Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ δικαστικά. Χρόνος, χρήμα κ άσχημη ψυχολογία. Τα παιδιά που μένουν στο ισόγειο όντως είναι καλοί άνθρωποι κ δεν έχουν ακόμη παιδάκια.

Χτες μάλιστα μας τηλεφώνησαν να μας πουν οτι θα κάνουν πάρτυ την Κυριακή, εξου κ οι σούβλες. Τους είπα ότι απαγορεύεται κ ειδικά μέσα στον κήπο που έχουμε χρυσοπληρώσει. Αυτο είναι κοινή λογική. Πάνω στο γκαζόν η σούβλα;;;; τοτς ειπα να την βάλουν σε ανοιχτό χώρο ώστε να μην ανεβαίνει η τσίκνα στα μπαλκόνια. Δεν έχω διάθεση για τσακωμούς, αλλά αν διαβάσετε το καταστατικό αν γίνει καταγγελία ο διαχ. τρέχει για όλα.

Τελοσπαντων, αυτά είναι λάθη κατασκευαστικά

Συγγνώμη... δηλ. θα πλουτίζει ο κατασκευαστής (ξανά!) με την ενοικίαση του σπιτιού αυτού εις βάρος σας??? Δεν το καταλαβαίνω, γιατί είστε τόσο large??? Σε μας θα είχε γίνει σφαγή, αλλά δεν αφήναμε κανέναν να ωφελείται εις βάρος των άλλων. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο κατασκευαστής μπορεί να έχει κάνει λάθη. Μπορεί να τους έχει παραπλανήσει προκειμενου να το ενοικιασει. Μπορεί να υπάρχουν και νομικά θέματα (?) με τη χρήση του σπιτιού και κάνει την πάπια.... Εσείς! που έχετε χρυσοπληρώσει αυτά τα σπίτια, θα τον αφήσετε να πλουτίσει κι άλλο εις βάρος σας??? Καλά.... εμάς ήθελες:twisted: και θα ΄βλεπες πόσο γρήγορα θα λυνόταν το θέμα:mrgreen:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουμε για νομική κάλυψη γιατί κάποιοι αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν.

Μάθαμε όμψς ότι το δηλώνει 30 τμ κ είναι 65!!!! Αυτό μας απασχολεί στο θέμα των δαπανών στις κοινόχρηστες δαπάνες. Πληρώνει για 30τμ!!!!!! Γι αυτό δεν θέλει να δείξει κανείς ανοχή. Αλλά τι φταίνε κ τα παιδιά;;;

Σορρυ αλλα δεν βλεπω προβλημα, το θεμα ειναι ξεκαθαρο, σημερα κιολας καντε συνελευση και πειτε του ρητα να μαζεψει τα μπογαλακια του και να σεβεται τους κοινοχρηστους (και τις ωρες κοινης ησυχιας), κι αν δεν συμμορφωθει με φιλικο τροπο στειλε ενα εξωδικο και τελος. Το εξωδικο 50 ευρω κανει πια ψαξτο. Πιστευω ομως οτι θα συμμορφωθει με φιλικο τροπο αν τον αρχισεις στους νομους και τους κανονισμους. Κι ο αγιος φοβερα θελει.

-Το ποσα τετραγωνικα εχεις δικαιωμα για χρηση, αναφερεται αναλυτικα στο συμβολαιο σου κλπ. δεν μπορεις να απλωθεις οσο θελεις σε πολυκατοικια με το ετσι θελω. Να σας δειξει που το γραφει-θα επρεπε να λεει οτι εχει "αποκλειστικη χρηση κηπου" και φυσικα να το ξερετε οι υπολοιποι!

-Οταν ενας χωρος σε μια πολυκατοκια, βασει καταστατικου, εχει δηλωθει ως κοινοχρηστος, ισχυει γι αυτον η νομοθεσια για τους κοινοχρηστους, οπου κανεις δεν μπορει να τοποθετησει τιποτα. Ακομα και για μια γλαστρα, πρεπει να συμφωνησουν ολοι και φυσικα θα ειναι κοινη, δεν θα ανηκει σε εναν.

Αν εβαλε πχ τραπεζι, επρεπε να το εχετε συμφωνησει ολοι, αν οχι να το βγαλει, αν ναι τοτε θα μπορειτε να καθεστε ολοι κι οχι μονο αυτος!

Βασικα μια γνωστη μου σε παρομοια κατασταση κατεβηκε με τα παιδια της κανονικοτατα και εκαναν σαν να ειναι ολα κοινα, μαλιστα ειχε βαλει φουσκωτη πισινα η τυπισσα και εβαλε και τα δικα της μεσα και ο αντρας της κατεβασε ψηστιερα και αρχισε να ψηνει. Την αλλη μερα τα ειχε μαζεψει η αλλη.

