Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η κόρη μου έχει αυτή τη συμπεριφορά που περιγράφεις αλλά δεν θεωρώ ότι είναι "εξαρτημένη" από το στήθος. Δεν είναι δα και ναρκωτικά! :wink:

Το παιδί πάντα θα ζητάει την αγκαλιά σου και την προσοχή σου, είτε θηλάζεις, είτε όχι. Ειδικά δε αφού δουλεύω, μέσω του θηλασμού πολύ εύκολα γεμίζουν οι συναισθηματικές μπαταρίες της. Αν κάποια φορά αργήσω στη δουλειά και θηλάσει λιγότερο την ημέρα, ζητάει την εξόφληση το βράδυ ... αν καταφέρει ο μπαμπάς της και την ταΐσει λίγο πριν επιστρέψω και έτσι δεν "χωράει" γάλα, θηλάζει λίγο και μετά επιστρέφει στο στήθος μόλις δημιουργηθεί κενό στο στομάχι της ... είναι πολύ αυστηρός λογιστής :lol:

Από την άλλη, το δεύτερο χρόνο, τα παιδιά δεν είναι και πολύ καλοφαγάδες και προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια, όταν ξέρω ότι με το θηλασμό γεμίζει τα κενά με τέτοιον τρόπο. Προσωπικά έχω σκοπό να προσφέρω το στήθος τουλάχιστον μέχρι να κλείσει τα δυο και μετά βλέποντας και κάνοντας με το "δεν αρνούμαι-δεν προσφέρω".

Εδώ και κανα δυο μήνες, την ψιλοαποτρέπω από θηλασμούς εκτός σπιτιού, της λέω "γαλατάκι όταν πάμε σπίτι μας, στο κρεβάτι μας" ή αν αργούμε να επιστρέψουμε, της λέω ότι θα θηλάσουμε στο αυτοκίνητο. Στην αρχή αντιδρούσε αρκετά και φυσικά υπέκυπτα, όμως σταδιακά άρχισε να το δέχεται όλο και περισσότερο και επαναλαμβάνει μόνη της "στο κεβάτι μας". Εκείνη την ώρα που ζητάει αλλά "δεν θέλω" να της δώσω, σταματάω τα πάντα και της κάνω πολλές αγκαλίτσες ... συνήθως συμβιβάζεται.

Τα όρια τα βάζεις εσύ βλέποντας και την ανταπόκριση του παιδιού. Αν δεν έχει καλή αντίδραση, μάλλον δεν είναι έτοιμο για τέτοια αλλαγή ή πρέπει να γίνει πιο σταδιακά. Μπορείς να αυξήσεις τις δραστηριότητες σας (και όχι το φαΐ του), ώστε να χορταίνει καλύτερα από την παρουσία σου και την προσοχή σου και, όταν θα είναι έτοιμο, θα δεις ότι θα έχει ελαττώσει χωρίς να το καταλάβεις. Αν αρχίσεις να βγαίνεις περισσότερο εκτός σπιτιού, πιθανώς θα διαπιστώσεις ότι το παιδί αρχίζει να "ξεχνάει" ...

Και αν μου επιτρέπεις και το σχόλιο, επίσης εσύ βάζεις τα όρια στο γιατρό και στον καθένα που χαρακτηρίζει το παιδί σου "κακομαθημένο", επειδή θηλάζει, όπως θηλάζει. Προσωπικά, το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Ο γιατρός είναι εκεί για να δίνει ιατρικές συμβουλές.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πάνω που νόμιζα ότι τα πράγματα θα φτιάξουν,όχι μόνο δεν έφτιαξαν αλλά χειροτέρεψαν :(:(:( Από χτες η μικρή δεν πιάνει καν το στήθος! Κλαίει ασταμάτητα μόλις πάω να τη βάλω...Δεν μπορώ να καταλάβω...Πάντως ακόμα δεν έχω πάρει την απόφαση να πιω δυόσμο για να μου κοπεί το γάλα..

