Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πολυ δυσκολα θα εβρισκες παιδιατρο να σου πει να συνεχισεις να το θηλαζεις εδω που τα λεμε.....ειναι πιο σπανιοι κι απο τους πτεροδακτυλους......ολοι "υπερ" του θηλασμου ειναι υποτιθεται...αλλα ας οψεται η αναγκη .....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το έχεις δοκιμάσει; Γιατί μπορεί να εκπλαγείς. Ξέρεις, τα μωρά έχουν διαφορετικούς τρόπους να κοιμούνται με διαφορετικούς ανθρώπους...Βεβαια μιλάω κάπως εκ του ασφαλούς γιατί η δικιά μου είναι βολική στον ύπνο.......αλλά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Επειδή κάποια μαμά ζήτησε συμβουλές για το χάπι αποθηλασμού, αλλά το θέμα της κλειδώθηκε, συνεχίζω εδώ που πριν καιρό πονεμένη (στην κυριολεξία) ζήτησα και εγώ συμβουλές...

Τελικά μετά από συμβουλή του γιατρού μου, αλλά με τρομερές τύψεις και φόβο ύστερα από αυτά που με συμβουλεύσατε πήρα τα ακατανόμαστα χαπάκια. Και εκεί που δεν μπορούσα να αναπνεύσω από τον πόνο, ως δια μαγείας ηρέμησα!

Ήξερα την σωστή διαδικασία αποθηλασμού και δεν είχα σκοπό να πάρω κανένα χάπι. Στους πέντε μήνες είχα φτάσει να θηλάζω αποκλειστικά περίπου έξι γεύματα. Για ένα μήνα θήλαζα 4 φορές, για τον επόμενο 3, για τον επόμενο 2, για 15 μέρες περίπου μόνο πρωί, μετά μέρα παρά μέρα, μετά κάθε πέντε, κάθε δέκα και τελικά το έκοψα όταν η μικρή ήταν 8 μηνών. Συμφωνείτε με αυτή την διαδικασία? Όλα καλά στην αρχή, όταν μετά από 10 μέρες άρχιζα να πονάω. Με το θήλαστρο δεν έβγαζα, το μωρό αρνιόταν να θηλάσει, τι έπρεπε να κάνω?

Συγνώμη που μακρυγορώ, απλά θέλω να πω ότι όσο επικίνδυνο είναι κάποιος να προωθεί το χάπι αποθηλασμού, άλλο τόσο είναι και να το κατηγορεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να είναι απαραίτητο. Δεν είμαι γιατρός να κρίνω ποιες είναι αυτές, ούτε θεωρώ ότι όλοι οι γιατροί τα "παίρνουν" ή είναι ανεύθυνοι και απληροφόρητοι. Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, κάποια ίσως πιο σοβαρές και γιαυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο. Μην είστε όμως τόσο αυστηρές και κατηγορηματικές γιατί κάθε περίπτωση διαφέρει.

Συγνώμη και πάλι αν σας κούρασα....

Όλα καλά στην αρχή, όταν μετά από 10 μέρες άρχιζα να πονάω. Με το θήλαστρο δεν έβγαζα, το μωρό αρνιόταν να θηλάσει, τι έπρεπε να κάνω?

Θα μπορούσες να κάνεις ελαφριά περίδεση με ελαστικό φαρδύ επίδεσμο για μερικές μέρες. Ίσως δεν χρειάζονταν για όλες τις ώρες της μέρας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να είναι απαραίτητο.

Τα χάπια αυτά δημιουργήθηκαν για να μειώνουν τα επίδεδα προλακτινης όταν αυτά είναι ανεβασμένα και φυσικά είναι απαραίτητα για την θεραπεία τέτοιων καταστάσεων.

Οι επίσημες οδηγίες λένε ότι δεν πρέπει να χορηγούνται για τη διακοπή της γαλουχίας. Οι γιατροί τα χορηγούν σωρηδών για διακοπή γαλουχίας χωρίς να παρακολουθούν τις μητέρες. Μερικά από αυτά απαιτούν καρδιακή παρακολούθηση την οποία όμως δεν κάνει σχεδόν κανένας γιατρός.

Μην είστε όμως τόσο αυστηρές και κατηγορηματικές γιατί κάθε περίπτωση διαφέρει.

Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς. Ότι θα πρέπει να αξιολογείται η κάθε περίπτωση και να χορηγούνται εκεί που είναι απαραίτητα: όταν υπάρχει υπεπρολακτιναιμία και επιλεκτικά σε σπάνιες περιπτώσεις που επιβάλεται γρήγορη διακοπή γαλουχίας για ιατρικούς λόγους.