ΥΓ οι σουβλες απαγορευονται, αν δεν υποχωρησει απλα καλεσε την αστυνομια. Θα μπορουσε να το κανει και αλλος γειτονας φοβουμενος φωτια.

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Θα μυρίζει ωραία κοκορέτσι το ακριβό προάστειο.....:-P

Επειδή εμείς παίξαμε ξύλο στη συνέλευση για θέματα τέτοιου είδους.... σου το λέω εκ πείρας, ο Κανονισμός είναι Ευαγγέλιο. Με αυτόν απειλήθηκαν και σε μας οι πάντες. Και όλα λειτουργούν ....ρολόϊ τώρα. Χωρίς κανόνες, θα γίνει ζούγκλα η πολυκατοικία, ακόμη κι αν είναι στον παράδεισο.

Αυτό ακριβώς.

Έχω "παίξει κι εγώ το ανάλογο ξύλο" για να τηρηθεί ο κανονισμός της πολυκατοικίας.

Δεν χρειάζεται να μιλήσεις ο διαχειριστής.

Οποιοσδήποτε μπορεί να μιλήσει.

Τώρα που είναι αρχή.

Πας με την κανονισμό και τα σχέδια της πολυκατοικίας (αν τα έχεις) και δηλώνεις τις θέσεις σου.

Απλά και ξεκάθαρα.

PS: Δεν έχει σχέση με το πόσα λεφτά έσκασες για να έχεις την ησυχία σου.

Εγώ μένω σε υποβαθμισμένη περιοχή και μια χαρά ησυχία έχω από την στιγμή που είδαν ότι θα πρέπει να τηρούν βασικούς κανονισμούς και ότι δεν περνάνε αυτά σε μένα.

Χτες μάλιστα μας τηλεφώνησαν να μας πουν οτι θα κάνουν πάρτυ την Κυριακή, εξου κ οι σούβλες.

Σε βρίσκω λίγο υπερβολική.

Εκτός από το θέμα της πυροπροστασίας, εφόσον δείχνουν καλή θέληση και σκέφτονται να ενημερώσουν τους γειτονές τους για τις προθέσεις τους, δεν βρίσκω το λόγο γιατί να μην το κάνουν.

Σήμερα αυτοί, αύριο εσείς.

Αρκεί να τους δώσετε να καταλάβουν ότι δεν θα έχουν αυτό το χαβά συνέχεια.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Υπερβολική ως προς τι; αν ήθελα να σουβλίσω θα πήγαινα στο χωριό μου. Δεν θα σούβλιζα στην πολυκατοικία. Ολοι μας έχουμε κάνει τραπέζια κ ψήνουμε στον φούρνο. Εδώ το καταστατικό λέει ότι απαγορεύεται η ψησταρια στο μπαλκόνι. Γιατί να δεχτώ την σούβλα;;; Ας σουβλήσει μέσα στο σπίτι του.

Διαφημίσεις

Υπερβολική ως προς τι; αν ήθελα να σουβλίσω θα πήγαινα στο χωριό μου. Δεν θα σούβλιζα στην πολυκατοικία. Ολοι μας έχουμε κάνει τραπέζια κ ψήνουμε στον φούρνο. Εδώ το καταστατικό λέει ότι απαγορεύεται η ψησταρια στο μπαλκόνι. Γιατί να δεχτώ την σούβλα;;; Ας σουβλήσει μέσα στο σπίτι του.

Οποτε φιλη μου ερχεσαι στα λογια μου. Αν το λεει το καταστατικο, δεν μπορει να το κανει. Ας το βαλει στο φουρνο, ή να παει στο χωριο του να σουβλισει. Απλα.

Αν αρχισεις να μπαινεις σε συζητησεις γιατι ωραια μυριζει ή την αλλη φορα θα το κανετε εσεις, ετοιμασου για μια κατασταση που θα διαιωνιζεται. οσο για το θεμα της πυροπροστασιας, ειναι παρα πολυ σημαντικο, ιδιως αν εχεις δωσει τοσα χιλιαρικα.

Εκτός από το θέμα την πυροπροστασίας που είναι σοβαρό, έχουμε τελείως αντίθετες απόψεις οπότε.............

Εμένα δεν θα με ενοχλούσε μια φορά το χρόνο να κάνουνε κατάληψη στην πυλωτή κάποιος ιδιοκτήτης και να κάνει πάρτυ με σούβλες.........ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ όμως.

Μια φορά οι διπλανοί μας κάνανε πάρτυ και τρανταζότανε όλο το τετράγωνο από τη μουσική. Μιλάμε τρίζανε οι τοίχοι.

