Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ήθελα να σας πω πως μετά τις συμβουλές σας, είμαι πολύ καλύτερα, το γάλα έχει μειωθεί αρκετά και δεν νιώθω πια πόνο. Χαίρομαι που σας άκουσα και δεν πήρα το χάπι!

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ πολύ!!

babyfeb γιατί απλά δε μειώνεις τους θηλασμούς, έτσι ώστε να θηλάζεις μόνο το πρωί και το βράδυ που θα είσαι σπίτι(ή όποια άλλη στιγμή είσαι σπίτι) και να μη στερηθεί το μωρό εντελώς το δικό σου γάλα? Σου το λέω γιατί ούτως ή άλλώς σε μερικούς μήνες, όταν αρχίσει το μωρό τις στερεές τροφές θα θηλάζεις μόνο 2-3 φορές την ημέρα. Για μένα πάντως είναι η πιο τρυφερή στιγμή μας αυτή του θηλασμού, και επιπλέον με τη δικαιολογία ότι θηλάζω δε μπορεί να του δώσει γάλα κανείς άλλος...(χιχιχι!!!)...

.png.png.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επίσης θα βρεις μαμάδες που αποθήλασαν για να κοιμούνται περισσότερο και τελικά έγινε πιο δύσκολο γιατί όχι μόνο ξυπνούν αλλά έχουν να ετοιμάσουν και γάλα

Γι αυτο εγω θελω να κρατησω το βραδυνο.Πινει ξενο πλεον τη μερα και το βραδυ οταν ξυπναει την θηλαζω.Κανω καλα?Θα εχει προβλημα ετσι το στηθος μου?Η μπεμπα πειραζει που πινει αλλο γαλα την μερα και αλλο την νυχτα?

as1cCue0g411210MTYzZHwyMDAyMDFsZHxJIGFt.gif

Ενταξει,αλλα ο κυκλος μου πώς θα ξαναστρωσει βρε κοριτσια? Μου κακοφανηκε οταν ο γιατρος μου ειπε οτι "παει να χαλασει το ωοθηλακιο,μαλλον δεν ειχαμε καλη ωορηξια αυτο το μηνα".Θα μου πειτε,τι τα θες τωρα και τρωγεσαι,θα φτιαξει και ο κυκλος.Επειδη ομως εγω ειμαι και λιγο αγχωτικη με αυτα τα θεματα και παντα πιστευα οτι "κατι" εχω οσον αφορα τη γονιμοτητα,ασχετως αν δε μου ειχε πει καποιος γιατρος κατι τετοιο,θα ηθελα λοιπον να ξερω αν υπαρχει καποιος τροπος να κρατησω μεν το θηλασμο αλλα να επανακτησω και τον σταθερο κυκλο που ειχα καποτε.

Τζοε σορυ αλλά αυτο το κολλημα και το αγχος με την περιοδο και τον κυκλο σου πραγματικα δεν το καταλαβαινω :roll:

Τι σε πειραζει κι αν ερχεται στις 29 και στις 35;;;

Εμενα μια ζωη ετσι ηταν,επαιζε 2-3-4-5 μερες,τι επρεπε να κανω δηλαδη;Να πεθανω;

Τωρα μου ηρθε για πρωτη φορα περιοδος μετα απο 2 χρονια σχεδον και ολα καλα.

Ας ξαναρθει οποτε θελει,δεν θα την περιμενω στην γωνια :lol:

Έτσι όπως τα λέει η Φρύνη είμαι κι εγώ. Κι εμένα λόγω θηλασμόυ μου ήρθε πρώτη φορά όταν η μπουμπού ήταν 20 μηνών. Και δε μου έρχεται κάθε μήνα, αλλά κάθε 50-60 μέρες :roll:

Joe μη στεναχωριέσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να βλάψει ο θηλασμός τη γονιμότητα σου. Δεν ξέρω τι σου είπε ο γιατρός και σε άγχωσε, αλλά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έχεις ήδη ένα παιδάκι, όταν έρθει η στιγμή, μιά χαρά θα κάνεις και το δεύτερο. :wink:

