Doubletrouble

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  21
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

4 Neutral

1 ακόλουθος

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Καλησπέρα Ειρήνη Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να πει κανείς για να απαλύνει λίγο αυτό που νιώθεις... εύχομαι ο χρόνος να σε βοηθήσει να συνέλθεις όσο το δυνατόν συντομότερα κ στην επόμενη να σταθείς πιο τυχερή. Μαζί με το χρόνο βέβαια θα χρειαστεί κ κάποιος επιστήμονας που θα σε καθοδηγήσει.. φαντάζομαι δεν έγινε κάποια βιοψια/καρυοτυπος στο έμβρυο, αλλιώς θα είχατε πιθανόν κάποιος απαντήσεις. Ίσως να μίλαγες με κάποιον γενετιστή? Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να βρεις έναν γυναικολόγο που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη..
 2. Σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά κ να μπορέσεις σύντομα να πάρεις τα πάνω σου.. ξέρω θα ακουστω από γραφική έως εριστικη , αλλά προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις θετικές σκέψεις. Εύχομαι να είναι η τελευταία δοκιμασία που περνάς.. Υπέροχα! Μέρα με τη μέρα κούκλα μου! Εγώ κράταγα μικρό καλάθι ακόμα κ μετά την αμνιοπαρακεντιση! Δυστυχώς δε μπορώ να απολαύσω την εγκυμοσύνη όπως κάποια κοπέλα που δεν είχε ποτέ άσχημη εμπειρία. Σκέψου θετικά! Εμένα με βοήθησε η σκέψη πως ότι κ να συμβεί σημαίνει ότι έτσι έπρεπε να γίνει.... Εύχομαι να επικοινωνείς μαζί μας με όλο κ πιο ευχάριστα νέα!
 3. Καλησπέρα Πώς είσαι? Έχεις νεότερα? Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς ακόμα... Δυστυχώς όσες είχαμε ανάλογες εμπειρίες ξέρουμε ότι ειδικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι βασανιστικό. Θα πηγαίνεις μέρα με την ημέρα... Καλά έκανες κ ξεκίνησες τις αγωγές σου αμέσως αν κ φαντάζομαι πλέον θα είσαι σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.. Εγώ διανύω την 34 εβδομάδα κύησης μετά από 3 αποτυχημένες εγκυμοσύνες, οπότε ναι μπορώ να σου πω πως όλα γίνονται! Πολλές κοπέλες είχαν αίσιο τέλος, οι ιστορίες διαφέρουν Αλλά πρέπει σε κάθε.περίπτωση να παραμένουμε θετικοί! Σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις ευχάριστα νέα κ μια τελειομηνη εγκυμοσύνη

 4. Διαφημίσεις


 5. Καλησπέρα Δεν τίθεται θέμα αδιακρισιαςμιας κ γι αυτό το λόγο βρισκόμαστε εδώ, να ανταλλάσουμεπληροφορίες κ εμπειρίες . Εγώ λοιπόν μετά από έλεγχο καρυοτυπου που έκανα, ανακάλυψα ότι έχω μια κατά Robertson χρωμοσωματικη μετάθεση, η οποία σε εμένα δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα Αλλά μπορεί να δημιουργήσει θέματα κατά την αναπαραγωγή. Εν ολίγοις, η φύση στην προσπάθεια της να ισορροπήσει το γενετικό υλικό μπορεί να δημιουργήσει έμβρυα με χρωμοσωματικες ανώμαλιες. Οπότε αυτό μπορεί να είναι η απάντηση για τις αποβολές, μιας κ όλες συνέβησαν στο πρώτο τρίμηνο (Η πλειοψηφία των αποβολών πρώτου τριμήνου οφείλονταν σε τέτοιου είδους ανώμαλιες). Μιλησα με γενετιστή ο οποίος με πληροφόρησε για όλα τα ενδεχόμενα κ τις επιλογές μου.. Αυτή όμως ήταν η δική μου ιστορία.. θα πρέπει να εξετάζεται μεμωνομενα η κάθε περίπτωση γτ τα ενδεχόμενα είναι πολλά όπως ανέφερε κ η @vas_sofia Εύχομαι να βρεις τον τρόπο να κάνεις ένα ραντεβού για αρχή με γενετιστή ή κάποιον καλό γυναικολόγο που θα σε κατευθύνει. Όσο κ μη αναπτυγμένη να είναι η χώρα που βρίσκεσαι θα υπάρχουν επιστήμονες που να είναι ενήμεροι κ πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Μέχρι να συμβεί αυτό, εγώ σου εύχομαι να είναι απλά μεμονωμένα περιστατικά οι αποβολές σου κ η επόμενη να είναι κ η τυχερή!
