Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος ή κάποια να μου πει αν θα πρέπει να δώσω συμπλήρωμα ξένου γάλακτος στο μωρό μου.

Είναι δεκατρισήμιση μηνών και το πρόγραμμα του φαγητού έχει ως εξής:

Πρωινό: Θηλασμός

Δεκατιανό: Φρουτόκρεμα

Μεσημεριανό: κρεατοχορτόσουπα ή ψαρόσουπα ή κοτόπουλο

Απογευματινό: γιαούρτι ή κρέμα

Βραδινό: θηλασμός

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κωνσταντίνα

Να μην δώσεις συμπλήρωμα. Απλά να προσθέσεις κανένα θηλασμό ανάμεσα στα γεύματα ή τη διάρκεια της νύχτας. Για μένα καλύτερα να έκοβες το γιαούρτι το απόγευμα και να έδινες στήθος. Ρωτάς για κάποιο συγκεκριμένο λόγο (πχ. μειωμένη πρόσληψη βάρους);

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χωρίς να είμαι ειδικός επί του αποθηλασμού, βλέπω ότι κάνεις πολύ απότομα βήματα και λογικό είναι να νιώθεις και να είσαι πρησμένη.

Ξεκινάς με μείωση ενός γεύματος και προχωράς σε επόμενη μείωση μετά από μια βδομάδα, όχι αμέσως. Εσύ σε 2 εβδομάδες έχεις μειώσει πολύ και απότομα. Πόσα γεύματα κάνατε πριν ξεκινήσεις τον αποθηλασμό;

Περισσότερα θα μας πει και κάποια πιο έμπειρη, μην λέω τπτ λάθος.

κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τη γρήγορη ανταπόκριση. Πριν ξεκινήσω τη διαδικασία αποθηλασμού έκανα ένα γεύμα μόνο το πρωί.

.png

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος ή κάποια να μου πει αν θα πρέπει να δώσω συμπλήρωμα ξένου γάλακτος στο μωρό μου.

Κωνσταντίνα

Πιστεύω ότι αν το μωρό σου είναι μια χαρά απο άποψη βάρους και ανάπτυξης, δεν χρειάζεται να διακόψεις τελείως το θηλασμό.

Αν πάλι κουράστηκες ή δεν είσαι σίγουρη για την ποσότητα - ποιότητα του μητρικού, όπως εγώ κόψε σιγά - σιγά τον ένα θηλασμό (όποιο σε βολεύει), και κράτα ένα θηλασμό ένα ξένο γάλα (εβαπορέ μάλλον για αρχή αν δεν έχει πιει άλλο εκτός από μητρικό και μετά σιγά-σιγά φρέσκο).

Κάτι παίρνει από το ένα γάλα, κάτι από το άλλο που του λείπει, και έτσι έχεις μια μέση λύση και ξεκουράζεσαι και λίγο.

.png

Καλησπέρα σας!

Κωνσταντίνα

Αν σε ενδιαφέρει, διάβασε τη συζήτηση για διατήρηση της γαλουχίας με 2 θηλασμούς:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40691

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Γενικά, τα μωρά στην ηλικία που μπουσουλάνε και αρχίζουν να περπατάνε, έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και δεν πολυνοιάζονται για το φαγητό, ώσπου να αισθανθούν πολύ άσχημα λόγω πείνας. Για το λόγο αυτό προσφέρουμε, όπως θα προσφέραμε φαγητό σε ένα παιδί που νοιάζεται πιο πολύ για το παιχνίδι του και δεν έρχεται να κάτσει στο τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλει να φάει ή ότι δεν το χρειάζεται. Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι τα γράφω αυτά, όχι για να κρίνω μια μαμά που αποθήλασε πριν το έτος, αλλά γιατί συχνά διαβάζουμε στα "στατιστικά" ότι συνήθως παιδιά κάτω από το έτος δεν αποθηλάζουν από μόνα τους, ενώ πολλές μαμάδες βλέπουν το αντίθετο και πιστεύουν ότι το μωρό δεν ενδιαφέρεται. Όσο το μωρό δεν αρνείται, μπορούμε να προσφέρουμε χωρίς τύψεις ότι το πιέζουμε κτλ.

