλια και να βλέπαμε μετά ποιος θα έβρισκε το δίκιο του.

Συμφωνω πολυ να παρά πολυ!

Και ξανά συμφωνω με οτι έγραψε η mcm

Το θέμα δεν ειναι τι δεν μπορείς να ελέγξεις και εντάξει αφου δεν μπορώ το προσπερνάω.

Το θέμα ειναι τι μπορείς να ελέγξεις και κανεις προσπάθεια γι αυτο.

Και καταλήγω στο οτι μάλλον σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει ξεκάθαρα δεν θέλω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...