Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, έγραψα και σε άλλο σχετικό θέμα την ερωτηση μου θα την γράψω κι εδώ. Η κόρη μου που είναι ενός χρονού κάνει εμετό μόλις φάει τυρί, κρέμα (αυτές που τρώνε τα μωρά, σκόνη) γιαούρτι και παγωτό που έχει γλείψει λίγο, εμετό έκανε. Λέτε να είναι αλλεργία;... Να προσθέσω ότι θηλάζω κι ότι η μικρή μου από όταν γεννήθηκε είχε πάντα θέμα με την ελαφρά ατοπική δερματίτιδα. Ο παιδίατρος με παρέπεμψε σε αλλεργιολόγο. Σας ευχαριστώ πολύ.

Όσον αφορά το θηλασμό και την ατοπική δερματίτιδα το είχαμε και εμείς. Η παιδίατρος μας το μόνο που μας έλεγε ήταν "δεν είναι τίποτα". Αφού ήπιαμε ξένο γάλα (3γρ) και πάθαμε ένα ισχυρότατο αλλεργικό σοκ, μας ήπαν πως η αλλεργία δείχνει κάποια σημάδια για να το δουν οι παιδίατροι και να αποτραπεί το μοιραίο. Μετα απο τη νοσηλεία μας στο νοσοκομείο άλλαξα τη διατροφή μου (τπτ γαλακτοκομικό) για να μπορώ να τον θηλάσω μερικούς μήνες ακόμα. Κατα τη γνώμη μου μην αφήνεις αυτα τα σημάδια να περάσουν απαρατήρητα...

line_flow3_beg_41_time_1202274000_text_cf20c1ebddeee7f220eceff520e5e9ede1e920.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 381
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όσον αφορά το θηλασμό και την ατοπική δερματίτιδα το είχαμε και εμείς. Η παιδίατρος μας το μόνο που μας έλεγε ήταν "δεν είναι τίποτα". Αφού ήπιαμε ξένο γάλα (3γρ) και πάθαμε ένα ισχυρότατο αλλεργικό σοκ, μας ήπαν πως η αλλεργία δείχνει κάποια σημάδια για να το δουν οι παιδίατροι και να αποτραπεί το μοιραίο. Μετα απο τη νοσηλεία μας στο νοσοκομείο άλλαξα τη διατροφή μου (τπτ γαλακτοκομικό) για να μπορώ να τον θηλάσω μερικούς μήνες ακόμα. Κατα τη γνώμη μου μην αφήνεις αυτα τα σημάδια να περάσουν απαρατήρητα...

Προσπάθησα να κλείσω ραντεβού με την αλλεργιολόγο που μου σύστησε ο παιδίατρος μας και δεν την βρήκα θα γυρίσει μετά από τις 03/09, οπότε εκ νέου επικοινώνησα με τον παιδίατρο ο οποίος μου είπε ότι δεν πειράζει γιατί δεν είναι κάτι επείγον κι ότι από την αλλεργιολόγο ήθελε απλά μια γνώμη, εκείνος λέει δεν έχει πειστεί ότι πρόκειται για αλλεργία παρά μάλλον για κάποια δυσανεξία και μου ζήτησε να της την ενεργοποιώ πότε-πότε δοκιμάζοντας την για να δούμε πώς θα αντιδρά κι ίσως ακόμα και να τα συνηθήσει και να το ξεπεράσει... Τί να πω... Πάντως εγώ δεν έχω κανένα θέμα με το δικό μου γάλα, ποτέ.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Αγαπητή φιλη,

Θα μπω στο θέμα γρήγορα και χωρίς εισαγωγές. Εμένα το μωράκι μου, το οποίο θηλάζει αποκλειστικά (και πολύ καλά μάλιστα), εμφάνισε 1,5 μηνων αίμα στα κακά του. Εχω κόψει τα πάντα σχεδόν από τη διατροφή μου και το αίμα παραμένει. Η μικρή έχει φτάσει τωρα 3,5 μηνων. Προχθές κάναμε ορθοσκοπηση στο Παίδων και είδαν ότι έχει όζους πολλούς στο εντεράκι της δειγμα αλλεργίας. περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις και η παιδογαστρεντερολόγος προσανατολιζεται στο να μας κόψει το θηλασμό και να αρχίσουμε τα ειδικά γάλατα. Έχω τις εξής ερωτήσεις για το παράδειγμα του μωρού της φίλης σου:

Α) γράφεις ότι διακόπηκε το γάλα από τη διατροφή του. Πως έγινε αυτό σε ένα μωρά 3 μηνών.

