Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Ετοιμαζόμουν να το ποστάρω στο άλλο θέμα. Η Λατίνα δε θα μπει σε τέτοια διαδικασία. Για μένα οι μηνύσεις δεν έχουν δουλειά στο σχολείο εφόσον υπάρχουν και λειτουργούν οι θεσμοί. Κι αν δεν λειτουργούν θα τους κάνουμε να λειτουργήσουμε, απαιτώντας. Δε νομίζω ότι θα φτάσουν εκεί τα πράγματα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προς ενημέρωση,επειδή τα πράγματα έχουν ξεφύγει,μεγάλη προσοχή στο χειρισμό παρόμοιων καταστάσεων.

http://pekp.gr/?p=58272

KAMMIA ΣΧΕΣΗ κοπέλα μου!

Χαρτάκι δεν μπήκε και σήμερα χτυπήθηκαν 3.......μέσα και ο δικός μου!

Επικοινωνώ με τις μάνες και τα λέμε μετά.......

Δεν θέλω να κάνω την έξυπνη, αλλά ήμουν σίγουρη...

Σήμερα λοιπόν χτυπήθηκαν 3 στην τάξη μας, για χαζομάρες, μολύβια και σβύστρες...

Και επίσης, το μεγάλο παιδί που λέγαμε πέρσι, φέτος πάει Πέμπτη, και έπιασε ένα τριτάκι απ το λαιμό να το πνίξει! Πέρσι προσπάθησε να πνίξει 3 πρωτάκια, αν θυμάστε την ιστορία.

Ωραίο σχολείο, έτσι???? Να είμαστε ήσυχοι τα πρωινά......

Συμβούλιο όπως είδατε δεν θα γίνει.

Διαφημίσεις

Ούτε εγώ θα έκανα συνάντηση στη θέση του. Γιατί απλά θα τον στήσετε στον τοίχο για την ολιγωρία του και θα έχετε δίκιο. Βέβαια εγώ θα είχα καλέσει σύμβουλο πέρσι. Εδώ την παίρνω τηλέφωνο για πολύ πιο απλά θέματα.....Η ζωή τραβάει την ανηφόρα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κάτσε λίγο ... γιατί μου ξεφεύγει το θέμα.... & έχω ερωτήσεις..:

Από ποιο παιδί χτυπήθηκε ο δικός σου σήμερα ???

Από ποιόν χτυπήθηκαν τα άλλα 2 παιδιά ??

Μήπως χτύπησε κάποιον & ο δικός σου ?? (sorry, δεν υπονοώ τίποτα, απλά θέλω να καταλάβω ...)

Πόσα παιδιά είναι αυτά με την επιθετική συμπεριφορά ??

Όταν λες χτυπήθηκε, εννοείς χαστούκι ή μπουνιά με σημάδι ?? ή μια σπρωξιά ??

Έγινε την ώρα του μαθήματος ???

Ρωτήσατε τη δασκάλα πως έγινε ??

Πάντως ο δ/ντης σας παραμυθιάζει άργια......

Πάλι στα εικαστικά.....πάλι εν ώρα μαθήματος......ο δικός μου μάλωσε με τον κολλητό του γιατί εκείνος του πήρε το μολύβι και τη σβύστρα και δεν του τα επέστρεφε. Ποιος χτύπησε πρώτος δεν λέει κανείς, η δασκάλα δεν είδε τίποτα, ο δικός μου δε είπε και το θεϊκό "εκείνος πέρσυ για ένα μολύβι μου χαράκωσε το πρόσωπο, και τώρα παίρνει τα δικά μου?" Πάντως όποιος και να έκανε την αρχή, είναι κολλητάρια (με κόπο και συνεργασία γονέων από πέρσι) και αύριο θα είναι μια χαρά...Στις κλωτσιές μείνανε. Τον κολλητό μας τον χτύπησε και το άλλο αγόρι, μπουνιά στην κοιλιά, έτσι για το καθημερινό συνήθειο, χωρίς φασαρίες και λόγους, μίλησα με τη μητέρα του.

