Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταχειρισμένα είδη

Ursa Major

Ανταλλαγή παιδικών ειδών  

850

1. 1. Ανταλλαγή παιδικών ειδών

• Ναι, δέχομαι και δίνω όπου μπορώ
    • Οχι, προτιμώ να έχει το παιδί μου τα δικά του πράγματα

Recommended Posts

Εγώ πάλι από ανάγκη αγόρασα όσα αγόρασα, ανάγκη επειδή δεν είχα τόσους φίλους ώστε να μου τα δώσουν κι αυτά. Υπ'αυτή την έννοια κι εγώ νοιώθω κάπως άβολα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πω κι εγώ παρότι δεν έχω παιδάκι? Εγώ χάρισα το νυφικό μου, το μεταποίησε και το φόρεσε μια πολύ όμορφη κοπέλα με οικονομικά προβλήματα, κι εγώ αισθάνομαι πολύ όμορφα που το νυφικό μου εξελίσσεται σε... "νυφικό της αγάπης" :)

it's never too late to start all over again

Χρησιμοποιήσαμε κι εμείς δανεικά ρούχα και εξοπλισμό, αν και μου την έδωσε που μου τα έδωσαν τελευταία στιγμή και αφού είχα κάνει τις απαραίτητες αγορές.

Δυστυχώς όμως, η ποιότητα στα περισσότερα ρούχα που δανείστηκα δεν ήταν αυτή που θα ήθελα, οπότε τα χρησιμοποίησα κυρίως σε ώρες "ανάγκης", όταν ήταν όλα τα δικά μας άπλυτα/ασιδέρωτα. Ωστόσο, πιο πολλά ρούχα=αραιότερο πλυντήριο+σιδέρωμα, οπότε πάλι καλά ήταν. :wink:

Παπούτσια στο παιδί που περπατάει, καλύτερα να είναι καινούργια ή σχεδόν καινούργια, να μην έχει αλλοιωθεί το σχήμα, η σόλα κτλ.

Καρεκλάκι αυτοκινήτου: συνιστάται να είναι αμεταχείριστο, γιατί υφίσταται μηχανική καταπόνηση και δεν ξέρεις αν είναι αξιόπιστο μετά από πχ 2 χρόνια χρήσης. Πέρα από κάποιο μικροτρακάρισμα (μετά το οποίο οπωσδήποτε πρέπει να ελέγχεται το κάθισμα), οι αλλαγές στη θερμοκρασία (πολύ κρύο, πολλή ζέστη) μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του καθίσματος.

Θήλαστρο: Ανάλογα με τη χρήση, μπορεί να μειωθεί η απόδοση του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά μια μαμά και να διακινδυνεύσει την παραγωγή της.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εγώ πάλι ήθελα τα πάντα να είναι καινούργια για την Νίνα από τα καλτσάκια της μέχρι την κούνια και τα σεντονάκια βέβαια η μαμά μου είχε κρατήσει σε άψογη κατάσταση τα δικά μου σεντονάκια αλλά αυτά δεν μετράνε νομίζω γιατί είναι από μαμά σε κόρη οπότε δεν μετράει,τα πάντα που της πήραμε ήταν και είναι καινούργιο άλλωστε και εγώ δεν έβαλα ποτέ από δεύτερο χέρι ρούχα και δεν έχω συνηθήσει στην ιδέα....Είναι όπως μάθει κανείς τελικά :wink:

Kαι εγω καπως ετσι ειμαι για να ειμαι ειλικρινης.Δίνω ομως πολλα πραγματα και ρουχα και δικα μου και του μικρου!Αλλα παντα οτι και να δωσω οπου και να δωσω το κανω μονο εαν κρινω εγω οτι ειναι σε αριστη κατασταση.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εννοείται ότι στηρίζομαι σε πράγματα που θα με δανείσουν αδερφή, συννυφάδα και όλες οι φίλες μου που γέννησαν πέρσι! Ιδίως πράγματα που τα κρατάς για πολύ λίγο όπως καλαθούνα, καθισματάκι αυτοκινήτου, αποστειρωτή, ενδοεπικοινωνία κλπ τα περισσότερα θα τα δανειστούμε...ούτε και με ρουχάκια έχω πρόβλημα αν είναι χρησιμοποιημένα...ίσα ίσα που ψώνιζα κάτι σουπερ ρουχάκια από next όταν ζούσα Αγγλία στην ανιψιά μου που αν κάνω κοριτσάκι με χαρά θα τα φορέσω και στο δικό μου... :D

gwggp2.png ISWTp2.png

Και έχω παρει και εχω δωσει και τεσπα.. το παρε δωσε συνεχιζεται και καλα κρατει! δεν ειναι ουτε κακο ουτε μιζερο και δε συμβαινει παντα λογο ελλειψης χρηματων! Προσωπικα θεωρω πως ειναι κριμα πραγματα ελαχιστα χρησιμοποιημενα να καταληγουν στα σκουπιδια!

