Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΑ ΔΙΔΥΜΑ!!!!


φεη

Recommended Posts

ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!! :D

ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΚΥΟΦΟΡΩ ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΑ ΔΙΑΜΝΙΑΚΑ ΔΙΔΥΜΑ!!!

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΓΙΝΕ ΟΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 9Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΑΙΣΙΩΣ ΤΗΝ 14η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ - ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΚ ΜΑΣ- ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΙΑ ΤΈΤΟΙΑ ΚΥΗΣΗ :

π.χ. ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΔΙΔΥΜΩΝ.

ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ....ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ.....ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΠΛΟΚΗΣ.

ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝΑ ΕΤΣΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΤΗΣΑΝ Ή ΚΥΟΦΟΡΟΥΝ :D ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΑ ΔΙΔΥΜΑ.

- ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

- ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΠΗΛΘΕ Ο ΤΟΚΕΤΟΣ?

- ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΜΩΡΑΚΙΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ? ( ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ !!!!)

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα Φαιη!

Δεν ειμαι μαμα διδυμων αλλα θα το ηθελα πολυ...

Φανταζομαι την χαρα σας. Εγω θα ελεγα να απολαυσεις την εγκυμοσυνη σου κ να μην αφησεις τιποτα να σκιασει την χαρα των μηνων που ερχονται.

Ολα θα πανε καλα.

Καλως ορισες!

Link to comment
Share on other sites

Φεη καλησπέρα!!!!

Κατ' αρχήν σου εύχομαι μια τέλεια εγκυμοσύνη!!Με το καλό να έρθουν τα μωράκια σου!!!Αν και οι δικές μου δεν είναι απο τα μονοχωριακά διδυμα να δεις που θα τα ξεχωρίζεις μια χαρά..μην έχεις αγχος γι ' αυτό.Ολοι μπορεί να τα μπερδεύουν εκτός απο εσένα!!!Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει καθόλου σ αυτήν την ενότητα τις εμπειριες μας κι απο την εγκυμοσύνη αλλα και μετα απο αυτήν.Αν όχι κάνε έναν κόπο!!!

Εγώ προσωπικά γέννησα στην 32η εβδομάδα και 1500kg η κάθε μία με καισαρική.Τα μωράκια μπήκαν για 25 μέρες εντατική και 28 μόνο θερμοκοιτίδα!!! Είναι συχνό φενόμενο ο πρόωρος τοκετός στα διδυμα αλλα οχι απόλυτος.Εξίσου πολλές κυήσεις φτάνουν την37-38 εβδομαδα και δεν μπαινουν καθόλου θερμοκοιτίδα(μην σε αγχώσω)Κατα την γνώμη μου θέλει στις τελευταιες εβδομάδες πολύ πολύ πολύ ξεκούραση για να το αποφύγεις.

Κοίτα να εφοδιαστείς με πολύ ξεκούραση γιατι μετά τρεχάτε ποδαράκια μου :lol::lol: !!!Αχ, την νοσταλγώ την εγκυμοσύνη μου!!!Να δεις σε λίγες εβδομάδες πως θα πηγαινει η κοιλιά σου :lol: Κοίτα να το τραβήξεις video.εγώ το μετάνωσα που δεν το έκανα :(ΑΑΑ και τώρα που είπα κοιλία(ένα ένα τα θυμάμαι) να βάζεις καθημερινά κρέμα για ραγάδες...Θα κάνεις πολύ μεγάλη κοιλίτσα να είσαι προετοιμασμένη :lol: Αυτά προς το παρόν!!!Τώρα το πώς είναι να έχεις 2 ίδια μωράκια θα σου απαντήσει κάποια άλλη μανούλα :roll::roll: ...Και πάλι με το καλό :D

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!! :D

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΠΛΩΝΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΙΜΑ ( ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ :!: ), ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ....

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ( ΧΑΖΕΥΩ ΕΠΙΠΛΑΚΙΑ , ΡΟΥΧΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!!!)

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites

Φέη είναι ακριβώς όπως τα είπε ο γιατρός σου.

Καίτοι είναι ακόμη νωρίς, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η υποκλοπή, σχεδόν σίγουρη στις περιπτώσεις μονοχοριακών μονο-δι- αμνιακών διδύμων.

Τα μονοχοριακά πάντα γενιούνται πρόωρα καθώς ο πλακούς γηράσκει νωρίτερα και ελλοχεύει πάντα το σύνδρομο.