 6. @abebablom συγχαρητήρια κοριτσάρα! Πολύ όμορφα νέα! Στην 24 είμαι εγώ, κοντά κοντά θα γεννήσουμε! Γιατί θα συμβεί! Κ δεν ακούω κουβέντα! @Hope.t μην υποτιμάς καθόλου τον παράγοντα άγχος... Δεν είναι ότι το καταλαβαίνουμε κ πάντα.. Εγώ θα.σου συνιστούσα όσο μπορείς να αφήσεις το κομμάτι εγκυμοσύνη στην άκρη κ απλά να ευχαριστιέσαι τον έρωτα με τον άντρα σου. Σαν να μην είχες ποτέ εγκυμοσύνη.. Σαν να μην ξέρεις καν πόσο "ευκολα" μπορείς να.μεινεις έγκυος..... Από την άλλη σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις δίκιο κ όντως να.μην είσαι αγχωμένη. Το να συμβεί μια σύλληψη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δε μπορούμε πάντα να ελέγξουμε... άσε τη φύση να κάνει τη δουλειά της όπως ξέρει
 7. @Hope.t καλησπέρα κ από μένα. Έχω κ εγώ 3 αποβολές πρώτου τριμήνου στο ενεργητικό μου. Μετά από κάθε αποβολή μου συνιστούσαν και διαφορετικούς χρόνους για να ξεκινήσουμε πάλι προσπάθειες.. Στο εξωτερικό που μένω μου είχαν πει πως μετά από αποξεση θα πρέπει να περιμένω μέχρι κ 3 κύκλους ενώ στην Ελλάδα ο γιατρός μου έδωσε το οκ από τον επόμενο κιόλας κύκλο... Οπότε δε ξέρω να σου απαντήσω όσον αφορά καθαρό το ιατρικό κομμάτι του θέματος (βέβαια εσύ αφού είσαι 6 μήνες μετά δεν σε αφορά) Πιο βασικό όμως για μένα είναι ο ψυχολογικός παράγοντας. Πόσο χρόνο χρειάζεται η κάθε κοπέλα για να νιώσει παλι έτοιμη κ δυνατή να ξανά δοκιμασει. Εγώ συγκεκριμένα ε7χα 2 εγκυμοσύνες μέσα σε 6μηνες Αλλά μετά τη δεύτερη αποβολή πήρα το χρόνο μου γτ εγώ δεν ένιωθα δυνατή... Μετά από περίπου 6 μήνες ξανάεμεινα έγκυος αλλάδυστυχώς κ αυτή η εγκυμοσύνη παλινδρόμισε. Εκεί ασχολήθηκα πιο εντατικά στο τι μπορεί να προκαλεί τις αποβολές.. ψαχτηκα ενημερώθηκα εξεταστηκα μα περισσότερο προσπάθησα να εκπαιδεύσω το μυαλό μου να μη σκέφτεται αρνητικά κ να πειστώ ότι θα καταφέρω κ εγώ να έχω κάποια στιγμή το μωρό μου αγκαλιά.. χρειάστηκα περίπου 1 χρόνο για να το διαχειριστώ κ από τη στιγμή που είπαμε ότι προσπαθούμε πάλι χρειάστηκε ευτυχώς μόνο ένας χαμένος κύκλος. Η επόμενη περίοδος δεν ήρθε ποτέ κ τώρα διανύω την 23 βδομάδα κύησης με ένα υγιέστατο αγοράκι. Ακόμα φοβάμαι δε το κρύβω.. φοβάμαι ότι θα φάω καμία κρυαδα κ ανησυχώ κάθε φορά που δεν ακούω το μωρό για πολλές ώρες Αλλά προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να με κρατάω ψύχραιμη.... Τέλος θα σου πω κάτι που μου είπε ένας γυναικολόγος σε δικές μου μαύρες στιγμές... "μήτρα η οποία έχει συλλάβει στο παρελθόν, αργά ή γρήγορα θα γεννήσει " Μην το βάζεις κάτω!