μου εχουν δωσει (ειτε δανεικα ειτε χαρισμενα) ριλαξ, καρεκλακι αυτοκινητου, καρεκλακι φαγητου, καροτσι (το εδωσα στη μαμα μου να εχουμε κι εκει ενα!) κουνια, παρκοκρεβατο, στρατα, παιχνιδια, μαρσιπο (δεν το χρησιμοποιησε τελικα ουτε εκεινη ουτε εγω!) μπανιερα φουσκωτη ταξιδιου, ρουχα, σεντονακια, κουβερτουλες...

Δεν έχω δεχτεί μονο εσωρουχακια! Κατα τ' αλλα... διαλεγω αυτά που ειναι του γουστου μου και που μου κανει η ποιότητα τους και φυσικα απο συγκεκριμενα ατομα που ξερω...

Δε λεω στην αρχη μπηκα κι εγω στο τριπακι, μα ειναι το πρωτο μου, τα θελω ολα καινουρια και αφορετα... αλλα μετα το καλοσκεφτηκα! τα χρηματα που θα εδινα για οοοοοοοοοολα αυτα, τα αξιοποιησα αλλιως παλι για το μωρο μου! Δεν ειναι υποτιμητικη αυτη η ανταλλαγη!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Μεχρι τωρα δεν ειχε χρειαστει να δωσω ρουχα αλλα εννοειται οτι οποια φιλη/συγγενης μου θελει θα της δωσω..

Εγω ημουν τυχερη που γεννησα τελευταια αο τις φιλες μου και ολες απο κατι μου δωσαν......

Αντε στην επομενη!!!

pEmXp3.png

Κι εγώ είμαι της λογικής, όχι δανεικά. Ο,τι έχει η μπέμπα της τα έχουμε πάρει εμείς.

Από την άλλη βέβαια, δεν κάνω υπερβολές και δεν αφήνω ρούχα να φορεθούν μόνο 2 ή 3 φορές. Ελάχιστα "καλα" ρούχα, κι αυτά μόλις δω ότι αρχίζουν να μην της κάνουν, της τα φοράω στη βόλτα.

• 1 month later...

Είναι 2η φορά που γράφω για να ευχαριστήσω αυτή την φορά την maryp για τα μπουρνουζάκια "collection κολυμβητήριο" :lol::lol: που μου χάρισε για τις κόρες μου που ήταν σε πολύ καλή κατασταση και απλώς δεν έκαναν στα παιδιά της πλέον.

Ετσι γρήγορα που μεγαλώνουν τα ζουζούνια μας, τα ρούχα δεν προλαβαίνουν να παλιώσουν. :D

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Διαφημίσεις

Κι εγώ έχω χρησιμ/σει μεταχειρησμένα ρούχα κτλ στον μπεμπάκο μου από ξαδέλφες κτλ...όπως κι έχω δώσει πράγματα που δεν χρησιμοποιούμε πιά!

Οι καιροί είναι δύσκολοι!

• 7 months later...

Οταν γεννησα τον Βασιλη μας εδωσε η ξαδερφη του συζυγου τον αποστειρωτη και το ρελαξ και αρκετα ρουχαλακι. Ηταν σε πολυ καλη κατασταση και με βολεψαν παρα πολυ.

Στο μπεμπη μια αλλη ξαδερφη μας εφερε παιχνιδακια του παιδιου της σε αριστη κατασταση (καλε το ενα ψαχνω να το βρω να το κανω δωρο σε ενα παιδακι και δεν υπαρχει καν στην Ελλαδα και ειναι της fisherprice).

Υπαρχουν ρουχαλακια που δεν εχει βαλει κανενα τους πανω απο μια φορα (τα φεραν σε βαφτισεις , γιορτες κλπ και ελεγα θα τα βαλει αλλα αλλαζε τοσο γρηγορα που δεν... ο μικρος απο την αλλη ηταν στρουμπουλουλης οποτε δεν του εκαναν σαν μωρο και ειναι αλλης εποχης οποτε ειναι αφωρετα).