Με αφορμή αυτο μπηκα σε σκέψεις...

Θηαλασα αποκλειστικα τον μικρο μέχρι 6 μηνων και μέχρι 8 μηνών οσα γευματα ήθελε. Ποτε δεν έκλαψε για γάλα αλλά πάντα έπινε όταν του προσέφερα. Την νύχτα κοιμάτε σερι 9.30- 6.30 (ελαχιστες φορες έχει ξυπνήσει για θηλασμο νυχτα κυριως τώρα με τα δονιτα)

Μετα σε συνδυασμο με την επιστροφη μου στη δουλεια έκοψα σταδιακα τον δεκατιανο και απογευματινο θηλασμό.

Τωρα πια θηλάζουμε πρωι μεσημερι και βράδυ.

Το πρωι και το βράδυ βλέπω πως το θέλει το μεσημεριανο δεν τον πολυνοιαζει.

Ο προβληματισμος μου είναι ο εξης. Δεδομενου πως θέλουμε να συνεχίσουμε τον θηλασμο για όσο καιρο θελησουμε και οι δυο και σιγα σιγα βάζουμε περισσοτερα πραγματα στο μενου μας μηπως θα έπρεπε να προσφέρω και αλλες φορες γάλα ή αφου δεν νοιαζετε ο μικρός συνεχίζουμε έτσι και να κανω και το σταυρο μου?

Δηλαδη μηπως δεν προσφερω αρκετο γάλα για την ηλικια του? (τΟ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ)

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Δεδομενου πως θέλουμε να συνεχίσουμε τον θηλασμο για όσο καιρο θελησουμε και οι δυο και σιγα σιγα βάζουμε περισσοτερα πραγματα στο μενου μας μηπως θα έπρεπε να προσφέρω και αλλες φορες γάλα ή αφου δεν νοιαζετε ο μικρός συνεχίζουμε έτσι και να κανω και το σταυρο μου?

Δηλαδη μηπως δεν προσφερω αρκετο γάλα για την ηλικια του? (τΟ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ)

:D Τα πάτε μια χαρά!

Δεν χάνεις τίποτα με το να προσφέρεις πιο συχνά, ειδικά τα ΣΚ που είσαστε περισσότερες ώρες μαζί.

Αν ενδιαφέρεται, έχει καλώς.

Αν δεν ενδιαφέρεται, πάλι έχει καλώς!:wink:

Με αυτό το σύστημα είσαι πιο σίγουρη ότι το παιδί παίρνει όσο γάλα χρειάζεται.

Τα γεύματα των στερεών να τα δίνεις όλα τις ώρες που λείπεις, τις ώρες που είσαι με το μωρό μπορεί να τα παραλείπεις.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνει το μωρό 3 γεύματα στερεών κάθε μέρα. Έχει μεγαλύτερη σημασία να τρώει σωστές τροφές (φρούτα, κρέας, λαχανικά) παρά να κάνει ανελλειπώς 3 γεύματα.

:D Τα πάτε μια χαρά!

Δεν χάνεις τίποτα με το να προσφέρεις πιο συχνά, ειδικά τα ΣΚ που είσαστε περισσότερες ώρες μαζί.

Αν ενδιαφέρεται, έχει καλώς.

Αν δεν ενδιαφέρεται, πάλι έχει καλώς!:wink:

Με αυτό το σύστημα είσαι πιο σίγουρη ότι το παιδί παίρνει όσο γάλα χρειάζεται.

Τα γεύματα των στερεών να τα δίνεις όλα τις ώρες που λείπεις, τις ώρες που είσαι με το μωρό μπορεί να τα παραλείπεις.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνει το μωρό 3 γεύματα στερεών κάθε μέρα. Έχει μεγαλύτερη σημασία να τρώει σωστές τροφές (φρούτα, κρέας, λαχανικά) παρά να κάνει ανελλειπώς 3 γεύματα.

Αγλαια μου για ακομα μια φορά σε ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιας μου.