Όταν είπαμε ρε παιδιά "λίγο πιο χαμηλά" ήρθαν σπίτι μας μ'ενα μπουκάλι κρασί, ζητήσανε συγνώμμη και μας παρακάλεσαν αν τους ανεχτούμε γιατί μια φορά το χρόνο γιορτάζουνε..............ε! τι να πεις? Μια φορά το χρόνο θέλει ο άλλος να χαρεί και να τα σπάσει, γιατί να του το χαλάσω όταν είναι ευγενικός και καταλαβαίνει ότι ενοχλεί αλλά ζητάει να τον ανεχτώ μια φορά στις τόσες? Κι εγώ κάποια στιγμή θα ενοχλήσω και θα με ανεχτεί...........ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις τόσες όμως ξαναλέω.

Μια ζωή την έχουμε και τη ζούμε, είτε στα Β.Π είτε στο Βύθουλα που είπε μια κοπέλα πιο πάνω. Εγώ αυτή τη νοοτροπία έχω.

Αν κάνουνε κατάληψη του χώρου μόνιμα όμως αυτό είναι απαράδεκτο και να το κόψεις από τη ρίζα του, τώρα που είναι αρχή.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Έχετε μιλήσει με τους ανθρώπους για τους προβληματισμούς σας; Τους έχετε ενημερώσει ότι είναι πχ κοινόχρηστος χώρος; Πως το αντιμετώπισαν;

Γενικά οι υπόλοιποι τηρείτε το καταστατικό;

Τίθεται κάποιος κίνδυνος από τα πράγματα που έχουν βάλει στον κοινόχρηστο χώρο;

Θα μπορούσατε εφόσον το τραπεζάκι είναι στον κοινόχρηστο χώρο να πηγαίνετε και εσείς να κάθεστε ή να απλώνετε και καμιά πετσέτα στην απλώστρα.

Όσο για τη φασαρία μπορείτε απλώς να τους υπενθυμίσετε ότι τις ώρες κοινής ησυχίας κάνουμε ησυχία είτε βρισκόμαστε στην αυλή είτε στο μπαλκόνι είτε μέσα στο σπίτι. Αν έρχονται οι φίλοι τους σε κανονικές ώρες, δεν μπορείτε να τους επιβάλλετε να κάθονται αθόρυβα. Κοινόχρηστος χώρος είναι άλλωστε...

Στη δικιά μας πολυκατοικία όλοι μα όλοι έχουν βάλει έξω από την πόρτα τους παπούτσια, ντουλαπάκια, πράγματα, μέχρι και απλώστρα. Σαν τσαντίρι είναι οι υπόλοιποι όροφοι και παρόλο που τίθεται (εκτός από την αισθητική του πράγματος) και θέμα κινδύνου (εφόσον όλα αυτά βρίσκονται στις σκάλες) δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε άκρη. Γιατί κανείς δεν τηρεί το καταστατικό. Οπότε το τραπεζάκι στην αυλή μου φαίνεται τελείως αθώο...

Ekavi δυστυχώς ή ευτυχώς το καταστατικο μέχρι σήμερα τηρείται ευλαβικά. Οπως προείπα μέχρι κ aircondition ξηλώθηκε. Εγω δεν είχα εμπειρία από πολυκατοικία αλλά επειδή όλοι οι υπόλοιποι είχαν καεί, συμφωνήσαμε να τηρείται κατά γράμμα. Σε ξένο τραπεζάκι δεν με αφορά να κάτσω μονο κ μόνο για να κάνω σπάσιμο. Ούτε να απλώσω

To καταστατικό δεν προβλέπει κάτι για την πιλοτή. Και εσύ η ίδια είπες στον άνθρωπο ότι μπορεί για την επόμενη φορά τουλάχιστον να βάλει τη σούβλα. Όσο για το ότι η σούβλα απαγορεύεται γενικά, πρώτη φορά το ακούω! Αν είναι στο νόμο περί προστασίας δασών, προφανώς, αν αφορά κατοικημένες περιοχές, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πώς το περιγράφει, γιατί το μπαρμπεκιου είναι κάτι που υπάρχει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη και θα ήταν παράξενο στη χώρα του αρνιού του σουβλιστού να απαγορεύεται εδώ ειδικά. Το μόνο σχετικό λινκ στα ελληνικά με λέξεις κλειδιά "σούβλα, απαγορεύεται" που βρήκα έλεγε ότι απαγορεύεται στους δημοσίους υπαλλήλους της Κύπρου να σουβλίζουν όταν κάνουν γιορτες στο γραφείο, όπως πχ πριν τα Χριστούγεννα, για να μην προκαλούν το κοινό που ήρθε για συναλλαγές!

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=551010

Αν πρέπει, για να συνυπάρχετε καλύτερα, να κάνετε μια συνέλευση και να αποφασίσετε πρόσθετα πράγματα, που δεν υπάρχουν στον κανονισμό, δεν ξέρω αν γίνεται, φαντάζομαι γίνεται.