Σας ευχαριστώ ακόμα μία φορά για τη βοήθεια που μου δώσατε και εύχομαι σε όλες σας να θηλάσετε τα μωράκια σας για ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καιρό :D

DoUwp3.png

αρμα μου εμεις αποθηλασαμε μονες μας χωρις χαπια στους 2 μηνες περιπου.

ουτε κυστες μεινανε ουτε τιποτα, πρωτη φορα ακουω τετοιο πραγμα!

Μπορεις να το κανεις μονη σου αν θελεις...

Διαφημίσεις

Λαμπρινή είπε:
arma αυτο το κανει σε ολους τους θηλασμούς ? Απο το πρωι ?

ΣΕ ΟΛΟΥΣ Λαμπρινή μου από χτες το πρωί...

elias-christina αποθηλάσατε κόβοντας τους θηλασμούς και τις αντλήσεις σιγά-σιγά ή έκανες και κάτι άλλο?

DoUwp3.png

arma είπε:
  Λαμπρινή είπε:
arma αυτο το κανει σε ολους τους θηλασμούς ? Απο το πρωι ?

ΣΕ ΟΛΟΥΣ Λαμπρινή μου από χτες το πρωί...

elias-christina αποθηλάσατε κόβοντας τους θηλασμούς και τις αντλήσεις σιγά-σιγά ή έκανες και κάτι άλλο?

Δεν αντλουσα καθολου! Σταδιακα επειδη η δικη μου ετρωγε ξενο. Την αφηνα ολο κ λιγοτερη ωρα στο στηθος κ καθε 2 μερες ας πουμε εκοβα κ ενα γευμα. Φτασαμε τις τελευταιες μερες να τρωει μονο λιγο το πρωι.

Δεν ποναγα καθολου, ουτε γεμιζε το στηθος οπως πριν για να θελω να ανακουφιστω ας πουμε. Το καταλαβα οτι τα καταφερνα οταν σταδιακα ειδα πως πλεον δεν γεμιζε με την ιδια ποσοτητα. Απο την αισθηση κ το βαρος του στηθους μου κ μονο. Ευτυχως ειχα διαβασει πολυ Αγλαια!!! :lol:

Καλημέρα σας.

Αρχές Σεπτεμβρίου επιστρέφω στην δουλειά μου (συνολικά θα λείπω δέκα ώρες μακριά από την μπέμπα μου) και έχω αποφασίσει πως θα διακόψω τον θηλασμό.

Η μπέμπα μου είναι εξίμιση μηνών και κάνουμε τρία γεύματα στερεάς τροφής ( όχι όμως ολόκληρες ποσότητες ακόμα) και θηλάζει ακόμα πέντε φορές μες στην ημέρα, ενώ το βράδυ κοιμάται συνεχόμενα οκτάωρο χωρίς θηλασμούς. Επίσης πίνει ελάχιστο νεράκι.

Το στήθος μου δεν το νιώθω πλέον γεμάτο όπως τον πρώτο καιρό, αλλά καταλαβαίνω πως έχει ακόμα αρκετή ποσότητα γάλακτος, και σίγουρα αυτό την ξεδιψάει αφού δεν πίνει νερό.

Πότε πρέπει να ξεκινήσω την μείωση των γευμάτων?

Εγώ σκεφτόμουν μέσα Αυγούστου να αρχίσω να αντικαθιστώ κάποια γεύματα, μπορώ σε δεκαπέντε μέρες να καταφέρω να αποθηλάσω?

Είναι καλύτερο να της ετοιμάζω ξένο και στο τέλος να της δίνω λίγο δικό μου, ή να αντικαθιστώ ολόκληρα γεύματα?

Επίσης πρέπει να τυλίξω το στήθος μου, όπως κάνουν στα χάπια, κάποια στιγμή?