Δεδομένου πως εργάζομαι σε φαρμακειο είχα πολύ διαφορέτική αντιληψη για το θηλασμο μέχρι που σε γνώρισα (εσενα απο το parents και την Πατσουρου απο τα βιβλία της).

Το ωράριο μου είναι 8-2 το πρωι και 5-9ν το απογευμα.

Τον θηλάζω πριν φύγω, το μεσημέρι που γυρίζω και το βράδυ πριν τον ύπνο. Τα στερεα γευματα τα δίνει η κοπέλα που τον κρατάει. Φρουτοκρεμα στις 10, καμμια ρυζογκοφρέτα ή ολοκληρο φρουτάκι στις 12. Το μεσημεριανο φαγητό στις 1 και το απογευμα γιαουρτάκι προβειο ή ανθοτυρο με ντοματουλα και παξιμαδάκι( τυφλα να έχει ο ντακος).

Τα Σαβατοκυριακα (οπως και στις διακοπές) υπαρχουν φορές που προτιμάει το γάλα απο το φαι (εννοειτε πως του το προσφέρω απλόχερα και ας μην φάει καθολου φαγητό, που το τρώει βέβαια:D).

Να πω στις μανουλες που αρχιζουν να εργαζονται και θέλουν να αποθηλάσουν μόνο γιαυτον το λόγο πως το παιδί προσαρμόζετε άψογα και ο θηλασμός είναι αυτο που σας δένει μετα απο τις ώρες απουσίας όλη την ημέρα.

Μου αρέσει που θηλάζω, το ίδιο και στον Κωνσταντίνο...

Σας ευχαριστω!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

συμφωνώ με την Ασπασία αν και εχει μόλις 2 εβδομάδες που επέστρεψα στη δουλειά..εκεί που θήλαζε ασταμάτητα τωρα θηλάζει το πρωί κατά τις 7.30 και μετά όταν γυρίσω πάλι κατά τις τέσσερις το μεσημέρι για να κοιμηθεί..και μετά βέβαια το βράδυ και όλη τη νύχτα πολλές φορές..μόλις με βλέπει γυρνώντας απο τη δουλειά τραβάει μπλούζες!! και να φανταστείτε σκεφτόμουν να αποθηλάσω πριν γυρίσω στη δουλειά για να μην έχει πρόβλημα το παιδί

• 2 εβδομάδες μετά...

Την κορη μου την θηλαζα αποκλειστικα μεχρι σημερα. Ξενο γαλα ειχε παρει μονο για μια βδομαδα οταν ηταν 3 μηνων και αυτο μονο το πρωι. Αποφασισα να αποθηλασω. Στην αρχη εκοψα τα εδιαμεσα γευματα και της εδινα γαλα μονο πρωι και βραδυ. Οταν καταφερα αυτο προσπαθησα να της κοψω το πρωινο γαλα. Το θεμα ειναι πως δεν το πινει. Μολις βλεπει το μπιμπερο στριβει το κεφαλι της. Επειδη το νερο το πιναμε με εκπαιδευτικο ποτηρακι και ισως το μπιμπερο να μην της ειναι οικιο της το εβαλα στο ποτηρι. ομως αρνητε να πιει το ξενο γαλα. Μηπως ξερετε κανενα τροπο; Το πρωι πινει γυρω στα 50μλ μετα απο μια ωρα προσπαθειας χωρις να ρουφαει απλα οτι πεφτει απο το μπιμπερο ποτηρι καθως το εχει για να ξυνει απλα τα δοντια της

