Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αλήθεια οι σύζυγοι πως αντιμετωπίζουν το θέμα του θηλασμού. Ο δικός μου πιστεύει πως υπέρβαλα το μέτρο. Βέβαια δεν μου έχει ποτέ να αποθηλάσω

Nα του πεις πως κουράστηκες πια με το θηλασμό και πως θα σταματήσεις, οπότε όταν θα ξυπνάει το παιδί τη νύχτα (που είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να το κάνει), θα σηκώνεται εκείνος να δίνει μπιμπερό ή να το κάνει βόλτες να ξανακοιμηθεί, να ξεκουραστείς κι εσύ λίγο βρε αδερφέ! :lol::lol::lol:

Για το βιβλίο τώρα, βρήκα αυτό:

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=46743

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, ξέχασα να ρωτήσω (κυρίως εσένα Αγλαϊα). Γνωρίζετε ποιες οδοντιατρικές επεμβάσεις επιτρέπονται κατά τον θηλασμό (εγώ χρειάζομαι ένα σφράγισμα- το παλιό έφυγε- και ίσως καθαρισμό στα ούλα, επεμβάσεις που θα χρειαστούν τοπική αναισθησία)

Επίσης γνωρίζετε αν μπορεί μια θηλάζουσα να παίρνει φολικό οξύ(filicin); Ο γυναικολόγος μου είχε πει (στην πρώτη μου εγκυμοσύνη) ότι καλό είναι να παίρνεις τουλάχιστο 2 μήνες πριν μείνεις έγκυος 1 χαπάκι την ημέρα.

Στις οδηγίες λέει ότι θηλάζουσες που είναι φυτοφάγοι μπορούν να παίρνουν φολικό οξύ. Αλλά αν δεν είσαι τι γίνεται; Υπερβολική δόση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μη απορρόφηση της βιταμίνης β12 πράγμα σοβαρό για δημιουργία μεγαλοβλαστικής αναιμίας

Ευχαριστώ sofuka για το SITE. Όσο για τον άντρα μου, τον λυπάμαι γιατί κοιμάται ελάχιστα κάθε μέρα, 4με5 ώρες το πολύ, δουλευει και τα Σάββατα,

αλλιώς χμ χμ χμ... Ίσως απαιτήσω να πάρει άδεια

Αλήθεια οι σύζυγοι πως αντιμετωπίζουν το θέμα του θηλασμού. Ο δικός μου πιστεύει πως υπέρβαλα το μέτρο. Βέβαια δεν μου έχει ποτέ να αποθηλάσω

Nα του πεις πως κουράστηκες πια με το θηλασμό και πως θα σταματήσεις, οπότε όταν θα ξυπνάει το παιδί τη νύχτα (που είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να το κάνει), θα σηκώνεται εκείνος να δίνει μπιμπερό ή να το κάνει βόλτες να ξανακοιμηθεί, να ξεκουραστείς κι εσύ λίγο βρε αδερφέ! :lol::lol::lol:

Για το βιβλίο τώρα, βρήκα αυτό:

http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=46743

Το βιβλίο υπάρχει μοιρασμένο στο rapidshare, με ένα Google βρίσκεις λινκ για να το κατεβάσεις.

"Μέτρο στο θηλασμό"; Λίγο περίεργο μου ακούγεται. Σα να λέμε ότι θα βάλουμε μέτρο στο πόσο ή μέχρι ποια ηλικία θα χορεύουμε ή θα κάνουμε σεχ. :roll:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Γνωρίζετε ποιες οδοντιατρικές επεμβάσεις επιτρέπονται κατά τον θηλασμό (εγώ χρειάζομαι ένα σφράγισμα- το παλιό έφυγε- και ίσως καθαρισμό στα ούλα, επεμβάσεις που θα χρειαστούν τοπική αναισθησία)

Επιτρέπονται όλες.

Ακόμη και αν δεν το ξέρει ο οδοντίατρος (συνήθως λένε βλακείες...)

