Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΝΝ μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών


ΜΕΝΝ -Πόσες φορές την ημέρα μπορούσατε να δείτε/πιάσετε/θηλάσετε το νεογέννητό σας;  

55

  1. 1. ΜΕΝΝ -Πόσες φορές την ημέρα μπορούσατε να δείτε/πιάσετε/θηλάσετε το νεογέννητό σας;

    • 1 φορά την ημέρα
      32
    • 2 φορές την ημέρα
      267
    • 3 φορές την ημέρα
      51
    • 4-6 φορές την ημέρα
      69
    • Όσες φορές το ήθελα
      36


Recommended Posts

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύσαμε πέρισυ

 

http://parents.org.gr/health/a599

 

που αφορά την πρακτική του περιορισμού της επαφής του γονέα με το νεογέννητό του

 

ενόσω αυτό βρίσκεται σε νοσηλεία στις ΜΕΝΝ δημοσίων ή ιδιωτικών μαιευτηρίων ή νοσοκομείων

 

[σε πλήρη αντίθεση με νοσοκομεία όλων των προηγμένων κρατών τα οποία θεωρούν τον γονέα όχι επισκέπτη, αλλά διαρκή συνοδό του παιδιού του, και άρα σε κάθε βρέφος που νοσηλεύεται σε ΜΕΝΝ επιτρέπεται η επαφή με το γονέα του 24 ώρες το 24ωρο, είτε το βρέφος θηλάζει είτε όχι, είτε πρόκειται για την μητέρα είτε τον πατέρα ]

 

θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αναγνώστες μας έτσι ώστε να υπάρξει συλλογή ψήφων αλλά και μαρτυριών, σχετικά με τις εμπειρίες σε σχέση με

την διάρκεια και την ποιότητα της επαφής,

ή και τα όσα σας λέχθηκαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας από τις νοσηλεύτριες, όσον αφορά τον θηλασμό ή άλλα θέματα που θα θέλατε να θίξετε σε αυτό το θέμα.

 

 

Edit:

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να αναφερθεί όποιο μαιευτήριο (ιδιωτικό ή δημόσιο) επιτρέπει την 24ωρη πρόσβαση του γονέα στις ΜΕΝΝ, οι κανόνες του φόρουμ δεν το απαγορεύουν.

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποια ιδιωτικά ή κάποια δημόσια μαιευτήρια έχουν αλλάξει τελευταία πρακτικές.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Σε ιδιωτικό μαιευτήριο των Αθηνών, για τις θηλάζουσες μητέρες επιτρέπεται η επίσκεψη στη ΜΕΝΝ 24ωρες το 24ωρο. Για τις υπόλοιπες( ισχύει το ίδιο κ για τον πατέρα), 2 φορές την ημέρα κ μόνο για μισή ώρα. Εγώ, δεδομένου ότι άργησα να κατεβάσω γάλα κ για κάποιους άλλους προσωπικούς λόγους που τελικά δε θήλασα αποκλειστικά, δυστυχώς έβλεπα το παιδί μου μόνο για μισή ώρα 2 φορές την ημέρα. Επίσης, επειδή το παιδί χρειάστηκε να μείνει επιπλέον μέρες στη ΜΕΝΝ( εγώ είχα πάρει εξιτήριο),πηγαινοερχόμουν 2 φορές την ημέρα για να το δω αυτή τη μισή ώρα...Απλά τραγικό...τιποτα άλλο δεν έχω να πω...

jTRQp2.png KPxIp3.png
Link to comment
Share on other sites

Γειά σας! να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να αναφερθεί όποιο μαιευτήριο (ιδιωτικό ή δημόσιο) επιτρέπει την 24ωρη πρόσβαση του γονέα στις ΜΕΝΝ, οι κανόνες του φόρουμ δεν το απαγορεύουν.

 

Προστέθηκε με edit στο αρχικό κείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Όμοια περίπτωση με της Sunrise15.Σε γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο 2 φορές την ημέρα συγκεκριμένο χρόνο και μπαίναμε λίγα λίγα άτομα κάθε φορά.

 

Ομως δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί η ψηφοφορία στατιστικά απλά στοιχεία ή ελπίδα να αλλάξει κάτι αλλα θέλω να τονίσω ότι δεν το βρίσκω λάθος τον περιορισμό με τον τρόπο που είναι η υποδομή μιας ΜΕΝΝ.

 

Εκει μέσα όσες έχουμε περάσει μέρες ξέρουμε και είδαμε νεογέννητα πρόωρα με μηχανική υποστήριξη , με μηχανή οξυγόνου διοτι δεν έχουν αναπτυχθεί οι πνεύμονες , βελόνες στα κεφαλάκια τους κλπ κλπ έναν αγώνα επιβίωσης.

Πως είναι δυνατόν να μπαινοβγαίνουν 24 ωρες οι γονείς εκεί μέσα?

 

Δεν γίνεται. Είναι επικύνδυνο αν όχι για όλα για τα περισσότερα νεογνά και δυστυχώς στα περισσότερα δεν είναι εφικτή καμία επαφή ουσιαστικά.Μόνο οπτική και δεν είναι λάθος αυτό...δεν υπάρχει επιλογή.

 

Όλοι θα ήθελαν να είναι δίπλα τους όλη μέρα αλλά πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή που δεν είναι εφικτή. Ετσι πρέπει να υπάρχει τελικά σεβασμός για την υγεία όλων.

 

Περισσότερο ενδιαφέρον θα έβρισκα σε ένα θέμα ....γιατί πολλά μαιευτήρια οδηγούν νεογνά στην ΜΕΝΝ ενω δεν χρειάζεται παρά να ανοίξουν τις πόρτες 24 ωρες.

Link to comment
Share on other sites

Πριν 17 χρονια.. (ευχομαι να εχουν αλλαξει τα πραγματα) ... μπορουσαμε δυο φορες την ημερα, και στο β ΜΕΝ στο Αγια Σοφια και αν θυμαμαι καλα και στο ιδιωτικο μαιευτηριο. Δεν θυμαμαι καλα γιατι την μερα που πηρα εξιτηριο πηγαν και τα κοριτσια μου στο Αγια Σοφια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ομως δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί η ψηφοφορία στατιστικά απλά στοιχεία ή ελπίδα να αλλάξει κάτι αλλα θέλω να τονίσω ότι δεν το βρίσκω λάθος τον περιορισμό με τον τρόπο που είναι η υποδομή μιας ΜΕΝΝ.

 

Περισσότερο ενδιαφέρον θα έβρισκα σε ένα θέμα ....γιατί πολλά μαιευτήρια οδηγούν νεογνά στην ΜΕΝΝ ενω δεν χρειάζεται παρά να ανοίξουν τις πόρτες 24 ωρες.

 

Γειά σου Ferby,

δημοσιεύσαμε μόλις μια ψηφοφορία που αναφέρεται στα ιδιωτικά μαιευτήρια σχετικά με τις σκέψεις γονέων σε σχέση με την ενημέρωση κατά την εισαγωγή και κατά πόσο η ενημέρωση που είχαν ήταν επαρκής και εάν είχαν την αίσθηση ότι η εισαγωγή ήταν αναγκαία ή όχι.

