Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι άλλαξε για σας με την κρίση?

LA LATINA

Recommended Posts

ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.....

Α. Ιδιωτικοι VS ΔΥ....μην γενικευετε βασει του τι σας λενε....αν το παμε ετσι οταν εργαζομουν στον ιδιωτικο τομεα, ειχα δι/ντη εναν στοκο οπως η la latina....ειχε προσλαβει την αδερφη του....τελιτσες....χαλια η εταιρεια...που ειναι αυτα που λετε με τα πτυχια και την παραγωγικοτητα...εκλεισε....στο δημοσιο οταν μπηκα, ειχα μαζι μου ατομα με μεταπτυχιακο και πανω, εφευγαν στις 8 καθε βραδυ....επαιρναν 700-1100 ευρω το μηνα! Ο αδερφος μου σε ιδιωτικη εταιρεια παιρνει 4000! Με ΤΕΙ! Τι συμπερασματα θα εβγαζα αν στηριζομουν σε οσους ξερω; Μη γενικευετε λοιπον.....

- Γερμανια..... εδω ειμαστε....συγνωμη ρε παιδια, αλλα εχω συγγενεις Γερμανια....

Εργαζομουν σε Γερμανικη εταιρεια....

Ενα ομως εχω να πω, γιατι για τα παραπανω, εχω να γραψω σελιδες...

Εκανε ο OLAF (δειτε στο ιντερνετ τι ειναι) ελεγχο προπερσυ....η Γερμανια, 12% διαφθορα σε κοινοτικους πορους....ελλαδα 0,012 %...Επειδη εργαζομαι σε φορεα που ελεγχει κοινοτικους πορους, σας ΕΓΓΥΩΜΑΙ οτι ελεγχουμε και το δεκαρακι....οταν πηγα 3 μερες Γερμανια, ξερετε τι μας ελεγαν; "ελα μωρε, αν γινει ενα λαθος, παει αχρεωστητως καταβληθεν το ποσο, απλα τα απορροφηθει λιγοτερο!"

ΠΟΣΑ στερεοτυπα εχει ο σημερινος Ελληνας, ειναι τρέλλα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 134
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δε γενικεύουμε, εμπειρίες καταθέτουμε κοπέλα μου. Πολύ ενδιαφέροντα όσα λες πραγματικά, εμένα με ενδιαφέρει να μάθω τέτοιες λεπτομέρειες.

επί της ουσίας δεν διαφωνώ.

ωστόσο αυτά παρτηρούνται και στον ιδιωτικό τομέα σε άλλη μορφή. έχω δει πολλούς υπαλλήλους να προσλαμβάνονται επειδή ήταν ανήψια, παιδιά φίλων κλπ χωρίς να έχουν τυπικά (και ουσιαστικά προσόντα) και πολλούς ανθρώπους με προσόντα να μένουν στην απέξω γιατί δεν είχαν κάποιον να μιλήσει για αυτούς. το ιδιο και σε θέματα προαγωγών, αυξήσεων κλπ.

δυστυχώς η αναξιοκρατία υπάρχει παντού.

Μόνο που άμα μιλάμε για Δημόσιο, αυτόν που είχε το βίσμα και μπήκε, άχρηστος ή αμόρφωτος, τον πληρώνουμε όλοι εμείς. Ενώ ο καθέ επιχειρηματίας στην ιδιωτική του επιχείρηση μπορεί να προσλάβει όποιον θέλει, γιατί από τη δική του τσέπη τον πληρώνει και όχι από τη τσέπη τον πολιτών. Αυτό δεν βλάπτει εμένα. Εμένα με βλάπτει ο άχρηστος στο δημόσιο γιατί και τον πληρώνω από την τσέπη μου και δεν με εξυπηρετεί. Ενώ αν πάω σε μία ιδιωτική εταιρεία και δεν έχω καλή εξυπηρέτηση όταν πληρώνω, απλά δεν θα ξαναπάω σε αυτή.

Διαφημίσεις

Ακριβώς. Και μια χαρά πτυχιούχοι και μορφωμένοι υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα.

Φυσικά και υπάρχουν...

Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε ότι είναι ασήμαντο το πτυχίο :?::!:

Άμα ήταν το πτυχίο μια τόσο εύκολη υπόθεση, ΟΛΟΙ θα έμπαιναν στο Πανεπιστήμιο και ΟΛΟΙ θα το τελείωναν.

Το πτυχίο ΔΕΝ είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Αλλά είναι όμως μια εγγύηση ότι:

α) ο κάτοχός του έχει ορισμένες γνώσεις.

β) (το πιο σημαντικό για εμένα) ο κάτοχός του διέθετε την ωριμότητα και τη φιλοδοξία να κυνηγήσει την υπόθεση "γνώση".

Από εκεί και πέρα, στον ιδιωτικό τομέα είναι πολλοί άνθρωποι που παρέχουν με (συχνά) αποτυχημένο και αναποτελεσματικό τρόπο υπηρεσίες που κανονικά πρέπει να παρέχονται από ανθρώπους με πτυχία.

Κλασικό παράδειγμα 1: Οικοδομή --> Αν τα σπίτια σχεδιάζονταν και χτίζονταν από πολιτικούς μηχανικούς και όχι από εργολάβους (που "αγοράζουν" την υπογραφή του μηχανικού - φαντάσματος), δεν θα υπήρχαν τόσες κακοτεχνίες και παλιοκατασκευές.

Κλασικό παράδειγμα 2: Διδασκαλία --> Όση καλή διάθεση και να έχει ένας άνθρωπος που διδάσκει βάσει Proficiency, ΠΟΤΕ δεν θα είναι καλύτερος από έναν πτυχιούχο Αγγλικής Φιλολογίας που έχει καλή διάθεση.

Βλέπετε εκεί είναι το σημείο σύγκρισης: Ένας που δεν έχει "σπουδές" αλλά μόνο μεράκι, θα είναι καλύτερος από έναν "σπουδασμένο" αλλά αδιάφορο. Αλλά σε σύγκριση με έναν "σπουδασμένο", που έχει μεράκι, θα ωχριά....

Όλα είναι φαύλος κύκλος. Ξεκινάει από την έλλειψη παιδείας (η οποία διαμορφώνει και τις νοοτροπίες που περιγράφεις), από την έλλειψη θεσμών, από τη διαφθορά του κράτους κτλ. Δεν είναι πιο ηθικοί οι ξένοι. Έχουν μάθει να ζουν σε ένα πιο οργανωμένο περιβάλλον όπου υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του πολίτη. Όταν το ίδιο το κράτος είναι ανοργάνωτο και διεφθαρμένο, πως θα είναι οι πολίτες ηθικοί; Δεν θα είναι. Θα κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του και μόνο.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε. Θεσμούς που να λειτουργούν, κράτος δικαίου και πρόνοιας. Το πως θα το διεκδικήσουμε είναι μεγάλη κουβέντα. Ας ξεκινήσουμε από το να ελέγχουμε εκείνους που μας κυβερνούν.

Χωρίς να διαφωνώ με όσα γράφεις εσύ και η Λαίδα, θα έλεγα ότι όλα ξεκινάνε από την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το κράτος.

Δεν πιστεύουμε ότι υφίσταται κράτος πρόνοιας και δικαιοσύνη και λειτουργούμε βάσει της λογικής "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"... Και καταλήγουμε να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Κάθε κράτος έχει τα στραβά του και τα καλά του. Πραγματικά δεν με νοιάζει ποιος φταίει, ποιος είναι ο χειρότερος, ποιος ο καλύτερος.

Θέλω να έχω 5 κανόνες στην χώρα μου, να ξέρω τι θα πληρώσω στο κράτος και τι παροχές θα μου δώσει. Αν είμαι παράνομος θέλω να με τιμωρήσει και αν είμαι νόμιμος να μην με αγγίξει. Με λίγα λόγια θέλω το δίκιο μου και την ησυχία μου.

Και μην μου πείτε πως έχω ισχυρό μερίδιο ευθύνης και ποιος ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις γιατί δεν το δέχομαι. Εχω και πρώην που από το 0 είχε χτίσει βιλάρες ως χάκερ γιατί ήταν αστέρι στο να διαβάλλει αποτελέσματα εκλογών.