Διαφημίσεις

delin, προσπάθησα να δώσω φρέσκο γάλα στο Μάνο μόλις χρόνιασε. Δεν το ΄ήθελε καθόλου. Δοκίμασα όπως εσύ με μπιμπερό (που χρησιμοποιούσαμε για να πίνει δικό μου γάλα για 1,5 μήνα περίπου όταν γύρισα στη δουλειά μέχρι να αρχίσει τις φρουτόκρεμες...), με ποτηράκι εκπαιδευτικό, με κανονικό ποτήρι, καλαμάκι (αλλά δεν μπορούσε καθόλου. Το πήρα απόφαση λοιπόν και είπα ότι δεν θέλει το γάλα και ότι θα του έδινα πρωί βράδυ γιαουρτάκι... Τελικά και ενώ ειχα κόψει τους ημερήσιους θηλασμούς και τον βραδινό και θήλαζε μόνο τη νύχτα που ξυπνούσε 3-4 φορές και το πρωί ένα βράδυ που προσπαθούσε να τον κοιμίσει ο άντρας μου του έβαλα ΄γάλα σε ένα μπουκάλι του το δοκίμασα και το καταβρόχθησε.. Παρεπιπτόντως πριν το μέγιστο που είχε πιεί ήταν 40 γρ μία φορά... Από τότε (μια βδομάδα περίπου) πίνει γάλα από το μπουκάλι άπειρο θα έλεγα... ξαφνικά...φλασιά έφαγε... Ίσως του έλειψε επειδή δεν θα είχα πλέον και αρκετό..δεν ξέρω...

Όπως καταλαβαίνεις το κάθε παιδί έχει το κουμπί του και δοκιμάζοντας διάφορα σε διάφορες στιγμές θα βρεις την άκρη!

5Aqjp3.png

Επειδη μου χει συμβει ανελπιστα και ξαφνικα κατι παθολογικο και υπαρχει σοβαρη περιπτωση να πρεπει να ακουλουθησω σχεδον αμεσα καποια φαρμακευτικη αγωγη που δεν ειναι συμβατη με τον θηλασμο απο οσο με ενημερωσε και ο γιατρος μου (αν συμβει αυτο μιλαμε οτι θα γινει σε διαστημα μετα απο μια εβδομαδα), θα θελα να ρωτησω αν χρειαστει να αποθηλασω αμεσα ποσο δυσκολο πιθανοτατα θα ναι και πως θα πρεπει να το χειριστω.

Η παιδιατρος η ο γυναικολογος φοβαμαι οτι θα μου το κοψουν μαχαιρι και θα με δυσκολεψουν.

Σκεφτομαι αν οριστικοποιηθει (δεν μιλαμε δυστυχως για καποια ιωση που περναει συντομα) να ρωτησω τον γιατρο αν μπορει να εκτιμησει την καθυστερηση μιας δυο εβδομαδων της αγωγης ωστε να χω χρονο για τον αποθηλασμο.

Εμπειρικα λοιπον ρωταω θα μου παρει περισσοτερο χρονο και απο ποια γευματα πρεπει να αρχισω?

Ενδεικτικα αναφερω οτι το μωρο κανει πολλα γευματα θηλασμου η αντλημενου γαλακτος εντος της ημερας και της νυχτας, μονο το μεσημεριανο φαγητο τρωει εις αντικατασταση γευματος και τελευταια καπως την φρουτοκρεμα. Τις καθημερινες εργαζομαι. Το μωρο δεν εχει πιει ποτε συμπληρωμα σε σκονη και κρεμες εμποριου.

Δεν εχει μαθει πιπιλα αρα ρωταω αν για τον αμεσο αποθηλασμο ειναι τροπος αντικαταστασης του στηθους επειδη εχει μαθει να κοιμαται με αυτο τις νυχτες (πραγμα που δεν θελω δηλαδη να μαθει τωρα τη πιπιλα αλλα αν χρειαζεται θα το κανω) και τι μεθοδους πρεπει να εφαρμοσω για να καταπραυνω κρισεις του παιδιου απο την αποχη του στηθους.

και να ρωτησω τι θα γινει και με το γαλα μου..η αποτομη αντικατασταση γευματων δεν θα φερει συμφορηση αρα και μειωση?

Ολα τα παραπανω τα ρωταω ωστε να χω μια ιδεα του τι πρεπει ως αρχη να κανω εφοσον τελικα δεν εχω αλλη επιλογη αποφυγης της φαρμακευτικης αγωγης.