Δεν αναφέρόμαστε σε ιατρικά κριτήρια, η ψηφοφορία αφορά το πως εξέλαβαν οι γονείς αυτή την διαδικασία.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=144254

 

για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να εξεταστεί εκ των υστέρων η ορθότητα ιατρικών αποφάσεων, μαζικά.

Μπορεί να εξεταστεί όμως αυτό που αναφέρεται στην ψηφοφορία, η αίσθηση/σκεψεις.

Αν μη τι άλλο μπορεί να κάνει τα μαιευτήρια να είναι πιο υπεύθυνα στο χρόνο και στο τρόπο που ενημερώνουν τους γονείς έτσι ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία αλλά ούτε και περιθώριο της όποιας αναίτιας τοποθέτησης του βρέφους στην ΜΕΝΝ με στόχο την κερδοσκοπία όπως πολλοί γονείς αναφέρουν. Έχει σχέση με το customer service μιας ακριβοπληρωμένης κρισιμότατης υπηρεσίας του ιδιωτικού τομέα. Ας την αντιμετωπίσουν λοιπόν ως τέτοια. Για να δούμε όμως τι θα δείξει σε βαθος χρονου η ψηφοφορία που έχει να κάνει με αυτό.

 

 

Όσον αφορά στο ερώτημά σχετικά με το που αποσκοπεί αυτή η ψηφοφορία εδώ, έχει να κάνει με την παρουσίαση κάποιων στατιστικών (σε μεγαλύτερο δείγμα φυσικά) οι οποίες είναι μεν γνωστές στους γονείς που το πέρασαν, όχι όμως στους αναγνώστες που δεν αντιμετώπισαν αυτό το γεγονός.

 

Μέσα από μια τέτοια ψηφοφορία θέλουμε να περάσουμε στην συνείδηση των αναγνωστών την αντίθεση με τις διεθνείς πρακτικές.

Οι διεθνείς πρακτικές είναι όπως μάθαμε εύκολα εφαρμόσιμες, απλώς εάν το θελήσει η εκάστοτε διεύθυνση του μαιευτηρίου - μιας και ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες αλλαγές προς το θετικό σε κάποια μαιευτήρια της Αττικής όπως διαβάζουμε/ακούμε ανεπισήμως.

 

Η ιατρική επιστήμη έχει οδηγήσει παγκοσμίως όλες τις ΜΕΝΝ σε προηγμένες χώρες σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι ιατρικό γεγονός το οποίο η ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα, θα προσαρμοστεί πολύ αργά, απλώς αργά ή και γρήγορα.

 

Στόχος μας να γίνει γρηγορότερα, με κέρδος για τα βρέφη και τους γονείς όπως μαρτυρά πληθώρα ερευνών (βλέπε άρθρο που παραθέσαμε, παρακαλώ δες τις αναφορές στην βιβλιογραφία).

Απο αυτά που γράφεις νομίζω δεν διάβασες το άρθρο. Αν μπορείς δες το ξανά, έχει σημαντικές πληροφορίες που εξηγούν γιατί και στο εξωτερικό πλέον έχουν αυτή την τακτική.

Παλιότερα και εκεί είχαν τον περιορισμό αυτό στις ΜΕΝΝ, δεν είμαστε εφευρέτες αυτής της πρακτικής εμείς στην Ελλάδα :wink::!:

 

Παράλληλα θέλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι όσοι έχουν την τύχη να έχουν την επιλογή μεταξύ μαιευτηρίων και ίσως ανήκουν σε ομάδες υψηλού ρίσκου που προδιαθέτουν την παραμονή του βρέφους σε ΜΕΝΝ εκ των προτέρων,

θα μπορούσαν να αναζητήσουν αυτή την πληροφορία στις διευθύνσεις των εκάστοτε μαιευτηρίων και να επιλέξουν αυτό που θα τους δίνει την δυνατότητα να αγγίξουν, να φροντίσουν, να σιτίσουν και να αγκαλιάσουν το βρέφος τους,

 

όπως επιτάσσει

 

 

  • η ιατρική παγκοσμίως σχετικά με τις ΜΕΝΝ και την επαφή γονέα/παιδιού (νεογέννητο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης γρηγορότερη ίαση κλπ κλπ κλπ κλπ βλέπε έρευνες )
  • το δικαίωμα της επιμέλειας του γονέα και
  • το δικαίωμα του ασθενούς (νεογέννητο) για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη που περιλαμβάνει άγγιγμα, ακουσμα φωνής, αν μπορεί και θηλασμό ή εξάσκηση της θηλαστικής κίνησης, χωρίς περιορισμούς και όχι μόνο για λίγα λεπτά της ημέρας που έχει 24 ώρες.

 

ευχαριστώ για το χρόνο σας! ελπίζω να βοηθήσετε στο να διαδοθεί η ψηφοφορία και να ακουστεί το θέμα.

 

Όσες το περάσατε, respect σε ότι αντέξατε, είναι κάτι πολύ πολύ σκληρό.

 

Είμαστε στην αρχή του εγχειρήματος (θα υπάρξει συνέχεια ) , αλλά όπως είδατε και με το θέμα ποτέ πια μόνα κ την ανακοίνωση ΚΕΣΥ, όλα μπορούν να γίνουν αρκεί όλοι να συνεισφέρουν όπως μπορούν - ακόμα και μια ψήφος είναι μια συνεισφορά σημαντική.

 

Ακόμα να σημειώσω ότι σκοπεύουμε φυσικά και να αναδείξουμε το θέμα στους κατάλληλους φορείς στο εξωτερικό.

Θέλουμε μεγάλο δείγμα ψήφων όμως!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχως για μενα δεν είχα αυτή την εμπείρια. Ο αδερφός μου όμως σε γνωστό μαιευτήριο των Αθηνών είχαν 2 φορές την ημέρα από μισή ώρα για κάθε παιδί (είχαν δίδυμα) και κανένας συγγενείς δεν μπήκε μέσα. Εμείς ήμασταν πάντα απέξω παρότι τα μωρά ήταν για απλή παρακολούθηση μιας και δεν ήταν διασωληνομένα.

 

Στη Νορβηγία όπου μένω η κολλητή μου φίλη γέννησε στις 26 εβδομάδες και είχε δωμάτιο μέσα στη ΜΕΝΝ που ήταν οι θερμοκοιτίδα. Για την ακρίβεια εδώ είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ένας γονιός συνέχεια μαζί με το παιδί για όλο το διάστημα της νοσηλείας. Η φίλη μου είχε άλλα δύο παιδάκια τα οποία κρατούσαμε πολύ τότε εμείς μιας και αυτοί οι δύο ήταν συνεχώς μαζί με το μωρό. Για την ακρίβεια αυτό που λένε οι Νορβηγοί σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο γονιό του από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή της ζωής του. Αυτό πυ ξέρω είναι ότι εμείς πηγαίναμε τον εξάχρονο αδερφό ο οποίος πάει στον ίδιο σταθμό με την κόρη μου, κάθε μεσημέρι μετά το σχολείο να κρατάει αγκαλιά το μωράκι καθε μα κάθε απόγευμα. Έβαζαν τα δύο παιδιά κοιλιά με κοιλιά. Εμένα όλες οι φωτογραφίες μου είχαν φανεί πολύ γλυκές αλλά πότι μου έλεγε η φίλη μου είναι υπερβολικά ψυχοφθόρο να είσαι σε αυτήν τη θέση. Υποθέτω αυτό εννοείτε όταν λέτε για άλλες πρακτικές?