Επίσης γνωρίζετε αν μπορεί μια θηλάζουσα να παίρνει φολικό οξύ(filicin); Ο γυναικολόγος μου είχε πει (στην πρώτη μου εγκυμοσύνη) ότι καλό είναι να παίρνεις τουλάχιστο 2 μήνες πριν μείνεις έγκυος 1 χαπάκι την ημέρα.

Στις οδηγίες λέει ότι θηλάζουσες που είναι φυτοφάγοι μπορούν να παίρνουν φολικό οξύ. Αλλά αν δεν είσαι τι γίνεται;

:? εννοεί ότι οι φυτοφάγοι το χρειάζονται περισσότερο, δεν εννοεί ότι αν δεν είσαι φυτοφάγος δεν μπορείς να το παρεις, δεν υπάρχουν πουθενά τέτοια οδηγία...

Υπερβολική δόση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μη απορρόφηση της βιταμίνης β12 πράγμα σοβαρό για δημιουργία μεγαλοβλαστικής αναιμίας

ακριβώς, δεν πρέπει να παίρνεις κατι αν δεν το χρειάζεσαι ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι, ανεξάρτητα από το αν είσαι φυτοφάγος ή όχι.

Διαφημίσεις

Για να πει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι γνωρίζει το μέτρο...

Ή μήπως τελικά δεν το γνωρίζει;

Μήπως κάνει αυθαίρετες υποθέσεις βασισμένος σε πράγματα που.... αγνοεί;

Ο σύζυγος υπερβάλει το μέτρο της λογικής, της επιστήμης, των αναγκών του παιδιού...

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, βασισμένη σε όλη τη μέχρι τώρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ (να πεις του συζύγου) γνώση, λέει ότι:

There is no upper limit to the duration of

breastfeeding and no evidence of psychologic

or developmental harm from breastfeeding

into the third year of life or longer.197

σε παρακαλώ να το τυπώσεις και να το μάθεις απ΄έξω και να το διαβάσει πολλάκις και ο σύζυγος:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Πάντως θα κάνω προσπάθεια να δω τα πράγματα πιο ψύχραιμα (εντάξει δεν είμαι έγκυος ακόμη)

Θα μπω στο site που μου προτείνεις Elenikat, και θα ψάξω για αυτό το βιβλίο (no cry sleep solution) sofuka. Μήπως καμιά σας ξέρει περισσότερες πληροφορίες γιαυτό το βιβλίο και αν κυκλοφορεί στα ελληνικά (ή κάποιο άλλο αντίστοιχο).

Για το βιβλιο, επειδη το κατεβασα απο νετ, εχε υποψη οτι αν θες να το τυπωσεις προσεξε το, γιατι μπορει να συμφερει καλυτερα να το αγορασεις.......εγω την πατησα και το δωσα εξω (πολλες σελιδες) και πληρωσα καμμια 30ρια ευρω......

Για το συζυγο τωρα, πρεπει να τον προετοιμαζουμε απο πριν.......εγω του χα κανει τα αυτια τουμπανο πριν γεννησω ακομα για τα οφελη του θηλασμου, του λεω συνεχεια για αυτα που διαβαζω, του τονιζω για τα αλλα παιδακια γνωστων μας που δεν θηλασαν και συνεχεια αρρωσταινουν, φροντιζω να ναι πολυ καλα πληροφορημενος κι ετσι δεν λεει κουβεντα...ισα ισα χαιρεται που το παιδι μας ειναι υγιεστατο και ειναι περηφανος που η μαμα ασχολειται τοσο μαζι του!!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Γνωρίζετε ποιες οδοντιατρικές επεμβάσεις επιτρέπονται κατά τον θηλασμό (εγώ χρειάζομαι ένα σφράγισμα- το παλιό έφυγε- και ίσως καθαρισμό στα ούλα, επεμβάσεις που θα χρειαστούν τοπική αναισθησία)

Επιτρέπονται όλες.