Παιδιά, ας μη γελιόμαστε. Το επιθετικό παιδί είναι ένα. Είναι και κάποια όμως, ανάμεσά τους και το καμάρι μου, που φάγανε μία μπουνιά, φάγανε δυο, που βλέποντας τόσο καιρό ότι και να δείρουν δεν τρέχει κάτι, ε κάποια μέρα θα το σηκώσουν το ρημάδι τους. Μέχρι χτες δεν είχε πειράξει κανέναν. Εφόσον πείραξε, να τιμωρηθεί και ο δικός μου λοιπόν, κανένα πρόβλημα, δεν είμαι του κουκουλώματος εγώ.

Καλησπερα. Συγνωμη που επεμβαινω... Περσι η δικη μας σχολικη συμβουλος ειχε ερθει στο σχολειο και μας ειχε μιλήσει για το bullying... Επισης μας ειχε πει οτι αν εχουμε καποιο προβλημα παμε ιεραρχικα... δασκαλα, διευθυντη, σχολικο συμβουλο κτλ... Εννοειται οτι ο γονιος εχει δικαιωμα προσβασης στον σχολικο συμβουλο. ΛΑθος σας τα ειπε ο διευθυντης σας...

Οπότε καταλαβαίνω είναι μια γενικευμένη εικόνα βίαιων συμπεριφορών που κινδυνεύεις αν επιμένεις για τιμωρία ή συνέπειες να τις υποστεί & ο δικός σου ??

Δλδ, το παιδί σου ξεκινάει για τον πόλεμο κάθε πρωϊ & ανεξάρτητα τι του λες εσύ, αυτός είναι έτοιμος για να τις φάει & να τις ρίξει.. Οση δουλειά κάνεις εσύ για να ηρεμήσεις το παιδί σου, πάει στο σχολείο & εκεί ισχύουν άλλοι νόμοι οπότε η προσπάθειά σου μένει πίσω....

Σε κάποιον αρμόδιο πρέπει να εξηγήσεις & αυτή την πλευρά της κατάστασης. Αν συνεχίσουν να μην λαμβάνουν μέτρα στο σχολείο, θα ξεφύγει η φάση & θα πάρει η μπάλα & τα ήρεμα παιδιά. Τουλάχιστον πάρε γνώμες πως μπορείς να προστατέψεις το δικό σου παιδί για να μην τον πάρει η μπάλα.

Διαφημίσεις

Οπότε καταλαβαίνω είναι μια γενικευμένη εικόνα βίαιων συμπεριφορών που κινδυνεύεις αν επιμένεις για τιμωρία ή συνέπειες να τις υποστεί & ο δικός σου ??

Δλδ, το παιδί σου ξεκινάει για τον πόλεμο κάθε πρωϊ & ανεξάρτητα τι του λες εσύ, αυτός είναι έτοιμος για να τις φάει & να τις ρίξει.. Οση δουλειά κάνεις εσύ για να ηρεμήσεις το παιδί σου, πάει στο σχολείο & εκεί ισχύουν άλλοι νόμοι οπότε η προσπάθειά σου μένει πίσω....

Σε κάποιον αρμόδιο πρέπει να εξηγήσεις & αυτή την πλευρά της κατάστασης. Αν συνεχίσουν να μην λαμβάνουν μέτρα στο σχολείο, θα ξεφύγει η φάση & θα πάρει η μπάλα & τα ήρεμα παιδιά. Τουλάχιστον πάρε γνώμες πως μπορείς να προστατέψεις το δικό σου παιδί για να μην τον πάρει η μπάλα.

Όχι, δεν είναι γενικευμένη. Υπάρχει το ένα παιδί που βαράει στα καλά καθούμενα, όλους, και άλλα παιδιά που θα μαλώσουν για κάποιο λόγο, και μπορεί να πιαστούν στα χέρια, ελαφριά πράγματα, που, ας μη γελιόμαστε, σε κάθε σχολείο συμβαίνουν.