Η διαφθορά δεν ξεκινά από εμάς τους πολιτες, εμείς ακολουθούμε κανόνες. Οπως λέει και η λατίνα αν τιμωρηθούμε για κάτι δεν θα το κάνουμε ξανά. Τουλάχιστον θα είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας.

...

Κλασικό παράδειγμα 2: Διδασκαλία --> Όση καλή διάθεση και να έχει ένας άνθρωπος που διδάσκει βάσει Proficiency, ΠΟΤΕ δεν θα είναι καλύτερος από έναν πτυχιούχο Αγγλικής Φιλολογίας που έχει καλή διάθεση.

Βλέπετε εκεί είναι το σημείο σύγκρισης: Ένας που δεν έχει "σπουδές" αλλά μόνο μεράκι, θα είναι καλύτερος από έναν "σπουδασμένο" αλλά αδιάφορο. Αλλά σε σύγκριση με έναν "σπουδασμένο", που έχει μεράκι, θα ωχριά....

Θα βασιστώ στο παράδειγμά σου για να το προχωρήσω λίγο πιο κάτω.

Στο δημόσιο σχολείο, που δεν πληρώνουμε κάθε μήνα, αφήνουμε τα παιδιά μας στην καθηγήτρια αγγλικών που βαριέται και είναι χωρίς καθόλου μεράκι και δεχόμαστε να τα βάζει να ζωγραφίζουν αντι να τους κάνει μάθημα, ενώ τα εμπιστευόμαστε για να μάθουν στο φροντιστήριο που πληρώνουμε όταν ειδικά στις μικρές τάξεις έχουν δασκάλες μόνο με Proficiency, αλλά αυτές προσπαθούν και διδάσκουν τα παιδιά. Οι ίδιοι οι δημόσιοι καθηγητές απαξιώνουν τη δουλειά τους και το ξέρουν βέβαια...

Χάλασε και το φόρουμ; δεν βλέπω τις απαντήσεις σας, έχω μείνει στην αρχή της 3ης σελίδας και ότι θυμάμαι χαίρομαι, απαντάω στο πουθενά, ξεσπάω λίγο γιατί πνίγομαι όταν τα σκεφτομαι.

Συμφωνώ με εκάβη περί διαφθοράς - έλλειψης θεσμών και ανηθικότητας του κράτους. Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι.

Διαφημίσεις

Αυτά που είναι σημειωμένα με bold είναι αντιφατικά.

Ο εργοδότης που τον χαρακτηρίζεις ως στόκο ήταν στον ιδιωτικό τομέα, όχι στον δημόσιο.... :rolleyes:

χαχαχα...Το who's the boss το ξέρεις?

Όντως... Δεν παρέθεσα στερεοτυπικά κατάλοιπα. Για τη Γερμανία μίλησα γιατί η γιαγιά μου παίρνει σύνταξη από εκεί, η θεία μου έπαιρνε ταμείο ανεργείας 3 χρόνια, μέχρι που της βρήκαν αυτοί δουλειά και ο άντρας της είναι ιδιοκτήτης καταστήματος. Και οι τρεις (μιλάμε για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις) μου λένε κάθε χρόνο πράγματα, με τα οποία τρύβω τα μάτια μου και ετοιμάζομαι να ανοίξω πανιά σύντομα.