Ακόμη και αν δεν το ξέρει ο οδοντίατρος (συνήθως λένε βλακείες...)

Στις οδηγίες λέει ότι θηλάζουσες που είναι φυτοφάγοι μπορούν να παίρνουν φολικό οξύ. Αλλά αν δεν είσαι τι γίνεται;

:? εννοεί ότι οι φυτοφάγοι το χρειάζονται περισσότερο, δεν εννοεί ότι αν δεν είσαι φυτοφάγος δεν μπορείς να το παρεις, δεν υπάρχουν πουθενά τέτοια οδηγία...

Υπερβολική δόση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μη απορρόφηση της βιταμίνης β12 πράγμα σοβαρό για δημιουργία μεγαλοβλαστικής αναιμίας

ακριβώς, δεν πρέπει να παίρνεις κατι αν δεν το χρειάζεσαι ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι, ανεξάρτητα από το αν είσαι φυτοφάγος ή όχι.

Πως μπορείς να μάθει κανείς αν έχει έλλειψη φολικού οξέος. Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάποια εξέταση (στον προγεννετικό έλεγχο) κι όμως ό γιατρός μου, μου είπε να παίρνω 1 χάπι ημερισίως. Και νομίζω πως οι πιο πολλές γυναίκες το παίρνουν χωρίς εξέταση ή κάνω λάθος;

Για να πει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι γνωρίζει το μέτρο...

Ή μήπως τελικά δεν το γνωρίζει;

Μήπως κάνει αυθαίρετες υποθέσεις βασισμένος σε πράγματα που.... αγνοεί;

Ο σύζυγος υπερβάλει το μέτρο της λογικής, της επιστήμης, των αναγκών του παιδιού...

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων, βασισμένη σε όλη τη μέχρι τώρα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ (να πεις του συζύγου) γνώση, λέει ότι:

There is no upper limit to the duration of

breastfeeding and no evidence of psychologic

or developmental harm from breastfeeding

into the third year of life or longer.197

σε παρακαλώ να το τυπώσεις και να το μάθεις απ΄έξω και να το διαβάσει πολλάκις και ο σύζυγος:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Δυστυχώς οι πιο πολύ έχουν άγνοια γύρω από το θέμα του θηλασμού, και σαν μέτρο έχουν το τι συμβαίνει στο ευρύτερο για να μη πω στο άμεσο κοινωνικό περιβάλλον. Στο δικό μου περιβάλλον είμαι η μοναδική που ξεπέρασα το εξάμηνο στον θηλασμό και με θεωρούν υπερβολική. Και τι δεν έχω ακούσει, ότι θα κάνω το παιδί ανώμαλο, θα γίνει μαμάκιας, κ.α. πολλά. Ο άντρας μου ευτυχώς δεν είναι ακραίος, βλέπει τα οφέλη απ’τον θηλασμό αλλά ίσως έχει επηρεαστεί αυτό που λένε βλακωδώς οι περισσότεροι γιατροί (γυναικολόγοι και παιδίατροι) για έξι μήνες θηλασμό

Δε σκέφτομαι τον αποθηλασμό εξαιτίας των όσων ακούω. Το ενδεχόμενο να είμαι έγκυος και να θηλάζω όμως με φοβίζει.

Δυστυχώς οι πιο πολύ έχουν άγνοια γύρω από το θέμα του θηλασμού, και σαν μέτρο έχουν το τι συμβαίνει στο ευρύτερο για να μη πω στο άμεσο κοινωνικό περιβάλλον. Στο δικό μου περιβάλλον είμαι η μοναδική που ξεπέρασα το εξάμηνο στον θηλασμό και με θεωρούν υπερβολική. Και τι δεν έχω ακούσει, ότι θα κάνω το παιδί ανώμαλο, θα γίνει μαμάκιας, κ.α. πολλά. Ο άντρας μου ευτυχώς δεν είναι ακραίος, βλέπει τα οφέλη απ’τον θηλασμό αλλά ίσως έχει επηρεαστεί αυτό που λένε βλακωδώς οι περισσότεροι γιατροί (γυναικολόγοι και παιδίατροι) για έξι μήνες θηλασμό

Η πολιτική της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής θα σε διαφωτίσει και θα σε οπλίσει με το θράσσος να τους τα χώνεις.

