Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικά δεν τα καταφέραμε... :( Μετά τις 4 μέρες που είχα διακόψει τον θηλασμό,η μικρή όταν ερχόταν το γάλα μου στο στόμα της γκρίνιαζε σαν να μην της άρεσε. Το πάλεψα κάποιες μέρες αλλά η μικρή δεν ήθελε...

Φτάσαμε τώρα να της δίνω μόνο κάθε πρωί από 5 λεπτά και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1. Σίγουρα η ποσότητα έχει ελλατωθεί αφού μετά πίνει 100γρ. γάλα μετά τον θηλασμό ενώ πριν και με 5 λεπτά στο κάθε στήθος έμενε χορτάτη για 4 ώρες. Το στήθος μου όμως ακόμα γεμίζει και με πονάει.Αντλώ λίγο 3 φορές την ημέρα(10-20ml) για να μην πονάω.Αυτό γίνεται περίπου 1 1/2 βδομάδα αλλά συνεχίζει να γεμίζει. Κάνω κάτι λάθος?

2.Αν δεν το αδειάζω υπάρχει κινδυνος μαστίτιδας?

3. Ο γιατρός μου, μου είπε πως για να το κόψω θα πρέπει να πάρω χάπια γιατί λέει νέες έρευνες έχουν δείξει πως αν μείνει το γάλα μέσα,μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.Εγώ όμως δεν θέλω με τίποτα να τα πάρω.Λέτε να χρειάζεται εφόσον δεν ελαττώνεται?

Τί να κάνω? Βοηθήστε με! :D

DoUwp3.png

Τελικά δεν τα καταφέραμε...

ειναι πολυ νωρις να για απογοητευεσε και να λες δεν τα καταφεραμε καλη μου ..η εδραιωση της γαλουχιας παιρνει καιρο ..θελει υπομονη , επιμονη και θεληση!!!!!

Μετά τις 4 μέρες που είχα διακόψει τον θηλασμό,η μικρή όταν ερχόταν το γάλα μου στο στόμα της γκρίνιαζε σαν να μην της άρεσε. Το πάλεψα κάποιες μέρες αλλά η μικρή δεν ήθελε...
μου ακουγετε λογικο αφου το παιδι δεν ειχε επαφη με την θυλη σου και το στηθος....
Φτάσαμε τώρα να της δίνω μόνο κάθε πρωί από 5 λεπτά και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

πεντε λεπτα δεν ειναι αρκετα για να μπορεσει το παιδι να βρει τον δρομο του σε αυτο που λεμε επαφη ε το στηθος.... ακομα και μια νεα γευση να σου δωσουν εσεν απου εισαι ενηλικη θελεις τον χρονο σου ! πόσο μαλλον ενα βρεφος που του πείρες την μπουκια απο το στομα και μετα του λες ¨ξαναελα¨

1. Σίγουρα η ποσότητα έχει ελλατωθεί αφού μετά πίνει 100γρ. γάλα μετά τον θηλασμό ενώ πριν και με 5 λεπτά στο κάθε στήθος έμενε χορτάτη για 4 ώρες.
το παιδι αναπτυσετε αυτο ειναι φυσιολογικο ..αυτο που λες δεν ειναι μετρο συγγρησης καλη μου....ενα αναπτυσομενο βρεφος τρεφομενο απο μητρικο γαλα δεν εχει χρονικους περιουρησμους στο θηλασμο.... αλλες φορες δεκα λεπτα αλλες 40 ...πολλοι παραγοντες παιχζουν ..... αν επιμενεις βαση φυσιολογικης ανυσηχειας να του δηνεις συμπληρωμα αυτο θα επιλεξει την ευκολη και σιγουρη λυση...το μητρικο γαλα για να καταλαβεις εμπερειχει τα πρωτα λεπτα κατα κυριο λογο υγρα που εχει αναγγη να αναπληρωσει και στην συνεχεια μεταφερονται ολα τα θρεπτικα συστατικα που εχει αναγγη ...αν εσυ του δηνεις μετα απο πεντα λεπτα συμπληρωμα ....δεν εχεις δωσει στον ευατο σου και στο απιδι σου την δυναντοτητα να λειτουργησει η φυση και ο ανθρωπινος οργανισμος που ειναι πανδοφος...
Το στήθος μου όμως ακόμα γεμίζει και με πονάει
λογικο ειναι αφου δεν εχεις δωσει την ευκαιρια να παρει το παιδι όλα αυτο το υπεροχο μητρικο γαλα πυ φανερα εχεις μεσα σου.
Αντλώ λίγο 3 φορές την ημέρα(10-20ml) για να μην πονάω.Αυτό γίνεται περίπου 1 1/2 βδομάδα αλλά συνεχίζει να γεμίζει. Κάνω κάτι λάθος?
όσον αφορα τις αντλισεις ειλικρινος δεν εχω να σου πω κατι ..οι aglai και οι λοιπές συμφορουμιστριες εχουν παραθεσει κατα καιρους τις αποψεις τους .... εγω δεν αντλουσα ...θηλαζα...εβαζα το παιδι στο στηθος ΟΣΗ ΩΡΑ ΗΘΕΛΕ.... και οταν εργαστηκα αντλουσα τα γευματα που του ηταν απαραιτητα κατα την απουσια μου ....

