Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΑ ΔΙΔΥΜΑ!!!!

φεη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 106
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

egw gennisa prin 3,5 mines 2 morakia monoxoriaka me enan plakounta.an eksaireseis to oti einai genikotera mia egimosini pou thelei ligo perissoteri prosoxi logw 2 embriwn, itan mia fy-si-o-lo-gi-ko-ta-ti egimosini, den eixa kanena apolitws problima, ta paidia genithikan stin arxi tou enatou mina kai den bikan katholou thermokoitida.itan ola mia xara.

gkjdp3.png

• 1 month later...
Είναι η γυναίκα μου έγκυος σε μονοχοριακά διαμνιακά διδυμάκια αγοράκια και είναι λίγο ιδιαίτερη περίπτωση λόγω του κοινού πλακούντα που τα τροφοδοτεί. Επειδή στο χώρο αυτό σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα ζευγάρια που είχαν αντίστοιχες εγκυμοσύνες μπορείτε να μου πείτε πόσο στενά σας παρακολουθούσαν οι ιατροί σας;

Εμείς τα έχουμε πάρει λίγο με το γιατρό και σκεφτόμαστε να τον αλλάξουμε. Είμαστε στην 24 εβδομάδα και θέλουμε να γεννήσουμε σε κρατικό νοσοκομείο (π.χ. Αλεξάνδρα, Έλενα).

Δείχνει λίγο αδιάφορος και είναι του στυλ καλά φαίνονται τα λέμε τον άλλο μήνα... Του λέμε με όλα αυτά που έχουμε διαβάσει στο internet για το σύνδρομο υποκλοπής (tts), δεν χρειάζεται να τα παρακολουθούμε πιο τακτικά; Μας απαντάει: Μπααα... Δεν έχει φανεί ακόμα κάτι.... τα λέμε στον 7ο...

Έχετε να μας προτείνετε κανένα γιατρό που να έχει σχετική εμπειρία και να μείνατε ευχαριστημένοι/ες από την συμπεριφορά του και την αντιμετώπιση της περίπτωσή σας;

Καλησπέρα έχουν περάσει και 2 μήνες από την ανάρτηση οπότε η γυναίκα σου πρέπει να έχει γεννήσει ή να είναι στις μέρες της. Ελπίζω να πήγαν όλα καλά! Εγώ είμαι στην 30εβδομάδα σε δίδυμα μονοχωριακά, διαμνιακά αγοράκια, και σε 4 εβδομάδες θα τα γεννήσω. Από την αρχή που είδε η γιατρός ότι είναι στον ίδιο πλακούντα με έβλεπε κάθε 2βδομάδες. Μετά την αυχενική διαφάνεια όπου είχαν μεγάλη διαφορά ξεκίνησε να με κοιτάει και στο μαιευτήριο πιο συχνά. Στην 25 εβδομάδα έκανα και ηχοκαρδιογραφική εξέταση όπου στο ένα έμβρυο μια αρτηρία είναι μισό φραγμένη. Οπότε με εξετάζει και έμβρυο καρδιολόγος κάθε 2 εβδομάδες. Γενικά έκανα περισσότερες εξετάσεις απ’ότι στο πρώτο μου παιδί. Από την αρχή μου εξήγησαν όλα τα ενδεχόμενα και τη ενέργειες μπορούμε να κάνουμε (Επέμβαση διαχωρισμού του πλακούντα στην Αγγλία από τον κο Κύπρο Νικολαΐδη κορυφή στα μονοχωριακά!). Συνεχίζω και εύχομαι να περάσου ομαλά οι 4 εβδομάδες μέχρι να γεννήσω.

• 3 months later...

ειμαι ακριβως στην ιδια κατασταση με εσας . με παρακολουθει καθε 2 εβδομαδες, και αν κατι συμβει και νιωθω περιεργα(διαφορα πονακια )πηγαινω και μου κανει εαν υπερηχο... επειδη ειναι μαζι σε εναν σακο με μετραει οποτε πηγαινω στα κιλα(δεν πρεπει να παρω ειπε πολλα μεχρι 5 λογω της καισαρικης που θα γινει να μην υπαρχει πολυ λιπος) συνηθως η διδυμη και τριδυμη κυηση με καισαρικη ειναι.και φυσικα μετραει και τα παιδια μηπως δεν αναπτυσονται αναλογα και τα δυο.εξετασεις αιματος καθε 1 1/2 μηνα.σε περιπτωση καποιας αλλαγης.