Συνήθως αρκεί μια ερώτηση του στυλ:

Ξέρετε παραπάνω από ό,τι ξέρω;

ή Γελάς ειρωνικά και τους λες ότι οι επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις διαφέρουν σημαντικά από όσα λένε και μάλλον είναι πιο έγκυρες.

υπάρχουν πολλές ατάκες που θα του συμμαζέψουν...

είμαστε στη διάθεσή σου! γράψε τις ατάκες και θα σου δώσουμε απαντήσεις από πολύ σοβαρές μέχρι για πολυ γέλιο! :wink:

Δε σκέφτομαι τον αποθηλασμό εξαιτίας των όσων ακούω. Το ενδεχόμενο να είμαι έγκυος και να θηλάζω όμως με φοβίζει.

Ψυχραιμία. Για μερικές μητέρες πράγματι δύσκολο να είναι έγκυες και να θηλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση ή φροντίζεις να μην μείνεις άμεσα έγκυος και περιμένεις τον αποθηλασμό (κάτι που μάλλον θα πάρει χρόνο), ή προχωράς σε σταδιακό αποθηλασμό.

Ο Π.Ο.Υ. και η unicef προτείνουν να δίνεται προτεραιότητα στο παιδί που υπάρχει (για την ώρα το επόμενο είναι απλά μια πιθανότητα) και συστήνουν να υπάρχει μια απόσταση 3-4 ετών μεταξύ των γεννήσεων. Αυτά ως γενικότητες. Η κάθε οικογένεια κάνει το δικό της προγραμματισμό με βάση τις δικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες (η ηλικία της μητέρας παίζει αποφασιστικό ρόλο στο αν υπάρχει το περιθώρειο των 3-4 ετών...).

Διαφημίσεις

Η πολιτική της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής θα σε διαφωτίσει και θα σε οπλίσει με το θράσσος να τους τα χώνεις.

Συνήθως αρκεί μια ερώτηση του στυλ:

Ξέρετε παραπάνω από ό,τι ξέρω;

ή Γελάς ειρωνικά και τους λες ότι οι επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις διαφέρουν σημαντικά από όσα λένε και μάλλον είναι πιο έγκυρες.

υπάρχουν πολλές ατάκες που θα του συμμαζέψουν...

είμαστε στη διάθεσή σου! γράψε τις ατάκες και θα σου δώσουμε απαντήσεις από πολύ σοβαρές μέχρι για πολυ γέλιο! :wink:

Ψυχραιμία. Για μερικές μητέρες πράγματι δύσκολο να είναι έγκυες και να θηλάζουν. Σε αυτή την περίπτωση ή φροντίζεις να μην μείνεις άμεσα έγκυος και περιμένεις τον αποθηλασμό (κάτι που μάλλον θα πάρει χρόνο), ή προχωράς σε σταδιακό αποθηλασμό.

Ο Π.Ο.Υ. και η unicef προτείνουν να δίνεται προτεραιότητα στο παιδί που υπάρχει (για την ώρα το επόμενο είναι απλά μια πιθανότητα) και συστήνουν να υπάρχει μια απόσταση 3-4 ετών μεταξύ των γεννήσεων. Αυτά ως γενικότητες. Η κάθε οικογένεια κάνει το δικό της προγραμματισμό με βάση τις δικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες (η ηλικία της μητέρας παίζει αποφασιστικό ρόλο στο αν υπάρχει το περιθώρειο των 3-4 ετών...).

