Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Κοίτα τώρα πώς από το ένα άκρο πας στο άλλο.

Από την υπερβολική ευγένεια και τη διαλλακτικότητα έφτασες στις μηνύσεις.

Γιατί δεν πας στην Πρωτοβάθμια; Γιατί δεν κινητοποιείς το παρατηρητήριο; Δεν έχεις εξαντλήσει τις επιλογές σου, αλλά με την αναμονή τόσο καιρό έχεις εξαντλήσει την υπομονή σου. Και καταλήγεις στη χειρότερη δυνατή "λύση" που θα συσπειρώσει το σχολείο εναντίον σου.

Εύχομαι κάθε καλό από δω και μπρος και να μη σας ξαναχρειαστεί τίποτε. Δε νομίζω όμως ότι μπορώ να προσφέρω κάποια βοήθεια πια στο συγκεκριμένο θέμα, θα παρακολουθώ σιωπηλά.

Όσο για το παιδί ακόμη κι αν δε θέλει να αμυνθεί, μπορεί να φύγει. Απλά να φύγει και να πάει στη δασκάλα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτά που λές μιρικι κάνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο, πάει και το λέει στη δασκάλα, και αυτός, και οι άλλοι. Και, babycute, σας είπα χτες ότι και πέρσι που αμύνθηκε κάποιες φορές δεν άλλαξε κάτι. Και τώρα κάποια παιδιά αμύνονται. Φωνάζουν, τον σπρώχνουν, κάποια τον δέρνουν. Την άλλη μέρα τα ξαναβαράει!!!!!!!!!!!Τον πιάνουν γονείς, υπόσχεται ότι δε θα ξαναπλησιάσει τα παιδιά τους, και την άλλη μέρα σαν να μην του είπε κανείς τίποτα! vvasoula δεν κάνω καμιά σταυροφορία κοπέλα μου, ήθελα απλά να το πάω κανονικά, ενημερώνω δασκάλα, διεύθυνση και μετά πάω παραπέρα.

Οι σύμβουλοι δε μου λύνουν κάτι, έρχονται, βλέπουν , δίνουν οδηγίες και απέρχονται, ξαναπατάνε μετά από μήνες να δουν αν ακολουθήθηκε το πρόγραμμα, εδώ εμείς έχουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, καταλαβαίνετε?

Και μιρίκι, να σου πω κάτι......είδα ότι και το παρατηρητήριο έτσι λειτουργεί, έρχεται, προτείνει, επανέρχεται να δει αν έγιναν όλα όπως έπρεπε, δεν έχουμε χρόνο για άλλο μπλα μπλα κοπέλα μου, ειλικρινά. Κι άλλοι γονείς τον απείλησαν με μήνυση που έχουν παιδιά πιο πολλές φορές χτυπημένα. Ας δει τι θα κάνει επιτέλους.

Και ήδη κάνει.......στα διαλείμματα είναι ο ίδιος κάτω και επιτηρεί τα παιδιά, εδώ και 2 μέρες που βρέχει και είναι αμπαρωμένα μέσα......μακάρι να συνεχίσει να επιτηρεί.......δε θέλει τίποτα άλλο πια, που το κάναμε εκτόξευση πυραύλου το θέμα. Παραπάνω επιτήρηση θέλει, και ίσως κάποιον πιο κοντά στο παιδάκι! Έλεος πια!

δε θέλει τίποτα άλλο πια, που το κάναμε εκτόξευση πυραύλου το θέμα. Παραπάνω επιτήρηση θέλει, και ίσως κάποιον πιο κοντά στο παιδάκι! Έλεος πια!

Αυτό ξαναπέστο...

Η Λατινα δεν θα το κανει απο οτι ειπε και απο οτι εχει δειξει μεχρι τωρα αλλα πως μπορειτε να προτινετε σε ενα παιδακι που εχει χαρακτηριστει (δικαιως ή αδικως) ατακτο απο το σχολειο και εχει εμπλακει (δικαιως ή αδικως) σε 2-3 επεισοδια να αμυνθει σπρωχνοντας. Εχετε δει ενα παιδακι χ+10 κιλα να σπρωχνει ενα παιδακι χ κιλα? ακομη και κατα λαθος να το κανει το ελαφρυτερο θα πεσει κατω. Ζηταμε απο ενα γεροδεμενο παιδακι που εχει φαει κλωτσια και εχει νευρα να αμυνθει ετσι ΑΛΛΑ να σπρωξει ετσι ωστε να μην χτυπησει το αλλο παιδακι? Γιατι? επειδηα αυτο ειναι πιο political correct απο το να τραβηξει ο δασκαλος απο την μπλουζα τα παιδακια για να τα χωρησει?

Μεταφερουμε την ευθυνη στα παιδια την στιγμη που οι μεγαλοι δεν αποφασιζουν να κανουν κατι?

