Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς αντιμετωπίζει το προνήπιο παιδάκι με πολυτροφικές αλλεργίες

Recommended Posts

Για το θέμα παιδοψυχολόγος, θέλω να διευκρινίσω, ότι όταν ο φίλος μου λέει ότι στο 95% των περιστατικών που βλέπει δε χρειάζονται ειδικό τα παιδιά, αλλά οι γονείς, δεν εννοεί ότι οι γονείς έχουν πρόβλημα. Εννοεί, ότι το θέμα ψυχολόγος έχει γίνει στις μέρες μας καραμέλα και από το υπερβολικό μας άγχος φυσιολογικές συμπεριφορές, ζητήματα που προκύπτουν σε κάθε φυσιολογική οικογένεια πλέον τα βάζουμε τόσο πολύ κάτω από το μικροσκόπιο που ξεχνάμε το βασικότερο: την αλληλεπίδραση με τα παιδιά μας και τη δύναμη της αγάπης και της αγκαλιάς. Θα αναφέρω κάποια παραδείγματα:

Έχει δεχτεί παιδί ετών 4 που ξαφνικά άλλαξε η συμπεριφορά του, έγινε αντιδραστικό, έκανε πολλές αταξίες, είχε ως μόνιμη απάντηση σε όλα το όχι. Εκτός του ότι ΟΛΑ τα παιδιά περνάνε από τη φάση αυτή, στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε έρθει και νέο μέλος στην οικογένεια. Όσα έκαναν οι γονείς ήταν σωστά: χρόνος ξεχωριστά με το μεγάλο παιδί, όχι φωνές και τιμωρίες εξαντλητικές, πολλές αγκαλιές, εμπλοκή του μεγάλου παιδιού στην καθημερινότητα με το μικρό, κοκ. Προφανώς, θέλει ένα χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί το μεγάλο παιδί στα νέα δεδομένα, αλλά οι γονείς νόμιζαν ότι το παιδί έχει ΔΕΠΥ...

Παιδάκι που φόρεσε γυαλιά. Το πήγαν οι γονείς στον παιδοψυχολόγο για να μπορέσει να ανταπεξέλεθει σε τυχόν πειράγματα...

Αδέρφια που τσακώνονταν. Τα πήγαν οι γονείς σε παιδοψυχολόγο...

Δεν το έκαναν οι γονείς από αδιαφορία ή επειδή βαριόντουσαν να ασχοληθούν οι ίδιοι με τα παιδιά τους, απ' ότι μου είπε όλες αυτές (κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις) είχαν έναν κοινό παρονομαστή: πολύ καλούς γονείς που νοιάζονταν για τα παιδιά τους, που ασχολούνταν με τα παιδιά τους, αλλά τα ψίριζαν όλα υπερβολικά πολύ. Ανέλυαν κάθε κίνηση του παιδιού, κάθε λέξη του, κάθε, κάθε, κάθε...

Αν υπάρχει πρόβλημα με ένα παιδί αυτό θα φανεί στο σχολικό του περιβάλλον πρωτίστως (παιδικό σταθμό, σχολείο, κλπ.) και στο 99% των περιπτώσεων οι εκπαιδευτικοί θα το αναγνωρίσουν και θα κάνουν ανάλογες συστάσεις στους γονείς.