Διαφημίσεις

Το κολλημα το εχω βασικα επειδη η περιοδος μου ηταν παντα σταθεροτατη πριν την εγκυμοσυνη,συνεπεστατη οχι μονο στη μερα αλλα και στην ωρα.Αυτο με βολευε παρα πολυ γιατι ετσι γνωριζα πανω κατω και τις γονιμες μερες.Ανεκαθεν ομως ειχα κι ενα επιπλεον κολλημα: οτι εχω καποιο πρβλημα γονιμοτητας.Χωρις να μου το εχει πει γιατρος,χωρις να υπαρχει ιδιαιτερος λογος εγω παντα το πιστευα αυτο.Το γεγονος οτι εχει γινει ο κυκλος μου ασταθης ενω πριν ηταν κανονικος με αγχωνει ακομη περισσοτερο πανω σε αυτο το θεμα.

Ο κύκλος σου είναι ασταθής λόγω θηλασμού. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, είναι φυσιολογικότατο. Θα γίνεται πιό σταθερός όσο μεγαλώνει το μωρό. Το ότι ακόμα δεν είναι σταθερός, δε μπορεί να σου προκαλέσει κανένα πρόβλημα στο μέλλον. Ο κύκλος σου θα ξαναφτιάξει. Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι θέλεις να μείνεις έγκυος τώρα, μπορείς! Απλά θέλει λίγη περισσότερη δουλειά, για να βρεις τις γόνιμες μέρες. Ο καλύτερος τρόπος για αυτό, είναι να ελέγχεις το cervical mucus.

http://www.babyhopes.com/articles/cervical-mucus.html

Ίσως πιστεύεις οτι έχεις πρόβλημα γονιμότητας γιατί θέλεις πολύ να κάνεις παιδιά. (Ή έχει να κάνει με κάποια προηγούμενη ζωή :shock: ) Αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα δε θα είχες ήδη ένα υπέρωχο παιδάκι.

Μη βάζεις τέτοιες σκέψεις με το μυαλό σου. Το σώμα σου λειτουργεί άψογα. Θηλάζεις, δεν έχεις σταθερό κύκλο... ως εδώ όλα φυσιολογικά!

Tι να πούμε κι εμείς οι γυναίκες που ο κύκλος μας είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, με ή χωρίς θηλασμό, και μας πέφτουν τα παιδιά στο lotto; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

(για τη Xλόη!!!!!)

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Το κολλημα το εχω βασικα επειδη η περιοδος μου ηταν παντα σταθεροτατη πριν την εγκυμοσυνη,συνεπεστατη οχι μονο στη μερα αλλα και στην ωρα.Αυτο με βολευε παρα πολυ γιατι ετσι γνωριζα πανω κατω και τις γονιμες μερες.Ανεκαθεν ομως ειχα κι ενα επιπλεον κολλημα: οτι εχω καποιο πρβλημα γονιμοτητας.Χωρις να μου το εχει πει γιατρος,χωρις να υπαρχει ιδιαιτερος λογος εγω παντα το πιστευα αυτο.Το γεγονος οτι εχει γινει ο κυκλος μου ασταθης ενω πριν ηταν κανονικος με αγχωνει ακομη περισσοτερο πανω σε αυτο το θεμα.

Joe, το ότι έχεις τόσο σταθερή περίοδο σημαίνει ότι το ενδοκρινολογικό σου λειτουργεί θαυμάσια, οι ορμόνες σου επίσης, συνεπώς δεν έχεις λογο ν' ανησυχείς!

Ο νούμερο 1 παράγοντας υπογονιμότητας είναι το άγχος γι' αυτό ξεαγχώσου, απόλαυσε το παιδάκι σου και την οικογένειά σου και σύντομα θα καταφέρεις να ακούσεις και καινούρια μπεμποκλάματα στο σπίτι!!!!!

:lol: φιλάκια :D

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Έτσι όπως τα λέει η Φρύνη είμαι κι εγώ. Κι εμένα λόγω θηλασμόυ μου ήρθε πρώτη φορά όταν η μπουμπού ήταν 20 μηνών. Και δε μου έρχεται κάθε μήνα, αλλά κάθε 50-60 μέρες :roll:

Καλά το ότι είσαι πολύ τυχερή στο έχω ξαναπει.