Και τελικα οι γoνεις τι σταση πρεπει να εχουμε απαναντει σε αυτα που συμβαινουν στο σχολειο? Να λεμε στα παιδια να μην τσακωνοναται? Να λεμε στα παιδια να αμυνονται οπως μπορουν? Να μπαινουμε εμεις στο σχολειο και να καθαριζουμε με τα παιδακια που πειραζουν τα παιδια μας?

Η μαμα ενος συνηθους υποπτου

...Και τελικα οι γoνεις τι σταση πρεπει να εχουμε απαναντει σε αυτα που συμβαινουν στο σχολειο? Να λεμε στα παιδια να μην τσακωνοναται? Να λεμε στα παιδια να αμυνονται οπως μπορουν? Να μπαινουμε εμεις στο σχολειο και να καθαριζουμε με τα παιδακια που πειραζουν τα παιδια μας? Η μαμα ενος συνηθους υποπτου

Αυτά είναι τα ερωτηματικά που βασανίζουν & εμένα, γενικά (όχι στην περίπτωση της Λατίνας που μάλλον το πρόβλημα είναι γενικευμένο).

Σίγουρα η στάση του γονιού & ο χειρισμός του θέματος εξαρτάται από το χαρακτήρα του δικού του παιδιού του. Πιστεύω ότι πρώτα εκτιμάς το πως είναι το δικό σου παιδί σε σχέση με αυτή την πραγματικότητα & ανάλογα με τον χαρακτήρα του, το συμβουλεύεις πως θα το αντιμετωπίσει.

Εγώ, με βάση το χαρακτήρα του δικού μου παιδιού, μέχρι στιγμής αυτά που κάνω είναι :

- εξηγώ στο παιδί μου γιατί υπάρχουν παιδιά με επιθετική / παράξενη / διαφορετική συμπεριφορά & το προετοιμάζω ότι ΠΑΝΤΑ στη ζωή του θα έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιες συμπεριφορές - δλδ να ξέρει ότι δεν είναι κάτι που αν το λύσαμε τώρα, λύθηκε & για πάντα, θα το συναντά συνέχεια & με άλλες εκφάνσεις...& πρέπει να βρει ένα μηχανισμό στον εαυτό του που του ταιριάζει να αντιμετωπίζει με τη μεγαλύτερη ασφάλεια τέτοια περιστατικά

- του ζητάω να αποφεύγει την επαφή με αυτά τα παιδιά & να μην μπλέκει στα θέματα που τα αφορούν, τουλάχιστον όταν δεν είναι μπροστά δάσκαλος

- αν υπάρξει θέμα, να ενημερώνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το δάσκαλο της επιτήρησης ΚΑΙ την κύρια δασκάλα της τάξης του

- να αποφεύγει μεν, αλλά να μην φοβάται αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει στα ίσα το δύσκολο παιδάκι, πρώτα με αυστηρή γλώσσα, προειδοποίηση & αν χρειαστεί με απώθηση & φωνές, & οπωσδήποτε να μιλήσει στη δασκάλα του & στο δ/ντή & σε εμένα.

Μετά κατα περίπτωση βλέπουμε...

& φυσικά, κάθε πρωί, το σταυρώνω, το φτύνω & κάνω την προσευχή μου...!

Διαφημίσεις

Η Λατινα δεν θα το κανει απο οτι ειπε και απο οτι εχει δειξει μεχρι τωρα αλλα πως μπορειτε να προτινετε σε ενα παιδακι που εχει χαρακτηριστει (δικαιως ή αδικως) ατακτο απο το σχολειο και εχει εμπλακει (δικαιως ή αδικως) σε 2-3 επεισοδια να αμυνθει σπρωχνοντας. Εχετε δει ενα παιδακι χ+10 κιλα να σπρωχνει ενα παιδακι χ κιλα? ακομη και κατα λαθος να το κανει το ελαφρυτερο θα πεσει κατω. Ζηταμε απο ενα γεροδεμενο παιδακι που εχει φαει κλωτσια και εχει νευρα να αμυνθει ετσι ΑΛΛΑ να σπρωξει ετσι ωστε να μην χτυπησει το αλλο παιδακι? Γιατι? επειδηα αυτο ειναι πιο political correct απο το να τραβηξει ο δασκαλος απο την μπλουζα τα παιδακια για να τα χωρησει?

Μεταφερουμε την ευθυνη στα παιδια την στιγμη που οι μεγαλοι δεν αποφασιζουν να κανουν κατι?

Και τελικα οι γoνεις τι σταση πρεπει να εχουμε απαναντει σε αυτα που συμβαινουν στο σχολειο? Να λεμε στα παιδια να μην τσακωνοναται? Να λεμε στα παιδια να αμυνονται οπως μπορουν? Να μπαινουμε εμεις στο σχολειο και να καθαριζουμε με τα παιδακια που πειραζουν τα παιδια μας?