Προσωπικά δεν το βρίσκω κακό το μπαρμπεκιου, εμείς δεν έχουμε κάνει ακόμα, αλλά οι γείτονες όλοι σχεδόν οι γύρω κάνουν και κυρίως άνοιξη και μεσημεριανές ώρες Κυριακάτικες, δεν ενοχλούν ιδιαίτερα κανέναν. Είναι ώρες που μπορεί και να μην είμαστε σπίτι εμείς ή και να είμαστε δεν μας χαλάει το μια στο τόσο. Καναδυο φορές ο καθένας όλη τη χρονιά.

Το άλλο που μου έρχεται είναι ότι κάποιες φορές ειδικά μέσα στην κρίση δεν εχουν όλοι στην παρέα τη δυνατότητα ούτε και για καφέ καμια φορά και μπορεί να μαζεύονται οι παρέες να φάνε σε κάποιο σπίτι μακαρονάδα ρεφενέ... Επειδή δηλαδή τα δικά σας καθιστικά-μπαλκόνια είναι στην πρόσοψη, αυτό κάνει τη διαφορά και το ζευγάρι του ισογείου δεν μπορεί να κάνει το ίδιο; Δεν έχω εικόνα βέβαια, ανάλογα πώς είναι η διαρρύθμιση του οικοπέδου, μπορεί πράγματι να είναι πολύ ακαλαίσθητο. Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι να συμφωνηθεί κάτι, πχ ένα τοιχίο να κρύβει τα απλωμένα ή οτιδήποτε, ή μια ντουλάπα στα χρώματα της πολυκατοικίας ή ζαρντινιέρες που θα πάει στα κοινόχρηστα και να συμφωνηθεί τι είναι κοινόχρηστο. Με 10 ευρώ ο καθένας πιθανόν να μπορούσε να βρεθεί κάτι...

Για τους θορύβους υπάρχει μια σχετική αστυνομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία, θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί ότι ενοχλείται και από τα παιχνίδια των παιδιών, ανεξαρτήτως ώρας. Αν και αυτό δεν συνηθίζεται να το επικαλείται κάποιος, εκτός πια και αν τα παιδιά κάνουν ιδιαίτερη φασαρία. Συνήθως υπάρχει σιωπηρή ανοχή προς τα παιδιά, που την είχατε, δεν την έχετε όμως προς τους ενήλικες.

https://sites.google.com/site/achaiaservices/useful/lows/fek15b-1996

Ααααα και σκεφτείτε καλά πριν το πάτε στο ποιος έχει κάνει παρανομίες. Αν ζείτε κάπου στην Ελλάδα, χλωμό όλοι οι ιδιοκτήτες να τα έχουν δηλώσει όλα έτσι ακριβώς όπως είναι και μπορεί ο ενοικιαστής να κάνει καταγγελίες έτσι για το γούστο του και να ψάχνεστε μετά... Δεν έχουν γίνει και λίγα.

Διαφημίσεις

Ekavi δυστυχώς ή ευτυχώς το καταστατικο μέχρι σήμερα τηρείται ευλαβικά. Οπως προείπα μέχρι κ aircondition ξηλώθηκε. Εγω δεν είχα εμπειρία από πολυκατοικία αλλά επειδή όλοι οι υπόλοιποι είχαν καεί, συμφωνήσαμε να τηρείται κατά γράμμα. Σε ξένο τραπεζάκι δεν με αφορά να κάτσω μονο κ μόνο για να κάνω σπάσιμο. Ούτε να απλώσω

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό που σας ενοχλεί.

Το ότι υπάρχουν πράγματα σε κοινόχρηστο χώρο;

Ότι τον θεωρούν δικό τους αυτόν τον χώρο και αποκλείουν εσάς;

Ότι κάνουν φασαρία;

Ότι παραβιάζουν το καταστατικό;

Επίσης δεν μου είπες αν τους κανατε παρατήρηση και πως αντέδρασαν. Τα ρωτάω όλα αυτά για να καταλάβω τη συνολική εικόνα.

KοnstantinaDimitris,

Τα θέματά σας είναι 2:

Το ακίνητο του ισογείου είναι δηλωμένο 30 τμ αλλά χτισμένο 65 τμ. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις κοινόχρηστες δαπάνες, αλλά και με το ότι το υπόλοιπο είναι αυθαίρετο,άρα..., άρα εν τέλει χρήζει τακτοποίησης. Ακόμη, όπως ορίζει ο ν. 4178/13 "Από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα Αρθ-5 παρ.2 και Αρθ-22 παρ.3 του Ν-1577/85 (ΓΟΚ/85 ΦΕΚ-210/Α/85).

..."(Η διαπίστωση ύπαρξης αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης γίνεται βάσει των αναφερόμενων στην παρ.1 διατάξεων και όχι με το Ν-4067/12 (ΝΟΚ) ).

Συνεπώς θα πρέπει να ελεγχθεί ο χώρος και ως προς τη νόμιμη κάλυψη και ως προς το αν έχει γίνει η αλλαγή χρήσης σε κατοικία.