 

Πάντως εδώ όταν εγώ χρειάστηκε να νοσηλευτώ για ενδεχόμενο πρώορου τοκετού στις 34 εβδομάδες, (false alarm) με είχαν πάει να μου κάνουν ξενάγηση στο χώρο τον πρώορων μωρών μας είχαν δείξει ότι κάθε δωμάτιο έχει ένα κρεββάτι για το γονιό και τη θερμοκοιτίδα για το παιδί, και μου είχαν πει ότι αν χρειαστεί να γίνει καισαρική και εγώ είμαι ακόμη υπό την επίρροια της νάρκωσης ο πατέρας θα πρέπει να βγάλει τα ρούχα του προκειμένου να ακουμπήσει το παιδί αμέσως πάνω του στο στηθος του. Αυτό ισχύει λέει σε όλους τους τοκετούς που γίνονται με καισαρική και για το λόγο αυτόο πατέρας είναι μέσα και έτοιμοσ να κάνει το kangaroo μας έλεγαν αυτοί. Μάλλον σε κάποιες κουλτούρες αυτό θεωρείται εξαιρετικα σμαντικό. Μακάρι να θεσπιστεί και στα Ελληνικά νοσοκομεία.

 

Σε όποια χώρα του κόσμου και αν γεννιούνται αυτά τα παιδιά αυτές οι μανάδες είναι ηρωίδες.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς πολλά πράγματα γύρω από τις πρώτες ώρες ζωής ενός μωρού δεν είναι αυτονόητα, καθένας το αντιλαμβάνεται αλλιώς. Πώς αλλιώς θα είχαν πείσει τις μανάδες σε υγιή τελειόμενα μωρά ότι όταν το μωρό τους πεινάει αντί να το πάρουν αγκαλιά να το θηλάσουν είναι καλύτερο να ζεστάνουν νερό κλπ, αντί να είναι κοντά τους οι μαμάδες είναι καλύτερο μερικές βάρδιες άγνωστων γυναικών να έχουν το νου τους, ότι ο τάδε τραγουδιστής ή πολιτικός είναι πιο άξιος από τον άντρα της κοινής θνητής να παραστεί σε προγραμματισμένη καισαρική με επικληρίδιο και άλλα διάφορα τέτοια.

 

Πόσο μάλλον όταν ένα μωρό είναι πρόωρο, οι περισσότερες μαμάδες δεν θα το ψάξουν, θα κάνουν αυτό που τους λένε ή υπονοούν λογω "κανονισμών"ότι είναι καλύτερο. Το ότι εδώ σε αυτή τη χώρα μοιάζουμε να έχουμε διαφορετική αντίληψη για το τι είναι καλύτερο, μπορεί να μη φαίνεται τόσο σημαντικό.

 

Γνώρισα όμως και κάποιες γυναίκες που το έψαχναν το θέμα.

 

Το ένα δικό μου μωράκι ταλαιπωρήθηκε πολύ και πιστεύω το σημάδεψε ότι ήταν μόνο του και το περνούσε αυτό για μέρες. Ήταν εμφανώς πιο ήρεμο όσο είχε παρέα. Δεν ήταν όμως χαρακτηριστική περίπτωση, τα άλλα μωράκια του θαλάμου ήταν ήρεμα. Τα έχω γράψει και αλλού στο φόρουμ τότε που ήταν και πιο φρέσκα.

 

Χαίρομαι που γράφτηκε με λεπτομέρειες μια μαρτυρία για τη Νορβηγία. Αντίστοιχη εικόνα έχουν και άλλες χώρες, κάπου είχαν μαζευτεί κάποια λινκς στο άλλο τόπικ.

 

Α και βέβαια φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο θέμα με την παραμονή σε ΜΕΝΝ, ενώ μοιάζει να μην είναι απαραίτητη, αν και είναι δύσκολο και ασαφές να το τεκμηριώσει κάποιος. Σε μια απλή περίπτωση, θα μπορούσε να γίνει κάπως γνωστό το θέμα και οι μαμάδες να φροντίζουν να έχουν υπόψη τους εξαρχής έναν παιδίατρο που εμπιστεύονται να τον ανακατέψουν για δεύτερη γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Το δικό μου παιδί έκατσε 4 μέρες στην απλή παρακολούθηση του ΙΑΣΩ για ίκτερο. Αντικειμενικά είναι το πιο "ελαφρύ" περιστατικό που θα δεις στην ΜΕΝΝ, και μάλιστα για ένα παιδί που γεννήθηκε μεγάλο (4.500κ), με ΦΤ, με θηλασμό, δηλαδή με τις καλύτερες προϋποθέσεις που θα μπορούσε να έχει, και καθόλου "εύθραυστο".

 

Ο θηλασμός επιτρεπόταν κάθε 3 ώρες - εκτός από τις 11 το πρωί (νομίζω, μπορεί να μην επιτρεπόταν των 8 ο θηλασμός και να τα έχω μπερδέψει) που είχε εξέταση γιατρών και έπρεπε να έχεις αφήσει αντλημένο.

 

Γενικά πάντως επικρατούσε ένα χάος στην μονάδα. Έτυχε μια μέρα να φτάσω 5 και 5 (τα ξημερώματα) για να θηλάσω και να μου πουν "δεν ξέραμε ότι θα έρθετε, δώσαμε ξένο". Γενικά αν είχες αντλήσει έδιναν πρώτα το δικό σου αλλά έδιναν και συμπλήρωμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Το επισκεπτήριο για τους γονείς (πατέρας και μη θηλάζουσες μητέρες) ήταν 1 φορά τη μέρα, μισή ώρα περίπου. Εκεί μεγαλύτερο χάος με γονείς να συνοστίζονται να πληθούν, με ποδιές μιας χρήσης που δεν αρκούσαν για όλους (έλεος, ιδιωτικό νοσοκομείο!) και κάποιοι εμπαιναν χωρίς, με μάσκες που οι μισοί τις φορούσαν και οι μισοί όχι.

 

Τέλος να πω ότι το χειρότερο για μένα σαν εμπειρία ήταν ότι απλά δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνα και ξεκάθαρα να σου πει τους κανόνες (ότι μάθαινες πχ για τις ώρες θηλασμού, το μάθαινες από τις άλλες μαμάδες, πουθενά αναρτημένες οι ώρες), και γενικά πολλά εξαρτόνταν από την "ευαισθησία" της βάρδιας. Την πρώτη φορά που πήγα να θηλάσω βράδυ μου είπαν ότι δεν γίνεται και αφού με είδαν να βάζω τα κλάμματα (ορμόνες... πολλές ορμόνες) μία κοπέλα μου το επέτρεψε με τα χίλια ζόρια.

Την επόμενη μέρα άλλη βάρδια το επέτρεψε κανονικά.