Δυστυχώς Αγλαϊα εγώ δεν έχω τα χρονικά περιθώρια ώστε να γίνει ο Νικόλας μου 3 ετών και η λογική μου λέει πως πρέπει να ξεκινήσω τον αποθηλασμό.

Συναισθηματικά όμως είμαι ….. Ακόμη νιώθω βαθύτατη συγκίνηση (με παίρνουν τα κλάματα) με το πώς βίωσε η Erica, τον αποθηλασμό της κορούλας της

(φαντάζομαι πως πολλές γυναίκες τον βιώνουν έτσι ).

Τέλος πάντων εγώ θα κάνω μια αρχή. Ευχηθείτε μου να τα καταφέρω.

Σας ευχαριστώ. Θα σας ενημερώσω για το πώς πάμε. Είσαστε φοβερή παρέα. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω και εγώ κάποιες κοπέλες με την μικρή εμπειρία που έχω. Φιλιά

Για το βιβλίο

"The no-cry sleep solution"

Μπορείς να το 'κατεβάσεις' δωρεάν εδώ

http://rapidshare.com/files/37612570/The_No-Cry_Sleep_Solution.pdf

ή να το παραγγείλεις από το Amazon (14,50? με τα ταχυδρομικά).

Κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο....

KbCJp2.pngEYukp3.png

Για το βιβλίο

"The no-cry sleep solution"

Μπορείς να το 'κατεβάσεις' δωρεάν εδώ

http://rapidshare.com/files/37612570/The_No-Cry_Sleep_Solution.pdf

ή να το παραγγείλεις από το Amazon (14,50? με τα ταχυδρομικά).

Κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο....

Ευχαριστώ πολύ!

Αγλαια καλησπερα. Μετα απο 17 μηνες θηλασμου, ο μικρος μου σταματησε ξαφνικα να θηλαζει, μετα απο ενα κρυωμα που περασε. Ζηταει "μπιζι", αλλα οταν τον βαζω στο στηθος το κοιταζει και αναφωνει!! "αααα". Δεν μπορω να καταλαβω τι εχει συμβει. πανε τωρα 5 μερες που δεν εχει θηλασει καθολου και ενω το ζηταει, καθε φορα ακουω το α!!! Δεν θελω να τον πιεσω φυσικα, ειμαι πολυ ευχαριστημενη, απλα εγινε λιγο ξαφνικα και νιωθω και το στηθος μου λιγο βαρυ. Με το θηλαστρο δεν επιχειρησα να βγαλω γαλα, γιατι τελευταια φορα που το εκανα, εβγαλα πολυ λιγο.

υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει καποιο προβλημα στο στηθος? πρεπει να προσεξω κατι?

σε ευχαριστω ακομα μια φορα.

3OaPp3.png CNKep3.png

Αν δεν είναι πρησμένο το στήθος μην ανησυχείς.

Μπορεί να είναι απεργία θηλασμού και να επιστρέψει στο θηλασμό.

Μερικά παιδιά θηλάζουν μετά από μέρες, εβδομάδες ή και μήνες!

Καλή συνέχεια ό,τι και να αποφάσισε ο μικρός! :)

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

έχω και εγω πρόβλημα με τον θηλασμό. Ο μπέμπης μας είναι σχεδόν 1 μηνός κι από την αρχη τον θηλάζω αλλά το γάλα μου δεν είναι μάλλον αρκετό και για αυτόν τον λόγο του δίνω συμπλήρωμα. Μόλις του δίνω το στήθος τραβάει όσο τραβάει και μετά από λίγο ξαναθέλει.Είναι πολύ δύσκολο για μένα. Σχεδόν όλη την ημέρα θηλάζω κάθε μισάωρο.Και όταν αφήσω να περάσουν αρκετές ώρες μόνο με ξένο ,τότε το στήθος μου πετρώνει και πονάει αφάνταστα. Η όλη κατάσταση είναι πολύ κουραστική και παρόλο που θέλω να συνεχίσω να τον θηλαζω σκέφτομαι να τα παρατήσω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Πώς θα μειώσω σταδιακά το μητρικό γάλα χωρίς να πετρώνει το στήθος μου και αν συμβει αυτό πέρα από την άντληση υπαρχει άλλος τρόπος για να ξεπρηστε?.Για να διακόψω τελείως τοθηλασμό τι τρόπος υπάρχει? Τι γίνεται με το χάπι? Πόσο καιρό πρέπει να το παίρνω και πότε θα σταματήσει το γάλα?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