Αύριο το πρωί με το σύζυγο παρέα, θα πηγαινα ευγενικά στο σχολειο και αν η απάντηση στο αν θα γίνει η συνέλευση όπως σας είχαν τάξει ήταν όχι, όπως ήμασταν θα μαζεύαμε κανα-δυο άλλους και βουρ στο σύμβουλο. Εγώ θα άρχιζα τα τηλέφωνα από σήμερα. Σε εμάς πάντως παίζουν αρκετά τα πηγαδάκια και για πλάκα μαζευόμαστε 5-6, ειδικά αν υπάρχει θέμα. Βέβαια χρειάστηκε να πάμε παραπάνω για άλλα θέματα, που ξεπερνούσαν την αρμοδιότητα του σχολειου, το σχολείο μας δεν έδειξε τόση απροθυμία για θέματα αρμοδιότητάς του, ομολογώ...

Στη συνέχεια ο Σύμβουλος θα συνεργαστεί με το σχολείο, αλλιώς δεν γίνεται κιόλας... Μπορείτε να έχετε και ένα υπόμνημα, γιατί μπορεί και στο σχολειο να τα παρουσιάσουν αλλιώς, όπως έχεις δει...

Εδώ δε φέρανε σύμβουλο για το παιδί της πέμπτης, που πέρυσι έπιασε τρία πρωτάκια απ το λαιμό και πήγε να τα πνίξει, και θα φέρουνε για τα κλωτσομπουνίδια της δευτέρας? Ούτε μια στο εκατομμύριο....

Ναι καλέ, αλλά ο Σύμβουλος δεν παρακολουθεί τα κανάλια για να κάνει τη δουλειά του... Δεν τον κάλεσε κανείς, από όσο κατάλαβα. Ο σύλλογος δεν προσπάθησε καν! Ναι ή όχι;

Διατηρώ μια επιφύλαξη, γιατί η δουλειά τους δεν είναι εντελώς σαφώς καθορισμένη, το έγγραφο που παρέπεμψα αφορά την Αττική!

Διαφημίσεις

Εγώ ξέρω ένα, και μάνες είστε, θα με καταλάβετε. Εμένα το παιδί μου πέρυσι απλά έτρεχε. Δεν πείραξε άνθρωπο. Το είπαν ζωηρό, το υπερτόνισα κι εγώ σαν ηλίθια. Μπήκε η ταμπελίτσα......Έφαγε τη μολυβιά, ξύλο μια, ξύλο δυο, ξύλο τρεις......με παίρνανε οι δάσκαλοι, "να, ξέρετε δε φταίει, να ο τάδε φταίει, τι να κάνουμε".....πήγα το παιδί μου σε ψυχολόγο. Ναι, του είπα ότι είναι δημοσιογράφος με ερωτηματολόγιο για να γίνει καλύτερο το σχολείο, και το πήγα. Σε δικό τους ψυχολόγο, όχι σε δικό μου, να τα λέμε αυτά. Ο ψυχολόγος απεφάνθη ότι το παιδί είναι "πανέξυπνο, ιδιαίτερα ώριμο και αξιοθαύμαστα φιλότιμο" και μου είπε να τους πω αν ξαναπούν τίποτα να επικοινωνήσουν μαζί του. Τον παρακάλεσα να πάει και στο σχολείο, πήγε, τα είπε κι εκεί. Να είναι καλά ο άνθρωπος. Τελείωσε η χρονιά, με το " ο ταδε, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα".........