 

Πάντως με βάση αυτά που αντιμετώπισα εγώ, και ξαναλέω στην απλή παρακολούθηση που είναι και πιο light, το μόνο που έλειπε είναι και γονείς 24ώρες το 24ωρο. Απλά δεν το θεωρώ εφικτό με την υπάρχουσα οργάνωση και την έλλειψη προσωπικού που έχουν ακόμα και τα ιδιωτικά μαιευτήρια.

Link to comment
Share on other sites

γειά σας κ ευχαριστώ για τις μαρτυρίες σας.

 

να σημειώσω κάτι, ότι

όταν αναγράφουν τα νοσοκομεία 24 ωρες το 24 ωρο πρόσβαση,

δεν εννοούν ότι θα πας να "κατασκηνώσεις"

αλλά απλώς ότι δεν θα σου πει κάποιος έλα την τάδε ώρα και την τάδε ώρα.

Προφανώς υπάρχει εκεί κάποιο management το οποιο θα ήταν ωραίο να μας το εξηγήσει ειδικός που να εργάζεται σε τέτοιο νοσοκομείο στο εξωτερικό.

 

νομίζω ότι οι περισσότεροι γονείς μετά την γέννα, θέλουν και να ξεκουραστούν κλπ.

στην τελική πόση ώρα θα αντέξει μια λεχώνα σε μια απλή καρέκλα ή πολυθρόνα , μετά την γέννα?

πόση ώρα πια θα κρατήσει ο μπαμπάς το μωρό στο στήθος του ;

 

Ας δούμε πως περιγράφουν την ήδη υπάρχουσα αυτή κατάσταση άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, θα το προσπαθήσω.

 

Θα ήταν ενδιαφέρον ίσως εάν δημιουργηθεί και μια λίστα ερωτημάτων, προς επαγγελματίες του εξωτερικού.

 

Εάν έχετε κάποιο ερώτημα ευχαρίστως να το προσθέσω κ αυτό!..! Θα σταλεί σε φορέα που διαχειρίζεται τέτοια θέματα στο εξωτερικό.

 

πχ.

 

1. Με ποιό τρόπο διαχειρίζεστε τους γονείς έτσι ώστε να μην έρθουν όλοι μαζί, ή έτσι ώστε να μην υπάρχουν υπερβολές σε σχέση με την διάρκεια της παραμονής των γονέων?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ας μην ρίχνουμε όλοι την ευθύνη στις Μενν.Έχω συναντήσει απαράδεκτες συμπεριφορές και από γονείς...ΕίμαστΕ στη βαριά εντατική ,επισκεπτηριο ,με τις λοιμώξεις να καραδοκούν και μπήκε μαμά ...άρρωστη με το γάλα στο cooler και ρωτάει. ..Πειράζει?

Ε θα την πετούσα εγώ έξω αν δεν το είχε κάνει η μαία!

Γέννησα στις 23 και 1 εβδομάδες και μείναμε 130 μέρες στη ΜΕΝΝ. Συμφωνώ με τα ανοιχτά επισκεπτηρια και την επαφή των γονιών με το παιδι.Όταν είναι εφικτό γιατί υπάρχουν περιστατικά και περιστατικά!

Αλλά δεν υπάρχει υποδομή! Δεν υπάρχουν λεφτά! Δεν υπάρχουν γιατροί, υλικά ,φάρμακα.

Γίνονται υπερπροσπαθειες!

Πως θα πάω να το δω πχ 5 φορές ...δεν υπάρχουν 5 ποδιές.!

Τον χαϊδέψα πρώτη φορά μετά από 2.5 μήνες. Ήταν σε άσχημη κατάσταση για πολύ μεγάλο διάστημα. Μου έλειψε. ..πολύ. Αλλά πιο πολύ με θύμωσε που δεν υπήρχε το μηχάνημα για να σώσουμε τα μάτια του και έπρεπε να περιμένει μια εβδομάδα για να πάει σε άλλο νοσοκομείο για επέμβαση κσι έως σήμερα προσπαθούμε να διορθώσουμε ότι μπορούμε.

Δεν δικαιολογώ τους γιατρούς και το προσωπικο.Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα. Να ενημερώνουν περισσότερο. Να μην λένε ...Σας λέμε όσα χρειάζεται να γνωρίζετε. ..Τι πάει να πει όσα χρειάζεται? Θέλω να ξέρω τα πάντα!

Οι μαιες ....οι καλύτερες. ..άλλα πολλές απόψεις. ..Η κάθε μία τη δική της.Όχι να μην βγάλεις γαλα γιατι δεν θα ζήσει. Όχι να βγάλεις. Όχι έτσι τα μπουκαλάκια όχι αλλιώς. Την πρώτη φορά που τον άγγιξα μετά από πρωτοβουλία της μαιας και η γυναίκα βρήκε τον μπελά της .Καμιά κοινή γραμμή.

Από την άλλη όμως βλέπεις ότι παλεύουν με ότι έχουν στα χέρια του και τις πιο πολλες φορές τα καταφερνουν. Οι Μενν στη χώρα μας αιμορραγουν !

Συγνώμη αν βγήκα λίγο εκτός θέματος

Link to comment
Share on other sites

Πριν 17 χρονια που γεννησα τις προωρες διδυμες μου, τις αφησα στο ιδιωτικο μαιευτηριο 5 μερες και μετα τις πηγα σε δημοσιο.

Η κατασταση στο δημοσιο ηταν απαραδεκτη.. Η ιδια η νοσηλευτρια που ηταν στο ιδιωτικο ήταν και στο δημοσιο και η συμπεριφορα της αλλαξε. Δεν μας ενημερωσαν οτι η κορη μου ειχε την ιδια λοιμωξη με αυτη που πεθανε η αδελφη της απλα μας ειχαν πει οτι της δινουν προληπτικα αντιβιωση. Μια μερα που την βρηκα με τουμπανιασμενο ματι μας ειπαν οτι ηταν επειδη την ειχαν μπρουμυτα και δεν μας ενημερωσαν καν για την υποψια αιματωματος στον εγκεφαλο και το ραντεβου που ειχαν κλεισει παρα μας ειχαν στειλει ραβασακι στο σπιτι (2-3 μερες μετα την εξοδο της απο το νοσοκομειο) να την παμε για υπερηχο εγκεφαλου. Αυτα τα πιο τραγικα..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας..

Περασαμε και εμεις αυτη τη διαδικασια...πριν τρια χρονια...στο Ιάσω Θεσσαλίας.

Κι μια ωραία πρωια..11 για την ακρίβεια. .τσακ σπασαν τα νερα..τηλέφωνα ιστεριες..τρεξιμο για να προλάβουμε. ..σε 1.30 ωρα γέννησα. .και μεσ την τρελη χαρα...και που να κρατηθώ. .

Μονο που το μωρο δεν ερχόταν. .οχι θα ρθει σε λιγο..οχι το πάμε λιγο πανω να το παρακολουθουμε. .οχι θα πας μετα στην ΜΕΝ να το δεις εσυ..7 η ωρα.

Ποια ΜΕΝ ρε παιδιά ?????

και πηγαινω στη ΜΕΝ και βλεπω το γιο μιυ καλοδιομενο..και να βαριανασενει...