3. Ο γιατρός μου, μου είπε πως για να το κόψω θα πρέπει να πάρω χάπια γιατί λέει νέες έρευνες έχουν δείξει πως αν μείνει το γάλα μέσα,μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.Εγώ όμως δεν θέλω με τίποτα να τα πάρω.Λέτε να χρειάζεται εφόσον δεν ελαττώνεται?

Τί να κάνω? Βοηθήστε με!

δεν γνωριζω...αυτο που ξερω ειναι οτι αν θες να σου κοπει το γαλα πινεις δυοσμο ..και ετσι επερχετε φυσικα η διακοπη του γαλατος....

ταπεινη μου γνωμη και αποψη ολα τα παραπανω βαση εμπειριας...

θα σου ελεγα να μην δικαοψεις τον θηλασμο (αν αυτο ειναι που επιθημεις να κανεις....). θελει κουραγιο γνωσεις και υποστηρηξη και σιγουρα εδω θα την βρεις....

με εκτιμιση

υ.σ

δεν ειναι αργα δεν ειναι νωρις για να καταφερεις...εξαρτατε απο το τι θες να κανεις.... οσον αφορα τον θηλασμο ετσι .... απλα εγω παρεθεσα καποιες αποψεις- γνωμες...

σου ευχομαι τα καλυτερα!

Διάβασα αυτό και το άλλο τόπικ που έγραφες για την αντιβίωση κτλ και δεν έχω καταλάβει, αν θέλεις να συνεχίσεις τον θηλασμό ή όχι.

Από αυτά που έχω διαβάσει, πιστεύω ότι δεν είναι αργά για εσάς! Αν θέλεις να θηλάσεις αλλά το σκέφτεσαι λόγω των φαρμάκων, αυτά που είχε γράψει η Αγλαΐα νομίζω ότι σε καλύπτει για να συνεχίσεις χωρίς προβληματισμό. Αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που πιστεύεις ότι δεν γίνεται και θέλεις να το κουβεντιάσουμε, είμαστε εδώ.

Αν ωστόσο σκοπεύεις να αποθηλάσεις χωρίς χάπια, αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά και καθυστερώντας ή μειώνοντας τους θηλασμούς που ήδη κάνεις, ώστε να μην έχεις πρόβλημα με το στήθος σου. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιον καιρό, ανάλογα με την παραγωγή που έχεις τώρα. Σε καμιά περίπτωση δεν κόβεις τους θηλασμούς μαχαίρι. Όταν νιώθεις το στήθος πρησμένο, αν δεν θέλεις να βάζεις το μωρό να θηλάσει, μπορείς να βγάζεις με το χέρι τόσο, όσο χρειάζεται για να ανακουφιστείς.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει ο γιατρός σου σε ποια μελέτη και σε ποια προβλήματα αναφέρεται. Οι γυναίκες τόσα χρόνια δεν είχαν χάπια "αποθηλασμού", τι έκαναν; Νομίζω ότι δεν είναι ενημερωμένος σωστά.

