Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Όχι είναι σκέτο ριζάλευρο, μήπως το μπερδεύεις με τη ριζάλευρο-βανίλια που υπέρχει στα σούπερ-μάρκετ;

μπορει δε ξερω γιατι γενικα δεν εδωσα κρεμες εμποριου λογω της αλλεργιας και μου ειχαν πει ο παιδιατρος οτι ολες εχουνε μεσα γαλα αυτες του σουπερ για αυτο ρωτησα πληροφοριακα....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 381
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

A, επίσης, και τα μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά περιέχουν ίχνη γάλατος κι αβγού αλλά δόξα Τω Θεώ η κόρη μου τα τρώει χωρις πρόβλημα. Τα δικά σας δεν τα τρώνε τα μακαρόνια;;;...

μακαρονια τρωμε και τα τσακιζουμε αλλα οχι χυλοπιτες ή αλλα παραδοσιακα που τα φτιαχνουν με αυγα και γαλα....αυτα που παιρνω γραφουν σιμιγδαλι και νερο οτι εχουν οχι τιποτε αλλο ουτε ιχνη.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γεια σας και παλι απο μενα. Το alfare ειναι γαλα με πληρως υδρολυμενες πρωτεινες γαλακτος, με αθλια θεοπικρη γευση. Yasemi πως σας εμφανιστηκε η αλλεργια, με σοκ η κατι αλλο; Οσο για την προκληση δεν ξερω αλλα ακουσα οτι απλα δινουν στο παιδι ελαχιστες ποσοτητες και το παρακολουθουν αν εμφανισει κατι. Αν οχι δινουν ολο και μεγαλυτερη ποσοτητα. Εσεις τι γαλα πινετε;

Διαφημίσεις

τι αλλαντικο της εδωσες???
Πάριζα, λάθος μου...... και δοκίμασα και ζαμπόν εν ελλάδι φυτικό λίπος αφού πρώτα είπα στην κοπέλα και μου κατέβασε τη φρατζόλα και διάβασα τα συστατικά στη συσκευασιά.... την είδα να αντιδρά λίγο περίεργα όταν έφαγε... δεν είμαι σίγουρη ότι είναι αλλεργία μπορεί απλά να μην της άρεσε, περιμένω να συναντηθώ με την αλλεργιολόγο να τη ρωτήσω γιατί δεν μπορώ να βρώ τη λογική γιατί να είναι αλλεργική στο ζαμπόν............
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

μπορει δε ξερω γιατι γενικα δεν εδωσα κρεμες εμποριου λογω της αλλεργιας και μου ειχαν πει ο παιδιατρος οτι ολες εχουνε μεσα γαλα αυτες του σουπερ για αυτο ρωτησα πληροφοριακα....
Ούτε η Νutricia ριζάλευρο υπάρχει στα σούπερ-μάρκετ, πάντα την παραγγέλνω στο φαρμακείο.
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

τελιακ το αλφαρε τι γαλα ειναι???

και εχει κανει κανεις προκληση στο αλλεργιολογικο να μου πει τι γινεται???

Το αλφαρέ σε επίπεδο είναι μετά το neocate. Kάποιες ουσίες πρέπει να περιέχει, δεν είναι σαν το neocate που είναι άκρως εργοστασιακό κατασκεύασμα.

Έχουμε κάνει τροφική πρόκληση για να δούμε αν θα αντιδράσει με το alfare (είχαν προηγηθεί εξετάσεις αίματος και δερματικές προκλήσεις για να καταλήξουμε στο αλφαρέ). Έπινε λίγα χιλιαστά ml περιμέναμε μισή ώρα να δούμε αντιδράσεις, έπινε ξανά μια ποσότητα λίγο μεγαλύτερη κτλ. Κράτησε πολλές ώρες. Περίπου 4 ώρες, τσεκάρουν συνέχεια τις αντιδράσεις του παιδιού, κάθε φύσης αντίδραση, στο δέρμα του, στην συμπερίφορά του, αν βήχει, αν φτερνίζεται, κτλ. Ακόμα και τωρα κάθε εβδομάδα αυξάνω κατά 10 ml την ποσότητα alfare που της χορηγώ.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Καλημερα! Υπαρχει μηπως καμια που να δινει alfare σε βαση πρωι-βραδι να μου πει ποσο πινουν;