ευχαριστω για τη βοηθεια εκ των προτερων

ΣΕ διάστημα 1-2 βδομάδες είναι δύσκολο να κάνει ομαλό αποθηλασμό. Το θετικό είναι ότι το μωρό σου μπορεί να πιεί από μπουκάλι. Ίσως να το δοκίμαζες σιγά σιγά να πιεί ξένο γάλα να δεις πως αντιδρά για τυχόν αλλεργείες. Απλώς δεν ξέρω, αν δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις τα φάρμακα, μήπως πρέπει να σιγουρευτείς πρώτα. Πάντως έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα για το στήθος σου... Καλύτερα να ρωτήσεις κάποια σύμβουλο θηλασμού...

5Aqjp3.png

ΣΕ διάστημα 1-2 βδομάδες είναι δύσκολο να κάνει ομαλό αποθηλασμό. Το θετικό είναι ότι το μωρό σου μπορεί να πιεί από μπουκάλι. Ίσως να το δοκίμαζες σιγά σιγά να πιεί ξένο γάλα να δεις πως αντιδρά για τυχόν αλλεργείες. Απλώς δεν ξέρω, αν δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις τα φάρμακα, μήπως πρέπει να σιγουρευτείς πρώτα. Πάντως έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα για το στήθος σου... Καλύτερα να ρωτήσεις κάποια σύμβουλο θηλασμού...

ειναι αληθεια οτι τα ξερω οσα ειπες και αυτο με εχει αγχωσει..το θεμα ειναι πως αν επιβεβαιωθει η φαρμακευτικη αγωγη δεν θα χω περιθωρια αναβολης..τελος παντων θα επικοινωνησω και με καποιον συμβουλο θηλασμου (που μαλλον εμπειρικα θα ξερει να με βοηθησει αν τυχον μπορει) και βλεπω..ευχαριστω παντως

• 2 εβδομάδες μετά...

Kορίτσια γεια σας..κλείσαμε και εμείς αισίως 1 χρονο θηλασμού..για διάφορους λόγους και κυρίως για κάποιο λόγο υγείας που προέχει όλων των άλλων πρέπει και θέλω να αποθηλάσω..η μικρή μου δεν εχει πιει ποτε ξένο γάλα και τώρα είμαστε στη φάση που θηλάζει πρωί βράδυ αλλά και τα μεσημέρια για να κοιμηθεί..να τονίσω οτι κοιμάται πάντα στο στήθος,εκτός απο φαγητό δηλαδή το έχει και για νάνι!!!μπορείτε να με συμβουλέψετε με την εμπειρία σας τι πρέπει να κάνω ώστε να αποθηλάσουμε μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες; Σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Παπί, καταρχάς θα κόβεις ένα ένα θηλασμό ανά βδομάδα περίπου. Προσπάθησε να κόψεις πρώτα τον πιο εύκολο.

Εμείς κόψαμε πρώτα τον μεσημεριανό και τον κοίμιζα με κούνημα στο καρότσι. Μετά τον βραδυνό.... Ξύπναγε βέβαια πολλές φορές τη νύχτα και τον θήλαζα.

Δοκίμασε την και να πιει ξένο γάλα. Το καλύτερο θα ήταν να έπινε με ποτηράκι, αλλά κάθε παιδί το δέχεται διαφορετικά. Εμένα με το ποτήρι δεν έπινε σχεδόν καθόλου. Κάποια στιγμή πήρα απόφαση να πιεί από το μπουκάλι και από τότε καταφέραμε πολύ πιο εύκολα τον αποθηλασμό...

5Aqjp3.png

Η μοναδική μας κόρη, Ευρυδίκη, είναι 22 μηνών και θηλάζει ακόμα. Έχω τη διάθεση να συνεχίσω το θηλασμό εντούτοις πονάω κατά τη διάρκεια του και νιώθω ότι δεν έχω πολύ γάλα. Σημειώστε ότι δεν παίρνει το μπιμπερό όσες φορές ζητάει να θηλάσει και αν δοκιμάσω να της το δώσω κλαίει σπαρακτικά γι' αυτό κι' εγω συνεχίζω το θηλασμό ελπίζοντας ότι η φύση θα βοηθήσει. Ποια είναι η γνώμη σας? Τι νομίζετε ότι είναι καλύτερο για να το προσπαθήσω?