Ο ίδιος αυτά τα περιστατικά δεν τα αναλαμβάνει. Απ' ότι μου είπε δεν το λέει η καρδιά του να παίρνει χρήματα χωρίς λόγο. Άλλοι συνάδελφοί του το βλέπουν ως εύκολο χρήμα. Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα. Κάθομαι και ασχολούμε ένα 45' (τόσο νομίζω μου είπε) με ένα παιδάκι χαλαρά και παίρνω και τα λεφτάκια μου....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 269
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ασχετα με το θεμα, προσωπικα πισευω οτι ολοι οι γονεις θα πρεπει να παρακολουθουμε σχολες γονεως οι διαφορες τετοιου ειδους συναντησεις με ψυχολογους αλλα και με αλλους γονεις μαζι. Θεωρω οτι παιρνουμε παρα πολλα πραγματα οχι μονο απο τον ειδικο αλλα και απο την συναναστροφη μας με τους αλλους γονεις που εχουν διαφορετικη οπτικη απο εμας. Απο εκει και περα ειμαι καθετα αρνητικη με το παραμικρο να τρεχουμε σε ψυχολογους ή να μας υποδεικνυουν οι αλλοι να παμε σε ψυχολογο για να φυγει η οποια ευθυνη εχουν και οι ιδιοι απο πανω τους. Για το συγκεκριμενο θεμα, φαινεται οτι η θεματοθετρια ειναι μια μαμα που ψαχνει τα παντα. Ισως να εχει λιγο αγχος παραπανω αλλα ειναι δικαιολογημενη γιατι εχει να κανει με την υγεια του παιδιου της. Το να της λεμε πηγαινε σε ψυχολογο την ιδια ωρα που καποιοι αρνουνται να συμβιβαστουν με ενα κερασμα που δεν θα πειραξει το παιδακι της το βρισκω το λιγοτερο ενοχλητικο . (Μιλαω γενικα μην παρεξηγηθει συγκεκριμενο μελος). Προσωπικα αν ειχα δοκιμασει τα παντα, ζητουσα τροπο να προσεγγισω καποιους γονεις και το εριχναν στο ψυχολογικο θα ειχα θυμωμσει παρα πολυ ασχημα. Εχω παει σε ψυχολογο και παιδοψυχολογο και εχω ζητησει συμβουλες για ιδιαιτερη στιγμη της ζωης μου. Περσι ομως οταν το παιδι μου επεφτε θυμα εκφοβισμου στο σχολειο η δασκαλα προτιμησε να στειλει το δικο μου παιδι ψυχολογο (που συμφωνησα και πηγε) και οχι τα παιδια ή τους γονεις που τον εκφοβιζαν. Το πορισμα του ψυχολογου του σχολειου αλλα και του ψυχολογου στο ΚΕΔΔΥ ηταν ακριβως το ιδιο, οτι ειναι μια χαρα φυσιολογικο παιδι και δεν χρειαζοταν κατι παραπανω. Στο τελος της χρονιας και αφου ειχαν αγανακτησει πολυ γονεις με την συμπεριφορα των συγκεκριμενων παιδιων και εκαναν καταγγελιες επιληφθηκε της καταστασης ο σχολικος συμβουλος και επεσαν και αποβολες. Κανενας απο τους γονεις δεν πηγε το παιδι του σε ψυχολογο ουτε νοιαστηκε για αυτο που γινοταν και φυσικα εριξαν την ευθυνη στα αλλα παιδακια που ειναι "χαζα, βλαμενα" και καθονται και τις τρωνε.

Daenarys_T πρακτικά και επι της ουσίας

Ξεκινάει η σχολική χρόνια τον Σεπτέμβριο και στην συνάντηση γονέων η δασκάλα σας ενημερώνει οτι ενα απο τα παιδιά έχει σοβαρές διατροφικές αλλεργίες οτι η κατανάλωση κάποιας "απαγορευμένης" τροφής ιςως να έθετε ακομα και την ζωή του παιδιου σε κίνδυνο. Οτι η νομοθεςια δυστυχώς δεν καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις και οτι η ίδια θα προσπαθούσε να κάνει οτι καλύτερο μπορεί για προστατεψει το παιδι. Έκανε θερμή παράκληση προς όλους τους γονεις να γίνει το προβλημα σεβαστό και προτείνει (όχι επιβάλλει) λύσεις οπως καθόλου κέρασμα συσκευασμένο κέρασμα, μη φαγώσιμο κέρασμα, (εναλλακτικό κέρασμα κτλ)

1. Εσυ σαν μαμά του υγιούς παιδιου πως θα αντιδρούσες; Θα συμφωνούσες με την δασκάλα; Θα στήριζες την προσπάθεια της; Και αν ναι τι ακριβώς θα έκανες στην πράξη;

2. Ως η μαμά του παιδιου με το "προβλημα" τι παραπάνω απο αυτά που πρότεινε θα έκανες η δεν θα έκανες;

Αν θέλεις μου απαντάς.