gigi κανε λιγο υπομονη βρε.....ακομα στα δυσκολα εισαι.....ολες τα περασαμε και φαγαμε τις φρικες μας....τωρα τα ξεχασαμε!!!!

Εγω δεν κατεχω τον αποθηλασμο αλλα θα σας πω ενα πραγμα να εχετε στο νου σας........οσο πιο σταδιακα κι αργα γινει ο αποθηλασμος τοσο δινετε χρονο στο στηθος σας για να επανελθει στο αρχικο (η τουλαχιστον σε οσο πλησιεστερο στο αρχικο) του σχημα.........οι αποτομοι αποθηλασμοι ριχνουν το ντεκολτε μας.....το λεω για να μην αναρωτιεστε μετα για την πτωση!!! :wink: Μη βιαζεστε κοριτσουδια!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αν πραγματικα θελεις να θηλασεις πρεπει να βαζεις το μωρο συνεχεια στο στηθος και να κοψεις το ξενο. Μονο ετσι θα ρυθμιστει η παραγωγη σου αναλογα με τις αναγκες του μωρου σου και θα σταματησει να πρηζεται το στηθος σου. Χρειαζεται λιγη προσπαθεια και υπομονη. Αν θελεις να σταματησεις να θηλαζεις, χωρις να ειμαι ειδικη, καλο ειναι να το κανεις σταδιακα και να μην παρεις χαπια.

.Και όταν αφήσω να περάσουν αρκετές ώρες μόνο με ξένο ,τότε το στήθος μου πετρώνει και πονάει αφάνταστα.

Προφανώς έχει πολύ γάλα γι αυτό πετρώνει.

Για να αποθηλάσεις θα πρέπει να μεγαλώνεις σταδιακά το χρόνο, δεν μπορείς δηλαδή να αφήνεις ολόκληρο εξάωρο από την πρώτη μέρα. Το ξεκινάς με τρίωρα πχ το κάνεις τετράωρα κλπ.

πειτε μου γιατι θα σκασω.λογω κρυωματος η μπεμπα δεν ηθελε κ πολυ να τρωει.το στηθος μου αυτο τον καιρο δεν πρηζεται σχεδον καθολου.τι σημαινει οτι αποθηλαζω ή ρυθμιστηκε τοσο καλα η παραγωγη?

την θηλαζω περιπου 5 φορες ημερησιως συν τις στερεες μετα τον θηλασμο.

παει το στηθος-μπαλα :(

Εγω το εκανα αποτομα,εκανα βλακεια?δηλαδη εδω και μιαμιση βδομαδα,απο καθε 3 ωρες που την θηλαζα το μειωσα σε 4 φορες μονο.Τις πρωτες 2 μερες ηταν σκληρο το στηθος μου,αλλα τωρα ειναι μια χαρα.Την θηλαζω μονο κατα την διαρκεια της νυχτας που ξυπναει.Φανταζομαι δεν εκανα καλα.Μπορω να το συνεχισω ετσι?Να την θηλαζω μονο νυχτα?

Και μετα κοβω και το βραδυνο και τελος?Ετσι απλα?Με βαλατε στον πειρασμο και διαβασα για τα χαπια και τις παρενεργειες και στο τσακ δεν τα πηρα.Τα ειχα αγορασει ,ετοιμα για καταναλωση.