Στην πράξη όμως μόνο αυτό δεν γίνεται. Τα χορηγούν με την ίδια ευκολία που χορηγούν τις ασπιρίνες.

Πράγματι, η Μυρτώ έχει δίκιο!!! Ο μικρός μας με τη γιαγιά του, όποτε χρειάστηκε, κοιμήθηκε μια χαρά!!! (με λίγο αγκαλιά βέβαια και κούνημα, τα οποία αντικατέστησαν το θηλασμό φαντάζομαι). Τι ώρα κοιμάται η μικρή? Ο δικός μου κοιμάται 9 με 9:30. Αν πέφτει για ύπνο τόσο νωρίς, εσύ μετά μπορείς να βγείς μέχρι και για clubbing! (χα, χα, χα!)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

τον σεπτεμβριο δυστυχως ξεκιναω δουλεια.

η φυση της δουλειας μου ειναι με ακαταστατα ωραρια κ διανυκτερευσεις εκτος Αθηνων.

θα ηθελα μεχρι τοτε να εχω αποθηλασει.

ξεκινησα απο τωρα να κοψω τον απογευματινο θηλασμο που ειναι συντομος κ σπασμωδικος κ θα ξεκινησω μετα με τον μεσημεριανο.αυτη την στιγμη θηλαζει στις 4-5,9-10,15,18,21.30 συν τις στερεες πρωι,μεσημερι κ απογευμα.

τελευταιος θα ειναι σιγουρα των δεκα γιατι ετσι κοιμαται καλως ή κακως.

ποια ειναι η καλυτερη σειρα για να μειωθουν οι θηλασμοι συμφωνα με τις εμπειριες σας?

πως θα της μαθω να πιει απο μπουκαλι που δεν εχει ακουμπησει ποτε?

αυτα τα επαιδευτικα ποτηρακια πως ειναι?

μηπως να την μαθω να πινει απο ποτηρι?

αν βρω καποια αλλη ερωτηση θα επανελθω

Καλησπέρα σε όλες!

Θήλασα σχεδόν δύο χρόνια την κορούλα μου και νοιώθω πολύ περήφανη και ικανοποιημένη.

Πριν 10 μέρες περίπου ξεκινήσαμε να αποθηλάζουμε μετά από δική μου απόφαση (βρίσκομαι στην 7η εβδομάδα νέας κύησης) και ευτυχως η μικρή ήταν αρκετά συνεργάσιμη.Είχα αποφασίσει να διακόψουμε σταδιακά οπότε αρχικά κόψαμε το νυχτερινό θηλασμό, στη συνέχεια θηλάζαμε μια φορά την ημέρα και μετά μια φορά ανά δύο μέρες.Προέκυψε όμως προχτές θέμα με τη νέα μου εγκυμοσύνη και χρειάζεται να παίρνω προγεστερόνη (utrogestan) η οποία αντενδύκνειται στο θηλασμό.Έχω να θηλάσω από την Κυριακή και αναρωτιέμαι αν θα έχω πρόβλημα με το στήθος μου.Δεν το νοιώθω καθόλου βαρύ ή πρησμένο ούτε με πονάει αλλά πιέζοντας τη θηλή βλέπω ότι ρέει φυσικά ακόμη γάλα.(μιλάω μόνο για το ένα στήθος γιατί τους τελευταίους μήνες θηλάζαμε μόνο από το αριστερό)

Καμμία γνώμη για το πως θα πρέπει να χειριστώ την κατάσταση?Τον γιατρό μου δεν έκανα καν τον κόπο να τον ρωτήσει γιατί είναι μεν τέλειος μαιευτήρας και γυναικολόγος, αλλά οι γνώσεις του σε θέματα θηλασμού και μάλιστα σε τόσο προχωρμένη ηλικία είναι ανεπαρκείς.

Το e-lactancia πάντως βγάζει την προγεστερόνη ασφαλή για θηλασμό...

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

οπότε ίσως να μην χρειάζεται να γίνει τόσο απότομα ο αποθηλασμός

cceXp3.png

pcTFp3.png

΄Λητώ, αν δεν κάνω λάθος το μέλος Αφροδιτη πήρε χάπια ουλτραγκεστάν και θήλαζε κανονικά. Το είχε συστίσει και η Αγλαΐα... Μήπως να το έψαχνες λίγο καλύτερα? Για να μην ταλαιπωρηθείς με απότομο αποθηλασμό...

5Aqjp3.png

τον σεπτεμβριο δυστυχως ξεκιναω δουλεια.

η φυση της δουλειας μου ειναι με ακαταστατα ωραρια κ διανυκτερευσεις εκτος Αθηνων.