Καλημέρα.Εμείς πίνουμε Alfare αλλά δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει η απάντησή μου γιατί είμαστε μικρές ακόμη!Η μπέμπα είναι 6,5 μηνών, το πίνει από 2,5 μηνών, ευτυχώς είδαμε αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα.Πίνει 180 πρωί-απόγευμα και 210 το βράδυ. (Δεν έχουμε αντικαταστήσει ακόμη το απογευματινό γεύμα). Τις δύο πρώτες ημέρες που το δοκιμάσαμε παλέψαμε κυριολεκτικά, αλλά επειδη ήταν μικρή όταν το ξεκίνησε το συνήθισε γρήγορα.Το ΙΚΑ το καλύπτει πλήρως;Το Δημόσιο δεν μου έχει απαντήσει ακόμη

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Διαφημίσεις

Ναι nekt, ευτυχως μεχρι τελευταιας δεκαρας, και την κρεμα την sinlac επισης. Απλα ειναι μια διαδικασια με γνωματευσεις και γιατρους λιγο σπαστικη.Μου φαινεται περιεργο που δεν εχουν απαντησει εδω και τοσο καιρο.Κρατας τα κουτια; Γιατι εμενα μου ζητουν να κολλαω το bar code του καθε κουτιου πανω στο τιμολογιο του φαρμακειου. Τι ωραιες ποσοτητες ειναι αυτες, φτου φτου φτου σας! Πως την ανακαλυψατε την αλλεργια σας;

Ναι nekt, ευτυχως μεχρι τελευταιας δεκαρας, και την κρεμα την sinlac επισης. Απλα ειναι μια διαδικασια με γνωματευσεις και γιατρους λιγο σπαστικη.Μου φαινεται περιεργο που δεν εχουν απαντησει εδω και τοσο καιρο.Κρατας τα κουτια; Γιατι εμενα μου ζητουν να κολλαω το bar code του καθε κουτιου πανω στο τιμολογιο του φαρμακειου. Τι ωραιες ποσοτητες ειναι αυτες, φτου φτου φτου σας! Πως την ανακαλυψατε την αλλεργια σας;

Bar Code;Έχει γούστο!Πήγα και ρώτησα και μου είπαν αρκεί το τιμολόγιο.Εγώ βέβαια περιμένω ακόμη απόφαση της Επιτροπής για να καταθέσω τα τιμολόγια.Τους κατέθεσα γνωμάτευση παιδοαλλεργιολόγου από δημόσιο νοσοκομείο από μέσα Οκτώβριου και ακόμη τίποτα. Θα βγάλουν λέει πρώτα απόφαση βάσει της γνωμάτευσης ότι καλύπτεται το έξοδο και μετά θα καταθέσω τα τιμολόγια.Μεταξύ μας δεν είμαι καθόλου σίγουρη τι θα γίνει.

Ευτυχώς είμασταν "τυχεροί" και είχαμε ξεκάθαρο σύμπτωμα της αλλεργίας, αίμα στα κακάκια.Η παιδίατρος έδωσε αμέσως το Alfare και πήγαμε καλά.Πιατεύω ότι τρώει αρκετά γιατί η αλλαγή σε αυτό το βρωμερό γάλα έγινε όσο ήταν μικρή και το συνήθισε γρήγορα.Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς αν ήταν μεγαλύτερη.Απορώ πως το πίνει αυτό το κατάπλασμα!Αφού όταν αρχισαμε στερεες τροφές φοβήθηκα ότι θα καταλάβει τι είναι γεύση και δεν θα το ξαναπιεί, ότι θα πει "με δουλεύουνε αυτοί τόσο καιρό"!