1. Θα συμφωνούσα με τη δασκάλα, θα στήριζα την προσπάθειά της και είτε θα έστελνα κάτι συσκευασμένο, είτε κάτι μη φαγώσιμο.

2. ως η μαμά του παιδιού με το πρόβλημα, δεν θα έστελνα επιστολή σε άλλους γονείς. Θα εξηγούσα στη δασκάλα ότι καλά έκανε και ενημέρωσε και ζήτησε βοήθεια, αλλά επειδή όλο και κάτι μπορεί να ξεφύγει ή κάποιος να μην συμμορφωθεί, θα έπρεπε η ίδια να προσέχει την ώρα του μαθήματος το παιδί μου να μην καταναλώσει τίποτα από τρίτους. Ή να μην ανταλλάξει φαγητό με κάποια άλλο παιδάκι.

Παράλληλα θα προσπαθούσα να δώσω στο παιδί μου να καταλάβει (σιγά σιγά-μπορεί και να συμβουλευόμουν ψυχολόγο για το πως) ότι δεν πρέπει να δέχεται φαγητό από τρίτους σε καμία περίπτωση.

Ναι οντως.. πολλα επιχειρηματα, τοσα που καταληγουν παντα σε ψυχολογο τοσο που παιδοψυχολογος ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα και η μαμα το χειριζεται οπως πρεπει.

Το προβλημα αν δεν το εχεις καταλαβει ειναι μεσα στην ταξη που θεωρουν δικαιωμα τους να φερνουν οτι θελουν χωρις να λαμβανουν υποψιν οτι υπαρχουν παιδια με ιδιαιτεροτητες. Και δεν εννοω το κολατσο που θα δωσουν στο παιδι τους, αλλα την τουρτα ή τα κερασματα.. πραγματικα αν ενα παιδι χρειαστει νοσηλεια μετα απο ενα τετοιο κερασμα , παλι δεν θα μας νοιαξει? παλι θα στειλουμε την μαμα σε ψυχολογο με την δικαιολογια οτι δεν θωρακισε το παιδι της? Οπως ειπα.. ο εαυτουλης μας και μονο μεχρι φυσικα να αντιμετωπισουμε οι ιδιοι καποιο προβλημα και τοτε θα τους θελουμε ολους σουζα!!!

- δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχεις με τη λέξη "ψυχολόγος" λες και είναι κάτι κακό. Υπερβολικό μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά γιατί τρελαίνεσαι δεν καταλαβαίνω. (άστο μην μου απαντάς)

- από που συμπέρανες ότι δεν θα μας νοιάξει... αυτό που λέω είναι ότι η δασκάλα πρέπει να συντονίζει το τι γίνεται μέσα στην τάξη...

- δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχεις με τη λέξη "ψυχολόγος" λες και είναι κάτι κακό. Υπερβολικό μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά γιατί τρελαίνεσαι δεν καταλαβαίνω. (άστο μην μου απαντάς)

- από που συμπέρανες ότι δεν θα μας νοιάξει... αυτό που λέω είναι ότι η δασκάλα πρέπει να συντονίζει το τι γίνεται μέσα στην τάξη...

Επειδη εχουμε μια καποια αντιπαραθεση καταλαβαινω οτι δεν διαβαζεις καθολου με προσοχη αυτα που γραφω και βγαζεις αλλα συμπερασματα. Δεν ειπα πουθενα οτι ο ψυχολογος ή ακομη και ο ψυχιατρος ειναι κατι κακο. Απλα εχει γινει καραμελα απο γονεις που υποδεικνυουν σε αλλους να πανε για να βγαλουν την οποια ευθυνη απο πανω τους. Μαλιστα σου εδωσα και παραδειγματα.