Β ) Το μωρό της φίλης σου θήλαζε;

Γ) Μπορείς να μου στείλεις και εμένα με pm τα ονόματα των γιατρων που προτείνεις;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

40+mama

Τώρα το είδα αυτό :oops: δεν μπαίνω συχνά στο φόρουμ και λυπάμαι για την καθυστερημένη απάντηση που θα σου δώσω.

Λοιπόν όταν διαγνώστηκε η αλλεργία στο μωράκι της φίλης μου θήλαζε αποκλειστικά και η γιατρός που το παρακολούθουσε απαγόρευσε ρητά την λήψη αγελαδινού γάλακτος στη μητέρα γιατι αυτό περνούσε με τη σειρά του από το μητρικό γάλα στο μωρό. Της είχε απαγορεύσει κι άλλες τροφές οι οποίες κατά την γιατρό ήταν ύποπτες για αλλεργία.Δεν θυμάμαι ποιες ακριβώς ήταν αν θέλεις μπορώ να μάθω όμως. Θυμάμαι όμως οτι το διαιτολόγιο της ήταν φτωχό και αναγκάστηκε να διακόψει το θηλασμό μετά από περίπου 1 μήνα. Επειτα και σε ηλικία 4 μηνών και κάτι το μωρό αντί για γάλα σκόνη κανονικό έπινε υποαλλεργικό.

Όταν έγραψα διέκοψε το γάλα εννοούσα το αγελαδινό το οποίο αντικάτεστησε με υποαλλεργικό. Δεν το έγραψα κατανοητά και έχεις δίκιο που αναρωτήθηκες.

Επειδή πέρασε καιρός από τότε που έγραψες το ποστ αν και πάλι θέλεις τα τηλέφωνα των γιατρών (που εύχομαι να μην τα έχετε πλέον ανάγκη) ενημέρωσε με και πολύ ευχαρίστως να σου τα δώσω:)

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Προσπάθησα να κλείσω ραντεβού με την αλλεργιολόγο που μου σύστησε ο παιδίατρος μας και δεν την βρήκα θα γυρίσει μετά από τις 03/09, οπότε εκ νέου επικοινώνησα με τον παιδίατρο ο οποίος μου είπε ότι δεν πειράζει γιατί δεν είναι κάτι επείγον κι ότι από την αλλεργιολόγο ήθελε απλά μια γνώμη, εκείνος λέει δεν έχει πειστεί ότι πρόκειται για αλλεργία παρά μάλλον για κάποια δυσανεξία και μου ζήτησε να της την ενεργοποιώ πότε-πότε δοκιμάζοντας την για να δούμε πώς θα αντιδρά κι ίσως ακόμα και να τα συνηθήσει και να το ξεπεράσει... Τί να πω... Πάντως εγώ δεν έχω κανένα θέμα με το δικό μου γάλα, ποτέ.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Τι να σου πω σίγουρα ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες, απλα να προσεχεις... Βλέπεις εμεις πάθαμε μεγάλο σοκ.Απο το πουθενα στο νοσοκομειο και ακομα τρέχουμε...Τον τελευταίο χρόνο καταλαβα τι εννοούν όταν λένε οτι το ενστικτο της μάνας ειναι αλανθαστο :) Ευχομαι να πανε ολα καλα !

line_flow3_beg_41_time_1202274000_text_cf20c1ebddeee7f220eceff520e5e9ede1e920.gif