Η μαμα ενος συνηθους υποπτου

Διαφωνώ μαζί σου mmdad. Δεν μεταφέρουμε ευθύνες στο παιδί αλλά το κάνουμε πιο υπεύθυνο για τον εαυτό του. Η μαμά και ο μπαμπάς δεν θα είναι πάντα δίπλα του να τον προστατευουν και γι΄αυτό θα πρέπει να μάθει να βασίζεται και στον εαυτό του.

Η μαμά του απο την μεριά της προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει και το παιδι το γνωρίζει και το βλέπει αυτό. "Αλλά μέχρι τότε αγόρι μου, μέχρι εγώ να καταφέρω να κάνω κάτι, θέλω εσύ να προστατεύεις τον εαυτό σου όπως μπορείς" αυτη την εξήγηση θα του έδινα.

Πάντως αυτό που δεν έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι για το ποια είναι η κατάσταση του επιθετικού παιδιου. Δηλ. μιλάμε για ένα παιδι με νοητική στέρηση, με αυτισμό ή απλά για ένα απιθετικό και αντιδραστικό παιδί? Γιατι αν ισχύει το πρώτο τότε τα πράγματα αλλάζουν.

elemaxi το να πούμε το παιδί να σπρώξει δε θεωρώ οτι είναι σωστό. Αυτό μπορεί να ειναι κάτι που θα έκανες εσύ αλλά ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στις καταστάσεις. Επίσης ένα σπρώξιμο μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν το άλλο παιδάκι χτυπήσει τελικά στο κεφάλι. Εκεί που συμφωνώ μαζί σου είναι να πούμε στο παιδί να προστατευει τον εαυτό του όπως μπορεί. Να του πούμε να μην αφήνει καέναν να το χτυπάει. Το πώς θα το κάνει όμως καλό θα είναι να το αποφασίσει μόνο του αναλόγως της κατάστασης που θα βρεθεί.

Latina βλέπω οτι άρχισε να κινητοποιείται ο διευθυντής και να επιτηρεί περισσότερο. Ευχομαι να είναι ήρεμα τα πράγματα απο εδώ και μπρός. Μια συμβουλή μονο απο εμένα ως προς την αντιμετώπιση του παιδιού σου. Του έχεις μάθει να είναι καλό παιδί και ήρεμο και πολύ καλά κανεις. Ομως απο αυτά που έλεγε το παιδί σου πριν το συμβούλιο, οτι πρέπει να δειξει οτι δεν ειναι άτακτος βλέπω οτι έχει ένα άγχος να αποδειξει οτι δεν ειναι ελέφαντας. Αν το σχολείο του βάζει ταμπέλες όπως άτακτος και ζωηρός, εσυ μη δειχνεις οτι τις αποδέχεσαι ούτε οτι σε αγχωνουν γιατί ετσι επιβαρύνεται το παιδί σου με την ευθυνη να αποδεικνύει οτι δεν ισχύουν. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητη οπως τα γράφω αλλά εγώ δε θα ήθελα να έχει το παιδί μου αυτη την αγωνία. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δεν είναι βίαιο παιδί, ακολουθεί τους κανόνες,καταλαβαινει αυτά που του λές και συννενοείστε, δεν ειναι υπευθυνος για τις επιθέσεις που δέχεται, ας το καταλάβει αυτό μέσα απο εσένα. Και αν ειναι λίγο ζωηρός ειναι μέσα στο πρόγραμμα, η ζωηράδα ειναι ζωντάνια και είναι χαρακτηριστικό των παιδιών.

elemaxi το να πούμε το παιδί να σπρώξει δε θεωρώ οτι είναι σωστό. Αυτό μπορεί να ειναι κάτι που θα έκανες εσύ αλλά ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στις καταστάσεις. Επίσης ένα σπρώξιμο μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν το άλλο παιδάκι χτυπήσει τελικά στο κεφάλι. Εκεί που συμφωνώ μαζί σου είναι να πούμε στο παιδί να προστατευει τον εαυτό του όπως μπορεί. Να του πούμε να μην αφήνει καέναν να το χτυπάει. Το πώς θα το κάνει όμως καλό θα είναι να το αποφασίσει μόνο του αναλόγως της κατάστασης που θα βρεθεί.