 8. Σου εύχομαι κάθε ευτυχία! Να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Όλες μας νομίζω ότι φανταζόμασταν ακριβώς το ίδιο για τις εγκυμοσύνες μας. Ότι, να μωρέ θα μείνω έγκυος θα κυλήσουν εννιά μήνες εεε άντε το πολύ πολύ να ζοριστω λίγο στη γέννα Αλλά να θα έχω ένα μωράκι... Αλλά δεν! Χαχαχα Γι αυτό όμως δε φταίμεεμείς κορίτσια... φταίει η κοινωνία διότι οτιδήποτε άσχημο φροντίζει να το κουκουλώνει πίσω από κλειστές πόρτες λες και έτσι θα εξαλειφθεί. Φταίνε όλες αυτές οι κοπέλες που δεν μιλούν να τις στραβες που τους έχουν κάτσει και το ότι προβάλλεται μόνο ότι είναι τέλειο και "σωστό ". Κατανοώ το ότι όταν κάποιος περάσει κάτι άσχημο δε θέλει να το πολύ επαναφέρει στη μνήμη του, αλλά και το να μη το συζητάμε δε βοηθάει. Προοοοοοοοκαααλωωωωω λοιπόν (Όπως λέει και ο Μουτσινας, χαχαχα) τις κοπέλες να μιλάνε... να τα λέμε κορίτσια όλα... μόνο έτσι θα βοηθήσουμε και θα βοηθηθουμε.. και όχι μόνο για τις δυσκολίες στις εγκυμοσύνες μας.. σε ολα... γυναικεία αλληλεγγύη και girl power που να με πάρει!
 9. Εύχομαι να πάνε και στιςδύο μας (Κ σε όλα τα κορίτσια που ταλαιπωρούνται) καλύτερα κ απ ότι φανταζόμαστε. Εμένα η πρώτη μου σκέψη ήταν με εξωσωματική για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο που λένε. Όσο περνάει ο καιρός αρχίζω κ είμαι κ πιο δεκτική σε μια ακόμα προσπάθεια με φυσικό τρόπο. Ευτυχώς έχω την πολυτέλεια του χρόνου μιας και είμαι ακόμα 31, γτ σε διαφορετική περίπτωση δε θα το σκεφτόμουν καν.. Επίσης το γεγονός ότι πλέον ξέρω που οφείλονται οι αποβολές νομίζω θα με βοηθήσει ψυχολογικά σε περίπτωση που πάλι πάει κάτι στραβά.. ξεκινάω με μικρό καλάθι. Άλλα δε ξέρω ακόμα. Περιμένω απαντήσειςαπό το γενετιστή κ βλέπουμε. Μια ερώτηση μόνο εάν ξέρει κάποιος, σε περίπτωση εξωσωματικής μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι το έμβρυο θα είναι καθ' όλα εντάξει ή και πάλι μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα? Δύναμη, ελπίδα και όλα θα γίνουν κούκλα μου! Μας βλέπω να μας έρχονται 2-3 μωράκια μαζεμένα!
 10. Καλησπέρα κορίτσια! Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας! Για όσες δεν έχουν διαβάσει την ιστορία μου, έχω τρεις ατυχές εγκυμοσύνες(2 αποβολές και μια παλινδρομη) και δεν είχαμε βρει την αιτία μέχρι χτες. Επιτέλους λοιπόν έχουμε κάτι το οποίο μπορεί να δικαιολογεί τις ατυχίες μας. Μετά από εξέταση περιφερειακού αίματος (είχαμε κάνει και μοριακό καρυοτυπο προϊόντος αποβολής, το οποίο δε μας έδειξε τπτ) βρήκαμε λοιπόν ότι ο άντρας μου είναι υγιέστατος αλλά εγώ έχω μετάθεση χρωμοσωματος τύπου Robertson. Η μετάθεση είναι μεταξύ 14 και 15 χρωμοσωματος. Ακόμα δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, την ερχόμενη Δευτέρα έχω ραντεβού με τη γενετιστρια Αλλά απ όσο με ενημέρωσε ο γιατρός μου κ από ότι ψαχτηκα στο ίντερνετ, μια μετάθεση δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα συ ο άτομο που τη φέρει, μπορεί όμως να δημιουργήσει προβλήματα στο γονο, όπως μαθησιακές δυσκολίες, σύνδρομα και προβλήματα υγείας.. Δύο τα τινά: ή συνεχίζω τις εγκυμοσύνες και αν κάποια από αυτές συνεχιστεί βλέπω με αμνιοπαρακεντιση εάν το έμβρυο είναι υγείες ή κάνω επιλεκτική εξωσωματική γονιμοποίηση. Όπως σας είπα από Δευτέρα θα έχω νεότερα και φυσικά ακόμα δεν έχω ιδέα τι θα κάνω... Αυτό που ήθελα όμως να προωθησω με αυτό το μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να εξαντλουμε τις επιλογές που μας δίνει πλέον η επιστήμη και αργά ή γρήγορα βρίσκουμε και το λόγο και τις λύσεις.. Το ξέρω πολύ καλά ότι πονάει Αλλά μην απελπιζεστε κορίτσια....εαν και πίστευα ότι οι εξετάσεις μου θα ήταν καλές, δεν απογοητεύτηκα, ίσα ίσα χάρηκα γιατί τουλάχιστον τώρα ξέρω....