Εγώ θέλω να πω ότι ο κύκλος που έχει απόκλιση 3-4 μέρες + - θεωρείται φυσιολογικότατος και σταθερότατος. Ο άστατος κύκλος είναι αυτός που δεν έχει καμία σχέση η μια περίοδος με την άλλη. Π.χ. να έρχεται μια στις 20 μια στις 40 μια στις 55 κλπ. Μήπως να έπαιρνες μια 2η γνώμη joe μου;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Καλά το ότι είσαι πολύ τυχερή στο έχω ξαναπει.

Εγώ θέλω να πω ότι ο κύκλος που έχει απόκλιση 3-4 μέρες + - θεωρείται φυσιολογικότατος και σταθερότατος. Ο άστατος κύκλος είναι αυτός που δεν έχει καμία σχέση η μια περίοδος με την άλλη. Π.χ. να έρχεται μια στις 20 μια στις 40 μια στις 55 κλπ. Μήπως να έπαιρνες μια 2η γνώμη joe μου;

Μα δεν της ειχε πει καποιος γιατρος οτι υπαρχει προβλημα...η joe νομιζει οτι υπαρχει προβλημα....

joe σε επαναφερω στην ταξη!!Επιτελους συγκεντρωσου και ηρεμησε....το αγχος κανει παααρα πολυ κακο σε παααρα πολλα θεματα :?

Κοριτσακια μου σας ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε και ασχοληθηκατε με την τρελλα που με δερνει!!! Ναι γενικα ειμαι πολυ αγχωδης σε ολα τα θεματα,οχι μονο σε αυτο της γονιμοτητας-υπογονιμοτητας.

Θελω πολυ να συνεχισω το θηλασμο,ειδικα απο τη στιγμη που εχω καταφερει να κοντρολαρω το τσιγαρο (ειμαι στα 7 ημερησιως,το πολυ),αλλα αυτο με το βραδυνο ξυπνημα και τον κυκλο που εχει γινει βρασ΄τα κι ασ΄τα με προβληματιζουνε.Ειναι αυτο ομως που ειπε και η Αγλαια σε καποια αλλη κοπελα,ειναι κριμα να στερεις τα οφελη του θηλασμου απο το παιδι σου,στο ονομα ενος αλλου ασυλληπτου μωρου!!! Μαλλον θα παρακολουθησω και αυτο το μηνα την ωορηξια να δω τι παιζει,ετσι για να ξερω που βαδιζομεν!!! :)

Bρε μανία ο κόσμος!!!!!!!!!!!!

Βρε ρωτήστε και μας τι τραβάμε!!!!!!!!!!! Ρωτήστε και μας :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

πειτε μου γιατι θα σκασω.λογω κρυωματος η μπεμπα δεν ηθελε κ πολυ να τρωει.το στηθος μου αυτο τον καιρο δεν πρηζεται σχεδον καθολου.τι σημαινει οτι αποθηλαζω ή ρυθμιστηκε τοσο καλα η παραγωγη?

την θηλαζω περιπου 5 φορες ημερησιως συν τις στερεες μετα τον θηλασμο.

παει το στηθος-μπαλα :(

Μπορει να μειώθηκε το γάλα, αλλά αφού κάνει τόσους θηλασμούς θα αυξηθεί πάλι (το γάλα όχι το στήθος!)

Δηλ για να καταλαβω το στηθος δεν πρεπει να πρηζεται οταν εχει γαλα?Μπορει να ειναι στην κανονικη του κατασταση και καθολου σκληρο και να εχει γαλα?Δεν ξερω αν ακουγεται χαζη η αν ειναι χαζη η ερωτηση αλλα σε εμενα επειδη στις αρχες πρηζοτανε και το στηθος και ετρεχε και το γαλα καμια φορα και τωρα δεν μου συμβαινει πια, το στηθος ειναι μαλακο και το γαλα θα τρεξει μονο αν θηλασει το παιδι η πατησω το στηθος αλλα παρολα αυτα το παιδι τρωει μονο απο μενα αρα αυτο συμαινει οτι ειμαι ενταξει ?Τι ακριβως συμβαινει με το στηθος?

