Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Oι σκύλοι βάσει κανονισμού επιτρέπονται εντός της οικίας, με την προυπόθεση να μην ενοχλούν.

Σχετικά με την μη ενημέρωση τους μέχρι τώρα....μέχρι και πριν λίγες μερες το μόνο που είχε μεταφερθεί ήταν η ντουλάπα. Προφανώς , επειδή καλοκαίριασε φέρανε κ την υπόλοιπη προίκα τους.

Ωραία, είναι πρόσφατο το γεγονός άρα προλαβαίνετε να βάλετε όρια σχετικά νωρίς.

Εξηγήστε τους την κατάσταση με ευγενικό τρόπο, δείξτε ότι κατανοείτε το γεγονός ότι έχουν ελάχιστο διαθέσιμο χώρο γι΄αυτό και δεν τους είπατε τίποτα όταν έφεραν την ντουλάπα και τις γλάστρες, αλλά πρέπει να υπάρξει κάποιο όριο για να μην βρείτε και καλά όλοι τον μπελά σας... Δες πως θα αντιδράσουν και πράττεις ανάλογα.

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κορίτσια, ειλικρινά σας βρίσκω πολύ επιεικείς.

προσωπικά, αν ήμουν διαχειριστής, θα πήγαινα στους ενοικιαστές και με ευγενικό αλλά σοβαρό ύφος θα τους έλεγα ότι βάσει του καταστατικού της πολυκατοικίας απαγορεύεται η τοποθέτηση σε κοινόχρηστο χώρο οποιουδήποτε αντικειμένου από τον οποιοδήποτε ένοικο. οπότε παρακαλούνται να τα μαζέψουν.

το πρόβλημα χώρου το είδαν πριν ενοικιάσουν το σπίτι, οπότε δεν μπορούν να το επικαλεστούν. αν τους παραπλάνησε ο ιδιοκτήτης να τα βρουν μαζί του. ίσως να τους μειώσει το ενοίκιο.

όσο για τα λιγότερα τετραγωνικά, που φαίνονται για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, θα ζητούσα από τον ιδιοκτήτη/κατασκευαστή να τακτοποιήσει το χώρο ή να βρει άλλη λύση για να μην επιβαρυνόμαστε οι υπόλοιποι επιπλέον κοινόχρηστα, που δεν μας αναλογούν.

κορίτσια, ειλικρινά σας βρίσκω πολύ επιεικείς.

Εγώ είμαι επιεικής γιατί δεν τους ενημέρωσε κανένας εξαρχής. Οπότε θα ήταν άδικο να πάνε εκ των υστέρων και να τους κουνήσουν το δάκτυλο. Αυτά που περιγράφεις είναι σωστά, αλλά έπρεπε να γίνουν την πρώτη μέρα που μετέφεραν πράγματα... Τώρα πιστεύω ότι χρειάζεται άλλη προσέγγιση για να μην γίνει φασαρία.

Εγώ είμαι επιεικής γιατί δεν τους ενημέρωσε κανένας εξαρχής. Οπότε θα ήταν άδικο να πάνε εκ των υστέρων και να τους κουνήσουν το δάκτυλο. Αυτά που περιγράφεις είναι σωστά, αλλά έπρεπε να γίνουν την πρώτη μέρα που μετέφεραν πράγματα... Τώρα πιστεύω ότι χρειάζεται άλλη προσέγγιση για να μην γίνει φασαρία.

τί να σου πω βρε Εκάβη μου?

εγώ θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αφέλεια να τοποθετήσεις προσωπικά αντικείμενα σε κοινόχρηστο χώρο και κοινή θέα, χωρίς πριν να ρωτήσεις το διαχειριστή για το αν αυτό επιτρέπεται.

εκτός αν τους παραπλάνησε ο ιδιοκτήτης.

οπότε δε βλέπω για ποιό λόγο να θεωρηθεί αδικία ή να θυμώσει κάποιος και να τσακωθεί. από τη στιγμή που υπάρχει κανονισμός.

τί να σου πω βρε Εκάβη μου?