Το θέμα όμως αυτό δεν αφορά τους ενοικιαστές, αλλά τον ιδιοκτήτη-αν κατάλαβα καλά, ο χώρος νοικιάζεται και δεν έχει πουληθεί-νομίμως δεν μπορεί, άλλωστε, αν δεν έχουν τακτοποιηθεί τα τετραγωνικά και δεν έχει γίνει η αλλαγή χρήσης.

Σου παραθέτω επίσης τον ορισμό των κοινόχρηστων χώρων: "Κοινόχρηστοι χώροι είναι οι κοινής χρήσης ελεύθεροι χώροι, που καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο".

Τι μπορείς να κάνεις τώρα...Θα μπορούσες να κάνεις καταγγελία στο πολεοδομικό γραφείο της περιοχής σου για να διερευνηθεί η υπόθεση βάσει της οικοδομικής άδειας και των συμβολαίων, αν όντως όμως υπάρχουν αρρύθμιστες αυθαιρεσίες δεν ξέρω σε πόσο χρονικό διάστημα θα ξεμπλέξετε, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης (ο κατασκευαστής αν κατάλαβα καλά) δεν είναι συνεργάσιμος. Τώρα δεν ξέρω τι και αν προβλέπει το νέο χωροταξικό για αυτές τις περιπτώσεις...

Πάντως, γνώμη μου είναι να μην ξεκινήσετε δικαστικά, λόγω του ότι θα αργήσει να εκδικασθεί, μια απόφαση δικαστηρίου δύσκολα ανατρέπεται, κλπ-κλπ σε σχέση με πράξεις της Διοίκησης, αν τελικά κάνεις το υπόμνημα που λέγαμε στην πολεοδομία.

Από κει και πέρα, δες μήπως σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, τον ενημερώσεις (αφού συμβουλευτείς μηχανικό-δικηγόρο που να χειρίζεται τέτοια θέματα), μάθεις αν παρανομεί και του ζητήσεις τέλοσπάντων "για να μη μπλέξετε", να κάνει συστάσεις στους ενοικιαστές να μην κάνουν κατάληψη στον κοινόχρηστο. Βέβαια, θα πληρώνει λιγότερα κοινόχρηστα αυτό το διαμέρισμα, αλλά πίστεψέ με, επιμερίζεται και βγαίνει μια απειροελάχιστη επιβάρυνση στους υπόλοιπους-αυτό σε περίπτωση που δεν έχουν τακτοποιηθεί οι αυθαιρεσίες. Εξυπακούεται ότι αν το τελευταίο έχει γίνει, όλα ωραία και καλά και απλά σέβεστε όλοι τον κανονισμό.

Τα παραπάνω με βάση τα στοιχεία που έδωσες.

Τώρα, αν μου επιτρέπεις, σε πιο ανθρώπινο επίπεδο και αφού λύσετε τα νομικά θέματα, αν οι άνθρωποι δεν έχουν πού να απλώσουν τα ρούχα τους, θα μπορούσατε κάπως να το διευθετήσετε με διαλογικό τρόπο. Επίσης ένα μικρό τραπεζάκι με 2 καρεκλίτσες δεν είναι τραγικό, αν είναι καλαίσθητο, ούτε μια όμορφη πήλινη γλάστρα (με μια μωβ άγρια βοκαμβίλια ίσως?) που στην τελική όλοι θα απολαμβάνετε. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι ενοικιαστές ΔΕΝ ευθύνονται.

Και κάτι τελευταίο...η παρανομία, η λαμογία και η αυθαιρεσία δεν γνωρίζουν άνω/κάτω/πέρα/δώθε/κείθε Κερασούλα. Το ότι εσείς καλόπιστα δώσατε τα ωραία σας λεφτά για μια όμορφη κατοικία, δεν σημαίνει ότι αυτός που σας την πούλησε είναι καλός και αγαθός...Για πήγαινε να δεις πολυτελέστατα αυθαίρετα που έχουν γίνει οικισμοί παραέξω από την Αθήνα...Κ μια και κάποιος ανέφερε το δασικό νόμο (ποιον από όλους), δες τι γίνεται μέσα στο δάσος, σε εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, σε..., σε...Κ πώς όμορφα και ωραία όλα αυτά "τακτοποιούνται" με το γράμμα του νόμου. Εξάλλου, στη χώρα μας, οι νόμοι (πολεοδομικής φύσεως τουλάχιστον) γίνονται για να τακτοποιηθεί το τσιφλικάκι του έχοντα και κατέχοντα, οι υπόλοιποι...καλούμαστε να τους εφαρμόσουμε προς...όφελός του.