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Σιγουρεψε το παντως, η για καλο και για κακο κρατα απο εδω και περα οτι εχεις απο τα χαρτακια, δε χανεις τιποτα! Εμενα μου ειπαν οτι ισχυει εδω και λιγο καιρο. Καλο κουραγιο με το ταμειο σας. Παντως δεν μπορει να το χορηγει το ΙΚΑ και οχι τα αλλα ταμεια. Πιστευω θα δικαιωθεις. Εμεις παλι ειχαμε μονο χαμηλο βαρος και φτασαμε 14 μηνων για να το παρουμε χαμπαρι, με αποτελεσμα να κανω παρτι οποτε πινει 150ml. Η αληθεια ειναι οτι δεν επαναπαυομαστε στο γαλα πλεον, δινω εξτρα γευμα φαγητο το βραδι, οποτε ειναι ψιλοχορτατος. Σε κρεμες και φρουτα δεν μπηκατε ακομα;

Σιγουρεψε το παντως, η για καλο και για κακο κρατα απο εδω και περα οτι εχεις απο τα χαρτακια, δε χανεις τιποτα! Εμενα μου ειπαν οτι ισχυει εδω και λιγο καιρο. Καλο κουραγιο με το ταμειο σας. Παντως δεν μπορει να το χορηγει το ΙΚΑ και οχι τα αλλα ταμεια. Πιστευω θα δικαιωθεις. Εμεις παλι ειχαμε μονο χαμηλο βαρος και φτασαμε 14 μηνων για να το παρουμε χαμπαρι, με αποτελεσμα να κανω παρτι οποτε πινει 150ml. Η αληθεια ειναι οτι δεν επαναπαυομαστε στο γαλα πλεον, δινω εξτρα γευμα φαγητο το βραδι, οποτε ειναι ψιλοχορτατος. Σε κρεμες και φρουτα δεν μπηκατε ακομα;

Αυτό είναι το κακό με την αλλεργία, μου το είπε και η παιδίατρος:ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν δίνει πολλά συμπτώματα ή μπορεί να σε μπερδέψει πχ. με κολικούς.Φρούτα τρώμε αλλά όχι κρεμούλα γιατί είμαστε...αφρατούλες.Ελπίζω να υποχωρήσει η αλλεργία στα παιδάκια μας, όπως μου είπε η παιδίατρος ότι είναι πιθανό.Καλή συνέχεια

nCE2p3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σε όλους τους αλλεργιοπαθείς. Είναι και η κόρη μου αλλεργική στο αγελαδινό γάλα. Τώρα είναι 14 μηνών και το καταλάβαμε όταν ήταν 6,5 μηνών όταν δώσαμε γάλα εμπορίου, μέχρι τότε θήλαζε. Έκανε μια φορά εμετό πολύ έντονα και μετά δεν το έπινε με τίποτα (ευτυχώς αυτόπροστατευτηκε). Στο μαιευτήριο είχε πιει 2-3 φορές εμπορίου και δεν έπαθε τίποτα (???).

Τώρα ακούστε: ο κάθε παιδίατρος το αντιμετώπιζε διαφορετικά, και το κάθε παιδί αντιδρά πολύ διαφορετικά. Πήρα γνώμη από τρεις παιδιάτρους και ήταν διαφορετική, ο ένας δώσε γιαούρτι για δοκιμή μπορεί να μην την πειράζει, ότι αν ήταν στο γάλα θα την πείραζε και το μητρικό αφού εγώ έτρωγα τα πάντα όσο θήλαζα, ο άλλος ότι ακόμα και αν κάνει εξετάσεις σε αυτή την ηλικία δεν είναι αξιόπιστες και ο τρίτος με έστειλε στο παιδών στο αλλεργιολογικο.

Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μονό ειδικός αλλεργιολογος (και καλυτέρα στο Παιδων) μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά τα ζητήματα αυτά. Συμβουλεύω λοιπόν να μην κάνετε δοκιμές στα παιδιά σας αν υποψιάζεστε ότι κάτι τα ενοχλεί!!