θα ηθελα μεχρι τοτε να εχω αποθηλασει.

ξεκινησα απο τωρα να κοψω τον απογευματινο θηλασμο που ειναι συντομος κ σπασμωδικος κ θα ξεκινησω μετα με τον μεσημεριανο.αυτη την στιγμη θηλαζει στις 4-5,9-10,15,18,21.30 συν τις στερεες πρωι,μεσημερι κ απογευμα.

τελευταιος θα ειναι σιγουρα των δεκα γιατι ετσι κοιμαται καλως ή κακως.

ποια ειναι η καλυτερη σειρα για να μειωθουν οι θηλασμοι συμφωνα με τις εμπειριες σας?

πως θα της μαθω να πιει απο μπουκαλι που δεν εχει ακουμπησει ποτε?

αυτα τα επαιδευτικα ποτηρακια πως ειναι?

μηπως να την μαθω να πινει απο ποτηρι?

αν βρω καποια αλλη ερωτηση θα επανελθω

Δεν χρειάζεται να μάθει το μπουκάλι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκπαιδευτικό ποτηράκι ή καλαμάκι ή κουταλάκι. Ότι προτιμήσει η ίδια.

Το τελευταίο γεύμα που κόβεται είναι μου φαίνεται το μεταμεσονύχτιο. Περισσότερα δεν ξέρω δυστυχώς αλλά οι μαμάδες που έχουν αποθηλάσει ή είναι στη φάση αποθηλασμού θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Δεν χρειάζεται να μάθει το μπουκάλι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκπαιδευτικό ποτηράκι ή καλαμάκι ή κουταλάκι. Ότι προτιμήσει η ίδια.

Το τελευταίο γεύμα που κόβεται είναι μου φαίνεται το μεταμεσονύχτιο. Περισσότερα δεν ξέρω δυστυχώς αλλά οι μαμάδες που έχουν αποθηλάσει ή είναι στη φάση αποθηλασμού θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

Όντως το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να μάθει να πίνει από το εκπαιδευτικό ποτήρι. Εγώ ξεκίνησα να κόβω πρώτα τους θηλασμούς που ήταν οι λιγότερο επίπονοι. Δηλαδή πρώτα τον απογευματινό, μετά το πρωίνο και τελευταίο το βραδινό που βοηθάει το παιδί να κοιμηθεί. Βέβαια εμένα κάποια στιγμή σταμάτησε μόνος το βραδινό γιατί μάλλον είχε έρθει το πρωτόγαλα του καινούργιου μωρού και δεν του άρεσε οπότε δεν δυσκολεύτηκα. Να αγκαλιάζεις και να φιλάς πολύ το παιδί και να του εξηγήσεις από πριν τι θα κάνεις. Πρέπει να αντικαταστήσεις με χάδια και αγκαλιές αυτήν την επαφή πόυ φέρνει ο θηλασμός.

Καλή επιτυχία!

μερικες αποριες που εχω ακομη

με τεσσερις θηλασμους που κανει τωρα παιρνει καλη ποσοτητα γαλακτος?

ποια ειναι τα εκπαιδευτικα ποτηρια?

τι αλλο να της δωσω για προσληψη ασβεστιου? το γιαουρτι της φερνει αναγουλα.

σκεφτομαι να τους μειωνω με συχνοτητα ενα το μηνα για να μην στοιχησει κ στις δυο.

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας!ειμαι νεα μαμα,κι εχω κι εγω πολλες αποριες.εμεις θηλασαμε 4 μηνες περιπου γιατι δεν ειχα πολυ γαλα.να φανταστειτε στην αρχη θηλαζα τη μπεμπα μου καθε 1 ωρα και μετα καθε 2 ωρες.στο τελος θηλαζα το βραδυ 2 γευματα,και μετα μου κοπηκε νομιζα,γιατι πιεζα τη θηλη και δεν εβγαινε γαλα,οποτε σταματησα να τη θηλαζω,και μετα μου ηρθε περιοδος,οποτε λεω κοπηκε για τα καλα.αλλα τωρα βλεπω λιγο γαλα να βγαινει οταν πιεζω απο το ενα στηθος.κι ο αντρας μου λεει οτι πρεπει να παρω το χαπι,γιατι δεν κανει να μενει γαλα μεσα στο στηθος μου.εσεις τι λετε?

Θα σταματήσει να βγαίνει γάλα μετά από πολύ καιρό. Πολλές γυναίκες βλέπουν γάλα ακόμα και μετά από χρόνια αποθηλασμού. Το θέμα είναι να μην νιώθεις πρησμένη και να μην πετρώνεις ή πονάς.