Περνάει το καλοκαίρι και μου λέει το παιδί "μαμά εγώ φέτος αποφάσισα να είμαι ο καλύτερος μαθητής και να μην μπλέξω με τον...... και να μην κάνω ποτέ ξανά τη μαμά και τη δασκάλα μου να στεναχωρηθούν!" ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.......Πήγα για ενημέρωση τρεις φορές ως τώρα: καλός, τέλειος, καταπληκτικός, ούτε μια παρατήρηση απ την αρχή της χρονιάς, έχει το κορίτσι του, κάνει και παραπάνω μαθήματα απ τους άλλους, τελειώνει πρώτος, διαβάζει τόσο ωραία που τον χειροκροτάνε......μια όαση........την τελευταία φορά δε η δασκάλα μου λέει "Δε θα με ρωτάς τίποτα! Όπως τα λέει το παιδί μας, έτσι είναι. Καταπληκτικός!"

Και ξαφνικά το παιδί, εκεί που μέχρι να ξυπνήσουμε τα Σάββατα είχε αντιγράψει μόνο του μισό παραμύθι για εξάσκηση, εκεί που έγραφε δικό του παραμύθι και δε μου έφταναν δυο εξωσχολικά βιβλία τη βδομάδα, αρχίζει πάλι να τις τρώει! Ήταν η σειρά του, μάλλον! Και να οι εμετοί, και να οι εξετάσεις, και να οι υπέρηχοι, τίποτα, στρες, στρες, στρες........και δε θέλω να πάω, και πάλι θα με δείρει, μα δεν του κάνω τίποτα, μα δεν τον πλησιάζω, με δε με πιστεύεις........μα τι έκανα???????

Ε ναι λοιπόν, αυτό το παιδί, το παιδί μου, πιάστηκε σε καβγά για μολύβι. Γουάου!!!!! Συγνώμη, δε μπορώ να συνεχίσω. Άνθρωπος είμαι κι εγώ.

Ναι καλέ, αλλά ο Σύμβουλος δεν παρακολουθεί τα κανάλια για να κάνει τη δουλειά του... Δεν τον κάλεσε κανείς, από όσο κατάλαβα. Ο σύλλογος δεν προσπάθησε καν! Ναι ή όχι;

Διατηρώ μια επιφύλαξη, γιατί η δουλειά τους δεν είναι εντελώς σαφώς καθορισμένη, το έγγραφο που παρέπεμψα αφορά την Αττική!

Ο σύλλογος μας είπε ότι δεν δικαιούται κανείς πέραν του διευθυντή να καλέσει σύμβουλο.

Και ποιον ρώτησαν; Μη μου πείς; Το διευθυντή;

Σόρρυ ρε αθηνά για τα μπολντ......κατά λάθος το πάτησα, κλαίω, ούτε βλέπω τι πατάω.....ναι, αυτόν ρώτησαν.....

Εδώ χρειάζεται ψυχολόγος παιδιά, ότι και να λέμε. Να έρθει συνεχόμενα δυο τρεις βδομάδες. Ο δήμος μας έχει διορισμένους ψυχολόγους που έρχονται σε όλα τα σχολεία δωρεάν.....αλλά ο δικός μας διευθυντής τους είπε να αφήσουν κάρτες και θα τους φωνάξει αν τους χρειαστεί, ενώ στα άλλα σχολεία κάνουν αυτοψίες , δυο άτομα είναι, ένας άντρας και μια γυναίκα, για την ακρίβεια.

Latina να καμαρωνεις για το παιδακι σου και μπραβο του για ολη του την σταση! Μην αφηνεις να στο χαλασουν! Ενας ανθρωπακος σας εχει δεσει τοσο πολυ τα χερια, εχετε τοσοι ανθρωποι προβλημα και δεν υπαρχει ενας αναμεσα σας να παρει μια πρωτοβουλια, να φωναξει και να απαιτησει τα αυτονοητα?? Δηλαδη τι θα γινει αν παρεις εσυ ή η προεδρος του συλλογου γονεων αυριο το πρωι τον συμβουλο και συζητησει το προβλημα? Θα σας τραβηξει το αυτι ο διευθυντης? Θα στοχοποιηθει το ηδη στοχοποιημενο παιδι σου και τι θα του κανουν? Τα κανουν εκει που τους παιρνει! Οπως ακριβως στο ειπανε και αλλες κοπελες, καλυτερα να εισαι η ξινη, ισα ισα θα σας προσεχουν περισσοτερο!