Στο νοσοκομείο οι εξετάσεις αίματος δείξανε ότι είναι πολύ αλλεργική στο γάλα και κάνοντας δερματικά τεστ αποφασίσανε ποιο γάλα θα πιει και όχι στην τύχη. Τώρα πίνει το Althera το οποίο όπως είπε ο αλλεργιολογος είναι το ελληνικό Alfare, το ίδιο πράγμα δηλαδή. Την πρώτη φορά δεν το ήπιε, από την δεύτερη και μετά το πίνει όλο. Επίσης μου είπανε να προσέχω πολύ τι δίνω στο παιδί ακόμα και αν έχει ίχνη γάλακτος. Αν δω κάποια αλλεργική αντίδραση να κάνω αμέσως ένεση αδρεναλίνης την οποία έχω πάντα μαζί μου. Οι αλλεργίες είναι πολύ επικίνδυνες και δεν είναι για δοκιμές!

Χθες ξανακάναμε δερματικά τεστ στο παιδων για να δούμε ποιο γάλα θα δοκιμάσουμε να δώσουμε σε 5 μήνες περίπου με τροφική πρόκληση όπως είπε κάποιος παραπάνω.

Ρώτησα τον γιατρό αν υπάρχει περίπτωση παρόλο που πίνει το Althera να την πειράζει και να της φέρνει ανησυχία ή κάτι τέτοιο και μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αφού το δέχεται και το πίνει ευχάριστα, διαφορετικά δεν θα το ήθελε. Όταν λοιπόν τα παιδιά σας δεν θέλουν κάτι μην τα πιέζετε και ψηλιαστειτε και την αλλεργία. Συγνώμη αν σας κούρασα, ελπίζω η εμπειρία μου να βοηθήσει κάποιους ομοιοπαθείς!

Αν δω κάποια αλλεργική αντίδραση να κάνω αμέσως ένεση αδρεναλίνης την οποία έχω πάντα μαζί μου.
Γεια σου Helene! Με πιάνει λίγο άγχος... σου είπε μόλις δεις αλλεργική αντίδραση κατευθείαν αδρεναλίνη;;; Χωρίς να δοκιμάσεις πρώτα κάποιο φάρμακο όπως π.χ. ζιρτέκ;;;
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

ειναι υπερβολη η ενεση αδρεναλινης...και εμενα μου την ειπε ο ιδιοσ αλλεργιολογοσ...την εχω αλλα δεν θα την κανω αν δεν δω σκουρα τα πραγματα( να μην μπορει να αναπνευσει δηλαδη)

ο μικροσ μου ειναι 13 μηνων και ανακαλυψαμε την αλλεργια με ασχημο τροπο...την υποψιαζομουν αλλα τελικα επιβεβαιωθηκα....εφαγε ενα γιαουρτι ολοκληρο ,που πρωτη φορα το εκανε ,συνηθως αρνιοταν να φαει οτιδηποτε εχει σχεση με γαλα, με αποτελεσμα να μου κανει αλλεργικη αναφυλαξια και ετρεχα στο παιδων 12 η ωρα το βραδυ...

οταν ξεκινησε η αλλεργια του εδωσα aerius και σταγονεσ κορτιζονησ που εχω παντα στο σπιτι και μετα τρεξαμε στο παιδων που του δωσανε atarax και επιπλεον σταγονεσ κορτιζονησ .γιατι πανικοβληθηκανε ...ηταν κατακοκκινοσ σε ολο του το σωμα....θελανε να του κανουνε και ενεση κορτιζονησ αλλα δεν τουσ αφησα γιατι το θεωρησα υπερβολικο απο τη στιγμη που δεν ειχε κλεισει ο λαρυγγας του και ανεπνεε κανονικα......

το αταραξ ειναι μονιμος κατοικος στο ψυγειο μας....:cry:

εμαθα τωρα οτι υπαρχουν και σε χαπακια οποτε θα μιλησω 19/02 με τον αλλεργιολογο που εχουμε ραντεβου για προκληση στο παιδων να μου πει εαν μπορει να παιρνει το παιδι γιατι εαν χρειαστει να παρει και ειμαστε εξω το σιροπι δε μπορω νατο κουβαλαω....΄;-/