Ωστόσο, κάνεις εξετάσεις κάθε δύο εβδομάδες με το που θα μπεις στην 19η εβδομάδα. Αν μέχρι την 29 - 30η συμβεί το σύνδρομο θα πας για lαser στην Αγγλία (μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου γίνεται αυτή η επέμβαση). Αν συμβεί μετά την 30η, στα πέρνουν πρόωρα και αντιμετωπίζονται τα ζητηματα της προωροτητας.

Υποκλοπή σημαίνει πρακτικά την αδυναμία τροφοδότησης του ενός εμβρύου από τον πλακούντα. Το αίμα που θα έπρεπε να παροχετεύεται και στα δύο μωρά αντιστοίχως, τώρα πηγαίνει στο ένα λόγω των αναστομώσεων που δημιουργούνται στον πλακούντα. Σκοπός της επέμβασης είναι το άνοιγμα των αναστομώσεων.

Αν αυτό συμβεί το σύνδρομο τότε ο δότης (του αίματος) κινδυνεύει εντός μήτρας, ο δέκτης κινδυνεύει εκτός μήτρας (εξηγήσεις μέσω πμ).

 

Πρωτού όμως φτάσεις να ανησυχείς για αυτό το σημείο, θ α πρέπει στον επόμενο υπέρηχο να ρωτήσεις αν εμφανίζεται ο πλακούς Λ ή ο πλακούς Τ. Αν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση (θα σου πει ο υπερηχογραφιστής), προχωράς και ξεχνάς το σύνδρομο. Αν εμφανισθεί ο πλακούς Τ, πρέπει να σε εχουν σε στενή παρακολούθηση και να ξεκουράζεσαι πολύ.

 

Συμβουλές γενικές:

1. Αν μένεις επαρχία, έλα Αθήνα. Προτίμησε μεγάλα μαιευτήρια με καλή εντατική μονάδα νεογνών. Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι.

2. Επέλεξε έναν γιατρό ή έχε τον για δεύτερη εκτίμηση, με εμπειρία στις κυήσεις /τοκετούς υψηλού κινδύνου.

3. Επέλεξε έναν καλό υπερηχογραφιστή.

4. Να ξεκουράζεσαι όσο πιο πολύ μπορείς. Διέκοψε την δουλειά αν εργάζεσαι.

5. αν καταλάβεις ότι ξαφνικά η κοιλιά σου πρήστηκε και δεν έχεις διάθεση για τίποτα, τότε τηλεφώνησε κατευθείαν στον γιατρό σου.

 

 

Αυτά εν συντόμω.

Εύχομαι καλή συνέχεια και να μην ανησυχείς για την ομοίότητα κλπ. Εϊναι πραγματικά δευτερεύοντα.

Αν θες ενημέρωνέ μας για την εξέλιξη της κύησής σου.

Επίσης, μπες και στην ενότητα των διδύμων να διαβάσεις.

 

Φιλικά πάντα :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πρωτού όμως φτάσεις να ανησυχείς για αυτό το σημείο, θ α πρέπει στον επόμενο υπέρηχο να ρωτήσεις αν εμφανίζεται ο πλακούς Λ ή ο πλακούς Τ. Αν πρόκειται για την πρώτη περίπτωση (θα σου πει ο υπερηχογραφιστής), προχωράς και ξεχνάς το σύνδρομο. Αν εμφανισθεί ο πλακούς Τ, πρέπει να σε εχουν σε στενή παρακολούθηση και να ξεκουράζεσαι πολύ.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΑΡΓΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ Λ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ Τ!!!!!

ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Φέη.

Η διαφορά του πλακούντα Λ και Τ είναι η εξής:

 

Στν υπέρηχο του πρώτου επιπέδου καλείται ο υπερηχογραφιστής να προσδιορίσει αν τα δίδυμα μοιράζονται ή όχι τον ίδιο πλακούντα (αν ήταν διζυγωτικά αυτό δεν θα είχε σημασία καθώς σχηματίζονται ευθύς εξ αρχής δύο χόρια, συνεπώς τα δύο έμβρυα είναι ανεξάρτητα , άρα ένα τέτοιο σύνδρομο (ttts) δεν θα είχε καμία θέση).

Αυτό είναι σημαντικό γιατί ο πλακούντας κατά κάποιο τρόπο προσδιορίζει αν επακολουθεί υψηλού κινδύνου κύηση ή αν η κύηση αναμένεται χωρίς προβλήματα.

Στον υπέρηχο ο υπερηχογραφιστής που είναι έμπειρος σε μία δίδυμη κύηση, κυριολεκτικά "βλέπει" αν σχηματίζουν τα έμβρυα στην βάση τους είτε το σχήμα Λ είτε το σχήμα Τ. Αν γνωρίζει πως να το δει ο γιατρός μπορεί να σου το δείξει και εσένα.