Αν θέλεις πάντως μπορείς να επαναγαλακτιστείς.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

η αληθεια ειναι,οτι το επιδιωξα κι εγω να σταματησω τον θηλασμο,γιατι νομιζα οτι θα κοιμηθει επιτελους το βραδυ,αφου θα χορταινει με το ξενο πιο πολυ.αλλα τελικα παλι ξυπναει το βραδυ και τσιριζει αφου ειχε συνηθισει γρηγορα να το βαζω στο στηθος να τρωει,και μου λειπει κιολας ο θηλασμος.αλλα πως γινεται να επαναγαλακτιστω?

Διαφημίσεις

Γεια σας!Σε λίγες ημέρες η μπέμπα μου κλείνει τους 7 μήνες, στους οποίους την θήλαζα αποκλειστικά.Εννοείται ότι έκανα ομαλά την εισαγωγή στερεών τροφών από τον 5ο μήνα. Εχω αποφασίσει για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσας να σταματήσω τον θηλασμό αλλά δεν ξέρω πώς...Η αλήθεια έιναι ότι στο ένα στήθος η παραγωγή γάλακτος έχει σχεδόν σταματήσει απο μόνη της αλλή με το άλλο στήθος πιστεύω ότι αυτό θα είναι δύσκολο, εάν όχι ακατόρθωτο, χωρίς την λήψη κάποιου χαπιού. Απευθύνθηκα στο γυναικολόγο μου, ο οποίος μου σύστησε το p...ern, για 15 ημέρες αλλά μόλις διάβασα τις παρενέργειες του, όπως έμφραγμα μυοκαρδίου, πανικοβλήθηκα...Στο πρώτο μου παιδάκι, το οποίο θήλασα 7 και 1/2 μήνες, πήρα ένα χάπι μόνο για δυο ημέρες χωρίς πρόβλημα. Γίνεται άραγε να απογαλακτίσω φυσικά χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μαστίτιδας και άραγε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο παραπάνω χαπιών(των 2 ημερών και των 15 ημερών).....

Μπεμπούλα εγώ στη θέση σου δεν θα έπαιρνα κανένα χάπι γιατί έχουν παρενέργειες. Μην το διακινδυνεύσεις. Αραίωσε σταδιακά τους θηλασμούς και αν θες πάρε από το φαρμακείο μια φαρδιά γάζα και τύλιγε την γύρω από το στήθος σου (όχι και πάρα πολύ σφιχτά) για να αρχίσει να μειώνεται η παραγωγή σου. Επίσης η μαία μου εμένα μου είχε συστήσει να μην πίνω πολλά υγρά και να πίνω αν μπορώ 1 με 2 το πολύ φλιτζάνια τη μέρα φασκόμηλο. Επειδή αποθήλασα πρόσφατα - ούτε μήνα δεν έχει - μπορώ να σου πω πως η σταδιακή μείωση των θηλασμών είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις γιατί το στήθος σου σταματάει σιγά σιγά να παράγει γάλα.

Για να καταλάβεις εγώ μείωνα σιγά σιγά τους θηλασμούς μέχρι που θήλαζα 2 φορές τη μέρα, μετά 1 φορά τη μέρα και στο τέλος για περίπου 1,5 εβδομάδα θήλαζα 1 φορά στις 2 μέρες (για βράδυ μιλάω) και μετά σταμάτησα κιόλας. Η μπέμπα μου όμως είναι 16 μηνών και μπορούσα να την ξεγελάω μέσα στην μέρα με φρούτα, νερό, σνακ κλπ και φυσικά της δίνω και φρέσκο γάλα πρωϊ βράδυ (και κάποιες φορές και μεσημέρι).

Ελπίζω να βοήθησα.

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

Σε ευχαριστώ πολύ Dafnie κι εγώ αραίωσα τον θηλασμό της μπέμπας και τώρα τη θηλάζω μόνο μια φορά μέσα στη νύχτα .Θα πάρω και γάζα που είχα χρησιμοποιησει στο πρώτο μου παιδί αλλά θα δοκιμάσω και το φασκόμηλο γιατί το έχω ακούσει κι από αλλού. Αυτο μόνο που εξακολουθεί να με βάζει σε σκέψεις είναι αν η περίοδος θα επανέθει χωρίς χάπι γιατί έχω κι αυτο το πρόβλημα...

Όταν σταματάς να θηλάζεις αρχίζει να αλλάζει το ορμονικό σύστημα στο σώμα σου και θα αδιαθετήσεις...το χάπι γιατί να βοηθήσει περισσότερο?...η φύση όλα με σοφία τα έχει φτιάξει... ;)

5Aqjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...