Ό,τι και να κάνεις, η ενημέρωση είναι το κλειδί.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Μάλλον σας έχω μπερδέψει :oops:

Λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι η μικρή δεν θέλει το γάλα. Πιάνει κανονικά το στήθος και μόλις έρχεται το γάλα στο στόμα της αηδιάζει. Το πάλεψα αρκετά αλλά ένιωσα πως πρέπει να σταματήσω να της χαλάω την ηρεμία της.

Δεν είναι ότι δεν έχω υπομονή,ούτε ότι δεν θέλω να θηλάσω. Θέλω και μάλιστα πολύ και αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι ότι έχω γάλα και θεωρώ μάλιστα και πολύ μετά από τις ταλαιπωρίες που πέρασα. Δεν θέλει όμως εκείνη και η επιλογή είναι δική της...

Έτσι θέλω να ξέρω πως θα κοπεί το γάλα μου με ασφαλή τρόπο. Είναι το μόνο θέμα που δεν πολυεμπιστεύομαι τον γιατρό μου και αυτό γιατί το ότι έχω γάλα μέχρι τώρα το οφείλω καθαρά στις πληροφορίες που πήρα από εδώ. Όταν νοσηλεύτηκε η μικρή μου 18 ημερών για 10 μέρες το ότι έσωσα το γάλα μου το οφείλω στο forum. Δεν είχε ιδέα ΚΑΝΕΝΑΣ μου πει για θηλαστρα και τα σχετικά...

Ετσι αποφάσισα να ακολουθήσω και οδηγίες για τον αποθηλάσμό από εδώ :D

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

DoUwp3.png

Το μητρικό γάλα, είναι νοστιμότατο. Καμία σχέση με το ξένο. Μου φαίνεται πολύ παράξενο να μην αρέσει το μωράκι. Εκτός, αν έχει μπλοκάρει κάποιο σωληνάκι, ή έχεις μαστίτιδα, που μερικές φορές κάνει το γάλα λίγο αλμυρό. Δοκίμασε να της δώσεις λίγο απο το γάλα που αντλείς, σε μπιμπερο, να δεις αν θα το πιεί. Αν το πιεί, τότε σημαίνει οτι της αρέσει.

Αν τελικά αποφασίσεις να σταματήσεις, και δε θέλεις να πάρεις χάπια, πρεπει να αντλείς, για να μη πάθεις μαστίτιδα, και κάθε μέρα να αντλείς λίγο λιγότερο. Επίσης να παίρνεις δυόσμο, και νομίζω και μαιντανό.

Παίρνει χρόνο όμως να ξέρεις. Αν θέλεις να συνεχίσεις, μη το βάζεις κάτω ακόμα. Δεν το ταλαιπωρείς, ουτε της χαλάς την ηρεμία. Καλό της κάνεις. Πίστεψε με. Κάθε μέρα που εξακολουθείς να θηλάζεις, της κάνεις και λίγο καλό παραπάνω. :)

Υπάρχει περίπτωση να έχεις υπερβολικό let-down;

Δηλαδή, το γάλα έρχεται και πιτσιλάει μέσα στο στόμα του μωρού και δεν μπορεί να το χειριστεί και αηδιάζει για αυτό το λόγο;

Αν είναι κάτι τέτοιο, υπάρχει και για αυτό τρόπος :wink:

Η μικρή μου πνιγόταν στο στήθος αλλά ήταν και λαίμαργη και δεν το άφηνε. Την έβγαζα ομως μαλακά, άφηνα το ... συντριβάνι να τρέξει πάνω σε μια πετσετούλα και μόλις σταματούσε, ξαναέδινα το στήθος στο μωρό.

Μετά, υπάρχουν κάποιες στάσεις που δεν πετάνε το γάλα κατευθείαν προς τα πίσω στο στόμα του μωρού και βελτιώνεται η κατάσταση μέχρι να μεγαλώσει το μωράκι και να το χειρίζεται πιο εύκολα (ρυθμίζεται και η παραγωγή σταδιακά και δεν είναι και τόσο έντονο).