• 6 months later...

Κορίτσια τα φώτα σας!! Στην αυχενική που έκανα αυτη την εβδομαδα μας είπαν ότι έχουμε μονοχοριακά δίδυμα,μας είπε ότι είναι μια επικυνδυνη κύηση λόγω της υποκλοπής και ότι πρεπει να κανω απο την 16 εβδομαδα συνεχεια υπερυχους για να το επιβλέπουμε.Μάλιστα μου είπε ότι αν γίνει νωρίς δεν ξερει τι μπορεί να γίνει ίσως λειζερ στην Αγγλία αλλιως αν υπάρχει ήπια υποκλοπη θα δουμε για καισαρική νωρίς. Μας είπε ότι στατιστικα θα γεννησω πριν τις 32 εβδομάδες. Ολα αυτα μας τρελαναν!!!!

Σας παρακαλω έχει τύχει το ίδιο σε κάποια κοπέλα?>Πως πήγε η εγκυμοσύνη?

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Διάβασε από την αρχή το τόπικ και μην τρομάζεις.

Φυσικά οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να σε ενημερώσουν για τους κινδύνους της μονοχοριακής,αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί κάτι κακό.Ούτε είναι στάνταρ το να γεννήσεις πρόωρα.

Όπως βλέπεις τα κοριτσάκια μου είναι 28 μηνών πια...

Γέννησα στις 36+2 εβδομάδες,προγραμματισμένα με καισαρική γιατί η γιατρός μου θεώρησε ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο,και τα μωρά μου είχαν πολύ καλό βάρος, 2400 και 2100 κιλά.

Σε όλους τους υπερήχους που έκανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλα ήταν πολύ καλά.

Δε σου κρύβω ότι αγχώθηκα κι εγώ πάρα πολύ στην αρχή και καταλαβαίνω απόλυτα τους προβληματισμούς σου,αλλά όλα είναι απλά πιθανότητες,δε σημαίνει ότι θα συμβούν οπωσδήποτε.

Για την αντιμετώπιση των αναστομώσεων που προκαλούν την υποκλοπή στην Αγγλία με είχαν ενημερώσει κι εμένα,όπως επίσης μου είχαν πεί πως αν εμφανιστεί το σύνδρομο γύρω στις 33 εβδομάδες,θα μου τα έπαιρναν τότε και θα είχαν πολλές πιθανότητες βελτίωσης.

Όμως δε συνέβη τίποτε από αυτά,είχα πολυ καλή εγκυμοσύνη χωρίς καν συσπάσεις,έπεσα και μια εβδομάδα πριν γεννήσω και χτύπησα, αλλά οι μικρές εκεί...ακλόνητες :P

Μην αγχώνεσαι,θετικά να σκέφτεσαι και εύχομαι να έχεις καλή εγκυμοσύνη.Ό,τι θελήσεις εδώ είμαστε.

zitamar καταρχην σου ευχομαι με το καλο τα μωρακια σου.

οντως η μονοχοριακη κυηση διδυμων εχει καποιες παραπανω ιδιαιτεροτητες απο την διχοριακη κυηση.

εγω μολις πριν απο δυο μηνες γεννησα τα κοριτσακια μου (ομοζυγωτικα).φυσικα ο γιατρος απο την αρχη εσπευσε να με ενημερωσει για τους κινδυνους που υπαρχουν κ για τις προοπτικες που μπορουμε να ακολουθησουμε.οντως ο διαχωρισμος του πλακουντα γινεται στην Αγγλια απο τον Κυπρο Νικολαιδη με λεηζερ.Μαλιστα ο δικος μ ου γιατρος φευγει σε ενα μηνα να παει μαζι του εκει να εκπαιδευτει κ αυτος σε αυτη τη μεθοδο.

Η δικη μου εγκυμοσυνη πηγε ανελπιστα καλα!!!!!δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.μεχρι κ τελευταια μερα κολυμπουσα,οδηγουσα,εκανα τα παντα στο σπιτι!!!!!κ τα κοριτσακια μου ηταν κ ειναι μια χαρα!!!