Μια τελευταία ερώτηση: μπορώ να κρατήσω μόνο τον βραδινό θηλασμό (έναν θηλασμό δηλαδή το εικοσιτετράωρο) για κάποιους μήνες ?

Ευχαριστώ πολύ.

Ο θηλασμός είναι για μένα μια ευχάριστη εμπειρία χάρη στις συμβουλές που βρήκα στο forum.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Καλημέρα σας.

Αρχές Σεπτεμβρίου επιστρέφω στην δουλειά μου (συνολικά θα λείπω δέκα ώρες μακριά από την μπέμπα μου) και έχω αποφασίσει πως θα διακόψω τον θηλασμό.

Γεια σου Χριστίνα! :)

Με το καλό η επιστροφή σου! Σε περίπτωση που θες εναλλακτική, θα μπορούσες όσο λείπεις η μικρή σου να τρώει το φαγάκι της ότι και αν είναι αυτό (φρούτα, φαγητό, κρέμα) και όταν επιστρέφεις από τη δουλειά και το πρωί πριν φύγεις να θηλάζετε! :wink:

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Το στήθος μου δεν το νιώθω πλέον γεμάτο όπως τον πρώτο καιρό, αλλά καταλαβαίνω πως έχει ακόμα αρκετή ποσότητα γάλακτος, και σίγουρα αυτό την ξεδιψάει αφού δεν πίνει νερό.

Σίγουρα στη φάση που είσαστε και μετά από τόσους μήνες θηλασμού δε θα νοιώθεις πλεον το στήθος να "γεμίζει". Αυτό είναι το φυσιολογικό μιας και έχει πλήρως προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού σου! Θα το καταλάβεις πάλι να "πρήζεται" όταν αρχίσεις να αντικαθιστάς θηλασμούς και μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Πότε πρέπει να ξεκινήσω την μείωση των γευμάτων?

Εγώ σκεφτόμουν μέσα Αυγούστου να αρχίσω να αντικαθιστώ κάποια γεύματα, μπορώ σε δεκαπέντε μέρες να καταφέρω να αποθηλάσω?

Είναι καλύτερο να της ετοιμάζω ξένο και στο τέλος να της δίνω λίγο δικό μου, ή να αντικαθιστώ ολόκληρα γεύματα?.

Μμμ.. νομίζω πως μπορείς 15 μέρες πριν να δοκιμάσεις να δίνεις τις στερεες τροφές στις ώρες που κανονικά θα είσαι στη δουλειά... σιγά σιγά ώστε να προσαρμοστεί και το στήθος σου και να έρθει και στο μωρό πιο "μαλακά" ! Θα το νοιώθεις να πρήζεται το πρώτο διάστημα, θα μπορούσες εκεί να βγάζεις λίγο από το γάλα ίσα να ανακουφίζεσαι....

Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι το παιδάκι ως τότε θα τρώει ικανοποιητική ποσότητα στερεων τροφών. Αν πάλι δεν τα πάτε πολύ καλά με το φαγητό ίσως καλό θα ήταν να κάνετε και μερικές δοκιμές με ξένο γάλα για να συμπληρώνει το γεύμα. Εκεί τώρα είναι τα "δύσκολα" γιατί δεν το δέχονται πάντα εύκολα το ξένο. Καλό θα ήταν να το δώσει κάποιος άλλος και εσύ να μην είσαι σπίτι..

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Επίσης πρέπει να τυλίξω το στήθος μου, όπως κάνουν στα χάπια, κάποια στιγμή?

Όοοοοχιιιι... ειδικά τώρα που η διακοπή είναι πιο "εύκολη" από τους πρώτους μήνες γιατί να μπεις σε αυτή τη διαδικασία;;;

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Μια τελευταία ερώτηση: μπορώ να κρατήσω μόνο τον βραδινό θηλασμό (έναν θηλασμό δηλαδή το εικοσιτετράωρο) για κάποιους μήνες ?