Latina να καμαρωνεις για το παιδακι σου και μπραβο του για ολη του την σταση! Μην αφηνεις να στο χαλασουν! Ενας ανθρωπακος σας εχει δεσει τοσο πολυ τα χερια, εχετε τοσοι ανθρωποι προβλημα και δεν υπαρχει ενας αναμεσα σας να παρει μια πρωτοβουλια, να φωναξει και να απαιτησει τα αυτονοητα?? Δηλαδη τι θα γινει αν παρεις εσυ ή η προεδρος του συλλογου γονεων αυριο το πρωι τον συμβουλο και συζητησει το προβλημα? Θα σας τραβηξει το αυτι ο διευθυντης? Θα στοχοποιηθει το ηδη στοχοποιημενο παιδι σου και τι θα του κανουν? Τα κανουν εκει που τους παιρνει! Οπως ακριβως στο ειπανε και αλλες κοπελες, καλυτερα να εισαι η ξινη, ισα ισα θα σας προσεχουν περισσοτερο!

GOODY Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.......λοιπόν, σήμερα το πρωί μίλησα με μια μαμά που πέρσι κάλεσε σύμβουλο ο διευθυντής για το παιδί της.......είχε θέματα και μάλιστα πολλά και η μάνα το ήξερε και το πάλευε.....ήρθε λοιπόν η κυρία σύμβουλος, που είναι και εκτός πόλης και δεν είναι εύκολο να πάω να τη βρω, τεσπα, μπήκε δυο ώρες στην τάξη και δεν κατάλαβε Χριστό. Ο μάγκας έκατσε με χεράκια σταυρωμένα δυό ωρίτσες, η σύμβουλος βγήκε και είπε ότι το παιδί είναι μια χαρά, και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί.

Εγώ δε θέλω κάποιον να ρίξει μια ματιά, το πρόβλημα ξέρουμε ποιο είναι, δεν το ψάχνουμε. Εκτιμώ ότι πρέπει να έρθει κάποιος που να μπορεί να αφιερώσει χρόνο στα παιδιά. Και οι άνθρωποι που λέω, οι ψυχολόγοι, διορίστηκαν πέρσι από το δήμο μας με μοναδικό σκοπό τα σχολεία μας. Κάθε πρωί περνάνε ώρες ολόκληρες σε δημοτικά και γυμνάσια του δήμου, σε όλα, εκτός από το δικό μας που μου είπαν ότι δεν τους το επέτρεψε ο διευθυντής.

Για αυτό θα κάνετε μια γραπτή καταγραφή των γεγονότων, για να μη μπορει να τα αμφισβητήσει κανείς.

Εννοειται ότι δεν είναι δουλειά του συμβούλου να κάνει την επίβλεψη. Τη διαπιστωση του προβλήματος μπορείτε να την εκθεσετε εσείς. Δηλαδή αν τα περιστατικά είναι 1 την εβδομάδα αλλά σοβαρά, δεν αξίζει να ασχοληθεί; Και θα το καταλάβει από 2 ώρες;

Η δουλεια του, αν την εχω καταλάβει κιόλας, είναι να συντάξει ένα πρόγραμμα, σε συνεργασία με το σχολειο και να κάνει ένα follow-up, δηλαδή να ελέγξει κατά πόσον τηρήθηκε και τι αποτέλεσμα είχε. Πρόγραμμα μη φανταστείς, στην πράξη τα αυτονόητα, που στο δικό σας σχολείο δεν έχουν γίνει. Αν και αυτό που λες ότι στα διαλείμματα έχουν μαζευτεί τα πράγματα, είναι θετικό.