Αν σχηματίζεται το γράμμα Λ τότε φαντάσου πως οι πλαγιές του γράμματος είναι οι δύο πλακούντες ενώ η κορυφή του είναι το κοινό ωάριο από το οποίο προέκυψαν τα έμβρυα. Αρα έχουμε μονοζυγωτική κύηση αλλά διαμνιακή καθώς αναπτύσσονται δύο πλακούντες.

Τότε το σύνδρομο εμβυοεμβυικής μετάγγισης δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί καθώς τα έμβρυα έχουν δύο διαφορετικούς και ανεξάρτητους πλακούντες και τρεφονται κανονικά.

 

Αν όμως σχηματίζεται το γράμμα Τ, τότε φαντάσου ότι η παύλα -- απεικονίζει τα δύο έμβρυα στην καθε άκρη ενώ η κάθετος Ι απεικονίζει το έναν και μοναδικό πλακούντα. Πραγματικά Φέη αυτό ακριβώς φαίνεται αλλά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος, επναναλαμβάνω ως εκ περισσού, ο γιατρός για να το δει. Σε αυτήν την περίπτωση αναμένουμε ιδιαίτερα ασφυκτική παρακολούθηση καθώς είναι σχεδόν βέβαιη η υποκλοπη του άιματος (στις περισσότερες περιπτώσεις αναπτύσσεται το σύνδρομο -δυστυχως δεν έχω πλέον την στατιστική) καθώς ο πλακούς γηράσκει γρηγορότερα και δεν τροφοδοτεί σωστά το ένα εκ των δύο εμβρύων.

Το νοημα της ασφυκτικής παρακολούθησης έγκειται στο να εντοπιστεί εγκαίρως το σύνδρομο και να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις στην κύηση, ώστε να σωθούν τα έμβρυα (και η μάνα συνεπώς).

 

Εύχομαι να πανε καλά όλα. Και μία συμβουλή : μην ψάχνεις στο ιντερνετ για αυτό, μάλλον κακό θα κάνεις. Καλύτερα να ανατρέξεις σε βιβλία νεογνολογίας ή μαιευτικής, χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι θα σε ωφελήσουν.

 

Επειδή είσαι νέο μέλος, παρακαλώ να μας ενημερώνεις για την πορεία σου καθώς έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτές τις περιπτώσεις.Αν βθες βέβαια και εσύ να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μου.

 

Βούλα

Link to comment
Share on other sites

Βουλα μου καλημερα.

Θελω να σου δωσω τα συγχαρητηρια μου για τον τροπο που μας ενημερωνεις κ που βοηθας την Φαιη.

Αληθεια ποιο ειναι το αντικειμενο σου? Εισαι μαια?

Μπραβο που εισαι τοσο καλα ενημερωνει, ειναι σημαντικο εδω να εχουμε καποιον ειδικο για καθε περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ευχαριστώ elias christina. Κανω ότι μπορώ.

Δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε μαία, απλά μία ομοιοπαθούσα που όμως έτυχε να μην επιλέξω καλό γιατρό, πράγμα που στην συνέχεια μου κόστισε πολλά. Αφιερωσα 3 χρόνια από την ζωη μου μελετώντας για την δίδυμη κύηση και το σύνδρομο της υποκλοπής και τώρα είμαι σε θέση να ράψω phd στο θέμα αυτό :lol: . Ασυειέυομαι. Ο,τι όμως ξέρω είναι χαρά μου να το μοιράζομαι, για αυτό εξάλου έγινα μέλος του φόρουμ.

 

Σε ευχαριστώ γι ατα καλά σου λόγια. Τα δικά σου πόσο είναι?

Link to comment
Share on other sites

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ.

ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ. ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΕΝΝΕΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΜΒΡΥΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΥΗΣΕΩΝ.

ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!!!

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΕΤΙΚΑ!!!

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ!!!

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΒΟΥΛΑ ΣΕ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ Τ" Η ΚΥΗΣΗ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΝΙΑΚΗ?????

ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΜΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΑ ΔΙΑΜΝΙΑΚΑ ΔΙΔΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΔ.

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ elias christina. Κανω ότι μπορώ.

Δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε μαία, απλά μία ομοιοπαθούσα που όμως έτυχε να μην επιλέξω καλό γιατρό, πράγμα που στην συνέχεια μου κόστισε πολλά. Αφιερωσα 3 χρόνια από την ζωη μου μελετώντας για την δίδυμη κύηση και το σύνδρομο της υποκλοπής και τώρα είμαι σε θέση να ράψω phd στο θέμα αυτό :lol: . Ασυειέυομαι. Ο,τι όμως ξέρω είναι χαρά μου να το μοιράζομαι, για αυτό εξάλου έγινα μέλος του φόρουμ.