Τώρα, κάτι που λίγο με ..."τσίμπησε". Ποιότητα ζωής στο χώρο του, μπορεί να έχει και αυτός που μένει στη Κυψέλη, ξέρεις, όπως επίσης και να σέβεται την αισθητική του γείτονα, τον κανονισμό της πολυκατοικίας και παέι λέγοντας. Προσωπικά μένω κέντρο και το βρακί του γείτονα δεν το βλέπω, παρά το γεγονός ότι τον ακούω να ροχαλίζει-που λέει ο λόγος-τόσο πυκνοκατοικημένα είναι. Το κριτήριο για να επενδύσεις σε μια ακριβή περιοχή είναι το τι περιοχή είναι από πλευράς χρήσεων γης (αμιγής κατοικία?), τι όρους δόμησης έχει πχ (αραιά και όχι κοτέτσι, πρασιές,..), σίγουρα η καινούρια κατασκευή και η αισθητική της, αλλά σε καμία περίπτωση το επίπεδο των ανθρώπων, πόσο μάλλον η ασυδοσία και η κοροϊδία (στον κατασκευαστή αναφέρομαι)-τα σχόλια σε καμία περίπτωση επί προσωπικού.

Ελπίζω να βρείτε άκρη.

Φιλικά,

Ελίνα

Για αρχή μίλησε με τον ιδιοκτήτη-κατασκευαστή για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς προφανώς σίγουρα τους είπε άλλα αντί άλλων για να το νοικιάσει, ώστε να τους ενημερώσει εκείνος τι επιτρέπεται και τι όχι, τι αναφέρει το καταστατικό κλπ. κλπ.

Ελπίζουμε να βγάλεις άκρη έτσι, αλλιώς θα χρειαστεί εσείς ως διαχειριστές να τους προσεγγίσετε περιγράφοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι κάπως δυσάρεστη για εσάς και τους υπόλοιπους γείτονες.

Όλα αυτά εννοείται με ηρεμία και ευγένεια...

Πάντως τα παιδιά στο ισόγειο σκέψου πώς θα αισθανθούν αν δεν τα έχει ενημερώσει ο ιδιοκτήτης!!!!!!!!!!!!!! :shock:

Καλά ξεμπερδέματα!

0mthp3.png

ΒΡε παιδιά, δεν μιλάμε για μια απλώστρα κ ένα τραπεζάκι. Σε αυτήν την περίπτωση κ πάλι θεωρείται καταπάτηση, αλλά ανθρώπινα θα το δεχόμασταν. Θα ήθελα να σας ανεβάσω μια φωτό αλλά δειλιαζω. Εχουν τοποθετήσει 1 απλώστρα, 15 μικρές γλαστρούλες, μια σιδερένια ντουλάπα για αποθήκευση, μια πλαστική συρταρέρια για τρόφιμα, 10 σπαστές καρέκλες στιβαγμένες στο πλαι, 2 τραπεζάκια, 1 σουβλα κ 1 αυτοσχέδιο μαγκάλι!!!

Ο φόβος μας δεν είναι μην πάρουμε φωτιά. Ούτε θα με ενδιέφερε αν κάποιος παρανόμησε στο σπίτι του. Αρκεί όμως να μην μας επιβαρύνει. Γιατί να πληρώνει λιγότερα κοινοχρηστα, γιατί δεν ενημέρωσε. Είναι έντιμο αυτό;;

Διαφημίσεις

ΒΡε παιδιά, δεν μιλάμε για μια απλώστρα κ ένα τραπεζάκι. Σε αυτήν την περίπτωση κ πάλι θεωρείται καταπάτηση, αλλά ανθρώπινα θα το δεχόμασταν. Θα ήθελα να σας ανεβάσω μια φωτό αλλά δειλιαζω. Εχουν τοποθετήσει 1 απλώστρα, 15 μικρές γλαστρούλες, μια σιδερένια ντουλάπα για αποθήκευση, μια πλαστική συρταρέρια για τρόφιμα, 10 σπαστές καρέκλες στιβαγμένες στο πλαι, 2 τραπεζάκια, 1 σουβλα κ 1 αυτοσχέδιο μαγκάλι!!!

Τους το είπατε;;;

Έπρεπε να τους μιλήσετε την περίοδο που τα τοποθετούσαν όλα αυτά, με ωραίο τρόπο και να τους πείτε ότι είναι κοινόχρηστος χώρος και έστω να τα περιορίσουν και να μην απλωθούν...

Πριν πόσο καιρό τα έβαλαν όλα αυτά;

Μίλα με τον ιδιοκτήτη ορθά-κοφτά και ζήτα του να τους κάνει συστάσεις.Βεβαίως, κατόπιν συνεννοήσεως θα μπορούσαν να βάλουν 1-2 πράγματα, αλλά όχι αυτό το συρφετό-για το πάρτυ ή μόνιμα, αλήθεια?