Είναι αρκετά δύσκολο αυτό... κάποια στιγμή μοιραία θα κοπεί τελείως το γάλα με ένα θηλασμό μόνο... :roll:

Μπράβο σας που τα έχετε καταφέρει τόσο καλά και θηλάζετε τα μωρά σας!!! :)

CHRISTINAP είσαι μέσα στο μυαλό μου.... Κι εγώ σκέφτομαι πως ο Ιάσονας (αν και μικρότερος) έχει πάθει εξάρτηση από το στήθος. Έτσι άλλωστε μου λένε όλοι.... :( Σε τέτοιο σημείο που έχω αρχίσει να σκέφτομαι να του το κόβω σιγά-σιγά. Αρχικά σκεφτόμουν να φτάσουμε τα δύο χρόνια, αλλά τώρα δεν ξέρω... τον βλέπω πως δεν κοιμάται χωρίς μεμέ, δεν μπορώ να βγω πουθενά μόνη μου, τα βράδια ξυπνάει ακόμη τουλάχιστον 3-4 φορές και ζητάει να θηλάσει. Έχω προσπαθήσει να μην του δώσω και να τον νανουρίσω έτσι αλλά τον λυπάμαι και τελικά υποκύπτω...

Έχω προβληματιστεί, εντωμεταξύ δεν δουλεύω, σκέφτομαι να ξεκινήσω από Σεπτέμβριο, οπότε ο μικρός είναι λιγάκι κολλημένος...

Θα ήθελα πολύ να αποθηλάσει μόνος του αλλά φοβάμαι πως όσο περισσότερο θηλάζει τόσο περισσότερο δεν θα θέλει να σταματήσει...

Διαφημίσεις

Κοριτσια, το θεμα που ανοιξατε ειναι νομιζω μεσα στο μυαλο καποιον απο εμας που θηλαζουμε ακομα και εχουμε σκοπο και για μετα. Και εμενα μου περνανε αυτες οι ιδεες απο το μυαλο. Και οντως δεν εχω απαντηση! Αν ξερει καποιος να μας διαφωτισει!!!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Καλημέρα σας.

Αρχές Σεπτεμβρίου επιστρέφω στην δουλειά μου (συνολικά θα λείπω δέκα ώρες μακριά από την μπέμπα μου) και έχω αποφασίσει πως θα διακόψω τον θηλασμό. .

αν θες να το κόψεις μονο λογω της δουλειάς δεν ειναι απαραιτητο πάντως..

εγώ δουλεύω κανονικά 8 ωρο (αντλώ μια φορά οταν ειμαι δουλεια για να ξεπριζομαι..)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Πότε πρέπει να ξεκινήσω την μείωση των γευμάτων? .

υποτίθεται πως οταν αρχίσει και τρώει ολο το φαγάκι της στα γευματα που θα λειπεις, δεν θα χρειάζεται και γάλα. Εδώ θα διαβάσεις διαφορετικά, οτι χρειάζεται ΚΑΙ θηλασμος ΚΑΙ στερεά γεύματα, αλλά εμένα μου ειπε διαφορετικα ο παιδιατρος. Στην περιπτωση μου ο μικρος χορταινει με τα στερεα γευματα και δεν εχει χωρο για γαλα...

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:
Επίσης πρέπει να τυλίξω το στήθος μου, όπως κάνουν στα χάπια, κάποια στιγμή? .

Ελπιζω οχι!! κι εγώ δεν εχω ιδέα πως θα αποθηλάσσω, αλλα σιγουρα οχι ετσι!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31 είπε:

καπως λιγο μου ακούγεται....δε νομιζω να κρατήσει "καποιους μηνες" με τοσο λιγο θηλασμο.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Σίγουρα στην εργασία μου δεν θα μπορώ να αντλώ (όταν δεν είμαι ήρεμη και χαλαρή όπως στο σπίτι μου ποτέ δεν τα κατάφερα να αντλήσω...)