Αυτό το "μη φανταστείς" με τρομάζει πιο πολύ απ΄όλα........δεν ξέρω ποια διαδικασία τηρείται......κάποια κοπέλα είναι σύμβουλος, πέρσι έγραφε στο θέμα μου, αν τη βρώ να μου πει.......αν είναι να έρθει για κουκου-τζά ...τί είχαμε τι χάσαμε......

Latina προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν κανεις τιποτα. Εναμιση χρονο τωρα περιμενεις απο καποιον αλλον να δωσει τη λυση (και δεν εννοω το forum). Μπλεκεις σε συζητησεις με γονεις που τελικα δεν βγαζουν πουθενα. Τελικα ειναι σοβαρο το προβλημα ή οχι (ειπες οτι δεν ειναι τοσο να δικαιολογει αποβολη).

Περιμενεις απο τον διευθυντη να καλεσει τον συλλογο γονεων σε συνελευση (ή δεν καταλαβα καλα?) Γιατι να καλεσει ο διευθυντης τον συλλογο? Θεωρει την κατασταση προβληματικη ή μηπως οχι. Περισυ περιμενε οτι τα παιδια θα μεγαλωναν/ ηρεμουσαν. Μαλλον διαψευστικε αλλα εκανε κατι ή οχι? εχουν αλλοι δασκαλοι προβλημα ή μονο η εικαστικος δεν ειναι σε θεση να κουμανταρει τα 7αχρονα? Το προβλημα του σχολειου ειναι 2 παιδακια? Μηπως ο διευθυντης ξερει κατι για τα παιδια που δεν ξερεται εσεις? Αν εβλεπαν ψυχολογο ή ψυχιατρο θα το εγραφαν στο κουτελο? Ειχες το θαρρος και μπραβο σου να πας σε ψυχολογο και να το κινοποιησεις στο forum ή και στις μαμαδες που μιλας?

Ο συμβουλος ή ο ψυχολογος μπορει να φερουν μια "στιγμιαια" ηρεμια οσο θα ειναι εκει αλλα τι θα γινει οταν φυγουν? Εφοσον το αν το παιδι θα παει σε ψυχολογο εξαρταται μονο απο τους γονεις τι νομιζεις οτι μπορει να αλλαξει αν ερθει ο ψυχολογος του δημου 3-4 φορες? Και εδω ερχονται απο το κεντρο ψυχικης υγιεινη του δημου και οι γονεις ενημερωνομαστε σταδιακα αλλα η αποφαση του αν θα υπαρξουν περισσοτερες επισκεψεις για το χ παιδακι εξαρταται απο τον γονιο και οχι απο το σχολειο.

Καταλαβαινω οτι δεν μπορεις να αλλαξεις σχολειο αλλα πρεπει να προστατευσεις το παιδι σου και απο το να μην φαει μπουνια (που ειναι και το προφανες) αλλα και το να μην μπλεξει καπου χωρις να φταει. Τα πραγματα νομιζω ειναι απλα. αν το σχολειο θεωρει οτι υπαρχει προβλημα προσπαθει να το λυσει. αν δεν λυνεται προστατευεις το παιδι σου αλλαζοντας σχολειο

(Αληθεια τωρα ουτε το αλλο που προσπαθησε να πνιξει τα μικροτερα πειρε αποβολη? Δηλαδη ποιος ειναι λογος για αποβολη?)

Μια άλλη λύση που δεν αναφέρθηκε, είναι να γίνει ο γιος σου σαν άλλα παιδιά, που δεν μπλέκονται σε φασαρίες... Δεν ειναι η καλύτερη, ούτε 100% σίγουρη, αλλά ειναι μια λυση. Υπάρχουν παιδιά που ουτε χτυπάνε και ούτε τους χτυπάνε. Γενικά δεν ανακατεύονται. Ξέρω ότι δεν είναι πάντα μια συνταγή που τη λες και πιάνει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...