Δεν είναι θέμα να σε νοιάζει ή όχι, αλλά απόρροια αυτής της παρανομίας είναι το γεγονός ότι πληρώνει λιγότερα κοινόχρηστα. Τι πάει να πει έντιμο ή όχι?Η κατασκευή είναι αυθαίρετη και αυθαίρετα δεν υπάρχουν στο νομικό μας κόσμο (θεωρητικά σπήκινγκ). Αν δεν προτίθεσαι να κάνεις κάτι (όπως είδες κ γω δεν σου προτείνω να προβείς σε δραστικές ενέργειες), κάνε την (μικρή έστω) επιβάρυνση στα κοινόχρηστα, γαργάρα.

θα μπορούσατε να συγκαλέσετε γενική συνέλευση και να τους ζητήσετε να απομακρύνουν τα όποια αντικείμενα από τον κοινόχρηστο, βάσει κανονισμού. Μπορεί να νομίζουν ότι είναι η αυλή τους. Πίκτσερ δις:ο κατασκευαστής να τους δείχνει το διαμέρισμα και να τους λέει "κ εδώ πίσω η αυλή σας, μπορείτε να βγάλετε ό,τι θέλετε, δεν θα σας πει κανείς τπτ". Ενημερώστε τους τέλος πάντων.Κ πείτε τους ότι μεπειδή έχετε κατανόηση, τους επιτρέπετε την απλώστρα. Απλά και όμορφα.

Το δε μαγκάλι, τρο ντανζερέ. Γενικώς δραστηριοποιηθείτε. Δεν είναι το τι θα πείτε, αλλά και το πώς θα το πείτε.

Κ δλδ συγνώμη, δεν σε νοιάζει αν κάποιος παρανόμησε, αλλά σου αρκεί να σε ενημερώσει?Κ τότε θα ήταν έντιμος?Πώς γίνεται να είσαι έντιμος και παράνομος στην προκειμένη περίπτωση? (μην συγχέετε, το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό) Δλδ αν λυνόταν το θέμα της οικονομικής επιβάρυνσης, όλα ωραία και καλά, να χτίζουμε όσο θέλουμε και να το κάνουμε ό,τι θέλουμε? Αντε να κρεμάσουμε κ κόκκινο φωτάκι απέξω, αρκεί να μην ακούμε, να μη μας θαμπώνει και να μην καταπατάται ο κοινόχρηστος. Έξω από την πόρτα μου και να μη με ενοχλεί. Ωραία, πανέμορφα.Τι να πω...Γι'α υτό και το Τολό φίλη Ελίσα24 δεν αντέχεται αισθητικά, συμφωνώ. Γιατί τα ξενοδοχεία χτίστηκαν πάνω στον αιγιαλό...Κ αυτό ήταν και έντιμο και νόμιμο...

Κ επειδή μάλλον θα φάω κάρτα, παίρνω τα κουβαδάκια μου και πάω Καραθώνα (το δε Ναύπλιο, όμορφο, το κάστρο Ακροναυπλίας όμως το έχτισαν Ενετοί και όχι Έλληνες...)

Φιλικά,

Ελίνα

Στους ενοικιαστές δεν έχουμε κάνει καμία παρατήρηση ακόμα γιατί οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι όοοοολα αυτά επιτρέπονται. Απλά ο σύζυγος μου κάποια στιγμή που τους συνάντησε είπε οτι ο χώρος είναι κοινόχρηστος κ πως όλα τα δωμάτια είναι από την πίσω πλευρά. Γενικά δεν μας αρέσουν οι καβγάδες κ οι ίντριγκες. Επίσης τον ενημέρωσε πως θα αποκτήσουν σκυλάκι αρχές Ιουλίου.

Elin δεν θα μπω στην διαδικασία να ψάξω ποιος είναι νόμιμος. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Το έντιμος το ερμηνεύω ως προς το ότι ήταν υποχρέωση του να μας ενημερώσει κ με κάποιον τρόπο να πληρώνει παραπανω σαν χιλιοστά.δεν θα χα την απαίτηση να τακτοποιήσει το αυθαίρετο. Αυτόν θα κυνηγάνε άλλωστε, όχι εμένα

Elin δεν θα μπω στην διαδικασία να ψάξω ποιος είναι νόμιμος. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Το έντιμος το ερμηνεύω ως προς το ότι ήταν υποχρέωση του να μας ενημερώσει κ με κάποιον τρόπο να πληρώνει παραπανω σαν χιλιοστά.δεν θα χα την απαίτηση να τακτοποιήσει το αυθαίρετο. Αυτόν θα κυνηγάνε άλλωστε, όχι εμένα

Ξέχασα ένα κουπάτ αστερία και επέστρεψα. Κωνσταντίνα μου, δεν είναι προσωπικά δεδομένα, ό,τι φέρει αριθμό πρωτοκόλλου σε Δημόσια Υπηρεσία είναι δημόσιο έγγραφο (ακόμη και με εμπιστευτικό πρωτόκολλο) και επιπλέον έχετε έννομο συμφέρον.Επίσης, έχε υπόψη σου ότι η αυθαίρετη κατασκευή, εφόσον δεν ρυθμιστεί, είναι κατεδαφιστέα.