Επίσης μαζί με τις μετακινήσεις είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που θα είμαστε χώρια και φοβάμαι πως θα πρήζομαι ( αν και ούτε το πρωί ξυπνάω πρησμένη όπως παλιά).

Μήπως κάποια μαμά που έχει αποθηλάσει ξέρει πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται από τους πέντε θηλασμούς να φτάσω στους δύο ( πρωί -βράδυ π.χ) ?

arma είπε:
Πάνω που νόμιζα ότι τα πράγματα θα φτιάξουν,όχι μόνο δεν έφτιαξαν αλλά χειροτέρεψαν :(:(:( Από χτες η μικρή δεν πιάνει καν το στήθος! Κλαίει ασταμάτητα μόλις πάω να τη βάλω...Δεν μπορώ να καταλάβω...Πάντως ακόμα δεν έχω πάρει την απόφαση να πιω δυόσμο για να μου κοπεί το γάλα..

Σας ευχαριστώ ακόμα μία φορά για τη βοήθεια που μου δώσατε και εύχομαι σε όλες σας να θηλάσετε τα μωράκια σας για ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καιρό :D

Πιστεύω ότι το μωρό έχει μπερδευτεί, γιατί παίρνει το μπιμπερό σε αρκετούς θηλασμούς. Μπορεί να κάνει "απεργία θηλασμού", είναι κάτι που με υπομονή παλεύεται και συνήθως διορθώνεται μέσα σε λίγες μέρες. Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από αυτό, πιστεύω ότι χρειάζεται να απαλλαγείς από το μπιμπερό και για λίγες μέρες να έχεις το μωρό συνέχεια στην αγκαλιά και στο στήθος. Αν μπορείς, να το αφήνεις κοντά στο γυμνό στήθος χωρίς να πίνει απαραίτητα (πχ κοιμίζοντας το πάνω σου κτλ). Τώρα και μόνο στη θέα αντιδρά αλλά αν εξοικειωθεί πάλι, θα θηλάσει ξανά χωρίς να το καταλάβει. Αν το μωρό θηλάζει όταν είναι μισοκοιμισμένο (λίγο πριν κοιμηθεί, μόλις ξυπνήσει, μόλις κάνει κιχ στον ύπνο του, δηλ. δεν ειναι βυθισμένο, το εκμεταλλεύεσαι, για να χορτάσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν πρέπει να δώσεις συμπλήρωμα, μήπως είναι καλό, αντί να δίνεις από λίγο σε κάθε γεύμα, να αντικαταστήσεις προσωρινά ολόκληρο γεύμα ολόκληρο με το μπιμπερό, ώστε τις υπόλοιπες φορές το μωρό να δεθεί και πάλι με το στήθος; Για αυτό το γεύμα, καλό θα είναι να αντλήσεις, ώστε να κρατήσεις κάπως την παραγωγή, μέχρι να επανέλθει το μωρό.

Εμείς δεν αποθηλάσαμε αλλά όταν επέστρεψα στη δουλειά, "ρύθμισα" τα πράγματα έτσι, ώστε το μωρό να τρώει τα γεύματα του την ώρα που έλειπα και τις υπόλοιπες ώρες θηλάζαμε κανονικά.

Ξεκίνησα ένα μήνα πριν να αραιώνω τους πρωινούς θηλασμούς δίνοντας φαγητό πριν το θηλασμό, οπότε η μικρή ήταν αρκετά χορτάτη, όταν ζητούσε να θηλάσει. Μεσολάβησε ένα κρυολόγημα, που μας καθυστέρησε μια εβδομάδα αλλά μετά γυρίσαμε στο "πρόγραμμα". Τελικά, στο σπίτι κατάφερα να μη θηλάζω για 5 ώρες και όταν πήγα στη δουλειά, ένιωθα ένα τσιμπηματάκι στο στήθος μετά από 5-6 ώρες αλλά στις 8 ώρες το στήθος δεν ήταν ιδιαίτερα πρησμένο. Η τελευταία δουλειά πριν φύγω το πρωί και η πρώτη δουλειά μόλις γυρνούσα σπίτι ήταν να θηλάσω. Μέσα σε καμιά δεκαριά μέρες, σταμάτησα να νιώθω και το τσίμπημα.