εγώ θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αφέλεια να τοποθετήσεις προσωπικά αντικείμενα σε κοινόχρηστο χώρο και κοινή θέα, χωρίς πριν να ρωτήσεις το διαχειριστή για το αν αυτό επιτρέπεται.

εκτός αν τους παραπλάνησε ο ιδιοκτήτης.

οπότε δε βλέπω για ποιό λόγο να θεωρηθεί αδικία ή να θυμώσει κάποιος και να τσακωθεί. από τη στιγμή που υπάρχει κανονισμός.

Μπορεί να είναι αφέλεια, δόλος, γαιδουριά, οτιδήποτε. Απλώς για να έχεις αποτέλεσμα (με ή χωρίς φασαρίες), πρέπει να κινηθείς άμεσα, αλλιώς παγιώνεται η κατάσταση...

Εμάς ο ίδιος ο διαχειριστής έχει απλώστρα στις σκάλες ενώ το διαμέρισμα έχει ένα σωρό μπαλκόνια γύρω γύρω και βέβαια εκτός του αισθητικού του πράγματος (να βλέπεις τα βρακιά του αν χρειαστεί να πάρεις τις σκάλες) τίθεται και θέμα κινδύνου. Αλλά δεν βγάζουμε άκρη. Έχουμε κάνει και φασαρία και ό,τι θέλεις. Αλλά αυτός δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν απλώνουμε στις σκάλες... Τι να κάνουμε. Να πάμε στα δικαστήρια ή να συγχυζόμαστε κάθε μέρα; ή να του κλέβουμε τα βρακιά;:-)

Διαφημίσεις

Oι σκύλοι βάσει κανονισμού επιτρέπονται εντός της οικίας, με την προυπόθεση να μην ενοχλούν.

Σχετικά με την μη ενημέρωση τους μέχρι τώρα....μέχρι και πριν λίγες μερες το μόνο που είχε μεταφερθεί ήταν η ντουλάπα. Προφανώς , επειδή καλοκαίριασε φέρανε κ την υπόλοιπη προίκα τους.

Γεια σου και από εμένα... γιατί δεν κάνεις το πολύ απλό? εφόσον είσαστε διαχειριστές να καλέσεις μία συνέλευση όλων των ανθρώπων που ζουν στην πολυκατοικία σας.. κατ' αρχάς για να καλωσορίσετε το ζευγάρι που τώρα ήρθε να μείνει μαζί σας και κατά δεύτερον να συζητήσετε όλοι μαζί τα θέματα της πολυκατοικίας.. εγώ στη θέση σου θα τους ενημέρωνα ότι μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείτο, εφόσον είναι κοινόχρηστος, για να παίζουν τα παιδιά κλπ... γενικά μου τη σπάει το στυλ "τρέξε σε δικηγόρο" κάνε μηνύσεις κλπ.. γιατί βρε κορίτσια ότι μας ενοχλεί θα πρέπει αμέσως να τρέχουμε σε δικηγόρους??? οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν καταλάβει καν ότι ενοχλούν... θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο να συγκαλέσεις μία συνέλευση και να συζητήσετε όλοι μαζί... από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά, εάν π.χ. κατέβαζα το παιδί να παίζει κάθε απόγευμα στον συγκεκριμένο χώρο θα συνέχιζα να το κάνω.. από ότι κατάλαβα στον χώρο έχετε όλοι πρόσβαση από το πλάι της πολυκατοικίας και βγαίνουν τα παιδιά.. ελπίζω να σε βοήθησα...

Στο 90% των περιπτώσεων, τα ισόγεια διαμερίσματα διαθέτουν ένα χώρο κοινόκτητο αλλά αποκλειστικής χρήσης. Μου φαίνεται παράξενο που ο κατασκευαστής, ο οποίος θα κρατούσε και ιδιοκτησία, να μην είχε προβλέψει κάτι τέτοιο για τον εαυτό του. Καλύτερα να διπλοτσεκάρεις από τη "Σύσταση" την περιγραφή του εν λόγω ακινήτου.