Latina βλέπω οτι άρχισε να κινητοποιείται ο διευθυντής και να επιτηρεί περισσότερο. Ευχομαι να είναι ήρεμα τα πράγματα απο εδώ και μπρός. Μια συμβουλή μονο απο εμένα ως προς την αντιμετώπιση του παιδιού σου. Του έχεις μάθει να είναι καλό παιδί και ήρεμο και πολύ καλά κανεις. Ομως απο αυτά που έλεγε το παιδί σου πριν το συμβούλιο, οτι πρέπει να δειξει οτι δεν ειναι άτακτος βλέπω οτι έχει ένα άγχος να αποδειξει οτι δεν ειναι ελέφαντας. Αν το σχολείο του βάζει ταμπέλες όπως άτακτος και ζωηρός, εσυ μη δειχνεις οτι τις αποδέχεσαι ούτε οτι σε αγχωνουν γιατί ετσι επιβαρύνεται το παιδί σου με την ευθυνη να αποδεικνύει οτι δεν ισχύουν. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητη οπως τα γράφω αλλά εγώ δε θα ήθελα να έχει το παιδί μου αυτη την αγωνία. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δεν είναι βίαιο παιδί, ακολουθεί τους κανόνες,καταλαβαινει αυτά που του λές και συννενοείστε, δεν ειναι υπευθυνος για τις επιθέσεις που δέχεται, ας το καταλάβει αυτό μέσα απο εσένα. Και αν ειναι λίγο ζωηρός ειναι μέσα στο πρόγραμμα, η ζωηράδα ειναι ζωντάνια και είναι χαρακτηριστικό των παιδιών.

Μα φυσικά αναλόγως της κατάστασης στην οποία θα βρεθεί. Αυτός θα δει τι επιλογές έχει. Αν μπορεί να τρέξει μακρυά, αν μπορεί να καλυψει το προσωπό του για να προστατευτεί ή να απωθήσει τον θύτη του. Αυτά τα λές στο παιδάκι, τα εξηγείς και συζητάς μαζί του τις επιλογές που θα μπορούσε να έχει.

Και φυσικά απο την μεριά σου κινείς όλα τα νήματα όπως κάνει η LA LATINA για να διορθώσεις την κατασταση. Δυστυχώς διαπιστώνω LA LATINA μου για άλλη μιά φορά οτι την ευγένεια (σου) την θεωρούν αδυναμία.

Κατ' αρχήν , το παιδάκι δεν έχει κάτι παθογενές, κάποια υστέρηση, κάποιο σύνδρομο, είναι υγιέστατο και πανέξυπνο...Κατά δεύτερον, όσα λέτε τα έχω πει εκατό χιλιάδες φορές στο παιδί μου και έχω και μάρτυρες ότι τον αποφεύγει απ την αρχή της χρονιάς, επειδή όμως ήταν ο μοναδικός που τον έκανε παρέα πέρσι, ο άλλος διεκδικεί.....ή θα τον τραβολογάει απ τα ρούχα, ή θα τον έχει σε όλα τα διαλείμματα "πάμε να εκδικηθούμε την _______" (ένα κοριτσάκι) ή στο τέλος που δεν θα πάει ο δικός μου, θα τον χτυπήσει.

Και μέχρι να πεις όλο το μπούσουλα που μας είπε η κατά τα άλλα ευγενέστατη ψυχολόγα " δε μου αρέσει αυτή σου η συμπεριφορά και γι αυτό θα ήθελα να απομακρυνθείς από κοντά μου και όσο φέρεσαι έτσι δε θέλω να με πλησιάζεις" στον άλλον που έχει ήδη σηκωμένο χέρι, σκίστε τα πτυχία σας, γιατί, μέχρι να τα πεις όλα αυτά, σου την έριξε τη μπουνιά........συγνώμη αλλά δε μπορώ να ακούω χαζομάρες!

Βασικά, το σχολείο θα έπρεπε να έχει ψυχολόγο. Τέλος. Και εκείνος, αφού δει και παρατηρήσει, να φωνάξει τους εκάστοτε γονείς και να τους πει το πρόβλημα. Και όταν το παιδί παρεκτρέπεται, να υπάρχει δάσκαλος ειδικής αγωγής πλάι του, να το πάρει απ την τάξη, να πάει για ενισχυτική, όπως πολλές φορές έχει γίνει- αλλά με υπογραφή γονιών έγινε.

Ήθελα να ήξερα, αν αυτοί οι γονείς δεν υπογράψουν ποτέ τίποτα, δεν εμφανιστούν ποτέ, και συνεχίσουν την καραμέλα "παιδάκια είναι, είναι ανώριμα" η διεύθυνση σαν διεύθυνση είναι ανίκανη να πάρει αποφάσεις? Πολλοί γονείς δε δέχονται ποτέ τίποτα, δε μπορεί η διεύθυνση να είναι έρμαιο στο αν δεχτούν οι γονείς, κάποια νομική δικλείδα θα υπάρχει και δεν την γνωρίζουμε.

Τα παιδιά τα συμβούλεψαν να μη μιλάνε στις μαμάδες, αυτό ήταν το θεϊκό, να μη μας στεναχωρούν τους είπαν, και αν κάτι συμβεί ο κύριος διευθυντής έχει τα τηλέφωνα και θα το πει εκείνος στις μαμάδες.....και πήγαινε να πει μια λέξη το παιδί μου και έλεγε τη μισή και έκλεινε το στόμα του με την παλάμη......ουμερτά στο σχολείο......