epang όταν στην εταιρεία που δούλευα (που δεν ήταν του κυρ Μπάμπη, αλλά εταιρειάρα υποτίθεται), είχε προσλάβει εικονικά τη γυναίκα του και την κόρη του ο υπεύθυνος προσωπικού, για να πάρουν "ντεμέκ" (μετά το "σκερβελές" η μέρα είναι αφιερωμένη στον παππού μου και όλες τις λέξεις που θυμάμαι από αυτόν χαχαχα) ΟΑΕΔ, τον οποίο πλήρωνα εγώ για ένα χρόνο, ενώ αυτοί κάθονταν ή δούλευαν με μαύρα λεφτά σε άλλες δουλειές, τότε το ίδιο πληγώνει την τσέπη μου. Το θέμα είναι να καταλάβουμε ένα πράγμα σε αυτή τη χώρα... Δημόσιος υπάλληλος/Ιδιωτικός υπάλληλος... Και στις δύο κατηγορίες υπάρχουν καλοί, όχι καλοί και απαράδεκτοι. One way or another, οι απαράδεκτοι, είτε στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό τομέα, ζημειώνουν το κράτος (έμμεσα ή άμεσα). Το θέμα είναι ότι τελικά, αυτοί οι απαράδεκτοι είναι τόσοι πολλοί, που τελικά μας κυβερνούν... Αυτό είναι δημοκρατία... Η πλειοψηφία να εκλέγει το Σαμαρά και οι υπόλοιποι, απλά να λέμε τον πόνο μας... Δημοκρατία όμως, δεν είναι να απέχει από τις εκλογές το 50% των εχόντων δικαίωμα ψήφου και τελικά να εκλέγονται αυτοί οι άνθρωποι σε ηγετικές θέσεις. Όταν όμως ήταν παχιές οι αγελάδες, κανένας δεν αγχώθηκε με τέτοιους νόμους που πέρναγαν κάτω από το τραπέζι... Οπότε, τώρα, ας απολαύσουμε την καθ'όλα αυτά τα χρόνια εθελοτυφλία της πλειοψηφίας των πολιτών αυτού του κράτους.

Όντως... Δεν παρέθεσα στερεοτυπικά κατάλοιπα. Για τη Γερμανία μίλησα γιατί η γιαγιά μου παίρνει σύνταξη από εκεί, η θεία μου έπαιρνε ταμείο ανεργείας 3 χρόνια, μέχρι που της βρήκαν αυτοί δουλειά και ο άντρας της είναι ιδιοκτήτης καταστήματος. Και οι τρεις (μιλάμε για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις) μου λένε κάθε χρόνο πράγματα, με τα οποία τρύβω τα μάτια μου και ετοιμάζομαι να ανοίξω πανιά σύντομα.

epang όταν στην εταιρεία που δούλευα (που δεν ήταν του κυρ Μπάμπη, αλλά εταιρειάρα υποτίθεται), είχε προσλάβει εικονικά τη γυναίκα του και την κόρη του ο υπεύθυνος προσωπικού, για να πάρουν "ντεμέκ" (μετά το "σκερβελές" η μέρα είναι αφιερωμένη στον παππού μου και όλες τις λέξεις που θυμάμαι από αυτόν χαχαχα) ΟΑΕΔ, τον οποίο πλήρωνα εγώ για ένα χρόνο, ενώ αυτοί κάθονταν ή δούλευαν με μαύρα λεφτά σε άλλες δουλειές, τότε το ίδιο πληγώνει την τσέπη μου. Το θέμα είναι να καταλάβουμε ένα πράγμα σε αυτή τη χώρα... Δημόσιος υπάλληλος/Ιδιωτικός υπάλληλος... Και στις δύο κατηγορίες υπάρχουν καλοί, όχι καλοί και απαράδεκτοι. One way or another, οι απαράδεκτοι, είτε στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό τομέα, ζημειώνουν το κράτος (έμμεσα ή άμεσα). Το θέμα είναι ότι τελικά, αυτοί οι απαράδεκτοι είναι τόσοι πολλοί, που τελικά μας κυβερνούν... Αυτό είναι δημοκρατία... Η πλειοψηφία να εκλέγει το Σαμαρά και οι υπόλοιποι, απλά να λέμε τον πόνο μας... Δημοκρατία όμως, δεν είναι να απέχει από τις εκλογές το 50% των εχόντων δικαίωμα ψήφου και τελικά να εκλέγονται αυτοί οι άνθρωποι σε ηγετικές θέσεις. Όταν όμως ήταν παχιές οι αγελάδες, κανένας δεν αγχώθηκε με τέτοιους νόμους που πέρναγαν κάτω από το τραπέζι... Οπότε, τώρα, ας απολαύσουμε την καθ'όλα αυτά τα χρόνια εθελοτυφλία της πλειοψηφίας των πολιτών αυτού του κράτους.