Εγω κοριτσια συνεχιζω να θηλαζω τουλαχιστον 2 φορες μεσα στην ημερα ανκι εχω επιστρεψει στη δουλεια απο το Σεπτεμβρη.Ο θηλασμος με βοηθαει να βαζω τη μικρη μου για υπνο οταν γυρναω κατακοπη απο τη δουλεια,ετσι ωστε να ξεκουραζομαι κι εγω λιγο το απογευματακι.Ομως το βραδυ ξυπναει τουλαχιστον 3 φορες και κλαιει η μικρη μου,και ησυχαζει ΜΟΝΟ αν τη βαλω στο στηθος.Ποιος ξερει,ισως με μυριζει που κοιμαμαι στο ιδιοδωματιο με εκεινην,ισως πειναει (αν και τρωει κρεμουλα πριν κοιμηθει),ποιος ξερει.

Το αποτελεσμα ειναι να μην κοιμαμαι καθολου καλα το βραδυ και το πρωι να μην ξυπναω ευκολα,πραγμα που συνεπαγεται οτι αργω στη δουλεια.Αυτο ομως που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι οτι με τους συχνους νυχτερινους θηλασμους οι οποιοι αλλες φορες αυξανονται κι αλλες μειωνωνται αλλα γινονται ΚΑΘΕ βραδυ,ο κυκλος μουεκει που παει να στρωσει ξαναχαλαει!!! Το εχω ξαναγραψει εδω,τη μια αδιαθετω στις 29 μερες,την αλλη στις 35,την αλλη στις 30,και σε ελεγχο ωορηξιας που εκανα ο γιατρος μου ειπε οτι λογω του θηλασμου η ωορηξια δεν ηταν καλη-αν και σε προσφατη μετρηση η προλακτινη μου ηταν χαμηλη,στο 5.

Τι να κανω βρε κοριτσια (και Αγλαια μου) για τους νυχτερινους θηλασμους και για να στρωσω τον κυκλο? Μου αρεσει πολυ που θηλαζω,δε θελω να το κοψω,ειδικα χαπι δεν παιρνω με τιποτα,αλλα εχω να κοιμηθω σερι το βραδυ πολυυυ καιρο και ειμαι εργαζομενη!!! Επιπλεον θα ηθελα να στρωσει ο κυκλος μου βρε παιδια και να ερθει στα ισα του παλι!!! Καμμια ιδεα? Μηπως αν παψω να κοιμαμαι στο ιδιο δωματιο με τη μικρη τη βοηθησω να μη ζηταει "βυζο" τη νυχτα? Τι λετε?

πειτε μου γιατι θα σκασω.λογω κρυωματος η μπεμπα δεν ηθελε κ πολυ να τρωει.το στηθος μου αυτο τον καιρο δεν πρηζεται σχεδον καθολου.τι σημαινει οτι αποθηλαζω ή ρυθμιστηκε τοσο καλα η παραγωγη?

την θηλαζω περιπου 5 φορες ημερησιως συν τις στερεες μετα τον θηλασμο.

παει το στηθος-μπαλα :(

Μπορει να μειώθηκε το γάλα, αλλά αφού κάνει τόσους θηλασμούς θα αυξηθεί πάλι (το γάλα όχι το στήθος!)

Θα σου απαντήσω μόνο για το νυχτερινό ξύπνημα (τα έχω ξαναγράψει):

η μαμά μου με θήλασε ένα χρόνο

μέχρι που τελείωσα τα νήπια ξυπνούσα 3 φορές κάθε βράδυ...

δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά μερικά παιδιά ξυπνάνε ανεξάρτητα από το αν θηλάζουν ή όχι

εδώ μεσα θα βρεις πολλές μαμάδες που δεν θηλάζουν και τα παιδιά τους ξυπνούν το βράδυ

επίσης θα βρεις μαμάδες που αποθήλασαν για να κοιμούνται περισσότερο και τελικά έγινε πιο δύσκολο γιατί όχι μόνο ξυπνούν αλλά έχουν να ετοιμάσουν και γάλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...