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμάς διαγνώστηκε ο μικρότερος γιος μου με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σε ηλικία 6 ημερών (ναι καλά διαβάσατε! 24 ώρες αφού είχαμε βγει από το μαιευτήριο ήμασταν στο νοσοκομείο) διότι παρουσιάστηκαν αίμα (σε μεγάλη ποσότητα) και βλένες στα κόπρανα. Οι γιατροί το υποψιάστηκαν βέβαια αμέσως και με το που κάναμε εισαγωγή μας έδωσαν το almiron pepti.Τρεις μέρες αργότερα (και αφού είχαμε κάνει όλες τις εξετάσεις που υπήρχαν) ο μικρός συνέχιζε να αιμορραγεί και του αλλάξαμε το γάλα και του δώσαμε neocate. Από τότε όλα τα πράγματα πήγαν κατ' ευχήν...Πήρε το neocate για 2 μήνες και επειδή το συγκεκριμένο γάλα (ο Θεός να το κάνει) έχει πολλές παρενέργειες για το παιδάκι δοκιμάσαμε σταδιακά και το αλλάξαμε με το Alfare και περίπου στο χρόνο περάσαμε στα πιο ελαφριά ΗΑ. Σε ηλικία περίπου 1,5 έτους κάναμε σταδιακά μία δοκιμή να περάσουμε στο φρέσκο, και το δέχτηκε πλήρως .Επιτέλους το παιδάκι μου άρχισε να πίνει γάλα. Πάντως επειδή το έχω ψάξει αρκετά οι γιατροί λένε ότι κλείνοντας το παιδάκι τα 2, στο 95% των περιπτώσεων ξεπερνάει αυτή την αλλεργία και μπορεί να τρώει κανονικά (στην ηλικία αυτή θεωρούν ότι ωριμάζει το γαστρεντερικό σύστημα). Τώρα είμαστε 2,5 ετών και δεν μας πειράζει τίποτα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και από εμένα, Ανδρέας το όνομα παραπλήσιο πρόβλημα είχε και ο γιος μου. Μόλις κόψαμε τη σκόνη και περάσαμε σε παιδικό γάλα παρουσιασε διαρροια... Ξαναγυρίσαμε σε σκόνη και ηρέμισε το εντεράκι του... Τότε δοκιμάσαμε να τουδώσουμε γάλα μικρής εταιρίας που δεν επεξεργάζεται πολύ το γάλα... το αποτέλεσμα ήταν η μετάβαση στο αγελαδινό να γίνει ομαλά και πλεόν να πίνει ότι γάλα του δώσουμε... Οπότε μετά το γιατρό... δοκίμασε διαφορετικές εταιρίες..

• 2 months later...

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΣΕ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ NEOCATE ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ .ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΩΔΕΥΣΗ.ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ.ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΕΤΡΩΓΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ (ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ).ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΑΜΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.ΤΟ ΔΕΤΕΡΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ 9 ΜΗΝΩΝ ΤΩΡΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΕΜΕΤΟΥΣ .ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΛΕΞΩ ΜΕ ΓΑΛΑΤΑ , ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΙΤΑ (ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ , ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ)ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.Ο 4 ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ........

sppJp2.png

73j1p2.png

• 1 month later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ : Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΑ 2,5 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ 4 ΓΙΑΤΡΩΝ (ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΛΟΥ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΛΟΓΟΥ) ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΕ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ (ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ) ΕΊΔΑΜΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΩΡΟ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΛΑΒΕ , 4 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 12,800 ΚΙΛΑ!!!! ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ 15. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ........ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΖΟΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΑΠΕΡ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΑΤΣΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΓΑΛΑ ΑΛΜΙΡΟΝ ΠΕΠΤΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.

Καλη χρονια σε ολους με υγεια για ολα τα παιδακια του κοσμου! Εμεις ανακαλυψαμε την αλλεργια στο γαλα αγελαδας και στο μοσχαρι οταν καναμε γενικες εξετασεις 14 μηνων, δηλαδη πριν απο ενα μηνα περιπου. Κανονικα θα επρεπε να το ειχαμε ανακαλυψει πολυ νωριτερα αν και το μονο συμπτωμα που ειχε ηταν το χαμηλο βαρος, ουτε αιμα στα κοπρανα ουτε δερματιτιδες. Βεβαια κατηγορω τον εαυτο μου (και τη γιατρο μας αλλα κυριως εμενα) που το ψυλλιαζομασταν απο νωρις και το συζητουσαμε αλλα δεν το ψαχναμε γιατι ηταν μεσα στα φυσιολογικα ακομα πλαισια. Τωρα εχουμε λοιπον ενα περιπου μηνα που τρωμε τα παντα εκτος γαλα αγελαδας και παραγωγα και μοσχαρι, και η μονη διαφορα που εχω δει ειναι οτι αρχισε να χαζοτρωει λιγο καλυτερα. Ειναι πολυ μικρουλης ομως, παιδι που γεννηθηκε 4040, και τωρα ειναι μετα βιας 9500, 15 μηνων. Πινουμε alfare, δεν πινουμε alfare μαλλον για να το πω σωστα, 100 ml τη φορα, αν πειναει πολυ 150... Παω να σκασω, δεν ξερω τι θα γινει με το χαλι μας. Η παιδογαστρεντερολογος ειπε οτι την ενδιαφερει η ανταποκριση του σε βαθος χρονου, δηλαδη στο τριμηνο. Καμια βοηθεια;;;