φυσικα γεννησα με καισαρικη.στα μονοχοριακα δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη.

σου ευχομαι να εχεις μια εγκυμοσυνη σαν τη δικη μου.ο,τι απορια εχεις εδω ειμαι!!!

• 1 month later...

κοριτσια καλησπερα !!

ειμαι 6 εβδομαδων και χθες που πηγα στο γιατρο για υπερηχο ειδαμε 2 εμβρυακια στον ιδιο αμνιακο σακο και ακουσαμε τις καρδουλες τους!!:shock:

μου ηρθε πολυ ξαφνικο γιατι δεν εχω κανει εξωσωματικη και δεν εχω στην οικογενεια δυδιμα..

ο γιατρος μου ειπε οτι επειδη ειναι μονοχωριακα υπαρχει η πιθανοτητα να καλλησουν οι λωροι τους και το ενα να τραβαει πιο πολυ αιμα και το αλλο να υποσιτιζεται...τοτε θα χρειαστει επεμβαση να ξεκολλησουν οι λωροι αλλα ειναι δυσκολη και εχει κινδυνους...βεβαια η πιθανοτητα να γινει αυτο ειναι μικρη 10%...

εχει καμια απο εσας παρομοια εμπειρεια?

βεβαια εχω αγχωθει και για το μετα

πωσ θα τα καταφερω με τα δυο μωρα?και εχω ηδη ενα αγορακι δυομιση ετων

εχει καμια απο εσασ γεννησει δυδιμα?

εχω και εγω μονοχωριακά δίδυμα και είμαι στην 22 εβδομαδα. Και εμένα με τρομαξαν παρα πολύ στην αρχή αλλα πιστευω ότι ολα θα πανε καλα. Αυτο σίγουρα που γίνεται στα μονοχωριακά είναι ότι σε βλεπει ο γυναικολόγος σου καθε 2 εβδομάδες και όχι καθε 4. Το προβλημα της υποκλοπής υπάρχουν σε όλα τα διδυμα απλα στα μονοχωριακά περισσότερο.

Οσο αναφορά πως θα τα καταφέρεις πιστεύω ότι η φύση μας κάνει πολύ δυνατές και με απιστευτες αντοχες όταν γινόμαστε μητέρες οποτε μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλα!!!:D:D

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου και να χαίρεσαι και το παιδάκι σου.

Τα μονοχοριακά δίδυμα δεν εμφανίζονται ούτε λόγω εξωσωματικής, ούτε λόγω κληρονομικότητας. Είναι απλά τυχαίο γεγονός. Για την υποκλοπη, νομίζω πως με κάλυψε η προλαλήσασσα! Απλά η εγκυμοσύνη σου θέλει περισσότερη παρακολούθηση, όπως βέβαια και κάθε διδυμοεγκυμοσύνη (εμένα ήταν διχοριακά, διαμνιακα).

Για το δεύτερο ερώτημα της εμπειρίας με τα δίδυμα: είναι απλώς τέλεια! Και αποκτάς δυνάμεις που πότε δεν πίστευες ότι είχες!

JhX4p3.png

κοριτσια τα μονοχωριακα ειναι αυτα τα δυδιμακια που ειναι ολοιδια????φοβερο θα ειναι σαν εμπειρια δυδιμακια σας ζηλευω

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

κοριτσια να ειστε καλα!!!!!!

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας !!!

πραγματικα μου δωσατε πολυ κουραγιο!!!!!

zitamar καλη συνεχεια στην εγκυμοσυνη σου και ολα να πανε καλα μεχρι το τελος!!

twins 2010 να σου ζησουν τα μωρακια σου!!!

teddy-tedi τα μονοχωριακα διδυμακια ειναι αυτα που ειναι ολοιδια ναι!!!

ιδιο φυλο-ιδια φατσα!!να δω πως θα τα ξεχωριζω!!!

τί καλά που έχεις διδυμάκια!!!!!!!!

όλα καλά θα πάνε, να μην αγχώνεσαι!

και δυνάμεις, δεν θα βρεις!!!! έχεις αλλά δεν το ξέρεις!

με το καλό εύχομαι να έχεις μια πολύ όμορφη διδυμοεγκυμοσύνη!!!!!