Επισης οπως ειπα καλο ειναι ολοι οι γονεις να παρακολουθουμε τις σχολες γονεων ή οτιδηποτε αλλο γινεται διπλα μας γιατι μαθαινουμε να αντιμετωπιζουμε καταστασεις, μαθαινουμε να κατανοουμε τον διπλα μας, τον προβλημα του που μπορει να γινει και δικο μας προβλημα.

Για το συγκεκριμενο θεμα αν διαβασεις υπαρχουν αντιρρησεις και καποιο επιμενουν στο κερασμα, τουρτα κτλ ενω ξερουν οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα. Ναι ειναι ευθυνη της δασκαλας αλλα ειναι και ευθυνη των μαμαδων που τα παιδια τους συνυπαρχουν σε μια ταξη.. και δεν λεω για το κολατσο, αλλα για την τουρτα που θα στειλουν.

Επειδη τα παιδια μου πλεον ειναι αρκετα μεγαλα, η κορη μου 17 ετων, εδω δει παρα πολλους γονεις που δεν ενιδαφερονται καν και πετανε διαφορα για να καλυψουν τις δικες τους ευθυνες. Την τουρτιτσα, την σοκοφρετιτσα, μπορει ανετα το παιδακι να την φαει μετα το τελος του σχολειου. Αν με ρωτησεις αν εχω παει τουρτα στο σχολειο ναι εχω παει σε συνεννοηση με την δασκαλα.. οπως και στον γιο μου στον παιδικο οταν μεναμε στην Αμερικη οπου του ειχαν κανει κανονικο παρτυ ολα τα τμηματα του παιδικου. Θυμαμαι οτι οι δασκαλες εκει ειχαν πει να μην υπαρχουν ξηροι καρποι (που οι παιδικες τουρτες εκει δεν εχουν γιατι τα περισσοτερα παιδακια ειναι αλλεργικα). Σε καμια περιπτωση δεν θα με ενοχλουσε αν ενημερωνομουν ειτε απο την δασκαλα ειτε απο το γονιο για την κατασταση ενος παιδιου και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι μια επιστολη απο εναν γονιο θα ενοχλουσε εναν αλλο γονιο. Αυτο μπορειτε να μου το εξηγησετε?

Και οπως ειπε μια μαμα παραπανω, με αφορμη τις αλλεργιες ενος παιδιου ή μια συγκεκριμενη διατροφικη ιδιαιτεροτητα καλλιστα μπορει να γινει μαθημα σε ενα σχολειο. Να μαθουν τα παιδια να σεβονται την ιδιαιτεροτητα και να ψαχνουν να βρουν εναλλακτικες... Ας σταματησουμε να βλεπουμε μια δυσκολια, μια ιδιαιτεροτητα καποιου ως εμποδιο για το δικο μας παιδι, αλλα ως μαθημα στην μετεπειτα ζωη του.

Διαφημίσεις

Δεν ειπα πουθενα οτι ο ψυχολογος ή ακομη και ο ψυχιατρος ειναι κατι κακο. Απλα εχει γινει καραμελα απο γονεις που υποδεικνυουν σε αλλους να πανε για να βγαλουν την οποια ευθυνη απο πανω τους. Μαλιστα σου εδωσα και παραδειγματα.

Εγώ δεν το είπα με αυτή την έννοια.

Τον ψυχολόγο τον πρότεινα ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα. Ανεξάρτητα από το αν θα υπάρχουν τελικά φαγώσιμα κεράσματα στην τάξη ή όχι. Αυτό που είπα είναι ότι εγώ θα συμβουλευόμουν ψυχολόγο για το πως θα βοηθήσω το παιδί να κατανοήσει την ιδιαιτερότητά του ως προς το φαγητό χωρίς να νιώθει μειονεκτικά ή χωρίς να είναι φοβισμένο.

