Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρουχα απο οργανικο βαμβακι

Recommended Posts

Ψαχνω ρουχα απο οργανικο βαμβακι για τον μικρο,κατα προτιμηση απο ελληνικο καταστημα.

Οσα καταστηματα βρισκω μεχρι στιγμης, εχουν μονο για μωρα,εγω ψαχνω για 3 ετων και ανω.

• 3 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

λοιπον αυτό έψαχνα και εγώ , και εγώ θα ήθελα να στηρίξω ελληνική επιχείριση αλλά δεν έχω καλά νέα.

(ξέρω ότι είναι παλιό το ποστ αλλά σίγουρα και άλλοι ψάχνουν)  ακόμα και εάν δεν ήταν από οργανικό βαμβάκι, να ήταν τουλάχιστον 100% βαμβάκι. 

Όλα τα t-shirt παντελόνια κλπ για κορίτσια είναι όλα  με προσμίξεις. 

με οργανικό βαμβάκι έχει η εταιρεία Η&Μ πολλά παιδικά,  αλλά ελληνικό κατάστημα δεν έχω βρεί, ενώ και η ποιότητα Η&Μ διαρκεί το πολύ για ένα καλοκαίρι,

όλα τα περσυνά ρουχα/φορέματα οργανικό βαμβάκι που είχα αγοράσει μεγαλύτερα , τώρα θέλουν ράψιμο μπάλωμα κλπ.   σίγουρα ξέρετε τις προσφορές που έχουν 2 στη τιμή των 3 που ειναι απο οργανικό βαμβάκι.  

για αγόρια δεν ξέρω εάν έχει το Η&Μ,  ρουχα με οργανικό βαμβάκι ? θα ήταν ενδιαφέρον εάν το έχει παρατηρήσει κάποια/κάποιος. 

Κάτι που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι στο εξωτειρκό υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν καλά βαμβακερά 100% ρουχα για παιδιά, με ποιότητα τέτοια που και μεταχειρισμένα είναι εξαιρετικά. 

Αλλά εδώ όντως ούτε εύκολα βρίσκεις 100% βαμβακερά πόσο μάλλον Οργανικά βαμβακερά. 

Γενικά, επειδή έχω αγοράσει κάποια μεταχειρισμένα ρούχα απο το εξωτερικό και για μένα και για τη κόρη μου τα οργανικά βαμβακερά, ή τα 100% βαμβακερά είναι πολύ διαφορετικά όταν τα φοράς. πιό άνετα πιο δροσερά ή ζεστά.   

Τα συνθετικά και οι προσμίξεις είναι τραγικά υπερτιμημένα και έχω την εντύπωση οτι κερδοσκοπούν με την αδιαφορία του κόσμου σχετικά με το υλικό κατασκευής.

Θα ήθελα να ήξερα πόσο κοστίζουν στους κατασκευαστές αυτά τα υλικά, έτσι από περιέργεια,. τέλος πάντων. 

πάντως θα εκτιμούσα συστάσεις για (ελληνικές) εταιρείες με οργανικό ή καλό 100% βαμβάκι ! 

• 4 months later...

Υπάρχει η βιοτεχνία joggingbebe.gr είναι ελληνική, την ξέρω γιατί είναι στη γειτονιά μου, θυμάμαι ότι είχαν ετικέτα που ανέφερε για το βαμβάκι τους. Μπορείτε να τους καλέσετε και να τους ρωτήσετε. Έχουν παιδικά για όλες τις ηλικίες.

Χθες συγκεκριμενα διαβαζα μια δημοσιευση σχετικα με το 100% βαμβακι κ ηταν πολυ τρομακτικο.Αναφεροταν σε κινδυνο τοξικοτητας στα βρεφη λογω βλαβερης επεξεργασιας.Αναρωτιεμαι ομως ποσο αληθινο ειναι ολο αυτο.Με αυτη τη λογικη ο,τι ακουμπαει στο βρεφος,σε;ντονια,πετσετες ρουχαλακια ειναι βλαβερο.Κ φυσικα δεν γινεται να τα αγορασεις ολα αυτα απο οργανικο βαμβακι.Ειναι καποια που το εχει ψαξει κ ξερει πια ακριβως ειναι η αληθεια?

Διαφημίσεις

Υπάρχει αυτό το δημοσίευμα σχετικά με την επικινδυνότητα των υφασμάτων http://www.huffingtonpost.gr/2015/11/01/koinonia-toxika-rouxa_n_8433918.html

Γνώριζα για την τοξικότητα κάποιων βαφών, το άρθρο όμως (σε γενικές γραμμές) υποστηρίζει ότι μόνο όσα ρούχα είναι από οργανικό βαμβάκι είναι ίσως λιγότερο επικίνδυνα. Πιθανόν και να είναι έτσι. Τα οργανικά που έχω πάρει από το h&m όντως δεν κρατούν πολύ, είναι πιο αραχνοΰφαντα και κάνουν τρυπίτσες εύκολα. Το σίγουρο είναι ότι αν όλοι υιοθετούσαμε μια εγκράτεια στην αγορά ρούχων και συντηρούσαμε καλύτερα τα ρούχα μας (πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία, επιδιόρθωση, ανακύκλωση) το οικολογικό μας αποτύπωμα θα ήταν ελαφρύτερο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...