Katerina-riz, πόσο καιρό συμβαίνει αυτό; Μήπως συμπίπτει με ορμονικές αλλαγές σε σένα (ωορρηξία, περίοδος, εγκυμοσύνη); Πόσο συχνά θηλάζετε;

Μετά το χρόνο, αποφεύγουμε το μπιμπερό, προτιμούμε το ποτηράκι. Δοκίμασε σε άσχετες φάσεις της ημέρας που δεν πεινάει/διψάει, ώστε να το δει σαν κάτι καινούργιο και σαν παιχνίδι.

Αν περνάει φάση οδοντοφυΐας, ίσως σε ζορίσει λίγο ακόμη αλλά πιστεύω ότι μετά θα ηρεμήσει αρκετά, έτσι έγινε με τη δική μου κόρη.

Για να σου δώσω λεπτομερείς οδηγίες θα πρέπει να γνωρίζω την ηλικά του μωρού και τις συνήθειές του στο θηλασμό.....

Αγλαία μου βλεπω ότι εισαι πολυ ενημερωμενη με το θεμα του θηλασμού.αν μπορεις βοηθησε και εμενα σε παρακαλώ ή οποια αλλη κοπελα ξερει τελος παντων.

θηλαζω τον μπεμπη μου 4 μηνες τωρα και απο την αρχη παιρνει και συμπληρωμα. μεχρι τον 2 μηνα θηλαζε 5- 6 φορες την ημερα. στον 3 μηνα θηλαζε πρωί- βραδυ. τωρα πια στον 4 θηλάζει μονο πρωι. ομως το θελει πολυ εκεινη την ωρα και βολευει πολυ και εμενα, γιατι ξυπνα κατα τις 7 - 8 , θηλαζει, κοιμομαστε μαζι (ξερω----μεγα λαθος), ξαναθηλαζει κατα τις 9, και ξυπνα στις 10.30. αν τυχει και ξυπνησει μεσα στην νυχτα θηλαζει κ μετα παλι νανι.

ομως αν και θελω να πινει γαλατακι μονο τα πρωινα εστω (ήδη απο την αρχη ειχα λιγο γαλα), σε 1 μηνα θα παμε ταξιδι στο εξωτερικο χωρις τον μπεμπη. με το θηλαστρο δεν μπορω να βγαλω, γιατι δεν βγαζω και πονω πολυ. αρα αναγκαστικα πρεπει να τον σταματησω. να παρω χαπια? τι να κανω? αν δεν τον θηλασω μια μερα, πρηζεται κ κανω πετρωματακια. υπαρχει περθιπτωση να παθω κανεναν καρκινο ή τιποτα αλλο αν μεινει μεσα γαλα? να παρω χαπια τελικα?νπως να τον σταματησω? νιωθω και τυψεις ρε παιδι μου.........αχρηστη μανα.....

Katerina-riz, πόσο καιρό συμβαίνει αυτό; Μήπως συμπίπτει με ορμονικές αλλαγές σε σένα (ωορρηξία, περίοδος, εγκυμοσύνη); Πόσο συχνά θηλάζετε;

Μετά το χρόνο, αποφεύγουμε το μπιμπερό, προτιμούμε το ποτηράκι. Δοκίμασε σε άσχετες φάσεις της ημέρας που δεν πεινάει/διψάει, ώστε να το δει σαν κάτι καινούργιο και σαν παιχνίδι.

Αν περνάει φάση οδοντοφυΐας, ίσως σε ζορίσει λίγο ακόμη αλλά πιστεύω ότι μετά θα ηρεμήσει αρκετά, έτσι έγινε με τη δική μου κόρη.

Χαίρεται amaretto.

Η κόρη μας, θηλάζει σταθερά πρωί, μεσημέρι και βράδυ, αλλά και όταν ξυπνάει κατά την διάρκεια της νύχτας.

θα αρχίσω την χρήση του ποτηριού όπως με έχεις συμβουλέψει.

όσων άφορα την οδοντοφυΐα έχει βγάλει όλα τα δόντια σε σχέση με την ηλικία της.