Εχασα τη μιση ζωη μου..

Τι έγινε. .πως εγινε..καιμια απαντηση..καμια ενημέρωση. .ΤΙΠΟΤΑ μηδεν..

αρχισα να τρεχω..δεν ηξερα πιυ να παω..κατα πιυ να κανω...

που ειναι ο θεος να παω να το βρω. .

Ξαναγυρισα..και δυστυχώς ειχε τελειώσει το επισκεπτηριο..

τι? επισκεπτηριο? για τη μανα του παιδιου επισκεπτηριο? ?

εγινε το ελα να δεις...

ξεσήκωσα τους παντες..ο γιατρος μου την άκουσε για τα καλα...μετα ηρθε και μας βρηκε ο δυευθηντης του Ιάσω. .να μας πει οτι πηρε ενα μικρόβιο υο οποίο δεν ξερουν πως...αφου εξετασεις και τα σχετικα ηταν καλα.. και οτι ελπίζουμε να αντεξει...και οτι ενα μεγαλο παιδί ιναι πολυ δυσκολο να μενει καλοδιομενο..και οτι χορις την απετουμενη ναρκοση δεν το κανεις καλα...που να κρατηθώ η μανα...που???

τις επομενες μερες εχοντας ηδη νευρα σπασμένα. .και μη αφινοντας με λεπτο παραπάνω του επισκεπτηριου πήγαινε καλα ο μπέμπης. .

ΑΤΑΚΑ..μην του μηλας..τον αναστατωνεις.

Και αλλα πολλα..να μην σας κουραζω...αλλα εχασα τις πρωτες μαγικές μερες που τοσο περιμενα...Αλλα ευτυχώς ολα μετα απ αυτο βαίνουν καλώς. .

Ομως ειμαι πολυ δύσπιστη και εγω και ο ανδρας μου οσο αφορα τους κανονες τους.

Και την λεγομενη επιστήμη και προοδο τους.

Συγνωμη για το κατεβατό. .Εύχομαι υγεία σε ολες μαςκαι στα οαιδια μας.😚😚😚

Link to comment
Share on other sites

Iδιωτικό μαιευτήριο. Τριάντα (και βάλε γονείς) να περιμένουν όρθιοι μέχρι να ανοίξει η πόρτα, για να πλυθούν σε 1 και μοναδικό νιπτηράκι. Ένα. Και είχαν μισή ώρα στη διάθεσή τους. Και μέσα στη ΜΕΝΝ ούτε μια καρέκλα για να καθίσουν, ούτε καν οι μαμάδες (λεχώνες και οι περισσότερες από καισαρική). Τα μωρά μπορούσες να τα αγγίξεις αλλά δεν συμμετείχες στη ρουτίνα τους (ενώ στο παίδων έπρεπε να ταΐσεις, να αλλάξεις και να θερμομετρήσεις). Και απίστευτη γκρίνια για τα θήλαστρα που παρείχε η μονάδα στις μητέρες που βρίσκονταν εκεί τα οποία "δεν μπορείτε να τα ζητάτε αν μένετε κοντά, γιατί πάνε στην αποστείρωση μετά και δεν έχουμε αρκετα". Ιδιωτικό μαιευτήριο. Ε, όχι.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2013 γεννήθηκε σε ιδιωτικό μαιευτήριο ετοιμοθάνατος με επείγουσα καισαρική (δε θα επεκταθώ στο παρόν για τις ευθύνες και τα αίτια του επείγοντος περιστατικού) ο γιος μου. Νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στη ΜΕΝΝ. Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν καλά οργανωμένη, προβλήματα και ελλείψεις δεν συνάντησα, πλην όμως ήταν ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ!

Μου επέτρεψαν να τον πάρω αγκαλιά μόνο μία φορά δύο μέρες πριν φύγει και μία φορά να τον ταΐσω -με μπουκάλι εννοείται!! Για θηλασμό ούτε λόγος. Το γάλα που αντλούσα σπίτι δε ξέρω αν του το έδιναν, πάντως ξέρω σίγουρα ότι του έδιναν υποκατάστατο μπόλικο! Θήλαστρο εκεί δεν με ενημέρωσαν αν υπήρχε.

Επιπλέον, τη μοναδική φορά που τον τάισα (με το μπουκάλι) μου έδωσαν οι μαίες και σχετικές οδηγίες τύπου μην τον κρατάς πολύ αγκαλιά, έτσι το κεφάλι, αλλιώς το σώμα ...

Αυτό είναι ένα μέρος της δυσάρεστης εμπειρίας μου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπερα σας..

Περασαμε και εμεις αυτη τη διαδικασια...πριν τρια χρονια...στο Ιάσω Θεσσαλίας.

Κι μια ωραία πρωια..11 για την ακρίβεια. .τσακ σπασαν τα νερα..τηλέφωνα ιστεριες..τρεξιμο για να προλάβουμε. ..σε 1.30 ωρα γέννησα. .και μεσ την τρελη χαρα...και που να κρατηθώ. .

Μονο που το μωρο δεν ερχόταν. .οχι θα ρθει σε λιγο..οχι το πάμε λιγο πανω να το παρακολουθουμε. .οχι θα πας μετα στην ΜΕΝ να το δεις εσυ..7 η ωρα.

Ποια ΜΕΝ ρε παιδιά ?????

και πηγαινω στη ΜΕΝ και βλεπω το γιο μιυ καλοδιομενο..και να βαριανασενει...

Εχασα τη μιση ζωη μου..

Τι έγινε. .πως εγινε..καιμια απαντηση..καμια ενημέρωση. .ΤΙΠΟΤΑ μηδεν..

αρχισα να τρεχω..δεν ηξερα πιυ να παω..κατα πιυ να κανω...

που ειναι ο θεος να παω να το βρω. .

Ξαναγυρισα..και δυστυχώς ειχε τελειώσει το επισκεπτηριο..

τι? επισκεπτηριο? για τη μανα του παιδιου επισκεπτηριο? ?

εγινε το ελα να δεις...

ξεσήκωσα τους παντες..ο γιατρος μου την άκουσε για τα καλα...μετα ηρθε και μας βρηκε ο δυευθηντης του Ιάσω. .να μας πει οτι πηρε ενα μικρόβιο υο οποίο δεν ξερουν πως...αφου εξετασεις και τα σχετικα ηταν καλα.. και οτι ελπίζουμε να αντεξει...και οτι ενα μεγαλο παιδί ιναι πολυ δυσκολο να μενει καλοδιομενο..και οτι χορις την απετουμενη ναρκοση δεν το κανεις καλα...που να κρατηθώ η μανα...που???

τις επομενες μερες εχοντας ηδη νευρα σπασμένα. .και μη αφινοντας με λεπτο παραπάνω του επισκεπτηριου πήγαινε καλα ο μπέμπης. .

ΑΤΑΚΑ..μην του μηλας..τον αναστατωνεις.

Και αλλα πολλα..να μην σας κουραζω...αλλα εχασα τις πρωτες μαγικές μερες που τοσο περιμενα...Αλλα ευτυχώς ολα μετα απ αυτο βαίνουν καλώς. .

Ομως ειμαι πολυ δύσπιστη και εγω και ο ανδρας μου οσο αφορα τους κανονες τους.