Αν έχεις υπερπαραγωγή ή αν περνάνε πολλές ώρες ανάμεσα στους θηλασμούς, το φαινόμενο είναι πιο έντονο.

Το μωράκι σου "αηδιάζει" και αν το θηλάσεις μισοκοιμισμένο ή κοιμισμένο; Εσύ έχεις δοκιμάσει να δεις αν υπάρχει περίεργη γεύση;

Να προσθέσω ότι είναι κάπως δύσκολο το μωρό να μη θέλει αυτό που προβλέπει η φύση ... θα έχεις διαβάσει και εσύ ότι είναι αρκετά δύσκολο ένα μωρό να αποθηλάζει μόνο του πριν τους 12 μήνες. Θα το βρούμε το πρόβλημα, μην απελπίζεσαι :)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δηλαδή, το γάλα έρχεται και πιτσιλάει μέσα στο στόμα του μωρού και δεν μπορεί να το χειριστεί και αηδιάζει για αυτό το λόγο;

Αν είναι κάτι τέτοιο, υπάρχει και για αυτό τρόπος :wink:

Η μικρή μου πνιγόταν στο στήθος αλλά ήταν και λαίμαργη και δεν το άφηνε.)

Λοιπόν αυτό το κάνει κι η δικιά μου!

Πνίγεται σχεδόν κάθε φορά που θηλάζει κι είναι τρομακτικό..

Έλεγα οτι είναι απλώς λαίμαργη,δεν είχα σκεφτεί αυτό για το στήθος!

Πως το αντιμετωπίζεις αυτό?

(arma συγνώμη που καταχράστηκα το χώρο..) :oops:

Λοιπόν αυτό το κάνει κι η δικιά μου!

Πνίγεται σχεδόν κάθε φορά που θηλάζει κι είναι τρομακτικό..

Έλεγα οτι είναι απλώς λαίμαργη,δεν είχα σκεφτεί αυτό για το στήθος!

Πως το αντιμετωπίζεις αυτό?

gerakinaki μου,τα κακα της μηπως ειναι πρασινα?

αν ναι τοτε μιλαμε για υπερπαραγωγη :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

ήταν 4-5 φορές μέσα σε μια εβδομάδα.

(κάνει 4-5 κενώσεις τη μέρα)

(Katerina24 για να μην χαλάσω το ποστ,άλλο είναι το θέμα,άνοιξα καινούριο εδώ και περιμένω τα φώτα σας!) :wink:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=264550#264550

Λοιπόν αυτό όντως ισχύει, στο ένα μου στήθος όμως. Δοκίμασα αυτό που λες σήμερα και όντως ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα αλλά όχι τελείως καλα. Ελπίζω να μην ήταν τυχαίο... Θα συνεχίσω την προσπάθεια λίγο ακόμα και για ακόμα μία φορά το οφείλω σε εσας!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :D

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι τα μωρά πρέπει να θηλάζουν για τουλάχιστον ένα χρόνο και μετά όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό για το παιδί και τη μαμά. Επίσης διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο θηλασμός έχει κάποια αρνητική επίπτωση μετά τα 3 χρόνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Αμερικάνικη Ακαδημία Οικογενειακών γιατρών λένε ότι είναι καλό να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον 2 χρόνια και πέρα από αυτό όσο το επιθυμούν η μητέρα και το παιδί.

Τα υπόλοιπα περί άχρηστου θηλασμού τα λένε οι εταιρείες με τα γάλατα που πρέπει να πουλήσουν... είναι όμως δυνατό ένα αγελαδινό γάλα να είναι καλύτερο από το ανθρώπινο;

Άκουσα άλλη μια έρευνα (αμερικανική νομίζω) από κάποια στην τηλεόραση, που έχει γράψει και κάποιο βιβλίο, που λέει ότι πρέπει 9 μηνών το παιδί να κόβει οποιαδήποτε θηλή! Πιπίλα, μπιμπερό και στήθος! Αυτό γιατί λέει ότι από τότε και μετά το παιδί το συνδέει με ηδονή και όχι απλώς με επιβίωση και όσο συνεχίζεται υπάρχει κίνδυνος να γίνει άνθρωπος με εξαρτήσεις μεγαλώνοντας! ....πόσο μπορεί να στέκει αυτό...?! Δηλαδή οι άνθρωποι παλιά στη φύση...?