Η καθυστέρηση στους θηλασμούς μου φάνηκε πιο απλή σαν μέθοδος από το να μειώσω τη διάρκεια κάποιων θηλασμών, γιατί μου φαινόταν δύσκολο να διακόψω τη μικρή άπαξ και άρχιζε να θηλάζει. Η μέθοδος της μείωσης ενδείκνυται για μεγαλύτερα παιδιά. Η καθυστέρηση ερχόταν πιο ομαλά και το όποιο πρήξιμο έφευγε με το θηλασμό, όχι με το χέρι ή με θήλαστρο.

Θα πρότεινα να ξεκινήσεις αραιώνοντας τους πρωινούς θηλασμούς, αφενός για να προσαρμοστεί το στήθος και το μωρό στο ωράριο αυτό και αφετέρου, στην πορεία, μπορεί να να σου φανεί εύκολο να συνεχίσετε πιο ελεύθερα και να κόψεις τους υπόλοιπους θηλασμούς ακόμη πιο σταδιακά. Μετά μπορείς να προχωρήσεις με τους λιγότερο σημαντικούς θηλασμούς. Πιθανώς το μωράκι να αντιδράσει καλύτερα στη διακοπή πχ των ημερήσιων θηλασμών αλλά να αντισταθεί στο νυχτερινό αποθηλασμό ή αντίστροφα.

Αν το μωρό σου θηλάζει σε συγκεκριμένες ώρες, λίγο πριν, θα του προσφέρεις μέρος από το φαγητό του, κάποιον σνακ, νεράκι και θα δεις πόσο ανέχεται την καθυστέρηση. Θα προσπαθήσεις εκείνη την ώρα να είναι απασχολημένο με κάτι πολύ ενδιαφέρον ή θα ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου άλλου. Μπορεί να χρειαστεί να φεύγεις από το σπίτι για κάποιο διάστημα, ώστε να είναι πιο εύκολο να το αποπροσανατολίσουν οι άλλοι. Πιθανώς να χρειαστεί να αναπληρώνεις τους θηλασμούς με παραπανίσια χάδια και αγκαλιές. Μια ίωση ή κάποιο δόντι, μπορεί να σας χαλάσει το πρόγραμμα αλλά μετα θα επιστρέφετε στα κανονικά σας όλο και ευκολότερα.

Το διάστημα που θα διαρκέσει ο μερικός ή ο ολικός απογαλακτισμός εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει το μωρό. Μια σταδιακή αλλαγή θεωρείται λιγότερο τραυματική για το μωρό (αλλά και για τη μαμά, γιατί κι εκείνη έχει τα δικά της συναισθήματα) και πιο εύκολη για τη μαμά, γιατί δε χρειάζεται να καταφύγει σε αντλήσεις κτλ.

Διαφημίσεις

amaretto μου δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά που μου λες. Όπως έχω γράψει η μικρή δεν έχει περιθώρια ταλαιπωρίας και ''αφαγίας''. Η παραγωγή μου μειώθηκε οπότε είναι αδύνατο να απαλλαγώ από το μπιμπερό. Επίσης επειδή βγάζει γουλίτσες δεν μπορώ να την ταϊζω μοισοκοιμισμένη, είναι σίγουρο ότι θα τα βγάλει όλα.

Το προσπάθησα, αλλά δεν μπορώ άλλο να τη βλέπω να κλαίει και να της χαλάω την ηρεμία μιας και γενικά είναι ένα πολύ ήσυχο και καλόβολο μωράκι.

Κάνω βέβαια σε κάθε γεύμα απόπειρα αλλά δεν επιμένω πια. Μέχρι να το πάρω και εγώ απόφαση και να πιω δυοσμο... :?