Διαφημίσεις

Καλημέρα και καλή χρονιά! thomakos15 κι εμείς είμαστε μια περίπτωση που αργήσαμε να βρούμε την αλλεργία... 14 μηνών το ανακαλύψαμε... όπως γράφω και πιο πάνω το μόνο σύμπτωμα ήταν εμετός σε αυτά που είναι αλλεργική πράγμα που δεν πονήρεψε καθόλου τον παιδίατρο μας... Ο παιδίατρος θεωρούσε ότι απλα δεν είναι έτοιμη ακόμη και μου έλεγε, δοκίμασε της το αβγό/την κρέμα/ το γιαούρτι ξανά σε ένα μήνα, εγώ συνέχεια τη δοκίμαζα, και το παιδί πάθαινε αλλεπάληλα αλλεγικά σοκ... κι εγώ κατηγορώ τον εαυτό μου γιατί ενώ έβλεπα ότι κάτι δεν πάει καλα καθησηχαζόμουν από τον παιδίατρο κι έλεγα υπερβάλω δεν είναι τίποτα... Τελικά, όταν άρχισα κι εγώ να παρατηρώ όλα τα συμπτώματα (ζαβλακωνόταν τελείως το παιδί κι αμέσως ακολουθούσε εμετός όταν έτρωγε κάτι απαγορευτικό) ο παιδίατρος με έστειλε σε αλλεργιολόγο κι έτσι βρήκαμε ότι είναι αλλεργική στο γάλα, στο αβγό και στους ξηρούς καρπούς κι όλα αυτά δεν μπορεί να τα φάει ούτε καν σε μείγμα δηλ. κέικ ή ψωμί του τοστ κτλ..... Από γάλα, τη θηλάζω ακόμα προκειμένου να πίνει γάλα γιατί για το αλφαρέ............ ούτε λόγος......... βρωμοκοπάει κιόλας βρε παιδί μου....... εσένα πώς το πίνει ο καημένος;;;; Eπειδή όμως η αλλεργιολόγος επιμένει να το πίνει γιατί χρειάζεται τις ουσίες του για να δούμε πρόοδο στην αλλεργία της της το βάζω μέσα στην απογευματινή φρουτόκρεμα, της το κάνω ριζάλευρο για να πίξει και το βάζω στη φρουτόκρεμα.... Αυτά τα δικά μας. Σε 2 περίπου μήνες θα επαναλάβουμε τις αιματολογικές (άλλο δράμα) για να δούμε αν έχουμε πρόοδο κι αν έχουν καλυτερέψει οι τιμές...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Παντως ειναι μεγαλη ανακουφιση να ξερω οτι δεν ειμαστε οι μονοι! Εγω τα πηγα χαλια και με το θηλασμο, ισως να φταιει και αυτο και με τρωνε οι τυψεις... Μονο δυο μνε και παλι δεν ειχα γαλα και το παιδι εχανε βαρος και κοιμοταν πολυ απο την ασιτια, και εγω η χαζη νομιζα οτι κοιμαται επειδη τρωει καλα!!! Οσο για το alfare αυτο ακριβως ελεγα, οτι δεν το πινει! Πως να αναπτυχθει ενα παιδι με 250-300 ml γαλα την ημερα; Αφου καποιες φορες ξυπναω μεσα στη νυχτα και τον ταιζω παλι αλλα παραπανω απο 100 δεν πινει. Κι αυτο παλι καλα...Που καταντησαμε, να πινει 150 και να χαιρομαι! Σε δυο μηνες θα μας ξαναδουν κι εμας οποτε θα ανταλλαξουμε αποτελεσματα!