Μιλαμε για το ιδιο πραγμα: για την εθελοτυφλια. Και ΣΗΜΕΡΑ περνανε τετοιοι νομοι.....

Απλα το πηγα και πιο μακρια, στο οτι ο Ελληνας πιστευει παντα, οτι φταιει καποιος αλλος, μια ορισμενη μεριδα ελληνων. ειτε οι ιδιωτικοι, ειτε οι ΔΥ, ειτε οι πρασινοι, ειτε οι μπλε....δυστυχως ειναι πολυ μεγαλη η διαφθορα σε ολους τους τομεις μην το κουραζετε.

Εκει που διαφωνουμε, ειναι στο οτι σε χωρες οπως η γερμανια, ολα λειτουργουν ΝΟΜΙΜΑ. λειτουργουν καλυτερα, αλλα ομως και παλι η διαφθορα ειναι πολυ υψηλη. Εν κατακλειδι, δεν ειναι παραδειγμα προς μιμηση ;)

ΥΓ εχω κι εγω συγγενεις Γερμανια. που ειναι οι δικοι σου; γιατι κατα τα αλλα η Γερμανια ειναι ωραια χωρα για βολτα, εχει ωραιες εξοχες....

Καμια χωρα δεν ειναι απολυτα παραδειγμα προς μιμηση....τα σημεια ομως που υπερτερει καλο ειναι να τα αναφερουμε και γιατι οχι? να τα ακολουθουμε.

Εγω συμφωνω με την ΧροστΙνα ....

Οταν φτανουμε να θελουμε ΄μπαμπουλα ΄ για να κανουμε αυτο που πρεπει, εχουμε προβλημα. Οταν το παραδεχτουμε, ειμαστε σε καλο τροπο για να το λυσουμε.

Δε διαφωνούμε σε αυτό. Συμφωνώ απόλυτα. Όταν μιλάμε για ανθρώπους, μιλάμε και για εξουσία και για διαφθορά. Απλά στη Γερμανία δεν το έχουν κάνει "λογική του έθνους", όπως θεωρώ ότι το έχουμε κάνει στην Ελλάδα, επιτρέποντας μέσω της ανομίας, να κάνει ο καθένας ό,τι του έρθει.

Πανέμορφη χώρα... Έφυγα από την Ελλάδα και κοίταζα το πράσινο και τα πάρκα τους και έτριβα τα μάτια μου. Έχω συγγενείς στη Βόννη και η γιαγιά μου όταν έμενε Γερμανία, ζούσε στο Καουφμπόρεν. Οι πιο κοντινοί μου συγγενείς τώρα ζουν στο Μόναχο, το οποίο το θεωρώ διαπολιτισμική πρωτεύουσα πλέον.

Διαφημίσεις

Καμια χωρα δεν ειναι απολυτα παραδειγμα προς μιμηση....τα σημεια ομως που υπερτερει καλο ειναι να τα αναφερουμε και γιατι οχι? να τα ακολουθουμε.

Εγω συμφωνω με την ΧροστΙνα ....

Οταν φτανουμε να θελουμε ΄μπαμπουλα ΄ για να κανουμε αυτο που πρεπει, εχουμε προβλημα. Οταν το παραδεχτουμε, ειμαστε σε καλο τροπο για να το λυσουμε.

Το ότι οι Έλληνες στο εξωτερικό ζουν με τους εκάστοτε νόμους μια χαρά , μετά τις πρώτες καμπάνες που έχει ο ωχαδερφισμός τους, δείχνει ότι χρειάζονται νόμοι και κανόνες.

Το ότι οι ευνομούμενοι ξένοι, κάθε χρόνο έρχονται εδώ και ασυδοτούν, γιατί μάθανε ότι είμαστε @#$%^& δείχνει και πάλι ότι αν το αμπέλι είναι ξέφραγο, το κοπάδι θα την κάνει....οι ίδιοι άνθρωποι είναι και στις δυο περιπτώσεις, με την ίδια ηθική, τις ίδιες συνήθειες, τα ίδια πρέπει.