Δεν το είπα με σκοπό να μεταθέσω ευθύνες.

Το έχω τονίσει ότι εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αν θα κεράσει το παιδί μου τούρτα ή σοκολατάκια ή μπαλόνια ή να μην κεράσει και καθόλου στην τελική. Προσπαθώ να δω το θέμα πιο σφαιρικά.

Ούτε είπα ότι ο ψυχολόγος είναι απαραίτητος,. Μπορεί και να τα καταφέρνει μια χαρά μόνη της η κοπέλα. Είπα εγώ τι θα έκανα... και το έχω κάνει για άλλα θέματα.

Ως προς τη δασκάλα, εγώ τη θεωρώ μοναδική υπεύθυνη μέσα στην τάξη. Ακόμα και κανένας να μην συνεργάζεται (εννοείται κακώς), είναι εκείνη υπεύθυνη για την ασφάλεια του παιδιού την ώρα του μαθήματος.

Είναι η πρώτη φορά που το λες αυτό και χαίρομαι πολύ που το ξεκαθαρίζεις, γιατί πραγματικά τόσες μέρες φαίνεται να προτείνεις τον ψυχολόγο ως την απόλυτη λυση. Χρήσιμη η συμβολή του γενικά στο πρόβλημα, αλλά πραγματικά δεν βοηθά στο πρακτικό του ζητήματος.

Όντως ο εκπαιδευτικός έχει την ευθύνη και αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολη και ψυχοφθόρα γίνεται η καθημερινότητά μας όταν οι γονείς δε συνεργάζονται.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εγώ δεν το είπα με αυτή την έννοια.

Τον ψυχολόγο τον πρότεινα ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα. Ανεξάρτητα από το αν θα υπάρχουν τελικά φαγώσιμα κεράσματα στην τάξη ή όχι. Αυτό που είπα είναι ότι εγώ θα συμβουλευόμουν ψυχολόγο για το πως θα βοηθήσω το παιδί να κατανοήσει την ιδιαιτερότητά του ως προς το φαγητό χωρίς να νιώθει μειονεκτικά ή χωρίς να είναι φοβισμένο.

Δεν το είπα με σκοπό να μεταθέσω ευθύνες.

Το έχω τονίσει ότι εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το αν θα κεράσει το παιδί μου τούρτα ή σοκολατάκια ή μπαλόνια ή να μην κεράσει και καθόλου στην τελική. Προσπαθώ να δω το θέμα πιο σφαιρικά.

Ούτε είπα ότι ο ψυχολόγος είναι απαραίτητος,. Μπορεί και να τα καταφέρνει μια χαρά μόνη της η κοπέλα. Είπα εγώ τι θα έκανα... και το έχω κάνει για άλλα θέματα.

Ως προς τη δασκάλα, εγώ τη θεωρώ μοναδική υπεύθυνη μέσα στην τάξη. Ακόμα και κανένας να μην συνεργάζεται (εννοείται κακώς), είναι εκείνη υπεύθυνη για την ασφάλεια του παιδιού την ώρα του μαθήματος.

Δεν ειναι κάποια ιδιαιτερότητα, αν σκεφτόμαστε έτσι, τοτε έτσι θα νοιώθει

Για φαγητο μιλάμε και οχι για το τελος του κόσμου ... Αν χρειαστεί ψυχολόγο για αυτο τι θα κανει για κατι πιο σημαντικό μεθαύριο...

Ειναι απλα ενα συγκεκριμένο φαγητο που την πειραζει, τιποτα παραπάνω, όπως δεν το κάνουν θεμα στο σπίτι και το σέβονται αυτο πρεπει να γινεται και στο σχολείο . Αυτο ειναι όλο ...