A, επίσης, να συμπληρώσω ότι κι η Ναταλία ήταν στην προηγούνη μέτρηση, δηλ. περίπου 17 μηνών, 9 κιλά. Επίσης alfare, τώρα είμαστε στα 90 ml, το πάμε σιγά-σιγά, αυξάνουμε 10 ml την εβδομάδα αυτή ήταν η οδηγία της αλλεργιολόγου.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Τι να πω filaki, τουλαχιστον εχεις τη σιγουρια οτι εχει παρει πολλα θρεπτικα στοιχεια απο το δικο σου γαλα, ειναι μεγαλη υποθεση...Και τι ειπες οτι το κανεις το alfare; Εγω αν δεν πιει το πρωι του το βαζω στη sinlac αλλα δεν του αρεσει καθολου ακομα και με 100 ml αναγουλιαζει.

Το βάζω μέσα στη φρουτόκρεμα. Φτιάχνω την αναλογία γάλατος που θέλω, τώρα είμαστε στα 90 ml όπως είπα και πιο πάνω, κι ύστερα με το γάλα φτιάχνω ριζάλευρο (nutricia ριζάλευρο, αυτό δεν έχει τίποτα άλλο μέσα, σκέτο ριζάλευρο), βάζω κι ότι άλλο φρούτο θέλω (βάζω και μιράντα!) και τα χτυπάω στο multi. H απαίσια γεύση του alfare εξαφανίζεται από των φρούτων και την τρώει με πολύ χαρά! Δοκίμασε το! Η αλλεργιολόγος μου είχε δώσει την ιδέα. Πάντως έχω δοκιμάσει τα πάντα... μέχρι και με corn flaces.... ε, δεν πίνεται με τίποτα... έχει δίκιο το παιδάκι μου. Αλλά έχεις δίκιο, έχω την ασφάλεια του θηλασμού και για αυτό δεν με νοιάζει, το πιει δεν το πιεί. Δόξα Τω Θεώ.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Διαφημίσεις

Και τι ειπες οτι το κανεις το alfare; Εγω αν δεν πιει το πρωι του το βαζω στη sinlac αλλα δεν του αρεσει καθολου ακομα και με 100 ml αναγουλιαζει.
Ελπίζω να σε βοηθώ! Α, η sinlac τί είναι;
yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

H sinlac ειναι ειδικη κρεμα χωρις γλουτενη και σογια και καζεινη και κατι αλλα, που μυριζει σαν αχυρο αλλα τουλαχιστον ειναι σχετικα νοστιμη. Οσο για το ρυζαλευρο θα το ρωτησω αν μπορει να τρωει για ποικιλια εστω. Τα μιραντα δυστυχως απαγορευονται λογω υπαρξης γαλακτος μεσα. Οι ιδεες ειναι ευπροσδεκτες, ποσα να κατεβασει η κουτρα μας επιτελους για να μεγαλωσουν τα ζουζουνια μας; Τη sinlac μου τη χορηγει το ικα κανονικα οπως και το alfare. Δεν πιστευω να το πληρωνεις! Εμενα παντως τα φρουτακια τα τρωει με σχετικη ευχαριστηση, μηλο αχλαδι και μπανανα, για καποιο λογο μας ειπε να κοψουμε και το πορτοκαλι. Απο ποσοτητες πως πατε; 3 μισα φρουτα η 4; Και ποσα γευματα την ημερα; Και κατι ασχετο τωρα που αρχισα με τις ερωτησεις: Εβαλα και εγω φωτογραφια στο προφιλ μου, γιατι δεν τη βλεπω;

Τα μιράντα δεν απαγορεύονται, δεν έχουν γάλα, ένα έχω να πω: καλά που υπάρχουν και τα μιράντα, βέβαια αφού του αρέσουν τα σπιτικά, ακόμα καλύτερα. Τα πτι μπερ είναι τα απαγορευτικά, αυτά περιέχουν γάλα. Βέβαια να συμβουλευτείς τον αλλεργιολόγο σας. Αφού σου λέω έχουμε τρομερή αλλεργία στο αγελιδινό, δεν τρώμε κάτι που να το περιέχει, οπότε από αυτην την άποψη τα μιράντα είναι ασφαλή. Έχει πρόβλημα και με τη γλουτένη ο γιός σου;

Όσο για το avatar σου κάτι θα έχεις κάνει λάθος, ξαναπροσπαθησε το!