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

alejandra μου με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου και να είναι και τα δυο καλά. Φαντάζομαι πως είναι λογικές οι φοβίες σου και η καθεμιά μας θα τις είχε στη θέση σου. Μόλις τα πάρεις στην αγκαλίτσα σου όμως πιστεύω πως θα τα ξεχάσεις όλα.

Τώρα είμαι στο τραπέζι μιας βάφτισης τριδύμων. Ο άντρας μου είναι DJ και έχω έρθει για παρεούλα. Τους βλέπω και τους χαίρομαι. Θα τραβήξουν ένα αγγούρι τα πρώτα χρονάκια αλλά μετά θα το απολαύσουν..... Ασε που είναι μια διαφορετική εμπειρία κι αυτό!

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω patousaki mou !!!

μακαρι να ναι ετσι οπως τα λες...

manoulina σ ευχαριστω και εσενα!!

τριδυμα!!!!πωπω!! τα διδυμα ειναι μια χαρα.....!!!και οπως λες και εσυ θα ειναι μια διαφορετικη εμπειτεια και για μενα..!!

με το καλο τα μωρακια σου!!! κ εμενα μονοχωριακα ηταν ... ο γιατρος πρεπει να σου πει ολες τις πιθανοτητες κ γι΄αυτο στα ειπε ετσι... αυτες οι εγκυμοσυνες θελουν ποοοοολυ ξεκουραση!!!!κ τα μονοχωριακα ειναι τυχαια.... οσο για το μετα....? ανακαλυπτεις οτι εχεις ποοοολες αντοχες σαν ανθρωπος!!!!!!!! καλα τρεχαματα:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!!!

t7XLp3.png

ευχαριστω sofia m !!

φανταζομαι ολες εσεις με τα διδυμακια θα εχετε καποια βοηθεια ετσι δεν ειναι?

γιατι εγω σκεφτομαι να παρω καποια κοπελα να με βοηθαει γιατι η μητερα μου εργαζεται και δεν μπορει και η πεθερα μου μενει στην επαρχια...

τωρα που εχω ενα παιδακι τα καταφερνω μονη μου αλλα οταν με το καλο γενηθουν τα μωρακια οσες αντοχες και να εχω νομιζω οτι μονη μου δεν θα τα καταφερω...;(

• 8 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας. Είμαι 18 εβδομάδων έγκυος και έχω διαγνωσθεί με μονοαμνιακά μονοχοριακά δίδυμα. Η κύηση θεωρείται η πιο επικίνδυνη από όλες γιατί έχει πάρα πολλές επιπλοκές. Χρειάζομαι ένα γιατρό στην Αθήνα που να κάνει σωστή και συστηματική παρακολουθηση μετά από κάποιες εβδομάδες με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες κυησεις. Χρειάζομαι κάποιον με υπομονή και να πάρει σωστές αποφάσεις τη σωστή στιγμή,  μια και τα μωρά θα πρέπει να γεννηθούν πρόωρα αλλά δε θα ήθελα υπερβολικά πρόωρα. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κι άλλες μανούλες με παρόμοια κατάσταση. Είμαι στην 18η εβδομάδα σε δίδυμη κύηση και τα μωράκια μας μοιραζονται έναν πλακούντα. Μας είχαν ενημερώσει οι γιατροί για το ενδεχόμενο της υποκλοπής ,μέχρι ώρας όλα ήταν όμως πολύ φυσιολογικά. Σήμερα στον τελευταίο μας υπέρηχο είδαμε ότι το ένα ,το μεγάλο μας έχει φτάσει τα 240 γραμμάρια ενώ το δεύτερο στα 190. Η γιατρός δε μας τρόμαξε κατευθείαν αλλά όπως και σε εμάς έτσι και σε εκείνη μπήκε στο μυαλό ο φόβος της υποκλοπής. Ξέρετε κάτι ; Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα! Μόλις σήμερα μάθαμε ότι έχω μονοχοριακα δίδυμα. Σε δυο σάκους δλδ με ένα πλακούντα. Διαβάζω πολλές ιστορίες εδώ μέσα αλλά είναι όλες πολύ παλιές (πριν 8-10χρονια). Υπάρχει καμία με παρόμοια ιστορία πιο πρόσφατη  ;; Πιστεύω θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε. 
Είμαι στην 9η εβδομάδα και τρομοκρατήθηκα με όλα αυτά που μου είπε ο γιατρός σήμερα. 