Αν το σχολείο του βάζει ταμπέλες όπως άτακτος και ζωηρός, εσυ μη δειχνεις οτι τις αποδέχεσαι ούτε οτι σε αγχωνουν γιατί ετσι επιβαρύνεται το παιδί σου με την ευθυνη να αποδεικνύει οτι δεν ισχύουν. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητη οπως τα γράφω αλλά εγώ δε θα ήθελα να έχει το παιδί μου αυτη την αγωνία. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δεν είναι βίαιο παιδί, ακολουθεί τους κανόνες,καταλαβαινει αυτά που του λές και συννενοείστε, δεν ειναι υπευθυνος για τις επιθέσεις που δέχεται, ας το καταλάβει αυτό μέσα απο εσένα. Και αν ειναι λίγο ζωηρός ειναι μέσα στο πρόγραμμα, η ζωηράδα ειναι ζωντάνια και είναι χαρακτηριστικό των παιδιών.

Προσέχω όσο μπορώ, ευχαριστώ για τη συμβουλή, μες την παραζάλη έπρεπε κάποιος να μου το τονίσει....να ' σαι καλά!

Διαφημίσεις

όχι να τον αποφεύγει γενικά, πάντα και συνέχεια. Μόλις ξεκινήσει η συμπλοκή να απομακρύνεται. Και να του λέει του άλλου, δεν παίζω μαζί σου γιατί χτυπάς.

epang συμφωνώ η ζωή είναι γεμάτη από επιλογές. Κάνουμε κάθε φορά την καλύτερη δυνατή.

daisy συμφωνώ με αυτό που έχεις με έντονα γράμματα.

Ψάξτε λίγο το βήματα για τη ζωή. Είναι καταπληκτικό πρόγραμμα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

όχι να τον αποφεύγει γενικά, πάντα και συνέχεια. Μόλις ξεκινήσει η συμπλοκή να απομακρύνεται. Και να του λέει του άλλου, δεν παίζω μαζί σου γιατί χτυπάς.

epang συμφωνώ η ζωή είναι γεμάτη από επιλογές. Κάνουμε κάθε φορά την καλύτερη δυνατή.

daisy συμφωνώ με αυτό που έχεις με έντονα γράμματα.

Ψάξτε λίγο το βήματα για τη ζωή. Είναι καταπληκτικό πρόγραμμα.

Μιρικι δεν θέλει πια να τον κάνει παρέα, έφαγε τόσο ξύλο, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τον σπρώξω στο αντίθετο....έχει επιλέξει να τον αποφεύγει, παίζει με τον κολλητό του, το κορίτσι του και δυο τρία άλλα παιδάκια, ΟΚ δεν είναι ανάγκη να παίζουν όλοι με όλους.........χώρια που το δικό μου παιδί είναι και σταμπαρισμένο, αν τον πλησιάσει, πάλι το μπελά μας θα βρούμε ότι είμαστε το νούμερο 2 του μεσιέ λε ντιρεκτέρ........δεν έχω καμιά όρεξη.

Οι γονείς πρότειναν την άλλη βδομάδα που θα έρθει η σύμβουλος να δείξουμε καλή πίστη (για σεμινάριο θα έρθει όχι για εμάς) και να μην εκθέσουμε το σχολείο μας.....να δώσουμε λίγο χρόνο μπας και η διεύθυνση δράσει και αποδώσει. Απλά να κρατήσουμε τα στοιχεία της σε πρώτη ανάγκη να τα έχουμε. Ειλικρινά, εσείς τι θα κάνατε? Θα έρθει για 3 σχολεία να κάνει ενημέρωση, αν την πιάσω εγώ ή κάποιος άλλος και εκτεθεί το σχολείο μας, μετά τι γίνεται? Να δείξουμε κάποια ανοχή απ τη στιγμή που ξεκουνήθηκε ο διευθυντής μπας και αλλάξει κάτι? Κι αν μετά δεν την ξαναδούμε ποτέ τη σύμβουλο και μας την πει κιόλας, ορίστε σας την έφερα, δε μίλησε κανείς, δεν είμαστε και δαρμένοι και λαλάκες? Δεν αντέχω άλλες φασαρίες να πάρει........

Βρε καλό μου κορίτσι δε λέω τον σπρώξεις. Άλλο να πεις στο παιδί κοίτα να αποφέγεις τον Ναπολέοντα γιατί είναι κτητικός και άλλο να μην αντιδράσεις αν σου πει "δεν κάνω παρέα τον Μεγαλέξαντρο, γιατί ειναι επεκτατικός".