DoUwp3.png

ΧΡΙΣΤΙΝΑ31... εγώ σε βλέπω απλά προβληματισμένη και όχι αποφασισμένη! για τον αποθηλασμό λέω! Με την αγωνία του τί θα γίνει και πως θα μπορούσε να γίνει... σκέφτεσαι να αποθηλάσεις! Δεν είναι όμως τόσο τραγικά τα πράγματα! Μάλιστα τώρα που έχετε ξεκινήσει στέρεες τροφές...

Εγώ γύρισα στη δουλειά όταν ο Ωρίων ήταν 4,5 μηνών...

τότε αντλούσα και του άφηνα γεύματα γιατί έπινε μόνο γάλα! στη δουλειά μόνο την πρώτη εβδομάδα δυσκολεύτηκα με τα πρηξίματα! Μετά το στήθος και η παραγωγή προσαρμόστηκαν! και βέβαια ποτέ δεν πόνεσα περισσότερο από τις πρώτες μέρες θηλασμού!

Τώρα πιά μπορείς να κάνεις ότι κι εγώ που λείπω 9 ώρες!

Θηλάζεις το πρωϊ πριν φύγεις. μέσ' τη μέρα το μωρό σου έχει να κάνει άλλα 3 γεύματα! πχ: φρουτόκρεμα, φαγάκι, κρέμα ή γιαούρτι ή πάλι φαγάκι (ανάλογα με το τί τρώει συνήθως!) μετά έχεις ήδη γυρίσει στο σπίτι και θηλάζεις για τα υπόλοιπα γεύματα!

Χωρίς να χρειαστείς καμία άντληση, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία!

Εγώ έχω φτάσει αισίως τους 14 σχεδόν μήνες και όλα πάνε καλά!

Αν δεν έχεις άλλο λόγο αποθηλασμού... μπορείς να συνεχίσεις κανονικότατα! Αν πάλι αποφασίσεις πως ήταν μέχρι εδώ... όπως σου λέει η amaretto σταδιακά η αραίωση των θηλασμών είναι νομίζω η ποιό φυσική λύση!

φιλικά πάντα!

εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι και αν αποφασίσεις και για ότι χρειαστείς... εδώ είμαστε! :)

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

κορίτσια εκμεταλλέυομαι τον χώρο για να ρωτήσω-

απο μεσα σεπτέμβρη θα δουλεύω συνεχεια απο το μεσημερι μέχρι το βράδυ,δηλ. περίπου μετά τις 3.30 μέχρι τις 9-9.30. Σκεφτόμουν να κάνω κάτι τέτοιο,απλά φοβάμαι οτι επειδή είναι ανάποδες οι ώρες θα έχω κάποιο πρόβλημα. Θα είναι "σωστό" να μη θηλάζει καθόλου όλες αυτές τις ώρες και να τρώει τις στερεες τροφές?? και όλο το πρωί εγώ στερεες καθολου δε θα δίνω?? λογικά πρέπει να δίνω τουλάχιστον τη φρουτόκρεμα,κι έπειτα να τρώει την κρεατόσουπα αφού φύγω,κι ένα γεύμα ακόμα (πχ γιαουρτι) οσο λείπω...

θα δουλέψει λέτε??

Νομίζω πως θα δουλέψει!

επίσης φρουτόκρεμα μπορείς να δίνεις και το απόγευμα! (όχι όμως πολύ αργά... προς το βράδυ!!) είχα ρωτήσει ποιό παλιά την παιδίατρό μας!