Και την λεγομενη επιστήμη και προοδο τους.

Συγνωμη για το κατεβατό. .Εύχομαι υγεία σε ολες μαςκαι στα οαιδια μας.οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

 

Καταρχην να χαιρεσαι το παιδακι σου να ειναι παντα γερο και δυνατο.

Μικροβιο σε νεογεννητο ειναι πολυ σοβαρη κατασταση και πολλες φορες προερχεται απο τον κολπο μετα τη ρηξη υμενων . Κανε το σταυρο σου που πηγαν ολα καλα και ενεργησαν γρηγορα και σωστα οι γιατροι. Tα γραφω απο προσωπικη εμπειρια με ανερχομενη λοιμωξη το παιδι μου τις πρωτες ημερες και οι γιατροι ηταν παγωμενοι.

 

Και ευτυχως που ησουν και σε ιδιωτικο και οι κανονες υγιεινης ειναι αυστηροι. Το 2009, 4 νεογνα πεθαναν απο μικροβιο στη ΜΕΝΝ του Αλεξανδρας. Ειχε γινει μεγαλο θεμα στην τηλεοραση .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
Καταρχην να χαιρεσαι το παιδακι σου να ειναι παντα γερο και δυνατο.

Μικροβιο σε νεογεννητο ειναι πολυ σοβαρη κατασταση και πολλες φορες προερχεται απο τον κολπο μετα τη ρηξη υμενων . Κανε το σταυρο σου που πηγαν ολα καλα και ενεργησαν γρηγορα και σωστα οι γιατροι. Tα γραφω απο προσωπικη εμπειρια με ανερχομενη λοιμωξη το παιδι μου τις πρωτες ημερες και οι γιατροι ηταν παγωμενοι.

 

Και ευτυχως που ησουν και σε ιδιωτικο και οι κανονες υγιεινης ειναι αυστηροι. Το 2009, 4 νεογνα πεθαναν απο μικροβιο στη ΜΕΝΝ του Αλεξανδρας. Ειχε γινει μεγαλο θεμα στην τηλεοραση .

Το 99 στην ΜΕΝΝ του Αγια Σοφια πεθαναν νεογνα (4-5 ακουσα χωρις να ξερω τον ακριβη αριθμο) μαζι με ενα απο τα διδυμα μου, απο το μικροβιο κλεμψιελα. Η αλλη μου η κορη ειχε το μικροβιο της εδιναν αντιβιωση (προληπτικα οπως μας ειπαν). Μας απεκρυψαν λοιπον οτι ειχε και η δευτερη κορη μας, οπως απεκρυψαν το γεγονος απο τους γονεις. Μαλιστα μια μαμα οτανδεν ειδε την μια μου κορη στην θερμοκοιτιδα με ρωτησε ολο χαρα αν την ειχαν παει στην απλη παρακολουθηση. Δεν μας αφηναν γενικα να εχουμε επαφη με τους αλλους γονεις.

Link to comment
Share on other sites

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2013 γεννήθηκε σε ιδιωτικό μαιευτήριο ετοιμοθάνατος με επείγουσα καισαρική (δε θα επεκταθώ στο παρόν για τις ευθύνες και τα αίτια του επείγοντος περιστατικού) ο γιος μου. Νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στη ΜΕΝΝ. Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν καλά οργανωμένη, προβλήματα και ελλείψεις δεν συνάντησα, πλην όμως ήταν ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ!

Μου επέτρεψαν να τον πάρω αγκαλιά μόνο μία φορά δύο μέρες πριν φύγει και μία φορά να τον ταΐσω -με μπουκάλι εννοείται!! Για θηλασμό ούτε λόγος. Το γάλα που αντλούσα σπίτι δε ξέρω αν του το έδιναν, πάντως ξέρω σίγουρα ότι του έδιναν υποκατάστατο μπόλικο! Θήλαστρο εκεί δεν με ενημέρωσαν αν υπήρχε.

Επιπλέον, τη μοναδική φορά που τον τάισα (με το μπουκάλι) μου έδωσαν οι μαίες και σχετικές οδηγίες τύπου μην τον κρατάς πολύ αγκαλιά, έτσι το κεφάλι, αλλιώς το σώμα ...

Αυτό είναι ένα μέρος της δυσάρεστης εμπειρίας μου.

Εμενα στην ΒΜΕΝ του Αγια Σοφια το 99 ενω μου εδωσαν μια ολοκληρη φορα και θηλασα την κορη μου, ηρθε απο πανω μια νοσηλευτρια (την προηγουμενη μερα που θα την επαιρνα στο σπιτι) και μου ειπε να μην την θηλαζω γιατι εχω μεγαλο στηθος και το μωρο θα κουραζεται και δεν θα πινει. Ανενημερωτη τοτε, τρομοκρατημενη απο τον χαμο της αδελφης της και ολα οσα εβλεπα μεσα στην μοναδα, την ακουσα, και πλεον αυτομουτζωνομαι παροτι εχουν περασει 17 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα στην ΒΜΕΝ του Αγια Σοφια το 99 ενω μου εδωσαν μια ολοκληρη φορα και θηλασα την κορη μου, ηρθε απο πανω μια νοσηλευτρια (την προηγουμενη μερα που θα την επαιρνα στο σπιτι) και μου ειπε να μην την θηλαζω γιατι εχω μεγαλο στηθος και το μωρο θα κουραζεται και δεν θα πινει. Ανενημερωτη τοτε, τρομοκρατημενη απο τον χαμο της αδελφης της και ολα οσα εβλεπα μεσα στην μοναδα, την ακουσα, και πλεον αυτομουτζωνομαι παροτι εχουν περασει 17 χρονια.

 

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΜΕΝΝ!!

Εγώ ανενημέρωτη σχετικά με το θηλασμό τότε, κατέληξα να μου κοπεί σχεδόν το γάλα. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάθλιψη που ήδη περνούσα να χειροτερέψει καθώς θεωρούσα με θεωρούσα "ανίκανη" να ταίσω το παιδί μου, αλλά και να δημιουργήσω συναισθηματικό θεσμό μαζί του. Έτσι το είχα δει τότε...

Ευτυχώς που υπάρχει το internet και ενημερώθηκα... Επαναγαλακτισμός και θήλαστρο για 22 μήνες! Ποτέ δεν μπόρεσε να φάει από το στήθος, αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να του δώσω το γάλα μου με μπιμπερό για τόσο καιρό.

Link to comment
Share on other sites

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΜΕΝΝ!!

Εγώ ανενημέρωτη σχετικά με το θηλασμό τότε, κατέληξα να μου κοπεί σχεδόν το γάλα. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάθλιψη που ήδη περνούσα να χειροτερέψει καθώς θεωρούσα με θεωρούσα "ανίκανη" να ταίσω το παιδί μου, αλλά και να δημιουργήσω συναισθηματικό θεσμό μαζί του. Έτσι το είχα δει τότε...

Ευτυχώς που υπάρχει το internet και ενημερώθηκα... Επαναγαλακτισμός και θήλαστρο για 22 μήνες! Ποτέ δεν μπόρεσε να φάει από το στήθος, αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να του δώσω το γάλα μου με μπιμπερό για τόσο καιρό.