Δηλ για να καταλαβω το στηθος δεν πρεπει να πρηζεται οταν εχει γαλα?Μπορει να ειναι στην κανονικη του κατασταση και καθολου σκληρο και να εχει γαλα?Δεν ξερω αν ακουγεται χαζη η αν ειναι χαζη η ερωτηση αλλα σε εμενα επειδη στις αρχες πρηζοτανε και το στηθος και ετρεχε και το γαλα καμια φορα και τωρα δεν μου συμβαινει πια, το στηθος ειναι μαλακο και το γαλα θα τρεξει μονο αν θηλασει το παιδι η πατησω το στηθος αλλα παρολα αυτα το παιδι τρωει μονο απο μενα αρα αυτο συμαινει οτι ειμαι ενταξει ?Τι ακριβως συμβαινει με το στηθος?

To στήθος δεν είναι ουροδόχος κύστη για να γεμίζει και να αδειάζει. Είναι αδένας που παράγει γάλα. Η αποθηκευτική του ικανότητα είναι πολύ περιορισμένη και δεν έχει καμία σχέση με την παραγωγή του 24ωρου.

Στην αρχή το γάλα παράγεται εξαιτίας ορμονικών μεταβολών που συμβαίνουν μετά τον τοκετό, αλλά αυτό δεν διαρκεί πολύ. Όσο περνά ο καιρός τόσο λιγότερο γάλα παράγεται σε άσχετες στιγμές και τόσο περισσότερο την ώρα του θηλασμού.

Ο αδένας του στήθους είναι σαν τον ιδρωτοποιό αδένα, δεν έχεις ιδρώτα αλλά ιδρώνεις κάθε φορά που χρειάζεται! :wink:

Σήμερα χρονίζουμε και όλους αυτούς τους μήνες σκεφτόμουν πως θα θηλάσω ως το χρόνο.τώρα που ήρθε αυτή η στιγμη καθόλου έτοιμη δεν νιώθω,με έχει πιάσει και μια στεναχώρια μπορώ να πω.είπαμε με τον άντρα μου να πάμε μονοι μια εκδρομή την καθαρά δευτέρα, απο τότε γέννησα δεν έχουμε κάνει κάτι οι δυο μας και το έχουμε αναγκη.έτσι μπορεί να γίνει αυτό η αφορμή του απογαλακτισμού.τώρα ομως αναρωτιέμαι μήπως μπορώ να συνεχίσω?θα λείψω απο σάββατο( το πρωί μπορώ να θηλάσω ως την Δευτέρα.

εδώ και τρεις ή τεσσερις μήνες θηλάζουμε μόνο πρωί βράδυ,ενω τρώει κανονικά τα υπόλοιπα.

αγλαϊα τι λές θα μου σταματήσει?μπορώ να της δώσω ξένο μόνο τις μερες που θα λείπω?μπορώ να συνεχίσω?

Εάν δεν νιώθεις έτοιμη να σταματήσεις, δεν είναι λόγος το ταξίδι για να το κάνεις!

Μπορείς να νοικιάσεις θήλαστρο για 15 μέρες, ν' αρχίσεις από τώρα να βγάζεις γάλα για τα γεύματα που θα χρειαστεί η μικρούλα όσο θα λείπεις και να το πάρεις μαζί σου εκεί να αντλείς, ώστε να μη σου μειωθεί το γάλα. Έτσι κι αλλιώς, μάλλον θα πρέπει να αντλείς έστω και λίγο εκεί, γιατί αν διακόψεις απότομα το θηλασμό υπάρχει κίνδυνος να πρηστείς, πρέπει να κόβεις σταδιακά, ένα γεύμα κάθε λίγες μέρες.

Και ξένο θα μπορούσες να της δώσεις αλλά ξέρεις αν θα το πιει; ίσως αν επιλέξεις αυτή τη λύση να δοκίμαζες αν το θέλει για να είσαι σίγουρη.