Δεν ειναι κάποια ιδιαιτερότητα, αν σκεφτόμαστε έτσι, τοτε έτσι θα νοιώθει

Για φαγητο μιλάμε και οχι για το τελος του κόσμου ... Αν χρειαστεί ψυχολόγο για αυτο τι θα κανει για κατι πιο σημαντικό μεθαύριο...

Ειναι απλα ενα συγκεκριμένο φαγητο που την πειραζει, τιποτα παραπάνω, όπως δεν το κάνουν θεμα στο σπίτι και το σέβονται αυτο πρεπει να γινεται και στο σχολείο . Αυτο ειναι όλο ...

Εγώ δεν κατάλαβα ότι είναι ένα συγκεκριμένο φαγητό... κατάλαβα ότι είναι η γλουτένη το πρόβλημα που μπορεί να βρεθεί παντού...

Τέλοσπάντων, λέω για τελευταία φορά ότι δεν προτείνω ψυχολόγο για το παιδί. Μια συμβουλή ψυχολόγου (εάν θέλουν) στους γονείς για το πως να χειρίζονται την κατάσταση. Όχι πως χωρίς ψυχολόγο δεν θα ξέρουν τι να κάνουν.

Miriki όχι δεν πρότεινα ψυχολόγο σαν την απόλυτη λύση... Καμία σχέση... Έχω πει διάφορα επί του πρακτικού.

• 2 months later...

Λοιπόν! Να σας ενημερώσω για την εξέλιξη!

Λίγες μέρες πριν τον αγιασμό πέρασα από το σχολείο, μίλησα με τη δασκάλα και της άφησα ένα σημείωμα με όσα θεωρούσα σημαντικά να γνωρίζει. Πόσο σοβαρό είναι ή δεν είναι το πρόβλημα (πχ τι αλλεργικές αντιδράσεις θα πρέπει να περιμένει σε περίπτωση "ατυχήματος"), τι ξέρει το παιδί για το θέμα (ώστε να ξέρει πώς να την προσεγγίσει όταν προκύψει ένα κέρασμα που δεν μπορεί να φάει), ποιές τροφές και υλικά απαγορεύονται, και κάποιες ιδέες/προτάσεις για το χειρισμό της υπόθεσης. Μαζί και τα τηλέφωνα γιατρών που παρακολουθούν το παιδί κλπ.

Η αλήθεια είναι οτι απογοητεύτηκα στην πρώτη αυτή συζήτηση με τη δασκάλα γιατί ενώ ήλπιζα να το συζητήσουμε λίγο πιο πολύ, με ξεπέταξε μέσα σε 3 λεπτά επειδή είχε δουλειά. Τελικά όμως βιάστηκα να την κρίνω γιατί λίγες μέρες μετά μου είπε μόνη της οτι κάθισε και διάβασε με την ησυχία της το σημείωμα, και είχε σκεφτεί και κάποια πράγματα για το θέμα και γενικά είναι πολύ συνεργάσιμη και γλυκιά.

Για παράδειγμα συμφωνήσαμε να πάω στο σχολείο μερικά ειδικά κεράσματα κατάλληλα για τη μικρή και να τα φυλάει στο ψυγείο (κάτι όχι ευπαθές, που θα το ανανεώνουμε κάθε τόσο). Ήδη έφτιαξα μερικά σακουλάκια με παστελάκια και ειδικά μπισκοτάκια, που τα στόλισα με κορδέλες και αυτοκόλλητα για να τα κάνω κάπως πιο χαρούμενα...γιατί όσο να 'ναι τι να φτουρίσει το παστέλι δίπλα στο σοκολατένιο παστάκι! :)

Επίσης, όταν τρώνε το κολατσιό τους στρώνουν στο τραπέζι τους κάτω από το ταπεράκι τους μια πετσετούλα και για την δικιά μου μου ζήτησε η δασκάλα να πάρουμε μια λίγο μεγαλύτερη για να προστατεύεται μεγαλύτερη επιφάνεια του τραπεζιού και να είναι το φαγητό της όσο γίνεται πιο προφυλαγμένο από τυχόν υπολείμματα πλαστελίνης στο τραπέζι, ψίχουλα άλλων παιδιών κλπ.