5Aqjp3.png

[quote name="Rosalita

Άκουσα άλλη μια έρευνα (αμερικανική νομίζω) από κάποια στην τηλεόραση, που έχει γράψει και κάποιο βιβλίο, που λέει ότι πρέπει 9 μηνών το παιδί να κόβει οποιαδήποτε θηλή! Πιπίλα, μπιμπερό και στήθος! Αυτό γιατί λέει ότι από τότε και μετά το παιδί το συνδέει με ηδονή και όχι απλώς με επιβίωση και όσο συνεχίζεται υπάρχει κίνδυνος να γίνει άνθρωπος με εξαρτήσεις μεγαλώνοντας! ....πόσο μπορεί να στέκει αυτό...?! Δηλαδή οι άνθρωποι παλιά στη φύση...?[/quote]

Με εκνευρίσμουν πολύ όλες οι ψευδοέρευνες ψευτοεπιστημόνων που συσχετίζουν το θηλασμό με το σεξ. Τι εξάρτηση θα αποκτήσει θα καπνίζει ή θα του αρέσει το σεξ 'η θα πάθει εξαρτησει απο το φαγητό?

εγω θα απαντησω στον τιτλο του θεματος :) Χαιρομαι κουκλα που τα καταφερνετε :)

Εμεις δεν τα καταφεραμε...κοπηκε το γαλα μου στις 20 μερες μονο του...χωρις χαπι!!!!!! Δεν σας ηξερα τοτε και την πατησα :cry::cry::cry:

Τεσπα... ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν ειναι καλο να κοβετε το γαλα μονο του και ο λογος ειναι οτι δημιουργουντε καποιες κυστουλες μεσα στο στηθος οι οποιες δεν ενοχλουν αλλα μπορει αργοτερα να πιανοντε στην ψιλαφιση ή να φενοντε σε υπερηχα και τετοια και να μην ξερουν τι ειναι και να τρεχουμε και να μη φτανουμε :shock:

Αυτα :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν ειναι καλο να κοβετε το γαλα μονο του και ο λογος ειναι οτι δημιουργουντε καποιες κυστουλες μεσα στο στηθος οι οποιες δεν ενοχλουν αλλα μπορει αργοτερα να πιανοντε στην ψιλαφιση ή να φενοντε σε υπερηχα και τετοια και να μην ξερουν τι ειναι και να τρεχουμε και να μη φτανουμε :shock:

Αυτα :)

Ισχύει αυτό;;;

Γιατί εδώ και δύο βδομάδες έχουμε μπει κι εμείς σε φάση αποθηλασμού δυστυχώς, αλλά δεν θέλω να πάρω χάπι. Αντλώ μια φορά την ημέρα γάλα, και μειώνεται σταθερά. Αν συνεχίσω έτσι μέχρι να κοπεί εντελώς το γάλα θα χρειαστεί να πάρω και χάπι;;;

Υ.Γ. Arma συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σου! Άλλωστε ελπίζω ο τίτλος να μην σε αντιπροσωπεύει πια!!! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Τι λετε τωρα ρε κοριτσια;;;;;;

Ειναι δυνατον;;;;;

Να πρεπει να παρεις αυτα τα Σκ@#$χαπια;τα ειχε παρει μια φιλη μου και 15 μερες ηταν σαν ufo απο την ζαλαδα.

Αλλά περα απο αυτο, ο αποθηλασμος όπως και ο θηλασμος ειναι κατι φυσικο,γιατι να ανακατευουμε χαπια και ιστοριες;

Απλα οταν πας για μαστογραφια,λες οτι εχεις θηλασει.