 11. Τις πρώτες 2 αποβολές τις είχα στη Γερμανία όπου εξετάσεις σου κάνει απευθείας ο γιατρός κ δεν τις παίρνεις στο χέρι όποτε ουσιαστικά δεν ήξερα καν ότι είχα έλλειψη φυλλικου. Κ ο βλακας ο γιατρός, θες από αμέλεια θες από αδιαφορία, πότε δε μου είπε να συνεχίσω το φυλλικο κ μετά την αποβολή. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη σκέψου που ήταν δίδυμη μου έδινε ένα συμπλήρωμα βιταμινών για το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης χωρίς να μου διπλασιάσει τη δόση μιας που κ μεγαλοσωμη κοπέλα είμαι κ ειχα δίδυμα κ ειχα έλλειψη φυλλικου... τεσπα.... Τώρα συνεχίζω το filicine όπως μου συνέστησε ο εδώ γιατρός και σε κάνα δυο βδομάδες θα πάω να δω πόσο ανέβηκε η τιμή κ θα κάνω κ για b12. Είμαι 5 μέρεςμετά την αποξεση και σήμερα ανέβασα δέκατα (δεκατα ήταν όταν μετρήθηκα κ αφού είχα πάρει Ντεπόν) ίσως είχα κ εχτές Αλλά δεν έβαλα θερμόμετρο Αλλά είχα πάρει Ντεπόν μιας κ ειχα πόνους στην κοιλιά. Είναι λογικό ή να θορυβηθω? Στην πρώτη αποξεση που είχα κάνει ούτε πυρετό ούτε πόνους είχα κ το αίμα κράτησε κάνα 3ημεερο ενώ τώρα καλά κρατεί... Σ ευχαριστώ
 12. Καλησπέρα.. λυπάμαι πραγματικά για ότι πέρασες κ σε νιώθω μιας κ την Παρασκευή έκανα κ εγώ αποξεση. 3 ατυχές εγκυμοσύνες έχω στο ιστορικό μου... Δεν μπορώ να σε συμβουλεύω για τπτ. Το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να δώσεις χρόνο στο κορμί κ στο μυαλό σου να ηρεμήσει και να επανέλθει.. Στην ψυχή μας πάντα θα υπάρχει αυτή η γρατζουνιά όσα χρόνια κ αν περάσουν, όσα παιδιά κ να μας έρθουν στο μέλλον... Μην πέφτεις στην παγίδα του "γτ σε μένα?".. Όταν το είπα στον άντρα μου κλαίγοντας μου απάντησε "κ αυτός που έχει καρκίνο γτ?.... γτ συμβαίνουν όλα στη ζωή?"... κάπως με έφερε στα ίσα μου γι αυτό κ το αναφέρω μπας κ βοηθήσω... δώσε χρόνο... γέμισε το χρόνο σου με ευχάριστες δραστηριότητες κ προσπάθησε να κρατάς το μυαλό σου απασχολημένο, δεν βγαίνει τπτ από το να φέρνουμε στη μνήμη μας.. εμένα με βοηθάει πολύ το διάβασμα κ η μουσική. Κ ξεκίνησα να μαθαίνω κ μια καινούργια γλώσσα. Από οποιαδήποτε δοκιμασία περνάμε ας προσπαθούμε να βγαίνουμε πιο δυνατές κ καλύτερες. Κ λίγο στα ιατρικά, έχεις κάνει εξετάσεις, θρομβοφιλιας, θυρεοειδή, ζάχαρόυ? Εγώ για παράδειγμα έχω τρομερή έλλειψη φυλλικου οξέος κ χωρίς να μου το