Δεν ειναι κριμα και αδικο να πεταχτουν? Το ρελαξ (πηρα αλλο στο μπεμπη γιατι ο Βασιλης το εβγαλε οφ:lol:) ο μπεμπης δεν το θελει με τιποτα. Εχει κατσει παιδι πανω του 2 φορες , το ιδιο και το παρκο. Το θεωρω δεδομενο οτι με το που μεινει η κουμπαρουλα μου εγκυος θα το παρει. Ειναι τοσο κριμα να πεταχτουν ή να θεωρουμε το οτι θα μας δωσει καποιος κατι ειναι μειονεκτικο ή σημαδι φτωχιας.

Οχι ειναι σημαδι λογικης. Ειναι πραγματα που κοστιζουν και χρησιμοποιουνται ελαχιστα ώς καθολου. Και δεν εχω κανενα προβλημα να τα δεχθω ή να τα δωσω.

Kαι οπως ειπε και η Jean

Μου αρεσει να ξερω οτι καποια απο τα ρουχαλακια του μωρου μου στολιζουν ενα αλλο παιδακι... Τα ρουχα εχουν τη δικη τους ιστορια να αφηγηθουν, ποσο μαλλον τα μωρουδιακα... Γιατι να τα φαει ο σκωρος;

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 8 months later...

Κορίτσια θεωρώ κι εγώ ότι με το πάρε δώσε μεταχειρισμένων αντικειμένων γίνεται ένα είδος ανακύκλωσης. Έχω δεχτεί είτε δανεικά είτε χαριστικά αντικείμενα αλλά και έχω δωρίσει επίσης. Εφόσον όλα όσα δίνω είναι σε πολύ καλή κατάσταση γιατί να μην εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός άλλου παιδιού ή ενήλικα;

Δεν τίθεται πάντα θέμα οικονομικής ανάγκης. Εγώ που έχω δεχτεί από συγγενικά πρόσωπα πολύ κοντινά διάφορα πράγματα δεν σημαίνει ότι είχα οικονομική ανάγκη. Αλλά όταν χαρίζω δικά μου πράγματα τα δίνω στις πολύτεκνες οικογένειες στο κέντρο της Αθήνας καθώς οι συγγενείς μου έχουν μεγαλύτερα παιδιά από τα δικά μου.

1457745k8p286od3g.gif

Δεν θεωρώ ότι είναι κακό να αλλάζεις πράγματα αλλα και εγώ όλα τα έχω πάρει καινούρια εκτός απο την κούνια που μου την έδωσε μια φίλη μου που την είχε χρησιμποιήσει στο σύνολο 3 μήνες!ο άντρας μου επέμενε για αυτό , λέει πως αν μπορούμε να δανειστούμε κάτι και να μην χαλάσουμε επιπλέον χρήματα γιατί να μην το κάνουμε! Αλλα βρε κορίτσια όταν του αγοράζεις εσύ κάτι μόνος σου είναι άλλη η χαρά..Και θα το χρησιμοποιήσει πρώτο το μωράκι σου και έχει το προσωπικό μας γούστο αν ειναι ρουχαλάκι ας πούμε!ελπίζω να μην σας φαίνομαι υπερβολική αλλα είναι το πρώτο μου μωράκι για αυτό τα λέω αυτά...

Διαφημίσεις

Φυσικά και δέχομαι!!! :D

Από τα "μεγάλα" που χρειάζεται το μωρό (καρότσι, κρεβάτι, κάθισμα αυτοκινήτου, κλπ) δεν έχω αγοράσει τίποτα.

Μα, τόσο λίγο καιρό που τα χρησιμοποιεί κάποιος, δεν προλαβαίνουν να φθαρούν, οπότε γιατί να μην τα δώσεις;

Όποιος χρειαστεί κάτι που μπορεί να το γράψει; Αγγελίες;

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Γιατί όχι;Βέβαια εμείς δεν το έχουμε κάνει μιας και όσοι φίλοι μας έχουν παιδιά είναι πάνω κάτω στην ίδια ηλικία με την κόρη μας,οπότε τα χρειάζονται/χρειαζόμαστε.Το μόνο απο τα πράγματα που έχω δώσει είναι το καρότσι(περιμένω δίδυμα και θα πάρουμε διδυμοκάροτσο).Τα πράγματα της μεγάλης θα περάσουν στις δύο μικρές που έρχονται και αν αντέξουν μετά απο τρία παιδιά,ευχαρίστως να τα δώσω σε όποιον τα χρειάζεται :-D Τα παπούτσια συμφωνώ πως πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο απο ένα παιδί.