Προσωπικά είμαι τόσο παρμένη με το θέμα, που θα πήγαινα στη σύμβουλο και θα έλεγα "συμβαίνει αυτό κι αυτό, ευτυχώς το σχολείο αρχίζει να παίρνει μέτρα, αλλά θέλω να παρακολουθήσετε το παιδί μου και να μου πείτε τι να κάνω." και το σχολείο δεν εκτίθεται και είναι ενήμερη για το θέμα. Γιατί εσύ ζητάς βοήθεια για το παιδί σου. Προσωπικα με αυτά που λες δεν θα εμπιστευόμουν πια το σχολείο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Οι γονείς πρότειναν την άλλη βδομάδα που θα έρθει η σύμβουλος να δείξουμε καλή πίστη (για σεμινάριο θα έρθει όχι για εμάς) και να μην εκθέσουμε το σχολείο μας.....να δώσουμε λίγο χρόνο μπας και η διεύθυνση δράσει και αποδώσει. Απλά να κρατήσουμε τα στοιχεία της σε πρώτη ανάγκη να τα έχουμε. Ειλικρινά, εσείς τι θα κάνατε? Θα έρθει για 3 σχολεία να κάνει ενημέρωση, αν την πιάσω εγώ ή κάποιος άλλος και εκτεθεί το σχολείο μας, μετά τι γίνεται? Να δείξουμε κάποια ανοχή απ τη στιγμή που ξεκουνήθηκε ο διευθυντής μπας και αλλάξει κάτι? Κι αν μετά δεν την ξαναδούμε ποτέ τη σύμβουλο και μας την πει κιόλας, ορίστε σας την έφερα, δε μίλησε κανείς, δεν είμαστε και δαρμένοι και λαλάκες? Δεν αντέχω άλλες φασαρίες να πάρει........

Εγώ θα έκανα έγγραφο προς πάσα κατεύθυνση που θα εξέθετα το πρόβλημα και θα ζητούσα να αναλάβει το σχολείο τις ευθύνες του και να λάβει μέτρα. Το ποια μέτρα θα είναι αυτά δεν είναι δική μου-σου δουλειά να προτείνω (αν θα είναι σύμβουλος ή επιτήρηση ή οτιδήποτε). Και θα επιφυλασσόμουν της άσκησης κάθε νόμιμου δικαιώματός μου σε περίπτωση που το παιδί μου συνέχιζε να έχει επιπτώσεις από αυτήν την κατάσταση (σωματικές ή ψυχολογικές).

Αυτό θα έκανα. Τίποτα άλλο. Η σύμβουλος όπως λες θα έρθει για άσχετο λόγο. Αλλά και για αυτόν τον λόγο να ερχόταν πάλι θα έκανα το έγγραφο.

Μόλις παρέλαβα την πρόσκληση........θέμα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

1) η συμβουλος της περιοχης

2) η συμβουλος ειδικης αγωγης της περιοχης

3) ψυχολογος αγωγής υγείας της πρωτοβάθμιας

4) υπεύθυνος για τα σχολεία μας από το παρατηρητήριο

πωπω .......θα έρθουν όλοι οι υπεύθυνοι ........και με τις κινήσεις του μάγκα (τώρα καταλαβαίνω γιατί έκανε το συμβούλιο την περασμένη βδομάδα) εμείς πρέπει τώρα που τον ενημερώσαμε, να περιμένουμε να δράσει, άρα να μη μιλήσουμε και τον εκθέσουμε εφόσον έχει μόνο 5-6 μέρες που έχει αναλάβει δράση.......

γιατί η ημερίδα ήταν προγραμματισμένη για 3 δημοτικά, άρα ήξεραν πότε θα γίνει....δεν αποφασίστηκε επειδή παραπονεθήκαμε εμείς.....έκανε λοιπόν το συμβούλιο, είπε ότι δεν είχε ιδέα, και τώρα κατεβαίνει απ την καρεκλάρα του και επιβλέπει, ώστε να μην έχουμε κάτι να πούμε.......

Διαφημίσεις

"Ευτυχώς ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ο κος Μπάμιας, επιβλέπει και ο ίδιος στο διάλειμμα, γιατί ΈΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ, έχουμε φρικάρει. Τα παιδιά ερχόντουσαν χτυπημένα, χαρακωμένα, τσακωμένα, αγχωμένα. Ευτυχώς, ευτυχώς. Παρόλα αυτά θα ήθελα να δείτε το παιδί μου λίγο, γιατί μου κάνει εμετούς μπλα μπλα μπλα. Ε, πήρε και τη ρετσινιά πέρσι και καταλαβαίνετε... δεν ξέρω πώς να το χειριστώ"

Και ένα ωραίο έγγραφο την επόμενη εβδομάδα "όπως σας ανέφερα και στην δια ζώσης συνομιλία μας την προηγούμενη εβδομαδα ,θα ήθελα μπλα μπλα μπλα...."

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του....

Είμαι κακός άνθρωπος το ξέρω...