Τώρα, αν γράφεται ότι ο χώρος είναι "Κοινόκτητος" και "αποκλειστικής χρήσης", μπορείς να κάνεις λίγα πράγματα. Ειδικά, επειδή το διαμέρισμα αυτό δεν είναι στην πρόσοψη (εκεί βλέπουν τα δωμάτια, είπες;), τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Ίσως, μόνο οι ντουλάπες αποτελούν θέμα.

Αν ο χώρος είναι πράγματι "κοινόχρηστος", συνήθως γράφεται στον "Κανονισμό" ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα που καταλαμβάνουν τον κοινόχρηστο χώρο σε μόνιμη βάση. Οι γλαστρούλες λοιπόν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν, οι ζαρντινιέρες όχι. Η απλώστρα και ένα τραπέζι με 4 καρέκλες ναι, όχι όμως το μπάρμπεκιου, οι έξτρα καρέκλες, οι ντουλάπες, παπουτσοθήκες, φρουτοθήκες και το ... σπίτι του σκύλου.

Σχετικά με τον σκύλο, θα ενημερώσετε ότι θα πρέπει να παραμένει μέσα στο σπίτι. Εφόσον βγει στον κοινόχρηστο χώρο, για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να τον διασχίσει μέχρι την εξώπορτα, θα ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Σχετικά με τις δαπάνες, είναι σύνηθες οι κατασκευαστές να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους γενναιόδωρα ποσοστά συνιδιοκτησίας επί του ακινήτου αλλά "τσιγκούνικα" ποσοστά δαπανών κοινοχρήστων. Από την ώρα που έγινε αλλαγή χρήσης (αν έγινε πράγματι --> τσέκαρε την Σύσταση), προφανώς πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο στις δαπάνες γιατί είναι διαφορετικές οι καταναλώσεις (π.χ. Φυσικού Αερίου / Πετρελαίου, Μπόιλερ κλπ) ενός επαγγελματικού χώρου που λειτουργεί 40 ώρες την εβδομάδα και ενός σπιτιού που κατοικείται 24/24 ώρες και 7/7 ημέρες.

Το ίδιο ισχύει και με ημιυπαίθριους, σοφίτες, playrooms, πέργκολες κλπ. κλπ. Οι κοινόχρηστες δαπάνες πρέπει να είναι αναλογικές των πραγματικών τετραγωνικών κατοικίας.

Προσπαθήστε να λύσετε όσο το δυνατόν πιο ήπια τη διένεξη γιατί: α) τα περισσότερα σπίτια έχουν κάποιας μορφής παρανομία, οπότε δεν νομίζω να επιθυμεί κανείς να εμπλακεί με καταγγελίες στην Πολεοδομία, β) γιατί οι γείτονες πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται.

Θα σας πρότεινα σε πρώτη φάση να μιλήσετε εσείς, ως διαχειριστές, με τους ενοικιαστές. Μην θεωρείτε αυτονόητο ότι ο ιδιοκτήτης τους παρέδωσε τη Σύσταση και τον Κανονισμό της Πολυκατοικίας...

Σε δεύτερη φάση, εφόσον δεν λυθεί το θέμα, να συγκαλέσετε Έκτακτη Γενική Συνέλευση και να απευθυνθείτε όλοι μαζί προς τον Ιδιοκτήτη-Κατασκευαστή να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση του θέματος.

Καλή τύχη!

• 4 weeks later...

Μιας και μιλάμε για νόμους και νομιμότητες, και επειδή είδα ότι ένα από τα προβλήματα είναι το πως θα παίζουν τα παιδιά στον κοινόχρηστο χώρο, να σας ενημερώσω ότι αυτό βάση νόμου απαγορεύεται:

ΦΕΚ Β`15/1996 Αριθ. 1023/2/37-ια.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 3

Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας.

....

Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις.

1. Απαγορεύεται καθ` όλες τις ώρες του 24ώρου:

α. Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες και

γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο.

Το πλήρες κείμενο διαθέσιμο εδώ: http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/15B_96.pdf

Το αναφέρω γιατί αν τελικά επικαλεστείτε νόμους, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι γείτονες...