Μου είπε επίσης οτι τη βάζει να πλένει τα χέρια της μετά την πλαστελίνη και τα μυρίζει κιόλας για να δει οτι έχουν πλυθεί καλά και μοσχοβολάνε σαπουνάκι (μια λεπτομέρεια που τη βρήκα πολύ γλυκιά).

Τέλος θα φτιάξουν ένα κολάζ στην τάξη με χειροτεχνίες, φωτογραφίες και τα γενέθλια όλων των παιδιών, κι έτσι θα ξέρω πότε πιθανότατα θα αναμένεται άφιξη τούρτας και θα έχω πάει κι εγώ κάτι αντίστοιχο.

Γενικά αισθάνομαι οτι την προσέχει πολύ η δασκάλα της, είναι πολύ γλυκιά και συνεργάσιμη και αισθάνομαι τυχερή.

Επίσης, στην πρώτη συνάντηση γονέων που έγινε μετά τον αγιασμό, μίλησα κι εγώ και παρακάλεσα τους γονείς ΑΝ το θυμηθούν και ΑΝ έχουν τη διάθεση να ενημερώσουν τη δασκάλα μια μέρα πριν πάνε κάποιο κέρασμα.

Δεν περιμένω να ανταποκριθούν όλοι αλλά ορισμένες αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές. Μια-δυο μαμάδες με πλησίασαν για να μάθουν λεπτομέρειες, μια μάλιστα ήταν και πολύ συγκινητική (με αγκάλιασε βουρκωμένη και μου μίλησε πολύ γλυκά - ποιός ξέρει τι αντίστοιχο λούκι τραβάει η καημένη). Σήμερα μάλιστα είχα και την πρώτη ενημέρωση οτι ένα παιδάκι έχει γενέθλια την άλλη βδομάδα και θα πάει τούρτα.

Η δε μικρή με έχει εντυπωσιάσει με την ωριμότητα που αντιμετωπίζει το θέμα και ειμαι αισιόδοξη οτι θα προσαρμοστεί καλά.

Αυτά τα νέα μας. Είμαι αισιόδοξη!

Διαφημίσεις

Μπράβο βρε κορίτσι!!Και σας σκεφτόμουν τώρα που ξεκινήσανε τα σχολεία. Όλα καλά θα πάνε, θα γνωριστείτε και καλύτερα οι μητέρες και θα είναι ακόμα πιο προσεκτικές με το θέμα.

Καλή συνέχεια!!

Μπράβο σε σένα για τους χειρισμούς σου, μπράβο στη δασκάλα για την ευαισθησία και την έγνοιά της, μπράβο και στο παιδάκι σου για τη δύναμή του.

Σας εύχομαι μια υπέροχη σχολική χρονιά!!!!!!!!!!!!!!!

Πολύ ενθαρρυντικά τα νέα, μπράβο σας...ελπίζω σε καλή συνέχεια!

Πάντως κορίτσια και στο δικό μας σχολείο (ιδιωτικό προνήπιο) μας μοίρασαν μια μέρα πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου όπου ρητά αναφέρεται ότι απαγορεύονται τα κεράσματα εντός της τάξης και ότι αν κάποιος γονιός επιθυμεί να στείλει κέρασμα πρέπει είτε να στείλει κάτι μη βρώσιμο, είτε κάτι βρώσιμο που όμως θα μπει στην τσάντα των παιδιών για να το φάνε σπίτι.

Μέχρι στιγμής όλοι το έχουν τηρήσει, υπήρχαν παιδάκια που είχαν την γιορτή τους μέσα στον Σεπτέμβριο και όλα στείλανε μικρά κεράσματα στις τσάντες (κυρίως μπισκότα ζαχαρόπαστας σε σακουλάκια).