Just now, central είπε:

Καλησπέρα! Μόλις σήμερα μάθαμε ότι έχω μονοχοριακα δίδυμα. Σε δυο σάκους δλδ με ένα πλακούντα. Διαβάζω πολλές ιστορίες εδώ μέσα αλλά είναι όλες πολύ παλιές (πριν 8-10χρονια). Υπάρχει καμία με παρόμοια ιστορία πιο πρόσφατη  ;; Πιστεύω θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε. 
Είμαι στην 9η εβδομάδα και τρομοκρατήθηκα με όλα αυτά που μου είπε ο γιατρός σήμερα. 

Καλησπέρα! με το καλο τα μωρακια σου! γιατι τρομοκρατηθηκες; τι σου ειπε; εγω ειμαι στον 8ο μηνα και περιμενω τα διδυμακια μου βεβαια εμενα ειναι διχοριακα διαμνιακα. εχει στο facebook ομαδες για διδυμα μπορεις να γινεις μελος και να ενημερωθεις! π.χ διδυμα υποστηριξη σε εγκυμοσυνη - θηλασμο , διδυμομανουλες εν δρασει. Μπορεις να μαθεις πολλα απο κει. Να απολαυσεις την εγκυμοσυνη σου, να προσεχεις και ολα θα πανε καλα! και σημαντικο βεβαια να εχεις και εναν γιατρο υποστηρικτικο!

Just now, Nansy29 είπε:

Καλησπέρα! με το καλο τα μωρακια σου! γιατι τρομοκρατηθηκες; τι σου ειπε; εγω ειμαι στον 8ο μηνα και περιμενω τα διδυμακια μου βεβαια εμενα ειναι διχοριακα διαμνιακα. εχει στο facebook ομαδες για διδυμα μπορεις να γινεις μελος και να ενημερωθεις! π.χ διδυμα υποστηριξη σε εγκυμοσυνη - θηλασμο , διδυμομανουλες εν δρασει. Μπορεις να μαθεις πολλα απο κει. Να απολαυσεις την εγκυμοσυνη σου, να προσεχεις και ολα θα πανε καλα! και σημαντικο βεβαια να εχεις και εναν γιατρο υποστηρικτικο!

Έχει μεγάλη διαφορά γιατί εμένα έχουν ένα πλακούντα . Εσένα είναι το κάθενα στο δικό του σάκο με το δικό του πλακούντα. Με ένα πλακουντα υπάρχει 20% περίπου πιθανότητα να ύπαρχουν σοβαρές επιπλοκές ( με χειρότερο σενάριο να τα χάσω και τα δυο) :/

Just now, central είπε:

Έχει μεγάλη διαφορά γιατί εμένα έχουν ένα πλακούντα . Εσένα είναι το κάθενα στο δικό του σάκο με το δικό του πλακούντα. Με ένα πλακουντα υπάρχει 20% περίπου πιθανότητα να ύπαρχουν σοβαρές επιπλοκές ( με χειρότερο σενάριο να τα χάσω και τα δυο) :/

Δ εχω προσωπική εμπειρια

Απο οσο ξερω μπορεί επειδή μοιράζονται τον πλακούντα να μην τρέφεται επαρκώς το ενα απο τα δυο

Σίγουρα έχεις μια πιο δύσκολη εγκυμοσυνη, κ χρειάζεσαι σωστή κ συχνή παρακολουθηση

Ευχομαι όλα να πάνε καλά κ να έχεις δύο γερά μωρακια αγκαλια! 

Just now, central είπε:

Ναι το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό.γενικα οι διδυμες κυησεις θεωρούνται υψηλού κινδύνου..στη δική σου περίπτωση καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρξουν περισσοτερες επιπλοκές.με την σωστή παρακολούθηση τις μειωνεις..δεν σημαινει οτι θα συμβεί κάτι κακο.σου εύχομαι να έχεις μια τέλειομηνη εγκυμοσύνη και 2 γερά μωράκια στην αγκαλιά σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...