Μαρίλια 18/2/08

dev183pr___.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια θεωρώ κι εγώ ότι με το πάρε δώσε μεταχειρισμένων αντικειμένων γίνεται ένα είδος ανακύκλωσης.

Θεωρώ ότι είναι πολύ καλό να γυρίζουν χέρια ρουχαλάκια και άλλα πραγματα που ακόμα "κρατάνε"....Αφού μπορούμε να εξυπηρετούμαστε με αυτόν τον τρόπο και δεν ξοδεύουμε ένα σωρό λεφτά....:-D

σε ολες τις μανουλες να σας ζησουν τα αγγελουδακια σας!!!!!

θα συμφωνησω κ εγω με πολλες μανουλες!!!!!!ειναι καλο οταν ειναι σε καλη κατασταση κ καθαρα να δινουμε οτι δεν χρειαζομαστε.κ επισης να δεχομαστε απο καποιους δικους μας ανθρωπους οταν πληρους τα δικα μας στανταρ

• 1 month later...

Είμαι υπέρ στα μεταχειρισμένα είδη.. Άλλωστε η ξαδέρφη μου που μόλις έγινε ο γιός της 2 χρονών μου τηλεφώνησε και μου τα χάρισε όλα μιας και δεν έχει χώρο πλέον να κουνηθεί μέσα στο σπίτι.. Ειλικρινά τέτοιο υπέροχο δώρο δεν νομίζω να μου έχουν κάνει ποτε.. Και δεν μιλάω μόνο για ρούχα αλλλα έπιπλα, καρότσια και γενικά οτι χρησιμοποίησε αυτά τα 2 χρόνια ο μικρός της.. Βέβαια με ένα μισθό μέσα στο σπίτι μου ήταν δύσκολο να μαζέψω λεφτά για τη γέννα και τα πρώτα έξοδα του μωρού αλλά τα κατάφερα και μπορώ να ανασάνω πλέον ...Τώρα απλά περιμένουμε τη μεγάλη στιγμή :D

EwCip3.png

• 2 months later...

οχι απλα μου τα χαρισανε ειχα να διαλεγω κιολας απο αδερφες κουνιαδες 7 ανηψια κ ο δικος μου 8ος τελευταιος ολων. περιμεναν πως κ πως να τα ξεφορτωθουν. διαλεξα αναμεσα απο 4 κουνιες 2 παρκα 2 πρκοκρεβατα 3 καθ ι.χ απειρα ρουχα κτλ... προικισα αλλα 2 μωρα με αυτα που δεν ηθελα. κ τωρα τα ξεδιαλεγω δινω αρκετα στο ιδρυμα ΜΗΤΕΡΑ, ρουχα -παιχνιδια. σε μια φιλη μου. και τα πιο καλα ,μιλαμε για μαμα ψωναρα, (μαρκατα r. cavali polo armani κ.α) τα φυλαω για καποιον που να τα εκτιμησει δεοντως. αφου με καλυψανε με τα χοντρα τα σκαω για βλακειες... λες να τα πουλησω εδω να βγαλω κανενα σπασμενο??? ειδωμεν!

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμείς δυστυχώς καθότι είναι το πρώτο μωρό και στις 2 οικογένειες αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε τα πάντα. Δεν έχουμε ούτε από γνωστούς και φίλους γιατί η κόρη μου γεννήθηκε σε μια χρονιά που όλοι είτε μόλις είχαν γεννήσει είτε περιμέναν 2ο μωρό. Αλλά έχω ήδη δώσει πράγματα που δεν χρησιμοποιήσαμε και θα δώσω και όλα τα υπόλοιπα μόλις σταματήσουν να μας χρειάζονται.

There is no patch for human stupidity.

• 2 months later...