 

Σε ευχαριστώ γι ατα καλά σου λόγια. Τα δικά σου πόσο είναι?

 

Ενα κοριτσακι εχω Βουλα μου, 6 μηνων. Εσυ?

 

Να εισαι παντα καλα να βοηθας!

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ!!!

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΒΟΥΛΑ ΣΕ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ Τ" Η ΚΥΗΣΗ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΝΙΑΚΗ?????

ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΜΝΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΑ ΔΙΑΜΝΙΑΚΑ ΔΙΔΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΔ.

 

Τα μονοχοριακά δίδυμα μπορεί να είναι είτε διαμνιακά είτε μονοαμνιακά, ανάλογα από την ημέρα που εγένετο τελικά η διαίρεση.

Αν η διαίρεση του ωαρίου τελειώσει την 2-3 ημέρα της γονιμοποίησης και πριν από τον σχηματισμό του χορίου, τότε τα δίδυμα καίτοι ομοζυγωτικά, αναπτύσσονται σε δυο χόρια και δύο άμνια (και φυσικά έχουν δύο πλακούντες).

Αν η διαίρεση του ωαρίου γίνει από την 4-8η ημέρα κατά το στάδιο της βλαστοκύστης, μετά τον σχηματισμό του χορίου αλλά πριν τον σχηματισμό του αμνίου, τοτε τα έμβρυα θα αναπτύξουν ένα χόριο αλλά δύο άμνια και εναν πλακούντα (Τ μορφή), και λέγονται μονοχοριονικά διαμνιακά δίδυμα.

Αν η διαίρεση του ωαρίου συμβεί μετά τον σχηματισμό του χορίου και του αμνίου κατά την 8η-13η ημέρα, τότε έχουμε έναν πλακούντα, ένα χόριο και ένα άμνιο, δηλαδή μονοχοριακά και μονοαμνιακά δίδυμα (mo -mo το λεν οι αμερικάνοι).

Μετά την 13η ημέρα πλέον μιλάμε για τα σιαμαία ή για τους παρασιτικούς διδυμους (θα έχεις ακούσει για ανθρώπους να λένε ότι κάνανε κάποια εγχείριση και βρέθηκαν υπολείματα ανθρώπινα μέσα τους ή τους γνωστούς ανθρώπους - χίμαιρες).

 

Στην δευτερη και τρίτη περίπτωση η εμβρυική θνησιμότητα αυξάνεται και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να έχεις στενή παρακολούθηση. Αφού όμως εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου και σε παρακολουθεί συχνά, τότε θα πάνε όλα περίφημα. :wink::wink:

 

Αυτά Φέη δεν είναι αναγκαίο να τα ξέρεις γιατί σε αγχώνουν παραπάνω.

Διάβασέ τα μεν επειδή το ζήτησες και ξέχνα τα μετά. Αφέσου στον γιατρό σου και κάνε υπομονή. Θα πάνε όλα πολύ καλά. Εδώ θα είμαστε για να τα λέμε :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ευχαριστώ elias christina. Κανω ότι μπορώ.

Δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε μαία, απλά μία ομοιοπαθούσα που όμως έτυχε να μην επιλέξω καλό γιατρό, πράγμα που στην συνέχεια μου κόστισε πολλά. Αφιερωσα 3 χρόνια από την ζωη μου μελετώντας για την δίδυμη κύηση και το σύνδρομο της υποκλοπής και τώρα είμαι σε θέση να ράψω phd στο θέμα αυτό :lol: . Ασυειέυομαι. Ο,τι όμως ξέρω είναι χαρά μου να το μοιράζομαι, για αυτό εξάλου έγινα μέλος του φόρουμ.

 

Σε ευχαριστώ γι ατα καλά σου λόγια. Τα δικά σου πόσο είναι?

 

Ενα κοριτσακι εχω Βουλα μου, 6 μηνων. Εσυ?

 

Να εισαι παντα καλα να βοηθας!

 

elias christina τώρα είδα το τικεράκι σου!

έχω δύο κοριτσάκια δίδυμα μονοχοριακά όπως η Φέη.

 

Σε ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σου, με ενθαρρύνουν πολύ. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια καλησπέρα!

 

Σε 8 ημέρες θα φέρω στον κόσμο και εγώ τα δικά μου διδυμάκια(αγόρια).

Είναι και εμένα μονοχωριακά διαμνυακά.