Απ τις απαρχές του κόσμου έτσι κατάφεραν να συμβιώσουν οι άνθρωποι. Δεν είναι μπαμπούλας ο νόμος.

Latina μου δεν θεωρω οτι εχουμε τη λαμογια στο αιμα μας... Αλλα, απο την αλλη, οσοι φευγουν εχουν κουραστει και απο αυτη τη λαμογια. Δεν φευγουν μονο επειδη πεινανε! Σαφως και θα καταφερουμε να ξεπερασουμε τον ωχαδερφισμο και τα μειονεκτηματα μας αν ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ.... Θαυματα θα κανουμε :)

Latina μου δεν θεωρω οτι εχουμε τη λαμογια στο αιμα μας... Αλλα, απο την αλλη, οσοι φευγουν εχουν κουραστει και απο αυτη τη λαμογια. Δεν φευγουν μονο επειδη πεινανε! Σαφως και θα καταφερουμε να ξεπερασουμε τον ωχαδερφισμο και τα μειονεκτηματα μας αν ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ.... Θαυματα θα κανουμε :)

Εγώ Λάιδα πιστεύω οτι έχουμε τη λαμογιά στο αίμα μας.......

αλλά βλέποντας που μας έφτασε, φυσικά και αν το πάρουμε απόφαση θα κάνουμε θαύματα....

Κοίτα, στη θεωρία όλοι λίγο πολύ λέμε.

• Ναι, να αντιδράσουμε
  • Να αλλάξει η νοοτροπία μας
  • Να δημιουργηθουν δουλειές
  • Να βρεθουν τα λεφτά της λαμογιάς με κάποιο τρόπο, έστω μέρος αυτών, έστω και παραδειγματικά

Το πρόβλημα, αν μου επιτρέπεται, είναι ότι αρκετοί που θέλουν να αντιδράσουν, ταυτόχρονα δεν έχουν πρόταση για την πραγματική οικονομία και αλιεύουν ψήφους με δεδομενο ότι δεν χρειάζεται να αλλαξουν και πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά που μας έφεραν εδώ.

Το πρόβλημα, αν μου επιτρέπεται, είναι ότι αρκετοί που θέλουν να αντιδράσουν, ταυτόχρονα δεν έχουν πρόταση για την πραγματική οικονομία και αλιεύουν ψήφους με δεδομενο ότι δεν χρειάζεται να αλλαξουν και πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά που μας έφεραν εδώ.

Αντίδραση από του καναπέος, του FB και του πληκτρολογίου, δεν είναι αντίδραση. Πρέπει να ξυπνήσουμε.

Αντίθετα, αυτή η αντίδραση η μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει την πανδαισία του σημερινού κοινοβουλίου, όπου στείλαμε στη βουλή ανθρώπους "σαν και εμάς" για διαμαρτυρία, δηλαδή που δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν, εκτός από αντίδραση. Η πιο πολλη αντίδραση με τρομάζει... Αν ήξερα μόνο πριν 5 χρόνια τι βουλευτές θα είχαμε... Τέλος πάντων, ακόμα στέκουμε, σαν από θαύμα...

φαυλος κυκλος ναι αλλα για εμενα δεν ξεκινανε όλα από τις κυβερνησεις αλλα από τους πολιτες!!!

Σε αυτά τα θεματα, ναι ...η πλειονοτητα των ευρωπαιων εχουν ηθος που δεν το βρίσκεις ευκολα στην πλειονοτητα των Ελλήνων.

Φταινει οι πολιτικοι που το επετρεψαν λες?? εγω λεω ότι φταιμε εμεις που το υιοθετήσαμε.

Αυτό το ήθος των Ευρωπαίων από που προέρχεται; από γονίδιο; Προφανώς όχι. Άρα ψάχνουμε αλλού. Προέρχεται ίσως από τον τρόπο που ανατράφηκαν, από την παιδεία που έλαβαν και από τις συνθήκες στις οποίες ζουν.