Εγω ανηκω στη μειοψηφια της ψηφοφοριας. Εχω παρει απο κακο ματι την υποθεση με τα μεταχειρισμενα. Πεθερα και κουνιαδα προσπαθησαν να βαλουν λογια στο συζυγο να παρω ολα τα πραγματα των παιδιων και μαλιστα του δωσαν καποια απο αυτα να τα φερει στο σπιτι χωρις να μπουν στο κοπο να μαθουν την δικη μου αποψη για το θεμα. Μαλιστα εγω εκανα κοριτσακι ενω η κουνιαδα μου εχει 3 αγορια και καταλαβαινετε τι σιελ μαζευτηκε σπιτι μου. Μαλιστα ειχαν συννενοηθει-ερημην μου παντα- να μας δωσει ρουχα της κορης του ενας ξαδερφος του αντρα μου. Τελικα, επειδη η ολη διαδικασια δεν μου αρεσε αφου με αφηνε εντελως απ'εξω και επειδη πιστευω πως μια που εγινα μαμα πρωτη φορα το παιδι αξιζει να εχει κατι καινουργιο επεστραφησαν ολα ευγενικα. Ειδικα στο καθισμα αυτοκινητου ειμαι αυστηρη. Θα κανω το σκ...το μου παξιμαδι και θα παρω καινουργιο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Ρε κορίτσια συμφωνώ στο πρώτο, για κρεββατάκι κλπ(εφόσον έχετε την ευχέρεια). Αλλά για ... παιχνίδια ακριβά fisher-price πχ τί έχετε να πείτε ? Ενώ δώρο(ρούχα) κάθε φορά πάω στον ανιψιό μου (ευχαριστώ- έτσι για τους τύπους- μία φορά δεν άκουσα από την νύφη μου-αλήθεια-), αυτή την φορά είχα την φαεινή ιδέα εκτός από το δώρο του, να του πάω και το θρανιάκι της παραπάνω μάρκας αφού λειτουργούσαν τα πάντα, έβαλα καινούργιες μπαταρίες και το ...έγλειψα με detol. O αδερφός μου το μόνο που μου πέταξε είναι : Eίσαι τρελή, μεταχειρισμένο παιχνίδι ? Αυτή επάνω το έχει κα΄νει Jumbo. Kαλέ μου, του λέω: του έχω πάρει άλλο δώρο και αυτό το έφερα γιατί ξέρω από τα δικά μου παιδιά ότι όσα παιχνίδια & να έχεις, τα παιδιά τα παίζουν όλα. Ανένδοτος γιατί φοβόταν την αντίδρασή της. Τελικά το άφησα στην μητέρα μου για όταν πηγαίνουν εκεί να έχει να παίζει. Τί έχετε να πείτε ?

Ρε κορίτσια συμφωνώ στο πρώτο, για κρεββατάκι κλπ(εφόσον έχετε την ευχέρεια). Αλλά για ... παιχνίδια ακριβά fisher-price πχ τί έχετε να πείτε ? Ενώ δώρο(ρούχα) κάθε φορά πάω στον ανιψιό μου (ευχαριστώ- έτσι για τους τύπους- μία φορά δεν άκουσα από την νύφη μου-αλήθεια-), αυτή την φορά είχα την φαεινή ιδέα εκτός από το δώρο του, να του πάω και το θρανιάκι της παραπάνω μάρκας αφού λειτουργούσαν τα πάντα, έβαλα καινούργιες μπαταρίες και το ...έγλειψα με detol. O αδερφός μου το μόνο που μου πέταξε είναι : Eίσαι τρελή, μεταχειρισμένο παιχνίδι ? Αυτή επάνω το έχει κα΄νει Jumbo. Kαλέ μου, του λέω: του έχω πάρει άλλο δώρο και αυτό το έφερα γιατί ξέρω από τα δικά μου παιδιά ότι όσα παιχνίδια & να έχεις, τα παιδιά τα παίζουν όλα. Ανένδοτος γιατί φοβόταν την αντίδρασή της. Τελικά το άφησα στην μητέρα μου για όταν πηγαίνουν εκεί να έχει να παίζει. Τί έχετε να πείτε ?

Την επόμενη φορά lop μου να πας αυτό που θες σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, θα πιάσει τόπο και θα κάνουν πανηγύρι από τη χαρά τους!

Όταν γεννήθηκε ο γιός μου, τα πήραμε όλα - φθηνά μεν αλλά - καινούρια. Από ιδεολογία (νεογέννητο / να μην έχει ξένα πράγματα / μικρόβια, κ.λ.π.) αλλά και από τη χαρά μας!! Τώρα, δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ οτιδήποτε - αρκεί να το χρειαζόμαστε και να είναι σε καλή κατάσταση.

Φυσικά, δίνω κι ότι δεν μας χρειάζεται σε άλλους ανθρώπους. Ακόμα και παπούτσια. Υπάρχουν κάποιοι που για να μην περπατάνε τα παιδιά τους ξυπόλητα, αγνοούν τους μύκητες...

Μόνο μην μιζεριάζουμε γενικώς. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν οικονομική δυνατότητα και ζητάνε πάντα και τα πάντα από τους άλλους για να μην χαλάσουν αυτοί ούτε ένα ευρώ. Όχι τίποτα άλλο αλλά αυτό που παίρνουν, το στερούν από κάποιον που το έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...