Τεσπά, μην σας τρώει το σαβουάρ και το βιβρ, ενημερώστε τους απλώς.

(Αλήθεια, ο κανονισμός πολυκατοικίας επιτρέπει σκυλάκια?)

Φιλικά,

Ελίνα

Στους ενοικιαστές δεν έχουμε κάνει καμία παρατήρηση ακόμα γιατί οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι όοοοολα αυτά επιτρέπονται. Απλά ο σύζυγος μου κάποια στιγμή που τους συνάντησε είπε οτι ο χώρος είναι κοινόχρηστος κ πως όλα τα δωμάτια είναι από την πίσω πλευρά. Γενικά δεν μας αρέσουν οι καβγάδες κ οι ίντριγκες. Επίσης τον ενημέρωσε πως θα αποκτήσουν σκυλάκι αρχές Ιουλίου.

Εαν δεν τους μιλησετε παιδια πως θα λυθει το θεμα σου; Και γιατι να κανεις "παρατηρηση" ή να παρακαλεσεις, επειδη ειναι πισω τα δωματια. Αλλο ειναι το θεμα σου δεν χρειαζεται να δικαιολογεισαι κιολας. Το προβλημα σου ειναι οτι καταπατα κοινοχρηστο χωρο και α) δεν επιτρεπεται βασει καταστατικου β) δεν το πληρωσε βασει συμβολαιου και γ) σε ενοχλει βασει Νομου. Ποσα περισσοτερα επιχειρηματα να εχει καποιος για να μιλησει;

Ποιος ειπε να τσακωθεις. Δεν υπαρχει ενας τροπος να μιλησεις στον αλλο. Αλλα και να τσακωθεις στην τελικη, καλυτερα απο το να σε εχει καβαλησει τοσο πολυ και να σε ενοχλει αιωνιως. Αυτο προτιμας;

Βασικα απορω γιατι καθεσαι και τωρα που μιλαμε.

Ξέρεις εφόσον οι άνθρωποι νόμιζαν ότι όλα αυτά επιτρέπονταν, τώρα θα πέσουν από τα σύννεφα μην ξέροντας ότι όλο αυτό το διάστημα όλη η πολυκατοικία ενοχλείται. έχουν φτιάξει τον "κήπο τους", έχουν βάλει τα "πράγματά τους" και τώρα ξαφνικά θα τους πείτε να τα μαζέψουν...

Αρχίστε ευγενικά να τους λέτε σχετικά με το θέμα και να τους βάλετε κάποια όρια.

πάντως, παίζει και το ενδεχόμενο οι ενοικιαστές απλά να εκμεταλλεύονται τον κοινόχρηστο χώρο εν γνώσει τους.

λέτε να μην τους πέρασε από το μυαλό ότι σε κοινόχρηστο χώρο δεν αφήνουμε προσωπικά αντικείμενα? ή ότι μπορεί ο κανονισμός της πολυκατοικίας να απαγορεύει τα κατοικίδια?

έπρεπε να ρωτήσουν πριν κάνουν οτιδήποτε. οπότε ή τους παραπληροφόρησε ο ιδιοκτήτης ή απλά είναι από τα άτομα που κοιτάνε την πάρτη τους (έχω τέτοιους γείτονες) και δεν τους ενδιαφέρει αν ενοχλούν ή καταπατούν κανονισμούς.

Oι σκύλοι βάσει κανονισμού επιτρέπονται εντός της οικίας, με την προυπόθεση να μην ενοχλούν.

Σχετικά με την μη ενημέρωση τους μέχρι τώρα....μέχρι και πριν λίγες μερες το μόνο που είχε μεταφερθεί ήταν η ντουλάπα. Προφανώς , επειδή καλοκαίριασε φέρανε κ την υπόλοιπη προίκα τους.

πάντως, παίζει και το ενδεχόμενο οι ενοικιαστές απλά να εκμεταλλεύονται τον κοινόχρηστο χώρο εν γνώσει τους.

λέτε να μην τους πέρασε από το μυαλό ότι σε κοινόχρηστο χώρο δεν αφήνουμε προσωπικά αντικείμενα? ή ότι μπορεί ο κανονισμός της πολυκατοικίας να απαγορεύει τα κατοικίδια?

έπρεπε να ρωτήσουν πριν κάνουν οτιδήποτε. οπότε ή τους παραπληροφόρησε ο ιδιοκτήτης ή απλά είναι από τα άτομα που κοιτάνε την πάρτη τους (έχω τέτοιους γείτονες) και δεν τους ενδιαφέρει αν ενοχλούν ή καταπατούν κανονισμούς.

Παίζει και αυτό, αλλά εφόσον δεν τους ενόχλησε κανείς βρίσκουν έδαφος ή νομίζουν ότι οι υπόλοιποι δεν ενοχλούνται ή είναι ανεκτικοί ή τους συμπαθούν πολύ.:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...