Από την άλλη έχεις δίκιο. Για να είναι οι κυβερνήσεις ας πούμε καλύτερες, θα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να απαιτήσουν κάτι τέτοιο. Γι΄αυτό μιλάω για φαύλο κύκλο.

Επομένως το ερώτημα είναι, πως θα αποκτήσει ο νεοέλληνας την παιδεία και το ήθος που περιγράφουμε ώστε να απαιτήσει και ανάλογες κυβερνήσεις; Δεν ξέρω ειλικρινά.

Να διευκρινήσω ότι όλες οι κυβερνήσεις προφανώς και δεν ξεκινούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον κτλ. Μην κοροιδευόμαστε... Αλλά αν υπάρχει έλεγχος από κάτω (θεσμοί-διαδικασίες κτλ που να απαιτούμε να τηρούνται) αναγκάζονται να κρατούν έστω τα προσχήματα.

Στην Ελλάδα του σήμερα, έχουμε φθάσει να μην κρατούν ούτε αυτά.

ΠΟΣΑ στερεοτυπα εχει ο σημερινος Ελληνας, ειναι τρέλλα!

Συμφωνώ!

Χωρίς να διαφωνώ με όσα γράφεις εσύ και η Λαίδα, θα έλεγα ότι όλα ξεκινάνε από την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το κράτος.

Δεν πιστεύουμε ότι υφίσταται κράτος πρόνοιας και δικαιοσύνη και λειτουργούμε βάσει της λογικής "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"... Και καταλήγουμε να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Γιατί λοιπόν δεν απαιτούμε μια κυβέρνηση που θα εμπιστευόμαστε ότι θα κρατήσει έστω τα προσχήματα που είπα παραπάνω; Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά ξαναβγάζουμε τους ίδιους και τους ίδιους.

Και για τον τρόπο αντίδρασης, θα μου αρκούσε να αρχίσουμε να ψηφίζουμε με πολιτικά κριτήρια κατόπιν ώριμης σκέψης και όχι με κριτήρια του στυλ, αν θα πάρω δώρο Πάσχα φέτος ή ποιος είναι πιο όμορφος στις κάμερες, ή ποιος υπόσχεται τα περισσότερα ενώ ξέρουμε ότι δεν θα κάνει ούτε το 1/10 από αυτά που λεει... Βέβαια αυτή η διαδικασία θα πάρει χρόνο, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν άμεσες λύσεις εδώ που έχουμε φθάσει.

Αντίθετα, αυτή η αντίδραση η μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει την πανδαισία του σημερινού κοινοβουλίου, όπου στείλαμε στη βουλή ανθρώπους "σαν και εμάς" για διαμαρτυρία, δηλαδή που δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν, εκτός από αντίδραση. Η πιο πολλη αντίδραση με τρομάζει... Αν ήξερα μόνο πριν 5 χρόνια τι βουλευτές θα είχαμε... Τέλος πάντων, ακόμα στέκουμε, σαν από θαύμα...

Δεν εννοώ να πιάσουμε τα κουμπούρια........εκλογές έχουμε σε λίγο......

Πραγματικά τα παραπάνω είναι και οι δικοί μου προβληματισμοί.

Το μόνο που σκέφτομαι ότι θα βοηθήσει είναι η προσωπική καλλιέργεια, ο προσωπικός πολιτισμός, ο σεβασμό του καθένα μας στους άλλους, η έμπρακτη ευγνωμοσύνη μας στην τύχη να γεννηθούμε σε αυτή την όμορφη χώρα, ώστε να προσπαθήσουμε να μην την καταστρέψουμε περισσότερο και να κάνουμε και τα παιδιά μας να την αγαπήσουν και να βοηθήσουν και αυτά κάτι να βελτιωθεί.

Ίσως έτσι σταδιακά δούμε κάποια αποτελέσματα στη βελτίωση των αξιών μας. Ας αποφασίσουμε ότι αφού δεν θα έχουμε λεφτά να ζήσουμε άνετη ζωή, ας είμαστε τουλάχιστον καλύτεροι άνθρωποι για να φτιάξουμε μεταξύ μας μια καλύτερη μικρο-κοινωνία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...