Και για να καταλαβω, τα χαπια το εξαφανιζουν δηλαδη το γαλα ολο και δεν μενουν υπολειμματα;

Εγω εχω ακουσει (νομιζω το διαβασα και δω απο την Αγλαια ) οτι τα χάπια ειναι πολυ επικινδυνα ! Ειναι απολύτως φυσιολογικό και καιρο μετα τον αποθηλασμό να υπάρχουν σταγονες γάλα στο στήθος .

Δεν νομιζω να υπάρχει λογος να παρει κανεις χαπια αλλα δεν ειμαι και ειδικός :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

ετσι μου ειχε πει ο γιατρος....ουτε εγω το πηρα το χαπι και οταν πηγα για εξετασεις και του ειπα οτι το γαλα κοπηκε μονο του μου εβαλε τις φωνες για τον λογο που προειπα!! Τι να σας πω :roll::roll::roll:

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Καταρχήν γερακινα και souzy σιγά την κατάχρηση!Όλες έχουμε τις απορίες μας,δεν έχω αγοράσει τον τίτλο χαχα!

Να σας πω ότι δεν έχουμε ακόμα επιθυμητό αποτέλεσμα, η μικρή συνεχίζει να εκνευρίζεται,αλλά το παλεύουμε...

Όσο για τα χάπια ας μας πει και η Αγλαϊα ξανά την γνώμη της για να ξέρουμε έτσι κι αλλιως. Υπάρχει περίπτωση να δείξει ο υπέρηχος ΄,οτι να 'ναι εάν δεν πάρουμε χάπια? Εγώ έχω και ένα ινοαδένωμα και κάνω μια φορά τον χρόνο υπέρηχο...

DoUwp3.png

Κορίτσια είμαι καινούργια στο site. Το μωρό μου είναι 19 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά από τότε που γεννήθηκε. Τον προηγούμενο Μάρτιο επέστρεψα στη δουλειά μου. Το πρώτο πράγμα που κάνει με το που έρχομαι στο σπίτι μετά τη δουλειά είναι να θηλάσει και γενικά είναι πολύ εξαρτημένος από το στήθος μου. Τα δε σαββατοκύριακα είναι συνέχεια στο στήθος μου και δεν τρώει άλλες τροφές. Με το που ζορίζεται πχ όταν του απαγορεύω κάτι καταφεύγει στο θηλασμό. Πρέπει να πω πως ποτέ δεν είχα θέσει όρια στο θηλασμό. Το μωρό μου θήλαζε όποτε και όπου ήθελε ενώ κοιμόμαστε μαζί το βράδυ. Επειδή γενικά πιστεύω στο δέσιμο μητέρας παιδιού σε αυτή τη φάση της ζωής του, σπάνια αφήνω το παιδί στη μητέρα μου για να πάω για καφέ ή να κάνω κάτι άλλο.

Λόγω του ότι το στήθος μου μένει αρκετές ώρες χωρίς θηλασμό όταν είμαι στη δουλειά έπαθα 2 φορές αποφράξεις πόρου δηλαδή περιορισμένης έκτασης μαστίτιδα. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι το παιδί δεν τρώει όταν είμαι σπίτι και θηλάζει συνέχεια αλλά και λόγω του ότι δυσκολεύομαι να του θέσω όρια (διότι μόλις νευριάσει από κάποιο οχι καταφεύγει στο θηλασμό και εγώ δεν μπορώ να το αρνηθώ) με οδήγησαν στην απόφαση να θέσω περιορισμούς στο θηλασμό. Δηλαδή τον θηλάζω μόνο πρωί βράδυ και σπάνια ενδιάμεσα. Το παιδί άρχισε να τρώει περισσότερο αλλά συνεχίζει να νευριάζει. Μήπως κάνω λάθος που του αρνούμαι? προσπαθώ να αποσπάσω την προσοχή του αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Δεν είμαι υπέρ του "προγράμματος" στο θηλασμό όταν το παιδί είναι 6 μηνών ή ακόμα μεγαλύτερο αλλά 19 μηνών. Ποιά είναι η άποψή σας? Να σημειώσω ότι η παιδίατρος μου είπε ότι είναι λίγο κακομαθημένος.

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...