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Δεν ειπε τιποτα για αλλο φαρμακο. Ακριβως τα λογια του δεν τα θυμαμαι παντως το νοημα ηταν αν δεν μπορω να κρινω ποσο σοβαρα ειναι το παιδι σε εκεινη την δεδομενη φαση και αν κινδυνευει ή οχι, καλύτερα να κανω την ενεση και μετα να το παω στο γιατρο. Μίλησε για κόκκινα "μπαλώματα" και/ή δυσκολία στην αναπνοή, πρυξιμο κλπ. Εγω εννοείται οτι θα κρινω αναλογα με το πως ειναι το παιδι και οχι με το παραμικρο σπυρακι! Ισως δεν το διατυπωσα σωστα. sorry

atarax οταν εδωσα μια φορα που ειχε εναν ερεθισμο στα ποδια της εφερε πολυ υπερενταση, ξυπνουσε το βραδυ duracel λες και ειχε καταπιει.

• 3 εβδομάδες μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ( ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ http://www.ra1.gr/show_cat.asp?cid=82 ΚΑΙ http://www.bioshop.gr/0102000.html ) ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ Προσοχή στην κρυμμένη λακτόζη

Αν και το γάλα και τα προϊόντα του γάλακτος είναι οι μόνες γνωστές, φυσικές πηγές, η λακτόζη προστίθεται σε προπαρασκευασμένες τροφές. Είναι σημαντικό για άτομα που έχουν μικρή ανοχή στη λακτόζη, να γνωρίζουν ότι πολλές τροφές περιέχουν λακτόζη, ακόμα και σε μικρά ποσοστά. Τα είδη παντοπωλείου που μπορεί να περιέχουν λακτόζη συμπεριλαμβάνουν:

- Ψωμί και άλλα αρτοποιήματα

- Επεξεργασμένα δημητριακά πρωινού

- Πατάτες στιγμής, σούπες και ποτά πρωινού

- Μαργαρίνη

- Κρέατα κολατσιού

- Dressing για σαλάτες

- Γλυκά και άλλα πρόχειρα γεύματα (snacks)

- Μίγματα για τηγανίτες, μπισκότα, βουτήματα κ.λπ.

Μερικά από τα αποκαλούμενα, μη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως ο καφές σε σκόνη και χτυπημένες κρέμες, μπορεί επίσης να περιέχουν συστατικά που προέρχονται από το γάλα και ως εκ τούτου περιέχουν λακτόζη. Μια μικρή μερίδα αγοραστών έχουν μάθει να διαβάζουν προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων, ψάχνοντας, όχι μόνο για την ύπαρξη γάλακτος και λακτόζης μεταξύ των συστατικών, αλλά επίσης για λέξεις όπως τυρόγαλα, τυρόπηγμα, παράγωγα γάλακτος, στερεές ουσίες αφυδατωμένου γάλακτος και μη - λιπαρή σκόνη αφυδατωμένου γάλακτος. Αν κάποια απʼ αυτά αναφέρονται σε μια ετικέτα, τότε το προϊόν περιέχει λακτόζη.

Επιπρόσθετα, η λακτόζη χρησιμοποιείται ως βάση για περισσότερο από 20% φαρμακευτικών προϊόντων που αναφέρονται σε ιατρικές συνταγές και 6% των κοινών φαρμάκων. Για παράδειγμα, πολλοί τύποι αντισυλληπτικών χαπιών περιέχουν λακτόζη, το ίδιο και κάποιες ταμπλέτες για τα οξέα του στομάχου και τα αέρια. Ένας φαρμακοποιός μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά λακτόζης που περιέχονται σε διάφορα φάρμακα.

Οι γονείς θα πρέπει να ερευνούν τη σύσταση των έτοιμων τροφών που αγοράζουν για τα παιδιά τους και να διαβάζουν την αναγραφόμενη σύνθεση των συσκευαζόμενων τροφών. Εκτός από τις φανερές πηγές λακτόζης υπάρχουν και κρυφές για τις οποίες οι γονείς θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι. Προϊόντα στα οποία αναγράφονται οι όροι: ορός γάλακτος, καζεΐνη, λακταλβουμίνη, σκόνη γάλακτος μπορεί να περιέχουν σημαντική ποσότητα λακτόζης. Τροφές που μπορεί να περιέχουν «κρυφές» πηγές λακτόζης είναι τα ψωμάκια, τα μπισκότα, τα παξιμάδια, τα ζαχαρωτά, τα γλειφιτζούρια, τα γλυκίσματα που απαιτούν ψήσιμο, τα δημητριακά οι σούπες και τα κρέατα ταχείας παρασκευής, η μαργαρίνη και τα έτοιμα ντρέσιvγκ σαλάτας. Η λακτόζη εμπεριέχεται σαν έκδοχο και σε πολλά φάρμακα όπως αντισυλληπτικά και αντιόξινα, αλλά προκαλεί συμπτώματα μόνο στα άτομα εκείνα με σοβαρή δυσανεξία στη λακτόζη.