Σε ευχαριστώ πολύ.

katerina-riz , πώς είναι αυτός ο πόνος; Δες αυτά τα θέματα, μήπως κάποιο σε βοηθήσει να περιγράψεις περισσότερο τα συμπτώματα:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=385435&postcount=2

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21203

http://www.kellymom.com/bf/older-baby/sorenipples-older.html

http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/index.html

τωρα πια στον 4 θηλάζει μονο πρωι. ομως το θελει πολυ εκεινη την ωρα και βολευει πολυ και εμενα, γιατι ξυπνα κατα τις 7 - 8 , θηλαζει, κοιμομαστε μαζι (ξερω----μεγα λαθος), ξαναθηλαζει κατα τις 9, και ξυπνα στις 10.30. αν τυχει και ξυπνησει μεσα στην νυχτα θηλαζει κ μετα παλι νανι.

ομως αν και θελω να πινει γαλατακι μονο τα πρωινα εστω (ήδη απο την αρχη ειχα λιγο γαλα), σε 1 μηνα θα παμε ταξιδι στο εξωτερικο χωρις τον μπεμπη. με το θηλαστρο δεν μπορω να βγαλω, γιατι δεν βγαζω και πονω πολυ. αρα αναγκαστικα πρεπει να τον σταματησω. να παρω χαπια? τι να κανω? αν δεν τον θηλασω μια μερα, πρηζεται κ κανω πετρωματακια. υπαρχει περθιπτωση να παθω κανεναν καρκινο ή τιποτα αλλο αν μεινει μεσα γαλα? να παρω χαπια τελικα?νπως να τον σταματησω? νιωθω και τυψεις ρε παιδι μου.........αχρηστη μανα.....

Βaby, καταρχάς δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί είσαι μια άχρηστη μάνα? Τι κακό έκανες? Δεν θέλουμε ηττοπάθιες εδώ!!:wink::-D

Να είσαι σίγουρη ότι οι γονείς που κοιμούνται με τα παιδιά τους είναι πάααααααααρα πολύ!!...και όχι, δεν είναι μέγα λάθος!! Αν το παιδάκι σου χρειάζεται να νιώθει ασφάλεια τότε να του παρέχεις!! Έτσι θα γίνει ένα ανεξάρτητο παιδάκι χωρίς φοβίες!

Όσο για τον αποθηλασμό...αν αποθηλάσεις σταδιακά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα... Αποθήλασα πολύ προσφατα, έχω να βάλω τον μικρό στο στήθος 10 μέρες περίπου και δεν έχω νιώθω κάτι! Ούτε κινδυνεύω από καρκίνο..το αντίθετο! Ο θηλασμός με προστατεύει από τον καρκίνο!

Θα λείψεις για πολλές μέρες?Το θήλαστρο σε πονάει μάλλον γιατί έχεις ακατάλληλο θήλαστρο. Αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις παρά το ταξίδι πες μας τι θήλαστρο έχεις να σου πούμε τι να κάνεις...:-)

5Aqjp3.png

Βaby, καταρχάς δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί είσαι μια άχρηστη μάνα? Τι κακό έκανες? Δεν θέλουμε ηττοπάθιες εδώ!!:wink::-D

Να είσαι σίγουρη ότι οι γονείς που κοιμούνται με τα παιδιά τους είναι πάααααααααρα πολύ!!...και όχι, δεν είναι μέγα λάθος!! Αν το παιδάκι σου χρειάζεται να νιώθει ασφάλεια τότε να του παρέχεις!! Έτσι θα γίνει ένα ανεξάρτητο παιδάκι χωρίς φοβίες!

Όσο για τον αποθηλασμό...αν αποθηλάσεις σταδιακά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα... Αποθήλασα πολύ προσφατα, έχω να βάλω τον μικρό στο στήθος 10 μέρες περίπου και δεν έχω νιώθω κάτι! Ούτε κινδυνεύω από καρκίνο..το αντίθετο! Ο θηλασμός με προστατεύει από τον καρκίνο!