Όταν είμαι καλή είμαι πολύ καλή, αλλά όταν είμαι κακιά είμαι πολύ καλύτερη....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αν πάω να της μιλήσω και με δούνε θα το σκίσουνε το παιδί μου εκεί μέσα........θα φτερνίζεται και θα τους φταίει μιρικι, εδώ είναι ελλάδα.......σκέφτηκα να της κοινοποιήσω ένα έγγραφο μόνο εάν καταφέρω να το υπογράψουν δυο τρεις ακόμα, σου το στέλνω με πμ.......

Μια πολυ καλη ευκαιρια, ερχεται την καταλληλη στιγμη! Ακομη κι αν ηταν προγραμματισμενη η ομιλια, εχοντας ανοιχτα μυαλα κι οριζοντες, ειναι μια καλη ευκαιρια να ακουσετε και αποψεις και συμβουλες καποιων ειδικων για το θεμα που σας "καιει". Αλλωστε θα μπορουν να τεθουν ερωτησεις και να δοθουν απαντησεις, εκμεταλλευτειτε το. Ομως αυτο σημαινει οτι θα ξεφυγετε απο τα τελειως ατομικα προβληματα, θα δειτε το θεμα στην πιο γενικη του αποψη μην εστιασετε στο θεμα μονο του αλλου παιδιου και του δικου σου. Σκεφτειτε τα οφελη που θα εχετε εσεις σαν γονεις κι οχι την τιμωρια του διευθυντη, του ατακτου παιδιου , των γονιων του η οποιουδηποτε αλλου θεωρειτε κατα καιρους υπευθυνο. Ολο και κατι εποικοδομητικο θα πρεπει να βγει απο αυτη τη συναντηση.

Ήθελα να ήξερα, αν αυτοί οι γονείς δεν υπογράψουν ποτέ τίποτα, δεν εμφανιστούν ποτέ, και συνεχίσουν την καραμέλα "παιδάκια είναι, είναι ανώριμα" η διεύθυνση σαν διεύθυνση είναι ανίκανη να πάρει αποφάσεις? Πολλοί γονείς δε δέχονται ποτέ τίποτα, δε μπορεί η διεύθυνση να είναι έρμαιο στο αν δεχτούν οι γονείς, κάποια νομική δικλείδα θα υπάρχει και δεν την γνωρίζουμε.

Σε διαβεβαιώνω γι αλλη μια φορά ότι το σχολείο,οι εκπαιδευτικοί,ο σύλλογος,οι διευθυντές ΝΟΜΙΚΑ δεν μπορουν να κάνουν απολύτως τίποτα ουσιαστικό εαν δεν θέλουν οι γονείς του εν λόγω παιδιού.

Με έχει απασχολήσει άπειρες φορές αυτό το θέμα.

Όχι δεν θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Η νομοθεσία και οι απαραίτητες κοινωνικές δομές απλά δεν υπάρχουν άρα οποιαδήποτε πράξη ειναι επιλήψιμη.

Οι προοπτικές είναι 4 (με τυχαία σειρά)

1. πάμε στην ομιλία, δε λέμε τίποτα, ακούμε, φεύγουμε (να δωσουμε χρονο στον μπαμια να δρασει -λεμε τωρα.....)

2. πάμε και ζητάμε απ τη σύμβουλο ακρόαση κάποια μέρα που θα ορίσει ( και ο μπαμιας παρων το απαγορευει αλλιως)

3. της δίνουμε ένα χαρτί υπογεγραμμένο από γονείς ότι υπάρχει πρόβλημα (3-4 υπογραφες χωρις καμια λεπτομερεια - ενδοσχολικη βια επιφυλασσσομαστε δικαιωματων κλπ)

4. της δίνω τον πάπυρο με ημερομηνιες και περιστατικά που έχω αποκλειστικά σαν συγκεκριμενος γονεας εναντιον παντος υπευθυνου

Σε διαβεβαιώνω γι αλλη μια φορά ότι το σχολείο,οι εκπαιδευτικοί,ο σύλλογος,οι διευθυντές ΝΟΜΙΚΑ δεν μπορουν να κάνουν απολύτως τίποτα ουσιαστικό εαν δεν θέλουν οι γονείς του εν λόγω παιδιού.

Με έχει απασχολήσει άπειρες φορές αυτό το θέμα.

Όχι δεν θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Η νομοθεσία και οι απαραίτητες κοινωνικές δομές απλά δεν υπάρχουν άρα οποιαδήποτε πράξη ειναι επιλήψιμη.

Έχω μία απορία. ΟΚ, στα πλαίσια του υπουργείου παιδείας δεν προβλέπεται κάτι χωρίς τη συνέννεση των γονέων. Αυτό το καταλαβαίνω (όχι ότι συμφωνά, αλλά το καταλαβαίνω).