 

Για την επιδεινωση της καταθλιψης ευθυνεται και αυτη η ........παραπληροφορηση που δυστυχως κυκλοφορει μεσω του διαδικτυου.

"Οτι η μητερα εαν δεν θηλασει το παιδι της δεν θα δεθει τοσο πολυ."

Με εξοργιζουν πολυ τετοιου ειδους επιχειρηματα υπερ του θηλασμου.

 

 

Οι μητερες που δεν θηλασαν αγαπουν λιγοτερο τα παιδια τους? Το δεσιμο ειναι μικροτερο?

 

Το πρωτο παιδι μου δεν το θηλασα το δευτερο το θηλαζω .

Εγω δεθει με το πρωτο λιγοτερο? Μπορω να πω οτι του εχω και αδυναμια σαν πρωτο .

 

Αυτα κυκλοφορουν και γεμιζουν μια μητερα ενοχες εαν δε θηλασει!

Link to comment
Share on other sites

Για την επιδεινωση της καταθλιψης ευθυνεται και αυτη η ........παραπληροφορηση που δυστυχως κυκλοφορει μεσω του διαδικτυου.

"Οτι η μητερα εαν δεν θηλασει το παιδι της δεν θα δεθει τοσο πολυ."

Με εξοργιζουν πολυ τετοιου ειδους επιχειρηματα υπερ του θηλασμου.

 

 

Οι μητερες που δεν θηλασαν αγαπουν λιγοτερο τα παιδια τους? Το δεσιμο ειναι μικροτερο?

 

Το πρωτο παιδι μου δεν το θηλασα το δευτερο το θηλαζω .

Εγω δεθει με το πρωτο λιγοτερο? Οχι. Μπορω να πω οτι του εχω και αδυναμια σαν πρωτο και σαν προωρο.

 

Αυτα κυκλοφορουν και γεμιζουν μια μητερα ενοχες εαν δε θηλασει!

 

 

 

 

Τελικά ίσως να έχεις δίκιο... Και εγώ το δεύτερο παιδί μου το θηλάζω από τη πρώτη στιγμή που γεννήθηκε, αλλά και τα δύο μου τα παιδιά το ίδιο τα αγαπάω! Πάντως είναι αρκετά διαφορετικά με την κόρη μου. Όμως τελικά δε νομίζω ότι οφείλεται μόνο στο θηλασμό. Εγώ είμαι ήρεμη και χαρούμενη, κάτι που σίγουρα έχει αντίκτυπο και στο μωρό. Ίσως πάλι να είναι και τυχαίο... τι να πω...

Ο πρώτος μου ήταν συνέχεια ανήσυχος και γκρινιάρης, δεν ηρεμούσε και δεν κοιμόταν εύκολα, ενώ αντίθετα η δεύτερη μου είναι ήρεμη και συνέχεια χαμογελάει!

Link to comment
Share on other sites

Για την επιδεινωση της καταθλιψης ευθυνεται και αυτη η ........παραπληροφορηση που δυστυχως κυκλοφορει μεσω του διαδικτυου.

"Οτι η μητερα εαν δεν θηλασει το παιδι της δεν θα δεθει τοσο πολυ."

Με εξοργιζουν πολυ τετοιου ειδους επιχειρηματα υπερ του θηλασμου.

 

 

Οι μητερες που δεν θηλασαν αγαπουν λιγοτερο τα παιδια τους? Το δεσιμο ειναι μικροτερο?

 

Το πρωτο παιδι μου δεν το θηλασα το δευτερο το θηλαζω .

Εγω δεθει με το πρωτο λιγοτερο? Μπορω να πω οτι του εχω και αδυναμια σαν πρωτο .

 

Αυτα κυκλοφορουν και γεμιζουν μια μητερα ενοχες εαν δε θηλασει!

Εγω δεν ενιωσα ποτε ανικανη... ουτε ενιωσα υπευθυνη για κατι παροτι η κοινωνικη λειτουργος (?) που ειχε ερθει στο σπιτι οταν πηρα την μικρη για να ελεγξει το περιβαλλον, με ρωτησε αν αισθανομαι υπευθυνη που γεννησα προωρα... Οταν με ρωτησε μου ηρθε ο ουρανος σφοντυλι... Θυμαμαι οτι της απαντησα, γιατι να νιωθω υπευθυνη ή ενοχη? Δεν ηταν κατι που προκαλεσα εγω.

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν ενιωσα ποτε ανικανη... ουτε ενιωσα υπευθυνη για κατι παροτι η κοινωνικη λειτουργος (?) που ειχε ερθει στο σπιτι οταν πηρα την μικρη για να ελεγξει το περιβαλλον, με ρωτησε αν αισθανομαι υπευθυνη που γεννησα προωρα... Οταν με ρωτησε μου ηρθε ο ουρανος σφοντυλι... Θυμαμαι οτι της απαντησα, γιατι να νιωθω υπευθυνη ή ενοχη? Δεν ηταν κατι που προκαλεσα εγω.

Γιατι ηρθε κοινωνικη λειτουργος?

 

Αυτο που λειπει οπο ολα τα νοσοκομεια κυριως ιδιωτικα γιατι απο τα Δημοσια δεν εχουμε τις ιδιες απαιτησεις, ειναι μια υποστηρικτικη ομαδα απο γιατρους , παιδιατρους εμπειρους σε προωρα, ψυχιατρους και ψυχολογους για τις μητερες.

Θα βοηθουσε παρα πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ηρθε κοινωνικη λειτουργος?

 

Αυτο που λειπει οπο ολα τα νοσοκομεια κυριως ιδιωτικα γιατι απο τα Δημοσια δεν εχουμε τις ιδιες απαιτησεις, ειναι μια υποστηρικτικη ομαδα απο γιατρους , παιδιατρους εμπειρους σε προωρα, ψυχιατρους και ψυχολογους για τις μητερες.

Θα βοηθουσε παρα πολυ.

Ναι ηρθε... Και ενιωσα πολυ αβολα, ενιωθα οτι εκρινε την καθε μου κινηση. Οταν τα μωρα ηταν στο Αγια Σοφια υπηρχε προγραμμα με ψυχολογους μονο που δεν τους ειδαμε ποτε. Μονο οταν χασαμε την μια μας κορη, μας εκλεισαν ραντεβου εκτακτως με παιδοψυχολογο και αυτο για μια και μονο φορα.

Οταν πηγα σπιτι ενιωθα οτι καθε στιγμη θα ερθουν και θα μου παρουν το μωρο, οτι δεν ειναι δικο μου. Και ολα αυτα γιατι δεν υπηρχε τιποτα φιλικο προς τους γονεις. Προς ολους τους γονεις οχι μονο προς εμας. Καμια φορα τα λεγαμε πριν το επισκεπτηριο εξω ακριβως απο τις θερμοκοιτιδες γιατι οπως ειπα δεν μας επετρεπαν καμια συνομιλια μεσα, ουτε με την μαμα της διπλανης θερμοκοιτιδας.