Καλά να περάσεις στην εκδρομή σου!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Συμφωνώ με τη Σοφούκα. Ακόμα κι αν θέλεις να αποθηλάσεις, θα ήταν πολύ σκληρο για το μωράκι, αλλά και για το σώμα σου, να κόψεις το θηλασμό μαχαίρι ως το Σάββατο. Όπως επίσης το να δώσεις στο μωρό αρκετό ξένο γάλα μαζεμένο, αν δεν έχει ξαναπιεί.

Αν πραγματικά θέλεις να αποθηλάσεις, ο καλύτερος τρόπος είναι σταδιακά.

Όμως αφού λες οτι δε θέλεις ακόμα, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί και μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Και μπορείς κάλλιστα να λείψεις για ένα ταξιδάκι, αρκεί να πάρεις μαζί ένα θήλαστρο. :wink:

Ο θηλασμός ή αποθηλασμός δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η απουσία των γονέων. Θα ήταν καλη ιδέα να συζητήσεις το θέμα με κάποιον ειδικό (παιδοψυχολόγο) για να σου εξηγήσει πώς νιώθουν τα μωρά σε αυτή την ηλικια που δεν καταλαβαίνουν ότι θα γυρίσεις.

• 3 εβδομάδες μετά...

δυστυχως κοριτσια μου θα πρεπει να σταματησω τις αντλησεις σιγα-σιγα!!! :cry::cry: αν δεν ηταν η εγκυμοσυνη μου θα συνεχιζα για αρκετο καιρο ακομη αλλα δε μπορω να το διακινδινεψω πλεον......

με ποναει πολυ που αναγκαζομαι να σταματησω....

τωρα κανω 3 αντλησεις πλεον και μετα απο 3 μερες θα κανω πλεον 2 αντλησεις για κανα μηνα ακομη ισως και λιγοτερο....

ποναω πολυ στην κοιλια και κανει συσπασουλες η μητρα!!!

με νουμερα:αντλησα 2000 ωρες περιπου,πανω απο 320 λιτρα γαλα για 16 μηνες κι εσπασα το ελληνικο ρεκορ στις αντλησεις! :)

σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και τα πμ που μου εχετε στειλει κατα καιρους!

και τελος θελω να ευχαριστησω την Αγλαια μας και δε θα σταματησω να την ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια της και για το χρονο που μου αφιερωσε και την υποστηριξη που μου παρειχε!!!!

δυστυχως ολοι στο περιβαλλον μου ηταν αντιθετοι σε αυτο που εκανα και δε με στηριζε κανεις!!!

ειλικρινα κοριτσια του παρεντσ με στηριξατε οσο κανενας αλλος και μου δωσατε τοσο κουραγιο να συνεχισω που ισως δε το αντιλαμβανεστε αλλα ετσι ειναι....

σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου και να χαιρεστε τις οικογενειες σας!!! :):)

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κατερινακι μου εισαι ηρωιδα!!!! Στο επομενο μωρακι θα μπορεσεις να απολαυσεις το θηλασμο πολυ περισσοτερο!!!!

Αληθεια ποναει η κοιλια σου? Πως?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κατερινακι μου εισαι ηρωιδα!!!! Στο επομενο μωρακι θα μπορεσεις να απολαυσεις το θηλασμο πολυ περισσοτερο!!!!

Αληθεια ποναει η κοιλια σου? Πως?

σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!! :oops: πηγα στο νοσοκομειο και ειδαμε στον υπερηχο οτι η μητρα μου κανει συσπασεις.

κι επειδη εχω ιστορικο συσπασεων απο την προηγουμενη εγκυμοσυνη πρεπει να διακοψω!! :cry:

9a7bp2.pngIm47p2.png

βρε Κατερινα ηρωίδα,μ'αρεσει που νοιωθεις και ασχημα!!!!!!! Σταματα τις χαζουλες σκεψεις και χαμογέλα-έκανες το καλύτερο που μπορουσες να κανεις και πρεπει να νοιωθεις περήφανη :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...