Τι εμποδίζει τον κάθε δάσκαλο ή διευθυντή να κινηθεί νομικά; Εξηγούμε: Έστω ότι ο σύλλογος διδασκόντων πιστεύει ότι ένα παιδί κακοποιείται (σωματικά, ψυχολογικά, σεξουαλικά) ή πιστεύει ότι το παιδί αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας (πνευματικό ή σωματικό). Το συζητάει με τους γονείς, οι γονείς αδιαφορούν. ΟΚ. Οι διδάσκοντες δεν έχουν δικαίωμα να καλέσουν την πρόνοια; Ειδικά σε περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης θα πίστευα ότι είναι υποχρεωση τους να το κάνουν.

Έχω μία απορία. ΟΚ, στα πλαίσια του υπουργείου παιδείας δεν προβλέπεται κάτι χωρίς τη συνέννεση των γονέων. Αυτό το καταλαβαίνω (όχι ότι συμφωνά, αλλά το καταλαβαίνω).

Τι εμποδίζει τον κάθε δάσκαλο ή διευθυντή να κινηθεί νομικά; Εξηγούμε: Έστω ότι ο σύλλογος διδασκόντων πιστεύει ότι ένα παιδί κακοποιείται (σωματικά, ψυχολογικά, σεξουαλικά) ή πιστεύει ότι το παιδί αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας (πνευματικό ή σωματικό). Το συζητάει με τους γονείς, οι γονείς αδιαφορούν. ΟΚ. Οι διδάσκοντες δεν έχουν δικαίωμα να καλέσουν την πρόνοια; Ειδικά σε περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης θα πίστευα ότι είναι υποχρεωση τους να το κάνουν.

Το είπα και πιο μπροστά, αλλά μάλλον πέρασε στο ντουκου.

Αναφέρθηκε ότι έχει ζητηθεί παράλληλη στήριξη η οποία δεν ήρθε ποτέ (όπως μαζί για πολλά άλλα παιδιά φέτος, βορρά και αυτή στην εξοικονόμηση για την ανάπτυξη). Για να ζητηθεί ΠΣ πρέπει να υπάρχει πρόταση απο το κεδδυ και να έχει γίνει αίτηση των γονέων στο σχολείο.

Άρα, οι γονείς δεν είναι "πέρα βρέχει". Αντιλαμβάνονται οτι υπάρχει θέμα, έχουν ζητήσει βοήθεια. Πολύ πιθανό δεν εμφανίζονται στο σχολείο γιατί ξέρουν τι θυα αντιμετωπίσουν (έναν όχλο γονέων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τυο παιδί τους, να τους φωνάζουν, να τους βρίζουν και να τους απειλούν).

Μένει στο σχολείο να βρει λύσεις. Έχουν προταθεί κάποιες εδώ. Για μένα, η καλύτερη αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων, όχι των αιτιών, είναι η αυξημένη επιτήρηση. Έχει αρχίσει ήδη να γίνεται. Πρέπει να μην σταματήσει!

Το είπα και πιο μπροστά, αλλά μάλλον πέρασε στο ντουκου.

Αναφέρθηκε ότι έχει ζητηθεί παράλληλη στήριξη η οποία δεν ήρθε ποτέ (όπως μαζί για πολλά άλλα παιδιά φέτος, βορρά και αυτή στην εξοικονόμηση για την ανάπτυξη). Για να ζητηθεί ΠΣ πρέπει να υπάρχει πρόταση απο το κεδδυ και να έχει γίνει αίτηση των γονέων στο σχολείο.

Άρα, οι γονείς δεν είναι "πέρα βρέχει". Αντιλαμβάνονται οτι υπάρχει θέμα, έχουν ζητήσει βοήθεια. Πολύ πιθανό δεν εμφανίζονται στο σχολείο γιατί ξέρουν τι θυα αντιμετωπίσουν (έναν όχλο γονέων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τυο παιδί τους, να τους φωνάζουν, να τους βρίζουν και να τους απειλούν).

Μένει στο σχολείο να βρει λύσεις. Έχουν προταθεί κάποιες εδώ. Για μένα, η καλύτερη αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων, όχι των αιτιών, είναι η αυξημένη επιτήρηση. Έχει αρχίσει ήδη να γίνεται. Πρέπει να μην σταματήσει!

Emmaki, σου απάντησε ήδη η Latina ότι δεν έχει ζητηθεί παράλληλη στήριξη (προφανώς το έχασες στα πολλά μηνύματα). Προτάθηκε στους γονεις να παν σε ΚΕΔΔΥ και αυτοί δεν δέχονται. Το σχόλιο για την ΠΣ ήταν γενικό. Τους είπε ο διευθυντής ότι γενικά δεν έχουν δωθεί φέτος.

Η ερώτησή μου λοιπόν εξακοουθεί να ισχύει. Καταλαβαίνω ότι ο κάθε δάσκαλος δεν θέλει κάθε φορά να μπλέξει, αλλά εγώ κάνω ένα γενικό ερώτημα, όχι ειδικά για την Latina.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...