Διαφημίσεις

• 4 χρόνια μετά...

Γεια σε ολους! Εχω ενα αγορακι λιγο παραπανω απο 2 ετων το οποιο εχει πολλαπλες αλλεργιες (σε 6 ξηρους καρπους και στο σουσαμι) και σκοπευω απο τη νεα χρονια να τον στειλω σε παιδικο σταθμο. Μου ειπε η παιδιατρος οτι μπορω να κανω αιτηση για σχολικο νοσηλευτη και μπηκα στον αγωνα να βρω τι ακριβως πρεπει να κανω. Πράγματι εχει βγει εγκυκλιος για αιτηση για σχολικο νοσηλευτη (για περιπτωσεις παιδιων με αλλεργιες ή διαβήτη) αλλα αφορα μονο δημοσια σχολεια δηλαδή προνηπιο εως τριτη λυκείου. Καπου διαβασα για παιδακι που πηρε νοσηλευτη σε παιδικο αλλα στο χαωδη κοσμο του ιντερνετ δεν την ξαναβρηκα τη σελιδα. Ξερει καποιος καποια πληροφορία σχετικά; γιατι στον παιδικο μου ειπαν οτι στο διατροφολογιο συμπεριλαμβάνεται το ταχίνι και τα παιδακια ειναι πολυ μικρα ωστε να μπορουν να πουν "εχω αλλεργια" ή να μην παρουν φαγητο απο τον διπλανο τους......

δείτε και αυτό το θέμα

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

On 16/6/2021 at 12:11 ΠΜ, Lina mvld είπε:

Γεια σε ολους! Εχω ενα αγορακι λιγο παραπανω απο 2 ετων το οποιο εχει πολλαπλες αλλεργιες (σε 6 ξηρους καρπους και στο σουσαμι) και σκοπευω απο τη νεα χρονια να τον στειλω σε παιδικο σταθμο. Μου ειπε η παιδιατρος οτι μπορω να κανω αιτηση για σχολικο νοσηλευτη και μπηκα στον αγωνα να βρω τι ακριβως πρεπει να κανω. Πράγματι εχει βγει εγκυκλιος για αιτηση για σχολικο νοσηλευτη (για περιπτωσεις παιδιων με αλλεργιες ή διαβήτη) αλλα αφορα μονο δημοσια σχολεια δηλαδή προνηπιο εως τριτη λυκείου. Καπου διαβασα για παιδακι που πηρε νοσηλευτη σε παιδικο αλλα στο χαωδη κοσμο του ιντερνετ δεν την ξαναβρηκα τη σελιδα. Ξερει καποιος καποια πληροφορία σχετικά; γιατι στον παιδικο μου ειπαν οτι στο διατροφολογιο συμπεριλαμβάνεται το ταχίνι και τα παιδακια ειναι πολυ μικρα ωστε να μπορουν να πουν "εχω αλλεργια" ή να μην παρουν φαγητο απο τον διπλανο τους......

Πραγματι ο σχολικος νοσηλευτης ειναι για τα δημοσια σχολεια. Προκειται για παροχη του υπουργειου παιδειας και οι παιδικοι σταθμοι δεν ανηκουν στο υπουργειο παιδειας. Επισης, δε νομιζω (ή τουλαχιστον τοσα χρονια δεν εχω δει ποτε, κι ειναι πολλα τα χρονια που ειμαι στο χωρο) νοσηλευτη για αλεργια. Ειναι για ζαχαρο και επιληψια συνηθως

Γνωριζω περιπτωση παιδιου που οι γονεις καταφεραν και πηραν παραλληλη στηριξη (διαφορετικο πραγμα απο σχολικο νοσηλευτη, φυσικα) απο το δημο για παιδι σε δημοτικο παιδικο σταθμο. Δειτε το ετσι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...