Για το σύνδρομο υποκλοπής η γιατρός μου με ενημέρωσε αμέσως...Μάλιστα, μετά το υπέρηχο του πρώτου τριμήνου με υποχρέωσαν να κάνω υπέρηχο κάθε 2 εβδομάδες.

Πάντως όλα μέχρι τώρα έχουν πάει καλά και εχόντως καλών των πραγμάτων θα γεννήσω στο τέλος της 35ης εβδομάδας δηλαδή στις 29/9/08...

'Οσον αφορά τις ανησυχίες σου αγαπητή Φέη, μη σε πτοεί τίποτα!!!!

Ξεκουράσου όσο μπορείς και απόλαυσέ το...

Εύχομαι όλα καλά....!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Φεη γειά σου!

Και τα δικά μου ήταν μονοχοριακά διαμνιακά δίδυμα.Είχα κάνει

αυτό το τόπικ τότε.

Ανησυχούσα κι εγώ πολύ αλλά προσπαθούσα να το ελέγχω για να μπορέσω να χαρώ και λίγο την εγκυμοσύνη μου...

Όπως ειπώθηκε,η παρακολούθηση ήταν πολύ στενή και όλα πήγαν πολύ καλά...

Γέννησα προγραμματισμένα μόλις έκλεισα τις 36 εβδομάδες,τις μπέμπες μου που ζύγιζαν 2400 και 2100!

 

Σήμερα είμαι ενθουσιασμένη που έχω ένα θαύμα εις διπλούν!

 

Για ό,τι χρειαστείς,στη διάθεσή σου!

 

Με το καλό,όλα θα πάνε καλά!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ elias christina. Κανω ότι μπορώ.

Δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε μαία, απλά μία ομοιοπαθούσα που όμως έτυχε να μην επιλέξω καλό γιατρό, πράγμα που στην συνέχεια μου κόστισε πολλά. Αφιερωσα 3 χρόνια από την ζωη μου μελετώντας για την δίδυμη κύηση και το σύνδρομο της υποκλοπής και τώρα είμαι σε θέση να ράψω phd στο θέμα αυτό :lol: . Ασυειέυομαι. Ο,τι όμως ξέρω είναι χαρά μου να το μοιράζομαι, για αυτό εξάλου έγινα μέλος του φόρουμ.

 

Σε ευχαριστώ γι ατα καλά σου λόγια. Τα δικά σου πόσο είναι?

 

Ενα κοριτσακι εχω Βουλα μου, 6 μηνων. Εσυ?

 

Να εισαι παντα καλα να βοηθας!

 

elias christina τώρα είδα το τικεράκι σου!

έχω δύο κοριτσάκια δίδυμα μονοχοριακά όπως η Φέη.

 

Σε ευχαριστώ πολύ για τις θερμές ευχές σου, με ενθαρρύνουν πολύ. :wink:

 

Να σου ζησουν οι κουκλιτσες σου!

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ!!!!

ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!!!

ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑΝΑΚ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!

ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΗΝ 36η ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΑ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ( ΟΧΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!!!!!! :!: ):

ΜΗΠΩΣ ΨΑΞΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΩΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΝΟΧΟΡΙΑΚΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ :?:

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΣΕ ΤΥΧΑΙΟ Ή ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ...

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ!!!!!

ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ?

ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ 1,5 ΚΙΛΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ!!!! (ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: ΕΧΩ ΥΨΟΣ 1,72 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΖΥΓΙΖΑ 55 ΚΙΛΑ)

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΒΓΟΥΝ ΕΛΛΙΠΟΒΑΡΗ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΚΡΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ ΜΟΥ!!!!

ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΡΩΤΑΩ!!!

ΦΙΛΙΚΑ!!

ΦΕΗ

Link to comment
Share on other sites

Φέη μου σε ευχαριστώ...Ετσι είναι ο οργανισμός μου :oops: Πετσί και κόκκαλο απο μικρή :oops:Κιλό δεν μένει επάνω μου(μήπως δεν μ αντέχουν ούτε αυτά? :roll: δεν το έχω ψάξει αυτό) :lol: Οι μικρές γεννήθηκαν 1500Kg η κάθε μία σου έχω γράψει και πιο πάνω :D Μπορεί να βάλεις αρκετά μπορεί και οχι αυτο εξαρτάτε απο εσένα και πόσο θα προσέχεις!! Το να τα χάσεις μετά ειναι θέμα οργανισμού αλλα και θέλησης!!Μην σε αγχώνουν πάντως τα κιλά...Ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου και θα πάνε όλα καλά(Εγώ δεν τις ακολούθούσα γι αυτο είχα γίνει φάλαινα) :lol:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...