Οταν ηρθε η κοινωνικη λειτουργος της ανοιξε η μαμα μου. Εχε αργησει περιπου 2 ωρες στο ραντεβου και ειχα πεταχτει στο διπλανο σουπερμαρκετ κατι που της εκανε φριχτη εντυπωση. Μπηκε σε ολο το σπιτι, σε ολα τα δωματια και εδωσε εμφαση στο δωματιο της μικρης και κουνουσε το κεφαλι της ικανοποιημενη. Μετα καθησαμε στο σαλονι, ειδες πως αλλαζω το μωρο πως την κραταω, τι κανω γενικα, και επεφταν βροχη οι ερωτησεις. Η αληθεια ειναι οτι τωρα που το σκεφτομαι, δεν ημασταν ζευγαρι ετσι ωστε να δωσουμε την εντυπωση οτι κατι δεν πηγαινει καλα, εκτος αν επειδη μεναμε κοντα στο σημειο του μεγαλου σεισμου (οταν εγινε ο σεισμος της Αθηνας το μωρο ηταν ακομη θερμοκοιτιδια), ηθελαν να δουν τι γινεται με το σπιτι (?). Ξερω ομως οτι πηγαν και αλλου γιατι με ξαναπηραν τηλεφωνο για ενα αακομη ραντεβου, τους περιμενα, δεν ηρθαν και οταν τους πηραν τηλεφωνο μου ειπαν οτι ηταν λαθος και οτι ειχαν παει σε αλλη μαμα κοντα μου.

Τωρα πως γινεται απο την μια να μας στελνουν κοινωνικη λειτουργο (και καλα κανουν) και απο την αλλη να μην μας ενημερωνουν οτι το μωρο μας ειχε λοιμωξη και οτι υπηρχε υποψια αιματωματος στον εγκεφαλο και κατα συνεπεια μετα την εξοδο της απο το νοσοκομειο θα την πηγαιναμε σε προγραμματισμενο ραντεβου για υπερηχο εγκεφαλου.. τι να πω? Τα εμαθα απο το χαρτι που μου εστειλαν με το ταχυδρομειο στο σπιτι. Συν οτι σε ενα ραντεβου για follow up μου ειχαν δωσει τον φακελο της κορης μου που "εφυγε" και εγραφαν μεσα για σηψαιμια σε ολα της τα οργανα... Αυτα βεβαια πριν 17 χρονια.. ελπιζω τωρα να εχουν βελτιωθει πολυ τα πραγματα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γειά σας, είμαι κανούρια στην παρέα σας και αφορμή ήταν το θέμα για την παραμονή των γονέων στις ΜΕΝΝ.

Η δική μου εμπειρία έχει απʼόλα. Λόγω προβλημάτων υγείας δεν καταφέρνω να προχωρήσω εγκυμοσύνη πάνω από τον 6ο μήνα. Έτσι λοπόν την ΜΕΝΝ την έχουμε σίγουρη.

 

Το 1993 γέννησα το πρώτο μου παιδί την 28η εβδομάδα στο ΛΗΤΩ και την εποχή εκείνη δεν υπήρχε ΜΕΝΝ στο νοσοκομείο και μεταφερθήκαμε στο ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ όπου είχαμε 2 επισκέψεις την ημέρα με το ζόρι.

 

Το 2011 έφερα στον κόσμο το 2ο παιδί μου την 27η εβδομάδα και ενώ ξεκίνησα να γεννήσω στο ΜΗΤΕΡΑ ο γιατρός μου, που έλειπε στο εξωτερικό και για λόγους που αυτός γνωρίζει, δεν με άφησε να πάω στο ΜΗΤΕΡΑ χωρίς να είναι και αυτός εκεί. Τελικά βρέθηκα στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και απʼότι αποδείχτηκε ήταν η καλύτερη απόφαση.

Στη ΜΕΝΝ υπήρχαν μόνο 4 παιδιά και στο διάστημα που μείναμε έφτασαν μέχρι τα 8 αν θυμάμαι καλά. Μας επέτρεπαν να βρισκόμαστε κοντά του ό,τι ώρα θέλαμε και για όσο χρόνο θέλαμε και το καλύτερο ήταν ότι από την 2η εβδομάδα της ζωής του μπορούσα να τον κρατάω στην αγκαλιά μου με όλα τα σωληνάκια και τα καλώδια. Όσοι έχετε περάσει το μαρτύριο της εντατικής ξέρετε πολύ καλά ότι ο χρόνος δεν περνάει και η κάθε μέρα είναι γεμάτη άγχος, στεναχώρια και τρομερή ψυχολογική πίεση. Εγώ εκείνες τις ημέρες δεν κατάλαβα πως πέρασε ο χρόνος. Η επαφή εκείνη δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι τρομερό να έχεις στην αγκαλιά σου ένα έβρυο που θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμα στην ασφάλεια της κοιλιάς και το μόνο που έχεις να του δώσεις πια για να το βοηθήσεις να συνεχίζει να παλεύει για να ζήσει είναι η μυρωδιά σου και ο χτύπος της καρδιάς σου.

 

Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για την φροντίδα που έδωσαν στο παιδί μου αλλά κυρίως για την στάση και φιλοσοφία που έχουν σε αυτό το θέμα. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει άλλο νοσοκομείο , δημόσιο ή ιδιωτικό, στην Ελλάδα που να συμβαίνει αυτό.

Και φυσικά δεν υπήρξε καμία επιπλοκή λόγω της επαφής που είχαμε με το παιδί μας και η ανάπτυξή του ήταν ραγδαία.

 

Όμως αυτό κράτησε μόνο 1 μήνα και 7 μέρες. Λόγω προωρότητας έπρεπε να εγχειριστεί για οσχεοκήλη & βουβωνοκήλη αλλά το νοσοκομείο δεν διέθετε αναισθησιολόγο για πρόωρα και μας μετέφεραν στην ΜΕΝΝ του Γενικού Κρατικού της ΝΙΚΑΙΑΣ. Εκεί όμως συνάντησα έναν άλλο κόσμο. Τα πρωινά επισκεπήρια τα κάναμε με το ζόρι, μπαίναμε μπουλούκι όλοι μαζί και τσακιζόμασταν να πλυθούμε και για αγκαλιά φυσικά ούτε λόγος . Η ψυχολογία μας ήταν χάλια, οι μέρες δεν περνούσαν, ο μικρός πέρασε 3 λοιμώξεις και εμείς δεν ξέρω πως δεν πάθαμε εγκεφαλικό λόγω και άλλων θεμάτων που προέκυψαν με κάποιους γιατρούς για τα οποία δεν θα ήθελα να αναφερθώ. Ήταν ο χειρότερος μήνας της ζωής μου και νομίζω ότι έχασα τον εαυτό μου. Τελικά μετά από 1 μήνα και 10 ημέρες καταφέραμε να φύγουμε και να γυρίσουμε στην ηρεμία του σπιτιού μας.

 

Όμως γιατί τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ δύο κρατικών νοσοκομείων; Αν και τα ιδιωτικά δεν είναι καλύτερα.

 

Η ΜΕΝΝ του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ είναι παράδειγμα προς μίμηση και θα πρέπει και άλλοι γιατροί στις εντατικές Νεογνών να ακολουθήσουν το σύστημά τους γιατί πάνω απʼόλα κάνει καλό στα παιδιά μας.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...