Η παροχή της αναγκαίας ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου στους ασθενείς με δυσανεξία στη λακτόζη είναι πρωταρχικής σημασίας καθώς τα γαλακτοκομικά προϊόντα που αποτελούν την κύρια διαιτητική πηγή ασβεστίου περιορίζονται. Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου αποτελούν τα λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι, μπάμιες, ρεβίθια) ορισμένα θαλασσινά που περιέχουν μαλακά κόκαλα που μπορούν να φαγωθούν (σολομός, σαρδέλα, γαρίδες), ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια) και το μαλακό τυρί σόγιας (Tofu). Επειδή όμως οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο αλλά δεν περιέχουν γάλα δεν είναι αρεστές στα περισσότερα παιδιά δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η πιθανότητα χορήγησης συμπληρωμάτων ασβεστίου. Μελέτες έχουν δείξει ότι παιδιά με δυσανεξία στη λακτόζη που υποβάλλονταν σε δίαιτα χαμηλή σε λακτόζη και ασβέστιο παρουσίασαν ελάττωση της οστικής πυκνότητας συγκρινόμενα με τα παιδιά εκείνα που ελάμβαναν κανονική δίαιτα. Οι ημερήσιες ανάγκες ασβεστίου συνίστανται σε 800 mg στοιχειακού ασβεστίου για παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών και 1200 mg γι' αυτά που είναι μεγαλύτερα των 10 ετών.

υδατάνθρακας που περιέχεται στο γάλα, η λακτόζη, δεν απορροφάται καλά από το έντερο, με αποτέλεσμα η χώνεψη να συνοδεύεται από «φουσκώματα», πόνο στην κοιλιά, διάρροια κ.ά. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ...

ειπα να σας πω τη χαρα μου....σημερα ηπιαμε μια μπουκαλα γαλα αγελαδινο,...της εβαζα λιγο λιγο με το κατσικισιο και ολο πιο πολυ....ε σημερα το ηπιε ολο....και το δεχομαστε!!!γιουπιιιιιιι...τωρα μας μενουν αλλα αλλα ριναι σε καλο δρομο:D:D:D

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ειπα να σας πω τη χαρα μου....σημερα ηπιαμε μια μπουκαλα γαλα αγελαδινο,...της εβαζα λιγο λιγο με το κατσικισιο και ολο πιο πολυ....ε σημερα το ηπιε ολο....και το δεχομαστε!!!γιουπιιιιιιι...τωρα μας μενουν αλλα αλλα ριναι σε καλο δρομο:D:D:D
Mπράβο yasemi, πολύ αισιόδοξα τα νέα σου!!! Άντε και στα παιδάκια μας!!!
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Συμφωνω απολύτως και χαίρομαι που δεν είμαι η μοναδική που κάνω 1 ώρα στο SUPER MARKET να ψωνίσω για να διαβάζω όλες τις ετικέτες. Επιπλέον και σε αρκετά αλλαντικά υπάρχει λακτόζη ακόμα και σε προϊόντα που αναγράφεται η ένδειξη <Ίσως να υπάρχουν ίχνη γάλακτος>. Είναι πολύ δύσκολο να εισάγεις ένα παιδάκι σε τέτοια διατροφή αλλά είναι και πολύ δύσκολο να βρείς προϊόν χωρίς όλα αυτά τα παράγωγα αφού η λακτόζη θεωρείται βασικό συντηρητικό τροφίμων....Υπομονή και καλό κουράγιο σε όλους τους γονείς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...