έχει επιβεβαιώσει κανένας γιατρός, νομίζω πως εκεί οφείλονται οι αποβολές μου.. το κακο είναι ότι από την πρώτη κιόλας αποβολή κανένας γιατρός δε μου είπε να συνεχίσω το filicine μέχρι την επόμενη σύλληψη. Τώρα το κάνω κ αυτο κάπως με "κρατάει " κ νιώθω αισιόδοξη για την επόμενη φορά. Κ όπως έχω γράψει κ πιο πάνω, ένας γιατρός μου είπε πως μήτρα που συλλαμβάνει κανονικά, κάποια στιγμή παιδί θα κάνει.... Κουράγιο κούκλα μου...εύχομαι να βρεις σύντομα τη δύναμη
 13. Χαρά στο κουράγιο σου κούκλα μου και ολόψυχα σου εύχομαι να είναι η τελευταία απογοήτευση που γεύτηκες.... Εμείς στείλαμε το έμβρυο για καρυοτυπο και περιμένω αποτελέσματα σε 5 εβδομάδες. Είναι ο λόγος που κάθομαι Ελλάδα, αλλιώς θέλω να τρέξω πίσω στον άντρα μου γτ όλο αυτό το περνάω μόνη μου. Το στείλαμε για μοριακό που λέει έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δώσει απαντήσεις ακόμα και από νεκρό ιστό. Μετά την πρώτη περίοδο μου ζήτησε ο γυναικολογ ος να με ξαναδεί (Καλά αυτός είναι τυπικός ελεγχος) Αλλά ίσως στο ενδιάμεσο απευθυνθώ κ εγώ στο Έλενα για περαιτέρω απαντήσεις.. θα σας ενημερώσω σχετικά. Από την άλλη σκέφτομαι να γυρίσω Γερμανία και να αφεθώ στα χέρια των εκεί γιατρών ( μιας και εκεί έχω και ασφαλεια) αν και το θέμα της συνεννόησης το κάνει κάπως πιο δύσκολο. Άσε που έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δικούς μας γιατρούς! Εμένα η πρώτη αποβολή ήταν στις 6 εβδομάδες (πολύ σύντομη κύηση που ίσως αν δεν ήμουν ψιλιασμενη να μην την είχα πάρει και χαμπαρι) η δεύτερη ήταν στις 12 Αλλά με δίδυμη κύηση (Πιο δύσκολη εγκυμοσύνη εκ των πραγμάτων) και η τρίτη παλινδρομη στις 10. Έχω πιάσει όλο το φάσμα γι αυτό και πιστεύω ότι ίσως και να είναι τυχαία γεγονότα. Τι να πω... μακάρι να μπορούσα να πιστέψω στο θεό και να τα "έριχνα" σ αυτόν ή έστω να πιστεύα ότι με προσευχή όλα θα λυθούν. Πιστεύω όμως πολύ στον ανθρώπινο εγκέφαλο και στα θαύματα που μπορεί να δημιουργήσει το γυναικείο κορμί. Κουράγιο κορίτσια! Όσο για τη διατροφή που λες ίσως είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας! Ισορροπημένη και πλήρη διατροφη για να φτιάξουμε ένα υγιές σπιτάκι για τα "σποράκια" μας! Από Δευτέρα θα επισκεφθώ κ εγώ διατροφολόγο κ αυτή τη φορά θα ακολουθήσω τις εντολές του :p τώρα έχω σημαντικό λόγο αμή τι άλλο!