να κάνεις όμως το τεστ.. κανά 2 εβδομάδες νωρίτερα! αν προκύψει οποιοδήποτε θέμα... να δεις τί θα κάνεις εναλλακτικά! :wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ρώτησα τη γιατρό μας, αν πειράζει να "ανακατεύω" τα γεύματα :oops:

Η μικρή έτρωγε ένα-δυο φρούτα το πρωί και ένα πιάτο φαγάκι το μεσημέρι και δεν έκανε ποτέ "τρία" γεύματα, ούτε και με μετρημένες ποσότητες. Από το απόγευμα και μετά μόνο θήλαζε. Λόγω και του καλού βάρους που είχε, δεν έφαγε ποτέ κρέμα. Οπότε τα φρούτα και λαχανικά και λίγο κρέας, ακόμη και βράδυ να τα έτρωγε (όχι όλα μαζί), δεν της έπεφταν βαριά.

Όταν έγινε 15 μηνών, άρχισε να ζητάει από μόνη της φαγητό, ήξερε πια πώς να εκφράσει την ανάγκη/προτίμηση της. Μπορεί να ξεκινούσε να θηλάζει και στη μια γουλιά το "μετάνιωνε" και έλεγε "μαμ", οπότε της έδινα φαγητό - και αφού χόρταινε, καπάκι ζητούσε και το γαλατάκι της :wink:

Ωστόσο, αρκετά σαββατοκύριακα μας ήταν 95% θηλασμός, για πολύ καιρό (η μόνη παρενέργεια ήταν τη Δευτέρα να πρήζομαι λίγο νωρίτερα από το 8ωρο αλλά προσαρμοστήκαμε και σε αυτό). Καμιά φορά που ενοχλείται από τα δόντια της, επίσης για λίγες μέρες γυρνάμε σε πολύ θηλασμό και ελάχιστο φαΐ αλλά δεν ανησυχώ, επανέρχεται μόλις νιώσει καλύτερα.

Μετά το πρώτο διάστημα των στερεών, ξεαγχωνόμαστε αρκετά ... :)

Ο θηλασμός δεν είναι όλα ή τίποτε, υπάρχουν πολλές υβριδικές λύσεις (και χωρίς αντλήσεις, εφόσον πάνε καλά οι στερεές) :) Εφόσον το μητρικό γάλα εξακολουθεί να είναι η κύρια και πιο ωφέλιμη τροφή του βρέφους για το δεύτερο εξάμηνο, μια μαμά που εξακολουθεί να θηλάζει όσο πιο ελεύθερα μπορεί, προσφέρει το καλύτερο που έχει στο μωρό της και τα τυχόν κενά από τις στερεές αναπληρώνονται εύκολα. Η μαμά διαλέγει τη λύση που ταιριάζει καλύτερα σε αυτή και το μωρό της και αυτό γίνεται πιο εύκολα, όταν δεν μπαίνουν αυστηρά καλούπια.

amaretto αυτά πάνω κάτω πιστεύω κι εγώ.

ελπίζω να μην εχουμε πρόβλημα με το πρόγραμμα της δουλειάς μου. Οπως το βλέπω,νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ δε θα θηλάζει τις καθημερινές. Πειράζει άραγε που σ'αυτό το διάστημα θα τρώει συνέχεια στερεες τροφες χωρις να θηλάζει? Και τα σαββατοκύριακα? Τις απογευματινές ώρες προφανώς "συνηθισμένο" το στήθος μου να μη θηλάζει μήπως δεν θα παράγει αρκετό για την ώρα εκείνη? :roll:

Ακόμα,υπάρχει θέμα αν όλο το πρωί θηλάζουμε χωρίς κανένα γεύμα στερεεων τροφών? Η να μην το κανω ετσι?

Δηλαδή, κορίτσια, για να καταλάβω κι εγώ, που μέσα στον Αυγουστο μάλλον ξεκινάμε με την πρώτη στερεά τροφή και σκοπεύω να απογαλακτίσω σταδιακά: πρώτα πρέπει το μωρό να συνηθίσει στις πρώτες τροφές, να δεις τι δέχεται και ποιές ώρες και έπειτα να προβείς στο κοψιμο των γευμάτων απο το στήθος και την σταδιακή αντικατάσταση με μπιμπερό;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...