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Κορίτσια επέιδη είμαι παθούσα εδώ και 3 χρόνια τα έψαξα παρα πολυ κάλα και τα κορν φλεικς και τα μιράντα έχουν ίχνη γάλακτος γιατι κατασκευάζονται σε εργοστάσια που παραγουν και άλλα είδη με γάλα. Ακόμα και τα αλλαντικά (λουκάνικα μορταδέλα γαλοπούλα)και η σοκολάτα κουβερτούρα ΠΡΟΣΟΧΗ .Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά κάθε συσκευασμένου προιόντος. Επίσης μια ωραία ιδέα για να γλυκαίνουν τα φαγητάκια τους είναι το μέλι και το ταχίνι, το οποίο είναι παρα πολύ θρεπτικό και μπορείς να φτιάξεις παρα πολλές συνταγές. Εάν θέλετε συνταγές με ταχίνι υπαρχουν πολλές στο ίντερνετ.

καλα αυτα που λες αλλα το μελι και το ταχινι (το οποιο φτιαχνεται απο σουσαμι σωστα??) ειναι αλλεργιογονα....οποτε θελει προσοχη....παντως για τα μιραντα εκτος του οτι εχουν ιχνη εχουν μεσα και μια αλλη ουσια (λεκιθινη κατι ) που ειναι ουσιαστικα αυγο...και αν καποιος ειναι αλλεργικος και στο αυγο δε κανει να το τρωει....

ασχετο...η ριζαλευρο κρεμα δεν εχει και γαλα μεσα???εμεις εκτος απο σινλακ διναμε και μια αλλη απο το φαρμακειο της νουτριτσια την allergy care επισης εχει βγαλει και η humana χωρις γαλα μεσα 2-3 γευσεις και αυτες απο το φαρμακειο...ολες για παιδια με αλλεργια...

παντως εμεις συνεχιζουμε να αντιδραμε στο γαλα στο μοσχαρι και στο αυγο....το φλεβαρη παμε παιδων για προκληση στο μοσχαρι....εχει κανει κανεις???ποια ειναι η διαδικασι??θα τους παω μαγειρεμενο μοσχαρι και θα το φαει να δουν αντιδραση ...αλλα ποσο θα το αφησουν το παιδι??μεχρι τελικης πτωσεως εκει που δε παει αλλο????εχει κανει κανεις εστω και σε αλλη τροφη???

εμεις παντως πινουμε φρεσκο κατσικισιο γαλα και τρωμε αιγοπροβεια τυρια...μακαρι να τρωγαμε και γιαουρτι τετοιο αλλα δεν της αρεσει....

το α΄φαρε τι γαλα ειναι???με υδρολυμενη πρωτεϊνη γαλακτος ???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Τί να σας πω βρε κορίτσια... η κόρη μου είναι πολύ αλλεργική σε γάλα και αβγό αλλά το μιράντα και τα corn flaces τα τρώει μια χαρά. Το μέλι επίσης, κανένα πρόβλημα, ενώ με το ταχίνι... νομίζω ότι έχει θέμα. Όπως επίσης με τα αλλαντικά που ανέφερες......... έπαθε ένα ψιλοαλλεργικό σοκ όταν, χωρίς να το φανταστώ, της έδωσα.....

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

ασχετο...η ριζαλευρο κρεμα δεν εχει και γαλα μεσα???ε

Όχι είναι σκέτο ριζάλευρο, μήπως το μπερδεύεις με τη ριζάλευρο-βανίλια που υπέρχει στα σούπερ-μάρκετ;

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

A, επίσης, και τα μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά περιέχουν ίχνη γάλατος κι αβγού αλλά δόξα Τω Θεώ η κόρη μου τα τρώει χωρις πρόβλημα. Τα δικά σας δεν τα τρώνε τα μακαρόνια;;;...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Τί να σας πω βρε κορίτσια... η κόρη μου είναι πολύ αλλεργική σε γάλα και αβγό αλλά το μιράντα και τα corn flaces τα τρώει μια χαρά. Το μέλι επίσης, κανένα πρόβλημα, ενώ με το ταχίνι... νομίζω ότι έχει θέμα. Όπως επίσης με τα αλλαντικά που ανέφερες......... έπαθε ένα ψιλοαλλεργικό σοκ όταν, χωρίς να το φανταστώ, της έδωσα.....

τι αλλαντικο της εδωσες???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...