 14. Καλησπέρα. Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Έκανα εξετάσεις θρομβοφιλιας και ενώ ο πρώτος γυναικολόγος μου έδωσε και έκανα ενέσεις ο δεύτερος μου είπε ότι δεν έχω μετάλλαξη σε παράγοντα που να δικαιολογεί αποβολές. Ο παράγοντας laiden ήταν φυσιολογικός. Είχα κάποιες ετεροζυγιες Αλλά όπως μου εξήγησε ο γιατρός δεν υπαρχειάνθρωπος που να κάνει μοριακό έλεγχο και να τα βρει όλα φυσιολογικά. Κατά την άποψή του πάντως δεν δικαιολογούνται οι αποβολές. Η θυρεοτροπος ορμονη μου ηταν καλη στη γενικη που έκανα. Αν και παχουλουλα πότε δεν είχα θέμα με τον θυρεοειδή μου. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι ο καρυοτυπος...... στείλαμε το έμβρυο από την τελευταία εξέταση για μοριακό καρυοτυπο και αναμένω..... αν δε δείξει τπτ και αυτός ίσως να κάνουμε και καρυοτυπο ζεύγους... Είναι το μόνο που με αγχώνει.... Η έλλειψη φυλλικου που ανέφερα πιο πάνω πως σου φαίνεται σαν ενδεχόμενο? Μπορεί να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο ώστε να οδηγούνται οι εγκυμοσύνες σε αποβολή.... Εγώ λίγο που το έψαξα, θαρρώ πως ναι... Όπως λες κ εσύ που έκανες όλες τις εξετάσεις, απάντηση ουσιαστική δ2ν πήρες, οπότε τείνω να συμφωνήσω με έναν γιατρό που μου είπε ότι δεν έχουμε απαντήσεις για όλα και πως ίσως για αυτές τις αποβολές απαντήσεις θα έχουμε σε καμία 100αρια χρόνια.... Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να ελπίζουμε.... ότι θες πολύ, γίνεται! Τα φιλιά μου
 15. Μια άλλη φίλη του φόρουμ είχε παραθέσει ένα άρθρο το οποίο ανέφερε ότι έπειτα από μελέτη που έγινε, αποδείχτηκε ότι οι υπεργονιμες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποβάλουν επανειλημμένα από τις γυναίκες κανονικής γονιμότητας, γτ πολύ απλά π οργανισμός τους προχωράει σε σύλληψη και ανάπτυξη εμβρύου ακόμα και εγκυμοσύνες οι οποίες εξ αρχής δε θα έπρεπε να συμβούν. Η αλήθεια είναι πως με το σύζυγό δεν έχουμε προσπαθήσει ποτέ ιδιαίτερα για τις εγκυμοσύνες. Και οι 3 φορές ήταν με την πρώτη, οπότε ίσως και να ανήκω σε αυτή τη κατηγορία. Τι να πω, από κάπου ψάχνουμε παρηγοριά.. Αλλά θα συμβεί και για μας! Το κεφάλι ψηλά, δεν κάνουμε εμείς κάτι λάθος και συνεχίζουμε! Σου εύχομαι οοοοοτι καλύτερο και σύντομα μια τελειομηνη εγκυμοσύνη με ένα υγιέστατο μωράκι, που είμαι σίγουρη θα συμβεί!
 16. Και πολύ καλά κάνεις.... Κ εμένα υπήρχαν στιγμές που με έπαιρνε από κάτω Αλλά αποφάσισα πως με αυτή τη λογική δε γίνεται τίποτα. Ανυπομονώ να ξανά αρχίσουμε τις προσπάθειες και ότι γίνει. Είμαι σχεδόν πεπεισμένη ότι είναι 3 μεμονωμένα τυχαία γεγονότα και αυτή ν8μιζω είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Νομίζω η φωνούλα μέσα μας ξέρει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε γιατρό εκεί έξω. Εσένα με τόσες εξετάσεις σου βρήκαν κάτι το οποίο να δικαιολογεί αποβολές? Εχτές ξετιναζοντας πάλι τις εξετάσεις μου, έμεινα στο ότι έχω έλλειψη φυλλικο το οποίο λέει είναι υπεύθυνο για 50-75% των γεννητικών ανωμαλιών κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και ότι οι περισσότερες δημιουργούνται στις πρώτες 4 εβδομάδες κύησης. Πολύ πριν πάρουμε χαμπάρι δλδ την εγκυμοσύνη και αρχίσουμε το χαπάκι. Στη μοριακή επίσης βγήκα ετεροζυγη σε αυτόν ακριβώς τον παράγοντα (του φυλλικου) όποτε μες το μυαλό μου κάπως δικαι8λογησα τις αποβολές. Ίσως να ισχύει ίσως και όχι. Το θέμα είναι να μη το βάζουμε κάτω Αλλά επίσης να κρατάμε την ψυχραιμία μας. Συμβαίνουν κ χειρότερα πράγματα στη ζωή. Εγώ ν8μιζω πως μια μήτρα η οποία συλλαμβάνει κανονικάκάποια στιγμή θα μπορέσει να βγάλει εις πέρας και μια εγκυμοσύνη.