Θα λείψεις για πολλές μέρες?Το θήλαστρο σε πονάει μάλλον γιατί έχεις ακατάλληλο θήλαστρο. Αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις παρά το ταξίδι πες μας τι θήλαστρο έχεις να σου πούμε τι να κάνεις...:-)

ΕΧΩ ΤΗΣ CHICCO ENA ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ. ΟΣΟ Κ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ.

ΘΑ ΛΕΙΨΩ 9 ΜΕΡΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΙΠΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ, ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΞΑΝΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΥΠΝΟ, ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ Κ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ Κ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΥΠΝΟ, ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΡΑΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ Κ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ Κ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Ας έρχεται άμα του χρειάζεται! Όταν δεν θα του χρειάζεται πια θα σταματήσει να έρχεται. Αν εσύ είσαι εκεί όποτε το παιδί σε χρειάζεται, δεν θα έχει ανασφάλεια μετά και θα είναι πιο ανεξάρτητο! Κάνε ότι σου λέει το ένστικτό σου!

Αν θέλεις να συνεχίσεις τον θηλασμό, πρέπει ή να νοικιάσεις θήλαστρο ή να αγοράσεις κάποιο καλό, ώστε να δίνει αρκετό ερέθισμα στο στήθος για να συνεχίσει να παράγει γάλα. Δες εδώ για τα θήλαστρα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

Να ξέρεις επίσης ότι αν θέλεις να αυξήσεις τον θηλασμό και να μειώσεις το συμπλήρωμα και αυτό είναι εφικτό. Ρίξε μια ματιά εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Έχεις και μια ακόμα καλή ευκαιρία, όταν το μωρό θα μπει στις στερεές τον 6ο μήνα, να αντικαταστήσεις τα γεύματα με ξένο γάλα με στερεές και να συνεχίσεις τα υπόλοιπα γεύματα και ενδιάμεσα στις στερεές με θηλασμούς.

Οι μέρες που θα λείψεις είναι πολλές! Δεν υπάρχει δυνατότητα να πάρεις το παιδί μαζί σου; Όχι τόσο για τον θηλασμό, αλλά για να μην επηρρεαστεί άσχημα η ψυχολογία του παιδιού, γιατί είναι πολύ μικρό!

Αν τελικά αποφασίσεις να αποθηλάσεις, αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά, για να μην έχεις πετρώματα, δηλαδή θα μειώσεις τον χρόνο που μένει το μωρό στο στήθος σε ένα γεύμα και θα δώσεις και λίγο ξένο γάλα στο γεύμα αυτό. Σιγά σιγά θα αυξάνεις την ποσότητα του ξένου ώσπου να γίνει το γεύμα εξολοκλήρου ξένο. Μετά θα κάνεις το ίδιο και σε άλλο γεύμα κ.ο.κ. Μη φοβάσαι για καρκίνο κλπ. Αν ο αποθηλασμός γίνει σταδιακά και ομαλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω αποθηλάσει έτσι τα 3 μεγαλύτερα παιδιά μου, χωρίς κανένα πρόβλημα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

ΕΧΩ ΤΗΣ CHICCO ENA ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ. ΟΣΟ Κ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ.

Τα χειροκίνητα θήλαστρα είναι δύσκολα στη χρήση, θέλουν ειδική τεχνική, αν δεν σου δείξει κάποιος είναι δύσκολα να το χρησιμοποιήσεις σωστά. Ακόμη όμως και αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς πολύ καλά, δεν μπορείς να διατηρήσεις τη γαλουχία. Σε 9 μέρες θα σταματήσει. Αν θέλεις να διατηρήσεις τη γαλουχία θα πρέπει να πάρεις μαζί σου ένα νοσοκομειακό θήλαστρο γιατί οι μέρες είναι πολλές.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΙΠΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ, ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

Ο καρκίνος δεν έχει συνδεθεί με πετρώματα και υπολείμματα γάλακτος. Τέτοια έχουν οι μητέρες που θηλάζουν. Οι μητέρες που δεν θηλάζουν δεν έχουν ποτέ αλλά το ποσοστό καρκίνου του στήθους πριν την εμμηνόπαυση είναι πολύ μεγαλύτερο σε αυτές.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...